- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Apple notebookok
- CES 2025: hosszabb kábeleket tesz lehetővé a DisplayPort 2.1b
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
senior tag
Üdv.
DS 216play frissitettem DSM7-re van valahol működő Transmission és ServiO hozzá?
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
Syl
nagyúr
Elnézést ha feleslegesen kérdezek, de amennyit visszaolvastam, attól nem lettem okosabb.
DSM7 frissítés után "javítani" kellene a Transmissiont. Ami persze sikertelen.
Itt láttam, hogy le kell tölteni a telepítőt (https://seby.io/download/synology-7.0/) - inteles DSM, tehát a transmission_x64-7.0_3.00-19.spk fájllal próbálkoztam. De ugyanazt a hibát adja kézi telepítésnél, mint javításnál: [kép]
Valami mást is kell hozzá hegeszteni?(Itteni komment alapján mc-t sikerült működésre bírni a SynoCli File Tools segítségével)
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
őstag
-
veterán
válasz WaterWave #72292 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Hú de jó, hogy leirtad a sonarr, radarr.. progikat. Nem igazán találtam átfogó szakirodalmat, hogy mire is jó ezek, de lépten nyomon belefutok ezekbe a programokba.
Ha van kedved leírni dióhéjban, akkor szivesen veszem.Köszi!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
-
WaterWave
veterán
válasz gyuri81 #72289 üzenetére
Én mindkettőt használom...
Egyiket azért mert azon torrentezek, transmission meg azért, mert arra van beállítva dockeren a sonarr és a radarr, így automatikusan szedi le a sorozatokat, filmeket.
Egyik sem jobb a másiknál, teljesen más.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
veterán
Látom, hogy elég sokan használják a transmission-t. Mivel jobb/több mint a gyári DS?
-
őstag
-
beteg
őstag
Hello!
Az normális, hogy a File Station-ben látszanak az almappák, tele fotóval, a Photosban viszont csak a mappák alig fele? Idővel majd megjelennek?
Az indexelés vajon meddig tart 1 terra fotónál? DS920+ 4 giga rammal.
thxCsak futni kell!
-
poirot
őstag
Nyugtassatok meg, hogy nem kell a 7-es DSM-re frissíteni. Ha frissítenék, eleve buknám Logitech Media serverem, ahogy olvastam, már így is a Perl régebbi verzióját kell használnom, különben nem megy egy internetes rádióm, ami csak így, evvel müködik. Most dobjam ki?
Ha nem frissítek, mi történik?
Köszi a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
Miksa64
tag
Hali!
Valaki tudna segíteni hogy mia teendőm:
DS 7-re frissétés után transmission manuális telepítésénél ezt írja:
[kép]ASUS TUF-AX6000, RT-AC86U; Xiaomi 12T Pro; DS118.
-
-
zsamiatt
őstag
válasz PhoenixK #72278 üzenetére
Mondjuk ez furcsa mert ha sima tukrozesbe rakja raidbe, az nem erinti a file rendszert. Ennyi erovel ha a ketlemezes nasba csak az egyik vinyo van kezdesnek egy uj vinyo behelyezesevel nem lehet felepiteni a raidet?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
őstag
válasz gboszi #72277 üzenetére
A hivatalos oldal szerint egylemezes NAS-ról nem lehet simán kétlemezesbe áttenni, mindenképp formázni fogja:
"Single-bay and multiple-bay models: Due to differences in the disk partition system, single-bay models cannot migrate drives to multiple-bay models and vice versa. For example, drives from a DS114 cannot be migrated to a DS214 or DS414. Likewise, you cannot migrate drives from a DS214 or DS414 to a DS114."Esetleg ha USB-n rádugod az új NAS-ra a lemezt a régiből, és felismeri, akkor nyerhetsz vele!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
gboszi
senior tag
Sziasztok, most váltanék NAS-t. DS115j ---->DS216play
Kérdésem, mi a legegyszerübb (gyorsabb) módja az adatok másolásának? Valahogy meg tudom tartani, ami a mostani vinyon van, vagy mindenképp kell egy másik is? Vagy mik a lehetőségek, mire figyeljek? Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
tsilver
aktív tag
6.2-ről tegnap váltottam 7-re. Minden rendben ment, admin jogosultsággal rendelkeztem korábban, de az új rendszer nem enged hozzáférést pl az office fájlokhoz. Azt írja lépjegy kapcsolatba a rendszergazdával (saját magammal) hogy telepítsem és engedélyezzem az Office-t. (fent van rendben van) Mit kellene tenni?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
urban racer
senior tag
Egy régi RS815-re megy a hyper backup a tényleges adatokról (nyers videó archív, fotók, vágás alatt lévő videók, doksik, munka) a torrentes cuccokról nincs mentés. A 815 másik épületben van, 60ghz-es mikrón lövöm át, és csak éjjel 2kor kapcsol be, majd fél4kor ki.
Előbb-utóbb nekem is majd a hagyományos módon kell HDDhez jutnom-(venni), gyakorlatilag most a 3 db 4 Tb os ssdn kívül csak 2 db 3 Tb-os lemez az, amit vettem-kb 4 éve. A többi 6+4 3 Tb-os lemez mind „kinőtt” lemez, ami már futott 3-6 évet, mire le lett selejtezve.
Nah, de ha eljön az idő, hogy zsebbe kell nyúlnom, akkor nyilván valami nagyot és enterprise-t fogok venni. BTW már 1x volt tervben, akkor még wd goldot néztem, de végül elengedtem és vettem még 1 dx-et. Hang nem számít, a plusz fogyasztást meg le kell nyelni... A synology saját lemeze szimpi, és gyanítom a garoztatása sem 3-4 hónap, mint a wd/iron-nak.szerk.: a 60 Ghz mikró jól megy(stabilan megy pont-pontban 2 Gbitet, TCP-n gigabit), de azért kicsit szívom a fogam, hogy nem húztam le optikát...
[ Szerkesztve ]
"Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
dkess
őstag
válasz urban racer #72272 üzenetére
Mindenekelőtt amennyiben tényleg "minden adat nason van nálunk" (ráadásul amennyire jól emlékszem Nálad DS1621+ meg két DX517 van tele HDD -kkel), akkor érdemes lenne backup -ról is gondolkodni. Igen, akár a mesékről is ...
Én a nagyobb HDD -kben hiszek NAS -ban (2 db 8 TB meg 3 db 10 TB van most). Sőt már tesztelem a jelenlegi "útodtípust" egy 18 TB -os data centeres (SATA -s verzió) HDD formájában (USB -s külső rack PC -re kötve). Jelenleg erre megy egy távoli háztartásban mentés interneten keresztül (a kezdeti az 2.5 Gbe LAN -on keresztül volt). A különbözeti már vállalható adatmennyiség ...
A DSM7 -re váltással még én is várok ...
-
urban racer
senior tag
Mi (samsung) tvről filmeztünk korábban, most inkább gyerekmese megy, de minden adat nason van nálunk. A sok torrent meg így alakult. Direkt azért van tele egy dx517 3Tbos lemezekkel, hogy az legyen a torrentes. Nem törlünk semmit, mert pl a TopGunt fél évente megnézzük
A feltöltésem nekem is csak kb 2 éve lett jó(majdnem 15 év tagság), mikor végre kész lett a ház, aminek a telkét direkt úgy kerestem, hogy digis környéken legyen - és mennyire jó5700 torrent már azért elég overkill.
Most van tervben a csomagos transmission költöztetése dockerbe, hogy válthassak dsm7re, de szerintem ez még várat magára..."Egy mágus sosem késik, Zsákos Frodó. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akar."
-
Patice
Topikgazda
válasz gyuri81 #72270 üzenetére
Seek zaj sajnos ilyen, 8TB-os WD Red-ek is tudnak kerregni rendesen.
Megpróbálhatsz még valamit a NAS alá tenni, ami elcsatolja az alatta lévő polctól,/bútortól, mert ezek is fel tudják erősíteni rendesen a rezgések zaját.
Pl. parafa, vagy valamilyen keményebb szivacs (láttam valahol mosogatószivacsot is ), stb. Próbálj ki pár otthon található dolgot.Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
veterán
válasz WaterWave #72266 üzenetére
Nem veszem bántásnak, mivel jó esetben nem azért jönnek be ide az emberek, hogy egymást b@szogassák, vannak azért annyira intelligensek...
Szerencsére nem mellette alszunk, hanem a hálóban. De mivel napközben a csepp emberrel van otthon, neki zavaró a seek hang.Nem akarom mondani, hogyha van egy jó párkapcsolatod és egy kiegyensúlyozott munkahelyed akkor örülsz ha luk van a sheggeden és alszol mint a bunda mert azzal megbántanálak, de hidd el vannak ennél súlyosabban zavaró hanghatások az életben.
Egyetértek...csupán tájékozódtam a NAS-ok hangjáról, mivel eddig nem volt ilyen kütyüm.
dkess: okés, köszönöm a válaszaid...
[ Szerkesztve ]
-
dkess
őstag
válasz gyuri81 #72265 üzenetére
Akkor ez esetben a seek zaj lesz. Azzal ott helyben olyan sok mindent nem lehet kezdeni. Ez esetben javaslom ne a dolgozószobába rakd, hanem spájzba/tárolóhelyiségbe ilyesmi helyre - nem feltétlenül kell egy NAS -nak emberek között lennie ...
@urban racer, #72267
Igen, nem rossz. Még korábban írtam, hogy nálam soha nem volt egy pillanat erejéig sem torrent NAS -on/routeren/háziszerveren vagy ilyesmin. PC -n némi "kocatorrent" és ráadásul aránylag friss account -al (egy éves) Úgyhogy ezért sincsenek nálam "impresszív" számok ...
Ahogy írtam inkább a "pszichológiájára" lettem volna kíváncsi az "olyan 5700 db torrent a NAS -on" jellegű felhasználásnak. Amit kiolvasok a hsz -edből, hogy pl. lehet a helyezés/feltöltött adatmennyiség ilyesmi is ...
-
WaterWave
veterán
válasz gyuri81 #72265 üzenetére
Nem akarlak megbántani tényleg, én is háklis vagyok a hangokra de nekem 3 méterre van a fejemtől a 718+-as nas és vígan elalszom...
Nem akarom mondani, hogyha van egy jó párkapcsolatod és egy kiegyensúlyozott munkahelyed akkor örülsz ha luk van a sheggeden és alszol mint a bunda mert azzal megbántanálak, de hidd el vannak ennél súlyosabban zavaró hanghatások az életben.Ha nagyon zavar vagy az asszony nem tud aludni, akkor vegyél ikeában egy kisebb szekrényt és rakd bele vagy hosszabb kábellel rakd ki a konyhába a spejzbe, esetleg garázsba, vagy a lépcsőházba, vagy áshatsz egy gödröt is és belerakod...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
veterán
-
dkess
őstag
válasz gyuri81 #72256 üzenetére
Persze, hogy "A NAS előlapja, tök masszív, nem lötyög". Ez nálam sincs másként. Ugyanakkor, ha jön a "búgó hang" (a két 8 TB -os HDD rotor hangjára rezonál), akkor kicsit igazítok rajta és elmúlik a hang ...
Egyébként teljesen jó csendes a NAS a HDD -k rotor hangja és a venti (csendes profil) szempontjából. A seek hang jobban kihallatszik - főleg, ha nagyon dolgoznak a HDD -k.
Egyébként még most sem írod, hogy minek a hangját hallod - így a fórumlakók maximum vakon találgathatnak.
Amennyiben a PC -det UTP végre kapod, akkor jelentősen gyorsulni fognak a dolgok ...
[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz gyuri81 #72260 üzenetére
NTFS-t kezeli. Azt írni és olvasni is tudja a NAS ha közvetlenül USB-n dugod rá. Szóval nyugodtan próbálkozz vele. Ha végzett a másolással, akkor ugyanúgy le kell választanod az USB-s HDD-t mint ahogy azt windows rendszeren is tennéd.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Thusor
őstag
válasz gyuri81 #72256 üzenetére
Ha jól értem a PC-d tulajdonképpen WIFI-n éri el a hálózatra kapcsolt NAS-t. A WIFI sebessége sajnos ingadozó, több körülménytől függ. Ezért javasolt a stabilabb és gyorsabb sebesség miatt a PC-t is kábelen a hálózatra csatlakoztatni. HDD-t a NAS-ra közvetlenül is csatlakoztathatod, persze a megfelelő filérendszerre akkor is figyelni kell, hogy a NAS kezelni tudja, de utána nincs más teendő.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
veterán
Otthon jelenleg a NAS kábelen van, a PC-m wifi-n.
Tegnap rádugtam a PC-re egy 2,5-s HDD, hogy szedjek le tartalmakat a NAS-ról, de baromi lassan ment a másolás. Átlagban 7MB/s, de volt hogy a végén leesett 4MB/s-re. Gondolom ez így nem nagyon normális? Hogyan tudnék a másolási folyamaton gyorsítani, mert át kellene másolni egy 180 Gb-os anyagot? Kihullik a hajam mire átmegy... .
Ha bedugom a 2,5-s HDD-t a NAS-ba, akkor arra tudok másolni?? ( úgy sejtem nem, mert tök más a fájlrendszer...)dkess: A NAS előlapja, tök masszív, nem lötyög. Sajnos a vinyónak van hangja. Ez van...
Ha teszek alá 1-2 dolgot, valóban csökken a hangja. De sajnos nappal így is le kell állítanom az időzített kikapcsolással. (na nem baj, hamarosan úgy is költöztetem át a dolgozó szobába, csak előtte szét kell fúrnom a házat...)[ Szerkesztve ]
-
Dello79
aktív tag
Tudtok olyan IP kamerát ajánlani a NAS-hoz ami nem adapteres ? tehát POE ? olyan helyre kellene szerelnem, ahova nem tudok ( akarok ) áramot vinni csak LAN-t
-
dkess
őstag
válasz gyuri81 #72227 üzenetére
Szerintem az lesz, hogy az előlapja lazult egy kicsit meg. Olyankor egy elég hangos folyamatos búgással szokta ezt honorálni a NAS. Ezt pl. ki tudod próbálni, hogy leveszed az előlapot vagy kézzel rászorítod. Amennyiben elhallgat, akkor ez lesz az.
E mellett és/vagy lehetne a NAS alá pakolni puha cumókat. Ezek a dolgok alapvetően az alap rotor zajt csökkentik. E mellett a seek zajt is némileg konszolidáltabbá tehetik.
@[Prolixus], #72232
Szerintem a TS-253D -nél az a x4 elírás lesz. Egyfelől itt is fel van tüntetve, hogy "PCIe bandwidth limitations will restrict the NAS 10GbE performance." (x4 -nél nem kellene bottleneck -nek lennie) - másfelől más 2 fiókos hasonló architektúrájú NAS -uk (pl. TS-251B-4G) szintén PCIe Gen 2 x2 ...
A 2 SATA -t meg adott esetben multiplier -el osztják. Pl. a 6 egységes NAS -nál 2*3 -as blokkra. Gondolj bele Synology -nál a DX517 esetén egy db eSATA -ra kerül 5 db HDD hely ... Többek között ez is az oka, hogy cerkás vasakra nincs több HDD -s gyári bővítő (az már túl sok HDD lenne egy SATA -ra) vagy Infiniband (ezeknél 4 db SATA3 van összefogva) csatolós bővítőegység ...
-
Thusor
őstag
válasz gyuri81 #72250 üzenetére
DS218+ van nekem 2 GB árammal, majd 2-3 hete a DSM 7.0 van rajta. Nem érzem, hogy lassabb lenne, sőt szerintem kicsit fürgébb is a felülete mint a DSM 6.2 alatt volt. Torrent és docker is fut rajta rendszeresen de azzal se rosszabb mint az elődje volt.
-
veterán
Felajánlotta az imént a DSM, hogy frissítsem a DS218-at DSM 7.0-ra. El fogja bírni a NAS? Nem fog belassulni? Ha esetleg mégis gáz lenne, vissza tudom tenni a 6.2-t?
szerk, meg is van a válasz
1. After the installation of DSM 7.0, you will not be able to downgrade to a previous DSM version.
2. DSM 7.0 consumes more system resources, including memory. If your model has less than 1 GB of memory, updating to DSM 7.0 may affect system performance.
Ez szuper...akkor lehet nem frissítem[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
-
Magnat
veterán
Üdv,
a Moments mobil kliensén be lehet állítani vhogy, h ne home könyvtárba szinkronizáljon hanem pl Photos mappába vagy azt mindig filekezelőben kell átpakolni? Illetve ha átmozgatok később a home mappából, akkor a kliens megint fel fogja szinkronizálni a készülékről, amit a home-ból átmozgattam, de az eszközön még fent van?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
bozsozso
őstag
416play nasom van amiben 4*4Tb WD (1db purple 3db red)winchester van jelenleg. 1db shr raid tömb van. Jelenleg 3,8Tb szabad hellyel. Az egyik winchesternél az alábbi hibajelzést kaptam(az egyik rednél):
"A(z) DS416play eszköz Meghajtó 4 meghajtóján I/O-hiba történt, de többszöri próbálkozás után a meghajtó most már megfelelően működik. Lehetséges, hogy a hibát meghibásodott szektorok okozták. Az adatintegritás érdekében javasoljuk, hogy haladéktalanul készítsen biztonsági mentést adatairól. Ezt követően lépjen a Tároláskezelő > HDD/SSD > S.M.A.R.T. menüpontba, és futtassa le a bővített tesztet, majd tekintse meg a teszteredményeket és a javasolt műveleteket."
A tároláskezelőben elindítottam a bővített tesztet ami jelenleg is fut.
Kérdésem annyi lenne csupán, hogy
1. mennyire aggódjak illetve mennyire lehet sürgető a csere?
2. csere esetén nagyobb winchesterben gondolkodom illetve akkor lehet kettőt cserélnék az shr miatt, hogy legyen egy kis tárhely növekedés is, de ha egyet veszek akkor is nagyobbat vennék (tudom egynél nincs tárhely növekedés)
3. 6Tb-ban gondolkodom, jelenleg is jó vételnek számít a wd red, purple vagy mást keressek? Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm a tanácsokat. -
fecke78
senior tag
csak a nast akarom védeni azaz a benne lévő hdd-t 2*4tb 1*6tb illetve most jőn egy 16 tb os finomság , későbbiekben szeretnék egy 5 bővitőt is de az még odébb van
apc márkám már volt max 50 ezret szánnék rá -
Thusor
őstag
válasz Sanyi.mTs #72238 üzenetére
Szerintem még akkor is elégnek kell lennie. Nekem Asus 4G-AC68U router, Digi ONT és DS1618+ van, 6 darab WD RED 4TB HDD-vel ugyanekkora szünetmentesen és 34 percet ír a Synology áramszünet esetén becsült időnek.
-
-
Thusor
őstag
válasz gyuri81 #72227 üzenetére
DS218+ van nekem két darab WD RED 4TB-os HDD-vel. 7/24 megy, párom is ugyanabban a szobában ahol a NAS és nem zavarja. Szerintem nem igazán hangos. Régi D-Link NAS sokkal hangosabb volt, mint ez. De ugyanakkor ez egyénfüggő, valaki még egy földrengést is átalszik, mint én. Más már a légy zümmögésétől is felkel.
-
fecke78
senior tag
918+hoz szeretnék egy szünetmentes tápot
APC Back UPS BX700UI 700VA / 390W ez elég vagy nézek nagyobbat ?
vagy ez
APC 950VA Back-UPS BX950MI-GR[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
Kicseréled egy új HDD-re. Ha tényleg csak egy bad sector, akkor csinálj egy teljes formázást, az helyre teszi a dolgokat és utána backup HDD-nek tökéletes lesz.
-
[Prolixus]
addikt
Saját magamnak fentebb megválaszoltam a te költői kérdésedet is: nem mérte ki semmivel, leolvasta nagyokosan az általa használt NVMe drive-ok gyártói specifikációját, így jött ki neki, hogy 3100MB/s-kel hasít az olvasás. Érdekes módon Synology csak az idézett 550MB/s-t mondja írásra az említett SSD-jénél. [link]
A QNAP TS-253D-ben PCIe Gen2x4 lane-van bővítésre, míg a 4 fiókosban már csak 2x2. Pont ez merült fel bennem, hogy a több SATA csatoló miatt kevesebb lane "marad" amit bővítésre lehet használni, ezért van ez a furcsaság hogy 2 fiókos, olcsóbb NAS ebbeől a szempontból többet tud. Bár a TS-653D is 2x2 a maga 6 fiókjával, úgyhogy nem teljesen konzisztens.I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
-
Thusor
őstag
válasz czanga #72225 üzenetére
Hibernációban a merevlemezeket kapcsolja le de a ventillátor ettől még megy. Status led ha jól emlékszem akkor ilyenkor lekapcsol. Szóval ez ennyit tud. Bár én nagyon rég nem használtam ezt a funkciót mert nem láttam értelmét, így inkább mindig pörgetem a merevlemezeket.
-
czanga
őstag
válasz czanga #72204 üzenetére
Ennyi az amit csinál. Tehát: Merevlemezeket lekapcsolja, status led legfelül nem világít de a venti megy és a bal oldala (ahol a CPU helyezkedik el a boardon) enyhén meleg. Oldalán a kék led aktív. Valaki akinek van / volt ilyen. Ez ezt tudja csak mint "hibernáció" vagy ennél többet kellene csinálnia a kis DS409 Slim-nek?
-
Thusor
őstag
Elméletileg, leállítod a NAS-t. Kiveszed azt a merevlemezt amelyikre hibát jelez. Majd pedig kicseréled egy azonos méretűre. Visszateszed a helyére és bekapcsolod a NAS-t. A DS felületén pedig a tárhelykezelővel helyreállítod a kötetet. Azzal el fog szöszmötölni egy ideig, de utána újra hibátlan lesz a kötet és az adataid is megmaradnak.
-
Melorin
addikt
Ma 10 körül egyszercsak szinkronizálási hibával leállt a DS Cloud. PC-n új verciót kellett telepíteni a kliensből, hogy működjön. Androidon viszont nincs frissebb verzió. Szerintetek csak várni kell amíg megjelenik a Play Áruházban a frissebb?
-
dkess
őstag
válasz AiRLAC #72197 üzenetére
Az 500 MB/s érdekes módon jó adat - bár ez is alakul írás-olvasás gyorsítótár esetén (azaz egy SSD cache esetén jó). A "x4 4lane" viszont cerkás vasaknál nem lesz jó.
@Thusor, #72198
Igen, látom azt írja 3100MB/s olvasás és 550MB/s (miért ez az asszimmetria?). Írás-olvasás gyorsítótár esetén olvasásra még 1100 MB/s -et elfogadnék némi fenntartással (2*500 alapon), de ez így komolytalan.
A DS720+ CPU -jában (Intel Celeron J4125) van összesen 6 db PCIe v2 lane és 2 db SATA3 I/O -nak ( [link] ). Az összes PCIe lane -jét együttvéve se tud ennyit ...
Azonban a két NVMe cache helyre jut egy-egy PCIe v2. Megismétlem: v2. Vegyük észre a QNAP TS-453D -ben is Intel Celeron J4125 van. Nem véletlenül van ott is csak PCIe v2 x2 bővítési lehetőség (a Synology gyakorlatilag ezt drótozta be a 2 db NVMe helyre) ...
Azaz egy NVMe SSD -vel olyan 500 MB/s - két SSD -vel írás-olvasás gyorsítótár esetén olvasásra a dupláját tartom reális maximális értéknek (írásra marad az 500 MB/s).
A másik kérdés az lehetne, hogy mire sikerült ezt a 3100 MB/s -t olvasásra kimérnie? Értem ez alatt, hogy pl. egy DX517 -re a 6 Gbps eSATA csatlakozón biztos nem. A max. két db belső SATA SSD -jére sem. Avagy a két db gigabit (2*110 MB/s) csatlakozóra? Amennyiben köt rá egy 5 Gbps USB-LAN adaptert azon keresztül is max. 350 MB/s jön ki (2.5 Gbps esetén 280 MB/s). Akkor az összefoglalójába meg leírta, hogy NVMe cache esetén 6-szor akkora sebességet sikerült kimérnie web elérés (ami akkor hálózatos elérést sejtet) esetén, mint a SATA SSD -s RAID tömbjéből?
Persze nem cerkás vasak esetén ...
-
zex
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 4 HDD-ből álló RAID 5 kötetem amiből az egyik most döglődik. Mivel ilyet még nem csinátam, gondoltam inkább rákérdek mielőtt az összes adatom elveszne. Hogyan tudom kicserélni a haldokló HDD-t? Simán leállítom a NAS-t, berakok helyére egy új (azonos értékű) HDD-t, és elindítom? Majd ő meg szépen lassan visszapakolja rá a szükséges adatokat?
-
Magnat
veterán
-
őstag
-
fecke78
senior tag
ha nasból kiveszek egy hdd-t tele filmekkel és belerakom egy Dune HD Pro Vision 4K Solo- ba akkor az felismeri ?
-
őstag
-
intuicio
aktív tag
-
czanga
őstag
válasz czanga #72110 üzenetére
Ohh, hogy az a hetevenlábú, büdöstalpú... a többit tudjátok. A DS216 Play esetében a Sleep probléma az volt, hogy bekapcsolva hagytam a Xiaomi 360 kamerákat amik a felvételeket oda mentik, és így megszivattam magam. Mivel a státusz led ki van rajtuk kapcsolva, fel sem tűnt, hogy megy a kamera. Most ki lettek kapcsolva, továbbá kihúzva, és kipróbálom, hogy most majd megszűnik e az anomália, de majdnem biztosan ez lehetett a gond.
A kicsi DS409 Slim esetében még agyalok, de az teljesen üres, nincs package telepítve pluszban, de ahogy olvasgattam itt akár a universal search is lehet a ludas.
Köszönöm mindenkinek. Írok ha jutok valamire még.
A 409 setében a firmware upgrade-et nem biztos, hogy erőltetni fogom, mert nem szeretném véletlen sem brick-elni, plusz gondolom plusz funkciót nem kapna attól, hpgy újabb DSM van rajta. Persze biztonságosabb, és stabilabb, ez tényszerű. -
intuicio
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #72191 üzenetére
Még azt felejtettem el kérdezni, hogy milyen torrent klienst használ ez a DS220+ NAS? Ha jól néztem a speckót, nem találok benne olyan menü pontot ami p2p, hanem csak sima fájl intéző van benne.
És amúgy milyen OS van ezen a NAS-on? Erről sem látok semmit a specs-ben.
Nem kinevetni[ Szerkesztve ]
-
Thusor
őstag
válasz [Prolixus] #72200 üzenetére
Igazából webhosting esetében nem az adatátviteli sebesség az elsődleges. Persze nagy file mozgatása esetében az is számít. De inkább az elérési idő ami itt fontosabb, hogy minél gyorsabb legyen a szerver és kliens oldali kommunikációs idő.
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OTP Bank topic
- Path of Exile 2
- Politika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- leslieke farmerzsebe
- Path of Exile (ARPG)
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- PlayStation 5 (PS5) DualSense Edge vezeték nélküli kontroller - újszerű, hibátlan, sosem használt
- Thrustmaster kormány pedállal és cockpittel!
- Green Cell Asus R510C R510L R556L X550C X550L töltő ÚJ
- Ritkaság! Xiaomi 13T Pro 16Gb 1TB 120Wtöltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest