Hirdetés
- Fujifilm X
- Pánik a memóriapiacon
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Projektor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
Sziasztok,
A BE92U-el szemezek, az ilyen pók alakú csodákkal nem tudok mit kezdeni, ezt legalább a falra feltudom tenni. A kérdás, olvasgattam erről a routerről és anno voltak vele stabilitási problémák amit azóta lehet javítottak. Valakinek van friss tapasztalat ezzel kapcsolatban? Gondolom azóta kiadtak pár firmware-t és frissítgetik.Pár szempont:
-2.5GbE-es portok (NAS miatt)
-6Ghz
-normális falraszerelhetőség
-nem horror árKöszi,
-
elekresz
tag
[link] D-link M30-2/E AQUILA PRO AI AX3000 Smart Mesh rendszer mekkora mellényúlás?
Powerline-on megy most pár szedett-vedett router (Tenda W15E hotspot router meg egy régi D-Link vmi), de azok csak 100-as porttal vannak, így lassúak. Ezen szeretnénk javítani valamit, de horror áron. -
4264adam
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
ne haragudj megtévesztő voltam
Elégedett vagyok a Tp Linkekkel, kameráikkal. Egyszerű LAN 2db Router vagy Mesh összekötve fogja szórni ugyanazt a wireless nevet. Ennyi a tervem házköltözéskor.
Szerintem elengedem a Deco vonalat és maradok a Tp Link AX55 2db összekötésénél -
4264adam
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszönöm
2db TP Link AX55-re gondoltam mint nappali és emelet közötte LAN kábel.
Csak most a Deco X10 2db 23k. Ezért érdeklődőm milyen is -
Tompika777
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A Deco saját mesh rendszert használ, ha később bővítés jönne szóba, csak Deco-val kompatibilis, még más TP-Link termékkel sem... Az AX55 alatt TP-Link-et értesz? Ha igen, akkor azon kábelesen az EasyMesh megy, ami további EasyMesh képes eszközzel bővíthető.
Ha Asus AX55-re gondoltál, akkor az a legrugalmasabb,mert minden AiMesh képes Asus termékkel működik. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Csak felhívni szeretném a figyelmet, hogy más ne essen abba a hibába, amibe én!
5 éve váltottam 1 Gbps-es netre, emiatt néztem itt az összefoglalóban routert és mivel azóta már módosult az összefoglaló, ezért nem tudom miért, de valószínűleg a Gigabites WAN és LAN portok miatt az ASUS RT-AC57U V2-ra esett a választás.
Ezután 5 évig azt gondoltam, hogy 1000 Mbps helyett biztos csak azért van 200 Mbps körüli letöltés, mert az épületben többen is használják a "főkábelt" amiről leágazik az enyém, és nem jutott eszembe megtudakolni, mi a szerződésben foglalt minimum egészen mostanáig... 300 / 75 a garantált, ezért elkezdtem az ISP-vel telefonálni.
Kicserélték egy modernebb eszközre (Huawei OptiXstar HG8147X6-10) és egyből 950/330-at produkált a 180/160 helyett...
A probléma pedig az volt, hogy a kapcsolatom PPPoE és az AC57U V2-nek PPPoE alatt: kb. 200–350 Mbps a gyakorlati max sebessége, amiatt, mert PPPoE-n nem működik hardveres NAT gyorsítás, tehát gyenge a hardver, hiába Gigabites WAN/LAN port.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
TP-Link Deco X10 2pack vagy 2db AX55-et vásároljak ha vezetékkel lesznek összekötve?
Földszint + Emelet elrendezésbenElőbbin azért gondolkodom mert 22k a 2db. Nemtudom mi a különbség a Mesh és Mesh képes Router között
-
v1kt0hr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
wifi 7 kompatibilisek közül melyik lenne amit nyugodt szívvel tudtok ajánlani és ár-érték arányban is kiemelkedő?
pl Mercusys MR47BE 40ezer körül mozog éppen alzán -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Automatic IP nem az, teljesen más a Dynamic IP, dupla natolt hálozat lesz belőle, mégis tudok torrentezni ezerrel.
Nemrég ezt az One szerelők ajánlják, mivel bugos volt a PPPoE csatlakozás, ott csak legfeljebb 100 Mbitet tud.

-
v1kt0hr
tag
Sziasztok! 4db wifi 6e kompatibilis eszközhöz keresnék gyorsabb routert (One Net 1000 az előfizetés optikai kábelen), megéri az ASUS RT-BE58U a 10 ezer ft felárat a TP-Link Archer AX55 hez képest? (sajnos a 30ezeres Iponos BF-ről lemaradtam
) jelerősségben, stabilitásban, gyorsaságban stb. jobb az asus, vagy csak a wifi 7 kompatibilitás a különbség? -
válasz
bolic
üzenetére
Ez most valami vicc? ASUS Web GUI simulator
Minden router WAN portját be lehet állítani dinamikus IP (DHCP) kapcsolathoz, csak van ahol másképp hívják, mint például az ASUS-ban is Automatic IP.
-
TeeJay
félisten
válasz
rostiron
üzenetére
[link] Itt ebben a hozzászólásomban leírtam az Asus support mit írt részletesen a V1 és V2 közötti különbségre.
Igazából utána nyomozva mindkettő top hardver csak picit reszeltek a FEM-enBő 2hónap folyamatos üzem után bőségesen elégedett vagyok a BE58U-val
FW támogatás meglepően sűrű
maga a cucc meg betonstabil és több mint 2hónapja 100-as csatornán van a router bármi gond nélkül
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A BE58U v1 és v2 között mi a különbség ? Most jött meg ipon-ról az "akciós " és v1 verzió.
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Na mentek vissza a TPlink BE220-ak mesh váltás nem sikerült nekik döccenőmentessen. Kábelen voltak összekötbe. Videók megakadtak probáltam ide oda helyezni öket egymástól is. Maradok az Asus meshnél.
-
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Megérett a cserére az Asus N18U. Mit ajánlanátok helyette? 250-es tréhome-os net van. Elég sok wifi-s eszköz, 3 tv, 3 laptop, 3 telefon, klíma, 4 kamera, home assistanthoz tablet, 3d nyomtató, 8-10 wifis okos relé.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Dr.NX
Topikgazda
ASUS RT-BE58U
Amazon.de 77 EUR
iPon - 30 ezer Ft -
Wyll
őstag
Sziasztok!
A 2022-ben vásárolt Asus RT-AX53U sajnos tönkrement (bekapcsolásnál villog egy kicsit, aztán kialszik). Amire kellett, arra jó volt, kis lakásba (69nm), alap igényekre, 500mbit-es net megosztásra, a szolgáltatói modemrouter kiváltására.A cél még mindig ugyanez, de ha érdemes, akkor Asus-on belül egy icipicit feljebb lépnék. Mi a következő lépcső?
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Van egy 2/1Gbps Telekom előfizetésem és a hozzá kapott F@st 5670 router.Mobil telefonon (wifi) keresztül a spedtest 1500-1600Mbps
Na, de a desktop gépemen az istennek nem megy 1Gbps fölé a sebesség

- AMD 3900X / WIN11
- 2.5Gbe port van a gépen (B550 MSI Tomahawk Max Wifi) RTL8215B chipset
- CAT6 kábel
- friss LAN driver (REALTEK oldaláról)
- WIN11: ethernet link sped properties: 2500/2500 (magyarul a wifi router és a pc közt él a 2.5Gb kapcsolat)
- LAN friver properties:
már mindenféle beállítással próbálkoztam sikertelenül:
- EEE Max Support Speed: 2.5Gbps
- Large Send Offload: disabled
- Speed & Duplex: 2.5Gbps Full duplex
- interrupt moderation: disabled
- gigabit lite: disabled
A routeren, a WAN/LAN portba van dugva a kábel (2.5GbE port).
Az admin felületen semmiféle arra vonatkozó beállítást nem találok ami esetleg azt befolyásolná, hogy LAN porton keresztül ne lehessen kihasználni a full sebességet.
Valakinek egyéb ötelete hogy mit állítsak még be? Mit/mivel diagnosztizáljak esetleg?
Köszi! -
AXisBOLD
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
köszi és sorry
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Jobb-újabb, szerintem már a Technicolorhoz képest bármi jobb.
Persze nem rossz, eszköz, de mindig lehet fejlődni.
-
-
válasz
scott_free
üzenetére
Milyen router mellé kellene?
Erősen valószínű, hogy a két eszköznek ugyan a belseje így gyártó/kinézett alapján is dönthetsz.
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Oké, köszi!
-
-
etokesc
csendes tag
Sziasztok!
Szüleim házába szeretnék másik routert venni egy xiaomi 3g helyett, mivel le lett a padlás szigetelve és nem ér el a jel már mindenhova. Ez egy földszintes ház vályog és tégla falazattal. Nagyjából 3-4 falon kéne átmenni és olyan 8-10 méteren kellene átmenni. 500-as Telekom net van. Olyan 30-35k forintot szánnék rá. Szóval a lényeg az volna, minél nagyobb terület fedjen le.
Köszi.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Graphics
üzenetére
Szia, itt érdeklődj légy szíves:
Router gondok topik -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok, adott egy Mercusys AX1500 router.
Gigabites netre csatlakozva 70MBitnel több nem jön ki 5Ghz wifin
Egyelőre keresem az okát még, van-e esetleg tipp?
Olyan mintha 100Mbit-nél megakadna a dolog WAN porton. Kábel oké.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
wifi 7-es usb-adapterből melyik lehet a jobb?
Árban kb. ugyanannyi lenne a német amazonon.
MSI BE6500 WiFi 7 USB Adapter
ASUS ROG USB-BE92 BE6500 Tri-Band WiFi 7 USB-Adapter -
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
Egy egyszerű switch-et keresek és ehhez kérnék segítséget, ajánlást.
Gigabites legyen ez a legfontosabb, 4-5 port elég, kis méretű, ha lehet világosabb színű, de ez nem fő szempont az se baj ha fekete. Relatív olcsóbb kategóriájú, egy Pi4 letölt majd ezen keresztül, meg egy-egy PS3 és PS4 lesz még rajta.Köszi
-
válasz
r6man123
üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott lenne: TP-Link AX12/AX17, ASUS AX52/AX53U/AX1800U, Cudy WR3000
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Szüleim routere (TL-MR6400) gyakran lehal, eldobja a wifit és a lan is megfagy. 100Mbps net - "vonalas" módban használva.
Egy tök alap routerre lenne szükségük, 3 vezeték nélküli eszközt (telefon, tablet) és 1 PC-t kellene kiszolgálnia. Nem hárány ha a wifi erős, egy egy szintes házban kellene működnie.Köszi!
-
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Van ezekből ajánlott?
-
mrmft
senior tag
Triband mesh router szettet keresek (2 darab), wireless backhaullal hasznalnam. Brutto 160-260ezer forint kozotti arban magyar beszerzesi forrassal. A kornyezet egy panel iroda, amely berlemeny igy vezetekes backhaul nem megoldhato. Sok idegen WiFi halozat. 68m2 - 4 helyseg, routerenkent 25 cm betonon kell atloni a jelet.
Kilensek Intel AX211, BE200, Moto Edge 50 ultrak.
Nincs informatikusonk, sem rendszergazdank - tehat foldi halando altal is beallithato rendszerre lenne szukseg (Asus ZenWiFivel eddig elboldogultunk) egy XT9 szettunk van jelenleg, ami erosen instabilla valt az utobbi idoben, elveszi a node-ot, hol csatlakoznak az eszkozok a node-ra, hol nem. Reset, FW frissites, stb. amit tudtunk megtortent. 1,5 evig semmi gondja volt, mara naponta avval szorakoztat, hogy eletre keltsem. Minden nap aramtalanitva van - tuzvedelmi elorias.
Mit ajanlanatok? Koszonom. -
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A Tp Link Deco is jó hozzá?
-
válasz
szabochris
üzenetére
IDE való kérdés.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
szabochris
üzenetére
Szia!
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Xiaomi topik -
-
szabochris
aktív tag
Ez
-
woodworm
veterán
válasz
szabochris
üzenetére
Optika, koax, hgw, ont?
-
szabochris
aktív tag
Sziasztok! Segitsetek légyszives!
Adott egy One 1 gigabites otthoni net. Most üzemeltem be egy XIaomi BE5000 routert.
A telefonomon, ami wifi 6ot tud, 403Mbit/s-ot tud. Jól sejtem hogy ennek többnek kéne lennie???? -
Dr.NX
Topikgazda
Azért ne maradjunk Black Friday-kor - mert az bizony ma van ám - router akció nélkül:
ASUS RT-BE58U
Amazon.de 77 EUR
iPon - 30 ezer FtASUS TUF Gaming BE9400 Tri Band WiFi 7
Amazon.de - 144 EUR -
makoss
veterán
Üdv!
Technicolor FGA2235 MAG-hoz mi a legjobb megoldás kitolni a wifi jelét?
Sajnos vezetékes megoldás nem jöhet szóba. -
-
kpityu2
addikt
válasz
cibus
üzenetére
Beltérre szánták. Ne keverjük a mesh node-ot az AP-vel. Az AP csak sima wifi sugárzó. Az AX53U egy belépő szintű router amit fel lehet konfigurálni mesh node-nak is vagy AP üzemmódra is kapcsolható. Egyébként én 3 éve használok két ilyen beltérben vezetékes meshben, az egyik a router, a másik mesh node. Nincs velük különösebb gondom.
-
cibus
senior tag
ASUS RT-AX53U AX1800 és ASUS RT-AX1800 közt mi a különbség? Egy árban van, melyiket kell venni?
-
Khaosz55
addikt
Vissza küldtem a be25-öt sajnos már kint vagyok a 14 napos elállási jogtól. Vissza raktam a 25k tenda nova mw5 2 dobozos mesh-t. 25dB vel erősebb (-60dB) a jel ott ahol deco be25 -87dB-t produkál. Ez kb 15 méter a legközelebbi dobozhoz.
Vicc hogy az első 2 hétben a deco is ennél erősebb jelet csinált ilyen távolságra.
Most már csak attól tartok jön a vitatkozás majd ha azt mondják kérem ezzel a decoval minden rendben van...Nincs véletlenül egy benchmark lista amelyik azonos körülmények között méri a wifi távolság hatótávát ?
-
bp15
kezdő
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Bp lenne....nincs direkt rálátás a yettel antennáira, de az asztalon 200-300 Mbps-et mértem egy iphonnal N78-on. Ha pedig egy samsungot fixen B7-re állítok, azon pedig 30 Mbps-et mérek.
Szóval bármi jó lehet, csak kérdés mi legyen az, ami 5G-t tud és relatíve olcsó... -
-
esbii22
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Klíma, tv, 2.5 GHz-en, két iPhone, Xbox, Laptop, ipad 5ghz-en. Xbox meg a laptop nemigen van használva.
Mercusysről vélemény? Nagyjából azt hozza mint az ax53, így gyorsan átfutva. -
-
A mobilnet használhatósága nagyon erősen függ a helyi viszonyoktól, főleg egy beltérre elhelyezett eszköz esetén. Csak helyszíni próba során fog eldőlni, hogy egy adott eszköz mire is képes.
Általánosan a kültéri mobilnetes modem és beltéri wifi router párosát szoktuk ajánlani a legoptimálisabb eredmény elérésének érdekében. Esetleg kültérre rakott antenna még lehet alternatíva de a megfelelő választása nem könnyű. -
esbii22
őstag
TP-Link Archer AX53 vs TP-Link Archer AX23.
Megeri a felárat az AX53?
Albérletbe lenne a router, kb 500-as net van benne (vidanet). Csak WiFi-t használunk, LAN porton nem menne semmi.
-
kpityu2
addikt
válasz
cibus
üzenetére
Ha nem a zónahatáron ugrálsz ide-oda lossless zenehallgatás közben akkor nem. Normál esetben a váltás 100-300 ms. Egyébként is vezetékes backhaullal érdemes távolabb tenni egymástól az egységeket vagy visszább venni a teljesítményt, vagy lejjebb venni a barankolási határértéket, hogy kisebb legyen az interferencia, mindig egyértelműen tudjon dönteni, hogy a kliens melyik eszközhöz csatlakozzon. Bármelyik AiMesh képes eszköz mehet, sima AC azért ne legyen. Az ax52-re voltak panaszok, hardveresen nem túl erős. AX53U-nál nem adnám alább. Azt is vedd figyelembe, hogy a Wi-Fi 7 nek nagyobb a sávszélessége, a Wi-Fi 6 inkább a sok eszköz kezelésében lépett előre az AC-hez képest.
-
cibus
senior tag
ha veszek egy wifi7-es aimesht, konkrétan rt-be58u, következő eszköznek, ahol csak annyi lenne a lényeg, hogy legyen wifijel, szakadás nélkül, normál sebességgel (ne mint pl egy wifi jelerősítővel) és a két eszköz kábellel lenne összekötve, akkor a második eszköz lehet egy olcsóbb wifi 6os is? nem lesz gond a csatlakozásokkal, stabilitással, ha az nem 7-es?
gondolok itt arra, hogy fenti házba raknék egy jó wifi7et (rt-be58u), ahol élünk, oda szánok rá többet, ott csatlakozva van a telóm 7esre, aztán megyek ki az udvarra, megyek a lenti házhoz, ahol átkapcsolódik a 6osra (csak) , akkor ott nekem el fogja dobni a netet, amíg átáll? erre oda is wifi7 kellene? -
Capella
senior tag
válasz
sambenez
üzenetére
Igazad van. Valóban ez így működik.
Elég lett volna kipróbálnom, ugyanez van a Technicolor FGA2235 esetén nálam, elérem az Asus router wifijéről is. Sőt akár bárhonnan távolról az internetről, mobilnetről is WireGuard VPN klienssel csatlakozva az Asus helyi hálózatára.
Ha van mentségem, az annyi, hogy a router működéséből indultam ki. Sztereotip berögződés. Ott valóban úgy van, ahogy írtam, de ezek a szolgáltatói eszközök másképp működnek ebből a szempontból, és ennek is van oka.
Kicsit utánanéztem. A PPPoE csatlakozás esetén van így, és a Docsis eszközöknél lehet, de firmware függő. Pl. Kaon CG3000-nél sincs így, ott a hagyományos routernek megfelelően nem lehet elérni a másik alhálózatról.
Valami olyasmi összefoglalva, hogy a szolgáltatók teszik be az eszközbe ezt a menedzsmentet, hogy ők is távolról elérhessék azt. Ezzel a WAN felőli forgalmat csak továbbküldik, a management IP-t belső switch porthoz kötik. Ez nem része a routolt, NAT-olt forgalomnak, egy külön virtuális interface-hez tartozik.
Ezen az interface-en megy a LAN->WAN->LAN kapcsolat, miközben a normál routereknél ilyen nincs, csak WAN->NAT->LAN vagy LAN->NAT->WAN, ezért a router mögötti kliens nem éri el a WAN hálózati címét.
Tehát ez az elérés a szolgáltatói eszközökön egy firmware funkció, nem a normál routing, NAT, IP cím, alhálózat kérdése. -
bp15
kezdő
Sziasztok!
melyik a legolcsóbb és használható minőségű 5G-s router?
Ez jó? Illetve van ennél olcsóbb más típus? -
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Jogos, Bocsi ezt benéztem.

-
-
Capella
senior tag
válasz
sambenez
üzenetére
Melyik WiFi hálózatra csatlakozol? Milyen router, milyen firmware?
Mert ez így normál esetben nem működik, ahogy írod, ha tényleg külön alhálózaton van a router routerként működve, a WAN portjával kapcsolódva a HGW-hez. Függetlenül attól, hogy DMZ-be van, vagy sem.
A router NAT címfordítást végez, a WAN és LAN portja nem lesz egy alhálózaton, így pedig nem láthatja a router wifijére csatlakozott eszköz a HGW-t a másik alhálózatról.
Ha nálad mégis működik, akkor ott más megoldás lehet, vagy a router AP-ként működik, vagy olyan firmware van rajta (pl. OpenWRT), amiben ha az privát hálózatra csatlakozik, ki tudod kapcsolni a masquerade-ot a WAN portra és statikus route-ot állítasz be, hogy NAT nélkül kapcsolódjon. -
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Nagyjából egyformák. Én nagyon az Asusnál akartam maradni, de szembejött ennyiért a TP-Link, és szerintem nem fogom megbánni. A másik háznál nekem AX1800 volt az AX4200 mellett, és nagyon lehetett érezni a különbséget. Ami nekem viszont most nagyon fontos volt, hogy tudjam a gyerekeket korlátozni (akár „lelövök mindent”, akár csak egy lapot tiltok), és ez a lehetőség szerintem jobban meg van oldva a TP-Linkben. Asus 40ezer/router, Tplink akcióba 34volt a kettő darab.
-
TeeJay
félisten
válasz
cibus
üzenetére
Ha nagyrészt telefonon használod szerintem jobb egy wifi7-es router pl Asus RT-BE58U mert modernebb erősebb procija van meg friss wifi vezérlő plusz még évekig lesz támogatva.
Wifi6 routert már nem vennék hiába hogy 3x3 MIMO szerintem többet ér egy 2x2 MIMO-s BE routerÉn AC65P-ről váltottam és 200-300 megabittel gyorsabb a wifi meg beton stabil és bő egy hónapja 100-as csatornán van nem mászik el
Nekem bevált a wifi7
-
Capella
senior tag
Én meg azt nem értem, hogy miért linkelted be most egy bridge-be rakott koaxos eszköz IP címét. Ezt nem vitatta senki. Nem volt kérdés, hogy az eszköz IP címén éred el, legyen az a cím bármi.
Előbb egy olyan hozzászólásra reagáltál úgy, hogy az IP címen éred el hálózati kábelen vagy wifin, ami arról szólt, hogy kikapcsolt wifi esetén csak kábelen lesz elérhető. -
cibus
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
A külső antennák ideálisabbak tudnak lenni de sok minden függ a körülményektől (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) és a használt kliens eszközöktől is.
Azt írta a Telekom ugyanolyan jelet ad, vagy jobbat, 4méterre. Szóval a falak, távolság, szint, szomszédok ugyanaz nála, mégsem jobb a TUF ax4200? Nekem ez fura. Mert nálam a telekomnak az első fal mögött (40cm tégla) sokszor elmegy az 5g és és jelentősen esik a 2.4, valamikor azt is eldobálja, nem stabil.Mármint nem fogja eldobálni a wifit, ha nem kapcsolom ki és épp arra csatlakozik?
Dehogy nem.
Pont ezért kérdeztem hogy ki kell e kapcsolni a telekomot? 4 méterre lesz. Én nem akarom hogy eldobálja a wifit csatlakozáskor, ha már lesz egy mesh (most 1 később 2 Asus router)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung A16 mobiltelefon
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nemrég ezt az One szerelők ajánlják, mivel bugos volt a PPPoE csatlakozás, ott csak legfeljebb 100 Mbitet tud.

Szerintem nem lehetetlen.