- Vélemény: érdeklődők lehetnek, de nem valószínű az Intel értékesítése
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz boroskarcsi #93697 üzenetére
Átmásolni csak SSH-n tudod, viszont utána a linkeléseket is javítani kell.
Legegyszerűbb, ha törlöd, majd újra felrakod, már a másik HDD-t kiválasztva.
Program függő, de ahogy észrevettem, sosem törlődik app adat, hacsak törléskor nem pipálod ki külön.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
boroskarcsi
tag
válasz Gardaai #93694 üzenetére
a letöltés mappa egy külső vinyón van.
magán a cserélendő lemezen van pár alkalmazás, ezt megnéztem. Megnéztem a synology támogatást is, az írják hogy simán át lehet őket másolni. Viszont ha a lemezt nézem, nem látom őket, csak a megosztott mappákat....?[ Szerkesztve ]
-
maci25
aktív tag
Frigate használ valaki?
Vélemény? -
Gardaai
senior tag
válasz boroskarcsi #93686 üzenetére
Először nézd meg, hogy melyik HDD-n vannak a programok, ha "szerencséd van", akkor nem is kell SSH-hoz nyúlni. Bár ez sem garantálja, hogy nincs ezen a mappán mondjuk a DownloadStation letöltések helye, ami létrehoz a HDD-n egy rejtett @download mappát, ami ha elveszti a linkelést, akkor a program kukázza az összes task-ot. Itt sem feltétlen kell SSH-t használni, átmenetileg simán rakd át programon belül a letöltés helyét a másik HDD-re.
Ha bármi egyéb linkelés van, ami körülményesebb mint kettő kattintás pl. médiaszerver - Plex, Emby, Jellyfin... addig minden ilyen szolgáltatás legyen leállítva, mert megzavarodhatnak. Elkezdik a mappa struktúrákat, linkeléseket, thumbnailek... törölni, majd ha újra megkapja az összes adatot, akkor újra letölti és rendszerezi azokat. Több TB-nyi adatnál ez akár felesleges 1-2 napi terhelés is lehet.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz S.Zoliy #93691 üzenetére
Ahogy vesszük: én NAS-ról futtatom a csomagkezelési központból telepítve PlexPASS-szal. A beállítás egyszerű, de tudom, vannak buktatók. A Plex topik segít, ha megakadsz benne. Több, mint 13 éve használom, és nem tudok rá rosszat mondani.
A JellyFin megjelenítése a tévén erőforrás igényesebb (ezért picit döccen a görgetésnél), de közel hasonló felület is kialakítható, mint a Plex-é. Előnye, hogy ingyenes a transzkódolás, és csak a lényegre fókuszál a beállítása. Csak kísérletképpen tettem fel egy Docker konténerbe a Jellyt, de meghagyom, mert szerintem szépen fejlődik, és volt olyan 4K-s film, ami a Plexen szaggatott, de a Jelly-n nem.Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz S.Zoliy #93676 üzenetére
Szia!
Plex, JellyFin, Emby
Részemről Plexes és JellyFin-es tapasztalataim vannak, amik nagyon jók. A Plex DLNA-t is tud.
Nekem LG tévéim vannak, és mostanában jelent meg hivatalosan rá a JellyFin. Nem tudom ez más gyártóknál és tévé oprendszereknél hogyan megy, de fél éve még rootolonom kellett a tévét, hogy menjen a Jelly, most pedig már szabadon letölthető.[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
addikt
válasz S.Zoliy #93676 üzenetére
Pl. egy Amlogic alapú lejátszó CoreELEC-el
Ahogy nézem mindenféle streaming kliens van arra a TV-re, a NAS-ről való SMB/NFS lejátszáshoz meg a fenti topicban segítenek választani. HDMI-CEC gondolom van szóval a TV távirányítóval tudod majd a Kodi-t is irányítani.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ekkold
őstag
válasz S.Zoliy #93682 üzenetére
Itt [link] azt írják, hogy nincs DLNA támogatás, de szerintem is fura, ezt manapság minden tv tudja.
Itt [link] meg az van, kicsit lentebb, hogy van DLNA támogatás...
Ez [link] talán kicsit hitelesebb oldal, az előbbieknél, szerintük van DLNA
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
S.Zoliy
tag
válasz burgatshow #93679 üzenetére
Oh, értem. Akkor vagy a PLexet kell beüzemelnem valahogy, vagy chromecast lesz..
-
S.Zoliy
tag
válasz burgatshow #93677 üzenetére
Böngészőből belépni a NAS-ra és onnan a lejátszás?
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok.
Váltok egy Hisense tv-re s Samsungról, és a kérdésem az lenne, hogy a DS Viideó elvileg nem léátezik erre. DLNA elvileg szintén nincs. Milyen megoldás marad filmezni?
Előre is köszönöm!
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Egy a a google drive/sajat meghajton levo google sheetes excelrol szeretnek minden este automatikusan egy biztonsagi masolatot lementeni egy Synology nas-ra.
A kimeneti formatum xls lenne, ergo konvertalni is kene.
Meg tudom ezt tenni valahogy?
Koszi elore is! -
-
boborján2
aktív tag
válasz fatal` #93672 üzenetére
Ez világos, de valamit mégsem értek.
A dockeres qbitben letöltés indítása előtt (vagy akár már seed közben a helymegadása menüben) meg kell adni a mappát (ha nem a default mappába akarom letölteni) ,azt csak szövegesen lehet egy text mezőbe pl
/Tartalom1/Sorozat1/Horror/Sorozat címe/évad/stb ..
,mert nincs olyan hogy kinyillik a tallózás ablak és 4-6 kattintással ott is vagyok majd ezt okézom
Ezt mire beírom torrentenként a hajam kb. kihullik.
Vagy valamit nagyon félreértek!
A Te megoldásod nyilván egyszerűbb ,de 50-80 giga/fájlokat másolni a lemezen saját magán, azt inkább kihagynám.
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
fatal`
titán
válasz boborján2 #93671 üzenetére
Megcsinálod a /Tartalom1/letöltések mappát (vagy ahova jól esik) és belinkeled valahova a konténerbe. Azon belül már azt csinálsz, amit jól esik, ugyanaz fog kívül is látszódni.
Akár az egész volumeot is mappelheted a konténerbe, csak nem szokás.
Én egy /volume1/downloads mappát használok a torrentre, aztán a helyére másolom a dolgokat. Persze így duplán van tárolva, amit seedelek, de nem tartom problémának, mert ez PC-n is így volt, más struktúrában vannak a dolgok, mint, ahogy letöltöm őket.
-
boborján2
aktív tag
Docker kontra qbit -ben kérnék egy kis segítságet.
Ahhoz hogy a letöltött film a film mappába, sorozat a sorozatba , stb....jó helyre kerüljön ebben a formában van belinkelve a mappázás
és a qbitben megadom letöltés előtt hogy /film1 vagy /sorozat1Ez mind teljesen oké.
De mi van akkor ha pl. van egy egyéb letöltések mappa, amiben kedvem szerint még 4 vagy akármennyi mélységú mappaszintet hozok létre és abba akarom tenni a letöltést?
Ezekbe hogyan mehet a letöltés? Le kell állítani a qb csomagot és belinkelni , majd menteni és elindítani? Ez elég bugyuta megoldás...
Nyilván nem így kell, csak nekem új a docker világa, így erre kérnék valami épkézláb megoldást.
-
Gardaai
senior tag
válasz boroskarcsi #93664 üzenetére
Nagyon fontos!
Ha szeretnéd az adatokat megtartani, akkor csak úgy fog menni, hogy kikapcsolod a NAS-t, majd kiveszed a cserélni kívánt HDD-t. Kiadni, csak formázással tudod, így megy az összes adat a kukába, de ezt gondolom az előző procedúránál már kitaláltad.A beállítások elvesztése attól függ, hogy melyik volume tárolja a programokat.
Ha másodlagos amit éppen cserélsz, akkor nem lesz gond, ha viszont azon van az összes app (DownloadStation, FileStation, WebStation, Plex.....), akkor előtte érdemes átmozgatni mindent a másikra, majd ha mindenképpen a cserélt HDD-re szeretnéd, később visszapakolni őket.
Ennek van egy procedúrája, korábban írtam is róla, ha belevágnál SSH-n keresztül, parancsokat futtatni (csomagok listázása, mappa mozgatás, linkelések javítása, bash fájl futtatása..), akkor vissza keresem neked.
Ahogy olvasom, sokat szívtál a programok beállításaival, szóval vélhetően a korábban cserélt HDD-n voltak a programok, ezért volt ilyen körülményes a beállítás. Viszont az is megeshet, hogy szét vannak szórva a HDD-k között a programok (pl. egyik HDD-n DownloadStation/Plex másik HDD-n minden más), ezt neked kell megnézned. Legegyszerűbb SSH-n, de a Package Center is jó erre, egyesével megnyitva a programokat írja a telepítési kötetet.B kérdésre csak te tudod a választ.
Ha évente pakolsz rá 100 GB-ot, akkor még van 6-8 éved hátra. Ezt matekozd ki.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Másik, nem Synology NAS-ra, hogy csináljak backupot? Itt van a hálózatomon, vannak megosztásai, de azt a HyperBackup nem látja.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
DuDieHUN
aktív tag
sziasztok,
akadt egy kis problémám, van egy DS920+, lecserélődött a telefonom és a Secure Sign programot újra kellett telepítenem, de így elveszett belőle minden, ezáltal a kétlépcsős azonosítást nem tudom teljesíteni. Hiába kérem a vészhelyzeti kódot, nem kapom meg emailben, mit tudok ilyenkor tenni?
-
boroskarcsi
tag
sziasztok,
adott egy DS218 NAS.
Kettő wd red 6tb vinyó van/volt benne, (nincs tükrözés), az egyik pár hónapja meghibásodott, cseréltem egy seagate 4tb-ra.
Sokat szívtam a másolással, a rengeteg beállítással. Most jelzi, hogy a másik 6tb is haldoklik, szóval cserélni fogom.
kérdés: ha beteszem az új vinyót, megformázza a nas. kiveszem, átrakom az újjal együtt egy külső dokkolóba, és clone. Jól sejtem, hogy ez csak a tartalmat másolja át és újra neki kell esni az összes beállításnak? Van erre vmi egyszerűbb megoldás?B. kérdés: most 3,2Tb van a lemezen, elég lesz egy 4tb új vinyó vagy nagyobb kell?
köszi és üdv,
-
őstag
válasz csomi1977 #93660 üzenetére
Távolról nem lehetséges. Ha egy hálón vagy a NAS-sal, akkor klikk a DSM-ben a Tailscale ikonra, majd ott login. Utána a Tailscale admin oldalán (https://login.tailscale.com/admin/machines) a NAS-nál klikk a 3 pöttyre --> Disable key expiry
szerk.: Közben találtam egy ilyesmit, szóval lehetséges, hogy mégis megoldható:
https://tailscale.com/kb/1028/key-expiry#renewing-keys-for-an-expired-device
To regain access to an expired device:
Open the Machines page of the admin console.Find the row corresponding to the device you are interested in.Select the ... menu at the far right and select the Temporarily extend key option. This option only appears for devices with expired keys:The key will be extended for 30 minutes. Instruct the owner of the machine to log in and reauthenticate within the extended timeframe, or disable key expiry for this device within that window.Once the machine has been reauthenticated, the key should be renewed for your standard expiry time (6 months by default).
If you're renewing keys for a machine that belongs to you, and it has already signed a new authentication URL, we provide a one-select Reauthenticate option in place of Temporarily extend key. However, extending the key is the far more common way to regain access.[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
boborján2
aktív tag
Van egy google drive tárhely.
Annak az SSD-n lévő mappájából egy fontos mappa synology drive pc kliensen állandó szinkronban van a nassal. A nason ez a mappa Cloud Sync -el meg feltöltésre kerül a onedrive-ba.
Idági szép és jó, minden megy , csak gyakorlatilag a feltöltés soha nincs kész , mert nonstop kreálja magának az üres mappákat.
A pc-n syno drive sync app szerint az utolsó szinkronizálás tegnap volt és ez így igaz.A nason a sync mappában egy ilyen mappa van , a onedrive tárhelyen már több.
pc drive sync appban nyoma sincs bármilyen hibának vagy ennek a mappának a cloud sync naplója meg rogyásig van ezzel a mappa névvel.Mi lehet a gond?
-
csomi1977
aktív tag
Tudom nem annyira NAS téma . Lejárt a Tailscale key a NASnak. Hogy lehet megújítani ezt ?
-
boborján2
aktív tag
Ha ugyanazon a lemezen van a dwls progi akkor nincs másolat belőle. Tetszőleges helyre letölthető a lemezen ,utána áthelyezhető bárhová és át is nevezhető (akár total commanderben is hálózati meghajtón)még így is marad seedben mert leköveti a változásokat a dwls.
-
Sanya
nagyúr
válasz petiwr #93655 üzenetére
A donwnload statin letölti a dolgokat torrentről és seedben tartja, miközben softcopyzza arra a helyre, ahová te akarod rakatni. Ha letörlöd és marad seedben, akkor te csak a softcopyt törlöd (mint egy parancsikont).
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
őstag
válasz Bitkorgi #93650 üzenetére
Reméljük a nagyoknak lesz valami ötlete, hogy hogy lehet megoldani, mert eddig én nem találtam meg a megoldást rá (csak a manuális cél átállítást).
Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
petiwr
senior tag
válasz petiwr #93645 üzenetére
Na meg lett a probléma. Én ki töröltem a mappákat a downloads ból de ne, szabadított fel helyet sajnos. Viszont amint a Download Station-böl töröltem a torrenteket amiket már a mappából ki töröltem azonnal fel szabadult a hely. Nekem ez elég érdekes mert a fö Synology-n nem így van de lehet azért is mert azon 7.x.x van.
De köszönöm a segítségeteket.
-
addikt
válasz VANESSZA1 #93649 üzenetére
Nem ismerem a shoutrrr-t de a hibaüzenet alapján nem talál SMTP szervert ami furcsa mert nem használna ilyent elvileg (ez alapján).
Az email beállításhoz meg nem kell. De ha ideteszed a teljes konfigot akkor megnézzük mi nincs jól benne.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám amit nem tudok meg oldani. Van egy régi DS412+ nasom ami csak másodlagos és backup megy rá. Hiába töröltem fájlokat és üritettem a lomtárat "nem szabadult fel hely." Miközben a tárolóelemzö nem ezt írja. Hol kéne még keresgéljek?
-
jerry311
nagyúr
válasz Rederik #93626 üzenetére
Az attol fugg milyen alapon valasztja a LAG-ban levo linkeket. Kis ptthoni routerek jellemzoen cel IP vagy MAC alapjan. Mivel a cel a NAS vagy a PC (1-1 cel IP) ezert nem lesz gyorsabb.
Ha lehet allitani, hogy szamitson a forras + cel IP + forras + cel port, akkor mar javulhat a helyzet, de egy-egy atvitel tovabbra is csak 1 kabelen megy. Legjobb lenne round-robin, de az szerintem nem lesz. Ja es ezt mindket oldalan a LAG-nak, kulonbnen siman elofordul hogy A-->B irany 2x1G, viszont B-->A irany tovabbra is csak 1G.
LAG nem otthoni kornyezetre lett kitalalva, hanem irodakba ahol van sok forras-cel paros es emiatt mar van lathato hatasa is az egyszeru teherelosztasi modszereknek, amiket hasznalnak a switchek. -
kis.zsolt
aktív tag
válasz VANESSZA1 #93609 üzenetére
Nincs hibaüzenet, az első email ilyen szöveggel jött:
Watchtower 1.7.1
Using notifications: smtp
Only checking containers which name matches "tautulli" or "watchtower" or "Jellyfin-HT" or "qbittorrent"
Scheduling first run: 2024-10-06 23:00:00 +0200 CEST
Note that the first check will be performed in 11 hours, 23 minutes, 17 seconds
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
addikt
válasz Rederik #93638 üzenetére
Csak spóroltak a karakterrel, a Duplex ugyanazt jelenti mint a full Duplex. Difference between Simplex, Half duplex and Full Duplex Transmission Modes - GeeksforGeeks
A 2.5Gb előnye hogy az minden protokollal gyorsabb lesz.
-
addikt
válasz Rederik #93639 üzenetére
Csak spóroltak a karakterrel, a Duplex ugyanazt jelenti mint a full Duplex.
Difference between Simplex, Half duplex and Full Duplex Transmission Modes - GeeksforGeeks"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Rederik
tag
Még annyi kérdés, hogy az miért van, hogy a NAS-on mindkét hálózati csatlakozó "csak" 1000 Mbps, Duplex, MTU 1500? S nem Full Duplex...
-
Rederik
tag
válasz Tamarel #93637 üzenetére
160MB/sec letöltést és 140MB/Sec feltöltést értem el ennek a bekapcsolásával. Két kábel a NAS-ból a routerbe, 1 kábel a PC-be.
Nálam nincs raid, gondolom ez már HDD limit miatt van, szóval a 2.5Gb-es kártya sem sokat dobna már ezen a NAS-be berhelve.
Kösz, mindenkinek a tippeket! -
addikt
válasz Rederik #93628 üzenetére
SMB multichannel bekapcsolása ESETLEG segíthet de általában az egy láb maximális sávszélessége lesz kliensenként a maximum.
-
Rederik
tag
válasz Borisz76 #93627 üzenetére
Szerintem össze kellene adnia.
Egyébként még jobban össze vagyok zavarodva, mivel a router azt írja a PC lan portra, hogy 2.5Gb/sec, a Nas pedig a hálózati interface-nél ezt írja:
2000 Mbps, Duplex, MTU 1500Próbáltam már routeren az MTU-t is 1500-ra állítani, nem változik semmi...
-
Borisz76
veterán
válasz Rederik #93626 üzenetére
Nem vagyok benne 100%-n biztos de nem a sebesség összeadása a feladata ( vagy nem csak az ) ....hanem ha valamilyen okból az egyik LANcsati vagy kábel kiesik, akkor automatikusan a másik porton és/vagy kábelen megy tovább a forgalom.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Rederik
tag
Sziasztok,
Link aggregation témában szeretnék segítséget kérni egy Synology 720+ NAS esetén.
Van egy Asus BE88U routerem, ami tudja a LAN 1 és LAN 2 portjainak összekapcsolását switch vezérlése néven. Ebbe csatlakoztattam a NAS két portját. Asztali gép a router másik szabad 2.5Gb-es portjába. LAN kártya írja is a 2.5Gb-es sebességet.
NAS-on bekapcsoltam a Dynamic Link aggregation-t, a routeren pedig a switch vezérlést, ott ezt írja (Kérjük engedélyezze a Kötés (802.3ad) támogatását a vezetékes kliensen és csatlakoztassa a router LAN1 és LAN2 portjához.)
Ezek alapján úgy gondolom minden adott lenne az 1Gb-nél gyorsabb file adatátvitelhez, de sajnos fixen 114MB/sec-nél gyorsabban nem tudok se a NAS-ról, se a NAS-ra file-okat másolni.
Jumbo frame-et ki be kapcsolgatom az asztali gép csatolójának beállításainál, de nem változik semmi.
Van valami tippetek, mit nem állítottam még be?
Cat6A kábelek vannak mindenhol.
Köszönöm
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Van egy távoli ismerősöm akinek szeretnék adatokat átadni a NASról.
Ez több fájl lenne ami fájlokként 1-1.7Gb adat lenne.
Hogyan tudnám ezt megtenni?
Nem szeretnék erre az egy alkalomra felh. létrehozni neki.
Valami egyszerű viszonylag biztonságos megoldás érdekelne.
Tudnátok ötletet adni?Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
-
-
Rogiii
aktív tag
Végre sikerült a NAS-t beüzemelnem. Majdnem mindent be is állítottam rajta.
Ehhez kérnék egy kis segítséget.1 laptopot használunk közös fiókkal és amikor a gyerek odaül mesét vagy képeket nézegetni azt szeretném beállítani, hogy bizonyos könyvtárakat jelszóval szeretnék levédeni. Fontos dokumentumokhoz és egyéb dolgokhoz amihez nem szeretném ne férjen hozzá.
Ezt hogyan és hol tudnám beállítani?
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
Borisz76
veterán
válasz Sanyi.mTs #93615 üzenetére
Használt lemez esetén lehet értelme , igen.
De ha le is ment az ellenőrzés és minden rendben van.....a Synology köztudottan háklis a lemezekre.
Tehát egy jónak gondolt lemezre is rámyomja a hibás billogot. Akkor pedig így is úgy is de cserélni kell a lemezt.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Thusor
őstag
válasz Borisz76 #93612 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. Nem teljesen újak a HDD-k. Használtam vettem őket. Leformáztam exFAT-ra mindet. Így is mehet bele a NAS-ba és majd formázza a DS rendszere vagy csinálnom kell még valami mást is a HDD-kkel?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Borisz76
veterán
válasz Thusor #93611 üzenetére
SHR1 esetén 1 lemez meghibásodása ellen védett a kötet.
SHR2 esetén pedig 2 lemez meghibásodása ellen védett.
Azaz mindkét esetben elindul a rendszer és az összes adat elérhető !Tehát :
- NAS-t kikapcsolod
- 2 db lemezt kiveszel
- 2 db új, nagyobb lemezt be
- Bekapcsolod
- Kötetet javítodSHR1 esetén , eggyessével működik a dolog biztosan mert magam is próbáltam, leírtam : [link]
A Kötet javítása rész a leírás végén olvasható.Elviekben működnie kell, SHR2 esetén a 2 lemez ki / 2 lemez be módszernek is de megerősíteni nem tudom mert sosem próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Synology DS1618+ NAS-ban szeretném a jelenleg SHR2-ben lévő 6 db 4 TB-os HDD-t 6 db 6 TB-osra cserélni. Mi a leggyorsabb módja? Az működik, hogy kikapcsolt állapotában először az egyik HDD-t cserélem, majd helyreállítom a kötetet, ha azt befejezte akkor jöhet egyenként a többi HDD is?
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Gery0505
aktív tag
válasz poirot #93605 üzenetére
Köszi szépen a választ, igen, pont így írom be ahogy mutattad, de nem jön be a DSM kezdőoldala. Kipróbáltam amit írtál, hogy a belső hálón működik ha a statikus IP címet írom be, és a beállított 5000-es portot, de ezzel a gazdanév.synology.me-vel nem. Lehet az, hogy a tűzfal, vagy a vírusírtó, vagy a Router nem engedi ki ezt a portot a külső hálózatra? Mert a gazdanév az hitelesített, a tanúsítvány is benne van a DSM-ben.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
őstag
válasz kis.zsolt #93608 üzenetére
nem volt ilyen hibaüzeneted?
level=error msg="Failed to send shoutrrr notification" error="failed to send using smtp: timed out" index=0 notify=no service=smtpPrecision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
őstag
Eléggé tanácstalan vagyok a Download Station-al, és nem értem, hogy mi a baja az RSS-el kapcsolatban.
A "magvas" RSS könyvjelzők szépen teszik a dolgukat, azaz beleteszem a filmet/sorozatot, és az meg is jelenik a DS-ben, de ha elkezdi letölteni akkor név helyett "key...." jelenik meg és hibával leáll.
Ha viszont belépek az RSS Feed-be, és ott a "letöltés máshova-nál" megadom a mappa címet akkor szépen leszedi (ahogy az a fenti "The.Quiet...") esetében is látni.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja a DS-nek? ?Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
poirot
őstag
válasz Gery0505 #93604 üzenetére
Nem követtem annyira problémádat, nekem routerem van, ott van elérés a NAS-omhoz, a port átírányításoknál.
Így néz ki;
[kép]
Vagyis a böngészőbe ezt kell beírni;
http://xxxxxx.synology.me:nyilvános port
A nyilvános port, ami a belső, privát portra mutat, jelen esetben az 5000 portra.
xxxx-ek helyére az általad regisztrált név, a többi értelemszerű.A hálózaton belül pedig, ha otthon vagy, akkor így is elérheted;
http://192.168.1.xx:5000
[ Szerkesztve ]
-
Gery0505
aktív tag
válasz fatal` #93603 üzenetére
Igen, aztán rájöttem, hogy a port lemaradt, a speciális fülön hozzárendeltem a gazdanév.synology.me-hez a http-hez az 5000-res portot, a https-hez pedig az 5001-est. De így sem jött be a DSM kezdőoldal. A tűzfal és a vírusírtó beállításaiban esetleg nem lehet valami beállítási probléma? Hogy ott is át kell esetleg engedni?
"Failure is always an option." Adam Savage
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hardcore café
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fujifilm X
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Asus ROG Strix G15 WQHD 165Hz Ryzen9 6900HX 16GB 512GB Nvidia RTX 3080 8GB 150W Win11 Garancia
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - 2 év Care Refresh biztosítással
- iPhone 13 Pro fehér, kártyafüggetlen 256GB, 93% akku, szuper állapotban
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest