Hirdetés
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok!
VPN kapcsolat beállításával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Eszközök:
- NAS DSM 5-tel
- TP-Link WDR-3600 router gyári firmware-rel
- PC Win7 64 bit (illetve androidos telefon)Amit eddig csináltam:
- DSM-ben engedélyeztem a külső hozzáférésnél egy no-ip-s címet. Ez működik, mert az 5000-es porton elérem a NAS webes felületét. Ehhez a routerben kinyitottam TCP-n a NAS IP-jére az 5000-es portot- DSM-ben engedélyeztem PPTP VPN szervert, illetve felhasználót is engedélyeztem hozzá
- routerben kinyitottam TCP-n a NAS IP-jére a 1723-as portot.Hálózaton belül szépen létrejön a VPN csatorna (csak ennek így sok értelme nincs ), azonban kívülről 619-es hibával megszakad a csatlakozás egy idő után. Próbáltam már a vírusirtót kikapcsolni, nem segített. A no-ip-s cím biztosan működik, hiszen a NAS webes felületét elérem kívülről.
Valami GRE protokolról is olvastam, de azt nem tudom, hogy hol kellene a routerben engedélyezni, illetve nem tudom, hogy egyáltalán ez-e a hiba oka. Vagy lehet, hogy a Telenor All-In M tarifacsomagjához tartozó mobilnet nem alkalmas a VPN kapcsolat létrehozására?
Rákerestem itt a fórumon is és egyéb helyeken, de sajnos nem jutottam előrébb az ügyben.
Előre is köszönök mindennemű segítséget
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #11409 üzenetére
Ltp/ipsec is csak hálón belülről megy
OpenVPN megy androidos telefonnal is? Mert, ha jól látom, akkor a Win7-hez is külön kliens program kell. -
nagyúr
válasz Mezga Aladár #11413 üzenetére
Nem akar sehogy sem működni Ez az open vpn elég bonyolultnak tűnik androidon...
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #11417 üzenetére
Hálás köszönet
Majd veszek egy nagy levegőt, meg gyűjtök lelkierőt és nekiesek (de szerintem nem ma, mert a ma éjszaka az F1 2014-é )
-
nagyúr
válasz devil-k #11472 üzenetére
Tudom, hogy google a barátom , de nem sikerült még a TM-et belőnöm... Mindig jogosultság problémám volt... (elindult a letöltés és azonnal le is állt permission denied hibával)
Esetleg le tudnád írni "step-by-step", hogy mit hogyan állítsak be, hogy működjön rendesen a TM?
Jó, jó ez a DS is, de már nagyon hozzászoktam a TM-hez.
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
nagyúr
válasz Patice #11500 üzenetére
Egyszerűen nem tudom összehozni. Ha először transmission usert hozok létre, akkor nem lehet feltelepíteni a TM-et. Ha először telepítem a TM-et, akkor nem lehet utána transmission nevű felhasználót létrehozni, mert azt írja, hogy létre van már hozva, vagy a rendszer számára foglalt. De a felhasználók között mégse látok transmission nevűt.
Egyszerűen nem tudom, hogy mit és hol rontok el...
-
nagyúr
válasz Multibit #11557 üzenetére
Ez így nekem kicsit magas
Gondolom ez valami Puttyon SSH-val belépéses, linux parancsos megoldás lenne, ugye?
Egyébként szó szerint, lépésről-lépésre megcsináltam, amit Patice írt, de ugyanúgy permission denied...
Ja, és amit a TM telepítésekor adtam usert, az sincs a DSM userek között, tehát jogokat sme tuodk neki adni DSM alól
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz madarasz92 #11626 üzenetére
Ezzel sz*p*k hetek óta.... Ha megtalálod a megoldást, ne tartsd magadban
-
nagyúr
Működik!!!!!!!
Köszönöm szépen Neked és Mindenkinek a segítséget (Már feladtam, hogy valaha működni fog...)Egy dolgot nem érte már csak. Tegyük fel, hog yvan egy Jim74 nevű userem a DSM-ben. Ezzel telepítettem a Transmissiont és működik. Azonban ha ezzel a userrel vagyok belépve a NAS kezelőfellóletére, akkor nem látom a főmenüben a transmission ikonját. A telepített programok között ott van, csak a főmenüben nincs.Sikerült megoldanom. Jim74 usernek az alkalmazás engedélyeknél nem volt bepipálva a TM. USer error Illetve még sok mindent kell megtanulnom a DSM-ről...
Adminnal belépve azonban látom a főmenüben is. Pedig Jim74 userrel telepítettem a TM-et. Nem értem[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Mi lehet az alábbi jelenség oka és hogyan lehetne megszüntetni?
Adott két megosztás a NAS-on. Ha a két megosztás között másolok, vagy áthelyezek file-okat, akkor elő szokott fordulni, hogy a NAS lefagy (megszakad a hálózati kapcsolat). Ha egy adott megosztáson belül végzek file műveletet, akkor nincs gond.
Ez a jelenség csak Win7 intézőben történő tevékenységnél jön elő. File station-nel még nem volt ilyen gondom. Tudom, használjam a File Station-t
Esetleg Total Commandert kellene használnom valami speciális beállítással?
-
nagyúr
válasz Multibit #12828 üzenetére
Köszönöm a gyors reagálást
Nem tudom megmondani, hogy az egész eszköz lefagy-e, vagy csak a hálózati kapcsolat szakad meg, mert mivel nincs hálózati kapcsolat nem is tudom megnézni, hogy az eszköz megy-e (vagy van erre valami módszer?).
Kábelen lóg a NAS a hálózaton.
Intézőben hálózati meghajtó csatlakozással vannak a megosztások definiálva.
SMB hozzárendelést hogy tudom megcsinálni? Vagy ez az, maikor intézőben csatolom a megosztás drive-ként?
-
nagyúr
válasz Multibit #12830 üzenetére
Kliens is kábelen lóg.
Router egy TP-Link WDR3600, gyári firmware-rel. Tudom, nem nagy szám, de eddig nem volt vele smmi gond.
Ráadásul, ha File Stationben végzem ugyanazt a file műveletet, akkor nincs probléma.Kizárnám a kábelhibát is, mert minden más hibátlanul működik. Előtte egy Zyxel NAS volt ugyanezen a hálózaton és nem volt ilyen jelenség.
Mezga Aladár: hogy tudok SSH-n belépni, ha megszakad a hálózati kapcsolat?
Ezt a jumbo framet, hol állítsam be és mennyire?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Multibit #12833 üzenetére
PC-NAS között nincs ilyen gond. Kizárólag akkor jelentkezik a hiba, ha Win7 intézőben másolok a NAS két megosztás között.
Mezga Aladár: köszönöm. Nem próbáltam SSH-n belépni, mert azt feltételeztem, hogy megszakadt a kapcsolat. De majd megpróbálom.
Tehát akkor mindenhol tiltsam le a jumbo frame-t?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #12841 üzenetére
NAS-on nincs engedélyezve a jumbo frame (eddig se volt). PC hálókártyáján nem lehet tiltani a jumbo frame-t, hanem csak az MTU-t állítani. Most 1500-on van.
A routeren fogalmam sincs, hogy kell-e állítani, és ha igen, akkor hol?Most kipróbáltam, hogy SSH-n sem tudom elérni a NAS-t, amikor így eldobja magát.
Hogyan tovább?
Szerk.: ha NAS és mondjuk egy telefon között másolok, akkor sem történ még lehalás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #12841 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztésből:
Ha PC --> NAS, vagy NAS -->PC között megy a file-művelet, akkor sincs gond. Csak ha NAS <--> NAS file-mozgatás történik intézővel, akkor jön a ledöglés. (tudom minek mozgatom meg az egész hálózaton az adatot, mikor ugyanazon eszközön történik a file-művelet..)
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #12847 üzenetére
Csak a NAS dobja el a kapcsolatot. Minden más megy, ami a routerre van kötve, tehát józan paraszti ésszel kizárnám, hogy a router nem bírja (bár informatikában minden lehetséges ). Meg az is azt támasztja alá, hogy talán nem routergond, hogy PC és NAS közötti adatmozgatásnál nincs lehasalás. Ekkor is átmegy a routeren a forgalom gond nélkül. Cska megosztott mappából megosztottba történő fileművelet okoz gondot.
(#12848) TechnicR: egy kicsit megnyugtat, hogy másnál is jelentkezik a hiba (tudom, Neked nem öröm ), de legalább nem egyedi jelenségről van már szó. Ha rájössz a megoldásra, akkor kérlek oszd meg velem
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz ggg666 #12881 üzenetére
Szia!
Kipróbálta a TC + Webdav kombót. Nagyon szimpatikus megoldás szerintem, de lenne néhány kérdésem.
1. Amikor csatlakozom a Webdav-os mappához, akkor biztonsági figyelmeztetést ír ki: "A hely tanúsítványkiállítója nem megbízható, vagy ismeretlen. Folytatja?
Ezt el lehet tünteni valahgoy? Kicsit macerás többször megerősíteni, hogy be szeretnék lépni a hálózati mappába.
Vagy az a gond, hogy https-en keresztül csatlakoztam? Vagy bepipáltam az SSL-t?2. Ha törlöm a Webdav alatt létrehozott mappát (Nálad a képen pl. a "szerver" nevűt), akkor csak a kapcsolatot törli a TC, nem pedig a NAS tartalmát, ugye?
3. Egy meglévő Webdav kapcsolat tulajdonságait hogyan tudom módosítani? Biztos én vagyok a béna, de nem találtam meg ezt a lehetőséget.
-
nagyúr
válasz mesehabbal #12908 üzenetére
A webes felületen a 9091-es port van kiírva, ha jól sejtem. Ezt csak akkor kell forwardolnod, ha kívülről is el szeretnéd érni a transmissiont. A másik portot azért kellene forwardolni, hogy aktívnak lásson a tracket. De, ha nem forwardolod, az sem a világvége, attól még tudnod kellene csatlakozni a TM GUI-val.
Ha a webes felületen eléred a transmissiont, akkor a GUI-ban van valami rosszul beállítva szerintem.
Amiket be kell állítanod a TM GUI-ban:
host: a NAS ip címe
port: 9091
felhasználónév: akinek engedélyezted a NAS-on a TM használatát
jelszó: az előbbi pontban beállított felhasználóhoz tartozó jelszóHa azt írja ki kapcsolódáskor, hogy refused, akkor nagy valószínűséggel a felhasználó / jelszó párossal van gond, vagy annak felhasználónak nincs engedélyezve a TM a NAS-on.
Azzal a felhasználóval próbálsz a GUI-n keresztül kapcsolódni, amivel a webes felületen eléred a TM-et?
Egyébként sokáig én is TM-et használtam. Sokáig sz*ptam a beállításával, mert kapcsolódni tudtam, de a letöltésnél "permission denied" üzenet fogadott. Aztán sikerült belőni. Viszont néha-néha érdekes dolgokat produkált (pl. amit letöltött, azt percekig nem jelenítette meg, vagy az incomplete mappában hagyta annak ellenére, hogy kész volt).
Szóval visszaállta a Download Station-re, mert szerintem stabilabb... -
nagyúr
válasz mesehabbal #12913 üzenetére
NAS felületén:
Vezérlőpult --> Felhasználók: TM-hez rendelt felhasználót kiválasztod és szerkesztés. Alkalmazások fülön nézd meg, hogy a TM be van-e pipálva. -
nagyúr
válasz mesehabbal #12916 üzenetére
Működik?
-
nagyúr
válasz mesehabbal #12957 üzenetére
Hozz létre egy "users" elnevezésű felhasználói csoportot és annak adj írásai/olvasási jogot ahhoz a megosztáshoz, ahova a TM töltene. Ha jól emlékszem, ez volt a megoldás a "permission denied"-ra.
Egyébként a Többieknek igazuk van. Én ugyanezt végigcsináltam, mint Te és kb. egy hónap használat után visszatértem a DS- re, mert a TM mindig csinált valami "meglepetést"...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Tervezem egy HDD-vel bővíteni a NAS-omat. Mivel még sosem csináltam ilyet, a biztonság kedvéért inkább kérdeznék:
1. Bekötöm a HDD-t (táp, adat) és a DSMa utomatikusan fel fogja ismerni, de nem csinál vele semmit, amíg a tároláskezelőben ki nem választom, hogy mi történjen az új HDD-vel.
2. Milyen lehetőségeim vannak, hogy hogyan kezelje az új HDD-t?
Jelenleg egy 1,5TB-os HDD van a rendszerben, amiből kb. 1,2 TB foglalt. Egy 2, vagy 3 TB-os lemezzel bővíteném a rendszert, de nem szükséges számomra a tükrözés.
Az esetleg megoldható, hogy mondjuk egyetlen megosztás legyen csak szinkronizálva mindkét HDD-n? Pl, van egy "letöltés" megosztás, meg egy "képek" megosztás. Ha esetleg a "letöltés"-ben lévő dolgok elvesznek valami hiba miatt, akkor az nem nagy érvágás, de a képeket szeretném, ha mindkét HDD-n meglennének és folyamatosan "tükrözésben" (vagy szinkronizálva) lennének.
Esetleg rá tudok kötni egy USB-s HDD-t a rendszerre, amire a "képek" megosztást backupolná a rendszer, ha ez egyszerűbb megoldás.Nem nagyon szeretném túlbonyolítani a dolgot. A legjobb az lenne, hogyha csak annyit változást érzékelnék, hogy a tárhelyem megnőtt a hozzáadott új HDD kapacitásával, de minden más (megosztások, mappák, jogosultságok) megmaradna.
Elnézést, hogy egy "Háború és Béke"-t írtam, de még nem csináltam ilyet és nem szeretném elrontani.
-
nagyúr
válasz Bobbacsi #18530 üzenetére
Épített NAS-om van
Akkor csináljak külön kötet, arra tegyem át a legnagyobb helyet használó megosztást/megosztásokat és kész. Akkor az egyik köteten lévő megosztások az ahhoz tartozó HDD-n lévő, míg a másik megosztáson lévők pedig a másik HDD-n lévő szabad hellyel fognak rendelkezni. Jól értem? Tehát nem lesznek összefűzve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RX 5700 XT 8GB GDDR6 MECH OC Eladó! 55.000.-
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- LG 55"140cm FullHD 55LA740S 800Hz White-Cinema3D LEd TV/120hz panel/
- Dell G3 gamer laptop (Intel i5 8300H, Nvidia GTX 1050, FHD, IPS, 256GB SSD, 16GB DDR4 RAM)
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V15 /R7-7735HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest