- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Akciókamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóhifi
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #98225 üzenetére
Mondjuk nem szoktam a konkrét fájlokat átnevezni a mappán belül, de megnéztem, és megoldható azt is a Qbittorrentben:
Kategória megadása vagy beállítása nélkül, egyénileg is áthelyezhetők a fájlok, erre is van megoldás benne (de a kategóriák használata szerintem kényelmesebb). De amit előttem írtak, a többfelhasználós mód is ügyes (bár én nem úgy használom). -
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #98218 üzenetére
Erre való az RSS, és akkor nem kell torrenteket dobálni. BH-n, csak egy ikonra kell kattintani, és tölti le otthon a NAS, nem kell torrent fájlt letölteni, rádobni stb... NC-n még egyszerűbb mert ott több könyvjelződ is lehet, ha beállítod akkor minden automatikusan a helyére kerül. ez csak annak macerás, aki soha nem használt RSS-t, és fogalma sincs, hogy mi is az, és hogy működik.
Amúgy a qbittorrent webfelülete teljesen rendben van, jól használható. A kategória váltás is egyetlen klikk... nem kell mappákat mozgatni stb... mert megoldja magától.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #98203 üzenetére
Szinte kizárólag PC-vel használom a DS-t.
Be kell lépni a böngészővel a DSM felületére majd katt a DS ikonra és akkor tudok hozzáadni új anyagot.Ha lenne DS kliens program PC-re , akkor nem kellene állandóan a DSM-be belépni.
Mondjuk már megszoktam....
Sőt a böngésző ( Google chrome ) úgy van beállítva , hogy adott weboldalak töltődjenek be induláskor.
Ez jelenleg kb 10 oldalt jelent....köztük a DSM-el. -
valaki7697
csendes újonc
válasz
boborján2 #98183 üzenetére
Szerintem igazad van!
Úgy vélem, a kategóriájában a "qBittorrent" a legjobb szoftver!
Vagy 2 évtizeden keresztül PC-n a µTorrent-et használtam. Amiből úgy fejezném ki magamat, az első évtizedet aktívan, a másikat csak hébe-hóba, hisz eleve hébe-hóba töltöttem le... már egy ideje éreztem, hogy le kell cserélni, mert anno hiába az volt a legjobb a kategóriájában, egy jó ideje lejárt felette az idő...
Úgymond ahhoz képest eleve nem régóta használom PC-n a "qBittorrent"-et...
De azt mondom, a tapasztalataim alapján jelenleg a "qBittorrent"-től nincs jobb a kategóriájában (alap felhasználóként)! Modern, letisztult, mindent tud, nincsenek reklámok, semmi off... És tényleg gyors...
Ezért volt egy ideje tervben, hogy a NAS-omon (ami még csak pár éve van meg) az alapértelmezett "Download Station"-t lecseréljem "qBittorrent"-re... -
válasz
boborján2 #97568 üzenetére
Nekem nem volt gondom vele. Csinálta amit kellet, egyszer sem röccent meg.
Én szerettem. Kb. nálam olyan alap volt mint a DS. Ezért is támogattam az ötletet, és főként azért mert ez a vállalati politika nem tetszik, hogy adok valamit, benne van a csomagba, majd elveszem. Ez nem korrekt, mindegy hogy milyen indokkal magyarázza meg a cég.
Ha valamire nem kattintasz az a te privát döntésed. Nem kötelező.
Nem én indítottam a Petíciót, csak belinkeltem ide. -
cigam
titán
válasz
boborján2 #96727 üzenetére
Nem értelmetlen. Akár a helyi WiFi-n, akár az Interneten keresztül bejuthatnak "kíváncsi emberek". Fogalmad nincs hol, milyen pozícióban dolgozik. A céljaik változóak lehetnek. A kémkedés sem csak az amcsi filmekben létezik. Lehet nem is a személye, hanem az (élettárs) munkahelyére kíváncsiak, de egy zsarolóvírussal is lehet ügyfeleket szerezni.
Kérdés hogy mi a cél, és ezek mennyire nehezítik meg a dolgukat.- Attól, hogy nincs kiengedve a NET-re, még használhatod a tűzfalat. Pl. csak bizonyos IP című gépek férhetnek hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz. (A gyerekek nem férnek hozzá a NAS-on tárolt Dokumentumok megosztásához, csak a mese videókhoz)
- Az alapértelmezett port megváltoztatása kis lépés, de egy lépcsőfok a biztonság felé. Attól függ, mennyire alaposan néznek körül. Ha csak "vakon" az ismert portokat nézik végig, nem fogja "látni" mi van ott. Ha belekukkant a böngésződ előzményeibe, már nem számít.
- A böngészőknél egyre inkább a https lesz az alapértelmezett, a sima http-ért már most is sikítoznak. Szerintem egy idő után teljesen kikopik belőlük, ahogy az ftp protokoll.Szóval nem értelmetlen, csak paranoia kérdése.
-
makoss
veterán
válasz
boborján2 #96651 üzenetére
A potplayer csak mókolva tudja, de nekem nem úgy kel, hanem simán, úgy még nem tudja.
#96652 PhoenixK Az amit nálad a Zidoonál....senki nem tökéletes
#96653 galaxys80 Ez már a te bajod, elég nagy azok tábora akiknek megváltás lett a 60 fpsre váltás, tru motion, vagy frame ráta, kinek mi...sokkal jobb a szemnek, ha te ezt nem látod akkor gond van a látásoddal
-
makoss
veterán
válasz
boborján2 #96637 üzenetére
Felhasználó vagyok mint itt sokan, nem fejlesztő
De ha fejlesztő lennék én hanyagolnám a Plexet, inkább a Potplayer, VLC player meg hasonlókat fejleszteném, hogy mindegyik feltudja javítani a még most is elég gyenge minőségű videókat 60 fps-re! Erre kellene már áldozni, mert 60 fps-es mozifilmet sokkal jobb nézni mint silány 23.976 fps-es videókat
Sajnos most még igen kevés azon lejátszó ami tudja (ingyenes: Splash, fizetős: SVP)#96639 Bitpalace Nálam először kb 3 éve volt fent a Plex, meg kb 1 hónapja, de silány tudása meg, hogy sosem úgy rendszerezte a filmeket ahogy kellett volna (egybe mindent ömlesztve) mindkét esetben kukáztam, abszolut nem vált be
#96644 csomi1977 Igen, de van amiért fizetek, valami meg lomtár
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2 #96493 üzenetére
Attól függ, mennyire jó a memóriád és mennyi portot használsz
Pl mondjuk, h a nas https portját (5001) elteszed az 55001-re a routerben, akkor ha lanon vagy és a nas címe 192.168.1.100, a ddns címed meg boborjan.ddns.org, akkor távolról így éred el:
boborjan.ddns.org:55001
lanon meg ha ddns névvel használod és van a routeredben nat loopback akkor szintén
boborjan.ddns.org:55001 vagy 192.168.1.100:5001
Ha viszont a nason állítod át, akkor lanon is az 55001 portot használhatod:
boborjan.ddns.org:55001 vagy 192.168.1.100:55001
Nem nagy ügy, de amikor tesztelsz valamit és van még más 10 dolog ami miatt lehet, h nem műxik akkor bele lehet zavarodni, ennyi.
-
Magnat
veterán
-
cigam
titán
válasz
boborján2 #96478 üzenetére
A tűzfal köszöni szépen jól van. Pl. ha kikapcsolom, akkor sem változik semmi. Ez inkább routolási problémának tűnik. Most hirtelen meg se tudom mondani, hogy a nullára végződő cím micsoda, mert hogy nem érvényes az szinte biztos.
makoss
BeeStation kicsit vakvágánynak tűnik mivel itt senkinek nincs
Ez ám a kikezdhetetlen színtiszta logika. Nem is értem miért gyártanak ilyen eszközöket
Ennyi idő alatt már vehettél volna magadnak egy (használt) belépő NAS-t, és megtapasztalhattad volna, hogy kell-e ez neked. Látszólag nem vagy hajlandó tanulni, megfogadni a tanácsokat, csak futod ugyanazokat a köröket. -
-
akosxyz
senior tag
válasz
boborján2 #96471 üzenetére
Lehet én kevertem itt meg a dolgokat, vagy rosszul fogalmaztam.
A lényeg, hogy beállítottam az OpenVPN-t és így gondoltam, hogy elég az az egy port forward a routerben, mivel kívülről úgyis vpn-en keresztül lépek majd be. Így a quickconnectet is kikapcsolnám, hogy lehető legbiztonságosabb legyek. Viszont a telefonomon a quickconnecttel léptem be a DS file alkalmazásba és a Driveba is. Gondoltam beírom az IP címet a belépéshez, de ott meg hibát dob. Szóval ezért kérdeztem, hogy milyen módon tudom használni az appokat a telefonomon, ha a quickconnect ki van kapcsolva? -
válasz
boborján2 #96388 üzenetére
Most már tudunk nevetni a sztorin de akkor azért para volt a szitu, főleg hogy az egyik cmr hdd hasalt el, így egy cmr+smr vinyó maradt benne. Ismeretlen okból a hdd-k is úgy voltak összeválogatva hogy volt egy toshiba p300, egy wd red nas WD20EFAX ( smr-es !!, ami ráadásul benne van a synology 415+ incompatible listájában ) és valami seagate ( ez hasalt el, és ezt elvitte már az elején a rendszergazda, így nem tudtam megnézni a pontos típusát.
-
cigam
titán
válasz
boborján2 #96376 üzenetére
Megragadtad a lényeget. Ja, nem!
Bitpalace
De a NAS-on mivel osztod meg? Sima Windows-os fájl megosztás, vagy DLNA?
A VLC adja magát, mert amit az nem játszik le, azt nem is érdemes megnézni
Ad abszurdum kisakkozzátok milyen kép/hang formátumokat eszik meg a telefon(lejátszója), és átkonvertálva töltöd fel neki a fájlokat. -
Bitpalace
senior tag
válasz
boborján2 #96374 üzenetére
Xplayer a lejátszó, és egy Samsung S24 fapad telefonról nézi. Igen mama nézi, mert valahogy nekem a török sorozatok nem jönnek be (aranyifju nevezetesen). De nem is ez a lényeg, tudom hogy mibe tölti fel az illető csak pl egy Xiamomi tv okositorol nincs ugyan ez a probléma. Mama mondjuk mobilnetrol vagy a nála lévő wifirol nézi. Vlc player megoldás lehet erre problémára? Gyanítom a xiaomi eszköz saját kodeket használ...
Köszönöm
-
boborján2
senior tag
válasz
boborján2 #96224 üzenetére
Odáig eljutottam ,hogy kikapcsolt tűzfal mellett működik az adguard dhcp is és a syno sajátja is, ha kell.
Bekapcsolt tűzfal mellett , a googleval és chat gpt segítségével javasolt összes erre vonatkozó szabályt lezongoráztam de semmi nem hoz eredményt.
Szóval aki használja a dhcp-t , megnézné milyen szabály kell , ami átengedi?
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
boborján2 #96209 üzenetére
Ez igaz, valóban érdekes a kétoldalú hatás, amit említesz. Bár a reklámok blokkolása egyértelmű előnyökkel jár a felhasználók számára, mint a zavartalan böngészés és adatvédelmi szempontok, azért fontos szem előtt tartani, hogy sok online szolgáltatás a reklámokból finanszírozza magát. Így a hirdetések blokkolása ugyan előnyös számunkra, de hosszú távon hatással lehet a tartalomkészítőkre is, akik ezekből keresnek. Az egész téma érdekes, mert mindkét oldalnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és végső soron mi döntjük el, hogy hogyan szeretnénk támogatni az online világot.
-
-
válasz
boborján2 #96196 üzenetére
Nem sok értelme van az egyik DNS-t reklámszűrni ha a másik nem az (round robint csinál a legtöbb soho router).
Miért nem állítod be másodiknak az Adguard Home publikus DNS-ét? (94.140.14.14, 94.140.15.15 a két sima, 94.140.14.15 94.140.15.16 a két family protection). Ezek ugyanúgy szűrik a legtöbb reklámot mint a sajátod, persze a saját szabályok/szűrők nélkül.Vagy ahogy javasolták egy második eszköz, nekem az egyik a Synology-n fut konténerben, a másik egy Odroid N2+-on szintén konténerben (ezek egyébként Home Assistant megy, de van konténeres lehetőség ebben is).
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
boborján2 #96188 üzenetére
Üdv!
Ez szerintem jól összefoglalja a lényeget.
Ha engem kérdezel, egyértelműen az AdGuard Home-ra szavaznék. A Pi-Hole és az AdGuard Home nem igazán egy liga – ezt a fenti link is jól szemlélteti, és saját tapasztalatból is mondom, mert mindkettőt használtam.
Fontos: Soha ne indulj egyetlen DNS-szerverrel! Ha az leáll vagy meghibásodik, az internetkapcsolatod is odavész. Én úgy oldottam meg, hogy:
- Egy Raspberry Pi 4B-n futott az egyik példány
- A másik Dockerben a NAS-on
- A routerben mindkettőt beállítottam DNS-ként, így ha az egyik kiesett, a másik még működött.További előny: Az AdGuard Home beállításai szinkronizálhatók. Ha egy példányt konfigurálsz, a másik automatikusan átveheti a változtatásokat.
Unbound-dal kombinálva is kiválóan működött a rendszerem.
DE!
Mivel az UniFi UDM-SE alapból végez reklámblokkolást, végül úgy döntöttem, hogy azt használom. Több hónapnyi tesztelés után kikapcsoltam az AdGuardot Unboundostól együtt – bár a Container Managerben még mindig ott vannak, és lehet, hogy egyszer visszakapcsolom.
Jelenleg az AdGuardot böngészőszinten használom, és így is tökéletesen végzi a dolgát. Közben a router is blokkol számos kéretlen dolgot, így a védelem továbbra is erős.
És a legfontosabb:
Ha azt szeretnéd, hogy a YouTube videókban ne legyenek reklámok, akkor egy sima DNS-blokkolás erre nem lesz elég.A megoldás: Brave böngésző. Ez minden reklámot kiszed a YouTube-ból (és minden másból is).
- Semmit sem kell állítgatni, alapból működik.
- Magyar nyelvű és Chrome-alapú, de nem a kémkedésre épül. - - Beépített torrent kliens is van benne.Ha tényleg reklámmentes élményt akarsz, ez az egyik legjobb megoldás.
-
Gardaai
senior tag
válasz
boborján2 #96031 üzenetére
Egy Core 2 Duo Win7 Starter OR-el, úgy vitte a PLEX-et mint a DS218+ soha. Addig nem tudtam, hogy transzkódolás folyik a háttérben, amíg meg nem lett a NAS és csak tekertek a filmek.
Értetlenül ültem a fórum előtt, ahol magyarázták, hogy az 5 forintos laptopom oda keni a NAS-t. A körítés persze nagyon nem mindegy. Ha pedig minőségben akarsz tartalmat fogyasztani, úgy is lejátszó lesz a vége.
Az ár lehet túlzó volt, maradjunk egy 100e. Ft-os NAS-nál. Az kb. annyit tud PLEX alatt mint egy régi ma kb. 5-10e. Ft-ot érő laptop. Viszont a laptop szinte semmire másra nem alkalmas ilyen formában.
Nem is véletlen, hogy vannak épített NAS-ok, sokkal jobb teljesítménnyel, jóval kedvezőbb áron. Erre rájöttek nagyon korán, hogy az ár/teljesítmény nem túl jó. -
Magnat
veterán
válasz
boborján2 #95812 üzenetére
"Az beleszólhat hogy a ddns azonosítás a nason van létrehozva és nem a routerben?" nincs jelentősége
"Cmd parancssorban az nslookup saját ddnsnév a külső ip-t adja vissza.
dns mókolás után meg a nas belső címét , így szerintem kimegy." - ha belső címre old fel akkor nincs routolás, mert egy hálózatban vagytok, ha a külsőre, akkor van route (meg nat), de nem fog elmenni a szolgáltatóig a kérés, csak a router wan lábáig. Próbálj meg pl egy ftp-t v bármi mást beröffenteni vmilyen eszközön (vagy majd ha megveszed a nast) és szólítsd meg ddns névvel vagy a wan ip-ddel, biztosan nem 25mbittel fog menni. -
burgatshow
veterán
válasz
boborján2 #95802 üzenetére
Ha felvetted a DNS rewrite szabályt, akkor otthoni wifin is a DDNS címmel kell használnod. Így amikor otthon vagy, akkor a telefonod:
1. Megkérdezi a DNS szerveredtől (AD Guard Home), hogy mi az IP címe a NAS-nak a DDNS címet használva és az visszaadja, hogy mi a belső címe (DNS rewrite).
2. Ha meg nem vagy otthon, akkor meg a telefonod által használt DNS-től kérdezi meg hogy mi a DDNS cím IP címe ami majd visszaadja a publikus IP-t, onnantól meg a port forward szabályai szerint fogod elérni. -
Scoobyte
tag
válasz
boborján2 #95681 üzenetére
Hát nem tudom.... mire mész a két lemezesnél ha az egyik megdöglik? Örülsz, hogy a másodikról még elindul a NAS? És az adatok az elsőről?? Ja az kuka... Értem, lehet erre azt mondani, hogy csak olyan adat van rajta ami könnyen pótolható vagy van róla a "fiókban" mentés. Hogy képzeljem el? Időközönként odabattyogsz a NAS-hoz a külső HDD-vel, rádugod, rámásolod, visszabattyogsz vele e fiókhoz? Mindezt azért, hogy spórolj egy kis pénzt a NAS-on??? Külön kérdezem Boborján2-től ezt aki azt állítja nem pénzügyi okból akar egy lemezest venni... hanem miből??
Lehet rosszul látom, de ez a bohóckodás kategória...
Hol az adatbiztonság? Hol az automatizált mentés? Hol van az incrementál mentés? Hol van az, hogy nem neked kell észben tartanod, hogy mikor menj menteni kezedben a kis HDD-del?? Hol van, hogy ha beszarik valami neked kell kézzel visszamásolni mindent.Értem én, hogy Magyarországon vagyunk és igenis számít a pénz mindenkinek (nekem is), de azé... ha az mondaná bárki, hogy értem én bro hogy ezt javaslod és tényleg ez lenne a frankó, de én ennyit nem tudok/nem akarok rá szánni és inkább futkozok a HHD-mel, meg társai azt megérteném.
-
foo85
csendes tag
válasz
boborján2 #95676 üzenetére
Nekem DS220+ van 2GB RAM-al indult (mikor vettem nem volt újabb verzió), kb ugyan arra használom mint amit leírtál. És elég sokszor 60% körül vagy felette volt a RAM kihasználtság. Tettem bele plusz 4-et így a 6-al már nincs problémám.
Az elején én se akartam semmi extrát aztán örültem hogy erősebbet vettem így mehetett rá virtuális gép abba meg egy Home assistant.
A 2 lemez meg szerintem pont nem a biztonsági mentés miatt szükséges, hanem a rendelkezésre állás miatt. -
Magnat
veterán
válasz
boborján2 #95670 üzenetére
Szia,
ha egészen biztosan nincs igény többre mint amit leírtál, elvileg elég a 124 ... ftps-en biztos nem fog kihajtani egy gigabitet, meg azt nem tudom, h a Plexnek mekkora load-ja van ha mondjuk 4k-ban néztek 3-an valamit egyszerre (transcode nélkül), mindenesetre a vinyó legyen valami rendes nas-ba vagy kameraszerverbe való, lehetőleg cmr ... ja és a torrent sem fog gigabittel hasítani, az is egészen biztos ... volt 218Play-em, ennél több dolog volt rábízva, simán bírta ... egyedül a párhuzamos filmlejátszás nem volt meg nálam.
Ha meg mégsem vagy elégedett, max 14 napos elállásban veszel egy komolyabbat. -
Guenwhywer
csendes tag
válasz
boborján2 #95672 üzenetére
a képeknél úgy csináltam, de ez megint csak az én lámaságom volt hogy megadtam hogy mit szinkronizáljon a pc-ről a nasra egy adott könyvtárat. Ezt ő magának csinálja(igen másold és indexel egyszerre.). Azóta is ha abba az adott mappába bemásolok valamit azt küldi is a nas-ra. Jó megoldás ilyenkor már, kezdésnek nem ezt kellett volna mert így lassú és erőforrás igényes volt valóban. Ebben az esetben volt a már említett ~30% cpu használat.
-
Guenwhywer
csendes tag
válasz
boborján2 #95670 üzenetére
én ettől kevesebbre vettem végül a 224+ 6gb verziót. Ami döntő volt a két lemez mellett hogy a fotókat és a filmeket(torrent) nem akartam egy lemezen tárolni. Biztonsági mentéssel úgy vagyok ahogy te. A képek(vagy akármi) biztonsági mentési azok +vinyón is megvannak de az csak mentés idejére van rákötve utána a fiókban pihen. Jelenleg a képek szinkronizálása megy több forrásról(android + fényképező gép) illetve most küzdök a torrenttel ami ma szarakodott aztán meg megjavult úgy hogy semmit sem csináltam vele szóval
Sebessége a cuccnak egyébként korrekt nem volt eddig vele gondom. Amíg hálózaton keresztül másolta az 1+ tb képet és szinkronizálta folyamatosan addig volt 30% cpu használat és a 6gb ramnak kb a felét foglalta be. Mellette ment még másik forrásból közvetlen másolás is rá azt nem is láttam hogy bármit terhelne rajta. Közben indítottam letöltést azzal sem volt gondja. Ami gondom van vele az az én tudatlanságomból fakad nem a gép nem tudja. Jelenleg azt mondom ez alá nem mennék. Esetleg úgy hogy alap 2gb rammal és 3rd party rammal utólag upgradelni esetleg 16gb al. Ahogy láttam lehet ilyesmit is de ezt körbe kell járni.
-
Scoobyte
tag
válasz
boborján2 #95666 üzenetére
Ott kezdődik, hogy az egy lemezesre rá se kell nézni.
Két lemezes a minimum és mivel ott kettő van a (223j és a 223) ezért javasoltam az utóbbit mint minimum.Ha a személyes véleményemre vagy kíváncsi ez is még a lepkefing kategória. NAS-t 6-8+ évre veszel. Én személy szerint a DS224+ mondanám a minimumnak Intel procival, főleg ha - ahogy te állítod - a pénz nem elsődleges szempont.
A többit nem is írom le mert arra nem te vagy a célcsoport ez tisztán látszik. Annyi mindent tudnak ezek a készülékek és olyan sok mindent lehet velük csinálni, hogy elmondani nem lehet de az már (ezek szerint) messze nem átlag usereknek való. Még akkor is ha (most) nem használod ki ezeket akkor is időtállóbb egy bikább darabot megvenni. Szerintem.
Én DS918+ használok 6 éve 4*8TB-al, de ha végre kijön a DS1825+ akkor váltok!
Nálam pl. dockerben fut a kamera rendszer és a teljes otthoni hálózat vezérlője. -
Scoobyte
tag
válasz
boborján2 #95663 üzenetére
Ha rám hallgatsz olyan nas-t veszel amilyet akarsz.
Írta más is mit javasol (még feljebb lőtt), én is, talán még többen is beírják, de te megindoklod, hogy neked azokra nincs szükséged. Szuper, akkor mi a kérdés ha tudod neked mi kell? Vedd meg a legolcsóbbat azt jó napot. Mi baj lehet abból... -
Scoobyte
tag
-
Borisz76
nagyúr
válasz
boborján2 #95658 üzenetére
Szia.
Ennyit tudok segíteni neked :
A jelenlegi összes , 1 és 2 lemezes modellek összehasonlítása.
DS124 / DS223 / DS223j / DS224+ / DS723+Személy szerint a DS723+ -t venném.
-
Scoobyte
tag
válasz
boborján2 #95658 üzenetére
A kétlemezest is...
Amit leírtál azt kb. mindegyik nas tudja.
Az SMB az kb semmi, de a torrenten sok múlik. Ha pár torrent fut csak egyidejűleg akkor mindegy, ha 20-40+ akarsz akkor érdemesebb az izmosabbak közül választani.
Ha több minden funkciót akarsz egyidőben használni akkor is.Én DS223 alá nem mennék, de gondolom úgyis az ára dönt.
-
ekkold
őstag
válasz
boborján2 #95550 üzenetére
Nálam hasonló úgy van megoldva, hogy a NAS-t elérem többféle névvel (statikus DNS bejegyzések a routerben - de az oprendszer host fájljában is megtehető ugyanez).
A sima user eléri mondjuk usernas.hu névvel, és korlátozott user jogokkal (azaz nem fér hozzá minden mappához), jelszó lementve stb... Ha nekem kell, akkor mondjuk adminnas névvel hivatkozok rá (másik parancsikont készítek neki). Ha a usernas felhasználója esetén nem elérhető mappára kattintok akkor kér nevet/jelszót. Viszont adminnas felhasználója-ként eleve mindenhez hozzáférek - ha mentettem jelszót ehhez is, akkor nem kéri, ha nincs mentve a jelszó akkor viszont kéri hozzá... Nálam ez is mentve van, egyszerűen csak arra szolgál, hogy ne tudjanak véletlenül törölni dolgokat (csak olvasási jog van egyes mappákra). Így attól függ melyik ikonra kattintok, és annak megfelelő jogosultságom lesz... -
Csabroncka
addikt
válasz
boborján2 #94404 üzenetére
10-12 éve még azért ez elég gyerekcipőben járt, sokan akkor váltottak PC+ Serviio vagy Twonky médiaszerverről NAS-ra (mint forrás). Nem volt egyértelmű, hogy mi lesz az irány, de már akkor azért annyi látszódott, hogy a dedikált médialejátszó több szempontból nyugalmat jelent. Akkor a Dune termékek Best Buy-nak számítottak, de hát minden felett eljár az idő és jött a streaming, meg a rengeteg új szabvány amikben a jó Isten sem igazodik ki.
Nálam 2017-ben az első generációs ATV 4K váltotta a Dune-102-őt, azóta is azt használom, nagy megelégedéssel, most csak hangban szeretnék feljebb lépni erre a Bluesound NODE most a kiszemelt.
Ezeket csak azért írom le, mert a forrás(NAS) és megjelenítő dedikált lejátszóval megfelelő hardvertámogatás mellett hosszú évekig használható és a láncot sokszor viszonylag kis befektetéssel lehet új szabványra frissíteni... -
Csabroncka
addikt
válasz
boborján2 #94399 üzenetére
Az Upnp-s médiszervereknél magam sem tudom miért de valami oda-vissza kommunikáció megy. Anno mikor 10 éve vettem a NAS-t még Pio BD lejátszó kívánta a médiaszervert, aztán 3 hónapos kínlódás után beláttam ez így nem megy (a NAS is kifingott és a hálózaton is egy mezei FHD film 60-80 Megabájt!!!! nem Megabit - forgalmat generált). Akkor a kis Dune 102 (NFS kapcsolattal), aztán ATV-4K felüdülés volt, de komolyan.
Az hozzá tartozik a történethez, hogy filmekből nekem csak BD gyűjteményem van eredeti hordozókon, zenéből viszont elég komoly mennyiségű nagyfelbontású anyagom van. Letöltött filmeket én nem gyűjtök - tudom sokan teszik, de ott is én inkább a dedikált médialejátszó+adatbázis verziót javaslom.CactuS: egy dedikált médiaplayer miért nem váltja ki a Plexet? Nem tudom mi a helyzet a hang és felbontás terén a plex-el, ott a 4K és atmos megy pl Netflix, Go..stb terén?
Gyanítom az lehet, amit Multibit is ír, az adatbázis (ami nagy kincs) - ezek nagyon egyéni igények- kinek mi jön be. -
FeRRaR1
őstag
válasz
boborján2 #94323 üzenetére
Én nem tudom megérteni ha egy csúcs és rohadt drága TV kémkedik, reklámokat tol, és kiszednek funkciókat.
Vagy ha ennyire bátrak írják rá a dobozra meg online:
EZ A TV KÉMKEDIK.
KISZEDTÜK A CODECEKET MERT SÓHEREK VAGYUNK.Avagy ha egy funkciót elvesznek highlightingolni kéne, kötelezően.
Ez a Synology NAS nem alkalmas transzkódolásra.
Akkor nem lenne ennyi ember aki átverve érzi magát, jogosan.Szóval nem, egy csúcsra pozicionált és árazott termék ne... Mindegy is, az összes szabályozás le van maradva privacy, és folyton + szabadon változtatható TOS és társai téren.
Bocsánat, befejeztem az OFF-ot és kifakadást. -
Tengo
aktív tag
válasz
boborján2 #93880 üzenetére
Szóval igen, 10.9TB-nak kéne lennie, 7.85 helyett. Mit tudnék megnézni? 4 lemez volt eddig benne SHR-1-el, betettem 2 új 3TB lemezt, váltottam SHR-2-re, parity checkelt és itt tartok.
Amúgy csak azért választottam az shr2-t mert ennyi lemeznél már simán el tudom képzelni hogy egyszerre két lemez haljon meg és annyira nem kritikus adatok vannak rajta hogy összerakjak még egy nas-t valahol máshol.
-
válasz
boborján2 #93880 üzenetére
Bekevertek az Avatar-ok, szóval itt másik eset van...
Akkor szerintem pont rendben van. SHR2-nél 3 lemez kapacitása szolgál "védelemre".Tehát a 2 lemeznyi bövítés itt csak 1 lemeznyit takar. Ehehz hozzájön a MB - MiB (1.000.000 vs 1.048.576 Byte) különbség, és szerintem meg is van a hiány.
(Mellesleg szvsz egy külsö vinyóra vagy másik NAS-ra végzett mentés jóval többet ér...) -
Multibit
nagyúr
válasz
boborján2 #93850 üzenetére
Nem kéne kideríteni - kéretlenül! Feltételezem a fórumtársról, hogy felnőtt ember, tudja, hogy miért akar SSD-t a NAS-ba. Az ő dolga. A kérdése nem az volt, hogy kell-e SSD, hanem, hogy milyen SSD.
Te csak hiszed, hogy túlárazott a Samsung - vagy Micron - enterprise SSD. HA-n többször elérhetők kifutott, 0 km-es példányok. Csak be kell állítani egy figyelőt. Legutóbb 65 papírért árult valaki 8TB-s enterprise Samut. Korábban én magam vettem kettő ugyanilyet, egy másik eladótól, darabját 40-ért
Persze, ha valaki úgy gondolja, tömheti a nepperek zsebét elmebeteg összegekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- N€T0X|N: SSD cserék
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Parfüm topik
- HBO Max
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Klaus Duran: 2025 dude
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest