Hirdetés
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen hardverek bújnak meg a Télapó puttonyában?
- Milyen TV-t vegyek?
- Androidos fejegységek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple asztali gépek
- Mini-ITX
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kulu22
aktív tag
Sziasztok, sok- sok olvasgatás után beruháztam egy DS716+-ra, remélem beválik.
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz MrCsiT #23821 üzenetére
Ez az első NAS-om, eddig MiniITX-re telepített Win szerverrel játszottam. (Celeron J1900 / 16G RAM / 256SSD + külső házban 4+2TB WD green lemez). Az új fájlrendszerre formáztam, még nem nagyon teszteltem, 2db WD Red Pro 6TB van benne JBOD, most még piszmog vele... Ha lesz sebességadat, megírom
Itt vettem: [link] és
RAM bővítést tervezek: [link]Mr Bond 007: egyenlőre sok tapasztalatom nincs, torrentezni majd később szándékozom. Az eszköz ventillátora elég halknak tűnik, viszont a 2 lemez együtt elég hangos - és mintha a doboz egy kicsit rá is tenne.
-
kulu22
aktív tag
Első tapasztalatok:
- a 8GB-os modult megette
- Windowsról (SSD meghajtó) másolás iSCSI kötetre ~ 10GB-ig 220-240MB/s -ot ír, felette leesik 70-80MB/s-re
- ugyaninnen megosztásra 100-105MB/s -
kulu22
aktív tag
válasz heroldbalu #24039 üzenetére
Nem a Samsung szervert nem látja? Vagy nem tud bejelentkezni oda? Ha jól emlékszem az app használatához a TV-n is kell lennie internetelérésnak Samsung feljesztői fiókkal.
Esetleg próbáld ki a Serviio-t, nekem az vált be. Ha teszel a médiafájlok mellé xbmc nfo fájlokat, remek jól tudsz kategóriák szerint is böngészni. DLNA ez is, a free verzió is egész jól használható. -
kulu22
aktív tag
válasz Cogwheel71 #24089 üzenetére
Ha nem érdekesek a beállítások / adatok, HDD kivesz, valami másik gépben - PC - pucold le az összes partíciót, visszarakva tisztán telepíthetsz egy újat. Ha van rajta fontos adat, akkor persze backup az egészről előtte.
-
kulu22
aktív tag
Használta valaki a cpan-t már?
-
kulu22
aktív tag
válasz Intelligencs #24114 üzenetére
Ha ezt tudom, én is kivárom. Pár hete vettem meg a 716+-ot és egy DX213-at. Ha úgy döntesz hogy megveszed, majd írj pár sort, hogy milyen.
-
kulu22
aktív tag
válasz Intelligencs #24128 üzenetére
A DX213 egy kétlemezes bővítőegység, ha nagyon kinövöm, még ott van az 513-as. A 716-ban 2x2TB van tükörben, ezen van minden fontosabb dolog + Crashplan ami folyamatosan menti külső VPC-re ami olyan. A bővítőben 2x6TB van sima JBOD-ban, ezen filmek és minden egyéb. Annyiban talán jobban jártam, hogy a külső egység képes hibernálni ha nem használják, így a fogyasztás és a zaj is minimális lesz. Az egyik ok ez volt miért átálltam MiniITX-ről - tovább bírja a szünetmentes is alatta
RAID: úgy vagyok vele, hogy csak azt tartom ilyen helyen amit nem lehet letölteni - a többiről elég egy listát tartani valahol. Filerendszer hiba ellen pedig semilyen RAID nem véd, csak a biztonsági mentés. Sajnos jártam már pórul így - igaz az PC-ben volt - azóta mindig megy backup külső helyre is. -
kulu22
aktív tag
válasz tomi5244 #24179 üzenetére
Nem a NAS-on van a gond hanem a klienseden amivel csatlakozni próbálasz. A régi IP-hez új kulcsot kap (hiszen új telepítésű a NAS). El kell "felejtetni" a klienssel a régit, akkor be fog engedni. A hibaüzenetben megadott known_hosts file-ból töröld ki a megfelelő (harmadik) sort.
-
kulu22
aktív tag
válasz #29810560 #24332 üzenetére
HeidiSQL? Windowsról fut, ingyenes és baromi jó. Annyi, hogy előtte be kell engedni a root usert az sqlbe mondjuk a helyi hálózatból, mert alapból csak a localhostról engedi.
Tudom, hogy külső program, de az ember úgysem buzerálja az SQL-t napi szinten (vagy csak kevesek ).
Ha pedig netán a web service fut a NAS-odon és még kintől is látszik, a phpMyAdmin csak támadási felületet ad, vannak webes hostjaim, naponta próbálkoznának rajtuk a phpMyAdmin-on keresztül. -
kulu22
aktív tag
válasz #29810560 #24334 üzenetére
Csak amikor állítgatsz valamit az SQL-ben kézzel. Gyak. u.a. mint a phpMyAdmin / annak helyettesítésére való, csak natív windows program. Az adatbázisok és a DB motor (MariaDB) továbbra is a NAS-on van és működik akkor is ha nem csatlakozol hozzá a Heidivel. Vannak más programok is erre a célra de nálam ez vált be, egyszerű áttekinthető és mindent meg lehet vele csinálni.
-
kulu22
aktív tag
[link]
Arra kell figyelni, hogy az utolsó pár DSM verzióval nem működik, mert a Synology nem volt eddig hajlandó a kernel forrást publikálni, idővel megoldódik, de ez nagyon nem izgat mert az appjaim rendben működnek, kintről közvetlenül elérni pedig a NAS-t nem lehet, így a biztonsági foltozás számomra nem annyira életbevágó. Most DSM 6.0-7321 Update 7 alatt megy, stabilitási gond nincs, bár igyekszem nem túlzottan kifektetni.
Azt azért tudni kell, hogy kellő mennyiségű ram és processzor kell alá, de a 916+ -on meglepően gyors a guest, ebben ugye normál processzor van, nem celeron. Egy windows server 2012 (3GB) és egy debian virtuális gépet (512MB) járatok már majdnem fél éve, eddig egyikkel sem volt semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz heroldbalu #26482 üzenetére
Crashplan?
-
kulu22
aktív tag
-
kulu22
aktív tag
válasz mikrofon #26982 üzenetére
Szerintem nagyjából mindegy. Az 5 portos TPlink sem megy annyival rosszabbul mint a 24-es Dell.
Ha nagyon kukacos vagy akkor nézd meg a kapcsolási teljesítményét, de sztem itt még irreleváns,
a kicsikről valószínűleg ki sem lehet deríteni.
Nálam 4db Hikvision van a NAS-ra téve, kb 16-17Mbit-et megesznek (összesen) úgy, hogy 1536p-n megy 20fps-el. Mondjuk ezeknél lehet állítani max bitrátát.
Amit lehet, dróttal köss össze[ Szerkesztve ]
-
-
kulu22
aktív tag
válasz heroldbalu #27212 üzenetére
IE-ben kifogástalan
Ahogy nézem, nem is fog menni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz heroldbalu #27212 üzenetére
Esetleg natív kliens (menüben: klienskezelés) ? Már ha windows-on használnád.
-
kulu22
aktív tag
Meguntam, hogy nincs firssítés a VirtualBox-hoz (a Syno genya és nem adja ki a kernel forrást) és közel 9 hónapos DSM-et kell használnom. Így aztán a virtuális gépek elköltöztek egy Intel NUC-ra, a NAS-om pedig végre up to date.
[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
Leírva valóban nem sok, de már az átlag 100w is messze túl van a tűréshatáromon. A 916-osom fogyasztása 4 lemezzel + 2 bővítős egységgel 25-50w között mozog terheléstől függően. Egy év alatt kb. egy lemez ára. Nem feltétlenül ezen akarok spórolni, de egyrészt igenis számít, hogy a sok folyamatosan működő vacak a házban mennyit fogyaszt, másfelől ilyen dögöt nem tudom ki használ (ki) otthon. Annó nagy reményekkel indultam én is neki, hogy majd milyen jól megoldom a virtualizációt rajta. Ment is, de miután a Synology egy ideje nem adta ki a kernel konfigot / forrást, nem tudták a legújabb DSM verzióra portolni a VirtualBox-ot. Választanom kellett a virtualizáció és a friss (és vélhetően biztonságosabb és okosabb) DSM között,. Ez utóbbit lett a nyertes. Meg ugye ezek a felsőkategóriás szériák teljesítényre vannak optimalizálva, nem arra, hogy csendben duruzsoljanak a TV mellett. persze ha valakinek az a fétise...
-
kulu22
aktív tag
Dehogy gondolkodtam ilyesmiben, a 916 pont megfelelt erre a célra Pontosan azt mondtam, hogy irreális a felsőkategóriát otthoni környezetben használni. Próbáltam megtalálni az optimális eszközt ami még kiszolgálja amit terveztem, és a 916 volt az. Utólag sem bántam meg annak ellenére, hogy a VirtualBox kiesett.
Bocs, sztem csak félreérthető volt, természetesen a külső egység két lemezes, nem pedig két bővítőegység van.blackrulz:
- 2x2TB Red - ami napi használatban van és fontos hogy mindig elérhessem
- 2TB Purple a kameráknak
- 5TB Red - sallang: letöltések, mindenféle átmeneti állományok, ill. 3db iSCSI LUN amikre a desktopok biztonsági mentése megyDX213: 2x6TB Red Pro - filmek stb + Crashplan lokális mentési helye.
A biztonsági mentést Crashplan-el oldom meg, egyrészt a külső egységre, mésrészt a saját felhőjébe, harmadrészt egy bérelt VPS-re.
-
kulu22
aktív tag
Még nem az igazi:
root@PAGONY:/var/packages/virtualbox/scripts# ./vboxdrv.sh start
Starting VirtualBox kernel modules ...fail!
modprobe vboxdrv failed. Please use 'dmesg' to find out whydmesg-ben persze semmi releváns info, viszont a brasswell könyvtár hiányzik kernel könyvtárból,
meg ahogy nézem az init scriptből is...[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
válasz szeva000 #29926 üzenetére
HW address-re megy ami csak adott subneten keresztül elérhető. Helyi hálózaton kívül (tehát ahova a broadcast nem ér el) sosem nem fog menni, onnan csak IP alapon talál meg egy hostot.
Értsd: előbb valami módon be kell jutnod a hálózatba. Közben látom Madwe megválaszolta. A fent vázolt megoldások minden esetben valahogyan ezt idézik elő (pl. ha tudja a router stb).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Gigabyte alaplap topik
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hardverek bújnak meg a Télapó puttonyában?
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- MSI RX 5700 XT 8GB GDDR6 MECH OC Eladó! 55.000.-
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- LG 55"140cm FullHD 55LA740S 800Hz White-Cinema3D LEd TV/120hz panel/
- Dell G3 gamer laptop (Intel i5 8300H, Nvidia GTX 1050, FHD, IPS, 256GB SSD, 16GB DDR4 RAM)
- Remek áron eladó dobozos új ACER NITRO V15 /R7-7735HS/16GB 1000 GB SSD NVIDIA RTX 4060 8 GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest