Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #10696 üzenetére
én konkrétan próbálgattam a 2600XT-t 840/700-on, és nemhogy 5% feletti gyorsulásom nem lett, de 3% se nagyon
ha megnézed Aggregátor tesztjét, ott a memória is kapott egy szerény 40%-os lökést - ennek tudható be, hogy a GPU órajel %-os növelésénél többel nőttek az eredmények. kevés azért az 128 bit - az 1950Pro-nak duplaannyi van...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #10697 üzenetére
Ebben most nagyon igazad van, nem kell húznod, mert nem profitálsz belőle sokat. A prescott azért nem teljesen elég neki, de nagyon szépen lehet játszani vele még úgy is, tudom mert előtte én is prescottal zúztam a karit, egy 640(2Mb L2 cache, 800Mhz FSB 3.2 Ghz HT) személyében, amit 3.7 ghz-en használtam. Amikor beleraktam a C2D E4500-at, azt hittem nem jól látok, egyszerűen m,egtáltosodtak a game-k.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fatal` #10695 üzenetére
Jó vagy 880!
Szép az már nagyon, nem egyenesen arányos a mhz százalékos emelkedése a valóban bekövetkezett tuningal. Tehát ennél a karinál ha húzol 5%-ot pl 800 ról 840-re, akkor nem 5%-al fognak jobban menni (tehát gyorsulni) a tesztek, és a játékok, hanem sokkal nagyobb arányban. tapasztalatból mondom, de próbáld ki te is. Ajánlom Aggregátor barátunk tesztjét a figyelmedbe. Vmod 2600XT GDDR3
Itt ő is ezt állítja.
-
tzsolesz
nagyúr
Hát most 8.5-el ezt sikerült kreálnom, a vramot nem tudom 865Mhz fölé húzni, mert a 3DmMark kivág a fenébe, meg kékhalálozik a rendszer VISTÁN VAZZE!!!
-
bolcsodal
addikt
válasz
fatal` #10688 üzenetére
Egész korrekt. Itt nézz körbe a HD2600XT eredmények között: [link]
Az eredmények erősen procilimitesek még a 3,07GHz-re húzva is. Ennyit tud a konfig. A VGA-t nem érdemes tuningolnod.
Nálam alapórajelen 2,6GHz P4 Northwood 3DMark05 [link]
@3.25GHz [link]
A régebbi konfigban. Hibrid lapban: [link]
A 3DMark06 erősen procifüggő...
-
fatal`
titán
Na leteszteltem a VGAt az összes 3DMarkal.
3DMark01 Basic: 15786
3DMark03 prof: 11669
3DMark05 prof: 6370
3DMark06 prof: 3763Az összes 3DMark alapbeállításon futott, az összes lehetséges tesztet kiválasztva.
Ez jó eredménynek számít a procimmal? (2,8prescott HT @ 3.07)
-
Med1on
aktív tag
-
cnckane
tag
A BIOS-ban engedélyezve van, legfrissebb (2005-ös) driverek/bios van.
Catalystban nem lehet engedélyezni, restart után mindig ugyanőgy marad.
Egyébként AIrbone-t/Crysis-t valaki próbálta ezzel a VGA-val és Tiberium Wars/Supreme Commandert?
Nekem TW-n magason már szaggat néha, de lehet, hogy a 3000+-as athlon kevés neki.
Mondjuk a játéknak egy 2.6GHz-es már elégnek kell hogy legyen. -
-
barnam_
nagyúr
Jó, de gari vesztős megoldás: a ram 4 sarkára kis pötty pillanatragasztó, a többi részre meg hővezető paszta. De ha van csavarhely a ramok körül, fel is lehetne csavarozni. Amúgy a legegyszerűbb ha Zalman ram süniket veszel, a helyén marad, és könnyű leszedni is, tehát nem ugrik a garancia.
-
cnckane
tag
Ha van itt valakinek Sapphire 2600XT 512/DDR3 AGP-s grafkártya megnézné, hogy a Catalyst Smartgart menüpontában az AGP Gyorsirás (Fast Write) be van e kapcsolva, mert én az istennek sem tudom.
