Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kornel
veterán
válasz
roti86 #109794 üzenetére
pont ezek miatt szimpatikus.
ráadásul simán hozza a kompakt méretet.(#109795) bitpork: visszatértél?
azt hogy patent-e nem tudom, mert nem próbáltam, amit tudok, hogy az m16a motor 2000-es évek eleje óta csak finomításokon esett át, de végig megbízható maradt, és alig eszik. -
-
j.bravo
addikt
válasz
rbalint88 #109789 üzenetére
Eddigi élményeim a vezetni tanulós Ignisre (9 éve, nem releváns) és 1.3 multijet grande Puntora, valamint alkalmankénti Roomster 1.4 pdtdi-re, és nemtommekkora Jazzre korlátozódnak
Na jó, volt leharcolt 1.7d G Astra is párszor.
Egyelőre viszont tényleg túl tág a kör, hogy mi kéne. Előtérbe kéne helyezni a racionalitást, nyilván egy Alfa választása pont az ellenkező út lenne
Tulkepp a Puntoval nincs nagy bajom, ha egy leheletnyivel kevesbe kéne pörgetni hogy megiramodjon, meg kicsit halkabb lenne, akkor egy jó vételbe bele is mennék, legalább ismerős terep lenne. Ha nem "Van", hanem benyás személy, lehet halkabb is annyival amennyivel kell.
De ugyanakkor meg csak jo lenne az is, ha más élmény, mint asszony Puntoja...
Ehh. Abbahagyom a nyűglődést, majd konkrét kérdésekkel jövök később. -
Kornel
veterán
válasz
alázógyík #109787 üzenetére
nem rossz, nem rossz, egyet ki kéne próbálni majd.
(#109788) joamilestoné: na ezeken gondolkozok én is, de van benne kettőstömegű, turbo, stb.
ha megtartanám mondjuk 10 évig, akkor tuti cserés lenne legalább az egyik, és azon kívül is lehet rá költeni, ha mondjuk belerakok vagy 200-250k km-t.1.6 szívó meg csak menne, és menne ezalatt, úgy, hogy nem is eszik többet a japánoknál.
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #109785 üzenetére
azért az alfák általában nem a szar menettulajdonságaikról ismertek
Átlaguser szemmel a jót és a nagyon jót nehéz megkülönböztetni, a kirívóan szar viszont fel fog tűnni.
szerdán vezettem pug206-ot, sima 1.4 benzin, oké, 39ezer km-es újszerű darab, de a váltó pilinckaságán* kívül nem tudok belekötni az autóba napi rohangászós üzemre. jó, öt emberrel a fedélzeten, más kocsijával nem fogok nekiállni feszegetni a határokat, főleg hogy eléggé ijedős hölgyeményről van szó.*: nem tudom jobban megfogalmazni, könnyen kapcsolható, határozott is, de olyan, mintha nem lenne anyag a váltóban, vékony műanyag alkatrészek lennének a rendszerben, semmi fém.
-
Kornel
veterán
Ki milyen autóban gondolkozna, ha új autót venne?
Mondjuk max. 4M-ig.
Legalább egy kompakt méret legyen meg, és ne legyen dacia.
Focus ahogy láttam beleférne, akár kombiba is, 1.0 ecoboost vagy 1.6 TDCI, de valahogy nem bízok bennük annyira.
Az új Vitara 1.6 benzines motorral viszont műszakilag biztos hibátlan konstrukció, ráadásul van benne minden csilivili, meg nekem tetszik is.
Más tipp?
Egyébként nem most aktuális, de lehet idén rászánom magam. -
j.bravo
addikt
válasz
Integrale #109784 üzenetére
Hát, ha a hahurol veszi az ember, akkor nem ismeri
Tudom hogy nem annyira kéne optikai tetszés alapján dönteni.
Ha eljutok addig hogy legalabb próbaútra menjek különböző tipusokkal, akkor hátha enyhül a bőség zavara, meg az élmény alapján hátha a szép külső is kevesbe csavarja el a fejem -
-
j.bravo
addikt
Mi lehet ebben a csapda?
A vitatható szépségű piros belsőtől eltekintve. Felszereltségéhez képest nem túl olcsó?
Sokszor annyi lenne a valós km? Durva törés, szépen kijavitva? Vagy mi? -
tresh
veterán
válasz
Mágus2 #109772 üzenetére
A turbó mióta számít fő elemnek?
Akkor mi ?
Egy választható opciós tartozék ?
Fő elemnek az számít, amit a motor teljes élettartama alatt nem kel cserélni
Honnan tudod mennyit fog futni és mikor kell cserélni bármelyik alkotóelemét? Nincs két egyforma motor..de lehet rosszul gondolom
turbó nem ilyen, vannak motorok, ahol bizonyos intervallum után ajánlott cserélni.
Tsi ?
-
-
Matt-OPT
aktív tag
válasz
!Overdose! #109665 üzenetére
Köszi a választ!
Annyira nem fontos, hogy hibrid legyen csak méretben jónak tűnik és jól néz ki. Árban pedig nagyon hasonló a Jazzekhez. Jazzeket is néztem, azok is szimpik, el kéne menni az asszonnyal beülni mindkét típusba.
-
tresh
veterán
válasz
Typhoon47 #109764 üzenetére
Onnan hogy egy remek szívó 4hengeres benzines blokkot csiszolt tovább (amik nem egy éve róják az utakat)aminek eredményeként hozza az eu-s normákat növekedett a teljesítmény és csökkent a fogyi, hasonlóan a tsi-knél csak ott ennek mínusz egy henger + egy turbó ára volt. Ami mint tudjuk nem olcsó ha hibaforrásként tekintünk rá.Pont VW topikba lett kifejtve hogy az emberek többsége nem tud turbós autót használni. Igazából kinek a pap kinek a papné nekem soha nem kéne semmilyen 3 hengeres autó és soha nem is lesz
-
gaborbol
őstag
válasz
tresh #109760 üzenetére
Azert a mazda sem vilagosodott meg egybol. A hasznalt CX-7 vasarlast konkretan a turbo es a motor nagy aranyu meghibasodasa miatt huztam ki a listarol. Ott nem egy embert szopatott be a Mazda eleg kemenyen, es meg ok hibaztattak a vasarlokat, hogy nem csereltek olajat idoben, pedig itt asztan megy az olajcsere 3000 merfoldenkent orrba-szajba.
-
tresh
veterán
válasz
DeFranco #109752 üzenetére
Egy faja villanyautóval én ellennék csak amíg pl japán,kínai meg kb mindegyik veri a f*szát a villanyautójára és közben szénerőművekkel állítják elő a naftát akkor szerintem kár is bármin agyalni melyik a károsabb. Meg ugye amíg van kőolaj már pedig akad még bőven addig senkit se fog érdekelni ez a megoldás
Mindegy más téma de még mindig azon vagyok ha a korábbi 4 hengeres blokkokat korszerűsítenék még ha csökkenne is a cm3 akkor is szerintem kevesebbe kerülne mint sem a nulláról új motort fejleszteni hogy az euro 6 -7-8 csiliárd elvárásoknak megfeleljen. Ha a mazdának megy akkor gondolom a többieknek is csak ugye egy mazda 3 mondjuk a szívó 1.6 val még akkor is járkálni fog az utakon boldogan amikor ezek a rakéta csoda 3 hengeres turbós csodák már 3 motor generálon túl vannak és 6 ik turbót eszik meg
-
TaaT
nagyúr
A skyactive egy gyűjtőnév, és többek között mind2 motor oda tartozik
Az 1.8T korszak olyan régen volt hogy az auto bild már el is felejtkezett róla.
(#109747) bitpork: A karbonosodás nem egy egetverően nagy probléma (tény hogy ha nem szüntetik meg akkor tud galibát csinálni) de álljunk meg egy szóra, a hiperszuper skyactive mocikban is van EGR?
-
DeFranco
nagyúr
Hát... mertóval pont ellenkezőleg
(hozzáteszem kettes metró master race, az szerintem egy kifejezetten élhető, európai, kellemes és kényelmes vonal.
)
@Bigemperor: jó, hát persze kifogás mindig van, napi szinten tömegközlekedem 2x40 percet ~8 éve, szerintem teljesen OK. vannak gázos részek, de itt meg a kiszámolóblogot tudnám idézni, ha akarnám. de elvből nem akarom
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok,
Most veszek eletemben eloszor autot, hasznaltat, mar meg is van a kiszemelt, nemsokara megyek szemelyesen szemrevetelezni. A kerdesem most azokhoz szolna, akik mar vettek igy autot. Nekem mint vasarlonak milyen iratokat kene vinnem ha maganszemelytol veszem az autot, es ha meg reg. adot is kell majd fizetni? A feltuntetett arba mar bele lett szamolva a reg. ado es az atirasi illetek is. Ennek ellenere ezeket mind-mind majd el kell intezni, en pedig nem tudom, hogy milyen szerzodest kene majd vinnem/etc.
El tudna latni valaki par hasznos tanaccsal?
Koszonom. -
Bigemperor
senior tag
válasz
DeFranco #109752 üzenetére
Szerintem meg normális tömegközlekedés nélkül ez nem kivitelezhető és mivel még Csudipesten sem tekinthető ez überfaxán megoldottnak, nagyjából erről csak álmodni lehet. Vidéken (még nagyobb városokban is) ennél még jóval botrányosabb a helyzet, de valóban ez lenne a jó megoldás. De ne akarjunk sokat, az nem volna illő ehun.
-
gaborbol
őstag
válasz
Gergőke88 #109709 üzenetére
Az osszesben ugyan az a motor van nincs se erosebb, se gyengebb, harom felszereltsegi szint kozul lehet valogatni S,SL,LE. Az alap (S) verziohoz a 18"-as felnit kapod, fulloshoz(LE) amihez van gyari navigacio arra meg 20"-as kerul, de ugyan az a V6 3.5L-es motort kapod mind a harom verziohoz.
Holnap Megezem ezt a kettot, az LE tetszik bar a bor nem kene bele. Lat ezeken valaki valami gyanusat, a fel liter szilikont leszamitva?
[link] -
DeFranco
nagyúr
válasz
tresh #109751 üzenetére
a robbanó dinoszauruszról kellene már leszokni, és akkor nem lenne ez a kényszerhelyzet.
ha az emissziós normák mértékét és csökkentését adottnak vesszük (és vegyük annak, különben nincs értelme beszélgetni) akkor tisztán látszik, hogy ez így benzin- és dízelüzemmel először csak szívás lesz aztán fenntarthatatlan.
át kell állni villanyra előbb utóbb, nincs mese.
(meg a pohos segget kiemelni abból a rohadt kocsiból ha 3 km-re jár valaki dolgozni és simán megtehetné hogy 45 perc dugóban állás meg másfél tonna fél városon keresztül átrángatása helyett felül arra a nyomorék buszra - de nyilván erről itt ebben a körben mélyen kussolok mielőtt mindenki kifejti, hogy zsákfaluban lakik aminek nincs bejárata és ha jön is busz negyvenhárom rühes-bolhás macska ül rajta)
-
tresh
veterán
válasz
Declare #109745 üzenetére
[Troll on] asz összes 3 hengeres dieselt/benzint beolvasztanám a tervezőivel együtt [Troll off]
Nekem nem azzal van bajom hogy 3 hengeres hanem hogy már a prémium márkákba is úgy hányják bele mintha ingyen lenne. Remélem 2025-be 2 henger turbós motorok lesznek az A8-as audikba... érdekes de a mazda 4 hengeres szívót is tud gyártani ami hozza a környezeti normákat. Lehet ezt kéne tovább gondolni nem pedig azt hogy mindent vegyünk a felére elv..
-
-v-
addikt
válasz
Declare #109745 üzenetére
Na, mondj mar egy jo TSI-t, amivel nincs baj
Amugy egy premiumba meg bmw-be nem valo szutyok 3 meg 4 henger .. az a legalja, egy 6 hengeres annyival szebben jar meg szebb hangja van. Szerintem annyira szanalmas amikor elmegy egy vatta uj 520d es dol ki belole az undorito 4 hengeres dizel kerreges .. na mindegy. Lassan a bmw is elol hajto 3 hengeres szar lesz, ez van. -
Declare
őstag
Most eppen még megcsinalta a Mazda....mindenki mas fejleszti a turbokat es ha jol csinaljak es van benne potencial itt meg lehet mit fejleszteni böven....mazda szerintem 110%ot hozott ki a benzinböl, de szvsz nem fogja tudni tartani a lepest par even belül es beall a sorba....kivancsi leszek
Meg nyilvan ki mire mennyit hajlando költeni, mi a fontos. Nekem pl autovasarlaskor egy 320i fel sem merült....hangja gyönyörü, vezetni szuper, jol is nez ki....de autopalyan kajol rendesen, varosban zabal...ez ki is üti az en listamrol...
Tiedröl nyilvan nem, mert a hang, vezetesi elmeny fontosabb / megteheted
-
-
Declare
őstag
válasz
tresh #109741 üzenetére
Na biztos ram lesz sütve, hogy en vagyok a downsizeing nagykövete vagy trollja, de...
En csak azt mondom, hogy ne hurrogjon mindenki, mindig egyböl, ha valami valtozik. Tetelezzük fel, nem teljesen analfabeta idiotak tervezik az autokat es talalnak ki dolgokat, azert, hogy jol beszivassak a nepet. Ok, voltak az elsö generacios kis TSi motorokkal bajok, de javitjak, fejlesztik. Miert total elkepzelhetetlen 2015 ben, hogy kiad a bmw egy olyan 3 hengeres turbo motort, ami nem gyullad ki, ha mar 3 ember ül bele es ezer szazalek, hogy 80k km utan az egsz felrobban magatol a garazsban
.
Csak nezzük meg a dizeleket pl. Kezdetben mi volt? Csak szivo, nagy hengerürtartalmu,fekete füstöt hanyo dizel....ma mar senki nem haborog ha talalkozik, egy1,7cdti vel pl ami nekem is van az astraba. Kis ccm, a kökori dizelhez kepest nagy teljesitmeny es fekete füst akkor sem jön belöle, ha azt szeretnem. Ja es vigan mennek több 100k km eket....miert total elkepzelhetetlen, hogy elert a technika oda, hogy ugyan ez a sors var a benzinesekre is?
Hozzateszem, nekem is egy sor 6 motor hangja az etalon...gyönyörü es szuper....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
#76385920 #109737 üzenetére
A Mazzag a SkyActive-val igazolta h van élet a downsizeingon túl is... Ja hogy az túl tartós és nem kell bele 50-80K km után új dugattyú-szett 4-5 ezer euróért (link)...
Az új BMW motorok amúgy is botrány sz@rok. Nézd meg a 20 legrosszabb motor cikket. Hány BMW van benne? Segítek 3... Ami több mint 10% fölötti részarányt jelent 20 azaz húsz motorból ez óriási szelet. Ok japók is néha elkottáznak dolgokat, a Subarunak is van sz@r motorja a Toyotának is de az arány elég sokat mondó.
Declare: Nekem soha nem kéne (anno ezért esett ki a Polo/Fabia/Ibiza is és lett végül Jazzem), de pörgősek. Nyáron használtam egy 3 hengeres C4-est a végére egész megkedveltem az érces hangját fordulaton és a kiegyensúlyozó tengely miatt nem is rázta a bódét. Rövidek voltak az áttétek pályán zabált rendesen de ugye ez alapvetően városi autó. Rohangászásra a városba jó. A csajomnak simán vennék.
-
tresh
veterán
válasz
Declare #109739 üzenetére
Megint a fizika.. kisebb cm3 kevesebb henger azonos vagy nagyobb teljesítménnyel ugyanolyan vagy sz*rabb anyag minőséggel...mondjuk én alapból hányok ezektől főleg amikor pl egy mondeoba vagy pl most a bmw teszi bele.. ha bele dobja valami kis városi cirkálós autóba ok..de az előbb említettek nem azok.. Plusz kíváncsi lennék milyen terhelést kap az a motor 4 személy csomag+klíma...és ezt hosszútávon hogy bírja 150k aztán kuka.. és ok kint ez működik mert 3-4 év után új autóba ül de te itthon ezt nem teheted meg
-
Declare
őstag
Nem ertem egyebkent ezt a nagy henger lazat. A hang a baj? Ha igen akkor azt meg tudom erteni, de egy 318i, 320i-az nem sport auto....ezek hetköznapi autok, ahol a tulajok nem 4-5000rpm között hasznaljak tulnyomo reszt, hanem munkabajarni, bevasarolni. Igy viszont fontosabb a fogyasztas, mint, hogy van e szep hang 4500 on vagy kevesbe szep.
A masik, meg pont a K astra cikkben olvastam, hogy az egyik mernök mondta, hogy egyebkent a 3 hengeres motor jobban optimalizalhato turbora, mint a 4 hengeres. Szoval az sem kizart (nem tudom, de nem kizart), hogy a 318i 3 hengerrel szebben szol, mint a 320i 4 hengerrel
(K astra tesztben az ujsagironak jobban tetszett a 3 hengeres, erre mondta el ezt a mernök)
Aki huligankodni akar annak jobban zsebbe kell nyulni es nagyobb kivaltsag lesz a sor 6 hang....sajna ez van, az autozas is egyre nagyobb kivaltsag lesz
-
válasz
tomcsi23 #109733 üzenetére
Mér' má'n voltak régen nagyon fasza 1 hengeres motorok is sok ccm-mel
Kicsit rázott, kicsit büdös volt de volt.
-
Qru
MODERÁTOR
OMG, az új 318i-ben háromhengeres motor van. Elsőre ezt hittem rosszul látok... De sajnos nem.
-
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Tökömet már: legyen lánctalpas vagy légpárnás és mindenki bekaphassa -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DeFranco #109724 üzenetére
"amúgy az tisztázva lett már, hogy a 18-as helyett 20-as felni az átmérőnövekedéssel is jár, "
szerk: marmint nem, nem lett definialva, szoval teljesen jogos a meglatasod (arra bologattam,javitottam a jelet)
--
peresitesnek par esetben van ertelme, de a stabilitas nagy temponal / hataron vett kanyarokban lehet kevesbe fontos, mint jobban pattogjon a kocsi az uthibakon.
-
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz
bitpork #109716 üzenetére
további kérdéseim:
mi köze a felniméretnek a kerékátmérőhöz?
nem-e érzed-e úgy, hogy ha nekem válaszolsz akkor illene egy olyan kérdésre válaszolni amit én tettem fel, valami random másik helyett?
nem-e érzed-e úgy, hogy ezen a trollkodás dolgon még egy kicsit csiszolni kellene, mert ebben a kezdetleges fázisban még inkább csak öntrollkodás? -
-
-
Gergőke88
addikt
válasz
kalmanchris #109706 üzenetére
Nem a súlynövekedés az oka, hanem a teljesítménynövekedés szerintem.
-
Declare
őstag
válasz
kalmanchris #109706 üzenetére
Designra nem rossz egy suvon egy 20". Elfer ra....na de amit mondasz, hogy 5x aron vegyel ra teli/nyari gumit, amit 2x olyan sürün kell cserelned, mint egy 16-17" oson, illetve a menetkomfort is roszabb, vagy csak egyszer menj bele egy olyan katyuba, amibe en multkor a cseheknel, aztan dobhatod a felnit is meg a gumit is....nekem sem kellene
Ha annyi penze van valakinek, hogy par 100 ezer forint fel sem tünik, akkor miert ne
-
Declare
őstag
válasz
proci985 #109671 üzenetére
Nyilvan Te tudod, mennyit mesz, milyen körülmenyek között, mennyi az ado/üzemanyag stb....nekem a palyan ingazni az alapbol azt jelenti, hogy dizel es 6 sebesseg.
Tudtommal nem egy problemas motor, szoval az is egy szempont. Az S40 alatt baromi lomha....ellenben 10 litert ugy beveszi, mint a szel, raadasul 5 sebesseges, szoval palyan se jo, de mondom ez s40 nem a c30. Azt a kocsit nem ismerem.
Viszont cserebe nem kell felned a dizel betegsegektöl es a magas szerviz költsegektöl
-
kalmanchris
tag
válasz
Gergőke88 #109704 üzenetére
Nem. De tudjuk, hogy az idő előrehaladtával mindig nagyobb átmérőjű kerekek kerülnek az autókra. Már egy alsókategóriás is 16"-al jön ki és ezt nem indokolja az esetleges súlynövekedés sem. Szerintem is túlzó a 20" ekkora autóra, nekem sem jön be ez a malomkereket az autóra design. Persze ez van, így gyári és ez a divat. Nem elhanyagolandó az ebből adódó többletköltség sem.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
mit javasolnátok? "Állandó" probléma, hogy utánfutózni kéne ezt-azt. Heti 1-2 alkalommal max. 5-10km, Szóval távolságban minimális, de alkalomra sok. Keresném a lehető legolcsóbb megoldást, hogy milyen autót vegyek erre a célra (valami olcsón fenntartható lenne jó), jó lenne, ha 1-2 százezerből kijönne. Egyelőre csak egy hirtelen ötlet...
Köszi -
Gergőke88
addikt
válasz
kalmanchris #109703 üzenetére
13 colos kerék kéne egy 2 tonnas oszkerekes suvra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Nintendo Switch 2
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest