- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Magnat
veterán
Szia,
valami nem kóser ezzel a rumli certtel, ha itt megnézem: [link]
Azt mondja, unable to connect.
Míg ha a saját synologys ddns-emet nézem, ott a zöld pipák meg minden info.
Szerk.: itt a tiédre is jön info:
Mintha nem csinálta volna meg a certet ... próbáld meg törölni és felvenni újra vagy vhogy rávenni, h próbálja megint megcsinálni.
-
-igu-
veterán
válasz
AiRLAC #78091 üzenetére
Tegnap este játszottam kicsit.
Kezdem az elejétől:
Az alap probléma az, hogy böngészőből a https://ip.cím:port beírásával egy nem biztonságos kapcsolat jön létre, az ok pedig "certificate is not valid". A helyzet a router firmware-ének frissítése óta áll fenn.
DSM 7, kábeles csatlakozás mellett, a DSM elérhető.Amit próbáltam:
Control Panel - External Access - DDNS - Add
ez a cert jött létre
és ezek a beállítások hozzá
Látható, hogy a listában azt eredeti cert is ott van, 2023. januári lejárattal (szintén "not valid").
Jelenleg itt tartok. Az alap probléma még mindig fennáll a https://ip.cím:port beírásával, a https://rumli.synology.me oldal pedig nem elérhető, ahogy a https://rumli.quickconnect.to sem. Ez utóbbi kettő valószínűleg a tegnap esti kísérletezés eredménye. Mindeközben az andoidos Synology Photos alkalmazás eléri a NAS-on lévő adatokat, de az új fotók szinkronizálása nem működik.
Jelenleg a helyzet rosszabb, mint tegnap ilyenkor, de a bizodalmam nagy.
-
-
Mano66
senior tag
Próbáltam a szolgáltatót hívni, sikertelen. Bementem pesten az egyik kirendeltségükbe. A srác aki foglalkozott velem nagyon képben volt. Amikor elmondtam mit akarok innentől nála homály. Ő még ilyenről nem hallott. Azért a szervizeseknek felvette hibának. Majd jelentkeznek. Majd próbálkozok még a 1414-el is.
A szolgabokszon meg találtam a port továbbítást, ott más portot kell beírni mint a Asus-on mert azt nem fogadta el?
-
Legegyszerűbb ha a Synolgy saját ingyenes DDNS szolgáltatását használod (synology.me), az megcsinálja a Lets Encrypt certificate-t neked és frissíti is automatikusan. Ezután ha tud a routered NAT loopback-et akkor használhatod saját hálón is ezt a címet, ha nem akkor pl. DNS rewrite-ra lesz szükséged pl. egy Adguard Home-el ahogy nekem is megy.
Szerk.: ja, ilyenkor egy böngésző cache+cookies törlés és/vagy másik böngésző/private mode is segíthet első körben.
-
Mátésum
aktív tag
Sziasztok. A Photos alkalmazásban, a szinkronizált videók (iphoneról feltöltött) esetén hogy lehet azt elérni, hogy ami lassított felvétel volt eredetileg, az ott is úgy jelenjen meg? Köszönöm
-
A közeljövőben szeretném a garázsba kiköltöztetni a NAS-t. ( DS218 NAS+ UPS+ HDD keret)
Szeretnék kérni tőletek alternatívát, hogy mibe érdemes kitenni? Egy rack szekrényre gondoltam első körben, de hátha van valami kézzel fogható ötletetek.
Köszönöm! -
-igu-
veterán
Két napja frissítettem a router firmware-ét, azóta "not secure" a DSM elérése böngészőből saját hálón keresztül.
Lehet ebből valami gondom?Picit megkapargattam ezt a certification dolgot, és nagyjából 5 mp alatt vesztem el teljesen.
Itt azt írja a help, hogy a Let's Encrypte tud nekem segíteni, de fogalmam sincs, hogyan.
Meg ilyeneket mond, hogy:4. Select Get a certificate from Let's Encrypt.
Enter the following information: Domain name: Enter the domain you have registered from the domain provider.Nem használok saját domain-t, így passz.
-
válasz
Mano66 #78060 üzenetére
Ha a szolgáltatói eszközöd nem bridge, hanem router módban van, akkor hiába állítod be az ASUS routereden a port forwardingot, nem fog működni.
Vagy rakasd át a szolgáltatói eszközt bridge módba, vagy azon (is) állítsd be a port továbbítást.
Egyébként a gyári 16881 helyett érdemes biztonsági szempontból egy 50000 feletti egyedi portot választani. -
mikrofon
veterán
Hogy tudom a download Station BT-keresőjében az nCore-t beállítani?
-
beef
őstag
válasz
Magnat #78070 üzenetére
Ez nem a Transmission, hanem a DS.
UDP portot csak DHT-hez használ, ami neki jelen esetben nem kell, mert akkor nem fogja jóváírni a visszatöltéseket (privát torrenteknél). Ha publikus oldalakról akar tölteni akkor előnyös.Nála az a gond, hogy az elvileg nyitott 16881 port sem válaszol külső pingelésre. Én a két router hiányos beállítására tippelek.
-
Mano66
senior tag
"Viszont én megpingeltem az IP címet és portot és sajnos nincs válasz, ami nem jó jel."
Ezt nem tudom értelmezni. Mit kellene még állítanom?Az nem zavarhat be, hogy van a szolgabox és arra van kötve egy Asus RT-AC66U B1 router. Az Asus osztja szét a netet és azon van a NAS is. De az Asus-on nincs engedélyezve a tűzfal.
-
CrazySouls
tag
Az amúgy mennyire van rendben, hogy régen PC-n uTorrenttel felment havonta 1-3 TB, ha olyan dolgokba álltam bele, amit sokan szedtek, új volt és kevés volt a seed.
Synology NAS-al pedig 3 hónap alatt alig lett meg 100 GB feltoltes, pedig az elv ugyanaz, viszont ezt sose láttam normális sebességgel feltolteni. -
beef
őstag
válasz
Mano66 #78063 üzenetére
Tehát ami eddig látszik a fotók alapján:
A NAS tüzfalában nincs semmi tiltó szabály, így ez nem blokkolhatja a kommunikációt.
A router és a whatismyip szerint publikus az IP címed.
A DS-ben a BT TCP portja: 16881
A routerben a port forward a 16881 port (külső, belső), belső IP cím 192.168.2.58 (NAS), protokoll: TCP.
Ez alapján működnie kellene.
Viszont én megpingeltem az IP címet és portot és sajnos nincs válasz, ami nem jó jel. -
válasz
CrazySouls #78054 üzenetére
Áhhh... nem vártam meg a 100% analízist. Első körben pár képet visszaállított, de nem olyan fura mappa nevekkel és formában, hogy szinte értelmezhetetlen.
A cloudsncy előzményekben benne van, hogy melyik file lett letörölve, azt nagy nehezn kinyertem (támogatás --> napló generálás, átnevezés zipre, kicsomagol, sqlite file megnyit egy commandline alkalmazással, select * -->csv, import excel). Így legalább van fogalmam róla, hogy minek kellene meglennie. Most újra futtatom az appot (200$ volt), megvárom a 100%-os elemzés végét és őjra megpróbálom.
Statisztika: ~8800 file-ból hiányzik ~3000
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Kaptam frissítést a NASra a napokban.
Azóta Synology office és a Transmission csomagkezelési központban hibára fut.
Vagyis azt írja, hogy javításra szorul.
Ráklikkelek majd officere ezt írja: "pgsql-Adapter.service engedélyyezését igényli"Transmissionra meg azt írja: "Nem sikerült a csomag futtatása."
Jelenleg: DSM 7.0.1-42218 update 3
DS 118 -
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Szerettem volna ONEDrive-ra mentést, ahol töröltem az összes fotó mappát. Ami "természetesen" törlődött a napról is. Nem volt lomtár beállítva. Hogyan tudom visszaállítani a photo könyvtár tartalmát? Ilyenkor ott van még az adat a merevlemezen gondolom, van valami eljárás, amivel vissza lehet hozni az adatokat
-
VIC20
őstag
válasz
zsamiatt #77738 üzenetére
A bevitt bejegyzéseket nem lehet módosítani vagy törölni - ha a Thunderbird-ben az "Offline mód támogatása" be van pipálva. (Alapból be van.) Ha meg kiveszem, akkor működik rendesen, viszont állandóan újraolvassa az összes bejegyzést, emiatt leakad a levelező rész is.
-
sbazsi
veterán
Volna egy kis gondom a DS file appal.
Azt szeretném, hogy csak a telefon által készített képeket mentse a nas-ra.
Nagyon sok mappát ki tudok választani, hogy mit mentsen, de épp a "Camera" mappa nincs köztük.
Tehát az innen-onnan (pl facebook) letöltött képek nem lényegesek.
Ezt hogy tudnám beállítani?
Eddig így volt beállítva, jól is működött, de a minap belenéztem, és azóta nem.
Bármi ötlet?Az már csak hab a tortán, hogy ha mindent ment, akkor nem teszi almappákba, hanem beömleszt mindent egybe. Ha a fentire nincs ötlet, erre esetleg valami?
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
valahogy meg lehet oldani, hogy Synologyn fusson egy windows alapú licence szerver?
Ez:
Tutorials - How to Install ALLPLAN License Server 2021 - YouTube -
Magnat
veterán
Igen, bár valójában elég lenne a 218 vagy a 218 Play is, de a 220+ mindenképpen időtállóbb választás ... kíváncsi leszek, h tényleg él-e még a 112k, ha igen, akkor sztem azt vedd. Persze, kezdheted 1 lemezzel, arra kell figyelni, h shr legyen, ne basic, mert utóbbit nem tudod tükrözni ha meglesz a második diszk.
Phülöp: gondolom ha ugyanott néznénk, most is komolyabb lenne a difi, csak a HA-n a kolléga nem árul 218-at.
-
foo85
csendes tag
válasz
Magnat #78018 üzenetére
Rákérdeztem, mert ennyiért tényleg jó lenne. De az ár ahogy néztem tavaly szeptemberi és a DS220+ csak 2 év gari, de a lényegen nem változtat.
Egyébként akkor jó felé gondolkozok?
Még egy kérdés az előzőekkel kapcsolatban: Az úgy jó lehet, hogy első körben csak 1 lemezt használnék de akkor abból már 4 tb-t. Pár hónap múlva meg megkapná a másodikat? Ezt egy költségkímélőbb megoldásnak gondolnám. -
foo85
csendes tag
válasz
Magnat #78014 üzenetére
Szia,
Ahogy írtam, eddig mentések nélkül eddig bőven elfértem 512 gigán. A mentések olyan sokat nem foglalnak, ha a képeket, videókat úgy is csak ideiglenesen tárolnám itt, aztán átmentem külső tárolóra.
1 lemezest írtam, hogy ha hardveresen elég lenne akkor is félnék tőle, hogy ha ott valami gebasz van akkor bukok mindent és kezdhetem erőről az állítgatást.
Szóval 2 lemez de csak a fent leírtak miatt, mert gondolom annyira csak nem lehetek balszerencsés, hogy egyszerre adja be a kulcsot mind a 2 lemez. Ettől több lemezest már biztos nem tudnék kihasználni.
Én amit eddig összebogarásztam az elmúlt 2 nap alatt aszerint egy DS220+ néztem és hozzá 2 db 2 tb WD Red HDD-t. De ez így már épphogy kijön 200-ból.
Valami költségkímélőbb megoldásra ötlet? -
Patice
Topikgazda
válasz
Mano66 #77999 üzenetére
Ellenőrizd, hogy az internet szolgáltatód nem NAT-olt-e.
Nézd meg mit mutat a What's my IP oldal és mit mutat a routered (vagy a szolgáltatód eszköze).
Ha a két IP cím egyezik, akkor OK.
Ha nem egyezik akkor NAT-olva vagy, az nem jó feltöltés szempontjából. Szolgáltató függő, hogy ki tudnak-e venni belőle és adnak publikus IPv4 címet. -
Magnat
veterán
Szia, nekem nem igazán világos a hsz-edből, h mekkora kapacitásban gondolkozol? (Bár ha ennyi eszközről szeretnél mentéseket is tárolni, akkor minimumként a 4TB-t mondanám, csak az összegkorlát miatt azért jó lenne tudni, h te mennyit szeretnél ...) Illetve a lemezek száma gondolatmeneted sem teljesen világos, jól értem, h akkor 2 lemezest szeretnél?
-
foo85
csendes tag
Sziasztok,
Kis segítséget/tanácsot kérnék.
Új vagyok a NAS-ok világában, pontosabban decemberben összeraktam egy régi laptop+OMV rendszert, ami szépen is ment kb 2 hónapig. Aztán meghalt a a HDD. Meg kicsit korlátozottak voltak a képességei, pontosabban meguntam a videók túrását, hogy mit, hogy kell ha valami pluszt akarok, és a házból még ki se engedtem.....
Lényeg, hogy nem akarok már ezzel kínlódni (nem is erre való) ezért váltani akarok valami gyári megoldásra.
A milyen NAS-t vegyek topikban elolvastam egy pár hónapnyi beszélgetést onnan jutottam a Synology-hoz (ide)...
Amire jelenleg használom/használnám:
- heti 3-4 torrent letöltése. 10 torrendnél többet nem szoktam a listában tartani, ha meg van a kötelező vissza akkor ki is veszem a listából.
- média megosztás 3 tv-re + tabletre, telefonokra (jelenleg Plex-et futtattam)
- mentésekre csak átmenetileg, ami fontosabb arról 1-2 havonta csinálok külső adattárolóra mentést.
- 5-6 eszközről akarom elérni (telefon, tablet, tv, MacBook)
- eddig elfértem egy 512-es HDD-n, mert nem nagyon őrizgetek, dolgokat inkább csak a gyerekeknek meséket. (ahogy írtam, képeket, videókat külön mentem offline)Amire használnám még, ha kitapasztalom:
- biztonsági mentések (telefonok, tablet, MacBook)
- távoli elérés (munkahelyről, rokonoktól, stb..)Jelenleg Telekom optika van itthon 1000 Mbit/s a saját Sagemcom F@st 5655v2-es ruterével szétosztva. És nincs elérhető normális alternatíva , szóval marad is.
Azon is gondolkoztam, hogy 1 lemezes megoldás elég lenne-e, de az elmúlt időszakból rájöttem, hogy utálok a konfigurálással és a beállításokkal foglalkozni.. Ha egyszer be van üzemelve akkor jóformán azt is szeretném elfelejteni pár évre, hogy hol van az eszköz.
Szóval milyen NAS-t és hozzá HDD-t (ha nincs benne) javasolnátok? Mindezt úgy hogy még 5 év múlva is használható legyen. És a legnagyobb korlát, hogy bőven 200 alatt kellene maradnia az egész beruházásnak.
Megköszönöm, ha valaki segít eligazodni.
-
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78006 üzenetére
Igazából nem az, ha rákeresel itt a topikban arra, h "mdadm", akkor le van írva, hogy lehet némi ssh tákolással megcsinálni a bővítést. Ami ugye nálad probléma, h van a másik slotban is diszk. Ezt az mdadm-es varázslatot én is megcsináltam már korábban, de nekem a másik slot üres volt és nem vagyok benne biztos, h így is végig lehet-e vinni, de persze saját felelősségre meg lehet próbálni, h kiveszed a nem cserélendő lemezt és utána végigjátszod a cserét.
Vagy másik megoldás lehet, h Macrium Reflecttel klónozod pc-ben a cserélendő lemezt az új diszkre, volt már erre is példa itt a topikban ha jól tévedek... de nem győzöm hangsúlyozni, h ha vmi nem klappol, akkor abból adatvesztés lehet. -
nimfas
addikt
válasz
Magnat #78008 üzenetére
Van program az 1 és 2 köteten is.... hiba volt. De a fontosabb programok a 2-esen (transmission, domoticz server).
Tehát akár az 1-es is cserélhető, végülis ugyanakkora méretre.Ha lekapcsolom a NAS-t, kiszedem a winyót próbából (bepattintani egy linux-os gépbe) hogy biztos jót nézek-e attól nem lesz baja ugye? Úgy értem ha visszateszem újbóli induláskor akkor nem formázza alapból az egészet....
-
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78002 üzenetére
Szia,
megoldhatod úgy is ahogy először gondoltad, csak kell egy olyan rendszer amivel olvasni tudod az adott filerendszert ... fontosabb kérdés, h azt a lemezt akarod cserélni amire az alkalmazások vannak telepítve vagy a másikat?
Szerk.: illetve még azt nézd meg, h a cserélendő lemez nem 1 lemezes SHR-ben van véletlen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest