Hirdetés
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- Nem biztosít elég új node-on készülő CPU-t az Intel a partnereinek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyáron hozza a Steam Machine-t és a Frame-et a Valve
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hun'reeth
őstag
Noob kérdés ezzel kapcsolatban: ideiglenesen hová tudom elrakni a cuccaimat hogy ha később kéne akkor meg is legyenek?
A saját ládán kívül egyébként bármibe beteheted a cuccaidat ha nem tudod elvinni a súlyhatár miatt (bárhol talált láda, stash) csak akkor oda is kell visszamenni érte.
Nem tűnik onnan sem el.Én nagy gyilkolászás után onnan szoktam teve módra váltva elhordozni a sok fegyvert a kereskedőhöz, többször is fordulva.
-
Veiled Bride
őstag
Köszi a válaszokat!

-
Magnat
veterán
-
Zsoxx
őstag
Noob kérdés ezzel kapcsolatban: ideiglenesen hová tudom elrakni a cuccaimat hogy ha később kéne akkor meg is legyenek?
A legtöbb bázison van láda, általában az ágy mellett. A térképen van ikonja is.

-
Veiled Bride
őstag
Konkrétan rohanj utána, hogy lásd folyamatosan ahogy mozog és úgy lődd. Ne téveszd szem elől mert nehezebb újra megtalálni.
Sima puskával is lehet nem kell shotgun kifekszik az. (Bár shotgun gyorsabb nyilván közelről.)
A Gauss-t nem érdemes folyton magadnál hordani ha nem vagy még a végjáték környékén. A Whip mindenre jó addig is, távolra.Noob kérdés ezzel kapcsolatban: ideiglenesen hová tudom elrakni a cuccaimat hogy ha később kéne akkor meg is legyenek?
-
Hun'reeth
őstag
Amúgy azokat a láthatatlan mutánsokat akik mindenféle random tárgyakat dobnak az emberhez meg lehet ölni valahogy? Nekem még nem sikerült.
Konkrétan rohanj utána, hogy lásd folyamatosan ahogy mozog és úgy lődd. Ne téveszd szem elől mert nehezebb újra megtalálni.
Sima puskával is lehet nem kell shotgun kifekszik az. (Bár shotgun gyorsabb nyilván közelről.)
A Gauss-t nem érdemes folyton magadnál hordani ha nem vagy még a végjáték környékén. A Whip mindenre jó addig is, távolra. -
Veiled Bride
őstag
Ahogy már írták, shotival is, csak mivel nehéz észrevenni őket és ha meglövöd, vmerre mindig elmennek, egyszerűbb Gaussal.
Mondjuk ez is egy vicces dolog, h a katonák akik mászkálnbak ide-oda és pont ott vannak, mindig tűpontosan tudják hol vannak ezek is meg a vérszopók is, mintha nekik nem lennének láthatatlanok
Rosszul csináltam. Én azt kezdtem el lőni amikor megemelkedett valami tárgy amit felém akart dobni, közben meg teljesen máshol repkedett.
Viszont most elakadtam. Van egy átvezető videó amelyiknél ugyanazon a ponton mindíg kifagy a játék.
Az X15-ös laborban mikor be kell szállni egy kapszulába és megjelenik asszem a Kósza, aki visszaemlékszik valami háborúra. -
Magnat
veterán
Amúgy azokat a láthatatlan mutánsokat akik mindenféle random tárgyakat dobnak az emberhez meg lehet ölni valahogy? Nekem még nem sikerült.
Ahogy már írták, shotival is, csak mivel nehéz észrevenni őket és ha meglövöd, vmerre mindig elmennek, egyszerűbb Gaussal.
Mondjuk ez is egy vicces dolog, h a katonák akik mászkálnbak ide-oda és pont ott vannak, mindig tűpontosan tudják hol vannak ezek is meg a vérszopók is, mintha nekik nem lennének láthatatlanok
-
Zsoxx
őstag
Persze, shotgunnal próbáld, közelről.
-
Veiled Bride
őstag
-
errorcode06
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor marad a Gauss. :) Csak az a baj hogy 7kg-ot foglal a táskában de majd az egyéb cuccokból annyival kevesebbet viszek. A Dnipro/Svu páros marad mert imádom a bullpup fegyvereket. :)

Saiga+gauss+night stalker+seva_d -> ssp100m sircaa. Szerintem.
-
Veiled Bride
őstag
Köszönöm a válaszokat, akkor marad a Gauss. :) Csak az a baj hogy 7kg-ot foglal a táskában de majd az egyéb cuccokból annyival kevesebbet viszek. A Dnipro/Svu páros marad mert imádom a bullpup fegyvereket. :)

-
errorcode06
őstag
Megszereztem a Gauss puskát, érdemes megtartani? Csak pár lőszerem van hozzá és eddig senkinek sem tudtam eladni. A másik: megcsináltam a Scsrebás mellékküldetést azóta már jóval tovább mentem a fő szálon de még mindig azt írja hogy "várj a jutalmadra Scsrebától" ez bug vagy várni kell még? A Kordon területén vagyok már.
Miután kijutottam a lesser zone-ból, a harmadik dolog volt beszerzési listámon.
-
Zsoxx
őstag
Megszereztem a Gauss puskát, érdemes megtartani? Csak pár lőszerem van hozzá és eddig senkinek sem tudtam eladni. A másik: megcsináltam a Scsrebás mellékküldetést azóta már jóval tovább mentem a fő szálon de még mindig azt írja hogy "várj a jutalmadra Scsrebától" ez bug vagy várni kell még? A Kordon területén vagyok már.
A vége felé a Monolitosok 1 lövés/fő Gaussal, más fegyverrel nagyon sok lőszert kellene vinni az endgame-be.
-
Veiled Bride
őstag
Szerintem mindenképpen érdemes megtartani, én 4 fegyvert hordok magamnál:
-Saiga
-Dnipro
-Hiúz
-GaussAz esetek 95%-ában az első kettő jó mindenre, ha messzire kell piszkálni akkor Hiúz, a Gausst meg akkor használom, ha vmi nagyobb mutáns jön, Zsonglőr és felette, illetve néha azokat a köcsög szellemeket is (nevük nem ugrik be), akik csak ilyen kis ködfoltként látszanak és mindenféle tárgyakat vágnak hozzád

Pripjatyban egyébként van elvétve mezei katonáknál is, illetve az akármilyen nevű kultúrpalotában szokott lenni a boltosnál muníció.Szerk.:
lemaradt, h még vmilyen tompis pisztolyt ötödiknek

Nálam Dnipro, a doki Svu-ja és Szkíta pisztolya van. Mindegyik hangtompítós. De akkor lehet megtartom a Gauss-t is mert tényleg nagyon hatékony a nagy mutánsok ellen.
-
Magnat
veterán
Szerintem mindenképpen érdemes megtartani, én 4 fegyvert hordok magamnál:
-Saiga
-Dnipro
-Hiúz
-GaussAz esetek 95%-ában az első kettő jó mindenre, ha messzire kell piszkálni akkor Hiúz, a Gausst meg akkor használom, ha vmi nagyobb mutáns jön, Zsonglőr és felette, illetve néha azokat a köcsög szellemeket is (nevük nem ugrik be), akik csak ilyen kis ködfoltként látszanak és mindenféle tárgyakat vágnak hozzád

Pripjatyban egyébként van elvétve mezei katonáknál is, illetve az akármilyen nevű kultúrpalotában szokott lenni a boltosnál muníció.Szerk.:
lemaradt, h még vmilyen tompis pisztolyt ötödiknek

-
Veiled Bride
őstag
-
Elmör
őstag
Én úgy tapasztalom, hogy ahány indítás annyi verzió, tehát egyszer tényleg eltűntek majd vissza, kiléptem a játékból, újraindítottam a gépet és újra a játékot akkor meg nem. Grafika is majdnem mindig valami kis bugot előhoz, főleg hdr módban, van amikor a lámpafény olyan mintha vakító napsütés lenne az épületben, meg fénypontok körülötte, máskor meg normális. Friss driverekkel, win 10 alatt ilyenek a tapasztalatok.
-
WATERDACA
őstag
Menj fel egy magas épület tetejére, nézz körbe a távolban lévő panelépületekre.
Mit látsz? Gyanítom, folyamatosan eltűnő, majd feltűnő épületeket.
Nos, ez a baj.
-
pandras83
őstag
-
arpi6k
addikt
-
fejesg2
senior tag
Én soha sem tapasztaltam ezt a problémát. Bármikor vissza megyek Pripjatyba, normálisan betölti az épületeket is.
-
Magnat
veterán
Érdekes, nálam ennyre nem problémás, most mentem is ott egy pár kört, mintha egy villanás lett volna de abban sem vagyok biztos ... ez elvileg egy minden kártyán létező bug?
-
Yutani
nagyúr
Nekem meg benne van 320 órám, megjelenés óta játszom, és imádom minden hibájával együtt. Hiába no, a Zóna nem való mindenkinek.
-
WATERDACA
őstag
+1, azért is kérdeztem. Pripjaty-ra érkezve az egész addigi, és felmagasztalt világdizájn darabokra hullott nálam.
Bár már eltelt 1.5 év, de most is úgy érzem, hogy videojáték pályafutásom egyik legnagyobb csalódásaként éltem ezt meg.
-
pandras83
őstag
-
Zsoxx
őstag
-
WATERDACA
őstag
Sziasztok!
Pripjaty javítva lett végre? Nem pop-uposak az épületek messzire? Köszi.
-
sinick
senior tag
Sziasztok! Újra a Lesser Zone-ban vagyok. Most ébredt tudatára a Monolit, mennem kéne a Gömbbe, de előtte beugrottam segiteni Zalissyába, mert hívott az öreg, hogy támad a Monolit. Besegitettem, bejutottam a főépületbem felvettem a melléküldiket...
De! Nem bírok kijönni, mert tele van a környék Gondnokságiakkal és korábban olyan utat választottam, hogy ők is ellenségek. Lövöm kifelé őket sorban, de úgy tűnik végtelen a gondnokság respawn.
Van valami trükk?
-
errorcode06
őstag
Újra elkezdtem a játékot. Már vagy 30 órám van benne. Sokkal stabilabb (legalábbis nekem) mint a ms store-os verzió volt az elején. Gyorsan összekapkodtam mindent.
Öröm látni hogy nem foltozták be a lyukakat, és még mindig át lehet ugrani yanvivból jupiterbe. -
xFreex
aktív tag
Sziasztok! Most jön a Ad astra per aspera főküldi. Mennék át a mocsárba, amihez ajánl egy magas pszi-védelmű öltözéket. Anélkül mekkora macera megcsininálni? Van egy sima narancssárga SP-99-es ökológus ruhám. Ez elég lehet? Pszi-blokkoló tabláttam van vagy négy darab.
Vagy nyargaljak át a cementgyárba egy Seva-D öltözékért (amihez nem nagy kedvem van)? Kérdés, hogy a cementgyárba előre szaladva megbolondulhatnak-e a fő- és mellékküldetések. Hali.
Van egy pszi védelemre fejlesztett SP-99 -es ruha a mocsár szélén is a vasuti vagonban. (térképen mocsár bal felső részén ahol az elsüllyedt vagonokon lehet átmenni a kis szigetre ). Lényegében a kikapcsolásra váró 4 antena közvetlen környezete macerás ha nincs védelmed. Tabletta lehet hogy elég, nem tudom sosem használtam
.
Cementgyáras kiruccanás nem kavar be. -
sinick
senior tag
Sziasztok! Most jön a Ad astra per aspera főküldi. Mennék át a mocsárba, amihez ajánl egy magas pszi-védelmű öltözéket. Anélkül mekkora macera megcsininálni? Van egy sima narancssárga SP-99-es ökológus ruhám. Ez elég lehet? Pszi-blokkoló tabláttam van vagy négy darab.
Vagy nyargaljak át a cementgyárba egy Seva-D öltözékért (amihez nem nagy kedvem van)? Kérdés, hogy a cementgyárba előre szaladva megbolondulhatnak-e a fő- és mellékküldetések. -
Yutani
nagyúr
Jaja, ez az eltűnés a történet része! Lesz egy küldi a dokkoknál, ahol Szakál és Szultán tárgyalnak egymással.
A skadovski kereskedő némber meg kavar a kettő ellen. Én azt választottam, hogy nem a némbernek segítek, amivel megszívtam, mert a küldetés még mindig bugos. Egy ponton beragad. mikor a párbeszédek végén meg kell védeni a két vezért, de a támadás egyszerűen nem indul el! De találtam videót, hogy hogyan lehet a bugból kibillenteni a játékot. Egy gránátot kell elhajítani egy megfelelő pontra. Nekem szerencsére nem volt bugos a küldetés.
-
sinick
senior tag
Jaja, ez az eltűnés a történet része! Lesz egy küldi a dokkoknál, ahol Szakál és Szultán tárgyalnak egymással.
A skadovski kereskedő némber meg kavar a kettő ellen. Én azt választottam, hogy nem a némbernek segítek, amivel megszívtam, mert a küldetés még mindig bugos. Egy ponton beragad. mikor a párbeszédek végén meg kell védeni a két vezért, de a támadás egyszerűen nem indul el! De találtam videót, hogy hogyan lehet a bugból kibillenteni a játékot. Egy gránátot kell elhajítani egy megfelelő pontra. -
Yutani
nagyúr
Asszem úgy van, hogy a
Skadovskon egy némber a kereskedő, Szakáll a Shevchenkon van. Ha Szakáll mellé állsz, akkor a némber helyére visszakerül Szakáll, és kibékülnek Szultánnal. -
sinick
senior tag
-
xFreex
aktív tag
Na, másodjára sikerült. Csak annyit variáltam, hogy a srácokat kísérni kell egy picit, amíg el nem tűnnek a domb tetején (egy még ott maradt a dombtetőn kifújni magát). Visszatérve Szakáll adta a jutalmat, aztán visszamentem a
és mire visszaértem, eltűnt a Szakáll a Szkadovszkról.közeli gravitációs ugrálós anomáliás sziklához a kapott stash-ben lévő SVDM távcsőért
Nem azért, mert rossz helyen keresed? Szakállnak még egyenlőre a Shevchenko-n kellene lenni.
-
sinick
senior tag
Na, másodjára sikerült. Csak annyit variáltam, hogy a srácokat kísérni kell egy picit, amíg el nem tűnnek a domb tetején (egy még ott maradt a dombtetőn kifújni magát). Visszatérve Szakáll adta a jutalmat, aztán visszamentem a
és mire visszaértem, eltűnt a Szakáll a Szkadovszkról.közeli gravitációs ugrálós anomáliás sziklához a kapott stash-ben lévő SVDM távcsőért
-
sinick
senior tag
-
xFreex
aktív tag
Sziasztok!
Zatonon járok, Szultán és Szakál mellékküldetésekkel kapcsolatban kérdeznék.
Szultán mellékküldetése, hogy szerezzem meg a táskáját a hajón, ez oké, ezt megcsináltam, szerintem nem okoz a jövőben gondot. A kérdésem az, hogy Szakál mellékküldetése, hogy szabadítsam ki az embereit Szultán fogságából okozhat-e problémát a továbbiakban Szultánnal? Utal rá, hogy "igazi precíziós művelet kell", így úgy gondolom, hogy meg lehet oldani lövöldözés nélkül is. Ha lövöldözés lesz, akkor ezzel az a problémám, hogy a szkadovszk-i bázis szerintem ellenséges lesz és elesek a Zatonon lévő egyetlen technikustól, meg elesek Bagoly küldetéseitől is. (Oké, az Ikaruszon van technikus, de oda szerintem nem jutok be egy darabig, mert nem azt az ágat választottam a Szemétdombon) Hali.
Nem nem fog problémát okozni Szakál küldetése, csak Tell Vilmos-t kell játszani és ezzel gördül tovább a Zatoni mellékküldetés szál.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Zatonon járok, Szultán és Szakál mellékküldetésekkel kapcsolatban kérdeznék.
Szultán mellékküldetése, hogy szerezzem meg a táskáját a hajón, ez oké, ezt megcsináltam, szerintem nem okoz a jövőben gondot. A kérdésem az, hogy Szakál mellékküldetése, hogy szabadítsam ki az embereit Szultán fogságából okozhat-e problémát a továbbiakban Szultánnal? Utal rá, hogy "igazi precíziós művelet kell", így úgy gondolom, hogy meg lehet oldani lövöldözés nélkül is. Ha lövöldözés lesz, akkor ezzel az a problémám, hogy a szkadovszk-i bázis szerintem ellenséges lesz és elesek a Zatonon lévő egyetlen technikustól, meg elesek Bagoly küldetéseitől is. (Oké, az Ikaruszon van technikus, de oda szerintem nem jutok be egy darabig, mert nem azt az ágat választottam a Szemétdombon) -
VinoRosso
veterán
Elnézést a kései válaszért, most jutottam el Yantarba. Szal a három csőnél a bal oldaliba lehet bemászni, igen, ott van egy létra, ami egy ajtóhoz vezet, de az nálam nyitva van. Kettő hátizsák van a hulláknál azon a körbezárt udvaron, az egyikbe fegyveruppok, a másikban Hercules meg eü-csomagok vannk.
-
muxi-muxi
senior tag
Elnézést a kései válaszért, most jutottam el Yantarba. Szal a három csőnél a bal oldaliba lehet bemászni, igen, ott van egy létra, ami egy ajtóhoz vezet, de az nálam nyitva van. Kettő hátizsák van a hulláknál azon a körbezárt udvaron, az egyikbe fegyveruppok, a másikban Hercules meg eü-csomagok vannk.
-
jimpo
őstag
The campfires are burning bright this season.
The Zone traders can wait for your habar — the real sale is now live!
Whether you are a veteran player or have only played the most recent titles, this is your chance to complete your collection and explore deals ranging from 30% off for S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl to discounts of up to 75% off for classics forged by GSC Game World.EXPLORE ON STEAM
GSC Game World May Sale
14 May — 27 May
Anomalies, artifacts, old wars, and unforgettable journeys — now is the time to return.
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — 30% OFF, and up tp 75% OFF on the Cossacks series and classic GSC Game World games.PLAY ON XBOX
Super Mega ID Sale
14 May — 28 May
Join the Super Mega ID Sale on Xbox and venture into the Chornobyl Anomalous Zone with 30% OFF.DIVE ON PLAYSTATION
Days of Play 2026
27 May — 10 June
Experience S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl and Legends of the Zone Trilogy with 30% OFF on PlayStation®5 and PlayStation®5 Pro! "ui: PC-n az Upgrade csomagok nem akciósak...
-
emre
veterán
veszélyes az a labor,
a processzor úr nem élte túl sajnos Az egyik próbálkozásomnál szintén, de aztán meggondoltam magam.
Ezért érdeklődtem, mert a prof is jó pénzt fizet ha nála hagyom. Meg Dióda terveiben nem nagyon bízok.Majd ha bekerül a Vaserdő kiderül, már ha lesz következetesek akarnak lenni. De ebben bízok a legkevésbé.
-
RobberBaron
tag
-
Magnat
veterán
-
emre
veterán
X18 közvéleménykutatás:
Elvittétek az emittert Diódának, vagy hagytátok Mihejev professzornál?
-
Danecay
addikt
Én erre az Unreal Engine verzióváltásra lennék kíváncsi. Eredetileg au UE5.5.4-es verziójára akarták átültetni a játékot, elvileg tavaly decemberre, amit augusztusban jelentettek be. Az óta eltelt még egyszer annyi idő, de nem nagyon lehet erről hallani semmit, ráadásul már az UE is 5.7-nél jár.
-
emre
veterán
Sziasztok!
Szemétdombon agyalok Varan "King of the Hill" küldetésén. Korábbi pár hsz-okban láttam, hogy talán bugos volt valamikor, meg hogy kinek melyik mód jött be.Agyalok, hogy fizessek 20 ezret vagy sem (van kb. 36 ezrem). Ezt már ki is próbáltam! Walkthrought-ok szerint ha vállalom a küldit és 1) kinyírom Shah-ot, az harc lesz és akkor úgyis elmegy fegyver meg páncél javításra egy 10-es (kérdés, hogy mennyit lootolok össze). Ha 2) direktbe kinyírom Roosevelt-et, akkor dettó. Oké, 3) Roosevelt elintézhető csendben is, ha segítek Borodulin-nak, de ott meg mutánscsata lesz, ott is megy a pénz javításra. Aztán Varan-nal ígyis úgyis csata lesz! Mi a tapasztalat pénz szempontjából? Megérős küldizni? Én talán a 3-as opció felé hajazok, mert talán az a legérdekesebb!
Mi a véleményetek?Én is pont itt járok az újrakezdésben.
Afelé hajlok hogy felesleges Varannal üzletelni.
Shah és Roosevelt meg ráér. -
Lazio1974
csendes tag
Sziasztok!
Szemétdombon agyalok Varan "King of the Hill" küldetésén. Korábbi pár hsz-okban láttam, hogy talán bugos volt valamikor, meg hogy kinek melyik mód jött be.Agyalok, hogy fizessek 20 ezret vagy sem (van kb. 36 ezrem). Ezt már ki is próbáltam! Walkthrought-ok szerint ha vállalom a küldit és 1) kinyírom Shah-ot, az harc lesz és akkor úgyis elmegy fegyver meg páncél javításra egy 10-es (kérdés, hogy mennyit lootolok össze). Ha 2) direktbe kinyírom Roosevelt-et, akkor dettó. Oké, 3) Roosevelt elintézhető csendben is, ha segítek Borodulin-nak, de ott meg mutánscsata lesz, ott is megy a pénz javításra. Aztán Varan-nal ígyis úgyis csata lesz! Mi a tapasztalat pénz szempontjából? Megérős küldizni? Én talán a 3-as opció felé hajazok, mert talán az a legérdekesebb!
Mi a véleményetek?Szia! Szerintem nyírd ki Shah-t; Roosevelt csendben megközelíthető, nem kell őt kinyírni. Ha Roosevelt életben marad, később találkozol majd vele!
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek? -
Hun'reeth
őstag
Ez mind szép. De ha ő még nem játszott a játékkal nem is tudja feltétlenül merre van Yantar.
-
Veiled Bride
őstag
-
torma1981
veterán
Simán el lehet jutni már a legelején Yantarba is. Én mindig úgy kezdem, hogy a legjobb helyekre elfutok. Hogy utána a gyorsutazással elérhető minden. Meg pl a hűtőtornyok régióban könnyen lehet nagyon jó cuccokat szerezni.
-
emre
veterán
Eddig kb 40 órám van benne de minden percét nagyon élvezem.
Amúgy van valami ajánlott loadout? Elég korán megszereztem a Dnipro-t és hozzá a nagy tárat meg a hangtompítót de sehol nem tudom fejleszteni. (ráment egy fél délelőttöm mire átbaktattam érte a Zóna másik felére de megérte). Mellette van a Saiga és a Skif saját pisztolya. Ha el tudsz jutni Szótlan táborába még a délidős küldetések előtt egy Fogoly Száska nevű Délidős tud vele foglalkozni. Illetve működik Szótlan boltja is.
-
Hun'reeth
őstag
Amúgy van valami ajánlott loadout? Elég korán megszereztem a Dnipro-t és hozzá a nagy tárat meg a hangtompítót de sehol nem tudom fejleszteni. (ráment egy fél délelőttöm mire átbaktattam érte a Zóna másik felére de megérte). Mellette van a Saiga és a Skif saját pisztolya. A Dniprot leghamarabb Kazkovyban tudod majd fejleszteni ha végigcsinálod azt a kiegészítőt
és kiépül az ottani bázis valamint megcsinálod a küldiket amiket Banzai ad.
Illetve később majd Yantarban is de az neked még arrébb van a játékban. -
sinick
senior tag
-
Zsoxx
őstag
-
sinick
senior tag
-
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
Szeméttelepen találtam egy flashdrive-ot ( ) és arról, hogy magamhoz vettem sehol sem látok infót. Se a cuccok között, se a pda-n. Küldi nem volt hozzá, csak úgy találtam, mert a térképen volt egy stash jelölés. Ez normális?az északi kapunál, egy Rubber Layer M10 Gordon fejlesztést Normális.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Szeméttelepen találtam egy flashdrive-ot ( ) és arról, hogy magamhoz vettem sehol sem látok infót. Se a cuccok között, se a pda-n. Küldi nem volt hozzá, csak úgy találtam, mert a térképen volt egy stash jelölés. Ez normális?az északi kapunál, egy Rubber Layer M10 Gordon fejlesztést -
Magnat
veterán
Amúgy van valami ajánlott loadout? Elég korán megszereztem a Dnipro-t és hozzá a nagy tárat meg a hangtompítót de sehol nem tudom fejleszteni. (ráment egy fél délelőttöm mire átbaktattam érte a Zóna másik felére de megérte). Mellette van a Saiga és a Skif saját pisztolya. Szia,
ha nincs night vision-öd, azt mindenképpen szerezd be, a legfejlettebbet be lehet itt: [link]
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Szemétdombon Zakhar melléküldetés megvan valakinek?
A bázison Zakhar megbízott, hogy segítsek a haverjainak elkapni egy sztalkert. Átvágott és valójában engem akart elkapni. Az másik elkapott sztalkert kiszabadtottam, aki megbízott, hogy öljem meg Zakhar-t. Namost, ez az chatgpt szerint ez nem volt jó ötlet, mert Zakhar a továbbiakban adhatott volna még melléküldetéseket. Ha viszont elengedtem a másik sztalker meg morci lett rám. A másik sztalker nem tudom mit ad a jövőben, ha ad valamit. Vélemény?
(Van mentésem. Egykét mellékküldetést csináltam meg csak azóta, nem olyan vészes.)
Szerk.: Közben megtaláltam. Állítólag nincs jelentősége!Nem ad több küldetést, max egy dupla jutalomra lehet trükközni. Leírás itt: Should You Kill Or Spare Zakhar In Stalker 2? -
VinoRosso
veterán
Van több cső is amibe be lehet mászni? Én egybe másztam be amelyiknél egy springboard anomália van, az elvezet egy létrához amivel fel lehet jutni abba a lépcsőbe ami kívülről is látszik, de a lépcső tetején lévő ajtó nálam zárva van.
Vagy egy másik csőről van szó?
-
muxi-muxi
senior tag
Az általad linkelt képen is látszik a mérgesgázokkal teli mocsár (kép bal alsó sarka, zöldes árnyalatú tavacskák), ahonnan kettő darab cső indul, az egyikbe bemászva éred el az adott területet a föld alól.
-
VinoRosso
veterán
-
Yutani
nagyúr
Amúgy van valami ajánlott loadout? Elég korán megszereztem a Dnipro-t és hozzá a nagy tárat meg a hangtompítót de sehol nem tudom fejleszteni. (ráment egy fél délelőttöm mire átbaktattam érte a Zóna másik felére de megérte). Mellette van a Saiga és a Skif saját pisztolya. Hát nagyjából ezt használom én is, illetve van egy másik pisztoly, aminek nagy tárja van (30 talán?), azt használom hangtompítóval.
-
Veiled Bride
őstag
Amúgy van valami ajánlott loadout? Elég korán megszereztem a Dnipro-t és hozzá a nagy tárat meg a hangtompítót de sehol nem tudom fejleszteni. (ráment egy fél délelőttöm mire átbaktattam érte a Zóna másik felére de megérte). Mellette van a Saiga és a Skif saját pisztolya. -
Yutani
nagyúr
Na ennek örülök mert nagyon beszippantott a játék!
Ez történik, ha nem vigyázol.
Nekem valami 320 órám van benne, és majd lesz több is, ha meglesz az új DLC. -
Veiled Bride
őstag
-
Elmör
őstag
Most voltam Zalisszjában, megcsináltam a mellékküldetéseket, a fő küldetés pedig Rosztokba vitt. Mindenféle spoiler nélkül, kb hol járok a fő szálon? Mennyi lehet még vissza?
Onnan még bőven sok feladat van még hátra. Szerintem kb 35%ánál vagy.
-
Veiled Bride
őstag
Most voltam Zalisszjában, megcsináltam a mellékküldetéseket, a fő küldetés pedig Rosztokba vitt. Mindenféle spoiler nélkül, kb hol járok a fő szálon? Mennyi lehet még vissza?
-
sinick
senior tag
Én SoC-ot többször, CS-t 2x, CoP-t 2x. Első esetben kb. megjelenéskor, azaz nem voltak végleges patch-ek, aztán meg véglegesekkel. Ezek mellett nálam is megvolt az Anyomaly meg a LA (ez kb. 3x is!) ... és még ezeken kívül OL, OGSE, A Sóhajok völgye, Hullócsillag, Szövetség ideje, Fotograf, Spectrum Project, Rossz társasgág, Way to/in Pripyat (to/in, amikor éppen ahogy hívták), Gladiátor 2, Változás Ideje 3. És még ki tudja mit próbáltam ki, de nem játszottam végig. Azt hiszem nagyobbakból a Reborn Istok-ot még elkezdtem, de nem fejeztem be. (Itt a PH-n az adott topikokban is megtalálod a nevem.)
És nekem előfordult, hogy tűnt el cucc a ládákból. Legalábbis, ami bázison kívüli, nem "védett" láda volt. Nem sokszor, de egyszer kétszer fájt, mert az elveszett jobb cucc miatt volt (főleg artifact-ok, vagy egy jobb exo, grozva, vintar miatt), hogy két esti játék ment a levesbe.
De én már bőven kaptam itt választ az eredeti kérdésemre, hogy ez hogy működik a stalker 2-ben, úgyhogy el tudom engedni a témát. -
Zsoxx
őstag
3x vagy 4x játszottam végig mind a 3 előzményt, illetve a két nagy modot is (Anomaly + LostAlpha), egyszer sem vettem észre, hogy eltűnt volna valami a stashekből.
-
sinick
senior tag
Ennek azért kicsi a valószínűsége.
Én pl. Duga környékén egy sima stash-be szoktam szórni a cuccokat ha már nem tudom elvinni mert ott annyi az enemy, hogy ha arra járok 20-30 ember lövök kb. le mire elfogynak. Az meg baromi sok cucc.
Aztán abból a stash-ből meg hazahordom a boltba.Kazkovy-i 
Ilyenkor gondolom nem csinálsz pályaváltást.
-
Hun'reeth
őstag
Ennek azért kicsi a valószínűsége.
Én pl. Duga környékén egy sima stash-be szoktam szórni a cuccokat ha már nem tudom elvinni mert ott annyi az enemy, hogy ha arra járok 20-30 ember lövök kb. le mire elfogynak. Az meg baromi sok cucc.
Aztán abból a stash-ből meg hazahordom a boltba.Kazkovy-i 
-
sinick
senior tag
Lehet azért, mert ez már Enhanced Edition. Én még annak idején az első négy patch-el toltam végig azt hiszem. Kb. 15 éve toltam utoljára végig a nem EE-t ,10-es patch-el és arra már nem emlékszem, hogy abban volt-e még ilyen "bug".
-
Yutani
nagyúr
Pont nem a játékos ládáiról (personal stash) szólt a kérdés, hanem a többiről (pl. stash/chest). A korábbi játékok alatt a régi stalker játékokat (SoC, CS, CoP, LA, stb.) értem, nem ennek a korábbi kiadásait. A régiekben bőven volt olyan eset, hogy nem személyes ládából eltűnt a cucc. Ezek főleg SoC-ban meg CS-ban voltak (CoP-ra már nem emlékszem) és az NPC-k is lootoltak.
Én most CS EE-vel játszom elég sokat, nem tűnt fel, hogy lelútoltak volna az NPC-k a ládákból.
-
sinick
senior tag
A chatgpt szerint: A stalker 2-ben is csak a personal stash biztonságos. A többi nem, ezek tartalma egy pályafrissítéskor (vagy pálya reset) eltűnhet. Az NPC sosem lootol stash-ekből, csak hulláktól és spawn-olt loot-okból.
-
sinick
senior tag
Pont nem a játékos ládáiról (personal stash) szólt a kérdés, hanem a többiről (pl. stash/chest). A korábbi játékok alatt a régi stalker játékokat (SoC, CS, CoP, LA, stb.) értem, nem ennek a korábbi kiadásait. A régiekben bőven volt olyan eset, hogy nem személyes ládából eltűnt a cucc. Ezek főleg SoC-ban meg CS-ban voltak (CoP-ra már nem emlékszem) és az NPC-k is lootoltak.
-
VinoRosso
veterán
De volt, a SoC-ban még, valamikor az 1.5-ös patch körül vették ki ha jól emlékszem.
sinick: igen erre gondoltam én is, személyes ládika azt hiszem nem is volt, ha leraktál egy motyót valahova az csak ott volt elérhető, máshol nem. -
Zsoxx
őstag
Sziasztok!
A ládákat (chest stash) - nem személyes ládákat (personal stash) - mennyire rabolják ki más karakterek ebben a játékban? Vagy mynneiyre jellemző, hogy csak úgy eltűnik belőle a cucc?
Szeméttelepen vagyok az első küldi után és le kéne pakolnom egy csomó cuccot megőrzésre, amíg bejárom a környéket. Éppen ott vagyok, ahova az első küldi visz a szeméttelepen. Ott van egy kék láda (chest stash). Tudom, hogy van egy személyes láda fentebb, de az még messze van!A tetőn, a régi, háromvonalú vagy mi az isten mesterlövész puska mellett van egy kék láda, abba pakolnék ideiglenesen. Látszik, hogy új vagy a zónában.
A korábbi játékokban sem volt olyan soha, hogy egy npc kirámolta a játékos ládáját. -
sinick
senior tag
Tényleg, erről jut eszembe! Még a Lesser Zone-ban ártam úgy, hogy kiléptem a fegyverkereskedőtől és szinte a nyitott ajtóban állva 1-2 NPC kezdett el engem lőni a bázison. Már majdnem betojtam, hogy valakit lelőttem a zöldruhás sztalkerek közül (?), mire láttam hogy ez az 1-2 fazon nem zöld, hanem más, csukaszürke terepmintás (?) egyenruhát visel. Viszont ezek az NPC-k a sztalkerekkel nem bántották egymást. Gyorsmentés vissza, láttam, hogy észrevettek (nőtt az "ellenség észlel" fehér íves folyamatsáv), de még nem lőttek, eliszkoltam távolabbra egy épület mögé, és távolabbról láttam, hogy szépen kisétáltak a bázisról.
Ez már azután volt, hogy leadtam a szenzorokat a sztalkereknek és Zotov eltűnt a bázisról. Szerk.: Ja, kérdésem! Ezek kik lehettek és miért lőttek?
-
Hun'reeth
őstag
Na igen.
Főleg mikor lövitek egymást egy ellenséges frakcióval és közben baráti stalkerek meg ott sétálnak mintha semmi sem történne. Aztán ha lelövök valakit, akkor azért lootolni elindulnak!
-
hajbel
addikt
A ládákat sosem rabolják ki, bárhol bármit otthagyhatsz csak találj is vissza.
Tudsz egyébként jelölőket lerakni a térképre (10db mindegyik féléből).
Az egyetlen ami előfordul, hogy ha hullákhoz előbb odaér egy baráti NPC és elkezdi ő átkutatni akkor te már nem tudod és nem is találsz már nála semmit később.
Ugyanakkor ha ők lövik le de te előbb odaérsz te is kirabolhatod előttük. Nem haragszanak meg érte.Imádom mikor kiirtok fél hadsereget és odaspawnol egy baráti társaság lootolni, szívatásból.
-
sinick
senior tag
A ládákat sosem rabolják ki, bárhol bármit otthagyhatsz csak találj is vissza.
Az egyetlen ami előfordul, hogy ha hullákhoz előbb odaér egy baráti NPC és elkezdi ő átkutatni akkor te már nem tudod és nem is találsz már nála semmit később.
Ugyanakkor ha ők lövik le de te előbb odaérsz te is kirabolhatod előttük. Nem haragszanak meg érte.Köszi. Jaja, jelölővel jelöltem. Ilyen holtest átkutatás esetekbe már beleestem én is, mindkettővel találkoztam.
-
Hun'reeth
őstag
Sziasztok!
A ládákat (chest stash) - nem személyes ládákat (personal stash) - mennyire rabolják ki más karakterek ebben a játékban? Vagy mynneiyre jellemző, hogy csak úgy eltűnik belőle a cucc?
Szeméttelepen vagyok az első küldi után és le kéne pakolnom egy csomó cuccot megőrzésre, amíg bejárom a környéket. Éppen ott vagyok, ahova az első küldi visz a szeméttelepen. Ott van egy kék láda (chest stash). Tudom, hogy van egy személyes láda fentebb, de az még messze van!A tetőn, a régi, háromvonalú vagy mi az isten mesterlövész puska mellett van egy kék láda, abba pakolnék ideiglenesen. A ládákat sosem rabolják ki, bárhol bármit otthagyhatsz csak találj is vissza.
Ugyanakkor ha ők lövik le de te előbb odaérsz te is kirabolhatod előttük. Nem haragszanak meg érte. -
sinick
senior tag
Sziasztok!
Szeméttelepen vagyok az első küldi után és le kéne pakolnom egy csomó cuccot megőrzésre, amíg bejárom a környéket. Éppen ott vagyok, ahova az első küldi visz a szeméttelepen. Ott van egy kék láda (chest stash). Tudom, hogy van egy személyes láda fentebb, de az még messze van!A tetőn, a régi, háromvonalú vagy mi az isten mesterlövész puska mellett van egy kék láda, abba pakolnék ideiglenesen. -
sinick
senior tag
Alapvető igazság itt is az, hogy egy halott stalker már nem ad küldetést.
Azaz jellemzően jobban jársz azzal ha nem nyírod ki ész nélkül az NPC-ket bizonyos helyzetekben mert akkor tovább megy a story, még találkozhatsz is az adott karakterrel valahol máshol.Persze van olyan szitu ahol már egy korábbi döntésed miatt mindenképp megtámadnak de ez benne van a pakliban.
OK, köszi!
-
Hun'reeth
őstag
Alapvető igazság itt is az, hogy egy halott stalker már nem ad küldetést.
Azaz jellemzően jobban jársz azzal ha nem nyírod ki ész nélkül az NPC-ket bizonyos helyzetekben mert akkor tovább megy a story, még találkozhatsz is az adott karakterrel valahol máshol.Persze van olyan szitu ahol már egy korábbi döntésed miatt mindenképp megtámadnak de ez benne van a pakliban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Apple iPhone 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 256,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
- ÚJ! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2x1TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+++ OLED 3év Prémium GAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Viszont most elakadtam. Van egy átvezető videó amelyiknél ugyanazon a ponton mindíg kifagy a játék.
Az X15-ös laborban mikor be kell szállni egy kapszulába és megjelenik asszem a Kósza, aki visszaemlékszik valami háborúra.
.