-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Nekton #98236 üzenetére
USB portra csatolva van olyan app, ami leállítja a NAS-t, ha az UPS átkapcsol akkus táplálásra?
- nem kell app, a hardver és tápellátás alatt van egy UPS menüpont és ott lehet beállítani, hogy mi történjen. Ezért érdemes olyat választani, ami a kompatibilitási listán szerepel, persze anélkül is lehet élni, csak ha nem vagy otthon és hosszabb az áramszünet, mint amennyit a UPS képes szolgáltatni, akkor a NAS ugyanúgy fog viselkedni, mint egy UPS nélküli áramszünet esetében.Mekkora UPS-kell biztonságos leállításhoz?
- attól függ, hogy még miket csatlakoztatsz hozzá.Lehet ezeken állítani, hogy pl. csak az akku merülése előtt kapcsoljon le és a rövidebb áramkimaradásokat áthidalja bekapcsolt állapotban?
- az említett menüpontnál. -
blakey
titán
válasz
Virag.h #98158 üzenetére
Megfeleő eszközzel (Apple TV, Dune HD lejátszók, TV, UHD Blu-ray lejátszó) és megfelelő programmal. A MacBook-ra telepíts egy VLC-t, IINA-t, Infuse-t, Kodit, Plexet, Embyt, Jellyfint, utóbbi háromhoz a NAS-ra kell egy szerver is. Illetve van még néhány alkalmazás, ami jó lehet, de a felsoroltak közül találsz számodra megfelelőt.
-
blakey
titán
válasz
Sanyi.mTs #97954 üzenetére
A 30 mp kevés, néha veszélyesen az és értelmetlenül áll le a NAS, nekem már volt ebből szívás, mert rövid időt adtam meg és az áramszünet is rövid volt, emiatt kár volt a NAS-nak leállnia. Érdemes percekben gondolkodni. De mindenki tegyen belátása szerint. Mivel nálam nagyon ritka az áramszünet, így hagyom az alacsony akkuszintig.
-
blakey
titán
válasz
VANESSZA1 #97828 üzenetére
Ne haragudj, de miért engednénk el? Tényleg vitatni szeretnéd az Inteles NAS-ok előnyét? Azért, mert az AMD-sek erősek, még nem jelenti azt, hogy nincs gyenge pontjuk. Egyértelműen a hardveres átkódolás a gyenge pontjuk, azaz a hiánya. Nem értem, hogy ez miért probléma számodra. Nem azt írtam, hogy sz@r, rossz NAS, hanem arról, hogy bizonyos felhasználás esetében más NAS lehet a jobb választás.
Mit próbáltam egyszer? Tele a net azzal, hogy mi, mire jó. Kevés az átkódoláshoz az AMD-ben lévő CPU, de még a nagyon erős számítógépek is megküzdenek vele. Nehogy ebből hitt kérdés legyen, mert ez nagyon gyerekes. Amíg te ajánlasz, addig én pl. a kérdésre válaszolok, mert én nem ajánlottam, csak megemlítettem, ha fontos az átkódolás, akkor mire kell figyelni. Azért ennyire nem kell kiforgatni az egyszerű tényeket. Itt is és más topikokban is sajnos az esetek nagy százalékában teljes értelmetlen ajánlások és logikátlan döntések eredményei olvashatók. Ha valakinek a felhasználása eltér a másikétól, akkor az már probléma és nem normális, ha nem az ó ajánlását fogadja el. Azért, mert neked vagy nekem eltérőek a felhasználási szokásaink még nem jelenti azt, hogy ugyanaz az eszköz lesz a megfelelő. Pl. nem tudok mit kezdeni a 723+ egyetlen USB-jével és akkor még nem is írtam arról, hogy nálam 100%-ban médiakiszolgáló a NAS, amin különböző szerverek futnak, Emby, PMS, DLNA, tehát ha nekem ez a fontosabb, akkor szerintem joggal várom el egy NAS-tól, hogy az maximálisan kiszolgáljon. Mivel az említett modellnél két olyan dolog is van, ami a felhasználási szokásaimhoz szükséges (nem nélkülözhetetlen), akkor inkább olyat választok, ahol ezek nem hiányoznak és a többi, más funkciókhoz szükséges plusz tudást inkább elengedem. Nem vagyok típus-fan, 99,9%-ban tudatosan, a szükségeimnek megfelelően választok minden területen, leírom egy listára, hogy mire van szükségem, és ha az egyik oszlopban több a plusz, akkor abba az irányba haladok. -
blakey
titán
válasz
VANESSZA1 #97825 üzenetére
Vagy mégsem oldják meg. Sajnos az igazi átkódolásnál elhasal, erről sok videó is van, én is kipróbáltam. Az átkódolás ritka, én sem használom, de elég egyszer, amikor már épp nem szeretnél mást csinálni, csak pihenni és pont olyan klienssel és eszközön nézed, ahol, szükséges az átkódolás és máris pofára estél. Az AMD sorozat ebből a szempontból gyengébb, GPU hiányában nem tud tökéletes kiszolgálója lenni egy Emby, Plex szervernek, ha átkódolásról van szó. Az erő kevés. Egyébként böngészőből meggyőződhetsz, hogy mennyire nem megy neki, egy 4K HDR tartalmat kódoltass át 1080p SDR-re. Kell a GPU. Csak média kiszolgálására egy Inteles NAS bőven jó, és az a logikusabb választás.
-
blakey
titán
válasz
smallmer #97823 üzenetére
Nálam a NAS leginkább médiaközpont, filmeket, zenéket tárolók rajta és abban kell jobbnak lennie, épp ezért is volt nehéz a döntés, amikor váltottam. 723+-t szerettem volna, de két dolog miatt elvetettem, egyik, hogy csak egy USB csatolója van és az is elől, a másik a hardveres átkódolás hiánya, ha netán pont olyan készüléken néznénk valamit, ami nem HDR-képes, vagy épp nem ismeri azt a formátumot, igaz, az átkódolás nálam kevésbé lényeges, de ha már médiaközpont, akkor inkább azt tudja, mint a gyorsítótárazást.
-
blakey
titán
válasz
HoppMaster #97799 üzenetére
Docker-t tudsz macOS alá is telepíteni. Itt egy github-os telepítés.
-
blakey
titán
válasz
smallmer #97743 üzenetére
Igazából neked kell tudnod, hogy a jelenlegi NAS-odat mire használod és elég-e vagy többet, mást szeretnél. Nekem is 218+-om van, folyamatban a csere. Sokat gondolkodtam, hogy nekem mire van szükségem, mire használnám és a vége egy 224+ rendelés lett. A 218+-szal is jól megvagyok, a 6GB RAM is bőven elég, de úgy gondoltam, hogy ideje frissíteni. A 723+, Asustor AS5402T és Qnap TS-264-8G volt a listán, több hétig "játszadoztam" a gondolattal, hogy a jelenlegi felállást, ami többnyire médiakiszolgálás, mi tudná leváltani, a végén mindegyik kieset és lett a 224+, amihez jön még 8GB RAM, elvileg bőven elég lesz mindenre és ha úgy fogja tenni a dolgát, mint a mostani, akkor elégedett leszek. A 723+ sajnos 1 USB-vel rendelkezik, ami ráadásul elől van, a UPS-t így elég rondán tudnám csatlakoztatni, az NVMe SSD-ket csak gyorsítótárnak lehet használni, a gyárit meg nem éri megvenni, a "hekkelést" meg feleslegesnek tartom. A Qnap jó, de úgy voltam vele, hogy a szoftver, annyira nem tetszik, hogy újra Qnap-om legyen, illetve mindkettő jóval többe kerülne, mert a + RAM (Syno esetében), + 2 db NVMe SSD máris kb.+ 100e lenne a 224+-ra való cseréhez képest, a 723+-ban GPU sincs, ami átkódolásnál jól jöhet (persze nem ez a fő indok, mert többnyire nincs rá szükségem). A Asustor jó lenne, olcsóbb is, a hardver is jó, de a szoftverre elég sok érdekes, vagy inkább furcsa panaszt olvastam, úh. inkább nem vállaltam be. A DS925-ös modellről elvileg annyit tudni, hogy csak saját HDD-t kezel, de ennél többet még nem tudok, nem olvastam róla egyebet. Ha a 923+ a kiszemelted, és arra van szükséged, akkor egy jó választás.
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97474 üzenetére
Ez jelentősen olcsóbb és a felhasználók szerint hiba nélkül működik.
Használsz Plexet, Jellyfint, bármilyen médiaszolgáltatást, ami hardveres gyorsítást is igényelne, de szoftverből jól megoldja? Sajnos van olyan eszközöm, amihez szükséges az átkódolás, de ha szoftveresen jól működik, akkor az nem probléma.90%-ban nem használok átkódolást, de néha szükséges.
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97462 üzenetére
És mi a helyzet a 224+-szal?
- A végén tényleg az marad, hozzáadok + 16 GB RAM-ot és el leszek vele egy darabig. Valószínűleg az lenne a racionális döntés, ha a Synologyt választom. -
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97431 üzenetére
A 723+-t nem zártam még ki, mert egyszerűbb lenne átköltözni a 218+-ból, de nem vagyok meggyőződve, arról, hogy az lenne a legjobb választás ezért a pénzért, azaz maximum a 723+ árát (+ RAM) vagyok hajlandó kifizetni egy NAS-ért.
-
blakey
titán
válasz
Intelligencs #97429 üzenetére
Én is szeretném lecserélni a DS218+-omat, de nagy valószínűséggel másik márkát választok, pl. Asustor AS5402T. Nem könnyű a döntés, mert jó a Syno, de másik márkából olcsóbban jobbat, többet kapok. Szerintem a szoftver sem annyira elmaradott, eddig Qnap és Synology eszközeim voltak.
-
blakey
titán
válasz
Hooper #93270 üzenetére
Be van kapcsolva hogy ha jelet kap az upstől akkor kapcsoljon ki (azonnal). -
egy kis időt azért adhatnál neki, nálam pl. alacsony akkumulátor szintig üzemel, bár évente max. 1 áramszünet, ha van. Nem biztos, hogy jót tesz neki egy 10 másodperces áramszünet, ami elegendő ahhoz, hogy úgy érzékelje, hogy le kell kapcsolnia.Az utóbbi pár hétben többször is lekapcsolt a szünetmentes (vagy áramkimaradás, vagy saját hibája miatt - volt hogy a konnektorban se volt áram szóval még keresem az okát..
- úgy érted, hogy a szünetmentes "SHUKO-jában" nem volt áram? Lehet, hogy haldoklik az akku.
UPS környékén keresném a hibát. -
blakey
titán
válasz
paolinho #93141 üzenetére
Túl van bonyolítva. Nálam következő a helyzet. A router felületén beállítok egy DDNS szolgáltatást. A NAS külső hozzáférés részénél csak egy Quickconnect van beállítva, valamint a speciális fül alatt a portok, semmi mást nem állítok a NAS-on. A router port-továbbítás részénél beállítom, hogy a NAS-t elérjem külső helyszínről is, itt beírom a belső és a külső portot is. Ha kívülről szeretném elérni a NAS-t, akkor ott a Quickconnect, vagy az általam, a routeren, beállított DDNS, ami
https://sajátnév.ddnsszolgaltato.akarmi:kulsőport
megadásával érek el, ez a két elérés nálam jól működik. -
blakey
titán
Viszont ha elmegy az áram, a modemre se érkezik már adat. - ez az, amit zárójelben írtam, hogy a házon (lakáson) kívüli szolgáltatást biztosító eszköz nem szolgáltat, azaz ott is elmegy az áram. Ilyenkor természetes, hogy nincs interneted, erre jó lehet egy SIM-kártya, amit a router kezelni tud és átvált arra a szolgáltatásra. A NAS-ról való lejátszáshoz, ami belső hálózaton történik, nincs szükség a külső hálózatra.
-
blakey
titán
Ha elmegy az áram és azt szeretnéd, hogy a belső hálózatod aktív maradjon, akkor az eszközöknek továbbra is biztosítani kell az áramot, tehát a szolgáltatói eszköz (nem árt ha aktív, viszont nem mindegy, hogy a kívülről érkező kábelen aktív-e a kapcsolat vagy sem), a routered, a NAS-od legyen szünetmentesen. Nálam a hálózati eszközök szünetmentesen vannak, így egy esetleg áramkimaradás esetén is aktívak maradnak.
-
blakey
titán
válasz
boborján2 #92971 üzenetére
Sehogy, rossz címet néztem, viszont ebben az esetben a kérdés sem helyénvaló, hiszen internet nélkül is működik a belső hálózat. Ahhoz semmilyen okosítás nem szükséges.
Továbbá mit érsz a jogosultságokkal , ha fizikailag nincs belső háló? - minden, amit írtam Plexre értendő, NAS-ról lévő belső hálózati lejátszáshoz semmire nincs szükség, csak eszközökre, lejátszókra és a NAS-ra, természetesen. -
blakey
titán
válasz
lewisfm #92914 üzenetére
Igen, mindennel tisztában vagyok, 20+ éve tesztelem, használom a lejátszókat, viszont lehet a DLNA-t is használni egyszerű lejátszásra, nem vagy rákényszerítve a Plex/Emby-re. A Video Station erősen kompromisszumos volt számomra és ahhoz, hogy támogatott legyen minden hangformátum, szükség volt patch-re, amit ssh-n lehetett telepíteni, valamint még így is voltak problémák bizonyos anyagokkal, HDR, DV nálam nem ment Android TV és Apple TV-n sem, míg Plex esetében minden adott. PP-m 6 éve van, többszörösen megtérült, ahogy a 8 éves Infuse előfizetésem is, mindkettő "lifetime". Igen, könnyen beszélek, de egyszer nekem is lépnem kellett.
Ahol kevés a NAS, ott érdemes elgondolkodni egy "stick"-en, Fire TV, Google TV, ezek szinte mindent visznek, kevés helyet foglalnak és van lehetőség ingyenes és jó lejátszót telepíteni, pl. kodi, mindent visz és még DLNA sem kell, SMB, NFS elég neki.
Egyébként meg csak egy dolog állandó, a változás és ha ezt valaki nem tudja követni, akkor az bajban lesz. Rugalmasnak, alkalmazkodónak kell lenni. Ha meg úgy érzed, hogy veled kib@sztak, akkor cselekedj úgy, hogy számodra jó legyen, ha a hőbörgés a jó, akkor az, ha a megfelelő megoldás megtalálása, akkor a következő időszakban nem lesz problémád. -
blakey
titán
válasz
kis.zsolt #92881 üzenetére
DLNA-t nem hiszem, hogy kivezetik, hoszen faék egyszerűségű megosztás olyan eszközök számára, amik mást nem ismernek. A legtöbb TV, Blu-ray lejátszó csak ezt a hálózati kapcsolatot ismeri. AS-nek sincs sok értelme, van alternatíva (pl. Plex, Plexamp), az valószínűleg eltűnik, DS-t nem tudom, hogy milyen felfogásban biztosítják, de arra is van alternatíva.
-
blakey
titán
Ezt miből szűrted le? DLNA (médiaszerver) továbbra is van. Minőségi lejátszáshoz eddig is ajánlott volt egy (külső) lejátszó. Plex több eszközön érhető el, mint a Video Station illetve a fájl-kompatibilitása is jobb. Milyen TV-d van? A VS is a Plexhez hasonlóan működött.
Nem "kell" ennyire pánikolni, nálam egyelőre jól működik, végre letöröltem a VS-t és az AS-t, mivel kb. soha nem használtam, csak úgy telepítettem őket. -
blakey
titán
…a 718+ azért időnként nehezen bír a 4K tartalmakkal - Ezt nehezen tudom elhinni és értelmezni.
Igen, főleg Plex alatt… - így érthető, de vannak megoldások, hogy a Plex adatbázist használd és ne kelljen NAS-t cserélni.
…veszek egy Apple TV-t - ez is egy megoldás.
218+-t használok, és semmi bajom a Plex-szel, nekem van Plex Pass-om is, nem "izzad" a NAS, de Plex kliens sem nagyon használok, többnyire Kodi, Infuse van használatban, 9%-os CPU terheléssel mennek a 4K Dolby Vision anyagok. -
blakey
titán
válasz
boborján2 #89740 üzenetére
De a lejátszója szerintem gány. - TV-ken és Androidon többnyire igen, sajnos. Az elmúlt 10 évben egy lejátszón tapasztalom azt, hogy nagyon jól használható és jól működik, mégpedig Apple TV-n. Meg persze iPhone-on és iPad-en is jó, de azokat nem használom filmekhez, maximum zenéhez.
-
blakey
titán
válasz
boborján2 #89737 üzenetére
szabadidőmet azzal húznám el ,hogy az adatbázist építgetem , borítókat rendezgetek - attól a legtöbb ember azt kapna, 6 éve nem rendezgetek semmit, elintézi saját maga, ennyi a Plex igénye.
meg hogy azon gondolkozzam éppen melyik lejátszó kell - bármelyikkel, mert én pl. néha lejátszókat, rendszereket tesztelek és ezért van nálam 10-12 db, de mindegyik képes ugyanazt lejátszani, ha a megfelelő OS-sel és/vagy alkalmazással használom. Hidd el, jó és kényelmes a Plex, mint adatbázis, saját "Netflixet" hoz létre, minden ott van, leírás, bármi, ha szükséges, foglalkozni nagyon ritkán kell vele és akkor sem órákat. Zenei anyagaim is rendszerezve vannak, azokat is normálisan kezeli. -
blakey
titán
válasz
boborján2 #89735 üzenetére
Szép meg csinos , a lejátszója meg nulla.
Mindenbe beleüti az orrát , indokolatlanul transzkódolni akar. Sokmindenbe bele is törik a bicskája. - ebből látszik, hogy nem ismered igazán. 10 éve használom, mint adatbázist, ami azt jelenti, hogy a Kodi, MrMC, Infuse, Plex kliensek mind ugyanazt az adatbázist használják, de a lejátszási képességük az adott alkalmazásra van bízva. Kényelmes, hogy több (nálam 10-12) lejátszó esetében nem kell mindegyiknél lefuttatni az adatbáziskeresést, hanem csak belépni a PMS-be és máris minden elérhető, bónuszként bárhol a világon elérhető és nincs semmilyen transzkódolás, de tényleg tudni kell használni. TV-s klienseken nagyon ritkán használom, többnyire csak akkor, ha tesztelek valamit. Ha jól használod, akkor nagyon kényelmes dolog. Plexnél sincs semmilyen pufferelés, csak ahogy írtam, tudni kell használni.
Nemá, 10 éve átkódoltam h264-re ,azt a pár órányi caaládi videót ami még abban maradt. - egy példa volt, de hozhatnám az mkv-ba ágyazott Dolby Visiont is, a TV-k nem tudják DV-ben lejátszani. Amúgy nekem bármilyen formátumot adhatsz, nem kell átkódolnom, hanem csak lejátszóm valamelyik lejátszón, igaz, nem TV a lejátszó.
Én tudatosan építkeztem idáig - ennél is lehet tudatosabb az "építkezés", de mindenkinek más az igénye, én a DLNA-t nem preferálom, sz@r, gyenge. Plex, Emby, Jellyfin saját klienseivel nem DLNA-n kommunikál, csak nehogy ez legyen a következő lépés, valamint mindegyik képes az ismertebb, "jobb" alkalmazásokba beépülni, mint pl. a korábban említettek. -
blakey
titán
Az egyszerű DLNA-szerver, amennyiben azt szeretnéd használni, nem képes semmilyen átkódolásra, csak megosztja a tartalmakat, tehát ha a TV nem játssza le, akkor az nem a DLNA hibája. Úgy tudom, hogy a Windowsban egyszerű DLNA megosztás van. NAS-okon is futtatható DLNA-szerver, én is futtatok ilyet a Synology-n, de csak a TV-k és a UHD Blu-ray lejátszók miatt, mert azokat csak úgy tudom hálózatról tesztelni, egyébként nem azokról nézem a saját tartalmakat, mert vannak anyagok, amiket nem visznek.
-
blakey
titán
válasz
boborján2 #89730 üzenetére
Van pl. több Android TV-s lejátszóm, ami minden konténert és formátumot ismer, ha nem Kodival játszom le, hanem pl. Plex-szel, akkor hiába tudja a formátumot, mégis átkódolja, mert sz@r az egész. Vehetjük pl. a Plex-et, az ugye egy házi "stream", borítók meg minden, de képes átkódolásra, ha felirat is van az anyagban, de ez is inkább TV-kre jellemző, mert pl. Apple TV-n csak nagyon szélsőséges esetben kerül sor az átkódolásra.
Másik példa, a mai TV-k pl. az avi-t nem ismerik, emiatt le sem játszák, de ha komolyabb DLNA szervered van, ami képes a "renderert" olyan szinten előkészíteni, hogy szerveroldalon átkódolja, akkor bizony átalakítva lesz. Régen használtam pl. az UMS-t (Universal Media Server), voltak olyan lejátszóim, amik ilyen-olyan formátumokkal nem birkóztak meg, az UMS szépen megoldotta.
Tehát az állításom helytálló, miszerint a TV-k hajlamosabbak rákényszeríteni a házi szervert egy ki átkódolásra, szó nem esett arról, hogy minden esetben, és lehet, hogy soha nem lesz ilyen a tulajnál, de nem 1 példa volt erre, hogy hirtelen olyan anyaggal találkozott, ami csak "karikázott", majd kiírta, hogy gyenge a hardver, kiderült, hogy átkódolás történne. A TV-k inkább megjelenítők, de pl. egy Chromecast vagy Fire TV stick sok problémát megoldanak és még külön helyet sem foglalnak. -
blakey
titán
DLNA-n kisebb az esély, de előfordulhat, sajnos. Persze DLNA szervertől is függ, mert van olyan, amelyik képes erre (UMS, Serviio) amelyik átalakítja olyan formátumra, amit a TV ismer, mert alapból nem menne neki és van az egyszerű DLNA,, ami csak megoszt. Egyedül SMB, NFS az, ami biztosan "nem akar" semennyire sem átkódoltatni, ott csak a lejátszó van.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Clark78 #87746 üzenetére
Cyberpower VP700ELCD-t használok kb. 1 éve, teljesen jól működik, igaz áramszünet nem nagyon volt.
-
blakey
titán
válasz
Borisz76 #86974 üzenetére
Nálam is van kb. minden, a net nem hal meg, a NAS és a gépem is aktív marad, kb 30-35 perc, ha minden működik, olyan 90W környékén "ketyeg". Az USB-s rész valószínűleg szoftveresen nem tökéletes, bár az újabb 7.2-es DSM-mel kevesebb probléma lenne ezen a téren, ritkábbak az ilyen anomáliák. Nekem Cyberpower VP700ELCD-m van.
-
blakey
titán
válasz
Borisz76 #86972 üzenetére
Szoftveres hiba lehet, nálam is van ilyen, néha úgy érzékeli, hogy akkuról megy, néha, hogy nincs UPS csatlakoztatva. Már többször megszívtam, mert be volt állítva, hogy 5 perc akkuról való működés után kikapcsoljon, és emiatt 2-3x is újraindult, ezért inkább az akku lemerüléséig beállítást választottam, azóta nincs újraindulás, viszont néha látom, hogy hibásan azonosítja a UPS-t.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
TomPack #84008 üzenetére
Komolyan és minden bántás nélkül kérdezem, elolvassátok a Plex hivatalos telepítési útmutatóját? Minden pontosan le van írva, képekkel illusztrálva. Természetesen van magyar borító és leírás is, csak a Plex oldalát kéne figyelmesen átolvasni.
#84010 zjuhasz
Pedig a leírásban amit linkeltem, képekkel kiegészítve, egyértelmű, hogy mit és hol kell keresned, figyelmetlenek vagytok. -
blakey
titán
válasz
Boss81 #83733 üzenetére
A Plex is csak egy lejátszó, egyiknek sem kisebb vagy nagyobb az érdeme, Plex csak saját adatbázisát kezeli és saját alkalmazásával képes lejátszani, DLNA részét hagyjuk. Infuse meg mindenre képes és kezeli a Plexet is, tehát a "csak egy lejátszó" pont nem igaz ahogy a Kodira sem igaz.
-
blakey
titán
válasz
AiRLAC #83661 üzenetére
Csak nagyobbra cseréltem (Purple helyett Purple), minden egyéb paraméter megegyezik. Korábban 2,5 perc volt míg jelzett, hogy használatra kész, most 1 perc, sőt a hibás HDD miatt a régit is használni csaj EXT4-re formázva, és ugyanúgy gyorsabb volt a folyamat. Nálam az elmúlt 3 évben semmi előnye nem volt a BTRFS-nek, most az EXT4-en a sor, eddig 2 ok miatt jobban tetszik, kb. 100-100GB-tal több helyem van, gyorsabb és kevésbé "terhelt" a rendszer. Remélem, hogy így is marad.
-
blakey
titán
válasz
AiRLAC #83653 üzenetére
Azért ennyire határozottan nem merném leírni, hogy ezt vagy azt mindenképp. Még a Synology is azt írja, ha egyszerű fájlmegosztásra van a NAS, akkor az EXT4 ideálisabb, mert kevésbé "terheli" a NAS-t. Amúgy decemberben cseréltem HDD-ket és a korábbi BTRFS fájlrendszer helyett, most EXT4-et választottam, lényegesen gyorsabb a bekapcsolási folyamat és mindent gyorsabbnak érzek. Csak fájlmegosztásra használom.
-
blakey
titán
válasz
Gardaai #83306 üzenetére
Appon belül mi van engedélyezve a hangokat illetően? Az AC3 és eAC3 nem feltétlenül gond, inkább a DTS hiányára gondolnék, ugye az egyik DTS-HD-t tartalmaz, és azt át kell kódolni. Lényegtelen, hogy épp nem azt a hangsávot használod, legalábbis én arra tippelek, hogy azzal az anyaggal van gond.
-
blakey
titán
válasz
fecke78 #83245 üzenetére
A beépített médiaszerver teljesen jó DLNA-ra, gyors és minden támogatott. Vagy ott a Video Station, feltéve, hogy az LG-n elérhető a DS Video.
#83246 merqree
Másodszor írod, hogy mit telepítsen, de LG-re ezek nem mennek fel, zárt rendszer, csak azt tud telepíteni, ami az áruházból elérhető, nem Android fut a TV-n. Kizárólag DLNA vagy szerver/kliens (pl. Plex, Emby) fut az eszközön. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
grabber #82596 üzenetére
A NAS nem játszik le semmit, csak átalakít, amennyiben erre szükség lenne és olyan program fut a NAS-on ami ezt megengedi, igényli, pl. DLNA, de egy normális lejátszóval, programmal erre soha nem lesz szükség, tehát maximum a hálózati interfész és a lejátszó fog határt szabni. Ha átkódol, akkor már baj van, hiszen belenyúl. Tessék tisztességes, normális lejátszót használni, ne a TV-vel játszd le a tartalmakat.
-
blakey
titán
válasz
saincz #82588 üzenetére
Erre a felhasználásra bármelyik jó lehet és már 2GB RAM is elegendő, de soha nem árt egy picit erősíteni rajta, tehát soha nem árt a több RAM, megduplázhatod a meglévőt. Egyébként a kisebb modellek is bőven kiszolgálnának, hasonló célra egy DS218+-t használok 6GB RAM-mal, még nagyon sok tartalék van még benne.
-
blakey
titán
válasz
Varszegig #82570 üzenetére
Mint írtam, nálam az egyik fizikai sérüléstől "szenvedett'. Kicsomagolás után egyből ment a RACK-be, nem néztem meg, hogy sérült-e, fura hangokat adott ki és nagyon lassú volt, kiderült, hogy erős ütést kaphatott, mert a csatlakozás melletti részen a műanyag erős ütéstől deformálódhatott, de még nem tört el. Gondolom ettől volt sz@r az egész, a másik hibátlanul működött, majd meglátjuk, hogy később is így lesz-e. Én nem látom olyan borúsan a helyzetet, hibás darabok mindig is voltak és lesznek. Én is kifogtam egyet, te többet. Addig, amíg cserélik, nincs nagy gond, csak kellemetlenséggel jár.
-
blakey
titán
válasz
blakey #82214 üzenetére
Karácsony előtt megvettem a 2 HDD-t (WD63PURZ), ebből egyik hibás volt, aztán kiderült, hogy fizikai sérülés is van rajta (gondolom valaki, valahol leejtette), garanciáztattam, most úgy néz ki, hogy visszakapom a pénzt, amúgy rendkívül csendes.
A lényeg, hogy bekerült a meglévő HDD és mellé az egyik régi (az 4TB-os Purple), végül EXT4-et próbáltam ki, mivel sima "fileserver"-ként használom és azt kell írnom, hogy úgy tűnik megérte, egyrészt gyorsabban reagál a NAS, bekapcsolás utáni első percben "harcra" kész, előzőleg több, mint 2 perc volt, beállítások, appok ua. A tárhely is több lett, "nyertem" 200+ GB-ot a két HDD-n. Hosszútávon nem tudom, hogy milyen lesz, 1 hete működik ebben a formában, de eddig jó. -
blakey
titán
válasz
crissprivat #82542 üzenetére
Akkor valóban félre ment valami.
-
blakey
titán
válasz
crissprivat #82540 üzenetére
AFP már nincs a Venturában, tehát nem is működik. Egyébként a Synology alap beállításaival és a macOS alapbeállításaival simán működik az SMB elérés is.
Tehát cmd+K majd beírod: smb://NAS IP_cim és utána megadod a felhasználót és jelszót. Ha akarod, akkor ezt elmented, csinálsz belőle egy alias-t, és bármikor tudsz hozzá csatlakozni. A Finder-ből a Hálózatok alól azért nem tudsz csatlakozni, mert a "guest" felhasználó nem engedélyezett a NAS-on, csak felhasználó+jelszó párossal tudsz csatlakozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest