- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fordított proxy kérdés:
-jól értem, hogy mindig a 443-as porton kommunikál?
-akkor ezt a 443-as portot ki kell nyitni a routeren ?
-a Nas tűzfalon is meg kell nyitni? -
Tekintettel arra, hogy egy német klinikán fekszem és a következő három hetem is itt lesz, így minimális lehetőségem van írogatni mert amolyan standby módban tudok csak fórumozni. De vissza térünk erre a témára..,mert másoknak is hasznos infó lehet ha ez tényleg ki van terítve. Addig is türelem.
-
Azért mert te ezt elolvastad az nem azt jelenti, hogy erre majd kell válaszolni.
Ha megnézed, hogy ez a Reddit leírás mikori, és megtudod mondani, hogy a jelenlegi (vagy azok közül amiket én cseréltem ventilátorokat) milyen gyári beépített áramfelvételű ventilátorokat milyenekre cseréltem akkor beszélhetünk tovább a dologról. De addig feleslegesen vádaskodsz amig csak elolvastál egy cikket és az alapján akarod azt beállítani, hogy az egy másik típusra is igaz.
Köszönöm. -
Általánosságban az elmondható, hogy az mondja bizonyos dolgokról a negatív véleményt aki nem próbálta, nem használta, csak hát kell mondani valamit.
Elég sok helyen lehet látni, hogy működik, és ahogy én is írtam, pár gép ami a közelemben van és módosított Notchua ventikkel fut, és köszönik jól vannak.
Én használom, és azt tudom mondani, hogy egyik sem égett le, és az itthoni gépem is csendesebb és halkabb lett ugyanolyan felhasználás mellett. Én nem tapasztaltam, tapasztalok semmilyen hátrányt, csak előnyt. -
Már meg is jött az x25+-os gépeknél a csak Synology Hdd-t kikerülő megoldás. Ezzel már simán lehet bármilyen hdd-t továbbra is használni.
-
válasz
Virag.h #97957 üzenetére
Eaton Ellipse ECO 1200 amit én használok, és 35perc amit tud úgy, hogy Synology NAS, Synology Router, NVR, MiniPC, és 2db POE Switch, szolgáltatói Router lóg rajta.
Kezdetben a APC Back-Ups volt oda tervezve de 7 perc lett volna a tudása, így gyorsan más hely lett neki találva.
Az Eaton nagyon jó cucc. Ha most kellene vennem USV-t akkor Eaton-ra esne ismét a választás. -
válasz
smallmer #97821 üzenetére
Mindig ez a téma. 😄
És ez tetszik. Így tudja úgy nem tudja... blabla.Itthon 723-ra vagy 923 - ra tárolom be a filmeket vagy koncert videókat.
Itthon a nejem Sony tv-n nézi, a lányom ugyanebben a városban Panasonic tv-n nézi a filmeket, és én Ausztriában /Németországban LG /Panasonic TV-n nézem a videókat vagy koncert felvételeket.
Egyikünk sem érzékelt akár akadást, szaggatást film nézés közben. Ezek erőből megoldják szerintem. Nem szükséges az a GPU amit állandóan emleget mindenki.
Ez az én tapasztalatom. -
-
válasz
burgatshow #97722 üzenetére
még 2x lefuttatod és lesz egy új üres HDD-d
-
Korábban szó volt a script-ekről. Fel akartam tenni az automatikus IP Blokkolást, de a Putty -val folyamatosan ebbe a hibába futok bele.
Nem tudja valaki mi lehet a gondja, és hogyan lehet orvosolni a hibát? -
válasz
Borisz76 #97705 üzenetére
Igen azt ismerem, de valamiért egy régebbi telefonom csinált olyanokat, hogy egy normál kép, és automatikusan egy kisebb belőle. tehát ugyanaz a fájlnév +(1) van a végén és kisebb felbontásban. na ezeket akarom "kigyomlálni", és a Visipics-et használtam, erre korábban, de nem tudtam, hogy esetleg valami beépített a SP-ben nincs-e.
-
válasz
burgatshow #97699 üzenetére
Hamár Synology Photos:
-lehet valahogy a dupla vagy hasomló képeket szűrni, törölni? -
válasz
burgatshow #97696 üzenetére
Akkor semmi gyorsítótár nálad?
VM-nek használod? -
Ki milyen m2 nvme-t használ a NAS-ba tárhelynek, gyorsítótárnak?
Ahogy látom nagyon dominálnak a WD Red-ek ebben a szegmens-ben.. -
válasz
burgatshow #97617 üzenetére
Igen így van. Azt hittem hogy arra és úgy reagáltál, hogy a SMART szerinted minden esetben a valóst mutatja. Akkor ezt félre értettük.
-
válasz
burgatshow #97615 üzenetére
A SMART-ot nem ??
Akkor miről is szól ez az egész?A FARM értek mutatja azt, hogy mennyi órát ment a vincseszter.
Ha elosztod 24-el akkor megvan hogy hány napja megy. Ezt kell összevetni a vásárlás idejével és az attól eltelt napokkal. -
Seagate HDD-k ellenőrzése HDD kivétel nélkül direkt a NAS-on belül:
- Legyen feltelepítve a csomagkezelőből a Container Manager
- Vezérlőpult- Terminal és SNMP- SSH engedélyezése pipa, és alulalkalmaz
- SSH-n (Putty-n) keresztül belépsz az NAS ip címedre
- beírod a felhasználó nevedEnter
- beírod a NAS jelszavadEnter
- bemásolod ezt :sudo docker pull ghcr.io/gamestailer94/farm-check:latest
Enter
- bemásolod ezt:sudo docker run --rm --privileged -v /dev:/dev ghcr.io/gamestailer94/farm-check:latest ALL
Enter
és így ki fogja listázni a HDD-ket: -
Ha valaki nem is olyan rég Seagate / Ironwolf HDD-t vett annak mindenképp ajánlott megnézni a merevlemezt. Eu-ban nagyon sok olyan került újként forgalomba amiknek komoly korábbi életük is volt.
Aki ilyet talál a kereskedőnél reklamálhat, és a kereskedő kell kérvényezze a cserét a Seagate-nél. -
válasz
boborján2 #97568 üzenetére
Nekem nem volt gondom vele. Csinálta amit kellet, egyszer sem röccent meg.
Én szerettem. Kb. nálam olyan alap volt mint a DS. Ezért is támogattam az ötletet, és főként azért mert ez a vállalati politika nem tetszik, hogy adok valamit, benne van a csomagba, majd elveszem. Ez nem korrekt, mindegy hogy milyen indokkal magyarázza meg a cég.
Ha valamire nem kattintasz az a te privát döntésed. Nem kötelező.
Nem én indítottam a Petíciót, csak belinkeltem ide. -
válasz
burgatshow #97563 üzenetére
Nem én indítottam, és ahogy én látom, ha ennyien vagyunk érdekeltek a témában, akkor sajna ez kevés.
-
Petíció a Video Station visszaállítására
AÁllítólag a Synology fogja megkapni a vásárlók bizonyos mértékű megkárosítása miatt, hiszen nagyon sokan használtuk szerettük a Video Station-t.
Aki tudja osztani az tegye. -
-
Igen, az fog most is menni majd. Én úgy veszem észre hogy a mikró rezgések megszűnnek tőle amiket a HDD-k okoznak. De alá szivacsot én nem tennék.
Most kellet vegyek (mert akciós volt) 2db DS923+-t és egy DS1522+-t és szerintem ezeket is fel kell majd tuningoljam, ha minden telepítés, beállítás kész.
-
Ez a kép ami be lett téve ez az egyik ismerős DS723+-ba fog jövő héten belekerülni.
Van amelyik DS-be PWM javasolt és van amelyikbe FLX. A PWM több levegőt képes megmozgatni ugyanazon a fordulaton és ha VM-eket futtatsz, magasabb erőforrásigény esetén hatékonyabbak, és aerodinamikai szempontból is kicsit más.
De itt elérhető a Notchua hivatalos ajánlása a 3-4 PIN-el kapcsolatban. -
És legyen csend és béke..
-
4 lemezes NAS-nál meg lehet gondolom azt csinálni, hogy 3 lemez SHR tömbbe van, és 1 db SSD-t amit átadni a VM-eknek hogy azok gyorsbbak legyenek?
-
DS1522+ és a DS923+ között csak a + egy hely a különbség ? Érdemes lehet még DS1522+-t venni? Ezek meddig lennénk támogatottak?
-
Szerintetek mi a jobb megoldás a meglevő ds723+-hoz még 1 723+-t venni vagy inkább egy 923+-t ?
Árban nagyjából ugyanannyi , de nem tudom , hogy a két 723 egymással is bővíthető vagy csak a bővítő egységgel ?
A HDD-k adottak hiszen 4db 12Tb-s Purple pro áll rendelkezésre . -
723+
Nvme:
az NVMe Cache-t kötetté alakítottam és 2x 2TB-s SSD van benne Raid 1-ben.
Szükségem lenne az egyik 2TB-s SSD-re máshol.
Ha kiveszem akkor okozok valami kárt?
Fut tovább minden?
Vagy mi lehet a jó megoldás, hogy az adatok is megmaradjanak, és ki tudjam venni az egyiket? -
Jelenleg:
3 VM
Docker
Homeassistant
DS
Frigate (12 Cam)
Fileserver meg alap dolgok mint jellyfinÉs lenne még 2 VM + SS (4Cam) -al
Tehát már a VM PRO és SS licenc is be fog játszani.
Ez utóbbi jelenleg tesztfázisban van, hogy képes-e olyan hatékony detektálásra mint a frigate. -
Srácok, hamarosan a Synology kompatibilis 16GB-s memóriámat nagyobbra cserélem a virtuális gépek miatt.
Így ha ilyen kéne egy topiktársnak akkor privátba nyugodtan keressen.
Nem akarom minden adatait ide beirni mert nem hirdetésnek szánom, hanem egy jóindulatú fórumtársi segítségnyújtásnak. -
A Synology Surveillance Kamera licenc szerintetek mennyire éri meg/ mennyire használható jól a szűrés/ felismerés/detektálás/értesítés ?
-
Csinál valaki úgy backup-ot, hogy azt egy Xpenology gépre menti a gyári Synology NAS-ról ?
Működőképes lehet ez? -
válasz
VANESSZA1 #93607 üzenetére
Megvan a megoldás a Download Station RSS hibára amikor ilyen üzeneteket dob a DS:
key=xxxxxx
torrents.phpkét esetben kaphatunk ilyen üzeneteket:
1. a fő mappát (ahová a torrent letöltéseket tetted eddig) áthelyezted, vagy
2. IPv4- IPv6 hibaMegoldás:
- Szolgáltatói Router (ha Bridge módban van akkor is) beállítása csak IPv4-re
- Saját Router átállítása csak IPv4-re
- NAS beállítása csak IPv4-re
-NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket
(természetesen a 2.es pontban az összesen végig menni, és az összeset törölni !)
- Ha ez megvan akkor a NAS- Csomagkezelőben a Download Station-t leállítani,
- Utána a Torrent oldalon (magvas vagy nem magvas) ahol a könyvjelzőket beállítottad, ott a beállított filmeket, e-book-okat a könyvjelzőből törölni,
- Ha ez is megvan akkor a NAS újra indítása,
- NAS Csomagkezelő Download Station indításaHa a könyvtárat ahová letöltöd a cuccot áthelyezted akkor a
" -NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket' pontnál neked a könyvjelzőket is teljesen ki kell szedned a DS-ből és most vissza rakni az új útvonallal hogy hová tegye automatikusan.Sok sikert !
-
válasz
trol75 #94161 üzenetére
A 723+ nagyon jó. Én nem bántam meg. (te sem fogod
)
Gyors, bővíthető, kompakt, és szerintem jó pár évig kitart. (ameddig update van)
Sokan azért riadnak el a 723+-tól mert nem tud transzkódolni, és a média...lejátszás...bla bla..bla
Itthon van jópár mini pc és hát megoldani mindent meglehet... -
Sokan vannak úgy mint én, hogy szimpatikusabb a 723+ Ryzen processzorral, és egyéb tulajdonságaival, és tudásban szinte minden elég vagy bőven elég.
De hiányzik a filmek vagy médiatartalmak transzkódolása azok esetleg távolról megtekintése.
Én a következőképpen oldottam meg.
Vettem egy kis fogyasztású mini PC-t, aminek az a feladata, hogy transzkódoljon és mindezt a legkisebb erőforrás igénnyel, és hogy távolból is élvezhető legyen a médiatartalmak lejátszása.
Egy i3-i5-ös "T"-s processzor bőven elég integrált GPU-val.
Ezen fut egy Proxmox szerver amiben helyet kapott a Jellyfin.
Így egyszerűen, gyorsan bármilyen filmet lejátszik. Ha táviból szeretném nézni akkor hogy milyen felbontásban tudom azt, az otthoni internet határozza meg. Nálam a 1080p-s filmek döccenés nélkül mennek. Nem kell VPN, nem kell egyéb küzdelem.
Remélem másnak is tudtam segíteni. -
Eléggé tanácstalan vagyok a Download Station-al, és nem értem, hogy mi a baja az RSS-el kapcsolatban.
A "magvas" RSS könyvjelzők szépen teszik a dolgukat, azaz beleteszem a filmet/sorozatot, és az meg is jelenik a DS-ben, de ha elkezdi letölteni akkor név helyett "key...." jelenik meg és hibával leáll.
Ha viszont belépek az RSS Feed-be, és ott a "letöltés máshova-nál" megadom a mappa címet akkor szépen leszedi (ahogy az a fenti "The.Quiet...") esetében is látni.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja a DS-nek? ? -
A DS RSS könyvjelzőt be lehet úgy állítani, hogy sorozatokat automatikusan leszedje, ne kelljen a torrent oldalon böngészni, és könyvjelzőként hozzáadni?
-
Ki hogyan oldaná meg biztonságosan a következő szitut?
NAS itthon van Magyarországon(ez egy 723+), de elég sokat vagyok külföldön.
Ez ugyebár nem tudja a transkodolást, tehát a plex és társai kilőve.
De szeretnék néha filmet nézni róla hiszen van egy jó kis gyűjteményem.
Net itthon 1000/30, kint 250 szinte mindenhol van.
Hogyan mivel..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Metal topik
- EAFC 25
- 90-es években voltam gyerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Villanyszerelés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest