Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
boborján2
aktív tag
Helló!
Synology photosban van egy pár kép és videó amit rossz dátum alá sorol időrendi nézetben.
Valszeg ezekbe valamikor belenyúltam (konvertálás vágás stb...) Ahogy látom nem tudom a megszokott google photo módon átírni a dátumokat.
Milyen progit kell ahhoz win10 alatt használnom hogy átírjam a képekben és videókban a dátumokat, hogy a syno photo jó helyre rendezze ezeket?Már ha egyáltalán jól gondolom ,hogy ez lehet a probléma.
Tovabbá ha végzett a kb 300Gb -nyi adat indexelésével, hogyan tudom ennek az egésznek az adatbazisát kompletten kimenteni? Egy esetleges HDD meghibásodás esetén ,nem annyira lenne kedvem újra kivárni mire ezt a kis olcsó nas újra végigcsinálja.
Köszi!
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz PedroPascal #85697 üzenetére
Köszönöm! Így oké. Telefonos appban próbáltam ugyanezt. Érthetetlen hogy ott ez nem működik.
@Borisz76
Neked is köszönet a tippért!ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz Borisz76 #85732 üzenetére
Nekem telefonon/tableten a cx file explorer van.
Ebben a nasról webdav-ban van felcsatolva pár mappa. Továbbá fel van csatolva az 1Tb one drive for business tárhely is. Így egy helyen tudom kezelni a tárhelyeket. Nasról a lejátszást szintén egy koppintásra a vlc végzi.
-
boborján2
aktív tag
DSM7 syno photosban hogyan lehet azt megcsinálni ,hogy az egész család (4tag) egy azonos mapparendszert lásson, de a gyereknek csak olvasási joga legyen?
Csak azért nehogy véletlenül töröljön valamit!ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
Helló!
4 lemezes nasban van 3 kissebb lemez raid nélkül.
Ezeket kellene kiváltani 1 nagy lemezzel.Ha a nagy bekerül 4. tárolókészletnek a 4. slotba és az összes megosztott mappa a beállításoknál erre áthelyezésre kerül, akkor kivehető a 3 másik HDD? Bekapcs után megy tovább minden ugyanúgy?
Ha igen , a beállításokban le kell választani kiszerelés előtt ezeket vagy van valami teendő?ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz boborján2 #86278 üzenetére
Még valami..
Telepített csomagok áthelyezhetőek egyesével vagy egyszerre a 4. lemezre?
Illetve a hyper backup alkalmazással szerettem volna a syno photo -ról kompletten egy mentést csinálni (adatbáisával együtt) De a photos mappát nem lehet kiválasztani. Erre mi lehet a megoldás?
Majdnem 400Gb családi fotót nem nagyon szeretnék újra építéni (indexelni) ha megkotlik a lemez.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz Borisz76 #86280 üzenetére
Azt gondolom csak a képek mappáért nem fogok több lemezt vásárolni ,hogy raid legyen.
A többi cucc lényegtelen ha eltűnik.
Illetve az evészre fordított anyagi keretet már befektettem arra ,hogy legyen nason kívüli másik 2 db mentés is.
Valahol meg meg kell húzni a határt....Akkor már inkább benyelem (ha kell) az indexelés hátrányait
Köszi a hasznos infókat.
-
boborján2
aktív tag
válasz sbazsi #86299 üzenetére
Ez jellemzően akkor szokott előfordulni , ha 100 megabit lesz a link sebesség (router hiba, kábel hiba, csatlakozó hiba , stb...), így a másolás megeszi a hálózati erőforrást.
Esetleg a hdd is haldokolhat és egy szimpla írás is belassítja.
-
boborján2
aktív tag
válasz AiRLAC #86318 üzenetére
512mega is határeset , mégis el van belőle a kis egylemezes. Sőt 65% -nál még nem ment fentebb a ram használat.
Így igazából az 1gb is akkor lesz kevés ha a júzer többet akar alapvető dolgoknál.Amíg a harmada szabad ,addig biztosan nem az fogja meg.
-
boborján2
aktív tag
-
boborján2
aktív tag
Lehet hogy win10 specifikus a kérdés ,de azért megkérdezem.
Felcsatolom "A" mappát "A" userrel smb hálózati meghajtóként
Betűjel -- \\ipcím\mappa eveIdáig minden oké
Hogyan kell ugyanezzel a módszerrel masik betűjellel
"B"mappát "B" userrel is felcsatolni ugyanazon a pc-n, ugyanarról a nasról?Bárhogyan próbalom a win mindig hibár ír.
Csak akkor tudom "B" -t csatolni , ha "A"-t leválasztom és fordítva.Én vagyok nagyon béna , vagy a win alapból nem tud ilyet?
-
boborján2
aktív tag
válasz PedroPascal #86486 üzenetére
Onnan próbáltam alapból.
Tudtommal a tcm is ugyanazt az ablakot hívja meg ehhez, mint ha a win alól csinálnám.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz PedroPascal #86489 üzenetére
Pont így csinálom és ez mindaddig működik ugyanarra a nasra amíg egy usert használok. Abból bármennyi mappát enged. Másik userét már nem amíg az elsőből az öaszeset le nem választom.
Továbbá furcsának tlálom hogy chat gpt is erre valami parancsoros megoldást javasol és nem azt ,hogy ennek alapból is működnie kellene.
-
boborján2
aktív tag
Gyakorlatilag egyszerűbb beszerezni bármit is kisebb mértben ,mint a transzkódolással szórakozni.
Csak akkor tudom elképzelni hogy szükség van rá ha kevés az upload és távoltól akarok nézni valamit. (de hát akkor meg távolról beteszem letöltésbe :-) )
Bár hozzátartozik az is, hogy én a végtelenül egyszerű megoldásokat szeretem. Mezei fájlkezelőben ott a file, egy katt és a vlc játsza.Ha láttam akkor delete és jónapot.
-
boborján2
aktív tag
válasz kis.zsolt #86510 üzenetére
Nyertél is éa buktál is. Kérdés merre billen a mérleg.
Nyertél a villanyszámlán , cserébe van egy több százezres oled kihasználatlanul ,ami szépen lassan amortizálódik és veszíti az értékét. Szerintem kár érte ,mert épp a legfőbb erénye nincs kihasználva.A külföldön élő haveroknak 100+1 módon is lehet hozzáférést adni ,ehhez nem kell plex.
Nekem az enkódolástól is borsózik a hátam , a szoftverestől meg libabőrös is leszek.Őszintén szólva a tv lejátszója egy default valami. Anélkül nehezebb lenne eladni. Viszont semmin nem lepődöm meg. Lg esetén kicsit több felirat van a konténerben ,mint az ők a gyárban megálmodták ,már elfingja magát.
Ezért előnyösebb egy htpc vagy box. Vagy az android tv ahol szabadon van a választható lejátszók telepítése és mindent is lejátszik.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
Lehet félreérthetően fogalmaztam,nem plex alternatívára golndoltam.
Én ahogy korábban írtam nem vagyok plex párti. Az egyszerű dolgokat szeretem. Fájlra kattint , vlc lejátsza ,utána delete , jónapot .Szóval ebből kiindulva gondolom nem kell magyarázni hogyan kell xy mappához read jogot adni random embernek.
-
-
boborján2
aktív tag
Docker synologyn való használatáról A-Z -ig létezik valahol magyar leírás?
(Mit , hogyan , mi , miért , melyik mappa.....stb.... )
-
boborján2
aktív tag
Ismerősömnek a nasban haldoklik (de még elérhető minden adat) az a HDD amelyen a fotókat tárolja és eléri synology photo alatt.
*tudom raid meg több HDD meg a mittudomén mi, de ezt most hagyjuk*
Szóval ha bekerül egy új lemez , hogyan kell átpakolni mindent is , úgy hogy a synology photos is menjen tovább és ne akarjon napokig elemezni, miniatűrüket gyártani stb...
Köszönöm!
-
boborján2
aktív tag
válasz Borisz76 #86660 üzenetére
A hyper backupban ha jól emlékszem, ki lehet jelölni a syno photo -t , az talán menti az adatbázist is !?
Erről valami tapasztalat esetleg?Lényegében nem az adatok mozgatása ,vagy a nas újrakonfigolása a baj , az megvan gyorsan. A photo mappa újravizsgalatának elkerülése a cél. Ez az egyetlen hosszú folyamat a történetben.
(adatvesztés viszont nem áll fent , mert van vagy 3 mentés ,külső lemezen, felhőben stb...)
Tisztában vagyok (vagyunk) az 1 lemez hátrányaival.
Igen, ilyenkor szop*roller ,ha lemez csere van, több lemezesnél meg szop*roller a kasszánál nyitni a pénztárcát. Ki melyik rollert választja ,az egyéni döntés.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz PhoenixK #86667 üzenetére
Semmi extra ,csak többször riogatott hdd esetén, hogy pár nap van hátra, meg azonnali adatmentés ,meg jujj mind meghalunk
Na ezután még évekig vidáman mentek a lemezek, sőt ha a lomosból előveszem akkor még ma is mennek ha kell.
De nincs gond , csak nálam leszerepelt , így értelmetlennek látom a használatát. Számomra előnyösebb smart adatot nézni körítés nélkül (ingyen!)
És hogy milyen angolos és menő szagokat érzel , nyilván a Te dolgod , de ez talán segít. Ez az orrodat is tisztíccsa.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Borisz76 #86670 üzenetére
DSM-ben még nem volt ehhez szerencsém, csak win Hds esetén találkoztam indokolatlan riogatással. Szerencsére azt egy mozdulattal kiírtotam (miután meggyőződtem az ellenkezőjéről)
Azért egy synot nehezebben cserél az ember valami egészen másra.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
Ismerősömnek próbálok segíteni, hogy plexet vagy emby -t akarjon használni.
Sajnos nem találok egy átfogó magyar összehasonlítást.Én meg nem vagyok ebben otthon.
Csak belső hálón lenne használva. (transzkódolás nélkül ,mert kb minden h264@1080p)
Kliensek azok okostv-k és tabletek/mobilok.
Ennek tudatában szeretnék segítséget kérni. Merre induljunk, melyiknek milyen korlátai vannak. Melyikkel mennyi eszköz mehet egyidőben, stb....Köszi!
-
boborján2
aktív tag
válasz PedroPascal #86698 üzenetére
Nem rossz megoldás a plex. De sajnos egy nagy hátránya van. Legnagyobbra állítva is túl kicsi a felirat.
Sajnos nem gondoltak azokra akiknek 82cm tv van az egyik szobában.
Mi stick-el ment a teszt. Próbáltam az android rendszerbeállításaiban is megnövelni a méretet, hátha hatással van rá, mint pl disney+ esetében ,ahol itt kell állítani. Sajnos ez a plexre nincs hatással.Most találtam egy sok éves bejegyzést a neten ,ahol szintén erre panaszkodnak. Azóta sem javítottak ezen.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz kmarci25 #86746 üzenetére
Az utána rakott routert Lan-Wan öszekötöd és a telekomosban foglalsz egy ip-t, amit az asus wan portja fog mindig megkapni. Majd a telekomosban ezt a címet DMZ-be rakod.
Így az asus felé minden portot kinyitsz és azon intézed a továbbiakat (port nyitások ,stb...) , csak azt használod mindenre ,a telekomost elfelejted.
Ennek hátránya, hogy ha pl. android tv boxod van, azt
az asus felől nem fogod látni, pl. a chromecast nem fog benne működni, mert másik alháló lesz.Vagy
Az asust ap módba teszed és lan-lan összekötöd , ekkor a telekomos fog intézni mindent , de az asushoz is csatlakozhatsz wifin vagy kábelen bármivel.
De
Mivel a telekom létező legratyibb eszközét kaptad ,ezért ebből nem tudom mi és hogyan fog normálisan műkidni.
Amikor ismerősnél ilyen kaont állítgattunk ,néha elfelejtette a wifi beállításokat, és a gui-ja is random nem töltött be. Utólag kiderült hogy ez a kaon híresen sz@r cucc.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz kmarci25 #86762 üzenetére
A trékomnál bármi megeshet.
Asszem abban van egy olyan bug hogy a mentés/alkalmaz hatására jön elő ez a bug
Próbáld a gomb nyomása nélkül csak beírni,de nem elmenteni,hanem elnavigálni más menübe majd vissza.
Ha így sem jó ,akkor nagybaltát a közepébeignored users : snyper990 | SlayR0113
-
boborján2
aktív tag
válasz borsosfi #86849 üzenetére
Ki fogsz nevetni
Mi úgy csináljuk ,hogy böngészés közben, ami megy nyomtatásra , katt a nyilacskára és letöltés.
Minek jelöljem meg ,utána meg fussak neki mégegyszer a bárhogyan is megjelölteket megkeresni ,kimásolni pl pendrivera?
-
boborján2
aktív tag
-Látványosan belassult minden is a felületen.
Eddig sem volt egy nagy sebesség,de most ahhoz képest is sokkal lassab bármire is kattintok. Természetesen nem terheltem le semmivel. Ugyanúgy nem fut torrent, meg semmi egyéb ami megeszi.
-DDNS névvel nem elérhető
A ddns szolgáltató és a nas szerint is rendben van a ddns.-Illetve a drive sem megy
-
boborján2
aktív tag
válasz Mano66 #86895 üzenetére
A tűzfalban be kell állítani hogy csak magyar ip-t engedjen át (feltéve ha csak magyar szolgáltatóról akarod elérni és magyar seederekkel torrentezel) és csak azt a portot amit használsz. Kb ennyi az alapvető tüzfal konfig a nasban.
-
boborján2
aktív tag
válasz boborján2 #86889 üzenetére
Még mindig a nem működő ddns eléréssel küzdök.
Újra átnéztem mindent.
Noip oldalán minden ok, a nasban szétnézve minden ok. A DDNS -t frissíti rendesen. Tűzfal nem változott , illetve ha teljesen kikapcsolom akkor sem működik.
Ping parancsra a ddns név a megfelelő ip-t adja vissza.
Merre kellene még keresgélnem, annak tudatában , hogy ez a hiba egyik napró a másikra keletkezett, minden előjel nélkül.
-
boborján2
aktív tag
válasz attilanatina #86963 üzenetére
Nas leállítod ,kihúzod az áramból. Szünetmentest karbantartod ,mindent visszakapcsolsz kb. ennyi.
Fölösleges beletenni adatvesztős kockázati tényezőt.ignored users : snyper990 | SlayR0113
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla 24col monitor eladó 2db
- Playstation 5 Pulse 3D Fejhallgató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i5-520M I 3GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest