Hirdetés
- Bekebelezi az Amazon az Apple műholdas partnerét
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Munkához is jó lehet a OneXPlayer gaming tabletje
- AMD Strix Haloval érkezik a OneXPlayer erőtől duzzadó mini PC-je
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Amúgy ha működik a jelenlegi jól akkor is van értelme újabbat feltenni?"
Szerintem, ha nincs az új verzióban olyan funkció, ami jól jönne, olyan hiba kijavítva, ami bosszant, vagy olyan sebezhetőség, ami érintene, akkor felesleges.
Én úgy vagyok vele, hogy gyorsabb rányomni a frissítésre, mint olvasgatni, hogy mi változott.
(Dockernél ugye egyszerűen vissza tudsz tenni egy régebbi verziót, ha jól van beállítva, és van mentésed/snapshotod a megfelelő mappákról.)Ha félsz attól, hogy valami elromlik, akkor ne nyúlj a régihez, csak egy új konténernél próbáld ki másik portokon, lemásolt config mappával. Legalább szerzel egy kis gyakorlatot!
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Ez így jónak tűnik.
Legegyszerűbben kb. így:
Letöltöd a linuxserver/qbittorrent:latest image-t. (Nyilvántartásban megkeresed, majd letöltés, a latestet ajánlja fel alapból)
Kiexportálod a tároló beállításait. (Művelet/Exportálás. Csak a beállítások, a tartalom nem kell!)
A kapott json fájlban kicseréled a tag-et, elmented. (2021226->latest)
Kitörlöd a meglévő tárolót és beimportálod a megszerkesztett fájlt. (Művelet/Importálás, a nevet átírod, amire szeretnéd)
Elindítod az új tárolót.Csinálhatod kézzel is, csak figyelj, hogy minden beállítás ugyanaz legyen, mint a régi konténerben, kivéve a tag-et!
Illetve a régi törlése előtt akár ki is próbálhatod egy új konténerben, csak akkor más portokat kell megadni, mert ütközés lesz, és ilyenkor kell egy WEBUI_PORT környezeti változó is, ahogy a doksi írja. -
válasz
tobias40
üzenetére
Hehe, ahhoz várj egy kicsit amíg felébrednek a profik, én is chatgpt-vel csináltam.

De ha jól értem kell neked a legújabb image, az az első lépés, aztán abból létrehozol egy új konténert, network-nek simán kiválasztod a hostot, configot odairányítod ahova kimentetted (így megmarad a régi is ha esetleg valami nem klappolna elsőre), start és örül.
Nekem így megmaradt minden beállításom. Csak nálam bridge-ben futott elsőre, ezért kellett az egész aztán így az összes tűzfal szabályom kuka lett hozzá, azokkal többet szívtam.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Én épp a héten csináltam meg, ráadásul nálam nem is volt kimappelve a config, így ssh-n kellett kitúrnom és kimenteni. De lényegében csinálhatsz egy egyszerű másolatot a config mappáról a biztonság kedvéért és egy új konténerben azt linkeled be, így megmaradt minden beállításom. A régi konténert állítsd le mielőtt létrehozod az újat hogy ne legyen port ütközés. Azt hiszem ennyi volt nekem, bár én duplikáltam a régit, mert az image jó volt, frissíthető is, nálam a networking részt kellett kijavítani.
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Megoldható, hogy ne vesszen el.
Attól függ mennyire könnyen, hogy a konténer /config mappáját, ahol a beállításokat tárolja kimappelted-e a NAS-ra.
Ezt a futó konténer részleteinél tudod ellenőrizni:
Ha ez most nincs meg nálad, akkor előtte ki kell másolni valahova, és az új konténernél megadni azt a mappát /confignak. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"...nincs hozzá frissítés írva a contanier manager-ben..."
Igen, mert egy fix verziót szedtél le, ezt automatikusan nem tudod frissíteni.Linuxserveres imagekből nyugodtan szedheted a latest taget, az adott alkalmazásból mindig az a legfrissebb stable verzió náluk.
Másik fejlesztőnél meg kell nézni a dokumentációt, általában jó a latest, de azért akadnak kivételek! -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Amúgy hogyan tudom frissíteni ezt a régi qbittorrentemet a dockerben hogy a beállítások meg minden megmaradnon?"
Attól függ, milyen image-ből és milyen paraméterekkel futtatod a konténert.
A legegyszerűbb esetben csak rányomsz a Container Manager kép fülén a "Frissítés érhető el" feliratra.A CM akkor látja, hogy van frissítés, ha a latest tag-et töltötted le.
És akkor maradnak meg a beállításaid, ha azt a mappát, amiben a qbit a konfigot tárolja (pl. linuxserver/qbittorrent esetén a /config mappa, másik image esetén más lehet), kimappelted a NAS-ra.Ha nincs meg a NAS-on a konfig mappa, akkor előbb másold ki a konténerből, és próbáld ki egy másik qbit példánnyal egy másik webui porton, hogy működik-e!
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
ekkold linkelte korábban:
Unofficial search plugins · qbittorrent/search-plugins Wiki · GitHubNem tudom 4.3.1-ben hogy néz ki, az 5-ös verzióban néhányat magától le is tölt, ha rámész a Frissítések ellenőrzésére. Azok biztosan működnek, a többire nincs garancia.
Ahogy nézem a legtöbbet jó régen updatelték.Ha a Jackett működik az tulajdonképpen elég, abba fel tudod venni kb. a világ összes torrent oldalát

Azt legalább frissítik is. -
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"Vmi apróság lehet nálam a gond mert a 2 torrent oldalt látja csak nem tudom a linkemet betenni addonként,azt nem fogadja el."
Én a Synology gyári reverse proxyval csináltam neki egy saját aldomaint, érvényes tanúsítvánnyal.
Utána Androidos mobilon megnyitottam egy böngészőben, beléptem, és kiválasztottam, hogy "telepítés a Stremio appban". Működik. -
pzstm
titán
válasz
tobias40
üzenetére
egyezik, csak source IP-nek nem értem miért a privát IP lett beírva...nah mindegy...szóval van egy publikus IP címem, beírtam azt is, toltam mindennek restartot most éppen.
Kaptam új IP címet szolgáltatótól. Megadtam most azt.
UDP-t kivettem, DHT-t download stationben kikapcsoltam. Portforward beállítva de passzív még így is

mindegy...ennyit nem ér

0.0.0.0-t nem enged router beállítani source IP-nek
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Tailscale az olyami elven műxik mint mondjuk egy Teamviewer csak vpn (vagy mint a QC), szóval nem kell neki ddns meg portnyitás, mert nem a klienstől épül fel a kapcsolat a nas itányába, hanem egy köztes szerveren lesz a két oda irányuló kapcsolat "összekötve" és elvilekben egy udp lyuksztás szerű technikával eléri, h közbenső szerver nélkül menjen a kommunikáció a továbbiakban. Előnye igazából ez, hátránya, h meg kell bízni még egy szolgáltatóban, szóval ha egyszer megtörik őket akkor hozzád is benézhetnek ... persze a Witeguardot vagy az openvpn-t is megtörhetik, de ott remélhetőleg mikor megtörik, nem egyből a te szerveredet támadják és van időd lépni, mielőtt megtalálnak

-
válasz
tobias40
üzenetére
Az NFS szolgáltatás (NFS szerver) bekapcsolása nem egyenlő azzal, hogy minden mappára érvényes lesz. Sőt.
Alapból semmire sincs beállítva.
Ezt a megosztott mappa menüben állítható, van külön lapfül az NFS megosztáshoz.
Mindegyik megosztásra be kell állítani az NFS-t, amit el szeretnél érni belső hálózaton. -
burgatshow
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Hyper Backup NAS2NAS?

Szerk.: vagy Synology Drive? -
Multibit
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Ha a hálózati eszközeid NUT-képesek, az USB-s szünetmentest csak a NUT szervernek beállított eszközzel kell összekötni. A többiek etherneten kapják az infót, ha le kell állniuk. Amikor OPNsense-t használtam, a routerem volt a NUT szerver, a Syno és OMV NAS voltak a kliensek.
-
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Több reastart után megy minden ami eddig nem.

DE!
Nem tudom telepíteni a Git servert a package centerből.Ha rákattintok,egy pillanatra felugrik a "loading" ablak és ennyi.
Admin jogú felhasználóval vagyok belépve,ilyen még nem történt hogy onnan ne tudjak vmit letölteni-elindítani.szerk: mást sem tudok onnan telepíteni...

-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
Portot akkor kell nyitni, ha az eszköz, amihez csatlakozni akarsz, NAT vagy tűzfal mögött van.
Ha már van egy működő VPN kapcsolatod a két eszköz között, akkor közvetlenül elérik egymást, majdnem olyan, mintha egy hálózaton lennének. Ilyenkor nem kell külön portokat forwardolni a routeren. (A NAS tűzfalon persze át kell engedni a megfelelő forgalmat, ha a szabályok az összes interfészre vannak felvéve, nem csak a LAN-ra.)A leírás arra az esetre vonatkozik, ha VPN nélkül használnád a funkciót.
-
cigam
titán
válasz
tobias40
üzenetére
Vezérlőpult -» Hálózat és Internet -» Hálózati kapcsolatok
Itt lesz egy virtuális hálózati csatoló a VPN kapcsolatod nevével. Megnyit a Tulajdonságait, és a Hálózat fülön megnyitod az IPV4 tulajdonságait. Ezután alul a Speciális gombra box, és mindjárt az első fülön van ez a pipa.IRO21
Nem, két külön tartományon van a két hálózat, és nem egyezik a VPN által adott címtartománnyal sem.Magnat
ping 192.168.1.204
Pinging 192.168.1.204 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.1.204: bytes=32 time=6ms TTL=127
Reply from 192.168.1.204: bytes=32 time=29ms TTL=127
Ping statistics for 192.168.1.204:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 6ms, Maximum = 29ms, Average = 11mstracert 192.168.1.204
Tracing route to PC-4 [192.168.1.204]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms 5 ms 21 ms NAS [10.2.0.0]
2 5 ms 5 ms 5 ms PC-4 [192.168.1.204]
Trace complete.Szóval még a távoli névfeloldás is működik, és elérem a távoli hálózat megosztásait, kivéve a NAS-t. A tracert adta az ötletet, hogy a nullás címen próbáljam meg elérni a NAS-t, mivel a 192...-es címén még a pingre sem válaszol.
-
IRO21
senior tag
válasz
tobias40
üzenetére
"...megosztott könyvtárakat szinkronizálni..."
Van egy funkció, amit pont így hívnak

Shared Folder Sync | DSM - Synology Knowledge CenterA háttérben ez is rsync-et használ és nagyon egyszerű beállítani.
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
ChatGpt elmondja lépésről lépésre ... azért ajánlom h inkább őt kérdezd (Mondjuk így: Synology nason szeretnék dockerben vpn (wireguard) gatewayt csinálni úgy, hogy a lanon más kliensek tudják átjáróként használni, hogy kezdjek bele?), mert egyrészt én nem Synologyn és nem Dockerben csináltam, másrészt meg csak Debianra van vagy 3féle tűzfal, mindegyiken máshogy kell beállítani és én is belekeveredtem (meg sztem az Ai is) a dologba egy kicsit, szóval tuti kérdezni kell menet közben is ... illetve tényleg teljesen jó szándékkal mondom, h ha az AI segítségével nem tudod megcsinálni akkor jobb lenne ha megkérnél vkit h csinálja meg neked, mert akkor egy step by step guide sem biztos, h segíteni fog, főleg ha ezek a dolgok teljesen kínaiak neked ... Szívesen segít sztem bárki aki tud, de sanszosan egy végtelen kérdezz-felelek lenne a vége.
-
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Jaja így értem, én azt csinálnám, h dockerben vagy Vmm-ben futtatnék egy vmi kis linuxot aminek bridgelt csatolója lenne (tehát nem natolva a nas felé), és azon hoznám létre a vpn kapcsolatot. Aztán még engedélyezni kell az ip forwardot, meg a masquaradingot is. Ha ez megvan, akkor ennek a vm-nek a lan ip címét ha megadod DG-nek az adott kliensnek, akkor a vpn tunnelen fog kimenni a kérés. (Pont nemrég csináltam hasonlót, csak nem nason)
-
-
burgatshow
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ha csak az alkalmazás saját fájljait keresed és a működéséhez nem szükséges egyéb megosztott könyvtár, akkor csak SSH-n belépve tudod a megfelelő helyen megnézni. Ha pedig kell neki valamilyen könyvtár, akkor meg lásd előbb, szokott kérni egy általad létrehozott megosztott könyvtárat, vagy telepítés közben létrehozza magának.
-
válasz
tobias40
üzenetére
Le lehet annyira korlátozni tűzfallal, hogy pl. csak Magyarországról engedjen be bármit.
VPN sem rossz megoldás, de lehet az a vas már nem tudna hozni túl nagy sebességeket.
Persze kérdés mennyi adatot akarsz rátolni naponta, hetente, stb.
torrent feltöltéshez ugye kell nyitott port, hogy ne passzív legyél, akkor csak zárt oldalakról, ill. egyéni portot használva.
Szóval csak a minimumot engedve a távoli eléréshez. -
Borisz76
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Én is a DS-t használom.
Létrehoztam a köteten egy "Download" mappát.
Azon belül pedig sok-sok almappát :
- Dokumentum Filmek
- Dokumentum Sorozatok
- Film
- Film 4K
- Film Felirat
- Film Sorozat
- Film Sorozat Felirat
- Games
- Mese
- Mese Felirat
- Mese Sorozat
- Mp3
- Program
- VegyesA DS-ben a " Célállomás" alapból a " Download " mappa.
De simán tallózható a kívánt célmappa a torrent hozzáadásakor.
Így eleve szortírozva töltöm le az anyagot.Egy időben ment az RSS is, így automatizálva a sorozatok , epizód letöltését : [link]
Ugye itt 3 módszert írtam le :
- RSS
- Szűrt RSS továbbítás ( Ez a számomra legjobb )
- Könyvjelzős megoldás -
válasz
tobias40
üzenetére
You can find your .pst file in one of the following locations:
Windows 10 drive:\Users\<username>\Documents\Outlook Files
Windows 11 drive:\Users\<username>\Documents\Outlook Files
Older versions of Windows drive:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40
üzenetére
Van 1 kis gond:
Mintha az 5. és 6. pontot kihagytad volna a leírásból. A hibaüzenet szerint ugyanis nincs a pip telepítve. Ugyanakkor az 5 és 6 pont erről szól. Nem vagyok nagy Linuxos, de erre gondolok.
Sajnos nehezen tudok segíteni, de van még pár ötletem.
A pip a leggyakrabban használt csomagkezelő Pythonhoz.
Ez a hibaüzenet azt jelzi, hogy a Python környezeted nem rendelkezik vele, így nem tudsz egyszerűen csomagokat telepíteni.
Először ellenőrizd, melyik Python verziód fut a NAS-on:python --version
előfordulhat, hogy több Python verzió van telepítve a rendszeren, és a pip nem minden verzióhoz van csatolva.Aztán ellenőrizd a pip telepítését: Győződj meg arról, hogy a pip telepítve van-e. Próbáld ki ezt a parancsot (ismerős kell legyen az eredeti cikkből!):
python -m ensurepipHa a pip tutibiztos telepítve van, kérlek ellenőrizd a verzióját:
python -m pip install --upgrade pip
Innen viszont már nehezebben tudok segíteni, mert a NAS-ról alapvető dolgok hiányoznak, vagy a cikk szerinti telepítésből kimaradt valami, amit így látatlanban és hibaüzenetenként nehéz orvosolni. Persze továbbra is segítek, de azt javaslom, hogy váltsunk privátba, és ne törjük szét a többi kolléga bejegyzéseit. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz
tobias40
üzenetére
Semmit sem rontasz el: frissítsd az OpenSSS-t 1.1.1 verzióra, mert az
urllib3modul, amelyet valószínűleg a Python programod használ, nem kompatibilis az OpenSSL azon verziójával, amit most használsz.
A Python melyik verzióját telepítetted?
Esetleg szedd le a Pythont, és telepítsd újra a 3.11-es verzióját. -
merqree
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
A NAS 7/24ben megy nálam, mivel arra mennek a telefonok (iPhone) fényképei (SynolgyDrive segítségével, és nem DS Photoval), a SynologyDrive-családi mappájában vannak a közös cuccok (win11, iPhone, iPad, AppleTV) amiket elérhetünk, fut rajta PlexServer, qbittorrent. Ezek mellé elfér az iSpy futtatása.
Ez utóbbit VPN-en keresztül elérem, így nem piszkál tovább a dolog, hogy kintről is elérjem.
A NASban van 2 db 10 TB-os WD RED PRO RAID1-ben, aminek több, mint a fele szabad MÉG
A szabad hely tekintetében korlátoztam az iSpy-t 2 TB-ra, aztán majd meglátom, hogy kell-e ennyi neki vagy sem, minden kamera 8 MP-es (Reolink RLC-810A). Még nem finom hangoltam, hogy csak a "vészhelyzeti" dolgokat mentse el, vagy mindent mindig, ez még beállításra kerül majd. Jelenleg a kamerákat akarom felszerelni, és az nem egy nap alatt fog megtörténni
-
Tyson5
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Igazából nem szeretnék erre sokat áldozni, a jelenlegi konfig (rpi) is tökeletes, de szeretnék egy backupot. Így arra gondoltam legyen egy nas, amit használok, az rpi pedig a backup.
Na meg árban a legolcsobb ds120j valahol 40 körül van, míg a ds224+ 150 ezer. Kérdés az, hogy kell-e nekem, van-e rá igény/szükség -
Tyson5
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Jelenleg ezekre a feladatokra egy raspberry pi van megcsinálva. Torrent, vpn szerverver, plex, fájlszerver stb... Tök jól működik, de áttenném egy egy, vagy kétlemezes nasra az egészet és a kis pi-re backupolnék. Így üzembiztosabb lenne a dolog. Igazából ami lényeges lenne, hogy a plexet vigye akadásmentesen. Erre alkalmas lehet pl a ds120j?
Jelenleg a pi-vel 20-50MB/s a torrent, ami nekem bőven elég, a fájlmásolás pedig inkább lassabb. -
-
válasz
tobias40
üzenetére
Ok, szóval ezt a DSM webfelületén látod, ez arra jó hogy file(okat) vagy könyvtárakat tölts vissza/le mentésből (a mentett gépre vagy amiről eléred a webfelületet).
Amikor egy teljes gépet (image-t) akarsz visszatölteni, akkor bebootolsz az elkészített USB pendrive-ról (itt a guide még egyszer), megadod a Synology ip címét, felhasználónevet és jelszót, kiválasztod hogy melyik mentést akarod visszatölteni és elindítod, ilyenkor a teljes gép tartalmát visszatölti hálózaton keresztül
(mert pl. meghalt a meghajtó benne, vagy az egész gép és a cseregépre visszatöltöd a mentést - ez nem kell teljesen ugyanolyan gép legyen, tudod a mentés meghajtóit és azok méreteit is változtatni)
(ha pl. egy kisebb meghajtóra kell visszatölteni (de adat kevesebb van a mentésben mint amennyi hleyed van értelemszerűen.) -
-
Borisz76
nagyúr
válasz
tobias40
üzenetére
Kiváncsiságból rákerestem...
[Hogyan készíthetek biztonsági másolatot egy teljes számítógépről vagy kiszolgálóról az Active Backup for Business segítségével?]De ez nem biztos, hogy az amit te szeretnél....
IMG fájlt szokás kiírni CD-re, DVD-re vagy pendrive-ra....és arról boot-ol a rendszer. PC-n így megy.
Viszont ha emlékeim nem csalnak, akkor lehet boot-olni úgy egy PC-vel , hogy hálózaton keresztül....
Ilyet már láttam régen....de itthon sosem próbáltam.
Úgy rémlik, hogy meg lehet csinálni...
Win rendszer a NAS-on és a PC pedig hálótzaton keresztül éri el és boot-ol be róla. Vagy valami ilyesmi.
Az rémlik, hogy iSCSI / LUN akármi kell hozzá.
Sosem mélyedtem bele....sima hétköznapi kötetet hoztam létre.
De ha eltaláltam a dolgot és van aki ért hozzá ....az alapokat.... elmagyarázhatná , leírhatná...vagy egy magyar nyelvű link is jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- AM5-ös alaplapo
- Precision 5680 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A1000 64GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- INTEL 1700-as alaplapok
- PS5 FAT lemezes CFI-1216A +2db kontroller +2TB Seagate HDD +dupla töltő +vertical stand +12db játék!
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060 (multitouch)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Ulefone RugKing 4 Pro
- Lenovo Legion laptop 15.6 / i5-9300HF/8GB/1TB HDD + 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Dockernél ugye egyszerűen vissza tudsz tenni egy régebbi verziót, ha jól van beállítva, és van mentésed/snapshotod a megfelelő mappákról.)

Gigabites vezetékes. Proci egy 2.4GHz-es Xeon 16GB RAM-mal. Szerintem az annyira nem kevés. Akkor ez valami szoftveres bug lehet a DSM-ben? Eddig nem csinálta, most meg csak úgy előjött. 

Patice