-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Vagy ha 3 havonta nem sajnálja rá az ember azt a pár percet akkor lehet egy aldomaint létrehozni a nason és azt importálni a másik rendszerbe ... egyszer próbaképpen egy teszt Xpenologyba berántottam, szépen működött vele ... meg már virtualizáltam a 216+-on DVA1622-t is VMM alatt (persze ezt is csak próbaképpen, van külön Syno nvr-em plusz licenszekkel
)
Btw, asztali SS klienset használ valaki Win alatt? Nem igazán értem h miért, de elég rendesen zabbantja a cpu-t, konkrétan annyira, h rá is untam, és mivel már minden kamerámat Reolinkre cseréltem, inkább a Reolink desktop kliensén nézem a kamerák élőképét, a SS-t csak akkor nyitom meg ha vissza akarok nézni valamit ...
-
Magnat
veterán
válasz
AiRLAC #98121 üzenetére
Mondjuk konténerre pont orbitális pazarlásnak érzem a nas-t, akkor már inkább egy külön kis minipc Proxmox-szal vagy vmivel és akkor mehet a virtualizálás anélkül, h az ember kifizetné a DSM felárát ... persze értem, h van az a szitu amikor külön vas nem éri meg, de alapvetően nem Syno specifikus dologra használni a nast elég nagy pénzkidobás, pont azért, mert ott inkább a szoftver ami drága
-
Magnat
veterán
válasz
Dr.FantastiK #98110 üzenetére
Vannak előnyei az épített gépnek, de ha nem tanulásnak szánod hanem beleszámolod az órabéredet amíg mindent összeraktál, akkor nem biztos, h jobban jöttél ki .. és akkor még mindig ott vannak a desktop és mobilappok, felhős integráció meg a többiek, amire vagy találsz ingyenes megoldást vagy nem, és ha találsz, akkor sem biztos, h működik.
Pl az ABB snapshotos megoldását mivel tudtad kiváltani? -
Magnat
veterán
Új telepítésnél kicsit trükizni kell: [link] (Nincs 25-ös nasom, szóval nem próbáltam) ... vagy amit a kolléga linkelt.
Van szkript ami minden indításnál átírja, de ha nem izgat a deduplikáció akkor igazából mindegy, mert ugyanott vagy mintha áttetted volna régi nasból a diszket, azt is engedi működni, csak új kötetet nem tudsz létrehozni.
-
Magnat
veterán
válasz
Ablakos #97980 üzenetére
Azt írja, h másik háztartásban van mint a nas, sztem a hálózat lesz a szűk keresztmetszet.
Egyébként ha nincs ABB, akkor én az Aomei Backuppert használom, az fut service-ként is Win alatt és lehet időzített mentéseket csinálni vele. (Lehet, h az általad említett appok is
)
-
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #97913 üzenetére
Active Backupnak egyébként nem is értem, h miért nincsen olyan funkciója (vagy lehet h van csak én nem tudom), h ha a fileok akárhány %-nál nagyobb arányban változtak meg akkor küldjön vmi riasztást ... a ransomware támadások 99%-át detektálni tudná.
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
-
Magnat
veterán
válasz
VANESSZA1 #97797 üzenetére
"Ki kell térni arra a problémára is, hogy az adott termékmárka gyártójának magyarországi szervizhálózata a legtöbb esetben nem vállalja a termék ingyenes kijavítását, mivel nem állnak szerződéses kapcsolatban a külföldi eladóval. Ez azt jelenti, hogy a terméket kijavítás vagy kicserélés érdekében külföldre kell a gyártó által kijelölt szerviznek vagy az eladó részére (célszerű a csomag nyomon követésével) visszaküldeni, amelynek magas költségét jellemzően a fogyasztónak kell megelőlegeznie, aki az eladó döntéséig lényegében kiszolgáltatott helyzetbe kerül (mivel ekkor a termék sincsen nála, valamint a kifizetett pénze sem)."
-
Magnat
veterán
válasz
kerlac #97762 üzenetére
Szia,
ha újat akarsz akkor DS124, ha használtat akkor amit találsz HA-n, igazából ha elég volt a 112J akkor bármi megteszi. Amit még érdemes mérlegelni az a support, ha van távoli elérésed és nem vpn-es, akkor nem akkora baj ha jön rá frissítés, ez esetben 18-as modell alá nem mennék, szóval 118, 119j, 120j (119j-ben mondjuk csak 256mb ram van, nem tudom h mennyire pörög vele a 7es DSM)
-
Magnat
veterán
Akkor vedd fel a host táblába a lokál ip-t a ddns névhez (ha van jogod a host filet szerkeszteni)
Vagy kicsit bonyibb megoldás de több gép esetén egyszerűbb is lehet, ha a nason konigolod a dns szervert és ott felveszed a lokál ip-jét is egy zónába és a routerben úgy állítod be a dhcp-t, h a kliensek a nas címét kapják meg dns szervernek. -
Magnat
veterán
A Windows az teljesértékű rdp-n keresztül, a Proxmox felületén browserben tudod vezérelni, szóval pont mintha VMM-ben csinálnád, csak itt nem lesz használhatatlanul lassú
Van egy Kernelpánik nevű YT csatorna, ott elég sok proxmoxos videó van ha érdekel, de egyébként ilyen otthoni általános használatra egyébként sem ördöglakat a beállítása még akkor sem, ha nem sokat értesz a linuxhoz, mint pl én
-
Magnat
veterán
válasz
Sanyi.mTs #97397 üzenetére
Szia,
gondolom az volt a hiba, h az openvpn csatolója meg a lan2 csatoló között nem volt ipforward engedélyezve a tűzfalban és mivel a lan1-m eg nem default gateway volt, így arra nem engedte a forgalmat ... lehet, h 2 csatolóval újra kéne konfigolni az openvpn-t, akkor talán lan2-re is lenne ip forwarding szabály.
-
Magnat
veterán
Szia,
ha ugyanazt az internetkapcsolatot használják, akkor nem is kell külön ddns, hiszen az a te otthoni neted publikus ip-jét fogja visszaadni és azon van a nas is meg a mini pc is. Szóval ha pl Proxmoxot használsz és nem írod át a default portokat (ami nem ajánlott, de az érthetőség kedvéért legyen így), akkor a huan.synology.me:5001-esn eléred a nast, a huan.synology.me:8006-on meg a Proxmox felületét ... minden attól függ, melyik portot melyik ip-re irányítod a routerben. Ha a Proxmoxnak akarsz érvényes certet is mert zavar a browserben a cert hibaüzenet, akkor csinálhatsz egy aldomaint a nason, mondjuk proxmox.huan.synology.me néven, és ha ezt importálod a Proxmox szerverbe, akkor a proxmox.huan.synology.me:8006 címmel hívva még a cert is érvényes lesz. Persze 3 havonta amikor lejár a cert, mindig be kell importálni az újat amit a Let's Encryt generált.
-
Magnat
veterán
válasz
burgatshow #97284 üzenetére
De az is csak akkor lesz gond, ha az eredeti nason, plusz a két másikon is megsemmisülnek az adatok ...
-
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #97098 üzenetére
A Jellyfin meg az Emby free forkja.
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi #97087 üzenetére
Jah h akkor te konkrétan a backupról beszélsz, oké, azt hittem, h több témában van megoldásuk amit nem ismerek ...
Itt ez eredeti közlemény a Syno német oldaláról: [link] Itt konkrétan a Plus modellekre való kiterjesztést írják, persze később lehet bármi ... mondjuk ha a Syno tényleg a NAS-ok Apple-jeként van számontartva, akkor még egy ok, h elengedjem ezt a brandet
A csak saját hdd-nket használhatod felfogás egyébként tényleg erre utal -
Magnat
veterán
válasz
Intelligencs #97072 üzenetére
Ha jól értem a mostani szitut, igazából csak addig kell átverni a rendszert amíg a kötet létrejön, utána már megy a rendszer nem Syno hdd-vel is .. Amúgy egyet értek, bár az igazat megvallva úgy, h van home szerverem, igazából elgondolkodtam azon is ,h megveszem a HA-n 85-ért kínált 223-at, valójában az is elég lenne, ha lehetne rá 2.5Gbe-t hebrákolni és akkor 2033-ig minimum van időm kigondolni, h mi legyen
Virtualizációra amúgy is pazarlásnak tartom a Synologyt, túl drága ahhoz, h az erőforrásait olyan dologra pazaroljam amihez nem kell a DSM ... kivéve azt a xpeno DVA 1622-t amit fricskából egy 216+-on virtualizáltam le, bár érdemben azt sem használom, van külön Syno NVR-em
-
Magnat
veterán
válasz
sziszi-fuszi #97074 üzenetére
De a value modellek megmaradnak (mármint nem kell beléjük Syno hdd), azzal nincs gond aki azt veszi? Sőt, akkor ha vki maradni akar a Synonál, arra kényszerül, h olcsóbb modellt vegyen, az hol biznisz a Synonak?
Enterprise környezetben egyébként mik azok az olcsó kulcsrakész megoldások amit kínálnak? -
Magnat
veterán
válasz
futureboy #96953 üzenetére
Szia,
ez a kérdés időről-időre előkerül, rémlik h vmi fórumon a gyártónak is feltették a kérdést és volt rá vmi zavaros magyarázatuk amit akkor sem értettem
Sztem is szívás, nálam úgy van megoldva, h egy mappa van felcsatolva és annak a gyökerében van egy parancsikon, ami a nas ip-jére mutat:Ha rányomok, beadja a teljes struktúrát (persze ez lehet a c meghajtón is, nem muszáj a nason lennie)
-
Magnat
veterán
válasz
valaki7697 #96850 üzenetére
Szia,
ez a defrag amit linkeltél, Windowsra való, nasra biztosan nem fogod felvarázsolni, de nem is nagyon van rá szükség ... nézd meg, melyik mappában mennyi cucc van, valszeg csak törölni kell a fölös fileokat.
-
Magnat
veterán
válasz
cidalain #96829 üzenetére
Alapvetően igazad van, de én mégis sejtek mögötte valami svindlit ... kizártnak tartom, h egy Syno szintű cég ne tudna beszerezni tesztelésre diszkeket külső gyártóktól, és ha tud akkor miért nem úgy dobta piacra a 25-ös modelleket, h már megtörtént a kompatibilitási vizsgálat? Meg arra is kíváncsi lennék, h ha nincsenek tesztelésre olyan lemezei amik az eddigi listában szerepeltek, akkor az eddigi listát mi alapján állították össze?
Meg az is egy vicc, h új kötetet nem tudsz létrehozni egy nem Syno diszken, de egy régebbi nasból átteheted? Akkor kompatibilis lesz vagy a régi ügyfeleknek jár ennyi engedmény? (Már látom a HA!-n a hirdetéseket, küldd el nekem a 925+-ba szánt diszkedet, létrehozom a kötetet a 718+-on 5 ezer forintért és már ki is játszottuk a rendszert)
Szóval bárhogy is nézem meg bármi is lesz a vége ennek, ez így most óriási balfaszság vagy görénység a részükről.
-
Magnat
veterán
Asustor nekem is benne van a pakliban, de ezt látatlanban mondom, nem ismerem a rendszerét ... vagy veszek majd egy vmi 25 előtti +-os modellt (224+, 723+), azokra jó sok support lesz még, igazából az egyetlen ami az újabbaknál jól jönne, az a 2.5-ös nic, de akkor marad az usb-s 2.5 ... vagy veszek arm-es változatot, ott nincs diszkekre megkötés ha jól tévedek ... Active backup helyett meg majd nézek valami mást... vm-eket meg már úgyis jobban megéri egy kis minigépen futtatni, másra nem kell az Intel chipset amúgy sem.
-
Magnat
veterán
Szia,
korábban írtam ezt, h talán ez lehet az oka inkább (illetve nem szerintem, hanem a link szerint
):
Nekem 718+ van, az abban lévő N3150 Windows host alatt bőven elég egy másik virtuális Win 10 futtatására egy szintén N3150 alapú minigépben, szóval ezért is inkább gyanús nekem, h nem az lesz a kevés.
-
Magnat
veterán
válasz
Zwodkassy #96558 üzenetére
Nagyon leegyszerűsítve annyit, h mindig azon a lábán válaszol vissza a nas, ahonnan kérdezték. Ez ha azonos subnetből szólítod meg akkor alapjáraton is így van, de routolt hálózaton vagy vpn-en már nem. Otthoni környezetben sztem nem nagyon van rá szükség, de biztos van akinek jól jön ... akartam rá írni példát, de olyan nyakatekert lett, h inkább kitöröltem
-
Magnat
veterán
Jah, ezt elfelejtettem, sztem azért látja a tracert h a 204-es ip a PC-4 és a ping azért nem, mert ez ha jól gondolom, nincs bejegyezve a dns-be, hanem egy sima windows gép hostneve és akkor az netbios v vmi más módon jutott a tracert tudomására ... a ping meg nem néz csak dns-t meg host file-t.
Ha kiadod, hnbtstat -c
Akkor lesz bejegyzés a PC-4-re?
-
Magnat
veterán
Sztem nem lehet, mármint meglehet, h vmi tákolással igen, de ezt az adott vpn sztem maga állítja be ... az történik, h amikor indítasz egy kérést a kliensről, akkor a nas virtuális vpn csatolójáról (10.2.0.0) routolódik át a kérés a 192.168.1.x lábára ... de itt van egy NAT, olyasmi mint amikor az otthoni routeren kimegy a kérés az internet felé. Amikor egy másik 192.168.1.x hálóban lévő eszközt akarsz elérni, akkor a NAT táblában elmenti, h az a kérés a 10.2.0.1-es ipről jött, a választ oda kell visszaküldeni ... de a saját wan lába egy speciális eset, erre alapvetően nincs NAT szabály, mivel ez "ő maga", erre szolgálna a NAT loopback vagy más néven hairpin nat, ha ez nincsen, akkor egyszerűen nem tudja, h a kérésra adott választ hová kell visszaküldeni ... van pár ilyen router is ahol nincs ilyen NAT loopback, azokon az eszközökön nem tudod a saját nasodat sem a lanból elérni a ddns címével, mivel az a router kint lábának a címe és nem fog visszafordulni a kérés a belső hálózatba ... ez van az l2tp esetében is a nason ezek szerint.
-
Magnat
veterán
Akkor jól értem, h így elérsz mindent, csak a nast nem a 192-es címén hanem a 10.2.0.0-n? Azt sejtésem szerint azért nem, mert ezexerint nincs nat loopback a nas tűzfalában, de ha a 10.2.0.0-n eléred, akkor azért nagy baj nincs (ok, értem h a ddns nevével pl nem éred el).
-
Magnat
veterán
válasz
defy456 #96500 üzenetére
-Nasnak fix címe legyen akár dhcp szerverben, akár magán az eszközön
-nem lehetsz szolgáltatói NAT mögött
-routeredhez kell hozzáférés, elvileg ha a nast eléred akkor reverse proxyval elérheted router felületét is, de ha nem csináltél még ilyet akkor lehet jobb lenne helyben megcsinálni vagy inkább egy ottani gépre Teamviewerrel belépni és arról beállítaniNagyjából ennyi ...
-
Magnat
veterán
válasz
boborján2 #96493 üzenetére
Attól függ, mennyire jó a memóriád és mennyi portot használsz
Pl mondjuk, h a nas https portját (5001) elteszed az 55001-re a routerben, akkor ha lanon vagy és a nas címe 192.168.1.100, a ddns címed meg boborjan.ddns.org, akkor távolról így éred el:
boborjan.ddns.org:55001
lanon meg ha ddns névvel használod és van a routeredben nat loopback akkor szintén
boborjan.ddns.org:55001 vagy 192.168.1.100:5001
Ha viszont a nason állítod át, akkor lanon is az 55001 portot használhatod:
boborjan.ddns.org:55001 vagy 192.168.1.100:55001
Nem nagy ügy, de amikor tesztelsz valamit és van még más 10 dolog ami miatt lehet, h nem műxik akkor bele lehet zavarodni, ennyi.
-
Magnat
veterán
l2tp-n a Synoban tényleg nincs állítási lehetőség, de ha a kolléga azt mondja, h műxik akkor biztosan be kell kapcsolni ezt az opciót amit mondott ... valójában az történik, h a nas tűzfalában van egy postrouting szabály ami egy masqarading, tehát ilyenkor te a virtuális csatolójával kerülsz egy hálózatba, és a nas úgy fog működni mint az otthoni routerek, csak neki a wan lábán nem az internet lesz hanem a te lanod, vhogy így:
Csak ugye ahhoz, h a lanon elérd a többi eszközt, meg kell mondani az eszköznek amin fut a vpn kliens, h ne csak a 10.2.0.0 ip-re menő forgalom menjen a 10.2.0.1 csatoló irányába, hanem mondjuk a 192.168.1.50-re menő is, (mondjuk ez a lanodon lévő másik eszközöd címe amit el szeretnél érni), de ezt l2tp esetében csak így tudod megtenni, h bekapcsolod az "Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" opciót, viszont ebben az esetben a teljes forgalom át fog menni az otthoni hálózatodon ami egyébként kimenne a netre ... szóval ha be van kapcsolva a vpn és letöltesz egy 5 gigás Ubuntu image-t, akkor ez be fog menni az otthoni hálódra és onnan megy hozzád, szóval ott generál 10GB forgalmat ... meg persze annyira lesz gyors az internetelérésed, ami az otthoni upload/download/ahol vagy download közül a legkisebb. És ha megnézed a neten a what is my ip.com-ot, akkor az otthoni címedet fogja visszaadni.
Ha ezt el akarod kerülni, akkor még meg lehet próbálni egy statikus route-ot csinálni, h csak a 192.168.1.x (ha nem ez az otthoni címtartományod, akkor persze arra kell megadni) irányba menő forgalmat küldje a vpn csatolód felé vhogy így:
route ADD 192.168.1.0 MASK 255.255.255.0 10.2.0.1
Ha ezt kiadod Win parancssorban, akkor restartig vagy a parancs törléséig a vpn csatoló felé fog menni a 192.168.1.0/24 alhálózatba menő összes kérés. (Ha meg -p paramétert is megadsz, akkor a restart sem törli)
-
Magnat
veterán
-
-
Magnat
veterán
válasz
makoss #96445 üzenetére
Szia,
2 lemezes tömbhöz sztem semmi ... a 2.5Gbe tökéletes, bár nem tudom, h ezekre a nasokra van-e megoldás, régebbikre igen. Ha ssd-t teszel be lemezek helyett akkor persze már látod a sebességnövekedést, illetve még akkor, ha az nvme ssd-t a 723+-ban megmókolod storagenak, de azt sem szabad elfelejteni, h ahhoz azért kell 10gigás switch is ... biztos van az a felhasználás amikor jól jön (mondjuk Proxmox HA clusterhez), de sztem általánosságban SOHO környezetben kevesen használnák ki.
-
Magnat
veterán
válasz
tome0001 #96270 üzenetére
Nem a rögzítéshez, hanem már ahhoz is, h felvedd a kamerát a SS-be. Amúgy még ha az írást bírja is a diszk, 3 kamera felvételének folyamatos rögzítése kizárt, h ne fogja vissza a teljesítményt, hiszen bármilyen íráskor vagy olvasáskor folyamatosan rángatnia kell a fejet a rögzítések írása miatt.
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40 #96267 üzenetére
ChatGpt elmondja lépésről lépésre ... azért ajánlom h inkább őt kérdezd (Mondjuk így: Synology nason szeretnék dockerben vpn (wireguard) gatewayt csinálni úgy, hogy a lanon más kliensek tudják átjáróként használni, hogy kezdjek bele?), mert egyrészt én nem Synologyn és nem Dockerben csináltam, másrészt meg csak Debianra van vagy 3féle tűzfal, mindegyiken máshogy kell beállítani és én is belekeveredtem (meg sztem az Ai is) a dologba egy kicsit, szóval tuti kérdezni kell menet közben is ... illetve tényleg teljesen jó szándékkal mondom, h ha az AI segítségével nem tudod megcsinálni akkor jobb lenne ha megkérnél vkit h csinálja meg neked, mert akkor egy step by step guide sem biztos, h segíteni fog, főleg ha ezek a dolgok teljesen kínaiak neked ... Szívesen segít sztem bárki aki tud, de sanszosan egy végtelen kérdezz-felelek lenne a vége.
-
Magnat
veterán
válasz
tome0001 #96260 üzenetére
Szia,
sztem igen, csak ugye kell egy licensz hozzá, az meg eléggé nem olcsó móka ... de elvileg egy DS 115 ezt bírja:
10 db (max. 300 fps 1280×800, 90 fps 1920×1080, 60 fps 204×1536 és 30 fps 2591×1944 pixeles felbontás esetén)Szóval 3 kamera biztosan nem lesz neki gond
Nekem egyébként van egy NVR1218-am 4 kamerával, annak 12 lenne a max, de gyárilag 4et enged. A rendszersebesség persze nem egy világbajnok, de működni működik.
-
Magnat
veterán
válasz
AiRLAC #96259 üzenetére
Bridged networkből kell neki ip címet kapni, tehát nem a nasról NAT-olva (hogy közvetlenül elérhető legyen a lanból), ip forwardingot be kell kapcsolni (hogy hajlandó legyen a lan ip címére jövő adatokat kitolni a vpn-en) és a masquaradingot engedélyezni a tűzfalban (hogy a csomagok visszataláljanak a küldőhöz, kvázi mint egy soho routerben).
-
-
Magnat
veterán
válasz
tobias40 #96246 üzenetére
Jaja így értem, én azt csinálnám, h dockerben vagy Vmm-ben futtatnék egy vmi kis linuxot aminek bridgelt csatolója lenne (tehát nem natolva a nas felé), és azon hoznám létre a vpn kapcsolatot. Aztán még engedélyezni kell az ip forwardot, meg a masquaradingot is. Ha ez megvan, akkor ennek a vm-nek a lan ip címét ha megadod DG-nek az adott kliensnek, akkor a vpn tunnelen fog kimenni a kérés. (Pont nemrég csináltam hasonlót, csak nem nason)
-
Magnat
veterán
válasz
Multibit #96197 üzenetére
Pont ezt akartam mondani, azért van bőr a képükön, h 2019-es chipsetet tesznek egy 2025-ös modellbe... mindezzel együtt valszeg vmi ilyesmi lesz a kövi nasom ha a 718+-ról lejárt a support, addigra már ezek is lesznek 3 évesek, hátha lehet jó áron találni majd... amit lehet, már úgyis inkább a kis homepc-n futtatok.
-
Magnat
veterán
válasz
lesliew #96149 üzenetére
Nem mindig törli sajnos, ha parancssorban kiadod, h "net use", nem lesz már hasonló megosztás a listában?
Ha van, akkor töröld parancssorból, ha pl ezt látod:
OK \\123.123.123.123\shared Microsoft Windows Network
Akkor azt töröld így:
net use \\123.123.123.123\shared /delete
-
Magnat
veterán
válasz
Gardaai #96096 üzenetére
Ez egy állandó dilemma sztem, valahol persze érthető, h ennyi pénzért modernebb megoldásokat várnál, de másrészt meg az is igaz, h ez nem webszerver hanem nas, és igazából amíg tudja a speciben feltüntetett protokollokhoz megadott sebességeket, nem igazán van közünk hozzá, h mi van benne (érted, hogy értem) ... értem azt is, h sokan dockereznek meg virtualizálnak (én is), de valójában itt mivel a Synologynál az ár jó részét a szoftver teszi ki, ez valahol színtiszta pazarlás abban az értelemben, h ha csak azért fizet valaki többet, h nem DSM alapú dolgokat futtasson, akkor sokkal jobban jár egy külön kis vassal a nas mellé (mármint bizonyos teljesítményigény fölött, mert ha csak ramot kell tenni bele és minden másra elég a vas akkor az még nem olyan fájdalmas, de ha kell a plusz kraft, akkor nem feltétlen éri meg Syno alapon gondolkodni) - de nyilván ez felvet egy csomó plusz problémát is, szóval meg kell találni az arany középutat
Nekem most egy 718+ van, de a következő majd akkor lesz helyette ha ez már nem fog frissülni szoftveresen, de biztos h a leggyengébb inteles lesz a max amit megveszek ... mellett van egy (illetve 2, de mindegy) minipc-m kis fogyival, ssd-vel, 16GB rammal, Porxmox-szal, azon elfut dockerben meg vm-ként minden ami kell és nem Syno-specifikus
-
Magnat
veterán
válasz
AiRLAC #96088 üzenetére
9 ha jól tudom, de igen, azért írtam, h ami tudja amit kell mert nem tudom h ebből az m2 slot melyik konkrét vason mennyit kap meg ... sztem neki nem a hálózat a bottleneck, hanem h a proci milyen gyorsan jut hozzá az adathoz, egyáltalán nem biztos, h utána abból mind kimegy a hálózatra.
-
Magnat
veterán
válasz
s7evcsenko #96035 üzenetére
Szia,
ha a beépített lejátszó nem tudja, nézd meg, van-e rá Plex, Jellyfin, Emby vagy Kodi, sztem ezek mind tudják ... persze a nasra is kell a szerveroldal talán Kodit kivéve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Dell Precision 7670 FHD+ i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1T G4 / Quadro RTX A4500 16GB / HU vb Pro tervező
- LG OLED55G42LW LG Gyári garancia 3 év
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest