Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alusky
senior tag
[link]
Ha nem kerül 5 millába a szett amin elkészíted akkor nem nevezhető kávénak. -
Nem egyszerű a történet.
Napi összesen 2-3 kávéhoz nem veszek automatát. (Reggelente ennyi fogy a családban.)
Kotyogom volt, most van eredeti olasz 2 és 4 személyes kávéfőzőm.
Felénk az őrölt kávé a filteres kávéhoz készül. Nem jó a ezekhez a kis házi főzőkhöz.
Kávéból van eszpresszó és az összes többi felhasználásra szánt kávé fedőneve barista. (A kávé készítő mester foglalkozásának a neve.)A jó presszókávéhoz optimalizálni kell a kávé őrlemény szemcseméretét. Ha túl nagy, nem oldódik ki a megfelelő mennyiségű tartalom. Ha túl kicsi, akkor a nem kívánt ízek is kioldódnak. (A jó kávénak nem tartozéka a kesernyés íz. A cukor sem.)
A megfelelő szemcseméret mellé, meg kell találni a megfelelő szemcse tömörséget. A jó kávéhoz lágy víz szükséges.Erről jut eszembe. Megyek és csinálok magamnak egy neszkávét.
Nincs komplikáció. Már ránézésre tudom a kávépor, víz és tej arányát. -
Respect
"Minek veszel hibridet, ha alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, bocs?"
És ez csak a jéghegy csúcsa, bármi mással még durvább dolgokba futsz bele.Én feladtam. óccó kávé+french press. Jobban nem lehet elrontani, nekem megfelel
(Talán még az ízesített van ennél lejjebb.) Nagyon nehezen lenne csak tényleg jó (és drágán).
Van kotyogósom is, de az macera. Ritkán van használva. De hogy nem kéne elmosni, ki az a hülye -
válasz
Viktor0610 #2 üzenetére
Teljesen igazad van. Ugráltak a fejemen az ivadékok és menekültem. De javítva
-
Krugszvele
senior tag
Csodálatos olvasni ezt a rajongást valamilyen téma iránt. És ha jól megfigyeljük a kávét lecserélhetjük itt bármire: tamagocsira, vw póló autóra, vagy nőkre.
Mindegy. Ez az a szint, ahol művészet lesz valamiből, amikor valaki tényleg ért majd valamihez.
Ezek a tudások, amik elvesztése tényleg veszteség, ha valaki elmúlik. -
Nagyon fontos megjegyzés.
A címet nagybetűvel kezdjük, a végére nem kell pont.(Bocs.
)
-
Tisztelem az ilyen "szent őrülteket", akik időt, pénzt nem sajnálva törekednek a tökéletességre, -jelentsen az bármit is-.
Nyilván nem én vagyok mérvadó jó kávé témában a kapszulás neszpresso gépemmel, de szeretem a kávét, és tetszik amit kiokád nekem.
Minden embernek minden területen más az ingerköszöbe. Aki minden területen perfekcionista az őrült és nem is él (ez szigorúan a személyes véleményem) de nyilván mind más és más területeken törekszünk a tökéletességre.
Vannak a kávé őrültek, az audiofiilek, az autóbuzik (bocsánat, nincs jobb szavam rájuk) stb. és ez így van jól. Hogy magamat ismételjem aki minden területen tökéletességre törekszik az sehol sem lehet az, de legalább egy agymenése kell, hogy legyen az embernek. Aki minden területen igénytelen az netto igénytelen.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest