- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz
bigdady #8098 üzenetére
Ebből a szempontból semmi, akkor jó a gigabit, ha másolgatsz nas meg vmi más eszköz között, vagy ha pl virtuális gép imageokat tartasz a nason és futtatod őket onnan. A filmek simán átférnek 100mb-n, még a bd image is ha jól tévedek.
Illetve max azt tudom elképzelni, ha akkor éreznéd ha ugrálsz a filmben, de igen, csak akkor ha mind a két oldal támogatja. Vagy ha esetleg több dolog is fut egyszerre, te filmet nézel tv-n, vki más meg mondjuk egy másik filmet...bár őszintén szólva ezt sosem próbáltam, lehet h ilyen esetben már a diszk lesz a szűk keresztmetszet gigabites lan esetén. -
napata22
csendes tag
Kicseréltem a HDD-t.
A Synology Assistant kezdésként kért .pat file-t is, hogy a HDD-re telepítse a DSM-et, így valóban a HDD-n is van a DSM egy része.
Viszont annál régebbit nem engdett, mint ami legutóbb fent volt, vagyis a Synology Flash memóriájában is van a DSM egy részre, hiszen megjegyezte, melyik verzió volt utoljára feltelepítve.
Nagyjából az egész arra hasonlított, mikor annak idején megvettem a NAS-t és az új HDD-t hozzá. Csak most a Synology Assistant már fel volt telepíve a PC-re. -
bigdady
nagyúr
Azt mondjatok van jelentosege annak hogy a router 10/100-as vagy gigabaites amire kotve van a nas meg mondjuk a medialejatszo? Most sem akad semmi azert kerdezem. Vagy mi lenne gyorsabb? Gondolom a medialejatszonak is birnia kene nem? (Mede8er600 3dx)
-
Mauzes
addikt
Az nem lenne rossz, ha beraknám a Film mappát a video-ba, viszont miért nem tudom elérni a video mappát a notebook fájlkezelőjével? Se Explorer, se Total Commander nem tudja megnyitni. Jelszót kér, de ha megadom az admin adatokat, akkor sem lép be. A DiskStation/egyéb mappákat simán elérik ezek.
-
Patice
Topikgazda
Java van a gépeden?
Azért kérdezem, mert Files Station Javat használ ahhoz, hogy a FS ablakában meg tudja jeleníteni a sajátgéped tárhelyét is, hogy egy helyen tudd adminisztrálni a dolgokat.
Nem biztos, hogy ez a megoldás, csak tippelek.
(#8085) Mauzes:
Két egyszerű megoldást látok:
1. A "Film" mappádat berakod a 'video' megosztásba.
2. A "Film" mappádat beindexeltted a médiaindexelés alatt.(#8090) Möhe
Csak egy ötlet: Telefonodnak van külön felhasználó neve és jelszava? Ha igen, akkor adtál ennek a 'usernek' jogosultságot a CS mentési mappájához? (A user saját 'home' mappájához asszem ad a DSM automatikusan jogosultságot
-
Mauzes
addikt
Gondoltam rá, de egyrészt az plusz egy eszköz, amit nem preferálok, ráadásul ha eladom a mostani router-t, akkor a switch árára már nem olyan sokat kell rádobni és lesz egy faszább eszközöm. Még átgondolom.
MÁS: nem tudtok valami fasza, részletes gyakorlati leírást/videót a Synology-k praktikus beállításairól (pl. a fenti kérdésem, hogy meg tudok-e osztani mappát smart TV felé, hogy tud a hálózatomra csatlakozó guest jelszó nélkül elérni egyes mappákat, stb.). Én nézegettem a manual-t, de vagy én nem veszek észre benne dolgokat vagy kevésbé felhasználóbarát.
-
Möhe
addikt
Patice kérdezte hogy : Android? én erre írtam azt hogy iOS6 i5 (ájfonöt)
telefont jellemeztem,mivel a NASon nem Android,almás,windózos rendszerek futnak.De attól még rendre nem látom telefonon azt ami a cloud mappájában van,pedig szépen aktív a kapcsolat és frissít is. Fizikálisan csak a NAS-on látom hogy benne van a mappában.
-
Mauzes
addikt
válasz
eric.cartman #8088 üzenetére
Cserélve lesz, szóval nem a NAS a felesleges.
-
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Telepítettem a média szerver alkalmazást, így a Smart TV már látja a NAS-on a video, photo, music mappákat, gondolom ezek valami nyilvános mappák. Viszont nekem az összes filmem a Film mappában van, ezt meg tudom valahogy osztani a TV részére?
-
need
addikt
Üdv..
Elárulná nekem valaki hogy mi az oka hogy a File Station szolgáltatás nem hajlandó elindulni...?? csak forog a jel és forog..! gyakorlatilag így nem férek hozzá semmihez! ekkora szívást..!
-
Magnat
veterán
Hi,
Az rt-n12 lanon 100mb-t tud, szóval emiatt nem tudsz 12mB fölé menni. Gigabites router vagy legalább egy switch kellene, h nagyobb sebességet tudj elérni.
A 300 mb amit említettél, a wifi elméleti maximuma, semmi köze a vezetékes sebességhez.. de wifin sem fogod soha elérni a 300-at, sőt még a 100-at sem biztos. -
Patice
Topikgazda
válasz
napata22 #8079 üzenetére
Csak képzeld el azt, amikor először bekapcsolod a NAS-t vásárlás után.
"Hivatalosan" az első bekapcsoláskor még nincs semmi a NAS-on. OP rendszer (DSM) sem!
Ilyenkor a Synology Assistant-tal keresed meg a hálózaton a NAS-t és ha megvan, akkor a mellékelt CD-n található fájlt (.pat) felteszed a NAs-ra. Ilyenkor települ föl a DSM adott verziója.
Miután ez megvan, akkor már be tudsz lépni böngészőben a DSM-be holott még nincs kötet.
Ugyan ez a helyzet egy elhalálozott HDD esetén is egylemezes NAS-nál. Mivel már telepítve volt egyszer a DSM, ezért a DSM-be be fogsz tudni lépni ugyan úgy, csak az üres HDD miatt sok mindent újra be kell állítani, alap megosztásokat létrehozni stb.
Az a része az adataidnak és a DSM-nek, ami a HDD-n volt, az elveszett sajnos.
-
Mauzes
addikt
Próbáltam többel is, a Synology gyári kábele sem javít. Viszont amit közben észrevettem, hogy a hálózat sebességére mind a notebook mind a NAS azt írja, hogy 100 mbps. Ezt nem értem, mert Gigabit adapter van a laptopban és "auto"-ra van állítva a sebesség. A router 300 mbps.
Valamit meg kell próbálnom javítani, mert így 50 óra lenne leghamarabb, amíg rámásolom az adataimat...
-
napata22
csendes tag
Azért gondolom valahogyan meg lehet csinálni, hiszen elég gyakori lehet, hogy 1 lemezes NAS-on HDD-t cseréljenek, pl. nagyobb méret, hibás HDD miatt.
Akkor amit Patice írt az gondolom helytálló vagyis ha kicserélem a HDD-t, akkor be tudok jelentkezni és ott kötetet létrehozni nem?
Ha viszont a DSM egy része a HDD-n van, akkor nem fog az új még formázatlan HDD-vel valami hiányozni a DSM-ből? -
Patice
Topikgazda
válasz
Statikus #8072 üzenetére
"Persze az is megoldás lenne, ha WP 8.1 alatt egy szoftver a képeket feltolná a NAS-ra - automatikusan."
Erre jó a Cloud Station.
Én így szinkronizáltatom a PC-m és a NAS között a családi képeket. Ahogy felmásolom az asztali gépre, egyből szinkronizálódik a NAS-ra is. a fényképezőben meg megvan még egyszer egy darabig.
(#8076) Mauzes:
Kábelek milyenek? CAT5? CAT5e? CAT6?
-
Mauzes
addikt
Akkor tudnátok segíteni, hogy mi a gebasz? Nekem kábelen 11 MB/s
-
Statikus
senior tag
Én is most vettem DS214-et, 1db WD Red 3TB-al.
Gigabit lanom van itthon, PC-ben SSD.Total commanderben 4GB-os iso-t másoltam oda-vissza (NAS2SSD, SSD2NAS), 100-110 MB/s ment.
3500db, összesen 20MB méretű file másolása SSD2NAS kb. 20mp-ig tartott.
300db, összesen 140MB, kb 6-7 mp.
-
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Synology DS213j NAS-t hálózatba kötöttem egy Asus RT-N12 D1 300 Mbps routerrel, 2 db 3 terás lemez van a NAS-ban SHR-be formázva, ami valamilyen RAID 1-hez hasonló megoldás, és kábellel van összekötve a notebook-kal a router. Telepítettem, működik minden rendesen.
Mekkora sebességgel kellene tudnom írni és olvasni a NAS-ban lévő kötetre? Nekem kb. 11 MB/s-mal megy mindkettő, amit iszonyúan lassúnak érzek...
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
megoldható valahogy az, hogy Skydrive-ból bizonyos mappák tartalmát, bizonyos időközönként automatikusan letöltse a Syno?
Köszi
UI. Azért kell, mert a telefonom a képeket automatikusan tolja fel Skydrive-ba. Persze az is megoldás lenne, ha WP 8.1 alatt egy szoftver a képeket feltolná a NAS-ra - automatikusan.
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok!
Egylemezes változatban hogyan tudok úgy HDD-t cserélni, hogy a beállításaim, telepített alkalmazásaim, az rtorrent megmaradjon?
Ha csinálok egy backupot, beteszem az új lemezt és visszaállítok backupból, az működik?A syno oldalán olvastam, hogy klónozással lehet, de nincs itthon olyan PC, ami megbirkózna a 3TB-os lemezzel. Vagy klónozásnál ennek nincs jelentősége?
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy két napja nem tudom elérni a syno-mat, nem regel be a ddns-en keresztül, a telefonos appok nem érik el illetve nem látszik a myds fiókban belépve sem az aktuális ip stb. Magán az eszközön történő ki-be kapcsolás működik illetve a synology assistant-al be tudok lépni a winyóra, a mediaszerverét el tudom érni a TV-ről és fut a torrentkliens is.
Nemrég frissítettem az oprendszerét ami kb egybeesik a hiba kezdetével denem esküdnék meg rá mert a frisssítés után már nem jelentkeztem be rögtön.
Vélemény? -
napata22
csendes tag
Köszi szépen, erre voltam kíváncsi, vagyis a DSM nem a HDD-n tárolódik, hanem saját memóriaterületen, ami független a HDD-től.
Akkor csak kiveszem a régit, beteszem az újat, aztán így be tudok jelentkezni a DSM-be, és ott a kötet létrehozásával kell kezdenem (lehet ezért szól a DSM is). Akkor a userek, csoportok, beállítások maradtak, csak az osztott mappákat kell ismét létrehoznom.
Most "Alap (Adatvédelem nélkül)" a kötetem, ez lett annak idején létrehozva automatikusan. Kötet létrehozásánál ezt most nekem kell beállítanom, vagy automatikusan ez lesz?
AZ eddig futott szolgáltatásokat újra kell telepíteni/futtatni? (pl. Download Station) -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Ma reggel akartam összeszerelni az újonnan vett Synology DS213j- NAS-om, és azt vettem észre, hogy a házhoz adott csavarok nem illenek bele pontosan a furatba. Minden más nagyon patent, a HDD csavarok, a ház 2 oldala jól illeszkedik, ezek a szaros kisebb csavarok meg egyszerűen nem akartak belemenni. Szétszedtem a házat, és azt láttam, hogy a "furat" a műanyagban nincs rendesen megcsinálva, szóval persze hogy nem csavarodik bele a csavar.
Én vagyok az egyetlen, aki ilyet tapasztalt?
-
Patice
Topikgazda
válasz
napata22 #8060 üzenetére
A DSM fel fogja ismerni, hogy új HDD van benne, és mivel az eddigi kötet összeomlott ezért ha a tároláskezelőbe belépsz, akkor saját magadnak kell elindítanod a kötet létrehozását.
Automatikusan nem fogja, kérdezés nélkül elkezdeni magától. Be kell majd "avatkoznod" kicsit.
A telepített alkalmazásokat újra le kell majd töltened, telepítened, a megosztásokat is újra lérte kell hoznod, hiszen most majdnem olyan, mintha előröl kezdenéd az egészet.
Valamennyi beállítás meg fog maradni benne, de érdemes mindent átnézni újból.
A DSM verzió nem fog változni, mert az a NAS Flash memóriájában "lakik". HDD nélkül is elérhető, ha egyszer már fel volt telepítve.
(#8061) Antilhu:
Nincs véletlenül valamilyen korlátozás bepipálva a Download Station-ben? Mondjuk egyidejű letöltések száma?
-
Antilhu
tag
Sziasztok,
valakinek lenne ötlete, ha új NASon DownloadStationbe beteszek egy torrent filet és nem kezdi meg a letöltést, hanem várakozásban marad akkor mi lehet a gond?
Mi blokkolhatja? A NAS látja a netet, mert a porttovábítások működnek, kívülről elérjük, valamint csomagokat tölt le.. stb.Előre is köszi!
-
napata22
csendes tag
Sziasztok!
Synology DS112j-m van, tönkrement a jelenlegi HDD-m, veszek helyette egy másikat. A felületet a PC-ről a Synology Assistant segítségével érem el, a legújabb DSM 5.0 verzió van rajta..
Ha kicserélem a régi HDD-t az újra, akkor magától felismeri a Synology Assitant a HDD-t és elkezdi a kezdeti lépéseket (formázás, telepítés)?
Melyik DSM verziót telepíti fel? -
tobias40
veterán
Nem router mögül akarom elérni hanem mobil netről a céges laptopról az otthoni router mögötti saját laptopomat
Tehát akkor melyik ip-t írom be oda?
Megnézem a mobilnetnél az osztott ip-t és azt?
Bocs ha értetlen vagyok de nem vágom..
A céges dolgokat is vpn-n érem el egy saját vpn kliens-el) de azt nem én állítottam be hanem a rendszergazda.
De ott is úgy van ha kapcsolódok a vpn-el a megadott domain-hoz,utána még kapcsolódnom kell egy távoli asztal eléréssel is.(Gondolom itt fix ip van...)Na ezt szeretném én elérni az itthoni gépemnél!!
-
bosa
tag
válasz
tobias40 #8037 üzenetére
Szia oda annak a routernek kell a belső ip címe ahonnan el akarod érni, ha ez nincs akkor vpn alatt csak a vpn belső hálóját látod. Tehát tegyük fel az otthoni router címe 192.168.1.1 viszont amiről fel lépsz az 192.168.0.1 akkor oda a 0.1-és cím kell. Mert csak így éred el vpn alatt is a rendes internetet. Ha ez nincs akkor csak belső hálózat él.
-
Möhe
addikt
A Cloudsztésön valahogy nem akarja az igazat telefonon. Látom hogy áthelyztem 2 filet (telefonon keresztül másoltattam át) de mégsem szinkroinzálja be hogy lássam telón, pedig ott van az. Látom azt is hogy aktív a kapcsolat.
Mit nem állítottam be? -
dani3l
őstag
válasz
tobias40 #8051 üzenetére
VPN-hez nem ertek, ugyhogy ahhoz nem tudok hozzaszolni. Csak arra celoztam, hogy ha a routerben van lehetöseg ddns megadasara, akkor allitsd be azt, utana a VPN-hez pedig nem a router ip cimet irod be, ami statikus ip eseten lenne, hanem a ddns cimet. 1043 emlekeim szerint tud ddnst openwrt-vel.
-
sinkoneri
tag
válasz
devil-k #8042 üzenetére
Esetleg ha publikus ip lenne de akkor is arp táblában csak a viszonylag "friss" MAC addressek látszanak. Fix IP esetén persze könnyebb a szitu. Ezért takartam ki a nevet mert ahhoz könnyű pár dyndns domaint hozzáfűzni és megvan a NAS. Szóval nyugodt vagyok de köszi az aggódást
Közben a saját kérdésemre is meglett a válaszom.
-
Criton
veterán
Na, kivételesen upc.hu-s címről akarnak betörni hozzám
(#8046) devil-k: ha be is jut, nem talál semmit, mert most lettek komplett lepucolva a HDD-k
, de érdekes módon, ez mindig csak akkor van, ha engedélyezve van az ssh vagy az sftp...
-
tobias40
veterán
ezzel van értelme szenvednem ha nincs fix ip címem?
Mert ha állandóan át kell írnom a router ip-jét(amit a szolgáltató ad)akkor nincs értelme kínlódnom vele! -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Anno a Syno rendszertelepítésekor készítettem ugye egy fiókot egy email címmel. Ezt az email címet, meg lehet-e változtatni és hogyan, a fióknév megtartása mellett? Pl. hogy a yyy.synology.me cím ugyan az maradjon, csak az email lenne más.
-
mutyi
senior tag
Valaki próbált-e már pl. egy Gopro Hero + sport kamerát Synology Nas-ra belőni wifin keresztül?
Kíváncsi lennék hogy megoldható-e,mert akkor egy ilyet lehet összehoznék.
Külföldi Synology fórumon már feltette valaki ezt a kérdés, hogy Gopro Hero + kamera mint IP kamera Nas-al,de nem jött érdemi válasz,hogy valaki megcsinálta volna. -
dani3l
őstag
VideoStation kb egy katalogizalo alkalmazas, amihez DSVideo appal hozzafersz es le is tudod jatszani az ott tarolt videokat vele.
Mediaserver egy dlna szervert csinal a nasbol, igy halozaton keresztül barmilyen dlna-kepes lejatszoval hozzafersz (tv, ps, medialejatszo, akar program, stb). Mas kerdes, hogy szerintem csak arra jo, ha az ember sajat magat akarja vele sz.patni.. Jobb egy nfs vagy cifs megosztas.
Egyebkent mediaszerverhez tartozo mappakat is be lehet allitani, nem feltetlen csak a 3 alap megosztott mappat figyeli. Vezerlöpult - Müsortar - Indexelt mappa menü alatt azt adsz hozza, amit akarsz. -
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #8031 üzenetére
Köszi! Tudtam, hogy Te fogsz reagálni elsőnek.
Nah, akkor holnap lecsekkolom a dolgot.
-
devil-k
nagyúr
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de a következőre szeretnék választ kapni:
Hogy tudom azt kivitelezni, hogyha USB dokkolóval rákötök egy belső HDD-t a NAS-ra (ami látja is rendesen), akkor a Popcorn A400-as lejátszón tudjak filmet indítani róla?
Hiába adtam hozzá, mint hálózati hely (volume1/usbshare1), azt írja amikor rá akarok menni a Popival, hogy nem elérhető. -
bigdady
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #8024 üzenetére
Nekem meg usb sincs radugva nem hogy hub
-
Mezga Aladár
veterán
Most komolyan nem használ senki aktív usb hub-ot??
[link] -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Most rendeltem meg egy Synology DiskStation DS214play-t.
Nem tudjátok sdxc kártyára engedné telepíteni a rendszert? -
tobias40
veterán
ez alapján megcsináltam a vpn csatlakozást,kiírja hogy csatlakoztatva de sehol nem látom a NAS-t.
Mit kell még beállítanom vagy hol/mit keressek hogy a NAS tartalmát lássam?
Vagy egyáltalán mit kellene hogy lássak? -
sinkoneri
tag
Sziasztok,
Nekem is kek villogo ledem van reboot utan. kb 2 napig hagytam hatha csak synceli a diskeket 2x2TB RAID1 aztan meguntam es power ki/be de tovabbra is csak villog.
Assistant azt mondjha hogy starting services. Nem tudok semmit telepiteni.DSM-be nem tudok belepni. DLNA-n nem latszik semmi. Linux alol elerem a fileokat.Valami 5let?
Csatoltam kepet az Assistantrol.Doboz: Synology 212j
Koszi
-
fPApi
őstag
Telepítettem a video stationt, beállítottam, minden OK. Hogyan tudok egy filmet a PC-re telepített VLC-vel lejátszani? Vagy csak böngészőből lehet?
-
pomk
őstag
válasz
eric.cartman #8006 üzenetére
Én már meguntam ezt a szenvedést, és száműztem a windowst az életemből.
iPad-ról intézek mindent, a SynoDS alkalmazással. Torrentezést, másolást, törlést, szerkesztést. Laptopom nem volt bekapcsolva 2 hete. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár #8000 üzenetére
Erre valaki?
-
batagy
őstag
válasz
Nem vagy egyedül, nélam is ugyanígy viselkedik, Win8-cal. Beloggolás után néha zöld színnel, néha piros színnel (offline) mutatja a hálózati drive-ot. A gép nálam is Wifivel csatlakozik a routerhez. De igazából nem probléma, mert akkor is, ha pirossal jelenik meg a drive, akkor is azonnal bele lehet menni, és egyből zöldre változik a drive elérése.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Nem vagyok Windows expert, tehát nem tudok megoldást a problémádra. Csak jelzem, hogy nálam is vannak furcsaságok (bár lehet, hogy ezek nem furcsaságok, csak ismerethiányból fakadó user errorok).
Lányom asztali gépén, ha Win intézőből definiálok egy meghajtót (NAS megoszott mappához), TC-ben nem látom. Ha TC-ben definiálom, Win intézőből nem látom. Lehet, hogy a Win 7 Home Premium sajátossága. Egyébként a laposomom Win 7 Professional 64 bit oprendszer van, ott nincs ilyen "nem látom" probláma, mindegy, hogy honnan kreálom a meghajtót. -
-
Criton
veterán
DNS szervert akkor nem állított még be senki sem?
-
válasz
Elemental #8001 üzenetére
Nekem csak az a fura a W7 hálózati meghajtóival, hogy miután korrektül megcsinálom, hogy automatikusan felcsatolja induláskor (le is menti a jelszót - elvileg), mégis mikor újraindul a rendszer, akkor jön egy "notification", hogy nem sikerült csatlakozni a hálózati meghajtókhoz.
Úgy vélem, hogy amikor induláskor megpróbálkozik (nagyon gyorsan feláll a gép) akkor még nem él a wifi kapcsolatom teljesen (vagy éppen a DS "alszik" még).
Persze indulás után (amikor jön a hibaüzenet is) ott vannak a meghajtók (piros X-el jelölve) és ha rákattintok, akkor a jelszó újbóli bekérése után már újra OK minden. (pedig újra bepipálom, hogy jegyezze meg!!!)
Lehet valahogy késleltetni az induláskori hálózati mappák felcsatolását? (vagy batch file-t kell hozzá írni némi delay-el??? - elég fapados lenne)
Vélemények?
előre is!
-
Patice
Topikgazda
Ja, csak pénzem nincs rá.
Sokat agyalok rajta, de lehet belevágom a fejszémet egy minden az egyben (NAS + HTPC + zenePC + általános PC) gépbe. Az alap (Gigabyte H87-es alaplap + Core i3 4330 + 8 GB RAM + két 64 GB-os SSD + 350W-os SFX táp) adott. Csak egy nagyobb ház kell.
Elméletben egy OSX-et felrakva az egyik SSD-re virtualizálhatok pár gépet (XPenology + XBMC-s gép). A másik SSD-re mehet Win7 és valamelyik SSD-re mehet az XPenology tárhelye.
Az alaplapon van 6 db SATA3-as csati, ez talán elég lesz optika nélkül a két SSD-nek + négy WD RED-nek.
Lehet elvetemült ötlet és ká nehéz lesz zökkenőmentesen megcsinálni ennyi rendszert egymás mellett, de sajnos ez van. Család mellett nehéz az élet.
-
Patice
Topikgazda
Érdekes amit írtok a NAS eléréséről. De nem csodálkozom, mindenki más, mindenkinek máshogy jó.
Én a felcsatolt hálózati mappákat preferálom. Nincs sok megosztott mappám a NAS-on, azokon belül viszont igen. A három alap média mappán kívül van még egy, ahová megy minden más. A többit nem használom annyiszor, hogy felcsatoljam hálózati meghajtónak. Ha meg kellenek, akkor belépek a DSM-be.
Töltések is egyből a megfelelő média mappába mennek. Igaz, hogy így kézzel adogatom hozzá a torrenteket, médiatípus szerint csoportosítva, de utána nem kell nagyon keresgélnem, ha mondjuk a médialejátszómmal meg akarok nézni egy új filmet. Egyből tudom melyik almappában lesz a video megosztáson belül.
A meghajtó betüjeleket is lehet ennek megfelelően választani: Music: M, Photo: P ,Video: V, Többi: X
TC-vel így minden látszik, mindent tudok csinálni, olyan, mintha a gépemen lenne az a sok meghajtó.(Más: lassan érik a bővítés gondolata bennem 4 lemezesre, ezért lehet nemsokára lesz egy eladó 213-asom.
)
-
Criton
veterán
Valaki használja itt a DNS szervert?
-
Elemental
addikt
válasz
bigdady #7999 üzenetére
Én most win7 alatt a Számítógép -- Hálózat ról beszélek. Nálam néha megjelent a Diskstation, néha eltűnt.
Aztán eszembe jutott, hogy csinálok neki parancsikont. Onnan mindig indul, és nem kell felcsatolni 20 megosztott mappát külön külön meghajtónak.
Amikor megjelenik, akkor jobb klikk, parancsikon létrehozása, vagy parancsikon küldése asztalra, és kész.TC-ben sem látszik a hálózatok alatt, viszont amióta van parancsikon, azóta csak kiválasztom az Asztalt, ott megjelennek a parancsikonok, és így TC-ben is látszik a nas tartalma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest