Hirdetés
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tovább tarthat a memóriakrízis, mint gondolnánk
- Blu ray írás és írási hiba
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Még idén kézbe vehetjük a NEOGEO felújított kiadását
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Így van.....aztán 1-2-3 év múlva tárhely méret növelésnél rájössz, hogy jobb lett volna egy 4 fiókos.
-
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Na, ezt is jó tudni!
Köszi!
-
válasz
burgatshow
üzenetére
RSS könyvjelzőnél nem sok egyszerűbb van, egy böngésző kell hozzá (akár mobilon, távolról), meg két kattintás a trackeren és töltődik is.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére

-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Mert a 2 és 4 lemezes +-os vonalon a 723-mal és a 923-mal jelent meg az ECC support tudtommal...
-
konyi79
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, van, ezért bontogattam ne menjünk teljesen vakon a topikban ebben a témában.
A bit rot tipikusan az, amit senki se látott, de mindenki retteg tőle, aki tudja, hogy mi az.Senki se vegye magára, de hülye példával az ECC RAM-ot kivenni a NAS-ból biztonság szempontjából pontosan olyan, mintha egy új autóból kiveszed a légzsákot, végülis még sose volt rá szükséged. Azt el tudod adni, így olcsóbbnak tűnik a végszámla. Meg végső soron könnyebb lesz az autó ezáltal jobban megy meg kevesebbet is eszik.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Kezelek pár száz TiB ECC RAM-ot szóval ismerem a különbséget, csak a korrupt fileokkal ijesztgetést nem értem. Előbb lesz gáz döglődő HDD-ből, az sokkal gyakoribb.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
A sok millió nem ECC-s Synology felhasználó még nem panaszkodott olyan rengeteget erre. Otthoni felhasználásra nem feltétlenül kell ECC, főleg nem a mai RAM árak mellett.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Nyilván benne van a pakliban, de akkor ezen szemléletmód alapján az összes 23 előtti modell is kuka ...
-
sztothj
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm, már csak a NAS-om utódját kell megtalálnom. Van valami ajánlásod?
-
sztothj
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi, az mindegy, hogy melyik sorozatot veszem? Olyat szeretnék amiben tudom a RAM-ot bővíteni.
-
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi!
Ha minden igaz, akkor 2400-on megy a 2666-os memória.
(Configured Memory Speed vs Speed)Szerk: Megkérdeztem a ChatGPT-t. Szerinte is

Szóval ez alapján nem biztos, hogy a DS925+ kihasználná a gyorsabbat. -
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy amúgysem 3200-on megy, hiába tudja a RAM.
Neked milyen van benne?
Esetleg tudsz nézni egy dmidecode --type memory-t? -
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Ja, én RAW -ot eleve nem etetek vele. Minek? A photos nem arra való.
A RAW-ot feldolgozom és a végeredményt rakom a photosba. Persze kinek mi
-
Rent
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
2666 -os kitet (2x16) találok, van érezhető hátrány egy 3200-as szetthez képest nasban?
-
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem tudom mit kell csinálni a photos-al hogy belassuljon annyira hogy NVME cache kelljen a gépbe.
130 mappában van 61000db képem és viszonylag rövidebb 3200db (HEVC) videó.
Mindez 350Gb és HDD-n , hozzáadáskor lemegy az indexelés és utána folyamatosan hozza az ugyanazt az állandó sebességet. Mobilos appban vagy a pc böngészőben is vidáman lehet görgetni.
Idővonal nézetbe random gyorsan belelapozva is érzésre fél másodperc és betölt az oldal.
Egérrel görgetve gyakorlatilag realtime a kis indexek megjelenítése. -
Rent
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi szépen!
Akkor bármilyen nvme lehet cache meghajtó? Úgy tudtam eddig, hogy ssd-ből csak synology. A 925 nél is? -
Rent
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi!
Nem mondom, hogy nem jutott eszembe, egyből a 2x16GB 3200Mhz, később pedig egy Synology nvme ssd cache-nek.
Azon gondolkodom, hogy megér e 37E Ft felárat az alzánál a +3 év gari a 2-őn felül (erre még van pár napig lehetőségem), mert ahogy nézem általában a tápja megy ezeknek max tönkre, az pedig 27E Ft az alzában (külső táp), így nem biztos, hogy megéri az extra gari. -
pzstm
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Nalam nem latja/talalja
December 27en frissult utoljara, auto-updaten van pedig
-
konyi79
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Hm...
Kivettem, külső házban win11 nem látta, csak a partíciókezelő. most ez nem tudom a DSM fájlrendszere miatt volt-e...
Nem tudtam Win11 alatt törölni a kötetet. Gemini szerint lehet köze az USB vezérlő hibára fut, mert a Kingston vezérlője nem fér hozzá a rendszermemóriához. Szerinte a Realtek RTL9210B vezérlő nem kompatibilis az NV3 HMB memóriával, időtúllépés hibát okozhat, hogy az NV3 vezérlője próbálja elérni a RAM-ot....
Most beraktam a 2-es SSD slotba a NAS-ban, ott látja. Visszaraktam az 1-be, ott nem...
Most már tényleg nem tudom, az SSD szar, vagy a NAS. -
takos
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Megpróbáltam, sajnos amint elindítom a DS-t és újraindula. letöltés 1-2 perc és restartol a NAS is.
-
pzstm
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Akkor az kelloen frissnek tunik most
-
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Általánosságban írtam, hogy a tápot terhelés alatt kell mérni.
Pl. nas táp , nas nélkül lehet akár a névleges feszültségen is , nasba bedugva meg nulla ,vagy a névleges fele, vagy bármennyi.
-
BullZeye
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Ezzel a módszerrel az a baj, hogy amikor visszaállítod és "újratelepíted" akkor Nginxben lévő letsencryptben valami megtörik, és nekem nem frissítette onnantól az SSL-hez szükséges certifikációt, ezért bátorkodtam Synology gyári megoldását használni, de láthatóan nem megbízható, és inkább volt egy mild rant részemről mintsemhogy megoldás keresés.
azóta visszállítottam dockert az általad is vázolt módon, majd kiderül 90 nap múlva, hogy domainek továbbra is működnek e, vagy újra kell konfigolni nginxet 
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Szia! Köszi a választ. Egy képernyő fotóval megmutatnád mutatni azt a menüpontot, ami a törlést végzi.
-
ekkold
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Ahhoz, hogy a foglalt területet megkapjuk, valóban elég, de az mc-vel némileg részletesebb képet kaphatunk, és kényelmesen végezhető szinte bármilyen fájlműveletet vele. Szerintem a kérdező által tapasztalt problémától függetlenül is hasznos, ha fel van telepítve.
Mondjuk én az SSH helyett többnyire a TTYD-t használom, ami lényegében olyan mint az SSH, csak kényelmesebb mert webfelületen működik. Tehát nálam az MC igazából így néz ki (Firefoxban):
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ok köszi
-
Sanya
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
És visszakapcsolod a gpu-t 7.3 dsm alatt
-
Sakab
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, ez van, és ezt szeretném így 8 év után frissíteni szintén egy kétlemezesre, ami a belső hálón legalább 200 Mb/s sebességgel tudna írni és olvasni
-
Sakab
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Ez tiszta sor, csak nem értem, hol megy el… HDD tudja, a NAS 100 feletti Mb/s-t ígér a gyári 1 GB RAM-mal, a hálókártya meg vígan tudná. Egyetlen MKV-t belső hálón oda-vissza max 30–40 Mb/s-t tudok írni/olvasni, ami kb. a beígért sebesség 30%-a.
Két tálcásból, ami legalább tudná ezt a 200 Mb/s-t írni/olvasni, nagyságrendileg használtan milyen ársávban mozog? És esetleg, ha konkrét típust/évjáratot írnátok, azt megköszönném, és elkezdenék szétnézni. Ez pedig megmaradna backup-nak.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Már kijött a DSM 7.3 aminél már újfent bármilyen HDD megy.
-
4Grider
félisten
válasz
burgatshow
üzenetére
Olvasd el a linkelt Synology oldalt. A ds plus modellek már megint támogatják a nem listázott lemezeket.
Szerk.:
Kivéve M.2 NVMe SSD. -
Novics
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Na ez elkerülte a figyelmemet! -
kuruc71
csendes tag
válasz
burgatshow
üzenetére
köszi
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Természetesen nem megy a PoE a UPS-n
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ez ok de minden eszközön van túlfeszültség védő ami 220-as .
-
Troy66
junior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
köszönöm
-
Sketch001
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
ez nem fogja megmondani hogy egy shr 1 esetén ha 2 lemez van a kötetben mire tudsz változtatni raid típust. akkor már inkább ez [link]
De majdnem mindegy, mert erre a konfigra ha nem kritikus adatot tárol és nem baj hogy ha egy lemez elhal minden eltűnik, akkor simán jbod-ba dobnám aztán viszlát.
-
stigma
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
#99369burgatshow : Köszi az infót. Akkor az esti program szerintem ez lesz, hogy feltelepítem.
Én csak attól féltem, hogy valamiért újra kell kreálnom a tömböt és vesztem minden adatomat, de akkor nem lesz probléma. Igaz nekem nem 25-ös modellem van mint írtam, és ugye neked sem az. (DS423+ vs DS923+) -
Dzsekó
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi! Elég bénán van megcsinálva. Rögtön bekapcs után már villogott a status led, syno assistant meg kiírta, hogy nincs dsm, de ott nem tudtam semmit csinálni. Az ip címet kiírta, ami a fix helyett dhcp-n volt. Beírtam böngészőbe az ip-t, erre kiírta, hogy betöltés, és kérte a pat fájlt vagy felajánlotta, hogy netről lehúzza a legújabb dsm-et. Rányomtam, majd bepipáltatta velem, hogy törli az adatokat. A migrációs leírás alapján a syno assistantben kellett volna lenni egy installnak. Olyat nem láttam. Már évekkel ezelőtt is csodálkoztam, hogy az op rendszerét a HDD-re teszi. Már rég olyannak kéne lennie, hogy saját pár 32-64GB-os tárhely, és oda teszi az op rendszert és csomagokat, amit hdd nélkül is fel lehetne telepíteni, és az adat hdd-ket csak pakolgatni egyik nasból a másikba. Majd talán 20 év múlva.
-
Dzsekó
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm a válaszaitokat. Sejtettem, ezt annyira nem szeretném, de ha más nem fog működni, akkor marad ez. Mondjuk beletehettek volna egy olyat, hogyha üresen hagyom a könyvtár mezőt, akkor a megosztás gyökérbe rakja a cuccokat. Na mindegy.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Remélem
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Oké, de a scriptet se tudom, hogy mi legyen
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Jogos....
-
makoss
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
A bedugod és működik oké, mert a 108 M2 is olyan elvileg, de a 108-nál ha Portot, Port forwardingot szeretnék állítani, nem lehet majd? Vagy hogy megy?
Ha előbb lesz beállítva a Port, és később vennék egy Switchet akkor újra kell állítani mindent?
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
File stationnal nem lehet egyszerűen ezt megoldani?
Nem menteni akarok csak file-ket mozgatni a 2 nas között.. -
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi
. Lehet, hogy ez lesz a gond, mert a routernek kiadom a parancsot, akkor az már LAN-on éri el a NAS-t.
Bár a DS Finder sem LAN-on éri el a NAS-t, hanem Wi-Fi-n, úgyhogy lehet, hogy csak az egy hálözatban levés a feltétel. -
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Ezt nem tudom, szerintem nehet az VPN -ről is akár.
El tudom képzelni ,hogy már erre is van okosság kitalálva. -
Sinu
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Egyik ARM másik X86, ezért gondoltam. De ha működik akkor az szuper

-
BullZeye
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Pont ez a bajom, Docker mappát kimenti, de egyesével kell importálnom minden servicet, és az export se megy mind kijelölés -> exportálással.
-
BullZeye
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Full Backupot szeretnék DSM-ről (adatok nélkül), azt lokálisan nem lehet elvégezni vagy egy USB-re?
HyperBackup tényleg arra találták ki, hogy 2 NAS között legyen backup, én meg azt szeretném, ha elhasalna szerver, akkor hálózaton keresztül betallózzam a backupot és helyreállítsa magát.Ahogy nézem HyperBackup mentéssel sikerült pl Docker foldert lementeni, meg 19ből csak 7 appot ment és container manager nincs köztük ami a legtöbb kattintás egyesével visszaállítani őket.
#98469 boborján2
Jó eséllyel nem, de vannak perverz emberek és vannak céges adatok és forráskódok a szerveren backupnak.
Na meg úgy vagyok vele, hogy ha már egyszer neki állok az legkevésbé legyen tákolás.
Ja és hogy a legkevesebb munkám legyen vele, tehát cél továbbra is, hogy DSM-ből TASK indításával kezdje backupot USB-re.Admin, Guest letiltva, így DSM-hez adminként hozzáférés csak az én accountommal lehetséges 2 faktoros authentikációval. Így nekem az is jó, ha a "futtatott scriptbe" akár plain textbe írjam a jelszavat a titkosítás feloldásához. Gondolom DSM védi ezeket az adatokat és account nélkül titkosítva tárolja.
-
boborján2
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Értsd jól! Erre reagáltam.
bennem van a frász, hogy átmásolja a fájlt, és bruteforceal visszaoldja valaki
Egy szóval nem mondtam ,hogy nem kell titkosítani. -
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A hyper backup tudd titkosított mentést csinálni és van hozzá Windows kliens
-
Gyufaaa
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Fura, hogy teljesen látom a tartalmat, mint hálózati meghajtó, csak a web felületet nem tölti be.
Ez az opció teljes reset, vagyis a köteteket is gyalulja vagy minden adat megmarad?

mode1: ahogy látom ez "csak" az elfelejtett belépési adatok "javítására" szolgál. Ha nincs más ötlet, megkísérlem.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Arra gondolok, hogy nem lehet úgy testre szabni, hogy csak a filmek illetve a TV műsorok fülecskét adja be? Nekem nem kell semmi egyéb hogy milyen filmek vannak plex hálózaton, miket adtam hozzá legutóbb. Le akarom egyszerűsíteni, mint VS-nél volt.
Amúgy le van töltve a csatolt képen látható sorozat mind a 2 teljes évad (10-10 epizód) és nem értem miért listázza ki. Viszont vannak Filmek/sorozatok, ahol szeretném módosítani a metaadatokat. Mert vagy nem jót tölt be, vagy nem is tölt be semmit. Erre van mód valahogyan?A második részre meg arra gondolok, hogy pl tabletről illetve telefonról nem tudok bejelentkezni plex appon keresztül, remélem nem csak saját belső hálózatra csatlakozva lehet elérni..VS működött mobilnetről is.
Köszönöm előre is
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Van egy ilyen rész is:
The use of compatible and unlisted hard drives will be subject to certain restrictions in the future, such as creating pools and supporting problems and disruptions caused by the use of incompatible storage media. Volume-wide deduplication, lifespan analysis and automatic firmware updates of hard drives will only be available for Synology hard drives in the future.
Benne van még, hogy régi nasból hozva a diskeket továbbra is működni fog (ennél a generációnál). Nekem úgy tűnik, hogy ez is csak átmeneti, új poolt nem fogsz tudni létrehozni rajtuk.
Aztán lehet, hogy csak felmérik a terepet, hogy mennyi vásárlót veszítenének ezzel.
És persze a végén ott van a szokásos bullshitelés is:
Close integration of Synology NAS systems and hard drives reduces compatibility issues and increases system reliability and performance.
Remélem a NASComparesen hamarosan lesz 25-ös modell tesztelve, aztán kiderül, hogy mi a tényleges helyzet. Mindenesetre szerintem nem néz ki jól. -
fatal`
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Azt nem irjak (egyelore) hogy egyaltalan nem fog mukodni amit beleraksz es nem certified.
De ezt írják (más nem lesz kompatibilis), különben szerintem ki se adják ezt a közleményt, mivel ez a jelenlegi állapot a régebbi modellekkel.
Reggel volt egy kép egy belga webshopról, ott is ki volt emelve, hogy csak Synology lemezekkel működik. Persze az is kérdés, hogy mi számít certifiednak, azt még nem tudni, hogy a kompatibilitási listájuk hogy fog kinézni az új modelleknél. Perpillanat a legnagyobb disk is talán 16TB.
Ha kell a teljes kepessege a rendszernek akkor olyan alkatreszt kell venned.
Inkább veszek olyan eszközt, ami nem korlátoz. A syno diskjeiben semmi különleges nincs, eladják a fele akkora lemezt 2x annyiért. -
galaxys80
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Illetve ,ha jól értelmeztem akkor csendes üzemmódban is felpörgeti a ventit, ha túl meleg lenne.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Értem, de nem értem. Video Station-ról jönnék át, de egyszerűen nem látom át ezt az egészet... Próbálnám a webes beállítást, de mikor a Plex appra kattintok, ez fogad. Hol kéne neki megadnom a hozzáférést a Nas-hoz?

-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi
-
IRO21
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hülyén fogalmaztam.
Alapból minden hopnak megpróbálja feloldani a nevét, nem úgy értettem, hogy ez a fő funkciója. -
Pékmester
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Közben ellenőriztem: a whats my ip address ugyanazt mutatja mint a routerem. Akkor nem vagyok NAT mögött.
-
Pékmester
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
85
-
lesliew
csendes tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Elvileg nincs... de melyik beállításra gondolsz pontosan?
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
+ #95975 Magnat
Én is a tiltásra gondoltam igen, viszont én nagyobb volumenre tervezek rendszert kiépíteni. Ezért kell vagy 4-5 féle tiltás, mert nem mindenhol tiltok mindent és ugye ahol tiltok valamit, azt semmi se oldja fel Deny > Allow.
Ha nincs más megoldás (azért még kutakodok) úgy is ez marad.
Köszi, hogy utána néztetek!
-
Zolee70
csendes tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nagyon köszönöm !
Igen, akkor az még vissza van. -
burgatshow
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Na én úgy csináltam, hogy a gyári users csoportot teljesen érintetlenül hagytam mert minden user eleve belekerül.
Utána csináltam egy másik csoportot, amiben explicit tiltom/engedem amit lehet és úgy akasztom a felhasználókra. Így user létrehozáskor pluszban bele kell tenni még egy csoportba és utána úgy kap/nem kap jogosultságokat.
És így fordított sorrendben fel tudod építeni:
1. Első csoporttal engedélyezed amihez jogot akarsz adni.
2. Második csoporttal pedig letitltod amihez mégse (Deny > Allow szabály).Példa a saját useremmel:
1. Tagja a users csoportnak.
2. Tagja a syno_apps csoportnak amivel kap hozzáférést a Syno Drive-hoz, meg Photos-hoz stb.
3. Tagja egy block_file_access csoportnak, amiben tiltva van az SFTP, FTP, SMB, AFP (Time Machine nálam). -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
"a sima user grouppal amin nincs semmi állítva és amit nem lehet kivenni egyik user alól sem"
Nyugodtan csinálhatsz sajátot, de ahogy írtam, a default group-ból nem fogod tudni kivenni. Ez a probléma..
Ha pedig tiltanád az App jogokat, akkor jön a jogosultság létra: Deny > Allow
Így pedig egymást fogják ütni a csoportjaid... tehát hiába próbálnád, hogy a saját csoportotba letiltod az SFTP-t, ameddig annak a csoportnak a tagja, semelyik másik csoport SFTP Allow-al nem fogod tudni felülírni, mivel a Deny erősebb. -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
A szöveget olvasd el itt: [link]
Ami a lényeg:
"Ez egy üres, jogosulatlan user app permission listája"
és ott vannak a fotó.
Amin látszik, hogy egy teljesen friss user, a sima user grouppal amin nincs semmi állítva és amit nem lehet kivenni egyik user alól sem, alapból rendelkezik SFTP, WebDAV Server és a többi jogosultsággal is!Download Station joga nincs, ez rendben van. Létrehozok egy torrent group-ot és adok Download Station app jogosultságot meg a torrent mappára egy RW jogot. Tiszta sor. Én az alap app jogosultság megvonásra keresek megoldást.
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
"Notification Centerrel összevetve nem késett az e-mail."
Írtam, hogy elvileg nem késhetett, mert azonos az időpont a belső loggal. -
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Mármint az e-mail megkapása után 5 percre rá próbáltam belépni, frissítés előtt.
Tehát indokolatlan volt, hogy a rendszer éppen booting up. Notification Centerrel összevetve nem késett az e-mail. De mindegy, bent vagyok.Viszont a DDNS hiba továbbra is fura. Mindegy, működik, örülök.
-
Gardaai
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Az lenne a lényege, hogy ha bedöglik a lemez amiről mentek vagy a NAS, akkor kiveszem és egy külső dokkolóból ugyanúgy elérem mint egy Hyper Backup mentést. Azért kérdeztem úgy, hogy ha nincs kötet létrehozva rajta.
Csak ezért nem akarnám hogy foglalja a helyet egy külső dokkolós lemez. A 4-ből úgy is 2 nagyon max 3 helyet fogok felhasználni. -
masvilagx3
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Mennyire körülményes beállítani.
Esetleg valami jó link videó akad valahol?
Köszönöm -
lenkei83
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Juhéé! Azt hiszem a ma esti olvasmányom a docker működése lesz! Köszi az infokat!
-
lenkei83
tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Nem teljesen értem a logikát. Ha egyszer van egy user aki hozzá van rendelve a mappákhoz és ugyanez be van állítva a transmission-be, akkor miért kell "Everyone". De így tényleg működik. Bocs, Microsoft környezetben nevelkedtem, ott ilyet még nem láttam.
Van még egy rész itt: nem értem, hogy egyrészt miért akar folyamatosan fájlokat létrehozi, ha már egyszer ott van. Ez valami programhiba lehet? A másik, hogy a complete könyvtár be van álltva egy másik folderre, mégis folyamatosan itt keresi. Ez honnan jöhet?
transmission user csak a konténerhez van, de kapott rw az összes releváns mappához mint gazda.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem, az Adguard Home csak DNS-t szolgáltat a helyi hálózaton (ha jól van beállítva).
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Ezt csinálja a DNS rewrite (Ad guard Home így hívja).
Ha nem megy akkor valami nincs jól beállítva, vagy a routerben van úgynevezett Rebind protection, azt kell kikapcsolni vagy az adott címet engedélyezni.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Így van beàllitva, de köszönöm a segítséget. DDNS keresztül működik, ha bekapcsolom a DNS rewrite- ot akkor már nem megy. Gyári portok àtirva és portforwoldva
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem hiszem hogy az ABP használ snapshotokat.
btrfs kell egyébként még, ha VM-eket akar az ember futtatni. -
stigma
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Hi, bocs hogy darabokban írom le, de 1:1 ben van mappelve.
Nem szupertitkos így leirom : 8081 porton érem el a webes felületet, 41132 upd és tcp port 1:1ben van megadva, nincs port átirányitás
Routerben is ez a 41132 port van engedélyezve, ipnek a NAS Ip je van megadva. -
stigma
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Képet tettem be, 17-el kezdődő sort ha nézet az a docker hálózat engedélyeztem.
-
stigma
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Hi, igen vége fele írtam.
NAS IP fixálva, Port továbbítás megadva a routerben azokra a portokra amit a qbit használ.
-
válasz
burgatshow
üzenetére
Igen, az már jó lenne, csak tudja a kamera.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
A tvheadend-ről van konkrétan szó.
-
tobias40
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Tehát csak ssh-n lesznek láthatóak,ezért nem találtam a file kezelőkben.

Akkor ha az alkalmazás file-jében kellene pl. notepad-al szerkesztenem akkor ezt hogyan kell végrehajtanom?
Bele kell merülni a linux-os parancsok világába? -
poirot
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nekem van/volt problémám evvel a bejelentkezési móddal. Most megnéztem, evvel a programmal csak abban az estben müködik, ha "kivűlről", vagyis NET felől próbálom, akkor valóban előugrik a számmal a telón a program, jóváhagyom de mivel nekem nincs quick konnect elérésem, hibát jelez és nem enged úgy be.
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Egyet, talán.
-
Sanya
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Először én sem gondoltam, de majd kiderült: tényleg letolja CPU-ból.
-
atees
őstag
válasz
burgatshow
üzenetére
Hogyan? Mit kellene ehhez beállítani vagy telepíteni?
-
fatal`
titán
válasz
burgatshow
üzenetére
Plexnél is kell portforward, a relay nagyon korlátozott, 2 megabit 720p.
Viszont talán az működik UPNP-vel és sokan bekapcsolják (illetve sok régebbi routernél alapból be van kapcsolva).
-
paolinho
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Értem. És akkor mi volna a teendőm? Egy TP-Link 5400-assal működök.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszi, én sem gondoltam rá egyből, az ütött szöget a fejembe, h be akartam röffenteni neki egy Syno ddns-t, és amikor rányomtam a menüre csak tekert percekig ... de az meg még nagyobb rejtély, h a névfeloldás miért nem ment a routeren keresztül ... főleg, h amire be voltam Teamviewerrel lépve gép ott meg működött és persze az is dhcp-n volt.
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
de amit ott beallítok azt meg kell adni vhol a nas-nak is nem?
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Nem az van, egy Xiaomi AX3000 NE. Merre keressem akkor ezt a beállítást? Mármint a nas-on hol kell beállítani? A routeren megtaláltam: [link]
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
próbálom ennek: [link] a videónak a segítsegével megcsinálni de 0.58-nál hibátlanul lefut neki nálam ez a hiba jön elő és nem is tudok tovább lépni, hogy beállítsam. ilyenkor mi a teendő?
-
baandii
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
köszönöm a válaszod! az lenne a kérdésem, hogy már nem emlékszem hogy állítottam e be az előző routeren port forwardot és már egy új van...ilyenkor van vmi megoldás? lehet ezt vhogy resetelni? vagy csak simán be kell egy újat?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Egy NAS reset segít rajta az biztos : [link]
-
Lasersailing
senior tag
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow
üzenetére
"Viszont a telefonomon pont akkor ugrik a kód amikor a tabletemen, szóval ők szinkronban járnak és valami atomórás appal is összehasonlítottam a rendszeridőt és rendben van ... és a nas órája is együtt jár a telefonommal. " - A szinkron sincs kikapcsolva.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
burgatshow
üzenetére
Nekem be van kapcsolva, és a windowsos gép órájával jár pontosan, azaz 0-30 és 31-00 másodperc között látni a kódot, egészkor és félkor vált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- iPhone topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4422
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Patice