- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #98145 üzenetére
Leginkább azon kommunikál, igen ki kell nyitni a tűzfalon és a routeren a portot.
Így lehet, hogy a dockerben futtatott, csak http protokolt ismerő programodat a https://akarmi.vanessza1.synology.me -hez tudod rendelni de a nason belül a localhost 12341234 portjára http kapcsolattal megy. Jó kis cucc.BTW, a 7.2.2 DSM 2025 decemberben end of life lesz, nem fog többé frissítést kapni, de sem a 7.3, sem a 8.0-ról sincs semmi hír, hogy készülne, jönne, bármi. Túl nagy a csend. Bár a napokban ez-az frissült, (docker, smb, alkalmazásszerviz, jött office béta, jött calendar beta, az AI konzol nagyon brutál tud lenni (a google free AI API-val), de a nyár előtt jöhetne valami, hogy végigdebuggolhassuk a nyarat
-
*H*
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #98027 üzenetére
Én nem egy cikket elolvasva írtam, mert ezek nyilvánvaló műszaki dolgok. Tisztában voltam vele, csak veled ellentétben én egy konkrét forrást is megadtam ahol ez szintén felmerült, nem csak egy cikket ahol megmutatják, hogyan kell fizikailag kicserélni egy azonos méretű ventilátort. Te is rákereshettél volna a témára, de csak a linkelt kép alapján jutottál oda, mert annyira biztos vagy a vélt igazadban, hogy még a téma felmerülése után sem érdekelt, hiszen biztosan jól csináltad. Miért számítana mikori a cikk a ventilátorok szempontjából? Pusztán technikai kérdés ez, nem a NAS típusa számít, úgyhogy bármikor aktuális lehet.
Ez pedig nem vádaskodás (bár ez a megfogalmazás is értelmezhetetlen), hanem segítség másoknak a helyes döntés meghozatalában szakmai alapokon. Nem nekem kell meg mondanom, hogy mit mire cseréltél, hanem egy hozzáértő már régen azt írta volna, hogy én X áramfelvételű ventilátort X vagy Y-ra cseréltem. Te még mindig csak azt hajtogatod, hogy te megcsináltad, tehát az biztos jó. Ha másnak valami hiba lesz, majd azt írod, pedig nálad működött. Visszaolvasva a fórumot máskor is hasonló, ,,komoly" érveléseid voltak.
Pl. amikor nemrég a külföldön vásárolt eszköz itthoni garanciális ügyintézésnek helyét kérdezték, akkor is cinikusan megkérdezed: ,,..hazaköltözől akkor ugrik a garancia? Ezt ugye te sem gondolod." Nem is ez volt a kérdés és még fellengzős is vagy. Ez még akkor sem szokás, ha a megfelelő tudás birtokában lennél. Csak annyi kérdeztek, hogy hol intézik helyileg, szó sem volt arról, hogy megszűnik-e a garancia. Amikor meg mások is reagálnak, te egy ,,Ha ez megnyugtat, legyen igazad" komolytalan érveléssel zárod soraid. Másik témára meg ,,Mindig ez a téma" meg ,,Engedjük el" sorokkal reagálsz. Most is szakmaiatlan, a konkrét téma szempontjából irreleváns dolgokat írsz csak, pedig már szerintem világosnak kellene lennie mi a lényeg.
Én befejeztem, ahogy mások is rád hagyták és elnézést kérek azoktól, akik hasznos információk miatt látogatnak ide. -
*H*
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #98023 üzenetére
Nem azok mondják, hanem egy szakmai(nak mondott) fórumon tények alapján adnak tanácsot. Lehet cserélni, de nem egyszerűen méret alapján (meg azért, ,,mert láttam már máshol is ilyen tuningot és én is csináltam már"), hanem a technikai paramétereket is nézni kell. De, hogy te nem nézted meg az adatokat csere előtt az biztos, legfeljebb szerencséd volt. Ráadásul sokszor nem is azonos ventilátorok vannak különböző modellekben, tehát még az sem lehet kijelenteni, hogy bizonyos típus jó egy gyártó több eszközébe.
Szó sem volt leégett eszközökről, a tönkrement ellenállás nem azt jelenti.
Az így néz ki egy NAS-ban:
Mind ez és a DSM frissítés utáni ventilátor leállások is tények, előfordultak már. Felhasználók, szervizeléssel foglalkozók (tehát szakemberek) is megerősítik. Úgyhogy ezt a ,,csak mondani kellett valamit" inkább azokra a kommentekre szokás mondani, amire én is éppen most válaszolok...
-
IRO21
senior tag
válasz
VANESSZA1 #97828 üzenetére
A Plex saját tesztjei szerint 720p-ig, esetleg kisebb bitrátájú 1080p-ig jó a 723+/923+ szoftveres transzkódolása.
Ha ilyeneket játszol le azzal megbirkózik, nagyobb felbontással nem.
Ha mondjuk 4k-t is akadásmentesen játszik le nálad, akkor gondolom nem transzkódol. -
blakey
titán
válasz
VANESSZA1 #97828 üzenetére
Ne haragudj, de miért engednénk el? Tényleg vitatni szeretnéd az Inteles NAS-ok előnyét? Azért, mert az AMD-sek erősek, még nem jelenti azt, hogy nincs gyenge pontjuk. Egyértelműen a hardveres átkódolás a gyenge pontjuk, azaz a hiánya. Nem értem, hogy ez miért probléma számodra. Nem azt írtam, hogy sz@r, rossz NAS, hanem arról, hogy bizonyos felhasználás esetében más NAS lehet a jobb választás.
Mit próbáltam egyszer? Tele a net azzal, hogy mi, mire jó. Kevés az átkódoláshoz az AMD-ben lévő CPU, de még a nagyon erős számítógépek is megküzdenek vele. Nehogy ebből hitt kérdés legyen, mert ez nagyon gyerekes. Amíg te ajánlasz, addig én pl. a kérdésre válaszolok, mert én nem ajánlottam, csak megemlítettem, ha fontos az átkódolás, akkor mire kell figyelni. Azért ennyire nem kell kiforgatni az egyszerű tényeket. Itt is és más topikokban is sajnos az esetek nagy százalékában teljes értelmetlen ajánlások és logikátlan döntések eredményei olvashatók. Ha valakinek a felhasználása eltér a másikétól, akkor az már probléma és nem normális, ha nem az ó ajánlását fogadja el. Azért, mert neked vagy nekem eltérőek a felhasználási szokásaink még nem jelenti azt, hogy ugyanaz az eszköz lesz a megfelelő. Pl. nem tudok mit kezdeni a 723+ egyetlen USB-jével és akkor még nem is írtam arról, hogy nálam 100%-ban médiakiszolgáló a NAS, amin különböző szerverek futnak, Emby, PMS, DLNA, tehát ha nekem ez a fontosabb, akkor szerintem joggal várom el egy NAS-tól, hogy az maximálisan kiszolgáljon. Mivel az említett modellnél két olyan dolog is van, ami a felhasználási szokásaimhoz szükséges (nem nélkülözhetetlen), akkor inkább olyat választok, ahol ezek nem hiányoznak és a többi, más funkciókhoz szükséges plusz tudást inkább elengedem. Nem vagyok típus-fan, 99,9%-ban tudatosan, a szükségeimnek megfelelően választok minden területen, leírom egy listára, hogy mire van szükségem, és ha az egyik oszlopban több a plusz, akkor abba az irányba haladok. -
blakey
titán
válasz
VANESSZA1 #97825 üzenetére
Vagy mégsem oldják meg. Sajnos az igazi átkódolásnál elhasal, erről sok videó is van, én is kipróbáltam. Az átkódolás ritka, én sem használom, de elég egyszer, amikor már épp nem szeretnél mást csinálni, csak pihenni és pont olyan klienssel és eszközön nézed, ahol, szükséges az átkódolás és máris pofára estél. Az AMD sorozat ebből a szempontból gyengébb, GPU hiányában nem tud tökéletes kiszolgálója lenni egy Emby, Plex szervernek, ha átkódolásról van szó. Az erő kevés. Egyébként böngészőből meggyőződhetsz, hogy mennyire nem megy neki, egy 4K HDR tartalmat kódoltass át 1080p SDR-re. Kell a GPU. Csak média kiszolgálására egy Inteles NAS bőven jó, és az a logikusabb választás.
-
Magnat
veterán
válasz
VANESSZA1 #97797 üzenetére
"Ki kell térni arra a problémára is, hogy az adott termékmárka gyártójának magyarországi szervizhálózata a legtöbb esetben nem vállalja a termék ingyenes kijavítását, mivel nem állnak szerződéses kapcsolatban a külföldi eladóval. Ez azt jelenti, hogy a terméket kijavítás vagy kicserélés érdekében külföldre kell a gyártó által kijelölt szerviznek vagy az eladó részére (célszerű a csomag nyomon követésével) visszaküldeni, amelynek magas költségét jellemzően a fogyasztónak kell megelőlegeznie, aki az eladó döntéséig lényegében kiszolgáltatott helyzetbe kerül (mivel ekkor a termék sincsen nála, valamint a kifizetett pénze sem)."
-
-
-
Virag.h
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #97695 üzenetére
KINGSTON NV3 SSD, 1TB M.2 2280 PCIE 4.0 NVME (SNV3S/1000G)
Eddig tokeletes es sztem jonar/ertek aranyu....
-
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #97706 üzenetére
Azokat ne gyomláld ki....
Azok az Előnézeti képek :
A thumbnail egy kisebb kép, amely egy nagyobb kép vagy videó előnézetként szolgál.Mert pl otthon feleslegesnek tűnik....de távolról , mobilon nézegeted a képeket , akkor nem mindegy, hogy 3-4-5 MB / kép adatot kell letöltenie vagy csak pár kB / képet.
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97700 üzenetére
1. Nem tudom, nekem alapvetően fut egy dup check a NAS-on, azt szoktam nézegetni ha valami gyanúsan hasonló, ill. kézzel szoktam átválogatni a megtartandó képeket.
2. A homes/<user>/Photos alatt (ha admin fiókkal nézed, ha mezitlábas felhasználóként, akkor meg simán a /home/Photos alatt. -
burgatshow
veterán
-
Virag.h
aktív tag
-
burgatshow
veterán
válasz
VANESSZA1 #97616 üzenetére
A linkelt Githubos repo leírásában azt írják, hogy a FARM a Seagate saját proprietary megoldása, ahol ugyanúgy eltárolja a vinyó, hogy mennyit ment. Ergo ha a FARM és a SMART érték közel azonos, akkor oké vagy. Ha rettenetesen eltér (a SMART szignifikánsan kevesebb), akkor a SMART-ot mókolták a vinyóban.
De lehet rosszul értettem vagy nem értem mit nem értesz.
-
válasz
VANESSZA1 #97597 üzenetére
Persze, nem a Seagate maga csalt, hanem akik a refurbished lemezeket eladták (vagy akitől beszerezték). Ugyanúgy lehet más gyártó is érintett ha ott is találnak valamilyen barkácsmegoldást hogy a SMART adatokat meghamisítsák/nullázzák. Kilóméteróravisszatekerés, láttunk már ilyent
-
boborján2
senior tag
válasz
VANESSZA1 #97567 üzenetére
Most őszintén! Vannak 100x jobb és szebb megoldások ,mint a video station.
Nálam pl. 30 percig volt telepítve 1-2 eszközre. Nagy átlagban 10-ből 3 tartalom esetén 1 laggolt, 2 meg valamilyen kodek hibával nem indult el.
Ez így annyit nem ért ,hogy a petício linkjére kattintsak.
És ahogy leírták előttem a számok alakulását, más is hasonló "boldogságot" okozott a v.s. -
Borisz76
nagyúr
válasz
VANESSZA1 #97513 üzenetére
Persze , megoldható.
Annyi, hogy a 4. lemezt ...legyen az HDD vagy SSD akár.....nem kell a 3 lemezes kötethez adni , hanem egy önálló BASIC / ALAP kötetet kell létrehozni rajta.
És , akkor érdemes minden alkalmazást arra telepíteni , hogy a sebességét , reakcióidejét ki is tudd használni.Megj. :
Ha Download Station is kerül a rendszerre, akkor azt érdemesebb a 3 lemezes kötetre telepíteni....mert így nem lesz adatduplázódás. -
Patice
Topikgazda
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Használom 6 kamerával, a mindenféle kameragyártó által használatos felületek helyett szerintem jobb az App, jól tolja az értesítéseket és a felvételeket is könnyű visszapörgetni, megnézni.
Nálam a kamerák intézik a mozgásfelismerést és az események detektálását és a NAS-omra mentik a felvételeket.
Azt még nem próbáltam, hogy mi van, ha a SS végzi a feldolgozást. -
válasz
VANESSZA1 #94880 üzenetére
Alapból van 2 kamera licensz minden NAS-hoz. Próbáld ki, elég-e neked
Én 4 kamerával használom, a mozgásra jól reagál, de felismerés (pl. személy) alapból nincs benne.
A H265 miatt voltak változások, ott a mozgásérzékelést már a kamerának kell végeznie: link
Az értesítésekkel meg vagyok elégedve, mail és az app is jól konfigurálható -
válasz
VANESSZA1 #93607 üzenetére
Megvan a megoldás a Download Station RSS hibára amikor ilyen üzeneteket dob a DS:
key=xxxxxx
torrents.phpkét esetben kaphatunk ilyen üzeneteket:
1. a fő mappát (ahová a torrent letöltéseket tetted eddig) áthelyezted, vagy
2. IPv4- IPv6 hibaMegoldás:
- Szolgáltatói Router (ha Bridge módban van akkor is) beállítása csak IPv4-re
- Saját Router átállítása csak IPv4-re
- NAS beállítása csak IPv4-re
-NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket
(természetesen a 2.es pontban az összesen végig menni, és az összeset törölni !)
- Ha ez megvan akkor a NAS- Csomagkezelőben a Download Station-t leállítani,
- Utána a Torrent oldalon (magvas vagy nem magvas) ahol a könyvjelzőket beállítottad, ott a beállított filmeket, e-book-okat a könyvjelzőből törölni,
- Ha ez is megvan akkor a NAS újra indítása,
- NAS Csomagkezelő Download Station indításaHa a könyvtárat ahová letöltöd a cuccot áthelyezted akkor a
" -NAS Download Station RSS Feeds-ben törölni a könyvjelzők által behozott torrenteket' pontnál neked a könyvjelzőket is teljesen ki kell szedned a DS-ből és most vissza rakni az új útvonallal hogy hová tegye automatikusan.Sok sikert !
-
válasz
VANESSZA1 #94156 üzenetére
Szia.
Megmondom őszintén hetek óta én is ezen rágódok.
Cserélnék nas-t (DS124). A kiszemeltek a DS224+ vagy a DS723+, mindkettő RAM bővítéssel.
Jelenleg olyan 50e ft a különbség a két nas között.
Tudom, hogy elég lenne a DS224+ tudása (torent, médiatartalmak nézése, fotók, mentések, szinkronok, esetleg később komolyabb dolgok), de valamiért a DS723+-hoz húz a szívem.
A nas-t legalább 5-6 évig nem szeretném cserélni.
Engem a transzkódolás nem érdekel, mert közel 6 éve egy VORKE Z6 Plus médialejátszót használok kodi-val. 40-50GB-s 4K filmek sem okoznak gondot a lejátszónak. -
válasz
VANESSZA1 #93649 üzenetére
Nem ismerem a shoutrrr-t de a hibaüzenet alapján nem talál SMTP szervert ami furcsa mert nem használna ilyent elvileg (ez alapján).
Az email beállításhoz meg nem kell. De ha ideteszed a teljes konfigot akkor megnézzük mi nincs jól benne.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
VANESSZA1 #93609 üzenetére
Nincs hibaüzenet, az első email ilyen szöveggel jött:
Watchtower 1.7.1
Using notifications: smtp
Only checking containers which name matches "tautulli" or "watchtower" or "Jellyfin-HT" or "qbittorrent"
Scheduling first run: 2024-10-06 23:00:00 +0200 CEST
Note that the first check will be performed in 11 hours, 23 minutes, 17 seconds
-
Bitpalace
senior tag
válasz
VANESSZA1 #93410 üzenetére
Szia!
Én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy Xiaomi TV Box S (2nd Gen) készüléket, amin futtatom a DS Videot és azon keresztül fel tud csatlakozni az otthoni NAS-ra. Azért vettem, mert én is sokat utazom, és sok helyen nincs "okos tv" de ezzel mindent elérek. Netflix ...stb
Nekem bejött, de lehet van költséghatékonyabb megoldás is.
Üdv!
-
ekkold
őstag
válasz
VANESSZA1 #93417 üzenetére
Az, hogy 4k, 1080p menni fog-e, az elsősorban a tényleges sávszélességtől függ, és a film sávszélesség igényétől. Ha messze vagy vagy nem túl jó a net-szolgáltatás, akkor lesznek nehézségek. Nekem digi-s neten van, más ismerősnél, szintén digi-s neten lógva, szinte ugyanúgy megy mintha itthon lennék...
-
ekkold
őstag
válasz
VANESSZA1 #93410 üzenetére
PC-n és laptopon VPN-t használnék, és ezen át bármilyen lejátszó program ami helyi hálóban is megy (MPC-BE, VLC player, SMPlayer). Mobil eszközön DS-file alkalmazással elérhetők a fájlok, és ezen át bármilyen médialejátszó alkalmazás pl. VLC player, MX Player pro, stb... de akár ezen is futhat VPN.
Ezeken kívül pl. a VLC player tud sftp linkről is videót lejátszani, tehát ha a nas-on beállítod az sftp-t , (és kifordítod a net felé valamilyen porton - persze semmiképpen se a standard 22-es porton).
Én készítettem saját alkalmazást a nas-ra (nem túl acélos - J1900 procival megy), itt is megosztottam róla képeket korábban. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- ÚJ CORE I7 12700 Z690 RIPTIDE GAMER MAX PC 32Gb RAM 1.0TB SSD GEFORCE RTX 3070TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Elektronikai hulladékot vásárolok!
- Bambu Lab P1 Series Hardened Steel Upgrade Combo
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest