Hirdetés
- Autóhifi
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megjelentek az ASUS üzleti notebookjai
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsamiatt
őstag
miért lenne átverés? Annyi rammal kapod amennyivel vetted? Ha igen akkor nem értem miért vertek volna át téged bármivel is. A synology nem gyárt ramokat. Csak tesz rá egy címkét meg 3*szorzot. Az enyémbe gyárilag nem samsung modul volt, hynixel szerelték. Rajta virított a synology matrica.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
zsamiatt
őstag
Egy párat eladtunk már ügyfeleknek és soha sehol nem írt ki ilyet.Pedig bőven 20 felett járunk már. Ráadásul üzemeltetjük öket. Egyikbe sincs synology matricás ram.
Még egyszer mondom, a synology nem gyárt memóriát. Innentől kezdve eleve hülyeség amit ír. Másrészt a terméktámogatást és a garanciát se tagadhatja meg tőled. De mivel a garanciát nem a synology nyújtja hanem a disztributor, illetve akitől beszerezted innentől kezdve a synologynak semmi köze a dologhoz. A garanciális feltételeket pedig a jogszabály szabályozza és nem a synology. Bár mennyire is próbál némelyik gyártó rá ijeszteni a vásárlóira.A személyeskedésedet meg tartsd meg magadnak szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsamiatt
őstag
na már vártam az ilyen kisarkított példákat
Egyrészt te nem buktad a garit. Az, hogy valaki elhajtott a hiba üzenet miatt az nem azt jelenti, hogy elbuktad a garit. Másrészt annak is meg kell legyen a lehetősége, hogy ezt szóvá tedd nekik és kicseréltesd kevesebb ramosra. Ez minden csak azon múlik mennyit jársz a fejükre.Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
arn
félisten
Te a kereskedovel vagy jogi kapcsolatban, nem a gyartoval. Amugy ki kell szedni a ramot, aztan ugy gariztatod, ha a gyari ugyintezeshez ragaszkodsz (ha van ilyen).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
En ilyen uzenetet sose lattam, de ha ez a gondod, vegyel bele ramot syno 5x annyert, es kesz. Hol a gond?
Amugy ha ennyire kritikusak a biztonsaggal kapcsolatban, biztos, hogy egy ilyen szintu nas kell?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
zsamiatt
őstag
Nem tudom milyen átverésről beszélsz. Nagykerekből veszünk mindent és szállítunk partnereinknek. Egyik NASba se eredeti Synology memória került, nem is volt rá szüksége a partnereknek. Bent a cégnél a 1019+ is ugyan így lett bővítve Kingston memóriával. Sok cég mellett mi se vagyunk fent a synology reseller oldalán. Disztribútorból is legalább 6-t látok aki forgalmazza. Tény, hogy mi csak céges projektekbe szállítunk és 99%-ban oda ahol üzemeltetünk is.
Azért furcsa, hogy leszállítottunk több mint 20 partnernek, ahol üzemeltetjük és senkinél nem volt gond. Én nem mondom, hogy nálad nem lehetett probléma. De ilyet kijelenteni, hogy csak a gyári hivatalos rammal megy hülyeség.
@Sanya, ha tudnál olvasni, nem véletlenül írtam, hogy már kimondottan nagyker árlistában is láttok több féle memóriás verizokat. Amúgy tudod mi a hivatalos reseller? Kb kapsz egy oktatást a synologytól -vagy azt se- és feltesznek a weboldalukra. Ettől függetlenül ő is ugyan úgy nagykerből szerzi be. Egyébként meg akor nem felhívta a figyelmet, hogy mivel van bővítve a NAS? Akkor itt mi az átverés? Tényleg nem értelek.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Nagykerben szoktunk venni Synology NAS-okat, és ott is van amelyikben ez a két opció van (mármint alap kiszerelés, meg a bővített). DS220+ esetén - ez van most a közelemben - rajta van egy "with 6GB RAM" kör alakú matrica a dobozon. Akinek ezzel gondja van vegye meg az alap kiszerelést és vegyen bele amit szeretne. Értem a problémátokat, de teljesen elméleti síkon mozog szerintem, mert nyilván ugyanúgy megy a Cruciallal, mint a "gyári" (átcímkézett) Samsunggal. Aki elhiszi hogy lehet különbség, az vegye meg a gyári Synology modult meg az alap kiépítésű NAS-t és meg van oldva a problémája.
-
zsamiatt
őstag
Sanya linkelte be az előbb:
""Figyelem: a NAS bővítéséhez egy 4 GB-os márkás memóriamodult használunk, amely Synology-kompatibilitását a gyártója garantálja. A Synology természetesen csak a saját logójával ellátott RAM-bővítést javasolja használni, mivel csak azt tesztelte, csak annak tökéletes működéséről bizonyosodott meg."Hol van ebben az átverés? Leírja, hogy nem saját logos ram.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
de akor minek veszed meg ezt a verziot ahol ráadásul a kereskedő is felhívja rá a figyelmet, ha ilyen problémáid vannak?
Vedd meg az alap verziót. Vegyél bele 3-4* annyiért memorát és öröm és bodogság lesz nálad.[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
van wifis kartya is a gepben (a ketto kozott kapcsolgatok, ha vhol megakadtam), epp azert jatszom a routerekkel, hogy kicsit megertsem a mukodeset es a beallitasi lehetosegeket.
az smbn kivul minden jonak tunik, szvsz syno beallitason mulik vhol. pl el tudom erni a masodlagos routerre csatlakozott wifis mobillal az elsodleges routeren levo wifis chromecastet es a kabeles shieldet is (meg a nast is a file szervizt kiveve).
openwrt eleg rugalmas csak ehhez, a gyari swekkel megoldhatatlan lenne, azok altalaban csak sima wifis bridget tamogatnak, a masodlagos routerre csak kabelen tudsz ilyenkor csatlakozni, wifin nem.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
jo hogy ezt irtad, mert mar eszembe nem jutott volna, hogy ipcimmel is mukodik, pedig meg az smb portokat is pingeltem a host lesz a gond a subneten. smbnel igazabol annyira nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
F_Gergely
őstag
Koszonom a gyors valaszokat, masik kerdes:
Jelenleg a tv keazulekeken latom a router altal kezelt kulso hdd-t mint "media szerver" tehat nem kell plex meg semmi allitgatas. NAS eseten ez ugyan igy fog mukodni? A cel, hogy mimdegyik okos tv lassa a megosztott tartalmat jelenleg ez most igy van, de NAS eseten is? -
zsamiatt
őstag
Bármelyiken tudod távolról nézni a filmeket ha van megfelelő sávszéllességed és erőforrásod(de ez ugye film kódolás függő). VPN vagy akár az appot közvetlenül beengedve a NAS-ra.
@F_Gergely: Mivel NAS se egy évre vesz az ember inkább felfelé válasz. Azért mert most nincs 4K tartalmad nem azt jelenti, hogy 1-2 év múlva nem lehet.
-
addikt
Neked is azt tudjuk írni amit másoknak Otthonra, médiakiszolgálásra kb. nincs értelme.
Nagyobb (apró fileok, sok művelet, alacsony késleltetési igény, sok kliens) terhelésnél meg kettesével kell tenni mert inkább írásnál segít (workload függő ott is)."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Tuti nem annyira mintha direkt SSD-re töltenél.
Nálam 100/99% mindhárom SSD amire a torrent (is) megy.
Persze ez erősen függ az SSD típusától és a használt technológiáról."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
arn
félisten
mint masnal... meg kell adni, hogy melyik kotetet akarod vele cachelni. az tudod kiszurni, hogy csak kisebb fileokat cacheljen, vagy a nagyobb i/o muveletek is cachelve legyenek.
[ Szerkesztve ]
-
degec
senior tag
hú de jó, hogy írtál és köszönöm, konkrét terméket linkelnél valahonnan plíz én nem találok Kingstonból Fs szériát.. A400 KC600stb van.. sataról 2.5 ről beszélnék..gondolom azt nyomunk nasba
Közbe rájöttem mit értettem félre direkt nem javítom FS széria Syno-ból mondod. Ebből ered még egy kérdés.. hogy akkor a két tálcás Syno attól, hogy két tálcás nem tud raidet kapásból ?? aszittem, hogy az azért kettő mert már van raid1-je kicsit kaotikus ez nekem.. bocsssss
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
A memben levo indexelest is lehet menteni restartnal, nem latom technikai akadalyat. Foleg, ha mas esetekben nem torli, akkor ez meg van oldva.
Ha nem inditom ujra, akkor mukodik, nem kell ehhez tobb napig jaratni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme a The Witcher IV első előzetese
- World of Tanks - MMO
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Autóhifi
- The Game Awards 2024 - Nézzük élőben a bejelentéseket!
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest