Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Gaming notebook topik
- Új mikrokód rakja le az Arrow Lake-S platform tempójavulásának alapját
- Nyomtató topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
-
paolinho
őstag
válasz #46824192 #69370 üzenetére
Köszi, ez valóban helyretette a NAS IP címét, bár meg kell mondjam,a Telekom eszközén okozott annyi galibát, hogy csak műszaki segítséggel a 1414-től tudtam újra helyre állítani/állíttatni a Net-et. Kicsit kaotikus az egész, de a tag megoldotta így késő éjjel.
AiRLAC: Egyrészt értem, amit írsz, de bevallom, van egy-két kifejezés, ami hottentotta. Pl. a NAT loopback, amit fogalmam sincs, hogy tud-e a rooter, meg ez a CGNAT, amit sehol nem találtam a rooter beállításai között. De, mint írtad is, ez inkább hálózati téma, majd ott próbálkozom kinyomozni.
Elemental: Engedi az eszköz a fix IP címeket, csak ezzel a NAS-költözős dologgal akadtam meg egy kicsit. A Hard Reset megoldotta a gondot, de ehhez utána kellett a Telekom műszaki szakemberének a segítsége, mert valami fura felhasználónevet, és jelszót kért a rendszer, és nem azt, ami az eszköz alján található, illetve a szerződésben is látható lenne. Fura volt az egész, de a tag kb. 5-6 perc alatt megoldotta a bajom úgy, hogy nem kérdezett, nem beszélt, csak azt mondta, hogy várjak egy kicsit. (Jó, az MT Ügyfélazonosítót elkérte azért)
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz #46824192 #69420 üzenetére
A tűzfallon a legkevesebb dolgot engeded ki egy hálózatnál. A VPN nem a NAS eléréshez kell hanem a belső hálózatodhoz. Egész más egy VPN biztonsága / törhetősége mint egy php, JS stb-ben elkészült cucc.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Delfi
tag
válasz #46824192 #69674 üzenetére
Eddig még nem próbáltam ki, mert amikor elsőre feltettem a képeket, akkor csak fájlszinten odamásoltam, aztán elzsizsegett vele a NAs, most meg csak alkalomszerűen bedobom a gépemre amit fotóztam, azt a syno drive beteszi a helyére, de ugye egy tucat képet simán bedarál a NAS procija is. Videókat nem sűrűn csinálok, így abban nincs tapasztalatom.
-
Marci112233
addikt
válasz #46824192 #69757 üzenetére
Úgy hogy gondolom először 1x1TB volt benne majd hozzácsapva a 2x500GB.
Na most az 1x1TB esetén felállt az SHR kötet. Ezt ezután ha 1Tb-os lemezt teszel max vagy ettől kisebbet akkor bizony marad az 1TB védelem. Tehát ha van két egyforma méretű lemezed, mindegy mekkora csak egyforma tárhelyű legyen, akkor az SHR a kettő lemezből egyet beállít védelemre. De ezt szépen magad is kiderítheted itt.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
addikt
válasz #46824192 #69793 üzenetére
Egy időzített rsync egyszerű megoldás lehet, keress az rsync szóra a hozzászólásaim között. Lehet a Hyperbackup is tud ilyent.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
-
Delfi
tag
válasz #46824192 #70373 üzenetére
Nem úgy értettem.
Céges szinten nem akarunk beleugrani nem Synology fejlesztésekbe, mert nem éri meg foglalkozni egy csingcsung kft. fejlesztette, reklámokkal és backdoorokkal telitűzdelt alkalmazásokba, amiket utána hetekig reszelgethetünk, mert aktuálisan épp a Samsungon megy 11-es androiddal, de a Micike Redmijén nem, de miért nem és hasonlók.
Otthon eljátszogat az ember ilyesmivel, de céges környezetben van amit ki tudsz számlázni és van amire már nyafog az ügyfél.
Ez a FolderSync kapásból telenyomja reklámmal a szolgáltatását, amit én megértek, mert azzal fizetsz, ha már sóher vagy megvenni, de az ügyfelek rendre fillérb..ok és emiatt nem éri meg belemenni ebbe.
Természetesen köszönöm, hogy javasoltad, kicsit körbenézegetem, de a főnököm már most elhatárolódik tőle, szóval nem hiszem, hogy meg tudnám győzni. Ahogy mondani szokta, "ez megint messzire vezetne". -
Delfi
tag
válasz #46824192 #70406 üzenetére
Mond, mikor lehetett utoljára 500 gigás diszket venni? Ugyan nekem is hever még a fiókban, de ki tudja meddig működne egy NAS-ban, 0-24 pörögve.
Nem zavart, hogy kérdezett, de gondolom nem véletlen vett kétlemezes és nem pl. egy DS1718+ -at, ami tudná kezelni mind az 5 diszkjét. Ami amúgy nem 2 TB, raid-5 esetén, hanem csak kb.1,3, de ez már technikai jellegű kérdés.
Elkezdi használni az alsó hangon 8 éves diszkeket, majd rövid úton jönnek a szektorhibák vagy a mechanika feladja. Az ehulladék már megtermelődött a legyártása során, ezen már nem változtat, hogy szenvedsz-e velük még néhány hónapot, vagy sem.
Mindehhez, megvenni egy 50-70.000 forintos USB bölcsőt, biztosan jobb, mint 40.000 forintért venni egy garanciális 4Tb-os Ironwolfot, ami elfér a jelenlegi DS220+ 2Tb-os diszkje mellé. -
Delfi
tag
válasz #46824192 #70416 üzenetére
Rendben, tudod mit, ezentúl meghagyom neked az ilyen kérdésekre a válaszolást.
Igaz, hogy ha olvasnál és értelmeznél, akkor láthattad volna, hogy ajánlottam a srácnak más megoldást, ahol fillérekből összerakhat egy olyan gépet ahol használhatja a használt vackait, de te inkább belém álltál.És a további gúnyolódásodra reagálva, elgondolkoztál már azon, hogy ide beírva, miért nem húzza alá a diszk szót a hibajavító?
Ezért:"Diszk szó jelentése diszk, disk (főnév) Fájl:Diszk.jpg
1. kisméretű lapos korong, amit információ tárolására használunk; lemez.
Tedd be a diszket a számítógépbe!
Eredet [diszk < mai magyar: diszk < angol: disk (korong) < latin: discus (tárcsa) < görög: diskos (diszkosz) < diko (hajít)]" -
dkess
őstag
válasz #46824192 #70424 üzenetére
Nézd, ez most már talán túl van pörögve kicsit. Egyfelől lehet már a kérdező sem követi nyomon annyira a fejleményeket - másfelől volt olcsóbb, jobb és zöldebb alternatíva (ami mindhármat együttesen teljesíti) ajánlva ráadásul úgy, hogy annak része lehet új, garanciális és nagyobb HDD is.
A "kutya szájából kirántott" dologhoz pedig érteni kellene a kontextust. Akkor "csont nélkül" átmenne (bár a "kutya meg a csont" így egyben lehet szintén "zavaró" ) ...
A "diszk" -et magyarosan lemeznek szokták írni és mondani. Ez így jogos észrevétel.
-
urban racer
senior tag
válasz #46824192 #70505 üzenetére
Vannak dolgok, amiket nem kell megmagyarázni, csak csinálni, és kész Bocsi
Ezek indexképek, elég ha kicsit csinál, úgyse látod nagyba. Amikor megnyitod(rákattintasz), akkor jön a rendes minőség."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
blueboy77
csendes tag
válasz #46824192 #70593 üzenetére
DS213-on nekem évek óta OneDrive-ba szinkronizál a Cloud Sync, nálam is ütemezés nélkül. Igen, lényegében azonnal (max. 30mp-1perc) szinkronizál szépen (akár ha OneDrive-ba töltök fel valamit, leszedi vagy ha DS-re töltök valamit, tolja fel OneDrive-ba).
Tudok jóárasítva O365/OneDrive előfizut ha kell -
Borisz76
veterán
válasz #46824192 #70988 üzenetére
Szia.
A Total Commanderes "keresés" majd azon belül a "bővített keresés" nálam nem megy.....
Lehet azért mert én az "eredeti" mappát ( bal oldal ) szeretném összehasonlítani a biztonsági másolat mappájával (jobb oldal).
Próbáltam mappát jelölve és mappában benne a fájlokat kijelölve.HA jó a tippem , akkor ez egy mappában keres azonos fájlokat !
Ugyanakkor ha valakinek olyan megoldás kell mint ami nálam is van pl : Eredeti mappa hasonlítása a biztonsági másolat mappájával....annak a [Tárolóelemző] lehet hasznos a "duplikált fájlok" résznél.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Somatom
veterán
-
Vastika
tag
válasz #46824192 #71339 üzenetére
Nem tudom, én ilyeneket nem használok: így azt sem tudom, hogy 6 alatt fut-e?! ;-)
De elég alap dolognak hangzik, nagyon csodálkoznék, ha csak úgy eltűnne... ;-)
Szóval lehet, hogy teszem azt 2 hét múlva meg nem lesz tutisohatöbbé semmilyen formában pl. dlna meg nfs szolgáltatás?! Na, azért haragudnék egy kicsit ;-) -
Magnat
veterán
válasz #46824192 #71355 üzenetére
Vagy snapshotot használsz vagy időzítve átmásolod a nason az adatokat másik mappába, amihez már nincs joga annak a usernek, amivel felcsatoltad a drive-okat. Vagy mentesz Drive-val úgy, h ne törölje a törölt file-okat - persze nem azzal a userrel amivel a csatolást is megcsináltad, mert akkor ahhoz is hozzá fog férni ahova a Drive ment.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Vastika
tag
válasz #46824192 #71355 üzenetére
Ja, ebben az esetben (te használod csak egy felhasználóval, mindenhez hozzáférsz, a jelszót meg eltárolja a gép) teljesen mindegy, hogy admin vagy nem, és hogy milyen hosszú a jelszó, mert ha bekap a géped valami olyat, mindent legyalul.
Nálunk csak én férek hozzá mindenhez, az asszony és a gyerekek a saját cuccaikon kívül mindent (családi képek, videók, stb.) csak olvashatnak ;-)
Ja, és persze mentek több helyre is állandóan: felhőbe a nagyon fontos cuccok éppen elférnek, egy NAS-ra dugott külső vinyóra mellé még a kevésbé, de azért fontosak is mellé, és akkor van még mindig 2-3 ugyanekkora külső vinyó, amire mentek ;-) -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz #46824192 #71919 üzenetére
Szia,
1.) Elvileg van 2 db USB2.0 csatlakozó a hátulján.
2.) Seagate IronWolf? Én rendeltem már futárral HDD-t, eddig(!) nincs baja. Van bolt (pl. Compker), ahol némi plusz pénzért rendes kartondobozba csomagolják, a dobozon belül műanyag kitámasztókkal.
3.) A +1 év garancia már júl. 15. óta nem jár.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- -60% Új, bontatlan Soflow SO X elektromos roller
- A középkategória királya: Intel 1235U 10C/12T passzív barebone
- HP Pavilion x360 14-dy Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -50% i7-1195G7 16/512 FHD Intel Iris Xe
- Rockrider St520
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RTX 2070 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest