- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
masvilagx3 #96099 üzenetére
Mutasd a Container Manager config fájlodat.
Elég egyértelműnek kell lennie, ha viszont nincs ports benne, akkor az így néz ki:
ports:
- "1234:1234"
volumes:
- /x:/x
Utóbbi csak azért, hogy egyenrangú vele a behúzásokat tekintve. -
masvilagx3
tag
Szeretnék még egy kis segítséget kérni.sikerült a dokkerelés. Tudok két plexet futtatni viszont nem tudom hogy tudom a másodikat plex szerverre váltani illetve portot is váltani?
Előre is köszönöm..
Szép napot.. -
Gardaai
senior tag
válasz
Magnat #96097 üzenetére
Teljesen egyetértek.
Ezért írtam, hogy ezt ilyen formában benéztem.
Láttam az adatokat, de valahol a hinni nem akarás, hogy itt tartunk, belehúzott a csőbe.Így tényleg semmi értelme egy belépő desktop CPU-s, 2-4 bay NAS-on felül gondolkodni bárkinek, ha teljesítményt is szeretne. Hiszen ez "csak" egy adattárolás és biztonsági mentésre szolgáló házi szerver, ahogy az oldalukon is szerepel.
-
Magnat
veterán
válasz
Gardaai #96096 üzenetére
Ez egy állandó dilemma sztem, valahol persze érthető, h ennyi pénzért modernebb megoldásokat várnál, de másrészt meg az is igaz, h ez nem webszerver hanem nas, és igazából amíg tudja a speciben feltüntetett protokollokhoz megadott sebességeket, nem igazán van közünk hozzá, h mi van benne (érted, hogy értem) ... értem azt is, h sokan dockereznek meg virtualizálnak (én is), de valójában itt mivel a Synologynál az ár jó részét a szoftver teszi ki, ez valahol színtiszta pazarlás abban az értelemben, h ha csak azért fizet valaki többet, h nem DSM alapú dolgokat futtasson, akkor sokkal jobban jár egy külön kis vassal a nas mellé (mármint bizonyos teljesítményigény fölött, mert ha csak ramot kell tenni bele és minden másra elég a vas akkor az még nem olyan fájdalmas, de ha kell a plusz kraft, akkor nem feltétlen éri meg Syno alapon gondolkodni) - de nyilván ez felvet egy csomó plusz problémát is, szóval meg kell találni az arany középutat
Nekem most egy 718+ van, de a következő majd akkor lesz helyette ha ez már nem fog frissülni szoftveresen, de biztos h a leggyengébb inteles lesz a max amit megveszek ... mellett van egy (illetve 2, de mindegy) minipc-m kis fogyival, ssd-vel, 16GB rammal, Porxmox-szal, azon elfut dockerben meg vm-ként minden ami kell és nem Syno-specifikus
-
Gardaai
senior tag
válasz
AiRLAC #96094 üzenetére
"Hol kérdeztél körbe pontosan?"
Milyen NAS-t vegyek topikban. Most vissza olvastam és ott is kifogásoltam a PCIe 2.0 slotot és inkább a DS723+ lett volna a választás, aztán ott is elkanyarodtunk a "tök mindegy, a gigabites LAN csatlakozó rajta úgy se tud többet" irányba és (sajnos így utólag látom) elkönyveltem, hogy akkor úgy is mindegy. Közben sajnos nem az. Bár a 723+ is csak PCIe 3.0 x1, de mégis csak előrébb lennék, így sok értelme nem volt cserélni azon kívül, hogy 6 helyem van, 2 helyett."Ez egy NAS, Celeron procival, az előző modelled is az volt."
Igen, viszont a 3x CPU erő és a PCIe 2.0 (amiről nem tudtam, hogy x1 - úgy eldugták, hogy egy Reddit postot láttam csak utólag, aki darabokra szedte a NAS-t és megnézte az alaplapon a chipeket/csatlakozókat) már előrelépés lett volna, de így nem az."Irreális elvárásaid vannak szerintem"
Mint kiderül igen. Ezért is írtam feljebb az OFF-ba amit írtam: [link]
Úgy gondolnám 2025-ben, amikor a telefonom 3x olyan erős mint egy csúcs consumer NAS, akkor legalább egy 2010-es technológiát tudjon hozni max sebességen. De most ebbe felesleges belemenni, tévedtem.
Legalább legközelebb könnyebb lesz a csere. Vagy megvárom az új modelleket és tudják-e már legalább a PCIe 3.0 x4-et vagy épített NAS lesz."(azt nem tudom hogy tesztelted-e már egyáltalán a sebességét az újnak a régihez viszonyítva)"
Nincs szükség tesztelni, ez a sebesség nagyon kevés: [kép]
(Csak hogy mit látunk: Reggel 5 óta a NAS-nak 16.500, ami az írásom óta 17.200 feladatot kéne, hogy elvégezzen és nem, hogy csökken, folyamatosan növekszik. Nap végére valahol utoléri magát (nem mindig), amikor már elfogynak az eleve lightweight, de azon belül közepes taskok.) -
Gardaai
senior tag
válasz
AiRLAC #96088 üzenetére
Hogy ne számítana?
Ahogy Magnat is írja:
"sztem neki nem a hálózat a bottleneck, hanem h a proci milyen gyorsan jut hozzá az adathoz"
Semmi adat nem megy ki ebből a netre, kizárólag adatbázis műveleteket végez, ami nagyon nem mindegy, hogy 0.2s vagy 2s. Egy este alatt feltorlódik 1000 elvégezendő adatbázis művelet. -
boborján2
senior tag
Helló!
Adguardhome vs openvpn témában lenne kérdésem.
Dockerben az adguardhome kiválóan működik.
Szeretném ha az openvpn-en becsatlakozott mobil forgalma is ezen keresztül menne a dns lekérésekkel együtt.
Az openvpn csatlakozik , ez is pipa , viszont a mobilon nincs net.
Az alap ovpn fájlba csak az alábbiakat raktam (google segítséggel)remote sajátddnsnév portszám
redirect-gateway def1
dhcp-option DNS (nas belső ip címe)
Mit rontok el?
-
Magnat
veterán
válasz
AiRLAC #96088 üzenetére
9 ha jól tudom, de igen, azért írtam, h ami tudja amit kell mert nem tudom h ebből az m2 slot melyik konkrét vason mennyit kap meg ... sztem neki nem a hálózat a bottleneck, hanem h a proci milyen gyorsan jut hozzá az adathoz, egyáltalán nem biztos, h utána abból mind kimegy a hálózatra.
-
Gardaai
senior tag
válasz
Pistivi #96084 üzenetére
Ez felettébb szomorú... de köszi az infót!
Azt gondoltam ebben az ársávban egy PCIe 3.0 x4 már alap.. De most mélyebben utána nézve, consumer felhasználóknak nincs is nagyon ilyen tudással NAS, még QNAP-nál is éppen hogy. Vagy 100k-ért M.2 bővítő kártyával, úgy meg már 400k-nál tartunk, hogy egy 2010-es technológiát félig kitudjak használni. -
cigam
titán
Létezik olyan naplózó megoldás, ami nyilvántartja a mappák tartalmának változásait?
Az csak bónusz lenne, ha napi/heti jelentést tudna küldeni. Különösen a törlések érdekelnének, hogy időben értesüljek róla, és legyen idő intézkedni (visszahozni a kukából/mentésből). -
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok!
Van egy 916+ NAS-om amin a qBittorrent szerintem elég sok erőforrást használ és mostanában hangosabb is lett a gép a szokottnál.
Nálatok mennyire használja a letöltés a NAS-t?
Nálam így néz ki: -
Patice
Topikgazda
válasz
Gardaai #96068 üzenetére
PCIe 3.0 kb. 1 GB/s-et tud, az kb. 2x akkora sebesség, mint amit egy SATA SSD tud.
De a SATA SSD-nek sem gond a gigabites LAN csati sebességét teljesen kihasználni.
Még a 2,5 Gbps-es hálózatot is szaturálni tudja.Honlaphoz jól jöhet a NVMe SSD, mondjuk RAID1-ben, de hálózati sebesség is kell hozzá.
MOst proci limited van, vagy I/O wait a meghajtókra? -
blountex
senior tag
Sziasztok,
Aki Secure SignIn-t használja előfordult vele már olyan, hogy app-ba (legyen az dsfile, videostation) és DSM-be való bejelentkezéskor azt írja ki a felület, hogy rossz ellenőrző kódot adtál meg.
Esetleg lehet köze ahhoz, hogy egy ideje nincs frissítve a Synology? -
Gardaai
senior tag
válasz
kareszkaresz #96069 üzenetére
Rendszerinfókat nyernek ki vele: [dmidecode 3.2]
Ha megnyitod azokat a sorokat, akkor látod, hogy jóval több infó van bennük. -
Gardaai
senior tag
Csere előtt körbe kérdeztem, hogy 723+ vagy 423+ legyen, honlapokat futtatnék rajta.
Van jó pár oldalam, ahol 0/24 workerek futnak és folyamatosan dolgoznak. Amíg egy SATA SSD-n kb. 1 másodpercbe telik, addig "csak" egy PCI-e 3.0 SSD-n ennek töredéke alatt lemegy egy task (persze ha tudja a névleges sebességet). Nem gondoltam volna, hogy x1-es csatolót raknak bele (és ezt ennyire eldugják mint infó), amikor már akkor bőven volt PCI-e 5.0 is. Eléggé csalódott leszek, ha nem lesz erre megoldás, mert így a tervezett honlap gyorsítás füstbe ment és nagyjából értelmetlen volt a csere egy DS218+ról. -
kareszkaresz
tag
Bocsanat h 3 egymasutan irok. elkezdtem visszaolvasni januar ota a hozzaszolasokat sok erdekes otlet megfordult ott.
hadd kerdezzem meg en anno ugy nottem fel minden uj cuccnal erdemes uj installt tolni, tudom ez linux alapokon lenyegeben baromsag. az uj nasra majd migralnom kellene a regi 2 hdd-t amin ugye a rendszer is van jelenleg. 2 slotbol 4 slotra koltozunk.erdemes teljesen uj installt keszitenem vagy jo lesz a migracioval ha jon az elozo nas rendszere is ? config filet meg elmentem regi nason ujon betoltom.
(tobb ram, intel proci realtek helyett mas-mas modulokat tolt be gondolom kernelben ezért kérdem ezek miatt kell e a friss install vagy ezt megoldja ő okosan)ami bonyolitja a dolgot hogy jo lenne memoriaba vagy ssd-re cachelni plexet kitolni video transcode miatt.
olvastam hogy no para ezt kesobb is megtehetem?a migralas miatt a kotetek sorrendje nem valtozhat ezert az elejen nem tudok betolni plusz kotetet (ssd) ha jol sejtem mert megzavarja a migralast?
synology ssd-t nem fogok venni marha dragak a script futtatas nekem kicsit merész és para ha az adatokrol van szo annyit nem ér valami balul suljon el, mit javasoltok hogy a gyorsasagon tudjak kicsit nyomni? foleg indexelesrol van szo kesobb lehet HA is benéz majd dockerrel.
A 2 regi vinyot nem tudom átmenteni hogy legyen egy ures vinyo kezdetnek nagy darabok igy ennek tudatában hogyan csinaljam az uj nasnál az installt? (max ha vennek egy harmadikat de az elozo 2 SHR 1 kotetkent kezeli most a nas, raidre atallasnal gondolom majd ez is macera lesz szétszedni őket.köszönöm mindenki tudasat turelmet, bizonyosan lesz még jopár krdésem de probalok amit tudok a regi hozzaszolasokbol megtudni
-
Gardaai
senior tag
Azt jól olvasom, hogy a DS423+ M.2 slotjai PCI-E 3.0 x1-esek? Ami minimálisan gyorsabb csak egy SATA III SSD-nél? Van valami opció hogy valahogy mégis elérjek legalább 2000 MB/s-es sebességet?
-
Gardaai
senior tag
válasz
kareszkaresz #96066 üzenetére
Ha karakterre megegyezik a típusa a leírttal és megnézted az összes visszajelzést, nem csak egyet ahhoz a típushoz akkor igen, nyugodtan.
-
fatal`
titán
válasz
masvilagx3 #96064 üzenetére
Egy (docker szemszögből külső/NAS) porton csak egy futó konténer lehet. A konténer portjaira is igaz ez, de abból nincs sok
-
fatal`
titán
válasz
masvilagx3 #96061 üzenetére
Át kell állítani a portokat. Meg persze más tartalmat mappelsz volumeként.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van DS118-as NAS-om
Az lenne a kérdésem mennyivel kellene másolni NAS és PC között?
Van amikor felmegy 80000-90000 (kerekítve) Kbyte/sHa meglesz a válasz akkor tovább keresem az okát
Sok hálózati eszközöm van idehazade kábel készítéskor mindig ellenőriztem az UTP kábelt. Egy biztos a NAS-ba gyári LAN kábel van.
-
feeregon
tag
Sziasztok!
Van egy Epson L5310 multifunkciós nyomtató. Lehet valahogy úgy beállítani, hogy a nasra bejelentkezve nyomtassak?
Köszönöm
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #96052 üzenetére
nfo !
Nem, a H265 lehet SDR/HDR/DV
Ha csak DV sáv van benne ,akkor pl. egy samu tv nem fogja megjeleníteni rendesen,mert samuban nincs DV licenc.
(Ha mégis igen és tendes színes a kép , akkor ott valami varázslat van a háttérben és pl. szerintem a plex is tud olyat megfelelő vason , hogy az only DV anyagból nézhető SDR-t kódol realtime. Persze ennek semmi értelme, azon kívül hogy technikailag ilyen is létezik.Ha a DV mellett van HDR alapsáv is , akkor nem lesz vele gond ,mert a DV-t nem veszi figyelembe és lejátsza a HDR-t.
Ilyen szempontól pl. a felsőkategóriás (TCL) android tv előnyben van , mert majdnem mindegy mivel eteted, az atmos hangól kezdve a dolby vision képig mindent is tudnak. Nagyon ritka hogy valami meg tudja akasztani.
-
bnorci71
addikt
válasz
AiRLAC #96045 üzenetére
az honnan derül ki mert ebbe a mélységbe elvesztem a fonalat
.mp4 azt látom.2160p.DSNP.WEB-DL.P8.Dolby.Vision.SL.DDP5.1.Atmos.h265-HUN-UFO971
2016.2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.Atmos.5.1.HEVC-UFO971
2160p.UHD.BluRay.REMUX.Dolby.Vision.SL.DDP.7.1.HEVC-UFO971nem azok nem tudják lejátszani akiknek nem képes H.265 kódolásra a lejátszója?
-
fatal`
titán
válasz
masvilagx3 #96050 üzenetére
-
masvilagx3
tag
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni hogy tudnám beállítani a DS nasomon a dokkerelést...ha egy jó linket tudna is jó..
Szeretném a Plex appot 2x futtatni rajta.
Köszönöm -
Gardaai
senior tag
Én is így vagyok vele. Pont most adtam el az előző NAS-om és szinte mindenki azzal kezdte, hogy elég erős-e a transzkódolásra. Hiába magyaráztam, hogy az már eleve "hibás működés"..
Nekem Samsung TV-m van, se DTS, se DV támogatás.. ezért vettem egy lejátszót. Nincs nekem arra türelmem, hogy nézegessem egy adott film/sorozat milyen kodek, kiterjesztés stb.
Beírom a nevét, seed szerinte rendezem, 2160p és az első amit kiad jön is. -
bnorci71
addikt
válasz
Gardaai #96028 üzenetére
nem kel transcod úgy szedem le ahogy meg akarom nézni most is le van tiltva
Magnat
köszi igen pontosan erről van szó.
Se a Philips Oled706-on lévő Kodihoz se most a TCL C845-höz nem kel transcode lejátssza magának annyi kel, hogy a NAS/Pc tolja neki az anyagot fájlmegosztás szinten -
boborján2
senior tag
válasz
Gardaai #96033 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy a core2duo hardveresen biztosan nem tud transzkódolni , szoftveresen meg gyenge hozzá. Bár attól is függ hogy mit és mire. De egy 1080p 720p konverzióba is beletörik a bicskaja ez 100%.
körítés persze nagyon nem mindegy.
Igen,ha van mellette pl. egy izmosabb vga ,ami megoldja helyette.Ha nincs akkor a core2duo realtime transzkódolása véleményem szerint csak mese habbal.
-
Magnat
veterán
válasz
s7evcsenko #96035 üzenetére
Szia,
ha a beépített lejátszó nem tudja, nézd meg, van-e rá Plex, Jellyfin, Emby vagy Kodi, sztem ezek mind tudják ... persze a nasra is kell a szerveroldal talán Kodit kivéve.
-
válasz
s7evcsenko #96035 üzenetére
Érdemes dedikált lejátszót használni. Megkönnyíti az életed.
Én pl.Zidoo Z9X et használok. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
LG OLED 65A13 TV beépített médialejátszójával nézek filmet, sorozatot NAS-ról.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e rá valami mód, hogy megjelöljem azokat a tartalmakat, amiket már láttam?
PL. egy 23 részes sorozatnál sosem tudom, hogy hol hagytam abba, melyik résznél, mindig bele kell pörgetnem, hogy melyik résznél tarthattam. -
Sanya
nagyúr
válasz
Gardaai #96033 üzenetére
Ha már valami transzkódol, akkor ott ette meg a fene. Nem tudom, de nekem egyik tévém sem transzkódol, az androidos telefon/tabletek meg simán lejátszák a filmeket.
923+-om van, nincs is benne hardveres transzkódolás, de nem is akarom használni. Ha egy eszköz nem játsza le az adott médiát, akkor rossz verziót szedtem le. -
Gardaai
senior tag
válasz
boborján2 #96031 üzenetére
Egy Core 2 Duo Win7 Starter OR-el, úgy vitte a PLEX-et mint a DS218+ soha. Addig nem tudtam, hogy transzkódolás folyik a háttérben, amíg meg nem lett a NAS és csak tekertek a filmek.
Értetlenül ültem a fórum előtt, ahol magyarázták, hogy az 5 forintos laptopom oda keni a NAS-t. A körítés persze nagyon nem mindegy. Ha pedig minőségben akarsz tartalmat fogyasztani, úgy is lejátszó lesz a vége.
Az ár lehet túlzó volt, maradjunk egy 100e. Ft-os NAS-nál. Az kb. annyit tud PLEX alatt mint egy régi ma kb. 5-10e. Ft-ot érő laptop. Viszont a laptop szinte semmire másra nem alkalmas ilyen formában.
Nem is véletlen, hogy vannak épített NAS-ok, sokkal jobb teljesítménnyel, jóval kedvezőbb áron. Erre rájöttek nagyon korán, hogy az ár/teljesítmény nem túl jó. -
cidalain
veterán
válasz
Gardaai #96021 üzenetére
Akkor nekem lehet ezért nem ment a feltöltés, és nem azért mert senkiek nem kellett volna a cucc. De a seedkötelezettség így is teljesül, szóval én ezt el tudom engedni (persze be is tudnám állítani a szolgáltatói routeren ha akarnám, most hogy tudom melyik port kell hozzá)
-
boborján2
senior tag
válasz
Gardaai #96028 üzenetére
Ha kell biztosan van olyan 10 éves laptop mi tudna transzkódolni , de azért na, nem ez az átlag valóság.Egy fáradt celeron vagy korai i3/i5 nem fog neked soha lazán transzkódolni. Észre fogod venni mert a szerencsétlen film laggolni fog, a laptop meg fel akar majd szálni a mert a hűtés maxon megy benne.
-
-
Gardaai
senior tag
válasz
bnorci71 #96026 üzenetére
"Tehát ha jól gondolom ha Pc-vel működött akkor a NAS-nak se kel többet tudni mint egy fájl lejátszás."
Nem jól gondolod. Egy 10+ éves laptop is sokkal komolyabb számítási teljesítményt tud PLEX alatt, mint egy 100-200e. Ft körüli NAS. Ezért ha neked úgy is tűnik, hogy csak átjátssza a filmeket, a háttérben simán lehet, hogy transzkódol, amit egy DS220J biztosan nem fog hozni."A Plex megosztást 90% a zenék lejátszására használom nem videókhoz."
Így más a helyzet. Azt valószínűleg vinni fogja egy DS220J is, viszont továbbra sem ajánlom. Ha belekóstolsz és tényleg hasznosítod a NAS tudását, hamar csere lesz belőle."Tehát a kérdésem az.
Ds220J-re
Plex/Transmission telepíthető-e telepíthető."
Igen.Synology-nak van távoli elérése DDNS vagy QuickConnect formájában. Meglehet oldani azt is. PLEX zenéknél nem tudom, de filmeknél fizetős a telefonos app, hacsak nem szeretnéd 30 mp-enként nézni, ugyanis minden 30 mp után megáll és újra kell indítani a lejátszást. Windows/Mac van dedikált asztali alkalmazás, ott ilyen gond nincs.
-
boborján2
senior tag
válasz
bnorci71 #96026 üzenetére
Csak a transmission szerintem ne legyen kizáró ok.
Ott a sajátja, a download station. Ami remekül működik és androidra (szerintem ios-re is) van natív ds get app, ami a saját távirányítója.Szerintem a legnagyobb előnye ,amit én aktívan használok is, hogy a letöltéseket, akár pc-n smb -n totalcommanderrel, vagy telefonról, úgy mozgatok/rendezgetem és mevezem át (ugyanazon a lemezen), ahogy akarom és megy a seed tovább.
Tudom ezt a többi is tudja , de jelentősen körülményesebb. -
bnorci71
addikt
válasz
Gardaai #96024 üzenetére
köszi
azért nem a milyen NAS-t topikba kérdeztem mert a Synology márka biztos a típus a kérdés csak, hogy megfelel-e az elvárásoknak.0. kérdés
Nincs lejátszó a Tv-re telepített Kodi a lejátszó. Eddig ez mindent megevett egy Pc-ről etetve fájlmegosztással.
Tehát ha jól gondolom ha Pc-vel működött akkor a NAS-nak se kel többet tudni mint egy fájl lejátszás.
Plex
nincs Plex Passom * és nincs szükségem átkódolásra, ez a megosztás egy éven 2-4x van hazsnálatba de ha adott tartalmat nem tudok lejátszani nem fogok kardomba dőlni. A Plex megosztást 90% a zenék lejátszására használom nem videókhoz.Tehát a kérdésem az.
Ds220J-re
Plex/Transmission telepíthető-e telepíthető.Most gondolkodok ha a fájl megosztás megy külső hálózatról akkor Kodi is el tudja érni mondjuk a laptopomról vagy a telefonon lévő VLC, tehát a Plex sem életbevágó. A Transmission viszont az ha az nem megy fel az kizáró ok.
*
illetve valami alap azt hiszem van, de nem a fullos élettartam/havi stb., telefonról vagy laptopról tudok kívülről is tartalmat elérni videó/zene, de lehet ehhez nem is kellett fizetni -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
bnorci71 #96023 üzenetére
Szia!
Szerintem nézz szét itt is, ha még nem tetted volna.
Tárgytalan, látom aktív vagy ott is -
Gardaai
senior tag
válasz
bnorci71 #96023 üzenetére
Van erre a kérdéskörre külön topik: Milyen NAS-t vegyek?
De, hogy azért segítsek kicsit tisztábban látni, ha már Synology-t néztél ki:
"-Plex képes legyen bár gondolom ez nem nagy elvárás"
De, az. Persze attól függ. Fel, felmegy rá ez a része nem gond.
"-a Tv-ről el tudjam érni videók lejátszásához Kodi ez meg egy sima SMB megosztás ami megint nem gond szerintem."
De, lehet gond. Ez is attól függ.De mitől?
Hogy a lejátszód, esetedben a TV (?), 100%-osan támogatja-e az anyagokat amiket "megetetsz" vele. Ha nem, akkor közel sem lesz elég egy DS220J, és ha nincs PLEX Pass-od, akkor egy komolyabb modell sem biztos.Van lejátszód a TV-re kötve, vagy DLNA-n simán a TV rendszeréből nézed az anyagokat? Ez a 0. kérdés.
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy ideje a 7/24-be menő gép NAS-ra cserélésén.
Az elsődleges igény
-Transmission-t lehessen rá telepíteni
-Plex képes legyen bár gondolom ez nem nagy elvárás
-a Tv-ről el tudjam érni videók lejátszásához Kodi ez meg egy sima SMB megosztás ami megint nem gond szerintem.Ha majd belakom akkor lehet az iPhonokról a fényképek biztonsági automatikus mentését is rábíznám, illetve a laptopom biztonsági mentését is.
Kérdés fentebbi feladatokhoz DS220J megfelelő?
-
Gardaai
senior tag
válasz
kareszkaresz #96016 üzenetére
Én ezt raktam 1 hete a DS423+omba: [link]
DSM 7.2.2, nem szól érte egyáltalán. Néztem én is a 16 GB-ot, de nagyobb volt a rizikó. Úgy voltam vele inkább gyári specifikációja legyen (2666 MHz CL19) mintsem nagyobb. Ha mégis nagyobbra mész rá, akkor érdemes kicsit olvasgatni, mert ott sokkal több nem kompatibilis van, főleg ha itthonról rendelnél és nem Ebay, Amazon stb. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
kareszkaresz #96014 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de nem egyedüli érdem, innen nagyon sokaknak köszönhetem, hogy írásaikkal és ötleteikkel segítettek. Sokan a múzsáim az itteni fórumozók közül (értsd jól)Ami az NVMe SSD-t illeti: van egy kompatibilitási lista, de azok elég húzósak. A szkripttel, amit annyit emlegettem, azzal pedig kompatibilissá tudsz tenni bármilyen más NVMe SSD-t. Érdemes használni.
RAM ügyben pedig előttem már be is linkelték, én abból dolgoznék.
Az extra RAM bővítésről pedig annyit, hogy sokan túllépik a gyári maximumot, és működik, de ez nincs garantálva. Ha a DSM 7.2 hivatalosan 6GB-ot támogat, akkor az a biztos, de néhányan 8GB vagy akár többet is beleraktak sikerrel. Kockázat kérdése. -
válasz
Szia.
420+ on cash nek 2db Western Digital SN700 Red 500GB nvme használok. Semmi probléma. Előtte Kingston A2000 volt. Az is problémamentesen. -
válasz
kareszkaresz #96017 üzenetére
-
kareszkaresz
tag
válasz
aladarka #96015 üzenetére
Létezik valahol egy kompatibilitasi lista az nvme ssd-khez is?
synology sajat weboldalan csak a sajat markait ajanlgatja
de biztos vagyok benne hogy vannak még masok is amikkel egyutt tud mukodni
koszonom szepen a segitseged neked is. Nagyon sokat segitetek nekem es masoknak is akik ezt olvassak.
-
kareszkaresz
tag
válasz
aladarka #96015 üzenetére
A 16GB-osak kozul milyen meglepo arukereson már egyik partnerunk sem forgalmazza kb az osszes ahol nincs valami megjegyzes rovat.
Amit talaltam 16gbosbol ezt: - ez EB1-CWE sajnos nem CB1
Samsung 16GB / 3200 DDR4 Notebook RAM - BestMarkt
8GBosbol ezt talaltam
Micron Crucial 8GB DDR4 3200MHz CT8G4SFRA32A memória modul vásárlás, olcsó Memória modul árak, memoria modul boltokKeresek még tovabb van boven a listában.
2 rövid kérdés:
- Sok helyen latom hogy #dmidecode3.2 nem tudom ez jelentenie kellene valamit?- Amugy rendesen lekezeli a 2+16gb-ot akkor gyari oldalon miert irnak csak 2+4-et ?
-
aladarka
tag
válasz
16GB-ost lehet bele tenni, csak tudni kell, hogy milyet
[itt] talalsz hozza ne'mi segitseget, meg ha visszaolvasol, akkor volt egy masik link is nem olyan regen (ertsd iden). -
kareszkaresz
tag
válasz
kis.zsolt #95992 üzenetére
Elolvastam a hozzaszolasaidat. Csak amulni tudok mennyi mindenre be tudtad allitani a nasodat.
A plex transkod cache miatt akkor muszaj lesz memoriat hasznalnom.
A kerdesem a kovetkezo milyen nvme tipus markat stb kompatibilist vegyek ami a dsm 7.2vel kompatibilis es milyen memoriat vegyek a gyarilag adotthoz ami szinten egymassal kompatibilis? Gondolom ott 4GB a max hiaba vennek nagyobb memoriat nem fogja felismerni hasznalni? (azt irja max 6GB a memoria a 423-ban nem tudom van e ertelme vagy lehetoseg nagyobbat melléteni)Mindenki masnak is koszonom az ertekes hozzaszolasaikat
-
Gardaai
senior tag
Tudok valahogy ilyen szinkront csinálni telefon (android) és NAS között?:
Telefon minden fotó mappája szinkronban van Synology Photos-on keresztül.
Jó lenne, ha a telefonon lévő fotókat átmozgatom egy másik mappába, akkor a NAS-on is mozgassa át, illetve ha a NAS-on mozgatom át, akkor a telefonon is pakolja át.
Viszont, ha törlésről van szó, akkor a telefonon törölt fotókat ne törölje a NAS-ról, de ha a NAS-on törlöm, akkor törlődjön a telefonról. -
Gardaai
senior tag
válasz
fecke78 #96007 üzenetére
Az a lényeg a fórumnak, hogy visszakereshető legyen, ha valaki hasonló cipőben jár.
Download Station négy portot használ nálam: 4662, 4672, 6881, 16881 (Control Panel -> Info Center -> Service fül)
Ebből kettőt kiengedtem (már nem tudom mi alapján, több éve volt és azóta nincs is kiengedve, csak teszt volt) és így működött 16881 (TCP) és 6881 (UDP).Port kiengedés (Telekom router):
Másikat ugyanígy, csak TCP és a portok 16881 legyenek.Mint írtam, én csak teszteltem, mert amikor elkezdtem NAS-ozni, fura volt, hogy nem tölt fel szinte semmit. De aztán rá kellett jönnöm, hogy így kerreg egész nap a NAS és se élettartamban nem előnyös, sem zajban. Így hacsak nincs valami speciális oka, hogy tölteni akarsz fel, nem csak seed-elni, akkor engedd el.
-
fecke78
senior tag
Nem boldogulok . port továbitás ügyében rám írna valaki priviben ?
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Ha van 260 MBps sebességű lemezekből álló kötet (2 lemezes SHR1), aminek szeretném kihasználni a sebességét.
Alapból ugye 2 db gigabites port van a DS923+-on, amit drága a gyári cuccal bővíteni, illetve a hálózatot is bővíteni kellene 2,5 Gbps-re.
Gyakorlatban mennyire működik SMB3 Multichannel? Elég lenne az asztali PC-be rakni még egy gigabites kártyát. -
fecke78
senior tag
válasz
s7evcsenko #96004 üzenetére
Azért kérdem , mert nálam is minden rendben volt , wint mondjuk újra kellet rakni , de annak nincs köze a nashoz , a router mögé raktam még egy routert ai mesh be , annak se kellene bekavarnia , de ki tudja . Csak a 2 ezres helyezésem viszaeset 3 ezerre , 2.5 mb es feltöltésem volt , 50 torrentem van , és 0 feltöltésem ... Szóval valami nem kerek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest