- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CES 2025: Ellepték a horizontot az ASUS újgenerációs GeForce RTX VGA-i
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Downsampling
senior tag
válasz PhoenixK #94697 üzenetére
Köszönöm!
A minimum eddig is smb1-en volt és van. A maximum van smb3-on. A TV szerintem smb1-es, de pl a Dune valószínűleg újabb, azért kell az is (bár az meg megyeget NFS-sel is).
Viszont én ezekhez nem nyúltam, a TV-k is évek óta megvannak (mindkettő 5 éves), a beállítások is millió éve ugyanazok. De tényleg köszi! -
őstag
válasz Downsampling #94695 üzenetére
Control Panel --> File Services --> SMB --> Advanced alatt a minimum SMB protokoll-t vedd le SMB1-re egy teszt erejéig. Ha azzal megy, akkor már tudjuk, hogy az újabb SMB-t nem kezeli a TV
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
psg5
veterán
válasz Kapanyél #94693 üzenetére
upnp-t megtaláltam.
Routerben nem ez magas, hogy mit hozzak létre. Ehhez nincs valami leírás. Hozzáteszem ezidáig minden jó volt routeren pedig végképp nem állítottam semmit.Közben újraindítottam a NAS-t és így hogy az upnp beállítva és a DHT nem engedélyezve így már megy! Köszönöm,
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Downsampling
senior tag
válasz Csabroncka #94694 üzenetére
Nincs a TV-n NFS. DLNA vagy SMB.
(A Dune teljesen oké, mind az NFS, mind az SMB tökéletesen működik)[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
-
-
Downsampling
senior tag
válasz Csabroncka #94690 üzenetére
Persze, minden fix IP-n van, évek óta ugyanazon. De nem NFS-ről van szó, hanem SMB-ről.
ekkold
Nálam még olyan nem volt, hogy elveszette volna az SMB megosztott mappákat. De azt is próbáltam, hogy újra írom őket. Semmi. Van egy olyan funkcó, hogy be tudja szkennelni az összes olyan eszközt, amin SMB osztott mappa van (vagyis az osztott SMB mappákat). Meg sem találja a NAS-t, de pl. a Dune lejátszót ami meg nem is volt ezen TV-n beállítva, azt simán megtalálta magától.
A DLNA-t hagyjuk (utálom, amikor este nem tdunk végig nézni egy filmet, mert elálmosodunk, az másnap kezdi elölről - a saját lejátszója viszont tudja, hogy hol tartottunk, és kb. 10-15 másodperccel előtte kezdi)... pont azért szeretném használni SMB-n a Panasonic TV-t, mert jó a belső lejátszója, a Dune-t csak akkor, ha olyan formátumot nézek, minek egy filmhez még egy táviránytó?
Minden a Synology NAS-ra utal (van egy másik Panasonic tévénk, ugyanaz az a típus, csak nagyobb, az sem megy most már SMB-vel).[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Kérlek szépen küldjetek beállítási adatokat aminél biztosan tölt lefele és felfele is a download station. Fontos lenne mihamarabb töltenem torrenteket, de sajnos sem lefele sem felfele nem tölt. Ahonnét töltök onnan a visszajelzés egyértelműen az, hogy nálam van valami beállítási hiba.
Köszönöm!
F.K.T.
-
Csabroncka
addikt
válasz Downsampling #94687 üzenetére
Szia, fix IP-n van a NAS?
NFS-t állítsd be ez alapján, ATV 4K is így ette meg nekem:
https://prohardver.hu/tema/dune_medialejatszok_topicja/hsz_5192-5192.html"in medias res"
-
ekkold
őstag
válasz Downsampling #94687 üzenetére
Nekem is Pana tévém van, és csak DLNA-val használom a saját lejátszóját. Az SMB megosztásokat időnként "elveszti" és csak az segít, ha ezeket törlöm és újra felveszem. Ezt meguntam és nem forszírozom. Került mellé egy kicsi PC, ami bármiről bármit lejátszik, a TV meg 99%-ban csak monitorként üzemel. Bár a belső lejátszója szerintem kimondottan jó, más típusokhoz képest, mert az utóbbi 5 évben mindössze talán 2db olyan fájl-ba futottam bele, amit nem akart lejátszani.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Kapanyél
őstag
válasz Primary92 #94683 üzenetére
2 GB-tal több RAM van a 4 fiókosban, így több egyidejű kapcsolatra képes, ill. NVR üzemmódban több csatornát képes lekezelni, azt is több fps-sel.
Érdemes a 923-ast venni, sokkal egyszerűbb később beletolni egy újabb háttértárat.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Mennyire lehetséges az, hogy a DS215j NAS-omon miután frissült az utolsó DSM verzióra (DSM 7.1.1-42962 Update 7) bizonyos eszközök (pl. Panasonic TV) nem ismerik fel mint fájlmegosztó szervert (számítógépet). SMB megosztásról van szó, a DNLA megy továbbra is.
Pár hete nem használtam a TV-m, de most az összes korábban működő SMB megosztással a NAS-on lévő megosztott mappám szürke - vagyis nem elérhető.
Már mindent végig ellenőriztem, de már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy az DSM okozza. A hálózatban semmilyen változás nem történt vagy egy éve, minden ugyanaz. És november elején még biztos ment az SMB megosztás a TV-n (amúgy meg érdekes, a Dune médiajátszón simán megy mind az SMB, mind az NFS). DLNA-t vagyok kénytelen hasznélni, de aott buta a lejátszó (nem jegyzi meg pl. hogy hol tartottam egy filmben)
Esetleg vissza lehet valahogy térni egy korábbi DSM-re? -
Primary92
senior tag
Egy DS7**+ NAS-nak van hátránya egy ugyanolyan évjáratú DS9**+ NAS-hoz képest?
Kb. 16 TB adat tárolására lenne szükségem, illetve a a DS418-amat szeretném lecserélni, hogy legyen Docker, virtualizálás, illetve lassúnak is bizonyult.
Van most egy WD80EFAX-om, amihez egy 4 lemezes NAS-ban rakhatnék még 2 db 8TB lemezt (mondjuk Toshiba MG), de talán kedvezőbben jönnék ki egy 2 lemezessel és 2 db 16TB lemezzel (és a 8TB megmaradna).
Ha esetleg bővíteni kellene, akkor a DX517-tel ugyanúgy tudom bővíteni a kötetet, mintha többlemezes NAS lenne?
-
addikt
válasz Guenwhywer #94678 üzenetére
"Pl nem minden vinyót eszik meg a synology amivel valamiért"
Ez pl. nem igaz, nehezen fogsz olyant találni ami ne menne.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz Isikamika #94677 üzenetére
Egy próbát megér, bár hivatalosan 1 lemezesből nem tudsz több lemezesbe költözni, kicsit más a rendszerkonfiguráció. Ha beleteszed és felajánlja a migrálást akkor jó, ha nem akkor adatmentés először vagy egy másik hdd.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Magnat
veterán
válasz Guenwhywer #94678 üzenetére
Szia,
én a support miatt megvenném a 124-et ha belefér (láttam én is a hirdetést) ... egyébként 28k-ért az a 116 sem rossz, tekintve h fél ár, de az ugye 8 éves, ki tudja, h meddig lesz rá update. Diszket meg beletehetsz kb bármit, nem csak azzal megy amit írnak, h supportálja, persze ami nem nasba való, az lehet, h lassabb lesz vagy kifexik a 24 órás üzem miatt egy kicsit hamarabb ... de nekem pl az nvr-emben megy egy 750-es noti hdd amiben már akkor is volt pár évnyi üzemóra amikor beletettem és azóta is megy ... persze mentés legyen
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Guenwhywer
csendes tag
Sziasztok! Írtam már pár hete kb a "csóró vagyok de nast akarok" jeligére. Azóta még párszor körbejártam a témát és ugye egyre több aknát veszek észre amikre nem is gondoltam. Pl nem minden vinyót eszik meg a synology amivel valamiért(mert teljes világtalan vagyok a témában talán) nem kalkuláltam és biztosra vettem hogy ami itthon van a popcorn lejátszóban az jó lesz bele de persze nem. A sebesség mint olyan nem gondoltam volna hogy ekkora faktor a képek esetében mostmár sejtem hogy a leg lényegesebb. Ezek után a régebbi nasok persze ki is esnek mert legkevesebb a mobilos képeknek kellen ez nagyjából 300gb, viszont a fényképező géppel készítettek már 2tb környékén vannak. Ha egyelőre csak a mobilost is raknám fel a nasra hogy ne kelljen félni a telefonos adatvesztéstől és ne kelljen egy nas árát évente kifizetni a google-nak akkor honnan érdemes elindulni? ds118 van most olcsón vagy érdemes a ds124-re beruházni mert hoz annyival több sebességet?
-
Isikamika
tag
Üdv.
Előre elnézést a kérdésért..
A régi NAS-t eladtam ,vettem egy újat ..be kellene üzemelni, de csak a régiben levő hdd van ...megoldható adatvesztés nélkül valahogy? Vagy egyáltalán hogyan álljak neki? Köszi ha tudsz segíteni. -
Multibit
nagyúr
válasz Borisz76 #94670 üzenetére
Ha a lemez meghal, akkor minden adat ugrott
Ez nem igaz. Csak akkor ugrott, ha a tulaj "magabiztosan" hanyagolja a biztonsági mentést
Ha már PC-hasonlat. Legutóbb engem is megszivatott a Win 11 24H2. A PC-mben csak egy 512GB SSD van (nagy része szabad). Miután kiderült, hogy nem működik a hálózatos szkennelés, csak visszadobtam rá a legutóbbi biztonság mentést. -
Borisz76
veterán
válasz kockaskocka #94667 üzenetére
Szia !
1. Egylemezes, vagy többlemezes NAS ajánlott1 lemezes NAS kb olyan , mintha a PC-be tennél 1 db lemezt és azon van az operációs rendszer és az adatok.
3 partició készül ( Synology NAS esetén ) a lemezre :
- Rendszer partició
- Gyorsítótár partició
- Adat particióHa a lemez meghal, akkor minden adat ugrott.
2 lemezes NAS esetén pedig VÁLASZTÁS elé kerülsz !!!
- Vagy "sok" tárhely ...azaz a 2 db lemez lesz 2 db kötet.
Ekkor megint ugyanaz a helyzet, hogy ha egy HDD megadja magát , akkor az azon a lemezen lévő adatok ugrottak.
A jó hír, hogy a másik lemezről indul a rendszer továbbra is és a jó lemezen található adatokat is eléred.
- Vagy kicsit "biztonságosabbá" teszed a dolgot és a 2 db lemezt 1 kötetbe rendezed. Ez lehet RAID1 vagy Synology esetén az SHR.
Ez tulajdonképpen tükrözést jelent....azaz a lemezek tartalma egyforma lesz.
Jó hír, hogy ha bármelyik lemez megdöglik, akkor is indul a rendszer és minden adatodat eléred.
Rossz hír, hogy hiába van 2 db lemezed...csak 1 lemeznyi lesz a használható tárhely.Ezért szoktam 4 fiókos modelleket javasolni !!!
4 fiók esetén már megoldható , hogy több legyen a tárhelyed és 1 db lemezmeghibásodás ellen is védett legyen a kötet.Pl :
Synology NAS esetén SHR kötet.
Az a jó benne, hogy relatíve könnyen bővíthető.
Tehát van 1 db lemezed SHR-ben.
Bedobod a 2. lemezt és a kötetet bővíted.
Ekkor lesz 2 db lemez, 1 db kötet.....s mivel itt indul a "védelem" azaz tükrözve lesznek az adatok emiatt a tárhely nem nő....marad 1 lemeznyi. Viszont a 3. lemez beszerelésével és kötethez adásával már 3 lemez , 1 kötet lesz és 2 lemeznyi a hasznos tárhely.
Majd a 4. lemez hozzáadásánál már 4 lemez, 1 kötet lesz a felállás és 3 lemeznyi hasznos tárhely.
Régebbi írásaim összefoglalója.
Itt lesd meg a 3.1-s bejegyzést melyben egy DS918+ modellen mutatom be a telepítés és bővítés , javítás menetét.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
Ha +-os modelt veszel, akkor kapsz melléje ingyen Active Backup for Business-t, én azzal mentem mindegyik PC-t itthon, tud inkrementális mentést, deduplikációt, tömörítést, komplett gép visszaállítást is (új SSD-re mindig így költözöm).
2 lemezes legalább legyen, 2x8TB vagy 2x10TB szerintem ha kicsit hosszabb időre tervezel. WD Red vagy Purple, Seagate Ironwolf pl.
DS224+ pl. az ami most újonann ezeknek megfelel.
Használtan DS218+ és újabb pluszos modellek."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
kockaskocka
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy NAS-t használni. A fő cél, hogy a laptopomról mindig legyen egy komplett mentés. A laptop 1 db 2TB-s SSD-t, és 1 db 2TB-s HDD-t használ. A Synology felé tendál a döntésem, mert úgy látom, hogy talán a legkönnyebben használható az ő szoftveres megoldásuk. Viszont lenne pár kérdésem, és örülnék, ha segítenétek:
1. Egylemezes, vagy többlemezes NAS ajánlott, ha párhuzamosan van OneDrive, és Dropbox napi szinkronizáció a laptop legfontosabb fájlairól a GoodSync segítségével.
2. Kapacitásban 4TB-t kevésnek érzem (jelenleg 3,1 TB adat a van a laptopomon), javasolt-e 6TB-ben gondolkodni?
3. vegyek kész Synology NAS-t HDD-vel, vagy inkább vegyek egy 2 lemezes NAS-t, amibe külön veszek most egy 6TB-s HDD-t, majd ha lesz pénzem, akkor a másik fiókjába egy ugyanekkorát tükrözéshez?
4. Milyen Synology NAS-t ajánlanátok 2 HDD férőhelyesből?
5. Milyen HDD-t ajánlott bele venni?
6. Vagy érdemes a Synology-tól felújítottan inkább venni egy egylemezes 6TB-s NAS-t, mert az elág, mert úgyis a legfontosabb adatokról van felhős mentés (OneDrive, Dropbox).
7. Vagy nem éri meg az egész, és inkább fizessek elő a Synology felhős bachup szolgáltatásra 2 TB méretbe, és a legfontosabb partíciókat mentsem fel oda?
Tudom sok a kérdés! Köszönöm a segítséget! -
Nekton
aktív tag
válasz kiss_tomi #94638 üzenetére
Én sok utánaolvasás után két 8TB-os WD RED Plus-t vettem. Azt olvastam, hogy 4 lemezes NAS-ban (amit te vettél) már számít a rázkódás is, úgyhogy erre felkészített NAS HDD ajánlott. A WD RED Plus az CMR. Seagate-ból az Ironwolf-okat néztem, de nekem számított a kis zaj, úgyhogy a WD nyert.
[ Szerkesztve ]
-
Nekton
aktív tag
válasz Borisz76 #94660 üzenetére
Neked is köszönöm az ötleteket!
Igen, Desktopon látni mindent, de gondoltam, ha már úgyis ugyanarra a routerre vannak kötve a nasok, akkor minek forduljon még a Desktop felé is az adat oda vissza. Így most megy minden a File Station-ben gyorsan. Mutatja a folyamatot is. Szuper! -
Nekton
aktív tag
válasz PhoenixK #94659 üzenetére
PhoenixK! Köszönöm szépen!
túl Windowsosan gondolkoztam és nem szürta ki a szemem a Tools(Eszközök) lapfül. Így már sikerült is.A külső HDD egy NTFS rendszerű backup. Nem tudom, hogy van-e jelentősége, de úgy gondolom, hogy a RAID1-ről másolva talán kevesebb adatvesztés lehet, mint egy sima NTFS fájlrendszerből. Vagy ez hülyeség?
-
Patice
Topikgazda
válasz kiss_tomi #94656 üzenetére
16 TB-os Exost már kapsz 115 alatt…
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Borisz76
veterán
válasz Nekton #94658 üzenetére
Azon a hálózaton van esetleg egy PC is ?
Az eszközök a router-re és vagy switch-re csatlakoznak.Mert akkor a PC-re fel lehet csatolni a NAS-on található megosztott mappát mint....hálózati meghajtó.
Lesz a rendszer meghajtó c:/ mellett egy d:/megosztás és e:/megosztás
Ezt követően a Total Commander-el simán lehet másolni.Ennek hátránya, hogy a PC-t is bekapcsolva kell tartani.
Másik lehetőség a Synology rendszerébe belépve / File Station-t elindítva Eszközök résznél a Távoli mappa beállítása.
Így a Synology látni fogja a NAS326 megosztott mappáját.
File Station-ra pedig 2X is rá kell kattintani !!!
Így 2X nyílik meg az ablaka de egymáson lesznek "takarásban".
Félre kell húzni....1-t jobbra , 1-t balra.
Innentől kezdve mint a total commander esetén :
Bal oldalon forrás mappa , jobb oldalon cél mappa .....vagy fordítva ....ahogy tetszik és mehet a :
forrásnál mappánál a másolás , cél mappánál pedig a beillesztés.
Ennek előnye, hogy a másolás elindítása után a PC simán kikapcsolható.....a két NAS egymás között lezongorázza.Részleteket nem tudok a beállításhoz mert még így nem csatoltam fel távoli mappát a Syno-n.
De majd abban biztos lesz itt másnak tapasztalata és segítenek !Mod :
Mire ezt leírtam már PhoenixK már prezentálta is a megoldást.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
őstag
válasz Nekton #94658 üzenetére
1, File Station-ben Tools (Eszközök) --> Mount remote folder (Távoli Mappa telepítése (sic!)) --> CIFS
Itt meg tudod adni a régi NAS elérését, és át tudod másolni az adatokat a DSM GUI-ján
2, Az a külső backup nagyon jól hangzik! Ha minden ott van, USB3, és a Syno is rendesen felismeri, valószínűleg ez lesz a gyorsabb megoldás! A külső vinyó usbshare1 néven fog megjelenni a File statition-ben"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Új vagyok itt. Üdvözlök mindenkit!
Abszolút basic felhasználó vagyok NAS-okon. Hogyan tudok egy DS224+-ra áthozni mindent egy NAS326-ról, ami ugyanazon a hálózaton lóg? Naivan gondoltam, hogy a DSM File Station-ja majd simán lát hálózati meghajtókat is, de nem. Valami olyan megoldás kellene, amivel látható is a folyamat. Ez parancssorból nem szokott így lenni. 4Tb adatról van szó gigabites LAN-on.Illetve:
van egy tükör mentésem külső HDD-re. Esetleg jobb azt átdugni a Syno USB portjára és úgy?A lényeg, hogy a gyorsabb, átláthatóbb és kevesebb hibalehetőséget eredményező módszer kellene.
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Ha egy SHR1 kötetben van 2 gyorsabb lemez, és egy 1 lassabb, akkor az írási/olvasási sebesség olyan, mintha az összes egyformán lassú lenne?
Ugyanolyan sebességű lemezeket feltételezve SHR1-ben 2, 3, 4 vagy több kötetes megoldások között van sebesség különbség? -
kiss_tomi
csendes tag
válasz Patice #94640 üzenetére
Zaj nem igazán számít mert lent lesz a pincében. nGayon sok videót, tesztet megnlztem de elveszettem a fonalat. Ha 8 TB körül vennétek valamit akkor melyik a nyerő nálatok?
- Seagate Exos 7E10 8TB Standard SATA - 74e - https://www.alza.hu/seagate-exos-7e10-8tb-standard-sata-d7704500.htm
- Seagate Exos X18 10TB Standard Model FastFormat (512e/4Kn) SATA - 99e - https://www.alza.hu/seagate-exos-x18-10tb-standard-model-fastformat-512e-4kn-sata-d7704502.htm
- 8TB Seagate 3.5" IronWolf NAS merevlemez (ST8000VN004) - 85e - https://aqua.hu/alkatreszek/8tb-seagate-35-ironwolf-nas-merevlemez-st8000vn004-t820557
- Toshiba N300 8TB - -82e- - https://allegro.hu/ajanlat/merevlemez-toshiba-n300-8tb-hdwg480uzsva-3-5-13995010848?utm_feed=34ecacec-5028-405c-8830-8ae761743198&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=HU%3EGeneral%3EFallback%3E3P%3EPLA&ev_adgr=3P%20-%20Fallback&ev_campaign_id=21800312303&gad_source=1&gclid=CjwKCAiA34S7BhAtEiwACZzv4c8XS6qh3zYHl-mG0mQM4YZXJGO-vV6ePeNU9YlgnJuwT1W75W-swRoCbgMQAvD_BwEkösz
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
válasz AiRLAC #94654 üzenetére
8 v 12 bayeset keresek mivel van itthon 11 hibátlan WD60PURZ (WD diag extended test), illetve SG Exon 10Tb garanciával negyed áron van az eladónál.
NVMe cache-t beáldoznám a 32Gb ramért, azt is használja cache-nek, illetve poén de most a 918+-ban van 2x256Gb M.2 SSD, viszont 7.0 update után nem szólt, de nem működött és a lemez kezelőben vettem eszre 6 hónap után hogy nem is ment, állítanom kellett valamit. Szóval valószínűleg nem nagyon segíti az én felhasználásomat.
- filmszerver
- CCTV rendszer
- 3 pc backup
- munka fileok, de kb csak irodai.kb 700€ lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz FeRRaR1 #94653 üzenetére
Használt 1821+ itt NO-ban kifogható 800-900€ között, az annyival olcsóbb?
Nem rossz gép de nem tudom meddig lesz még hozzá frissítés (7.1 tuti van rá, 7.2-t nem tudom). Én tuti valami 14-16-20TB lemezzel építenék most, abból lényegesen kevesebb kell (1621+?), az újabbaknál van NVMe cache lehetőség vagy akár NVMe pool is lehet, szóval az 1 darab PCIe helyet nem kell arra pazarolni, mehet bele 10/25G kártya."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
FeRRaR1
őstag
Urak, feljött egy lehetőség a 918+ cserére amég várok a 1825+ megjelenésre. Közelben van egy eladó így személyesen fel tudnám venni.
Synology DS3615xs
Upgraded CPU Intel Xeon E3-1275 v3 3.50GHz
Upgraded RAM 4x8GB Synology ECCSzóval mind a kettő a legjobb / legtöbb a platformhoz.
Árban egy használt 1821+ alatt.
2 kötet lehetne1,: 6xWD Purple 6Tb + 2 lemezes védelem - CCTV, home + office backup + company work files
2,: 4xSG Exon 10Tb + védelem nélkül - movie serverElég jó ajánlatnak érzem de közel 10 éves, szóval kikérem a véleményeteket.
-
fecke78
senior tag
918+ 3 hdd van
1 fiók 4tb
3 fiók 6tb
4 fiók 16tb
Adatmosás állapota 1 befejezve
3 elhalasztva
4 várakozás
Hogyan tudnám rávenni ,hogy a 3.4 et is elkezdje megcsinálni ? -
mobilizmo
addikt
válasz 54laci #94644 üzenetére
A jelenlegi ami nem dockerből telepített?
Szerintem inkább derítsd ki miért nem működik, mert semmi gond nincs azzal. Nálam legalábbis teljesen oké.
Különben feltelepíted dockerből és lehet ugyanúgy nem fog működni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
kis.zsolt
aktív tag
Szia!
Én csak egy éve szerettem ki a Transmissionból, de valóban nagyszerű programnak tartom. Kimondottan tetszik benne a tiltólista, mellyel az utánunk szaglálókat lehet blokkolni. De a lényeg:
Itt van egy jófajta leírás, persze Bukarest helyett Budapestet írj az időzónába.
[link]illetve itt van a Docker Hub ide vonatkozó leírása.
[link]Ha nem menne, keress privátban.
Ne kérdezd: még mindig LEGÁLIS!!!
-
Borisz76
veterán
Miért nem jó a "gyári" Download Station ?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
54laci
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni abban,hogy DS224+transmissiont-vagy valami hasonló letöltő alkalmazást szeretnék használni.A jelenlegi TM.valamiért nem működik.Nem vagyok profi a telepítésben kellene a segítség.
-
54laci
csendes tag
keresném a gyugyó79 transmissionnal van gondom,azt olvastam itt,hogy tudnál segíteni az általam nem ismert dokker telepítésben.DS 224+ van
-
őstag
válasz gyuri860213 #94636 üzenetére
A bejelentkezési képernyönA megosztáshoz a bejelentkezésnél az a "Másik fiók használata" opció. Ott add meg a user-t így:
.\felhasználónév[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Csabroncka
addikt
válasz Patice #94640 üzenetére
Nekem Red sajnos többször hibásodott meg (nem csak sajátban), de a Toshiba-val szerintem nem lehet ,melléfogni tartósságban. Nekem ár érték arányban az MG széria már rohadt drága, éppen akciós volt 2 hónapja az N300-as ból a 6 terrás, akkor 55e körül, de ahogy néztem a forintgyengülés ide is kihatott.
Kicsit hangosak, meg régebbi széria, de otthonra tökéletes."in medias res"
-
Patice
Topikgazda
válasz kiss_tomi #94638 üzenetére
Toshiba MG széria, vagy Seagate Exos is mehet bele.
16-20 TB méretben nagyon jó az áruk TB-ra leosztva.
Én a 923+ba első kötetnek beraktam egy Enterprise SSD-t és a többi HDD külön kötet. Nincs panaszom a sebességre, 2,5 gigás részét is szépen kiszolgálja a hálózatomnak.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
kiss_tomi
csendes tag
Helló! Most veszem a DS423+ -t (a transzkódolás miatt nem lett a 923+), és szeretném tudni, hogy milyen winchester(ek)et javasoltok. Kezdetnek 2 db 6 vagy 8 TB-ost veszek. WD Red Plus vagy Ironwolf/pro vagy más? mindegyik CMR?
köszi a segítséget -
Gardaai
senior tag
válasz gyuri860213 #94636 üzenetére
Add hozzá a domain-hoz: [link]
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
gyuri860213
tag
válasz bolvar #94604 üzenetére
nem tudom indítani a local usert, mert céges policy hogy átálltunk az office365-ös Azure autentikációra. Most létre hoztam egy local usert, admin fiók, de nem lehet rá bejelentkezni sem, mivel a gép az office365ös tartományban van, és csak a munkaehlyi fiókokat engedélyezi, a local usert nem kínálja fel. Ez így bukta.
-
-
atirag
őstag
A tárhely
Szolgáltatás tudtommal nem bár lehet van olyan amiről nem tudok és hasznos lenne. -
válasz atirag #94631 üzenetére
csak néha kevés.
Mi kevés? A tárhely? A másolás sebessége? Valamelyik szolgáltatása? A WEB-es felület?
8 év alatt sokat fejlődött a technika. Ezért se lehet megúszni azzal, hogy kiveszem a régi lemezt, és beteszem az új NAS-ba. Menteni kell, és nulláról újrahúzni a rendszert.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
atirag
őstag
Üdv. Van egy régi nas-om. ds116. 2terrás hdd-vel. Rendben működik csak néha kevés. Van értelme újat venni? Ad valami extrát egy új?
Filmeket és kamera videókat tartok rajta főként.
Ha veszek egy nagyobb hdd-t azt ki lehet cserélni egyszerűen? Mert nem annyira van hangulatom belekezdeni ha bonyolult. Az egyszerű alatt olyanra gondolok mint mikor telefont cserélek
Köszönöm! -
-
csizo
aktív tag
Az első sor eltünt ahogy megnyitottam egy mappát.
-
csizo
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 214+ nas.Rá van csatlakoztatva egy WD külső tároló.Idáig símán látta a hdd-t és a benne lévő fájlokat.Most egyik pillanatról a másikra megváltozott a helyzet.Látja a nas a hdd-t,de a benne levő tartalmat nem.Laptopon el tudom érni a nast és látom a benne lévő adatokat nem.Másolni ,törölni is tudok rá a gépemen keresztül,a nasról nem.Mit lehet ilyenkor tenni?
Ezt az üzenetet írja ki "I/O hiba történt.Próbálja újra később."
Volt újraindítás is.[ Szerkesztve ]
-
válasz Whynot? #94618 üzenetére
Raid0 szervezésű lemezen kizárt dolog. Plusz a Windows-ra nem jellemző a btrfs fájlrendszer ismerete. (Nem lehetetlen, hogy akár Raid0-ba szervezett lemezeket is olvasson [link] , de ez már a haladóknak sem biztos, hogy menne)
Pont ez a baj, hogy egyszerű lemezként, vagy Raid1be szervezve könnyű lenne továbblépni, de most a Raid0 kereteibe vagy bezárva.[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Whynot? #94615 üzenetére
Igen.
Akkor már inkább a 2 db lemez 2 db kötet legyen.
Így megmarad a "sok" tárhely.
Viszont ha 1 HDD lehal....akkor csak azokat az adatokat bukod.
A másik lemez pedig megy tovább és elérhetőek rajta az adatok is.Sajnos a 2 fiókos modellek esetében választás elé kerül az ember !!!
Vagy "sok" tárhely de nincs redundancia.
Vagy redundancia de az meg kevesebb tárhelyet ad.Ezért szoktam 4 fiókos modelleket javasolni.
Ott mindkettő feltételt lehet teljesíteni mondjuk 3 vagy 4 lemezzel de 1 db SHR kötettel. Sőt a későbbi tárhely növelése is aránylag egyszerűbb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
válasz Whynot? #94615 üzenetére
Vezérlőpul -» Frissítés és visszaállítás -» Konfiguráció biztonsági mentése
Itt lementheted a NAS beállításait (programok, felhasználók, megosztások,...), amit egy új lemezre telepített rendszerre visszamásolhatsz.Ezt adatvesztés nélkül kipróbálhatod. Leállítod a NAS-t, kiveszed a mostani lemezeket (Írd fel melyik lemez melyik fiókban volt!), beteszed az új lemezt, telepíted a rendszert, és visszatöltöd a beállítások mentését. Így meglátod, hogy neked ez így megfelel-e, minden beállítást visszahozott-e. Értelemszerűen magukat a fájlokat nem viszi át, azt továbbra is kézzel kell visszamásolni, de meglátod, hogy ez a módszerrel megfelelő eredményt kapsz-e. Ha nem, akkor leállítod a NAS-t, és visszateszed a régi lemezeket. Bekapcsolás után visszakerülsz a start vonalra, mintha semmi se történt volna.
A másik lehetőség, hogy a nagy lemezt USB-n rákötöd, és a jelenlegi megosztások közül átmozgatsz egyet, kettőt, hogy legyen újra hely a belső meghajtókon. Így minden marad a régiben, és újra lesz szabad helyed.
Továbbra is használhatod a Raid0 kiosztást a belső meghajtókon, de nem javasolt. Bármelyik meghajtó kampeca, oda a tutijóra belőtt rendszerdnek. Ezért is fontos, hogy a fent leírt módon rendszeresen mentsd le a beállításokat.
Az utolsó tippem, hogy annyi megosztást pakolsz át a külső lemezre, hogy a belső tárhelyen kevesebb mint 2GB tárhelyet foglaljon. Ekkor lehet(de nem biztos!), hogy kiveheted az egyik lemezt a menün keresztül a Raid0 tömbből. Ezután már beletehetsz egy második nagy lemezt, amivel már Raid1-re módosítod a konfigurációt. Elméletileg működhet, hogy a DSM képes-e rá, azt már nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Whynot?
aktív tag
-
addikt
válasz Whynot? #94605 üzenetére
Szerk.: vissza az egész, ez (megint) egy RAID0, ezt adatvesztés nélkül sehogy.
Adatmentés, régi lemezek ki, új lemez be, rendszertelepítés, adatok visszamásolása.
RAID0-t meg felejtsd el.[ Szerkesztve ]
-
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
Van egy DS220+ NAS-om 2 db 2 TB-os WD lemezzel. 1 kötet, BTRFS.
Mikor vettem, azt hittem sosem telik be :S de sajnos nagyon kinőttem a tárhelyet. Szeretném az egyik lemezt egy 8-10 TB-osra cserélni. Max 1 lemeznyi helyet tudok csinálni külső vinyón és PC-n adatmentéshez. Meg lehet ezt totál laikusként adatvesztés nélkül oldani? -
bolvar
senior tag
válasz gyuri860213 #94598 üzenetére
Másik fiók alatt .\ indítsd a local usert ami korábban volt és mennie kell.
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest