Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- A Cherry többé nem gyárt kapcsolókat
- Kihúzhatja a gyufát a PC-s gyártóknál az érkező új Xbox
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Essejó
üzenetére
Igen, ez így van. De nem árt róla tudni, hogy egy gyengébb QualComm SoC-al van szerelve, ami 500MHz-el lassabb mint a Flint 2-ben lévő MediaTek, és ez meg is látszik, például a VPN sebességén, de gondolom ugyanúgy az USB-s file-műveleteken is. Ezen kívül van benne egy brutál gyors 6GHz-es WiFi, amihez csak elvétve vannak még kliensek, cserébe lassú a 2.4 és az 5GHz is. Flint routerek összehasonlítása
Aztán mivel ez a QualComm SoC átlagban 12-20 C fokkal melegebb mint a tesóban lévő MediaTek, így a Flint 3 aktív, ventilátoros hűtésű. Na ezt kössz, de nem!

És arra még Tomato fw sincs. Bár ez nem mindenkinek gond, de nálam szempont. Plusz a gyári adatok szerint elég sokat is fogyaszt, 20-37W, a Flint 2 ennek a töredékével elmegy.
A portok száma pedig helyesen: 1 x 2.5G WAN;1 x 2.5G WAN/LAN; és 3 x 2.5G LAN
-
wwhy
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszönöm, megnézem. Külföldi rendelés nem gond, paradicsomot van 10 éve, hogy nem főztem, igazából nem is akarok most ezzel bíbelődni (mint ahogy a rootolásról is leszoktam, mióta nincs hTC)
TeeJay: köszi, megnézem azt is.
-
Essejó
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van nekik 1x 2,5 G wan + 5x 2,5 G-s lanportos is link és az már WiFi 7-es.
-
Tompika777
senior tag
válasz
undercover
üzenetére
AX-re szerintem nem, a BE lehet előrelépés, de belépő szint...
WiFi 7 eszközöd van esetleg? -
undercover
őstag
Hali!
Most az emagon akciós néhány TP Link router.
Nekem jelenleg egy tplink AX50-es van. Érdemes lenne lecserélni egy TP-LINK Archer AX55 vagy egy TP-Link Archer BE230-ra? Vagy van jobb választás 30k alatt? Tehát, hogy érdemi előrelépés lenne-e.
Mindenre használom, kamerához, TV-hez, Playstation, telefon stb. -
válasz
Dr.NX
üzenetére
Természetesen nem kötelező emelt teljesítménnyel használni, ez mindenkinek a saját döntése, én csak mint lehetőséget írtam le, és természetesen Panamában.
Magyar régióra állítva ezek az értékek meg sem jelennek. De amúgy a saját topikjában többek visszajelzése szerint is, gyári firmware-el (ami OpenWrt alapú) és alapbeállításokkal is veri az átlagos routereket WiFi teljesítményben. Jájj, ez most úgy hangzott mint a reklámban a hagyományos mosópor...
És még csak nem is egy kínai belpiacos valamiről beszélünk, ez hivatalosan EU-ban forgalmazott (+ az Amazon-on is) router. És nem is az első ilyen, emlékezzünk csak a Xiaomi AX3600 routerre, amiről szintén ódákat zengtek, hogy fw csere után brutális jelerőssége van. Azt hiszem ott is 30-31 dBm-ről volt szó. Mondjuk nekem ahhoz nem volt szerencsém, csak olvastam róla sok helyen. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még szerencse, hogy itt a fórumozók mind vagy Panamában, vagy Vatikánban laknak.
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Te jó ég, legális ez egyáltalán?
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
-
Üdv!
Vagy ha nem gond a külföldi rendelés és a 3rd party (Tomato64) firmware, akkor ott a GL.iNet Flint 2 GL-MT6000 router. WiFi erősségben nehezen fogsz jobbat találni, [kép] és sebességben is átmegy rajta az 1000-es net. [link] Van USB portja is, Samba, FTP, DLNA, torrent kliens, minden ami kell. [kép] Nálam két ilyen router kapcsolódik össze 5GHz-es linken, kb. 11 méter távolságból két téglafalon át, most épp ilyen minőségben. [kép]
AliExpress-en rendelve Németországból küldik, egy hét alatt itt van.
-
wwhy
veterán
Sziasztok, érdemes az Asus RT-AX59U -t lecserélni TP-Link Archer BE400- re

Nem feltétlenül a wifi7 miatt, panelban kellene picit jobb jelerő, giganetes nethez.
Amit még használok az Asusnál az a rádugott/ neten megosztott HDD. -
atus72
őstag
Sziasztok,
A BE92U-el szemezek, az ilyen pók alakú csodákkal nem tudok mit kezdeni, ezt legalább a falra feltudom tenni. A kérdás, olvasgattam erről a routerről és anno voltak vele stabilitási problémák amit azóta lehet javítottak. Valakinek van friss tapasztalat ezzel kapcsolatban? Gondolom azóta kiadtak pár firmware-t és frissítgetik.Pár szempont:
-2.5GbE-es portok (NAS miatt)
-6Ghz
-normális falraszerelhetőség
-nem horror árKöszi,
-
elekresz
tag
[link] D-link M30-2/E AQUILA PRO AI AX3000 Smart Mesh rendszer mekkora mellényúlás?
Powerline-on megy most pár szedett-vedett router (Tenda W15E hotspot router meg egy régi D-Link vmi), de azok csak 100-as porttal vannak, így lassúak. Ezen szeretnénk javítani valamit, de horror áron. -
4264adam
veterán
válasz
Graphics
üzenetére
ne haragudj megtévesztő voltam
Elégedett vagyok a Tp Linkekkel, kameráikkal. Egyszerű LAN 2db Router vagy Mesh összekötve fogja szórni ugyanazt a wireless nevet. Ennyi a tervem házköltözéskor.
Szerintem elengedem a Deco vonalat és maradok a Tp Link AX55 2db összekötésénél -
4264adam
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszönöm
2db TP Link AX55-re gondoltam mint nappali és emelet közötte LAN kábel.
Csak most a Deco X10 2db 23k. Ezért érdeklődőm milyen is -
Tompika777
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
A Deco saját mesh rendszert használ, ha később bővítés jönne szóba, csak Deco-val kompatibilis, még más TP-Link termékkel sem... Az AX55 alatt TP-Link-et értesz? Ha igen, akkor azon kábelesen az EasyMesh megy, ami további EasyMesh képes eszközzel bővíthető.
Ha Asus AX55-re gondoltál, akkor az a legrugalmasabb,mert minden AiMesh képes Asus termékkel működik. -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Csak felhívni szeretném a figyelmet, hogy más ne essen abba a hibába, amibe én!
5 éve váltottam 1 Gbps-es netre, emiatt néztem itt az összefoglalóban routert és mivel azóta már módosult az összefoglaló, ezért nem tudom miért, de valószínűleg a Gigabites WAN és LAN portok miatt az ASUS RT-AC57U V2-ra esett a választás.
Ezután 5 évig azt gondoltam, hogy 1000 Mbps helyett biztos csak azért van 200 Mbps körüli letöltés, mert az épületben többen is használják a "főkábelt" amiről leágazik az enyém, és nem jutott eszembe megtudakolni, mi a szerződésben foglalt minimum egészen mostanáig... 300 / 75 a garantált, ezért elkezdtem az ISP-vel telefonálni.
Kicserélték egy modernebb eszközre (Huawei OptiXstar HG8147X6-10) és egyből 950/330-at produkált a 180/160 helyett...
A probléma pedig az volt, hogy a kapcsolatom PPPoE és az AC57U V2-nek PPPoE alatt: kb. 200–350 Mbps a gyakorlati max sebessége, amiatt, mert PPPoE-n nem működik hardveres NAT gyorsítás, tehát gyenge a hardver, hiába Gigabites WAN/LAN port.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
TP-Link Deco X10 2pack vagy 2db AX55-et vásároljak ha vezetékkel lesznek összekötve?
Földszint + Emelet elrendezésbenElőbbin azért gondolkodom mert 22k a 2db. Nemtudom mi a különbség a Mesh és Mesh képes Router között
-
v1kt0hr
tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
wifi 7 kompatibilisek közül melyik lenne amit nyugodt szívvel tudtok ajánlani és ár-érték arányban is kiemelkedő?
pl Mercusys MR47BE 40ezer körül mozog éppen alzán -
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Automatic IP nem az, teljesen más a Dynamic IP, dupla natolt hálozat lesz belőle, mégis tudok torrentezni ezerrel.
Nemrég ezt az One szerelők ajánlják, mivel bugos volt a PPPoE csatlakozás, ott csak legfeljebb 100 Mbitet tud.

-
v1kt0hr
tag
Sziasztok! 4db wifi 6e kompatibilis eszközhöz keresnék gyorsabb routert (One Net 1000 az előfizetés optikai kábelen), megéri az ASUS RT-BE58U a 10 ezer ft felárat a TP-Link Archer AX55 hez képest? (sajnos a 30ezeres Iponos BF-ről lemaradtam
) jelerősségben, stabilitásban, gyorsaságban stb. jobb az asus, vagy csak a wifi 7 kompatibilitás a különbség? -
válasz
bolic
üzenetére
Ez most valami vicc? ASUS Web GUI simulator
Minden router WAN portját be lehet állítani dinamikus IP (DHCP) kapcsolathoz, csak van ahol másképp hívják, mint például az ASUS-ban is Automatic IP.
-
TeeJay
félisten
válasz
rostiron
üzenetére
[link] Itt ebben a hozzászólásomban leírtam az Asus support mit írt részletesen a V1 és V2 közötti különbségre.
Igazából utána nyomozva mindkettő top hardver csak picit reszeltek a FEM-enBő 2hónap folyamatos üzem után bőségesen elégedett vagyok a BE58U-val
FW támogatás meglepően sűrű
maga a cucc meg betonstabil és több mint 2hónapja 100-as csatornán van a router bármi gond nélkül
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A BE58U v1 és v2 között mi a különbség ? Most jött meg ipon-ról az "akciós " és v1 verzió.
-
-
RicsiSuly
aktív tag
Na mentek vissza a TPlink BE220-ak mesh váltás nem sikerült nekik döccenőmentessen. Kábelen voltak összekötbe. Videók megakadtak probáltam ide oda helyezni öket egymástól is. Maradok az Asus meshnél.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gmail
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Linux haladóknak
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Iphone 16 PRO 256GB Titanium BLACK - Garanciás - Akku: 94%
- Esport Gaming PC (Intel i5-9400F, 32GB RAM, RTX 2060, 500GB SSD) Eredeti Windows11 Pro
- Gamer PC - AMD RYZEN 7 7800X3D/RTX 5070 Ti 16GB/32GB RAM/1TB NVMe/850W
- MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM X 16GB - Garancia
- SONY FA-WRC1M Vezeték nélküli rádiós vezérlő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD MSI SuprimX RTX 3070Ti 8GB Zalman Z1 PLUS 750W
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- UPDATE 11.13. HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-13. gen gar.
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro A2000 4GB WIN11
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Magyar régióra állítva ezek az értékek meg sem jelennek. De amúgy a

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)