Ja és aki ért hozzá az megmondaná, hogy ez mennyiben befolyásolja a kártya teljesitményét.
És még leköteleznétek ha leirántok egy pár játékot milyen beállitásokkal mennek ezen a az AGP-s VGA-n.
Köszönöm -
Száni
tag
Az stimmt hogy max. 75°C, de hát az a GPU és nem a RAM-ok hőfoka, engem pedig kifejezetten az érdekelne. Az x800-as GPU-ját a gyári hűtő max. fordulaton 70-75°C-ig is elengedte, míg a Northpole (ami hőcsöves és egy 1300rpm-es duplaventis kártya van hozzá) max. 55°C-ig, viszont nem hűtötte a RAM-okat.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Jól bírják a ramjaid, nem semmi.
Csinálok majd én is egy ilyen max-os 3Dmark06-ot vistán is, meg xp-én is. (de jó ilyenkor hogy mindkét rendszerem van) sőt, még egy két game-t is összehasonlítok DX9-ben.
száni: gyiku házias guru, süt, főz, takarít.
Tényleg ilyenkor hány fokig megy fel szegény passzív hűtős karid?
-
Száni
tag
A #10663-ban Aggregátortól meg is kaptad a választ. Egyébként semmi gond, csak tegnap rövid időn belül a Tiéd volt a 2. olyan válasz hsz., aminek semmi köze nem volt az eredetihez.
Teljesen véletlenül (na jó, akár szándékosan is) használ valaki RAM hűtő süniket Sapphire kártyához? Ha igen, tapasztalat? Az a gondom, hogy a meglévő Glacialtech Nortpole 1000-es hűtőm (ami passzentos erre a kártyára is) csak a GPU-t hűti, a RAM-okat nem, és félek, hogy emelt órajelen nem bírnák a gyötrést.
-
Sajnos a driverek uninstall-ja nem szed le mindent, ez okozhat később galibát, ezért ajánlott a Driver Cleaner. Nem nehéz a használata. Egy listából ki kell választanod az nVidia cuccokat (vagy egyben az egészet) és mehet a menet. Reboot után meg mehet fel az új driver.
gyiku:
A 2600-nál már 128 bites memóriavezérlő van, míg a 780IGP és a HD 2400 is csak a felével rendelkezik. Sokkal gyorsabb és nem tudnának együttműködni. Ezért van az, hogy a 2400, 3470, 3450 megy vele, a többi viszont nem. -
Futto
csendes tag
válasz
stevve #10658 üzenetére
AGP-s
Igen, ismeretlen eszköz volt, illesztőprogram frissitéssel felnyomtam a drivert de nem volt hang! Ezért le tiltottam, de amúgy azt minek kell? Nem volt fenn semmi. mert nvidiás kártyát cseréltem benne, és természetesen mielőtt kivettem volna a gépből uninstall minden nvidia szoftver, meg a videokártyát is eltávolítottam az eszközkezelőből. A drivecleanert nem ismerem, egyszerű program? -
Futto
csendes tag
-
fatal`
titán
válasz
greatchaos #10651 üzenetére
Ez így van, de amivel játszok (TDU) ahhoz pont elég hogy folyamatos legyen a kép
Meg majd a HD filmekhez beconfigolom a vga-t és az igényeimet teljesen kielégíti
Ezért is ruháztam be rá, különben az AGPs géphez nem is nyúltam volna már
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Na megvettem a kártyát, újratelepítettem a windowst és nagyon tetszik sokkal gyorsabb a régi kártyámnál (7600gs 256 gddr2)
Végül a Sapphiret vettem mert várnom kellett volna a HISre, mondták az IPONban hogy nincs raktárkészlet, de én már külön ezért nem akartam bóklászni a városban. Eddig tökéletes a kártya, alapon 45 fokos, terhelve 56-58. A hangját nem hallom mert a 2,8as prescott gyári hűtője zúg mint állat
Az Agp-s Sapphirenak a HDMI hangjához tud valaki drivert adni? Mert a Vista nyöszörög miatta mindig
Tuningról még nem tudok nyilatkozni, nem biztos hogy meghajtom de előfordulhat
-
Futto
csendes tag
válasz
barnam_ #10620 üzenetére
Hi!
Mindenképpen HIS Iceq-t vegyél!!!!
Tegnap vettem én is egyet, most szereltem be, 0 a hangja és 43 fokos, nem is megy a ventije. A witchert nyomtam vele kicsit szinte minden fullon, akkor is alig volt hangja és nagyon szépen ment. A régi 6600Gt-m olyan volt mint a porszívó -
cnckane
tag
Hello valaki megtudná mondani, hogyan lehet ezzel a kártyával gyorsitani a videókodolást? Leginkább x264-re gondolok, a gyártó oldala szerint lehetséges, legalábbis ott van a specifikéciók között.
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
barnam_ #10640 üzenetére
én is az alaplapon ütöttem ki, csak gondoltam segíetek de inkább hagyom atémát
bolcsodal: ezt olvastam valahol a procimről hogy " alacsony cpu limit, mely ... blablabla..." gondoltam, hogy ott értették amit írnak de már látom hogy nem
jó lett gbors teszte és sokat tanultam belőle -
barnam_
nagyúr
válasz
BabLeWeS #10621 üzenetére
üsd ki a cpu limitet & alaplapon kinyomtam a cpu limitet
Ilyeneket ne írj légyszíves, mert semmi értelme.
gbors írt pár nagyon jó tesztet a cpu limitről a logout-on, ajánlott elolvasni. -
Száni
tag
válasz
MIFtIli #10632 üzenetére
Mennie kell annak! ATT-->jobb klikk-->hardver-->túlhajtás beállításai-->venti-->beállít-->ment...ment...mendegélt... Én 2 profilt használok automata túlhajtással és annak megfelelő ventiszabályzással. De mindezt a rivatuner is tudja.
Med1on: ok, én a sajátomból indultam ki, ami alapfeszen viszi a 2.8-at és terhelve sem több 44-45 foknál.
-
gyiku
nagyúr
megy a 2600xt hibrid xrossban?
-
Száni
tag
válasz
BabLeWeS #10629 üzenetére
De Ember, értsük már meg, hogy nekem nincs olyan gondom, hogy a CPU kevés a VGA-hoz! Arról nem beszélve, hogy nálam nincs semmilyen CPU limit. A helyes eljárás: olvas-értelmez-gondolkodik-válaszol (ha nagyon muszáj). Ehh..."annyi baj van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen"!
-
válasz
BukottHangya #10626 üzenetére
ld. itt.
ui: nehogy valaki komolyan vegye, mint anno
-
BabLeWeS
csendes tag
-
Száni
tag
válasz
BukottHangya #10626 üzenetére
Szabadesés, balta, defibri...
-
Száni
tag
válasz
MIFtIli #10624 üzenetére
Ha Sapphire a kártya, akkor próbáld ezt: 8.5 AGP hotfix
Az xp-s verzió gutsőn. -
MIFtIli
aktív tag
Vista alá kellene
-
MIFtIli
aktív tag
Milyen drivert tegyek fel és honnan?
Lehetőleg a legújabb kellene, csak valamit trükközni kell úgy érzem. -
MIFtIli
aktív tag
válasz
raskolnikoff #10614 üzenetére
7.10
(tudom bűn, de a hozzá kapott cd-ről tettem fel)
-
MIFtIli
aktív tag
Ati tray tools: no supported hardware found
riva tunerre pedig nem reagál a venti.agp-s 2600xt.
ez lehet a hiba forrása? -
Med1on
aktív tag
Hi
Eladó Sapphire hd 2600pro oc 700/1400 tuningal 860/1800mhz-ig néztem a gpu bios korlát miatt illetve a memória hűtése okán.
Garanciás még 1,5év gari van rá driver cd doboz szintén van.
(A tuningról ha kell atitool-os képet is tudok küldeni ugyanis ilyen órajelen is atomstabil egy gondom van, amd 3800x2 gyenge mellé úgyhogy alapon járattam végülis)
Új cpu-t vgát alaplapot veszek (intel core2) úgyhogy most
10000ft-ért
eladó a 2600pro oc.
Ha vkit érdekel írjon a fórumba és megbeszéljük a részleteket
Jah és nézzétek meg a 2600pro oc 1,2es ramok vannak ami 1666mhz re van hitelesítve szemben az 1,4es 1428mhz-ével. -
tzsolesz
nagyúr
hunfatal: mennyiért veszed a 2600XT-det?
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
as_Rock #10603 üzenetére
Lehet hogy van jobb megoldás is, én így használom.
Csatlakoztasd a két monitort (tv-out tökéletes)
Catalystban van egy olyan rész, hogy képernyőkezelő. A jelenleg lekapcsolt megjelenítők résznél kell lennie egy monitornak. Azt behúzod a rendszer melletti négyzetbe és a felugró lehetőségek közül kiválasztod a "kiterjesztést".
Mellette tudod változtatni a képernyők pozícióját (simán rámész az egyikre és a megfelelő helyre húzod)
Amikor berakod a filmet, áthúzod a TVre média playert és simán teljes képernyőre rakod. Ilyenkor a tvn fog fullscreenen menni.(bocsi ha túl szájbarágósra sikerült
)
Nekem is lenne egy kérdésem. Sapphire 2600xtm van és szerintem hangos a hűtése. Windows alatt 55ˇC. Létezik valamilyen progi, amivel lehet manuálisan a ventit szabályozni?
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
stevve #10602 üzenetére
tudom hogy nem szabad vagyis ajánlatos levenni én ezért nem is veszem igaz hogy kicsit hangos a gép a 7venti miatt de ez van ezt kell szertni
de a téli megoldás az jobb, csak beindítani nehéz -10C körűlde komolyan ha megy a gpu 60-80C-n akor ugyanabban a járékban átlag 80-120fps-t kapok ha meg előtte nagyobb game-val jáccok és feljebb megy a hőm. ( 108C a max
) és utánna kezdek jáccani a forró gpu-val akor átlag 100-150fps-t kapok
de nem 300C-re gondoltam de majd rakok fel képet ha lesz időm...
aS_rock: várd meg a szakikat én ehez még nem értek sajna...
-
as_Rock
őstag
LCD monitor = LCD TV természetesen
Tehát pl. a tft-n a desktop, az LCD TV-n pedig egy film amit lejátszik a mediaplayer
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni, de nem jött össze így kérdezek: Asus 2600 XT-nél hogy tudom megcsinálni, hogy DVI-on menjen a gép jele a TFT-n, és a másikon (vagy a tv-out-on) pl. egy film amit LCD monitorra küldök ki?
Ha lehet szájbarágósan -
válasz
BabLeWeS #10601 üzenetére
A ház oldalát levenni egyenlő a hűtés végével. Ez az első, amit nem javasolnék senkinek. Inkább a házba pakolni ventiket. Jól kialakított keringéssel nem ér fel a szobaventi. Télen meg ablakba rakni...
Ráadásul ha leveszed a ház oldalát, akkor hetente takarítani kell, mert a por, kosz belep mindent és tovább ront a hűtésen.Arról meg még sose hallottam, hogy a hőmérséklet emelkedésével egy GPU jobban teljesítene... akkor nem is kellene hűteni, ha így lenne
-
BabLeWeS
csendes tag
minek rá ventillátor meg heatpipe?? elég ha leveszed az oldalát és 1 jó nagy ventillátorral hűtöd nyáron, télen meg kirakod az ablakba és hűtésprobléma nem lessz
eddig
nem tudtam, hogy mi a fenének raktat 1 heatpipe-t a karimra... most már tudom, hogy magasabb hőmérsékleten jobban megy a gpu... kb 15-20% nagyobb hatásfokkal megy úgy vettem észre az fps-ekből
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest