- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Egérpad topik
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Androidos telefonról galériát szeretnék szinkronizálni NAS-ra. Moments-t próbáltam, hát elég szarul működik. Vagy szinkronizál vagy nem......Más alternatíva esetleg?
Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok.
Az mit jelent ha azt írja ki a rendszer, hogy a köteten a szabad hely töredezett és mi ilyenkor a tennivaló?
-
hunace
tag
DSM7 alatt a mobilnetről a DSFile -t elérem a DSGET-et nem (hálózaton belül persze minden ok) DSM6 alatt nem volt ilyen gondom, van ötlet mit kellene frissíteni hogy működjön ?
-
netcore
tag
Dsm 7 alatt csak a ds letöltő működik? megoldották már a duplán tárolt fájlok problémáját?
Üdv Laci
-
WaterWave
veterán
válasz Magnat #73288 üzenetére
Most én is tesztelem a fordított proxy miatt csináltam bár ddns-t kiváncsi leszek megujulnak-e
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
trlala
aktív tag
Sziasztok!
A Photos Mobile telefonos alkalmazásban egyetlen fotó sem jelenik meg. Be van állítva, be is vagyok jelentkezve. Sem helyi hálózaton, sem távolról sem megy. A fura, hogy kb egy hete egy próba erejéig működött, de azóta semmi.
Köszi -
Patice
Topikgazda
Köszi srácok!
Akkor nálam van valami nagyon eltűzfalazva.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
acronka
tag
Sziasztok!
Mobilról szeretnék nagy mennyiségű fotót és videót elérni. Dsm6 alatt ez túl lassú volt, ezért a Google fotókat használtam nézegetésre, nas-ra csak mentettem az eredeti minőségben.
Most, hogy a Google beintett, nassal kellene ezt a funkciót (is) kiváltani.
Kérdés, hogy dsm7-el, és/vagy erősebb nassal tud e használható sebességgel működni a képek böngészése? Esetleg valami nem a gyártó által szállított Android applikációval?
Köszi, -
Sanya
nagyúr
válasz T0MEEE #73278 üzenetére
90 napra kapod a Let's encrypt tanusítványodat. a 60. nap körül a synology megpróbálja megújítani. Ha nem sikerül, a Let's encryptnek megadott emailen keresztül sír neked a lets, hogy le fog járni.
Gyk ezt akkor látod, ha nem sikerült az új tanusítvány generálás.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Patice #73283 üzenetére
Nálam is sikeresen lement (most egy manuális) tanúsítvány frissítés azon a nason, ami állandóan be van kapcsolva. Routeren nincs upnp és a 80/443 portok sincsenek forwardolva. A port forward csak az első tanúsítvány létrehozáskor kellett.
Engem most azért érdekel hogy mikor frissít, mert a szülőknél lévő tartalék nas csak heti 1-szer kapcsol be 2 órára, amíg a mentés lefut rá. DSM7 frissítés után néztem, hogy már narancs volt a tanúsítvány színe (talán még 20+ nap volt hátra) és nem szeretném, se 30 naponta ellenőrizni, se azt, hogy érvénytelen tanúsítvány miatt nem sikerüljön a mentés.
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #73282 üzenetére
Routereden be van kapcsolva az UPnP?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #73280 üzenetére
Pár napja próbáltam, nem sikerült a Let's Encryptes megujítás, mert nem volt nyitva a port. És Syno-s domain-re indítottam. Látszólag lefut a folyamat, de a tanúsítvány oldalon a DSM-ben nem írja, hogy meg lett-e újítva. Nem ad hibaüzenetet...
Gyári leírás is tartalmazza ezt a kitételt.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
Topikgazda
válasz Sanyi.mTs #73276 üzenetére
Mostanában olvasgattam utána, mert jó lenne nekem is egy érvényey, harmadik fél által aláírt, hiteles tanusítvány.
A megújításkor nyitva kell lennie a 80 és 443 portoknak net felöl a NAS-ra, hogy le tudja generálni a Let's Encrypt. Ezt nem tudom, hogyan lehetne automatizálni, mert alap esetben ezeket nagyon nem ajánlott forwardban hagyni.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
T0MEEE
tag
Ezt hogy érted?
Most a következő hiba is jelentkezett:
van egy közös mappa, amit lát mindenki, na ebből a közös mappából az egyik ügyfél törölt egy mappát a saját gépén, ekkor az ő gépéről eltűnt, de a többiek még látják (természetesen kétirányú szinkronizálás van beállítva a drive alkalmazásban mindenkinél) -
Sanyi.mTs
addikt
Let'S Encrypt tanúsítvány (automatikus) megújítás folyamatáról van valakinek információja?
Mikor próbálkozik? 1-2 nappal a lejárat előtt vagy ha csak lejárt vagy máskor? Esetleg lehet tudni, hogy a nap melyik órájában próbálkozik? -
paolinho
őstag
iOS alatt mi pótolja a DS get-et? A DSDownload lenne?! Kár lenne, ha csak ez lenne, mert ez fizetős.
-
gg72
veterán
A port továbbítást amúgy hol lehet az új DSM-ben kikapcsolni? Nem találom... Sajnos nem tudom az új routeren kerszetül elérni, ezért most megpróbálnám kikapcsolni.
-
blakey
titán
Amit szeretnél, egyébként a kék sávra kattintva előre definiált szolgáltatások lesznek, int pl. FTP.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
DS Chatet használunk, de az utóbbi időben az asztali értesítés nem működik Windowson. Se a tálcán nem villog se az értesítési panelen nem jelenik meg ha új üzenetet kapok. A legújabb verzió fut a NAS on és a Windowsos appból is a legújabb fut. Windowson az értesítések be vannak kapcsolva, DS Chat hozzáadva. DS Chat rendszergazdai beállításokban az értesítések be vannak kapcsolva. Már minden beállítást végignéztem, de nem jövök rá miért nem működik. Van ötletetek mit ellenőrizzek még? Vagy ez inkáébb Windows probléma lesz?
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
ptoma
tag
Sziasztok!
Hol tudom beáraztatni a NAS-omat?
Üdv T:D
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Nálatok is előfordul, hogy egyes, száz százalékra letöltött file-okat egyszer csak leállítja a transmission, és 99,9 %-os letöltöttségűnek mutatja. Elindítva, pár másodperc alatt úgymond letölti 100 %-ra, és a visszaosztás folytatódik. Valamikor többször, valamikor elég egyszer csak "noszogatni". Főleg nagy méretű letöltéseknél fordul ez elő. DSM6-on vagyok. -
momoxp
tag
Sziasztok, Hogy tudom beállítani, hogy csak belső hálóról vagy VPN segítségével érjek el bizonyos portokat?
-
WaterWave
veterán
válasz AiRLAC #73232 üzenetére
Nem tudod, hogy a droppy-t fordított proxyval hogy lehetne elérni? Vagy nem használod?
Ugyanis hiába lépek be vele (user,pass) csak fekete ablak van... Sima eléréssel jó... Csak nem akarom, hogy látszódjon a droppy nas címében a port szám.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Magnat
veterán
Üdv,
DS Photoban be lehet állítani vhol, h ne nyilvános albumot ajánljon fel defaultban hanem privátot?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
törölt tag
Nektek is szokott olyat csinálni az openvpn , hogy többször is azonosítási hibával nem csatlakozik , majd egyszer csak sokadikra jó lesz?
Biztosan nem elírom a jelszót , mert ctrl c , ctrl v -vel másolom.
[ Szerkesztve ]
-
huan
őstag
Na ezt nem értem...
Teljesen új telepítés, csak docker és qbittorrent. semmi más.
A qbit belső portja 6881 routeren nyitva. a docker helyi port 6881, mégis sárga a kapcsolatjelző... -
Sanyi.mTs
addikt
De pár hsz-szel feljebb meg a hátsó reset gomb nyomást írtad.
Vannak rajta fontos adatok? Ha nincs, akkor kivenném a HDD-ket és PC-n törölném a partíciókat, majd visszaraknám és úgy telepíteném újra, mintha frissen állnék neki.Szerk.: akkor még nem tért magához a reset után. (Remélhetőleg)
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
-
huan
őstag
Sziasztok,
Elejéről szeretnék mindent beállítani a ds720+-on. Minden gyári értékre történő törlés után kék led világít, zöld status villog. Reset hátul megvolt 4mp-ig 1 csippanással, majd újból 4mp 1 csippanással...minden, de csak a status villog. Hogyan kell resetelni? DSM7 -
nagyúr
Sziasztok!
DS Audio-t tefonon használóktól szeretném kérdezni, hogy utóbbi idoben nem tapasztaltak extrém melegedést a telefonon zenehallgatás közben?
Korábban nem emlékszem, hogy ilyen lett volna és nem tudom eldönteni, hogy a telefon új romja, vagy a DSM7-re váltás okozza?Köszönöm a segítséget.
-
Sanyi.mTs
addikt
Az egyik távoli NAS-omon (DS220j) frissítettem DSM7-re.
Ha jól emlékszem a tanúsítványoknál létrejött a QC-ra egy LE tanúsítvány. Ezt vajon lehet használni máshoz is? Pl. hyper backup-hoz?
Most nem tudom megnézni, mert ütemezetten a hét egyik napján kapcsol be hajnalban, hogy hyper backuppal mentést csináljak rá, majd kikapcsol. Mert akkor nem kellene 3 havonta figyelnem, hogy frissül-e a mostani tanúsítvány. -
WaterWave
veterán
Ez a droppy nevű alkalmazás is szuper... nem kell szharakodni a kepfeltoltesekkel.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
-
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Újrahúztam ma a Nas-t. Egy dologgal nem bírok, a Download Station-nél a port nyitással.
Mindenhez tudtam pontot nyitni de ahhoz valamiért nem engediNyitottam portot a szolgáltatói modemen, Külső hozzáférések - Router beállításainál is azt írja, hogy ok, nyitottam portot a routeren (Synology RT2600ac) elvileg ott is azt jelzi hogy rendben.
De ha rámegyek egy Port Checker-re ott azt jelzi hogy zárva.
Kipróbáltam már több portot, de mindegyiknél ugyan ez, és csak a DS-nél csinálja, a többi mind rendben van.Felraktam a transmissiont is, ott is gond nélkül nyitottam portot.
Valakinek esetleg van ötlete?
-
huan
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #73220 üzenetére
Azt hiszem ebből gyári állapot visszaállítás lesz...
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Ott más gond lesz, USB-s HDD-k eddig is működtek, azoknak a támogatása természetesen a DSM7-ben is megmaradt.
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz Statikus #73124 üzenetére
+ #73125 WaterWave
+ Patice (topikgazda)Megtörtént a frissítés távolról.
A következő bekerülhetne topik összefoglalóba: ha csak quick connect-en keresztül éred el a (távoli) NAS-od, akkor ne frissíts távolról DSM7-re, mert a quick connect hozzáférés frissítés után kikapcsolódik. Azt belső hálózatról elérve újra kell engedélyezni. Engedélyezéskor felugrik a Synology weblap bejelentkező oldala, amivel újra aktiválni kell a hozzáférést.[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
Kérdés azokhoz, akik frissítettek már DSM7-re: bekapcsoltátok az Active Insight funkciót plusz a teljesítménymutatók rögzítését?
Ha igen, tapasztaltok többlet CPU/RAM használatot? Milyen NAS-on?NAS háttérképet hol lehet megváltoztatni? a bejelentkezési háttérképet sikerült, de a bejelentkezett oldalét nem.
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
A bejegyzésben lévő modulok soros kommunikációhoz vannak, usb-s diszkhez usb_storage vagy usb-storage kellene. Nincs 7-esem, így nem tudom megnézni. Persze, a blacklist listában akár szerepelhetnek is, akkor nem is fogja betölteni a kernel.
pl.
cdc-acm.ko - USB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters (GPL) -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Ugye jól tudom, ha van egy megosztott mappa, abba tudok kvótát beállítani, de az azon belüli al-mappákban nem?
-
-
őstag
-
WaterWave
veterán
USB támogatás hozzáadása DSM 7.0-hez:
-
czanga
őstag
válasz czanga #73189 üzenetére
DS409 Slimre lenne értelme az elmondottak alapján pl a DSM 3 utolsó verzióját visszatenni? Most még nem vesztek semmit, szivesen próbálkozok, de érdekel olyanok vélménye akik jobban benne vannak. (hátha megoldja, hogy valószínüleg CPU bottleneck alakul ki, ezért nincs rendes letöltési sebességem Download stationben)
-
dkess
őstag
válasz CortezX #73201 üzenetére
Szia,
Az említett felhasználási körök tekintetében (ideértve a hosszabb távú terveket is) DS220+ lenne a javasolt. A NAS -hoz alapból két kameralicensz kell, ha a Synology gyári megoldását akarod használni. Persze lehet pénzért további licenszt venni, vagy másik NAS -t is ( ) vagy dedikált NVR -t ...
"regisztrációs kártya": [link] . Röviden: hivatalos magyar nyelvű magyar fórumhoz kapsz hozzáférést. Amennyiben elégedett vagy az itteni "támogatással", akkor e nélkül lehet élni.
Ugyanakkor ez nem csak ezt jelentheti, hanem, ha hivatalos viszonteladótól veszed, akkor az garanciális oldalról előnyösebb lehet - adott esetben hosszabb garanciaidőt is jelenthet meg mondjuk egynémely boltnál biztosabbat is adott esetben ...
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Kezdem kevesellni a Zyxel 325v2 erőforrásait, és mivel nincs időm/kedvem mókolgatni, egy Syno NAS-ban gondolkodom. Úgy gondolom, hogy egy 220J is kiszolgálná a jelenlegi igényeim, (adattárolás, biztonsági mentések, letöltések, DLNA) de hosszabb távon gondolkodva (VPN szerver, 3-4 kamera ha elkészül a házfelújítás) inkább a 220+ felé hajlok. Ebben kérnék egy megerősítést, illetve hogy érdemes-e a "regisztrációs kártyás" ill. 3 év garis csomagot megvenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Path of Exile 2
- nVidia tulajok OFF topikja
- Ütésálló teszten is átment a Poco X7, bírja az alámerülést is
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- CES 2025: prezentálta az NVIDIA az új GeForce-okat
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Windows 11
- További aktív témák...
- IPHONE 11 FEHÉR 64GB 79% DOBOZZAL
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- PlayStation 5 (PS5) DualSense Edge vezeték nélküli kontroller - újszerű, hibátlan, sosem használt
- Thrustmaster kormány pedállal és cockpittel!
- Green Cell Asus R510C R510L R556L X550C X550L töltő ÚJ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest