Hirdetés
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Akciókamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Meglepően árazta az AMD a Ryzen AI Halo minigépet
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-07 18:07 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Igen. Legalábbis én így csináltam. Annyi, hogy szerintem ellenőrizni fogja a torrenteket és az egy darabig eltarthat.
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Arra gondoltam, hogy törlés esetén nem szabadul fel a tárhely automatikusan btrf file rendszer esetén, hanem valami adatmosást, vagy mi a csodát kell futtatni.
Nem tudom, hogy ez egyedi hiba-e, csak mintha olvastam volna itt valami ilyesmit -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
A DS920+-om is jelzett, hogy frissíthető 7.3-ra, de a btrf-s tárterület mizéria miatt nem merem telepíteni.
Ez megoldódott már, vagy kézzel kell mókolni?
Ha igen, akkor miket kell beállítanom, hogy törléskor felszabaduljon tárterület?Köszönöm szépen a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Nálatok is szétesett a download station 4.1.0-5005 verzióval??
Minden torrent megáll 98-99%-nál. Csak a leállítás-elinditás segít , de ekkor lefut az ellenőrzés, ami több perc, ekkor elmegy 100%-ig , de közben keletkezik a letöltött anyag mellé egy .part fájl ami majdnem ugyanannyi helyet foglal.
Downgrade-elj az előző verzióra.
Bugos a legújabb kiadás. Több felhasználónak különböző problémája akadt vele. Redditen is olvastam róla. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Visszatettem egy korábbi verziót a Download Station-ből és azóta újra kapom az email értesítéseket.
.
A 4.1.0-5005 hibás verzió, senki ne frissítsen rá szerintem.
A 4.0.4-4733-mal működnek az email értesítések. -
Jim74
nagyúr
nekem még van egy gondom a DS-sel, még frissítés előttről, ami megmaradt: DS figyel egy mappát és ha .torrent fájl kerül bele, akkor automatikusan felveszi letöltési listába és átnevezi a fájl kiterjesztését .torrent.loaded -re. Nos emellett még "megmarad" egy ugyan ilyen nevű .torrent fájl 0kb mérettel. Ez csak akkor gond, ha a DS-t (vagy akár a NAS-t) újraindítom, mert akkor a 0-ás méretű torrentet is újra betölti, ami persze hibás lesz. Persze ez nem állandó, azt mondanám 10-ből talán 1-2-szer fordul elő.
Én RSS-t haszálok, a mappafigyelés nálam nem releváns.
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Nálam is ugyanez a helyzet. Tesztüzenet megy, de ha kész egy torrent, akkor nem kapok róla mailt
Download Station frissítés óta nem megy.
Ha valaki rájön a megoldásra, ne tartsa magában.
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Jogos. Hülyén fogalmaztam.
-
Jim74
nagyúr
Raadasul a WOL magic TCP csomag csak LAN-rol megy ha jol tudom.
Köszi
. Lehet, hogy ez lesz a gond, mert a routernek kiadom a parancsot, akkor az már LAN-on éri el a NAS-t.
Bár a DS Finder sem LAN-on éri el a NAS-t, hanem Wi-Fi-n, úgyhogy lehet, hogy csak az egy hálözatban levés a feltétel. -
Jim74
nagyúr
Köszi a választ
. A router a VPN szerver. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy a telefonomról DS finder appal VPN-en keresztül távolról le tudom állítani a NAS-t, de a felébresztés már nem megy?
ASUS router applikáción keresztül, szintén távolról VPN-nen keresztül pedig megy.Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
Ha az "admin" fiókod az admin elnevezésű user, akkor lehet az a megoldás, hogy létrehozol egy egyedi nevű user-t, pl. "mrtwister" és admin jogot adsz neki, majd az eredeti admin usert letiltod. Általában az eredeti admin usert biztonsági okokból inaktiválni javasolják.
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Hogyan tudnék a telefonomról biztonsági mentést készíteni egy NAS-ra? Tudom, hogy nem tudok telefonról teljes mentást csinálni, de nem csak a képeket szeretném menteni File Station-ös megoldással.
A PC-re rádugom megoldás nem kivitelezhető.
Ha nincs rá megoldás elfogadom, de gondoltam megkérdezem, hátha.
Valami olyasmi megoldásra gondoltam, mint az Active Backup for Business.
Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
Ott nincs hercehurca a codecek miatt. A video station amiatt zárt be, mert rengetegbe került a liszenszdíj, nem volt rentábilis.
Lewisfm: emiatt használom a Jellyfint. Még mindenre föl tudtam varázsolni, még 1x sem volt bajom, hogy a 923+ nem tud transzkódolni, a plex teljes funkcionalitását élvezem, ingyen.
Köszi
, akkor remélhetőleg sokáig megmarad az audio station. -
Jim74
nagyúr
Én az Emby/Symfonium párost használom, abban van mappanézet is.
Az android app fizetős, de a lifetime licensz volt 1990 Ft 3 éve.Elég sokféle backendet tud, és egyszerre többet is fel tudsz venni:
Ezek közül régebben kipróbáltam még valami Subsonic API kompatibiliset (talán a Navidrome-ot, de már nem emlékszem), a többit nem.
Mivel az Emby-t amúgyis használom a filmek/sorozatok miatt, így nekem kézenfekvő, hogy abban vannak a zenék is.Köszönöm
. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van az audio station-nek ingyenes alternatívája, amihez van android app és könyvtárakat is tudja listázni?
Semmi bajom az audio station-nel, csak ha esetleg a video station sorsára jut, akkor már legyen kész, bejáratott megoldásom rá.
Köszönöm
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Active Backup for Business-szel készített mentés böngészhető valamivel? Pl. a windows userek mappáiban lévő dolgok (letöltések, dokumentumok, asztal, stb.).
Csinálnék egy tiszta Win11 telepítést a PC-men és ha nem muszáj, akkor nem kezdenék megint mentegetni, hanem ha van ilyen böngészési lehetőség, akkor visszamásolnám, ami kell.
Köszönöm
. -
Jim74
nagyúr
Ugyan azt a nem admin usert használom PC-n, azaz ezzel dobom be a torrent fájlokat az erre használt mappába.
NAS-ra bejelentkezve ezzel a userrel eltudom indítani a DS-t, de itt sem látom a taskokat ->
Admin userrel megnéztem és a DS alatt a taskoknál a felhasználó az admin user.
Ez lehet a gond. De miért ha nem ez a user amivel PC-n csatolva van a mappa?
Szerintem az admin user is fel van véve a windowsban. Lehet, hogy régebben ezzel csatoltad fel a meghajtót és utána elfelejtetted. Nézd meg, hogy amikor a windowsban file kezelőben a megosztást böngészed, akkor a PC-d IP címéről milyen csatlakoztatott usert ír ki a DSM.
Windows hitelesítő adat kezelőben nézz szét, szerintem ott lesz a DSM admin usered is elmentve. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Új NAS, setup 0-ról, de ugyan ez a régi probléma; amit anno sem tudtam megoldani
DS get -re belépek mobilon, de nem látom a feladatokat (csak egy üres listát). Abban a pillanatban, hogy a usernek admin jogot adok megjelenik a lista (on the fly, ki/belépés sem kell újra a DS get-be).
Nem szeretnék admin jogot adni ezért a usernek. Meglehet ezt oldani valahogy nélküle?
Kösz!
Nálam úgy van megoldva, hogy erre a feladatra külön user van létrehozva, amit a "users" felhasználói csoporthoz rendeltem csak (System default group), engedélyeknél csak azokhoz a mappákhoz adtam olvasás/irási jogosultságot amibe letölt a Download Station. Alkalmazásoknál pedig csak a Download Station és a File Station van engedélyezve.
-
Jim74
nagyúr
Köszönöm szépen
Ennyi az egész, vagy a Synology Media Creatornél és a Backup for Businessnél kell valamire külön figyelni? -
Jim74
nagyúr
Szia,
ActiveBackup sztem tudja, de ha olyat kellene mondjak amiből már álltam is vissza, akkor Aomei Backupper. Tud csinálni boot pendrive-ot is, nas-t is be tudsz állítani benne ahova a backup image-ot menti, egyedül azt érdemes lepróbálni, h a lan csatit kezelje a boot pendrive-ról indulva (mármint ha nasra mentesz, nem külső lemezre) ... pont pár hete csináltam meg egy IT-hoz nem nagyon értő ismerős gyerekinek az ssd bővítést így távolról (bootolást meg a pendrive dugdosást persze ők csinálták) ... elvileg a wifi meg lan drivert is belefordítja a boot pendrive-ba, de a wifit nem találtam meg boot után, h hol kell beállítni (vagyis nekem nem jelent meg ahol kellett volna, de nem sokat tököltem vele, mert volt kéznél lan kanóc meg így gyorsabb is volt a restore).
Egy másik helyen meg ahol egy DS114 van lerakva amihez ugye nem jár Active Backup szintén az Aomeit használom, minden éjjel magától csinál egy full rendszermentést a nas-ra, azt meg időzítve átmásoltatom egy másik könyvtárba ahol a gép már nem éri el + külső diszkre is ... pont ott az egyik gépen volt is már ransomware attack pár éve, szépen vissza lehetett állítani mindent.Köszönöm.
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Upgradelném a PC-m Win10-ről Win11-re és előtte szeretnék egy full backup-ot a rendszerről, amit ha esetleg félremenne a frissítés vissza tudnék tenni.
Van a DSM-be ilyen lehetőség, amit már élesben is használt valaki és működik?DS920+ készülékem van.
Köszönöm szépen a segítséget.

-
Jim74
nagyúr
Nálunk a céges NAS-nál, DSM7-re frissítés után volt hasonló.
Talán a minimum SMB protocol-t kellett SMB1-re állítani, plusz még az is rémlik, hogy ugyanitt az Advanced Settings-en belül az Others fülön, ezt az opciót be kellett kapcsolni: Enable NTLmv1 authentication
Régen volt, már nem tudom biztosan, de utóbbival kezdenék.Egy router újraindítás megoldotta a dolgot...
Mondjuk azt nem értem, hogy a nyomtatót láttam a hálózaton, PC-ről webes felületen manage-lni is tudtam, akkor miért nem tudott a NAS-ra scan-elni?
-
Jim74
nagyúr
Talán a minimum SMB protocol-t kellett SMB1-re állítani, plusz még az is rémlik, hogy ugyanitt az Advanced Settings-en belül az Others fülön, ezt az opciót be kellett kapcsolni: Enable NTLmv1 authentication
Régen volt, már nem tudom biztosan, de utóbbival kezdenék.Azt esetleg meg tudom nézni valahol, hogy a nyomtató próbál-e rácsatlakozni a NAS-ra. Valahol a NAS logjában lehet ilyen adat?
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok.
DS420+ ban SHR-ben van 3*6 tb WD RED PLUS merevlemezem.
Bővíteni szeretném a tárhelyet, de most csak 1 lemezt cserélnék ki.( Tudom ezzel nem fog nőni a tárhely.)
Szóval az egyik lemezt kicserélném Seagate IronWolf 12TB Rev. 08 ra. Lehet valami hátrányom belőle? Minőségre jobb vagy rosszabb lesz?
Köszönöm a segítséget.
Szia!
Szerintem az biztos, hogy valamivel hangosabb lesz, mert a 6TB WD Red Plus 5400 rpm-es, míg a 12TB-os Seagate Ironwolf 7200 rpm-en pörög.
Teljesen szubjektív, de nekem szimpatikusabb a Seagate, mint a WD, úgy általában.
-
Jim74
nagyúr
Régen volt, már nem tudom biztosan, de utóbbival kezdenék.Sajnos ez sem segített
.
Már újra létrehoztam azt a felhasználót a DSM-ben, amivel scannelek, de semmi változás
.
Baromi idegesítő, hogy eddig ment, most meg egyszer csak megszűnt működni
.Már azt is kipróbáltam, hogy a scan felhasználónak admin jogot adtam, illetve minden mappához és szolgáltatáshoz engedélyeztem a hozzáférést, de az sem segített...
. -
Jim74
nagyúr
Régen volt, már nem tudom biztosan, de utóbbival kezdenék.Köszönöm, megpróbálom.

-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Adott egy DS920+ és egy Canon printer/scanner. Beállítottam kb. 1,5 éve, hogy a scanner hálózaton tudjon scannelni közvetlenül a NAS egyik megosztására. Külön felhasználót hoztam létre neki jelszóval, jogosultsággal. Minden szépen működött, bár az is igaz, hogy kb. 2-3 hetente használtam egy-egy alkalommal ezt a funkciót.
Jelenleg valamiért nem működik a fenti módszer. A scanner beolvassa a dokumentumot, próbálja küldeni és kb. fél perc után kommunikációs hibát dob.
Amiket ellenőriztem:
- a scanner látszódik a hálózaton, mert a webes felületét elérem PC-ről,
- a beállított felhasználó/jelszó páros megfelelő, mert másik eszközről ezen adatokkal belépve a nasra tudom írni/olvasni a mappát,
- a NAS logjában semmit nem látok, ami hibára utalni.Azért teszem offba, mert nem vagyok biztos benne, hogy ez NAS probléma, de hátha találkoztatok már hasonló hibával és tudjátok a megoldást.
2024.08.30-án még biztosan működött ez a funkció.
Köszönöm előre is a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
Szia!
Szünetmentes nem véd meg az adatvesztéstől, de szerintem nem árt, ha van.
Ha biztonságban szeretnéd tudni az adataidat, akkor legyen róluk két mentés különböző lokációkban, egyik lehetőleg offline. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Mivel a Syno hullamokban adja ki a frissiteseket, valoszinu a te gepedig nem ert el. Majd jott volna magatol is, de igy beelozted.
Köszi
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Hyper Backup-ban van egy ütemezett feladatom, ami bizonyos mappákról készít biztonsági másolatot egy külső USB-s HDD-re.
Ez a HDD-t csak akkor kapcsolom be, amikor jelez a NAS, hogy nem tudta elvégezni a havi ütemezett backup-ot és kézzel lefuttatom.
Az normális, hogy amint végzett a backup-pal, a DSM leválasztja az USB HDD-t?
Ha utána kikapcsolom, bekapcsolom a dokkolót, akkor újra látja és minden rendben.A naplóban ezt látom:
InformációRendszer2024/10/01 05:41:17SYSTEMExternal disk [USB Disk 1 Partition 2] is ejected.
InformációRendszer2024/10/01 05:41:13SYSTEMMetadata of shared folder [usbshare1-2] was deleted.
InformációRendszer2024/10/01 05:32:02SYSTEMNormal shared folder [usbshare1-2] was created.
InformációRendszer2024/10/01 05:32:01SYSTEMExternal disk [USB Disk 1 Partition 2] is mounted and shared folder [usbshare1-2] is exported. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
FAT32-t tud Windows olvasni de a fájlrendszer korlátai miatt egy fájl nem lehet nagyobb mint 4 GB.
EXT4: "bármekkora" lehet egy fájl, cserébe Windows nem olvassa.
Esetleg exfat nem játszik ha felrakod a csomagtelepítőből az exfat Access csomagot? Azt egyaránt olvassa Windows és Linux/Unix is.
Köszönöm
. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Hyper Backup-pal szeretnék USB dokkolóban lévő HDD-re biztonsági mentést készíteni. Eddig Windows alatt használtam ezt a HDD és NTFS-re van formázva.
Milyen file rendszerre formázzam meg? A DSM EXT4-et és FAT32-t ajánl fel.Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van arra megoldás, hogy bizonyos megosztásokat, könyvtárakat időközönként ütemezetten backupoljak külső USB HDD-re, ami közvetlenül a NAS-ra van kötve?
Csak az új és módosított file-okat kellene "átvezetni" a NAS-ról a HDD-re, a törlést nem, és csak NAS --> HDD irányba.Köszönöm.
-
Jim74
nagyúr
A mobilra amikor telepited, akkor megkérdezi, hogy mentse-e a mobilon levő képeket. Azt is megkérdezi, hogy az összes képet, vagy csak azokat, amiket a telepítés után csinálsz.
Es ez is tudja a mappákba mentést, amiket magának hoz létre, nem kell vele foglalkozni.
A NASon futni a kell a Synology Drive Servernek.Én nem is használom a DS File-t, a Drive nekem elég/bőségesen megfelelő.
Köszönöm
.
Most egyelőre tűzoltás van
, és a DS File-t elég gyorsan sikerült beüzemelnem.
Ha lesz egy kis időm, akkor tüzetesebben megvizsgálom ezt a DS Drive-ot is
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Köszi

Év/hónap azért nem jó, mert akkor gondolom minden hónapban állítgathatom a DS File-t, hogy hova szinkronizáljon.
A telefonmárka nem rossz gondolat
. -
Jim74
nagyúr
Köszönöm
. Ennek utánanézek.
Készítek külön usert és megosztást erre a célra, így nem lesz kavarodás, hogy ki mihez, hogyan fér hozzá.
Aztán majd gondoskodnom kell a NAS-on lévő mappa offlne mentéséről is. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Az alábbi problémában szeretnék segítséget kérni.
Feleségemnek elfogyott a 15 GB-os Google tárhelye a telefonján tárolt és felszinkronizált fényképek és videók miatt.
Most megpróbálok manuálisan rendet rakni neki, de ezt a jövőben el szeretném kerülni...
Van arra valami megoldás, hogy a fotózik, videózik, aztán amikor hazajön és felcsatlakozik a telefonja a wifire, akkor a NAS-ra felszinkronizálná a képeket? Csak egy irányba kellene működnie, telefonról NAS-ra. Tehát, ha a telefonról törli a képeket, videókat, akkor a NAS-on megmaradjanak.
Valami egyszerű és automata megoldás kellene, mert nem szeretnék állandóan ezzel foglalkozni...Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Egy kb. 4 éves DS920+-t érdemes lecserélni egy új 923+-ra?
Igazából csak médiaszerverként funkcionál.Szerintem nem, de gondoltam megkérdezem a hozzáértőket.

Esetleg a portalanításon kívül (azt kb. fél évente el szoktam végezni) valamilyen karbantartást érdemes elvégezni a 920+-on 4 év után?
Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
Most egy kicsit jobban belenéztem megint a DSM lelkivilágába és közben belebotlottam Dave Russel-be, egy lelkes ausztrál fejlesztőbe, néhány friss projektje:
Synology Recover Data: egyszerű adatvisszaállítás PC-ben, Ubuntuval és az ő scriptjével, ext4, btrfs és mindenféle basic/SHR/RAID kötetek támogatva
Új Chrome extension Download Stationhoz
Applikációk mozgatása/költöztetése másik kötetre
HDD hibernációt javító script (átállítja/tiltja a legtöbb taszkot ami felélesztheti/ébrentarthatja a HDD-ket)
Scriptnotify: tudsz script-ből DSM értesítést küldeni
Container Manager for armv8 (DS118/218/418/418j -re Docker)
Synology enable M.2 volume: M.2-es NVMe-re tudsz egyszerűen létrehozni kötetet, nem Synology SSD-kre is (volt már hasonló, a kulcsszó az egyszerűen
)Köszi!!!!

Végre újra van normális DS bővítmény a böngészőhöz
.
Szerintem ez mehetne az összefoglalóba
. -
Jim74
nagyúr
Nincs előlap. Egy IKEA Kalax-ban van, asztallap alatt. A cél az volt, hogy a bútor ne erősítse fel se a rezonálást, se a hangot. Ez már számomra elfogadható hangszint és nem befolyásolja a légáramlást.
-
Jim74
nagyúr
Állítólag a WD Purple 5400 rpm-es verziói a leghalkabbak. De ez mérettől is függ. A Seagate Ironwolf emlékeim szerint 6 TB-ig elég halk, azonban a 8 TB modellektől kezdve nagyon durva seek hangjuk van.
A 8TB WD Red Plus-nak pedig a motorhangja hangos kicsit.
De ez mind szubjektív vélemény.
Most Seagate X20 20TB-osokat használok. Motorhangjuk szinte semmi, a seek az kicsit hangos, de számomra még az elviselhető kategórián belül van. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Windows-os PC rendszerét lehet NAS-ra archiválni valahogy? Valami rendszeres 1-2 heti megoldásra gondolok. Vagy ez nagyon elvetemült ötlet?
Hardverhiba esetén szeretném mondjuk a mentésből visszaállítani a rendszert a hibás alkatrész (mondjuk SSD) cseréjét követően.Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Download Station email értesítéssel lenne problémám.
Van egy admin felhasználóm, amihez be van állítva a rendszer értesítés és a Download Station értesítés is. Ezzel a userrel minden értesítés működik.
Van azonban egy csak a Download Station részére létrehozott userem, amivel a Download Station értesítés nem működik. November végén még minden rendben volt, de most valamiért nem megy.
Már próbáltam törölni, újra beállítani az értesítést, de semmi eredményre nem jutottam.
Újra is indítottam a NAS-t, de semmi.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget
.Megtaláltam a megoldást. Valamiért ez a user hibásan működött. Valószínűleg anno még 6-os DSM-en email cím nélkül hoztam létre a felhasználót és valahogy a frissítések során az új DSM verziókkal ez már nem működött, hiába állítottam be neki utólag email címet (eddig működött anélkül is).
Csináltam egy új felhasználót ugyanazzal az email címmel és beállításokkal és az hibátlanul működik. A régit átneveztem és deaktiváltam, az új pedig megkapta a régi nevét, így minden megy tovább, mintha mi sem történt volna, de már jönnek az értesítő mailek. -
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Download Station email értesítéssel lenne problémám.
Van egy admin felhasználóm, amihez be van állítva a rendszer értesítés és a Download Station értesítés is. Ezzel a userrel minden értesítés működik.
Van azonban egy csak a Download Station részére létrehozott userem, amivel a Download Station értesítés nem működik. November végén még minden rendben volt, de most valamiért nem megy.
Már próbáltam törölni, újra beállítani az értesítést, de semmi eredményre nem jutottam.
Újra is indítottam a NAS-t, de semmi.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
HDD-s topikban felmerült, hogy az EXOS X20 tudja a 4kn-t. Érdemes, illetve lehet-e SHR Raid-ből kivenni evyesével a HDD-ket és átformázni 512k-ról 4kn-re?
Egyáltalán a DSM engedni fogja kötet javításnál az eltérő szektorméretű meghajtók egyidejű kezelését?Köszönöm a választ.
-
Jim74
nagyúr
Most megint nem megy, de majd csinálok egybteszt linket.
-
Jim74
nagyúr
Useer error volt.
Amikor a megosztott linket létrehoztam, akkor még nem volt a quickconnect engedélyezve és egy xyz.synology.me:portszám/randomlink címet hozott létre, ami értelemszerűen nem fog kintről működni, ha a portot nem forwardolom.
A quickconnect engedélyezését követően egy gofile.com-os cím lett generálva, ami tökéletesen működik.
Köszönöm a segítséget
. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egyszeri alkalommal megosztani egy mappát (megosztáson belüli) egy ismerőssel, de a File Staton megosztott hivatkozás megoldása nem működik.
A generált linkre a böngésző azt írja, hogy a webhely nem található. Mit rontok el?
Vagy van másik egyszerű megoldás?Köszönöm a segítséget.
-
Jim74
nagyúr
Na ezeket nem állítottam.
Majd megnézem, ha lesz egy kis időm. -
Jim74
nagyúr
Nekem nem indult el a torrent letöltés.
-
Jim74
nagyúr
Köszi. Közben megtaláltam, viszont nem szimpatikus ez a verzió. Lehet nekifutok Container Managerben...
-
Jim74
nagyúr
A simát, vagy a v2-t telepítetted? Nálad is kínai írásjeles a csomagkezelőben a Qbittorrent?
-
Jim74
nagyúr
Köszi, megnézem
.
Egyszer már nekifutottam a Qbittorent-nek de valamiért nem tudtam az RSS-sel boldogulni. -
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
A sima RED nem, mert abból lehet SMR-es, a Red Plus viszont ajánlottak között szerepel, mert az tutira CMR-es.
8 TB-ost újonnan nem fogsz kapni szerintem a megadott ársávban. -
Jim74
nagyúr
Nem tud csatlakozni, hibát ír.
de nem a 5001-es porton csatlakozok, hanem a http://192.168.50.66:56000/-on, mert itt jön be a nas nekem. Lehet, hogy ez a baj? De hiába írom át, nem csatlakozik.
Nézd meg, hogy a DS felületét milyen porton éred el, az kell a kiegészítőnek is.
Ami még fontos, hogy https-en működik csak, de ott is néha webböngészőn keresztül néha engedélyezni kell a nem biztonságos kapcsolatot. Nem jöttem még rá, hogy hogyan kellene belőni, hogy ezzel ne legyen gond. -
Jim74
nagyúr
ezt használtam, már nem megy

Nekem megy. Mi a hibajelenség?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- PlayStation 4
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad 14"/Ultra5-125U/16GB/480GB/magyar bill.
- ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI DDR5 Alaplap
- Xiaomi Redmi Note 15 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Jonsbo RM2 Silver - 12hó gari! - Új!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- 243 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,32GB DDR4,256GB SSD,Quadro P2000 5GB VGA,WIN11
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

.
.
)