- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #97712 üzenetére
Ehh.
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97700 üzenetére
1. Nem tudom, nekem alapvetően fut egy dup check a NAS-on, azt szoktam nézegetni ha valami gyanúsan hasonló, ill. kézzel szoktam átválogatni a megtartandó képeket.
2. A homes/<user>/Photos alatt (ha admin fiókkal nézed, ha mezitlábas felhasználóként, akkor meg simán a /home/Photos alatt. -
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
En elengedtem az ilyen e-penisz meregetest a szamok tekinteteben. Egyszeruen elfogadom hogy ennyit tud, es a semmitol ez is pont annyival tobb, jobb. Ahogy irtam is, siman erezheto. Foleg ha tobben hasznaljatok a NAS-t. Szoval en javaslom. Akar SSD, akar NVMe formajaban (nekem igy van a 923+-ban).
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz
Virag.h #97638 üzenetére
Torrent eseten itt a cache-el nem mesz sokra mert meg ha read/write is a cache, a visszaellenorzes soran a HDD-nek kell vegigolvasnia es ellenoriznie. Ha meg csak read only akkor se segit sokat. A cache inkabb a hirtelen nagy mennyisegu, de veletlenszeru olvasasban es irasban tud segiteni (pl. tonna aprobb file stb.).
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97616 üzenetére
A linkelt Githubos repo leírásában azt írják, hogy a FARM a Seagate saját proprietary megoldása, ahol ugyanúgy eltárolja a vinyó, hogy mennyit ment. Ergo ha a FARM és a SMART érték közel azonos, akkor oké vagy. Ha rettenetesen eltér (a SMART szignifikánsan kevesebb), akkor a SMART-ot mókolták a vinyóban.
De lehet rosszul értettem vagy nem értem mit nem értesz.
-
burgatshow
veterán
SMART-ban látod a power on időt. Azt visszaszámolod és ha kb. klappol a vásárlás dátumával akkor jó vagy.
Szerk.: adminnal lépj be, nyisd meg a Storage Manager-t, menj el a lemezekhez, válassz ki egyet, felül megnyomod a Health Info-t és ott van a Power on time (órában).
-
burgatshow
veterán
válasz
TazLeacher #97586 üzenetére
-
burgatshow
veterán
Ha jól tudom, műszakilag a PWM a feszültség szabályzásával már a bemeneti oldalon variálja a fordulatot, az FLX pedig beépített feszültség szabályozóval ér el különböző fordulatokat (tehát fix betápon üzemel). Utóbbi viszont nem enged olyan finom szabályzást.
a venti hangjára nem tudom melyik van nagyobb hatással. -
burgatshow
veterán
válasz
valaki7697 #97505 üzenetére
Többen is válaszoltak neked.
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97496 üzenetére
Ja ja! Hát, egy 212j-vel kezdtem a pályafutásom, csak a topik jött sokkal később.
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97479 üzenetére
Kicsit régebb óta (2003).
Magamra hasonlít és a korábbi avatárom egy STOP táblát tartó pingvin volt.
Szerk.: tényleg van hasonlóság a színésszel.
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97461 üzenetére
Unifi-nek pl. van mar olyan switch-e (Unifi Flex Mini), ami 13 e kornyeken megveheto, 5 portos es mindegyik portja 2,5-es. Igaz managelt switch de mukodik anelkul is.
Szerk.: bocs, a port channel lenne a lényeg, nem a 2,5 Gbps.
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97282 üzenetére
Aztán nehogy úgy járj mint én a DVD-re írt anyagokkal, hogy X év után az összes olvashatatlan lett.
-
burgatshow
veterán
válasz
Intelligencs #97279 üzenetére
Hát ez valóban előny tudhat lenni ha fontos, de ha amúgy egyébként is megy a cél szerver (mint az én esetemben), akkor elhanyagolható.
-
burgatshow
veterán
válasz
udna999 #97114 üzenetére
Ha az angol címekkel helyezed el a filmeket/sorozatokat, ill. a sorozatok kapcsán megvan helyesen az évad/epizód szám akkor nulla befektetéssel a Plex ügyesen megoldja.
A te példád nálam így néz ki (mert hogy én is apuka vagyok
):
Series / Duck Tales / Season 01 / S01E01.mkv
De ezt inkább már a Plex topikban.
-
burgatshow
veterán
válasz
bnorci71 #97112 üzenetére
Nincs benne semmi háklisság, egyszerűen ami sorozat azt sorozatként kell felvenni, ami film azt meg film típusú könyvtárként. Nem lehet ömlesztve, de ez le is van írva a megfelelő Plex doksiban.
Mivel a Plex nem vezérlése nem elsődlegesen a fájl steuktúra alapján működik hanem az azokhoz letöltött meta adatokon, ezért fontos a rend.
Ha valakinek ez nem felel meg és ragaszkodik a könyvtár struktúrához, akkot használjon file share-t vagy esetleg DLNA-t (igaz az csak helyi hálón megy).
Ugyanez igaz a keresésre. -
-
burgatshow
veterán
válasz
PhoenixK #96925 üzenetére
Egyebkent ha tenyleg ilyen merteku lesz a korlatozas az elobb-utobb csattanni fog rajtuk. Bar en hiszek a Vendor lock intezmenyeben realis keretek kozott, de ha ez igy marad, sokaknal kiveri a biztit. Foleg ha idovel lecsurgatjak a mar meglevo telepitesekbe is.
Foleg a SOHO kategoriaban.
-
burgatshow
veterán
válasz
Gyufaaa #96866 üzenetére
Ha minden kotel szakad, akkor mode 1 reset.
-
burgatshow
veterán
válasz
valaki7697 #96850 üzenetére
A defragmentation nem fog segíteni helyet felszabadítani, azon csak a törlés / takarítás segít. A defrag arra való, hogy a lemezen szerte szanaszét írt fájl darabokat "egymás mellé" tedd, így szekvenciális olvasásnál a HDD olvasó fejének nem kell ide-oda ugrálnia. Ezzel nagyobb fájlok esetén olvasási sebességet lehet nyerni (ill. valamennyi írásit is hiszen ha egy összefüggő helyre "befér" a kiírandó fájl, akkor szintén nem kell írás közben ugrálnia a fejnek.
A Syno-nak egyébként van beépített defrag megoldása BTRFS fájlrendszer esetén legalább is biztos.
A linkeket legközelebb linkeld kérlek, kissé olvashatatlan így a post-od.
-
burgatshow
veterán
válasz
Bitpalace #96799 üzenetére
Gyere át a Plex topikba. Ez már fullosan odavág, ott válaszolok.
-
burgatshow
veterán
válasz
Bitpalace #96787 üzenetére
Gondolom a 2 sorozat erintett evadjaiban meg nem jelent meg az osszes resz, mert ha a Plex megtalalja, akkor szepen egybe rendezi. Addig viszont sajnos igy mutatja.
A 2. kerdesed nem ertem pontosan. Ha Plexen keresztul akkor a dashboardon latod ki mit nez eppen, viszont a fajltendszer es a Plexet futtato op. rendszer szinten barki hozzaferhet ha van jogosultsaga a gepre belepni. -
burgatshow
veterán
válasz
fatal` #96686 üzenetére
Ez ugyanaz mint amit minden mas gyarto is csinal, nem latok benne kivetni valot. Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.Lasd pl. Apple MFI program.
-
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
Allj allj allj! A traceroute nem csinal nevfeloldast. Marmint mellektermekkent lehet, de az csak azt mutatja meg, hogy melyik szegmensbol hogyan es merre lehet eljutni a celig. Ha a nevfeloldas nem megy, akkor a DNS-ben kell keresni a bibit. Es itt lehet DNS a sajat router is.
-
burgatshow
veterán
válasz
Pékmester #96505 üzenetére
Tokre eleg a sajat hutese ha szobahomersekletu helyen van. Egyebkent is oldalt es elol sziv be es hatul fuj ki, szoval alatenni egy notebook hutot nem sok ertelme van.
Nekem egy 924-es van a nappaliban 4 lemezzel es nemi terhelessel, kb. 24-25 fok van a helysegben es igy is rendben van. -
burgatshow
veterán
válasz
MrTwister #96331 üzenetére
Esetleg egy disk adatbazist frissithetsz a gepen, hatha nem a legfrisebb van rajta.
-
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow #95961 üzenetére
Na én úgy csináltam, hogy a gyári users csoportot teljesen érintetlenül hagytam mert minden user eleve belekerül.
Utána csináltam egy másik csoportot, amiben explicit tiltom/engedem amit lehet és úgy akasztom a felhasználókra. Így user létrehozáskor pluszban bele kell tenni még egy csoportba és utána úgy kap/nem kap jogosultságokat.
És így fordított sorrendben fel tudod építeni:
1. Első csoporttal engedélyezed amihez jogot akarsz adni.
2. Második csoporttal pedig letitltod amihez mégse (Deny > Allow szabály).Példa a saját useremmel:
1. Tagja a users csoportnak.
2. Tagja a syno_apps csoportnak amivel kap hozzáférést a Syno Drive-hoz, meg Photos-hoz stb.
3. Tagja egy block_file_access csoportnak, amiben tiltva van az SFTP, FTP, SMB, AFP (Time Machine nálam). -
burgatshow
veterán
-
burgatshow
veterán
válasz
masvilagx3 #95860 üzenetére
A 224+ tud Dockerezni.
-
burgatshow
veterán
válasz
masvilagx3 #95857 üzenetére
Ha tudsz kontenerizalni akkor igen.
-
burgatshow
veterán
válasz
boborján2 #95802 üzenetére
Ha felvetted a DNS rewrite szabályt, akkor otthoni wifin is a DDNS címmel kell használnod. Így amikor otthon vagy, akkor a telefonod:
1. Megkérdezi a DNS szerveredtől (AD Guard Home), hogy mi az IP címe a NAS-nak a DDNS címet használva és az visszaadja, hogy mi a belső címe (DNS rewrite).
2. Ha meg nem vagy otthon, akkor meg a telefonod által használt DNS-től kérdezi meg hogy mi a DDNS cím IP címe ami majd visszaadja a publikus IP-t, onnantól meg a port forward szabályai szerint fogod elérni. -
burgatshow
veterán
válasz
csomi1977 #95797 üzenetére
Nem pontosan értem mit értesz DNS rewrite alatt, a lényeg az volna, hogy ha a routered tud ilyet, vagy saját DNS szervert használsz az otthoni hálózaton, akkor annyit kell csinálnod, hogy felveszel egy bejegyzést, amit a DDNS névre hozol létre és tartalmazza a belső hálón lévő IP címét a NAS-nak.
Így ha otthon vagy akkor a belső DNS a belső IP címét oldja fel a NAS-nak, ha meg távol, akkor meg a külső IP-jét a DDNS-nek.
-
burgatshow
veterán
válasz
csomi1977 #95795 üzenetére
Akkor definiálj neki egy alkalmazás portot a Control Panel - Login Portal - Applications oldalon, hogy ne a default 5001-est használd és arra vegyél fel egy port forward-ot a routereden.
Utána a Synology Drive alkalmazásban pedig a QuickConnect vagy URL mezőbe írd be a https://<DDNS hostname>:<beállított port> értéket, a user és jelszó pedig akivel használni akarod a Drive alkalmazást.
-
burgatshow
veterán
válasz
stigma #95754 üzenetére
De a tuzfalon ha engedelyezve van a Docker subnetje, attol meg nem lesz automatikusan aktiv. Ha nem bridge modban fut a kontenered, akkor technikailag egy NAT mogott van a Qbittorrent, mivel a NAS fix IP es a kontener IP kozott van egy forditas.
Vagy 1:1 mappingben vannak a portok a kontener fele? Tehat ha mittomen a host 56987 portja az a kontener 56987-es portjara mutat? Es a szabaly is igy van a tuzfalon ill. a routeren a port forward is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest