- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyugyo79
addikt
válasz
Sefter #40098 üzenetére
Szia! Nem.
SHR = Synology Hybrid RAID
A Raid 5 != "nem szoftver alapú raid" -el mert lehet az is.
A SHR is lehet Raid5 (meg sok minden másik "szabvány raid" is).
Ha elolvastad a linket lehet megérted mitől Hybrid, viszont azt, hogy érdemes e használni egy beugratós kérdés lehet. Nyilván valóan ha nem lenne érdemes használni akkor senki sem használná és a Synology elég nagy hülye lenne ha évek óta ennek ellenére ezt nyomatná.
Az más kérdés, hogy ki mit gondol akár a hybrid megoldásokról vagy akár a Raid5 ről is. Van aki egyiket se használná soha míg sokan megelégedéssel használják akár ezek kombinációját is akár tudva a lehetőségeit akár boldog tudatlanságban. Viszont azt, hogy neked mi a jó azt csak te tudhatod. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Sefter #40098 üzenetére
Az SHR rugalmasabb mint a RAID5 !
2 fiókos NAS-ban az SHR olyan mint a RAID1, tükrözi az adatokat ezáltal biztosítja a lemezmeghibásodás elleni védelmet.
4 fiók vagy több esetén :
Azonos lemezméret - minden fiókban - esetén nincs különbség az SHR és a RAID5 között.
Eltérő méretű lemezek esetén az SHR több tárhyelyet biztosít.
Itt a Synology RAID kalkulátora. Játsz vele kicsit.
Valamint írtam is róla pár sort....
Spórolósabb szót nem tudom hová tenni....
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Az SHR olyasmi, mint a Raid 5 csak spórolósabb és szofver alapú?
Érdemes használni? -
Pubszon
veterán
Több halókártyás NAS tulaj használja a gépet routerként?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
eszakas #40095 üzenetére
Elviekben igen....de kevesebb lépésből is megoldható :
A jelenlegi kötet1 tartalmát másolod a kötet2-re.
Kötet1-t kiveszed és betolod helyette a használaton kívüli 3Tb-s lemezt.Bár ekkor fordítva lesz a két lemez , ahhoz képest amit te írtál.
De ez lényegtelen mert úgy is külön kötet a két HDD.
Ez viszont tuti biztosan kivitelezhető! Ráadásul egyszerűbb!Abban pedig nem vagyok biztos , hogy a jelenlegi kötet2-t ha visszateszed majd kötet1 helyére, hogy mi fog történni......lehet ,hogy egy migrálást is kell ekkor csinálnod ami megint csak nyűg.
-
Multibit
nagyúr
A wifi már csak ilyen. Nem lehet rá alapozni. A környezeten nehéz változtatni (esetleg router áthelyezés), a kliens adott. Milyen wifi van a telefonban? Egy helyiségben van a telo és a router? Lehet, hogy csak az segít, ha alacsonyabb bitrátás filmeket nézel (egérmozin amúgy is felesleges az efhádé). Próbáltál más lejátszó programot a telefonon (ami jobban pufferel)?
-
krealon
veterán
Halozati fogalmak tisztazasa:
publikus IP = az internetrol kozvetlenul elerheto IP = nem NAT-olt IP
privat IP = belsohalozati IP = szolgaltato altal biztositott, NAT-olt IP
fix IP = kezzel beallitott allando (nem valtozo) IP cim (lehet publikus vagy privat egyarant)
DHCP-vel kiosztott IP = a halozatra csatlakozo eszkoznek DHCP szerver altal DHCP folyaman kiosztott IP cim (ez is lehet publikus vagy privat egyarant)
dinamikus IP = automatikusan kioasztott IP, ami az egyes csatlakozasokkor eltero lehet (ez is lehet publikus vagy privat egyarant)
statikus DHCP IP = a csatlakozo halozati eszko MAC cime szerint a DHCP szerver mindig ugyanazt az IP-t osztja ki (ez is lehet publikus vagy privat egyarant)
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Van valaki aki DSM 5.2-n megcsinálta a "Lets Encrypt" tanúsítvány kérést, és frissítést ez a [leírás alapján] , és működik neki?
Vagy van valaki aki vállalkozna arra, hogy kipróbálja, mert nekem a visszaellenőrzésnél hibát ír, és nem tudom, hogy mi lehet a gond.
Már szét néztem a logot, de nem jövök rá.
No-ip-s ddns-t használok!
Ha kell a log, akkor privátban elküldöm.
Előre is köszönöm!
-
ttl2k6
újonc
válasz
gyugyo79 #40082 üzenetére
Még kb. 1.5 éve volt smb3 probléma, ami miatt a windows mentések nem mentek, és akkor a Sylology szervíz segített, lehet, hogy most is egy megkeresést megérne a dolog, de ha másképp nem megy, akkor az írási jogot leszedem az archívról, vagy nekiugrok a windows acl-eknek a nason, de eddig nem úgy működött, mint ahogy le volt írva.
-
gyugyo79
addikt
válasz
ttl2k6 #40080 üzenetére
Egy kicsit félre olvastad amit írtam.
Első tippem, hogy Synologyn sehogy ->kb. biztos voltam, hogy ezeket a parancsokat nem implementálták.
de belépsz ssh-> látod tudom, hogy vanPersze kellemes meglepetés lenne ha nem. 100% -ra nem tudom. -> mert nem voltam azért 100% biztos benne ...
-
ttl2k6
újonc
válasz
gyugyo79 #40078 üzenetére
A tipp nem stimmel, van ssh (web-es felületen engedélyezni kell).
Standard linux az op. rsz, csak itt a parancsok közül lefelejtették az lsattr, és chattr-t, amivel az immutable bitet lehetne állítani.
pl.: ******* uname -a
Linux RackStation 3.10.102 #15254 SMP Fri Jan 26 06:43:23 CST 2018 x86_64 GNU/Linux synology_cedarview_rs814rp+******* cat /proc/version
Linux version 3.10.102 (root@build2) (gcc version 4.9.3 20150311 (prerelease) (crosstool-NG 1.20.0) ) #15254 SMP Fri Jan 26 06:43:23 CST 2018******* smbd -V
Version 4.4.16
Synology Build 15254, Jan 26 2018 07:03:55 -
krealon
veterán
válasz
sujgojo #40075 üzenetére
"ez ellentmondani latszik Borisz76 valaszanak, ha jol ertelmezem."
TL;DR Akit a technikai reszletek nem erdekelnek, annak egyszeruen csak "mukodik".
Nem ellentmondas.
Ha nincsenek megnyitva portok (vagy nem lehet megnyitni portokat) az adott Synology NAS-on, akkor a Quickconnect egy tunnel-t hoz letre egy publikus IP-vel rendelkezo Synology relay (atjatszo) szerverre, es azon keresztul tudod elerni a NAS-odat.
Tehat Quickconnect-el is publikus IP-t ersz el, csak ilyenkor az nem nalad van, hanem a Synology-nal.
Ha nincs publikus IP-d, minden adat atfolyik a Synololgy szerverein, amitol lenyegesen lassabb lehet az atvitel, mint kozvetlen kapcsolodasnal.
-
ttl2k6
újonc
Sziasztok,
Hogyan lehet elérni a chattr, lsattr parancsokat ?
Syonology RS814RP+ + Synology DS418
DSM 6.1.5-15254 Update 1Azt szeretném elérni, hogy a file megosztásokat(pl. 1 hónapnál régebbi fájlok) csak olvasni lehessen, ne lehessen törölni
ttl2k6
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
sujgojo #40069 üzenetére
Vannak olyan VPN alkalmazások, amik publikálják az IP-t egy netes szerverre, és az alapján fel tudnak csatlakozni a kliensek, akkor is, ha változik az IP. Az "otthoni" hálózatodon kell futtatni a szerver részét, és minden olyan gépre felrakni a klienst, amit el szeretnél érni. Én a NeoRoutert használom, minden platformra van kliense, még Armbianra meg OpenVRT-re is...
-
Borisz76
nagyúr
-
mekkGyver
aktív tag
Üdv
Egy Synology NAS-ra szeretnénk ütemezett biztonsági mentéseket készíteni (napi/heti/havi). Milyen megoldást javasoltok? Az adatok egy Windows szerver megosztott meghajtóján vannak. A szerverre telepített alkalmazás is szóba jöhet, vagy a Synology-ra felcsatolt (SMB) mappa is. Köszönöm. -
sujgojo
csendes tag
válasz
Borisz76 #40063 üzenetére
Koszonom a valaszt!
Valojaban nem annyira a syno sajat alkalmazasainak eleresre szeretnem hasznalni, persze arra is, de mas portokon levo eszkozoket is jo lenne latni rajta keresztul, mint pl. az otthoni pi vagy egyebek. vagy ha pl. fut egy mqtt vagy egy node-red service a synon, azt is jo lenne elerni. de akkor ha jol ertem a quickconnect csak a syno sajat alkalmazasaihoz tartozo portokhoz epit ki elerest, aztan annyi. a 1880-as portot peldaul nem fogom tudni elerni. -
Bence008
tag
válasz
A fájleléréssel kapcsolatban arra irányult volna a kérdés, hogy USB-n csatolok egy merevlemezt a NAS-ra, a Plexben pedig betallózom a rajta lévő filmeket. Ha ezt a merevlemezt a jövőben kihúzom az USB-ből, mert mondjuk kell másra az adott port, később pedig visszadugom, olyankor változik a fájlok útvonala vagy pedig ugyanúgy megtalálja majd a Plex a filmeket azon a megadott útvonalon? Köszönöm a segítséged.
-
Borisz76
nagyúr
Transmission....a gyári DS is TM-t használ csak más a kezelőfelülete.
A Download Station bejegyzésben írtam a DS Get-ről amivel pofon egyszerűen lehet feladatot hozzáadni a DS-hez.Hogy a "buherált TM-t" hogyan lehet kívülről elérni nem tudom.
Majd valaki , aki így használja esetleg tud válaszolni.4K-s filmet nem nézek így mert nem bírja a tablet.
A telóm az tudja de azon nem filmezek a kicsi mérete miatt.
Hardverfüggő , hogy megy vagy sem.
Esetleg a nason a transzkódolás lehet megoldás de azt még alapból a Video Station kezeli és a DS Video kell hozzá a kliensre. Ez átalakítja a 4K-s videót olyan formátumra amit a kliens is képes kezelni , lejátszani.
Csak éppen a nas prociját terheli le.... -
krealon
veterán
válasz
sujgojo #40062 üzenetére
"Publikus ip nelkuli synology-t el lehet erni kivulrol?"
Nem.
"5 eve Team Viewer-ezek"
A TeamViewer kliens es szerver azert tud osszekapcsolodni, mert a TV szervereire kapcsolodik mindketto es ott mar a helyi kapcsolatok kozott konnyu megvalositani az atjarast.
"jo lenne valami kozvetlen eleres"
Ha IPv4 nem is, de IPv6 publikus cimet (prefix-et) igazan adhatna az internetszolgaltato. Azzal is mukodne a QuickConnect.
-
tomic
addikt
válasz
Köszi ezzel folyamatos. Viszont a VlC helyett Mxplayert hasznàlok. Egy kicsit vàrni kell mire elindul a film de legalàbb folyamatos. Kipróbàlom majd a VLC- is.
4k filmek lejàtszàsa amúgy lehetséges?Ami érdekelne még,hogy hogyan kell,lehet a torrentet(letöltést)elindîtani telefonról vezérelve?
Laptopon szoktam de néha kellene telefonról is indîtani.
Transmissiont hasznàlok. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Bence008 #40060 üzenetére
Bence008
Természetesen használható USB-n a nas-ra kötött HDD.
Ami fontos, ha szeretnéd használni PC-n is az adott lemezt , akkor NTSF-re legyen formázva.
Bár megoldható a PC-re felcsatolás hálózati meghajtóként is a Kötet felcsatolása résznél írtam róla.Fájlelérések alatt mire gondolsz ?
Ha rá van dugva a NAS-ra, akkor elérhető ha kihúzod, akkor nem elérhető. Ennyi.tomic
Próbáld meg a Synology saját fájlkezelőjét / böngészőjét.
DS File a neve. Majd a kívánt filmet VLC-vel indítsd el.
Én így használom a tabletemen és a telómon is.sujgojo
A QuickConnect-el el lehet érni a Syno több alkalmazását is.
Én szinte csak a DS Get-t használom amivel a Download Station-hoz férek hozzá. De létezik még a DS Photo és a DS Video is.... -
sujgojo
csendes tag
Sziasztok,
sokat keresgeltem a forumon, de egyertelmu valaszt nem talaltam.
kerdes:
Publikus ip nelkuli synology-t el lehet erni kivulrol? Pl. Quickconnect-tel?
Es ha igen, ez milyen portokat fog megcsinalni? Csak a DSM-et? vagy egyebet is?Sajnos nem kapunk elerheto ip cimet, 5 eve Team Viewer-ezek, de mar kicsit unom, jo lenne valami kozvetlen eleres barmilyen porton, ha szukseg van ra.
koszonom,
suj -
tomic
addikt
Lenne egy DS116 nasom amiben van egy 3tb red.
A problémàm az lenne,hogy a helyi hàlózaton belől a filmlejàtszás nem folyamatos.
Tehàt ha nézne valaki a telefonján az Es explorer appon keresztül egy filmet az akadozik. Elsősorban fullhd filmek vannak rajta mkv formàtumban.
Mit kellene csinàlnom hogy folyamatos legyen a lejàtszás? -
Bence008
tag
Van egy DS218+ NAS-om, benne 2x3 TB HDD és lassan elfogy a szabad hely, azonban törölni nem szeretnék. Nagyobb lemezeket sem szívesen vennék, mert van itthon még pluszban 3 használaton kívüli HDD, azokat szeretném felhasználni. Mi lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy ezekkel tudjam bővíteni a tárhelyem? Építsem őket külső USB-s házba és használjam őket az USB porton? Járna ez valamilyen hátránnyal azon kívül, hogy nem lesznek RAID-ben a külső lemezek? Lehetséges ezen külső lemezek titkosítása valahogyan? Illetve a fájlelérések útvonala nem fog változni újraindításkor?
-
gyugyo79
addikt
válasz
k.daniel91 #40056 üzenetére
Synology szervereivel voltak gondok én is kaptam ma egy halom ilyet.
madwe azért rémlik neked mert volt ilyen.
De :
"Outlook 2013-ban nem lehet minden IMAP mappát átnevezni, de limitációk voltak már a régebbi Outlookokban is.
Az elküldött leveleket Outlook 2013-ban nem lehet máshova menteni, csak az alapértelmezett mappába.
"
https://answers.microsoft.com/hu-hu/msoffice/forum/msoffice_outlook-mso_windows8-mso_2013_release/imap-mapp%C3%A1k-%C3%A1thelyez%C3%A9se/beb088b7-2b74-4e4f-a4b7-1f8e61a6225a -
e90lci
senior tag
válasz
k.daniel91 #40056 üzenetére
Szia
Ugyanezt dobta nekem is lépj be és frissítsd le kézzel.Szerintem Syno gond,hacsak nem te is Telekomos vagy mert még akkor az is lehet. -
k.daniel91
tag
Sziasztok,
Ez miért lehet? Synologynal van a baj vagy net szolgáltató? Kedves felhasználó!A rendszernek nem sikerült a(z) XX.XX.XXX.XXX külső IP-cím regisztrálása ide: XXXXX.DiskStation.me a(z) Synology DDNS-szerveren. A jelentés szerint az ok a következő: [Ideiglenesen nem működik a DDNS kiszolgáló. Forduljon a szolgáltatóhoz.].
Üdvözlettel:
Synology DiskStation -
-
gyugyo79
addikt
válasz
Janaboy #40052 üzenetére
Ahhoz, hogy átnevezd be kell lépned amit meg nem szabad
Vagyis nekünk az volt a tapasztalat, hogy az is össze kutyulja amint belép valaki (már maga a belépés elég volt).
Neked lehet nehéz most egy már működőn ez az egész de mi ezt így adtuk 0-ról. Úgy meg ezeket betartva megy. Ott ahol kellet egy 200 MB max tárterületes inviteles levelezés korlátjainak a kibővítése volt csak a cél és 4-5 ember használja ugyan azt az 1 címet ....
Nem szerintem sem normális de sajnos jobbat nem tudtunk kitalálni mi. Aztán lehet van valami banális megoldása amire nem gondoltunk :/ .Igazából sok energiát nem öltünk bele. -
Janaboy
veterán
válasz
gyugyo79 #40050 üzenetére
Köszi, ez legalább egységesíttette, de elég furcsa az egész.
Ha bemegyek a mail stationbe akkor látom a mappákat, de vannak amik fixek és nem lehet változtatni.
Pl Érkezett, meg Kuka, meg Küldöttek.Most ezzel annyi lett jó, hogy mindkét gépen lett Trash meg Sent, de nem tudom, hogy okoz-e problémát ha átnevezet Törölre meg Küldöttre.
Persze emelett az Outlookban továbbra is ott van az Elküldött levelek és a Törölt elemek mappa.
Ha a Nason pedig a Trasht meg a Sentet átnevezem akkor a kövi indulásnál tuti létrehozza őket megint.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Janaboy #40049 üzenetére
A megoldás ott ahol használva van általunk, hogy Outlok első indítása így :
Outlook.exe /ResetFolderNames
https://support.microsoft.com/en-us/help/2826855/folder-names-are-incorrect-or-displayed-in-an-incorrect-language-in-ouÍgy jól szedi össze a mappákat.
+ webes felületen nem léphetnek be a felhasználók, mert akkor is borul minden.
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Segítségetek kérném, hátha van ötletetek, már régi probléma és keresgéltem de megoldást még nem találtam rá.
Adott Synology server Mail Station és Mail server is fut rajta.
Két darab gép ér el egy közös fiókot (info@mind1.hu), mind2 gépben Outlook 2013 fut.
A problémám az, akárhányszor telepítjük ujra egyik vagy másik gépet állandóan elkezdi megborítani az IMAP mappa struktúrát.Pl. most felraktam egy gépre és létrehozott Trash meg Sent mappákat és nem a korábbi mappákat használja mint alapértelmezett kuka és elküldött elemként.
Ez még nem is lenne baj, ha lehetne Outlookban ilyet állítani, de állítólag nem lehet.Van bármi ötletetek, hogy miért csinálja ezt és miért nem használja egyszerűen azt az adott mappa szerkezetet ami a NASon létre van hozva?
Kérlek ne olyan verziókkal gyertek, hogy használjunk Thunderbird vagy másik klienst (próbáltam, de ragaszkodás van az Outlookhoz).
Előre is köszi,
üdv -
Laslie
tag
válasz
Mocsokba #40046 üzenetére
Borisz76 írt egy nagyon jó leírást erről a programról (is).
Ebben a 'Download Station le és feltöltési sebesség' rész fölött találsz egy képet a beállításokról. Ha beállítod nálad olyanra a 'Megosztás automatikus leállítása' részt, akkor automatikusan el fogja indítani a feltöltést a letöltés befejezését követően. -
Mocsokba
tag
Sziasztok!
A DS szépen működik (Transmission-t lecseréltem), de letöltés után nem indul el automatikusan a feltöltés. Manuálisan kell elindítani. Hol lehet ezt beállítani?
-
Melorin
addikt
Nekem is sebesség problémám van. Ha a NAS-ra másolok, az fullos sebességgel megy, ~110MB/s
Ha viszont fordítva csinálom akkor 2MB/s a sebesség!
A megosztás SMB. Belenézek a dsm feladatkezelőjébe és ez a "rettenetesen" gyors másolás 25%-on tekeri a procit.
Restart megvolt. -
Steveke
csendes tag
Sziasztok!
DS218play helyett érdemesebb DS218-at venni? kb 10ezerrel drágább cserébe 1GB memóriával több van benne.
Plex helyett tudtok valami hasonlóan magas színvonalú appot mondani? Mert 218-an nem támogatott.
-
gyugyo79
addikt
válasz
Valkűr #40036 üzenetére
Felméri az állapotát megnézi, hogy jó e, hogy esetleg ne akkor derüljön ki a hibás szektor (durva példa) amikor írna rá stb. Az hogy egy lemez üres semmit se jelent és az, hogy te akkor csomagoltad esetleg ki sem feltétlen, mert attól ugye lehet gyári hibás is és lehet neked is jobb ha ez kiderül rögtön.
De ennek ellenére, volt lehetőséged ennek a kihagyására max nem vetted észre -
-
Valkűr
addikt
-
Valkűr
addikt
Ujabb problémába ütköztem, de ez csak mostanában tűnt fel...Letöltök egy filmet a DS-ben és le is jön szépen, majd átvált narancs sárgára és azt irja befejezés. NA most ezt az Istenért nem sikerül neki befejezni, már vagy negyed orája ugyan azt irja a flm mellett.
-
motox002
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy DS115j-t, a kérdésem az, hogy milyen kültéri IP kamerát érdemes hozzá venni olyan 20ezer körül? Jelenleg 1 db kamera kell, később még max 1 db lesz. Néztem a kompatibilitási listát, nem tudok választani, személyes tapasztalatokra támaszkodnék. Nem venne folyamatosan, mozgás érzékelése után rögzítene pár percet.
Köszi! -
Bence008
tag
válasz
Bence008 #39984 üzenetére
Ismét teszek egy próbát. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne kijátszani a File Station Remote Connection (Google Drive) 30 perces timeout limitjét? Arra is gondoltam, hogy automatizáltan valamilyen fájlműveletet végeztetnék időnként a Drive felcsatolt mappájában. Pl. 20 percenként hozzon létre egy .txt fájlt, 10 perc múlva törölje a létrehozott fájlt. Így 10 percenként lenne fájlművelet és nem kapcsolna szét. Meg lehet ezt valahogy csinálni scripttel vagy van egyszerűbb megoldás?
-
Valkűr
addikt
Közben megoldodott, köszi! Két részt törölni kellett és utána formatálni
-
dkess
őstag
válasz
allein #40010 üzenetére
Úgy tűnik több helyen is eltévedtem a "laptopról másolok 25 GB filmet" illetve "SSD van a laptopban és megy a letöltés ezerrel a háttérben" miatt. Akkor a torrent a NAS-on megy - ezzel kb. Meg is van a válasz.
A laptop bírja szuflával + a 850PRO SSD is jó. A NAS -on a 4 TB WD RED -eknél tellik be gyorsan az átmeneti tár. Az, hogy mennyi torrent fut a NAS -on és abból mennyi aktív attól nagyban függ a lassulás mértéke. Meg persze attól, hogy ezeken kívűl mennyire dolgoztatod még a NAS HDD-ket - pl. amennyiben 25 GB filmet másolsz NAS -ra akkor plussz terhelés az indexelés is. Nem a NAS CPU+memória tandemet éri komoly terhelés, hanem annak HDD -it.
Tégy egy próbát leállított torrent -el is - ekkor meg kellene lennie a maximumnak.
-
Valkűr
addikt
Sziasztok ...Olyan kérdésem lenne, h a synobol kikerült egy HDD és szeretném a pc-be tenni, a pc a saját lemezek közt nem látja, h tudom ezt ujra formázni, h a windows láthassa a lemezt? Az eszközkezelőben ott van, de ott semmit nem tudok kezdeni vele
-
KovyBoy
tag
válasz
krealon #40015 üzenetére
Teljesen jogos!
A lényeg, hogy a Syno és a noti között végül is jó a kapcsolat. Aztán, hogy mi lesz az ilyen eseti másolgatásokkal... majd várok türelmesen, nincs jobb ötletem. -
KovyBoy
tag
válasz
Pubszon #40014 üzenetére
Lefuttattam pár tesztet, egyelőre csak SSD - pendrive vonalon, de úgy néz ki, hogy itt is lesz a hiba. Sajnos igen, az lesz amit krealon kolléga is említett lentebb (#40008), szóval az így járás tipikus esete figyelt be nálam is. Ha már lefuttattam ezeket, közre is adom.
ATTO benchmark
Papíron hozza, amit kell, de ez csak egy teszt program (ebből nem derül ki a win10-es szitu).Másolás pendrive-ról SSD-re
A sebesség itt igazodik a pendrive olvasási sebességéhez, habár nem igazán értem, hogy mik ezek a hatalma tüskék.Másolás SSD-ről pendrive-ra
Jól látszik, hogy "egész sokáig" hozza a 60 MB/s segességet, majd 1-2% után szépen belassul erre a 15 MB/s sebességre. -
krealon
veterán
válasz
KovyBoy #40013 üzenetére
"majd belassult és beállt 14-15 MB/s-ra. Pedig már kezdtem megörülni, hogy aránylag gyorsan végez (egyik kollégának viszem a filmet).
Vélemény?"
Nehany hozzaszolassal elotted irtam le a jelenseg okat...
-
KovyBoy
tag
Megosztom én is a tapasztalataimat (épp másolok), ehhez előbb a config:
Notebook: Dell XPS L502x, benne egy Samsung 850 Pro SSD (új)
NAS: DS213j, benne 2 db WD Red 6TB tükrözve (újak)
Pendrive: Sandisk 64GB USB 3.0
Hálózati környezet: gigabites router és swith, Cat6 kábelezés (a noti és a NAS is a switch-be van dugva).A másolandó file egy remux mkv film, 30GB.
1. verzió (nagyon lassú)
Másolás "direktben" NAS-ról pendrive-ra, a pdrive a noti 3.0 USB-jére van dugva.
Sebesség átlagosan 8-15 MB/s.2. verzió (jóval gyorsabb.... nak indult)
Másolás NAS-ról előbb a gépre.
Sebesség átlagosan 40-80 MB/s között.
Majd másolás gépről a pendrive-ra (USB 3.0). Itt a sebesség induláskor jó ideig 60 MB/svolt, majd belassult és beállt 14-15 MB/s-ra. Pedig már kezdtem megörülni, hogy aránylag gyorsan végez (egyik kollégának viszem a filmet).Vélemény? Esetleg javaslat?
-
krealon
veterán
válasz
allein #40010 üzenetére
"win10 van"
Akkor ha a valodi atviteli sebessegre vagy kivancsi, es nem arra, amit a felhasznaloi programok gondolnak, akkor nezd meg a feladatkezelo --> Teljesitmny ful --> halozat grafikonjat. Ott masodperces frissitessel lathatod, hogy a halozati csatolokon mennyi adat aramlik keresztul.
-
WaterWave
veterán
válasz
Mezga Aladár #40009 üzenetére
-
allein
addikt
(#40008) krealon - win10 van, Ő a laptop amúgy.
Nas pedig 916+ 8 GB rammal, 4*4 TB WD RED, egy JBOD kötetként. DS megy, nem torrentezem a laptopon
ezért van a Syno.
Cloud Station sync nem dolgozik, semmilyen féle szinkronizálás nem zajlik
A laptop --> NAS irányban másolsz médiát egy indexelt mappába, akkor már a másolás alatt elkezdi indexelni, letölteni a leírásokat és képeket. Ezt a NAS jól hallhatóan teszi (tekeri a HDD -ket). Ez okozhat átmeneti belassulást.
Hát a HDD-k tekernek egyfolytában mert megy a DS
-
krealon
veterán
válasz
allein #39989 üzenetére
"Mi az oka, hogy a sebesség ingadozik? Felugrik egy pár mp.-ig 112 MB/S, utána néha 50-70 MB/S és végül 20MB/S-al másolok
[...]
Szerk: laptopról másolok NAS-ra."Fogadjunk, hogy Windows 10.
Az ok: a Windows 10 a RAM-ot hasznalja irasi cache-kent (nagyon helyesen), ezert gyors a masolas eleje, amig meg nem telik a cache. A masolas vegen, amikor kiurul a cache, akkor valik nyilvanvalova a valodi sebesseg. -
dkess
őstag
válasz
allein #40005 üzenetére
Nagyon szívesen. Amennyiben a laptop -on SSD van és nem pl. Kingston V200 vagy az új V300, akkor nem kellene összeszakadnia a nem szekvenciális terheléstől.
Akkor kérdés lehet a másik oldal - a NAS. Melyik model - milyen HDD -vel avagy SSD -vel? A torrent laptop -ra megy vagy a NAS intézi?
A laptop --> NAS irányban másolsz médiát egy indexelt mappába, akkor már a másolás alatt elkezdi indexelni, letölteni a leírásokat és képeket. Ezt a NAS jól hallhatóan teszi (tekeri a HDD -ket). Ez okozhat átmeneti belassulást.
Elméletileg pont az Általad leírtakat okozhat az is, ha a NAS -on olyan SMB -n megosztott mappába másolsz, melyre a Cloud Station Sync is dolgozik. Ekkor a file másolása közben ugye a legapróbb módosításnál is elemzi a módosítást. Ez pont úgy lassítja a file műveleteket, ahogyan írod, de feltételezem nem egy szinkronizált mappán keresztül töltöd fel az anyagot NAS -ra
-
Madwe
nagyúr
válasz
vampire17 #40000 üzenetére
Ez alapján kéne legyen, viszont lehet domain usereknél külön kell engedélyezni a home foldert (nem egyenként, hanem az összes domain userre)
-
gyugyo79
addikt
válasz
vampire17 #40000 üzenetére
Bocsánat fejből írtam most ránéztem, a Vezérlőpult->tartomány/ldap-> tartományi felhasználók -> Home szolgáltatás engedélyezése ...
Csak amikor csináltam bedobtam a pipát és már nem emlékeztem, hogy kellet. Ezután a homes könyvtárba létrehoz egy tartomány neve könyvtárat azon belül még egy 0 könyvtárat talán és azon belül ott lesznek a tartományi felhasználók könyvtárai (ők ezt tudják közvetlenül elérni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest