- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Gyakran ismételt kérdések
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunym
csendes tag
Sziasztok! azzal kapcsolatosan van jelenleg bármilyen információ, hogy a közeljövőben jön egy új fajta steam deck? akár a 2, akár valamilyen ráncfelvarrás. gondolkozok hogy veszek egy oledet, viszont ha hamarosan érkezik valami új akkor inkább arra csapnék le.
-
vidaila
senior tag
Nem 1 vagy esetleg 2 fps miatt fogok windowsra váltani rajta. Nem is beszélve arról, hogy kíváncsi lennék ugyan ezeken a beállítások például meddig bírja az akksi a különböző OS-eken
-
30z.Samu
félisten
válasz
xandrush0831 #11921 üzenetére
Nem feltétlen rosszabb, csak a SteamOS optimálisabb a gépnek.
-
xandrush0831
aktív tag
Csak megpróbálkozok ezzel a WIN dologgal. Kell a GP-m.
Meglepett a Tomshardware cikk meg a benchek. Eddig tök úgy tudtam, hogy rosszabb a teljesitmény Windows alatt. -
tl-x
addikt
válasz
Scarletiel #11919 üzenetére
Köszi
-
tl-x
addikt
Holnap elviszik a gépem. Mi a teendőm vele? Gyári beállítások visszaállítása és kész? Vagy ki kell jelentkeztetni vagy ilyesmi?
-
tl-x
addikt
Legion Go S SteamOS-es gépről mit gondoltok?
-
paulka
tag
válasz
xandrush0831 #11894 üzenetére
Nagyon érdekel engem is a rendszer, bár elvileg semmi egetrengető nem lesz. Ally X most is nagyon drága, kétlem, hogy az alá mennének árban.
-
agaron
tag
válasz
xandrush0831 #11908 üzenetére
Volt ennek is tobb tulaja, de ahogy látom valaki felélesztette.
-
chris0000
őstag
ezt próbáljátok ki szerintem, baromi jó. már vártam, h legyen demoja... valszeg deck ready lesz!
-
30z.Samu
félisten
válasz
xandrush0831 #11904 üzenetére
Sajnos nem tökéletes egyik szolgáltatás sem, de már bőven a játszható kategóriában vannak.
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831 #11904 üzenetére
NEkem a steam link itthon a PC-m meg a TV között akkor is tudott akadni, ha mindegyik kábelen volt a routerre kötve :/ Annál a Sunshine/Moonlight páros sokkal jobb.
-
-
consono
nagyúr
válasz
xandrush0831 #11896 üzenetére
Milyen routered van? Nekem egy fél éve cserélt a Digi, nincs bajom az xclouddal, sem a remote play-el.
-
kovsol
titán
válasz
agaron #11897 üzenetére
Z2 extrém meg a VRR támogatás miatt nekem azért megcsillant a szemem. Steam Deck LCD ről azért jó kis ugrás lenne. Rengeteg játékom van nekem amúgy epic, uplay, battle.net, EA store -ban is, azokat azért könnyebben tudnám használni windwoson, mint a steam Os-en. Szóval én kiváncsian várom mit faragnak a windwoson, mert jelen állás szerint handhaldre sokkal jobb szerintem a Steam OS, mint a win11 mostani állapotában.
Ami érdekes még, hogy ezt a gaming performance módos windwos felületet majd esetleg később el lehet-e érni asztali gépeken is, mert akkor a PC gamingnek adna egy löketet, és ezzel még jobban oda tudnának szúrni a Playstationnek.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Scarletiel #11898 üzenetére
Support-nak írsz egy levelet és ennyi igazából. Elkérik amit kell és megy minden digitálisan.
-
30z.Samu
félisten
válasz
xandrush0831 #11896 üzenetére
A Steam nem az igazi, én sem tudtam rendesen használni. De az Xbox Cloud meg a GeForce Now nálam egész szépen muzsikál.
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
A garanciás ügyintézés, hogy működik a SteamDeck esetében? Gondolkodom, hogy a Switch 2 miatt tovább adom a gépet, viszont ha jól emlékszem nem kaptam papír alapú garancia papírt. Széria alapján kell intézni Steam-en keresztül?
Illetve szerintetek mennyiért menne el egy 512GB-os OLED + 512GB Samsung SD-vel + Ugreen dokkolóval + Skull & Co Gripcase + thumbstic cover-el? Gyári doboza és tárólója is megvan a töltővel együtt.Köszi a segítséget.
-
agaron
tag
válasz
kovsol #11892 üzenetére
Szerintem az jó cucc és logikus, hogy faragnak a Windows-on. Ha emiatt a Valve is ugy erzi, hogy még jobban bele kell huzni valamibe, az is jó, ezeken mi csak nyerünk. A Gamepass szinten jó. Illetve lássuk be, sokaknak csak fáj a Linux, főleg a Gamepass miatt. Aztan majd meglátjuk.
A hardver meg hát megint egy kezikonzol. Lehet nem ártana kicsit lassítani, vagy legalább akkor legyen ármérséklő hatása. Évente nem fog mindenki új hardvert venni.
Amúgy meg mint tudjuk egy udeje minden Xbox -
30z.Samu
félisten
válasz
xandrush0831 #11894 üzenetére
De, a cloud-ot működésre lehet bírni rajta.
-
kovsol
titán
Tudom maxi off téma, de erre az Asus/Xbox kollabról mit gondoltok?
Talán a windows ezek után kézi konzol barátabb lesz igy. -
mike1334
veterán
Mi a titka, hogy vadonatúj steam decket a hivatalos ár alatt tudnak eladni?
-
KISDUCK
addikt
válasz
VoltanIgor #11883 üzenetére
Hát ja, megvettem, mindegy egyel több játék amivel játszok egy órát aztán soha többet.
-
UberMutant
őstag
válasz
VoltanIgor #11883 üzenetére
és visszakéred, ha nem tetszik. 2 órán belül visszaadják a pénzt
-
KISDUCK
addikt
Durkest Dungeon-nek milyen az irányítása decken?
Epicen meg van az alap játék, de sajnos nem indul el így nem tudom kipróbálni. Fanaticalon meg 8-9€ a fullos csomag így gondolkodok rajt..
-
válasz
xandrush0831 #11869 üzenetére
Sok játék, amikor tölt, meg-megáll egy pillanatra.
Az fps azt mutatja, hogy egy másodperc alatt hány képkockát látsz. Ha 0.1 másodpercre megáll a játék, akkor 60 helyett 54 fps-ed lesz, 50 helyett 45, 45 helyett 40 (és fél), 30 helyett 27.
Hiába lockolod alacsonyabbra, ha megáll a játék, megáll a játék, és a másodperces átlagot lehúzza.
-
kzolee216
senior tag
válasz
Nálam sincs ilyen probléma. (512 Oled)
-
zombei
aktív tag
válasz
Hát nem tudom, én LCD-n 30 lock-al, és 60fps a kijelzőn. Nem nagyon tapasztalok ilyet, kivéve ha sok neki a játék, és néha beesik 30 alá 1-2 fps-el, de szemmel az sem látható.
-
xandrush0831
aktív tag
Ha már hz-k. Az mitől lehet, hogy mindig a beállított hz alá esik az fps? Példa, hogy érthető legyen: Tweakelem a grafikát hogy jó legyen. Elérem a 60 fps-t, viszont néha beesik 58-ra, esetleg 53-ra. Olyankor persze stutter. Ilyenkor jön az egyszerű ember (én) megoldása, hogy segáz akkor játszok 45fps-ben és 45hz-n. Miután 45-re lockolom, már 43, 41, meg ilyenek környékére zuhan, és ugyanúgy microstutter. 40-nél ugyanez, csak annak megfelelően zuhan be. 30-nál már megszűnik.
Na most ha 60-as lockon simán 50 felett tatja, akkor később 45fps lockon miért nem tudja tartani a 45-öt?
GTA5, Witcher3, azt hiszem eddig ez a két cím csinálta ezt. PC-n szerintem még soha nem találkoztam ilyennel. Ott ha megvan az FPS, akkor megvan. -
kovsol
titán
Most eszembe jutott amikor figyeltük az előrendelési sort.
-
kovsol
titán
válasz
consono #11864 üzenetére
Persze, de a Deck is ezért rakja 30FPS mellé 60Hz, 45FPS mellé 90Hz a kijelzőt. Azonos elv.
VRR ha lett volna az OLED-ben váltottam volna, de igy az LCD marad nekem amig nem jön ki egy olyan hardver ami teljesítményben is szignifikánst előrelépés, és támogatja a Steam OS -t.
-
-
30z.Samu
félisten
Igazából szerintem a 90 is tök felesleges, 60-on sokkal stabilabb teljesítményt tud. Legalábbis én ezt tapasztalom. Input mondjuk tényleg jobb lenne, akkor is ha 45FPS lock-ot állítasz be. Csak ugye nem mindenki bírja ezt a kijelzőt.
Más: Kipróbáltam a GeForce Now natív alkalmazást. Sokkal jobb élményt ad, mint az eddigi megoldás. Szinte tökéletes rajta a játék.
-
DaveHutt
őstag
-
tl-x
addikt
Ezért vicces, hogy miket okoz a gép, egyeseknek fejfájást, szem fáradtságot, szédülést, mások meg ideiglenesen lezsibbadnak. Persze csak ironizálok vagy mégsem?
-
kzolee216
senior tag
válasz
xandrush0831 #11850 üzenetére
Nekem is, de ez szerintem normális... Én ilyenkor megrázom a kezeimet, majd újra tudok pár pecet nyugodtan tolni
-
mike1334
veterán
Van ez a Moonlight dolog. Az működne valahogy, hogy a deck futtatja a jatekot, de switchen jászok?
-
tl-x
addikt
válasz
VoltanIgor #11843 üzenetére
Én se vittem még sehova se a Decket, otthon a kanapén játszás miatt vettem, hogy ne lássák a gyerekek ahogy Mortal Kombatozok, vagy Resi-zek. De rájöttem erre tökéletesen megfelel nekem a PS Portal is és még a szemem se bántja. Amúgy imádom a Decket csak hát a szemem nem szereti.
-
VoltanIgor
aktív tag
Mondjuk bennem sem merül fel, hogy a Decket napi utazás közben használjam. Ha hosszabb, többnapos út van, akkor nagyon jó, pakolom azt, meg a Kindle-t és megvan a szórakozás az üres órákra. Nem is igazán a mobilitási faktor miatt vettem, hanem a handheld élmény miatt, zseniális ledögleni a kanapéra és nyomatni vele
-
Tim82
félisten
válasz
cami][us #11841 üzenetére
Nem biztos, hogy a Deck környéki súlyú könyvet szívesen hordoznék magammal (az ugyanis nem regény, hanem vaskosabb egyetemi tankönyv-kategória), továbbá a Deck-et nem tudom összecsukni.
A Switch - arra, hogy a baromira szűkös ülésekkel rendelkező átlagos Volánbusz járművön elővegyem, játsszak egy kicsit, eltegyem, mindezt tokkal, fülessel - nekem alkalmasabb, mint a Deck. Nem mintha a Decktől meg akarnék válni, csak a fentiek miatt kevesebbszer kerül a kezembe. Időm játszani még leginkább utazás (napi 2x1-1,5 óra) közben van.
-
Tim82
félisten
válasz
mike1334 #11831 üzenetére
Én az a kisebbség vagyok, aki a Switch-et szereti jobban hozni magával, a Deck egy ormótlan batár súlyra, méretre, fogásra a Switch-hez képest. Építési minőségre a Deck a jobb, de nem annyival, hogy ez nagyon számítson.
Mondjuk én napi szinten 60 km-es távot ingázok egy olyan útvonalon, ahol jelenleg busz van, vonat meg talán jövőre lesz. Tömött buszon utazva pont nagyon számít a Switch javára fennálló méret- és súlyelőny. A Deck-et ritkán hozom magammal, a Switch-et meg mindig.
-
30z.Samu
félisten
Megkésve bár, de törve nem. Befejeztem a Detroit Become Human-t, magyar szinkronnal egy zseni ez a játék.
Egyébként is, de a szinkron sokat dob rajta. A legjobb hogy bőven van benne újrajátszási lehetőség. PS-en anno mindhárman meghaltak, mostani játékomban ketten életben maradtak. Az már egész jó arány.
-
agaron
tag
válasz
consono #11820 üzenetére
Illetve eddig böngészős megoldás volt talán, ott mindig alacsonyabb volt a bitrate, es a kép is rosszabb volt PC-n is, mint nativ appal.
Ha még létezik a bitrate-es config mokolas, akkor az jó, anno fel tudtam tekerni PC-n és megtalálni azt, ahol még nincs nagy delay és szebb a kép. De akkor az app-ban 50 volt max a bitrate-re pl, és ez PC-n kábelen több, mint 2 éve volt. -
-
30z.Samu
félisten
válasz
xandrush0831 #11818 üzenetére
Én is a napokban gondoltam rá.
Kíváncsi leszek a képvilág mennyiben lesz másabb mint a böngészős megoldással. Mert jelenleg iPad-en tűéles a kép, míg Steam Deck-en nem csúnya, de azért nem olyan szép.
-
30z.Samu
félisten
Most már van hivatalos GeForce Now alkalmazás Steam Deck-re.
-
ripla
addikt
válasz
mike1334 #11814 üzenetére
A sima ledeshez képest ezek mind cserélve lettek. Nekem volt ledes is, most van oledes, észrevehető a különbség. Legalábbis a használati, hogy a csavar milyen vagy belül a hardver, azt nyilván nem tudom mert nem szedtem szét. De a ventillátornak még terhelés alatt sincs hangja, a kijelző sokkal szebb és vibrálóbb, az aksi teljesítménye pedig megnőtt olyan jó 35-40 perccel a nagy grafikai igényű játékoknál.
-
ripla
addikt
válasz
mike1334 #11805 üzenetére
Ez a teljes lista.
- Az APU-t 6 nm-esre cseréltük a jobb hatékonyságért.
- A memóriát 6400 MT/s-re frissítettük a jobb késleltetésért és energiagazdálkodásért.
- Megnöveltük a hűtőmodul vastagságát és teljesítményét.
- 7,4"-re növeltük az aktív területet (7,0"-ről).
- 90 Hz-re növeltük a képfrissítést (60 Hz-ről).
- 1000 nitre javítottuk a maximális fényerőt.
- 180 Hz-re frissítettük az érintőképernyő lekérdezési gyakoriságát, javítva a késleltetést és a pontosságot.
- Fejlesztettük a Wi-Fi- és a Bluetooth-modult.
- Wi-Fi 6E támogatást adtunk hozzá.
- Bluetooth 5.3 támogatást adtunk hozzá, ami támogatja az újabb kodekeket, mint az aptX HD és aptX Low Latency.
- Hozzáadtunk egy harmadik antennát a készülék tetejénél a jobb Bluetooth-teljesítményért, dokkolt állapotban is.
- Támogatást adtunk a Bluetooth-játékvezérlőkön keresztüli felébresztéshez.
- Javított basszusvisszaadás az összességében laposabb hangprofilért.
- Támogatást adtunk a beépített mikrofontömb és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó egyidejű használatához.
- Módosítottunk az analóg kar felső anyagán és alakján a jobb tapadásért és a porosodásgátlásért.
- Módosítottunk az analóg kar szárának anyagán az előlap interakciós érzetének javítására és az elhasználódás csökkentésére.
- Javítottunk az analóg kar érintésérzékelésének megbízhatóságán.
- Javítottunk a vállgombok kapcsolómechanizmusának reagálásán és tapintásán.
- Módosítottunk az iránygombok lenyomási érzetén és az átlós interakciókon.
- Újraterveztük a trackpadet a nagyobb pontosságért és a szélek jobb érzékeléséért.
- Jelentősen javítottunk az érintőpad tapintási visszajelzésén és pontosságán.
- Az akkumulátor kapacitását 40-ről 50 wattórára javítottuk.
- Fejlesztettünk az akkumulátor vegyi összetételén a gyorsabb töltésért: 20%-ról 80%-ra mindössze 45 perc alatt.
- WRGB-re cseréltük a töltési LED-et.
- Támogatást adtunk a kicsomagolás utáni felébresztéshez a bekapcsológomb hosszan lenyomásával, a tápegység csatlakoztatása helyett.
- A tápkábel hosszát 1,5 m-ről 2,5 m-re növeltük.
- Logót tettünk a tápegységre.
- A teljes tömeget kb. 640 g-ra csökkentettük, vagyis kb. 5%-kal kevesebbre, mint a Steam Deck.
- A hátlap csavarjai fémmenetbe csavarozódnak.
- A hátlap csavarfejeit Torx™ csavarokra cseréltük, valamint egyéb anyag- és geometriai finomításokat végeztünk a fejeken a roncsolás kockázatának csökkentésére.
- Készülékszerte csökkentettük a csavartípusok számát.
- Csökkentettük a gyakori javításokhoz szükséges lépések számát.
- Javítottunk a vállgomb kapcsolómechanizmusának kilengési megbízhatóságán.
- Áthelyeztük a vállgomb-kapcsolót az irányítókar-panelre a könnyebb javíthatóságért.
- Javítottunk a kijelző javíthatóságán/cserélhetőségén, hogy ne kelljen levenni a hátlapot.
- Jelentősen javítottunk a memória energiagazdálkodási firmware-jén.
- Előzetes támogatást adtunk a nyílt forráskódú BIOS-hoz és az EC firmware-hez.
- Nagyjából 30%-kal javítottunk a felébredési időn. -
mike1334
veterán
válasz
xandrush0831 #11811 üzenetére
Dettó, utazáshoz meg kis retro ketyere, 6-8 órát elbír
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
mike1334 #11809 üzenetére
Mi is kisbaba miatt mentünk rá a handheldre a feleségemmel. Sokszor az van hogy nincs az embernek energiája leülni a PC elé, olyankor elég lenne igazából fél óra üzemidő is, mert bealszok hamar.
Meg aztán az van, hogy az ágy mellett van konnektor, a munkahelyemen van konnektor.. Nem is igazán látom azt a szitut a saját életemben ahol kéne a nagyon sok órás akksi. Max nyaraláskor az utazás közben, de most az a veszély se fenyeget. -
Bazsi1987
őstag
Nyári akcióba kaphat a sima lcd deck akciót?
-
mike1334
veterán
válasz
xandrush0831 #11808 üzenetére
Köszi! Igen, a pc (és emulátor) része hianyzik nekem is, sok játéknál látom, hogy csak oda jelenik meg, pláne az indie címek (switch, xbox series s, ps5 meg retro kézikonzol van, de a ps5-öt pont most adnám el, az pl fedezné a decket
). Teljesítményben, latványban, meg bőven elég nekem a series s + 43 colos fhd tv nyújtotta élmény, csak fusson 30 fps-sel, nekem már jó. V1 Switch kijelzője is bőven oké. Üzemidőnek a 2 óra is jó, pici baba van, ha van egy szabad óram egy nap, akkor már boldog vagyok
miatta akarok lejönni teljesen a tv-n történő játékról, legalábbis egy ideig mindenképpen, ahhoz jó estéte a deck
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
mike1334 #11805 üzenetére
Switch viszonylatban? Nekem mindenben jobban tetszik annál. Az anyagminőség jó. Ha az alsó sarkaira erősebben rászorítok akkor roppan egyet, de ezerszer masszívabbnak érződik a lötyiropi joy-connál. Kényelemben nekem jobb a nagyobb mérete miatt, de 190 magassághoz társuló tenyérméretem van. Zsibbad a kezem ezzel is, de sokkal később. Egy fokkal talán még a Hori Pad Pro-val szerelt Nintendonál is kényelmesebb. Az üzemidőre nagyon nehéz válaszolni, függ a játéktól, hány FPS-sel hajtod, stb. Tudom hogy ezen a fórumon mumus, de ajánlom a TheVR megjelenéskori videóját, szerintem összeszedetten el van magyarázva majdnem minden. Én 2 órát GTA4-ezek 60 fps mellett, de ebből nem lehet kiindulni sehova máshova.
Emulátorral nincs tapasztalatom, rámszakadt a világ (majdnem) összes PC játéka, így nem próbálkoztam vele. -
-
mike1334
veterán
válasz
xandrush0831 #11802 üzenetére
Köszi! És az egyéb dolgok, amiket írtak a többiek? Alkatrészek minősége, üzemidő, kényelem....
-
Shade45
senior tag
válasz
gaben88 #11801 üzenetére
A "compatdata" mappa tartalmazza az adott játékhoz/szoftverhez tartozó kompatibilitási proton/wine fájlokat.
Appstore-ból ha letöltöd a "Protontricks" nevű appot, akkor listázni fogja neked, hogy adott játékodhoz milyen ID - esetedben 3980462491 - tartozik.
Minden játékhoz létrehozásra kerül egy ilyen amikor telepíted, és a Steam store-ban lévő ID-t használva generálja a mappát és annak tartalmát.
Ha a Protontricks nem listázza egyik programhoz sem a fenti ID-t, akkor nyugodtan törölheted, valószínűleg egy korábbi telepítésből maradt meg.
-
válasz
mike1334 #11791 üzenetére
Az OLED üzemideje azért majdnem dupla az LCD-hez képest, hiába csak +5W, de a rendszer fogyasztása jóval kevesebb, illetve a ventilátor - szerintem - jelentősen halkabb.
A kijelző viszont lutri, hogy kinek, hogy bírja a szeme.Te felhasználásod alapján viszont nem érné meg a +80-at szerintem sem. Indie játékokkal, streamingel szerintem így is hozni fogja a 4-6 óra üzemidőt (kb ez az LCD max, OLED-nél ~10h), venti sem fog túlpörögni.
-
-
gaben88
őstag
home/deck/.steam/steam/steamapps/compdata mappában mihez tartozhat a 3980462491-es mappa? 700 MiB, de gőzöm nincs mi lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- HP Probook 840 G1 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD) - Erős akku!
- Fujitsu AKCIÓ!!! 14,1"-15,6"FullHD IPS,8.gen.i5,10.gen.i5
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged