Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Smart TV vagy TV okosító? Mi éri meg jobban ma?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mini PC
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsalesz
aktív tag
Használja valaki a Lovly Pitwall-t vagy egyéb dash-t az infók megjelenítéséhez? Nálam nem jó valami, vagy egyenlőre nem küldi a telemetriát a program a köridőkre és pálya térképre vonatkozólag?!
Az az érdekes, hogy a sebesség, pedál adatok és még a reaktorok is jól működnek, de session infókat nem ír ki... -
Lac-coo
őstag
Akinek PCars , AMS2 tetszett annak ez is fog..... Jelenleg ez is olyan minden csúszik mindnehol, de brutal módon fogható kategória...
-
zsozsa74
őstag
Tettem most pár órát az Evo-ba, kizárólag offline egyelőre. Szerintem ez mindent ütni fog, ha egyszer kész lesz. VR-ban nyomom és persze vannak a teljesítménnyel bajok, de, hogy ilyen gyönyörű szimet nem láttam még VR-ban, azt biztosan kijelenthetem. Ajánlom mindenkinek Fujit egy esti versenyen megcsodálni, bármivel (de főleg a Maseratival). És a graf persze csak egy dolog, de nagyon sokat hozzá tud adni. Szerintem már a fizika is meglehetősen jó állapotban van. Nem mintha én valami etalon volnék, de számomra úgy működtem a dolgok, ahogy az várnám. Ja és már most tol ki minden telemetriát a játék ilyen korai állapotban is, megy minden shakerem, reakorom. Az FFB-t is nagyon jónak találom, sőt talán a legjobbnak eddig, amivel dolgom volt. A motorhangok szintén nagyon brutálisak. Szóval, ha rendesen optimalizálják, feltöltik tartalommal, kifaxázzák a multit, ez egy nagyon ütős csomag lehet. Én már most kicsit rajongója lettem a szimnek. (Mindezt úgy, hogy az AC-t semmilyen szempontból nem nem szerettem, az ACC-t meg csak ímmel-ámmal)
-
válasz
Steve1207 #558 üzenetére
Szerver nincs tele, minden jól működik, egyszerűen csak verseny indításánál disconnect van. Gyakorlást, meg az időmérőt végig lehet nyomni, szóval fura számomra.
Maga a játék jó, nekem tetszik, pedig még csak 0.3-as verzióban vagyunk.DLSS performance módba használom 5120x1440-ben, medium beállításokkal, és így 160-220fps között mozog, amivel még kinéz is valahogy a játék.
Szerintem fognak tudni rajta idővel javítani, hogy jobban fusson.Ha ez eléri az 1.0-át, és az LFM is at költözik az EVO-ra, akkor az ACC-nek annyi lesz.
Szerintem a közeljövőben az LMU, EVO nagyon népszerű lesz. -
Steve1207
veterán
Ha hasonlóan használják az interfaceket lehet csak áttolták belőle a korábbit, a főbb dolgokat rászabták az új engine végett, de az nem jelenti, hogy kihasznál az engine adta lehetőségekből bármit is vagy hogy jól működik a vele. Illetve a szerver terhelés a lényeg, ahogy fentebb is írták, azt se tudjuk hogy konfigolták, mire használják még párhuzamosan, vagy hogy egyáltalán összeveti-e ebben a kezdeti formában az adatokat a kapott fizikával ott is vagy csak "bemegyeazadataztánműködik". Nem a minőség számít ilyenkor.
De alapvetően a csatlakozásban mindenhol van minimális lag vagy eltolják, több szálon megy köntörfalazással és úgy nem feltűnő. Szimulátornál mindenki jobban jár azal a kis laggal
Szerintem azért is csúszott az egész ütemterv am, mert ezt kalapálták és szimplán több időt vett igénybe, mint gondolták, eddig meg nem volt semmi a multihoz. Anticheatről meg nem is esett szó, ha pl saját megoldás van tervben pl a sablonmegoldások helyett innentől.
Egyet se félj, mire a meglesz a 12070Ti Super Extra Max középkategóriás kártyaként a felbontáshoz, addigra legrosszabb esetben szerver oldalról is fejlődnek és redukálódik a lag
-
válasz
PapírVilla #551 üzenetére
Ja akkor nem a Béta Steam app-ra gondoltál, oké.
Nyugodtan kijelentkezhetsz belőle, ha kulcs lejárás lenne, vagy fenyegetne, akkor arról írnának.Nekem az a bajom jelenleg multiban, hogy az időmérő után ahogy következne a verseny, mindig disconnectel a szerver.
-
Steve1207
veterán
válasz
PapírVilla #548 üzenetére
Fölös vele foglalkozni, amikor kijön a public 0.3 akkor elméletileg ez is frissül, addig meg használod így. Köv bétához meg úgyis új kulcs kell, akár benne hagyod később, akár nem, onnantól a fő verziókat szedi, mert nem lesz érvényes ez a kulcs, de lesz ugyebár újabb verzió.
Vagy visszanyomod, hogy nem kell béta és visszaáll 0.2-re (ahogy most megnéztem). -
válasz
PapírVilla #548 üzenetére
Bétás Steamen nem tudod megoldani az Evo béta használatát?
Vagy én nem értek valamit, nem tudom. -
válasz
PapírVilla #546 üzenetére
Nem tudom milyen béta jelentkezésre gondolsz. Én csak simán megvettem a játékot, és vagy a béta verziót használod, vagy annak a bétáját. Bármikor vissza állhatsz a régire.
-
válasz
PapírVilla #543 üzenetére
Ez a bétának a béta verziója.
Steamen belül a játéknál a properties résznél másold be a kódot, és kész:h5gUeGopJOlM5yoJlgFu
-
Steve1207
veterán
válasz
PapírVilla #543 üzenetére
Szerintem még nem, hajnal 3-kor nyomtam át a bétára, mert nem volt semmi és kíváncsi voltam a ferrarira. Amúgy a VR is elég patent 0.3-ban, csak erre a kettőre néztem rá eddig click and play formában, nem nagyon csesztettem semmit. Tényleg, meg is nézem a múltkor fejtegetett teljesítményemhez képest, hogy van-e javulás.
-
PapírVilla
tag
Hivatalosan is megjelent a 0.3?
Béta-m van, nem merem átállítani... -
Nem mondom hogy km hiányzik mert kedden elmentünk Ausztriaba ma meg hazajöttünk tehát az elmúlt 4 napból (helyi tekergessel együtt) 24 órát bíztos vezettem de alig vártam ezt a 0.3 -at és azért ez komoly. Én Hakkinen (majd Kimi) szurkoló voltam de ezt a 2004 es gépet kergetni valami gyönyör.
-
Van benne potenciál bőven, tegnap vagy 2 órát nyomtam folyamatosan, és szoktam a fizikát, az autók reagálását stb.
Méltó utódja lesz az ACC-nek az tény, csak optimalizálva is legyen, és akkor mindenki boldog lesz.
Fizika az az AC-hez hasonló. Sokkal jobban érzem az autót az ACC-hez képest, és végre nem pattog a felfüggesztés, ha rá megyek egy kerékvetőre.Az F1-es 2004-es Ferrari autó meg nagyon nagy élmény. AC-ben is szeretem.
Nem értem Gamermuscle szét fikázását a játékról, de egyáltalán nem értek vele egyet.Oda is írtam neki, hogy gyógyszerre ne igyon inkább.
-
zsozsa74
őstag
Most utánanéztem, csak az itteni beszélgetés kedvéért, 2021. május 30-án volt először bárhol is megemlítve a játék fejlesztése. És akkor 2024-es megjelenést tűztek ki. Rosszul emlékeztem a 2020-ra, mondjuk olyan nagyot nem tévedtem.
És az, hogy akkor említették először persze nem jelenti azt, hogy akkor is kezdték csak a fejlesztést. Vagy, ha igen, akkor nem csodálkozom, hogy még csak itt tartanak. -
válasz
Steve1207 #534 üzenetére
Én elhiszem amit mondasz, csak a Kunos ezt a saját motort nem pár hónapja kezdte el fejleszteni, hanem évekkel ezelőtt. Lett volna idejük optimalizálni.
Reméljük egy év múlva jobb lesz a helyzet, mert a mostani az gáz kategória.
Az, hogy régen a közép hardveren elfutottak ezek a címek az oké, csak most a csúcs gépeken, meg csúcs kártyán ami millió feletti, sem képes kellő fps számokat produkálni. -
Steve1207
veterán
Most is csak azért nem kell erőgép hozzá, mert ezt futtattad évekkel ezelőtt is, csak ki van pimpelve. 10+ éves engine, az LMU meg mondhatni egy modding, ahogy az előzőleg elkészített tartalmaikból párat összeraktak egy csomagba, meg feljavították azokat. Összehozták szépen, de lehet itt minden is kifújt, amit ki lehet hozni belőle ennyi idősen.
De a legegyszerűbb, nézd meg megjelenéskor, hogy az rF2 hogyan futott az aktuális középhardvereken, vagy igazából bármelyik cím
Ahogy a felbontást is vissza kellett venni és húzgáltad low-ra az értékeket... ég és föld mára mind, csak nyilván a jóhoz jobb hozzászokni, amikor évekig csak a hardverek fejlődtek. Nyilván ne 5-6 év stagnálás után ugrojon az ember a gamingbe és nem lesz ilyen meglepetés, hogy új cím meg nagyobb felbontás alá vas kell. Ezeket amúgy is átlaguserre lövik be, szerintem még az se érte el a 2k környékét átlag szinten, a többire meg ott a skálázás.
Adott UE cím meg ott toporog, ahogy megjelent, rugalmasság nulla, VR-ból semmit nem tudnak kisajtolni előnynek, ha még több mindennel telerakják, max a hardveres fejlődésből van előny. Na meg nem mindegy, hogy egy naprakész saját engine mellett xy dolgot megcsinálni 2 hét melóval vagy UE-ben bohóckodva negyed év lesz és lehet bugosan és máshoz is hozzá kell nyúlni miatta. Ami jó volt meg ahogy felépült 2010-ben, az már nem feltétlen jó mai felépítéssel.
-
válasz
PapírVilla #532 üzenetére
Na de ki is néz valahogy, és szép.
EVO-t is a legutolsó UE 4.xy-al ki lehetett volna adni, mert jelenleg nagyobb a gyári motornak a gépigénye mint az UE-nek. -
válasz
Steve1207 #526 üzenetére
Azért nem jó, mert kevés az fps szám. Ha ismered az LMU-t, annak is szép a grafikája, nem ilyen rajzfilmszerű mint pl. az ACC, és az elmegy 3-400fps-el is lazán nálam.
De az EVO az eszi az fps-t, de nagyon durván.
Ha 1.0 megjelenik jövőre, ott már illene dupla ennyi fps-t produkálni a játéknak.
Mert az nem normális dolog, hogy 5120x1440-es felbontásnál nálam elfogadható kinézettel egy 5090 kell hozzá...
Minecraft grafikával persze több fps van, de az meg ocsmány.Az a baj az én szemem érzékeny. 240Hz-es monitoron ha 140fps alá esik a kép, már látom hogy belasul a kép.
Én nem tartozok azok a szerencsések tábora közé, akiknek elég a 60-100fps is...
-
MasTer
tag
válasz
zsozsa74 #520 üzenetére
Én azért elég sok dolgot hiányolok belőle, de remélem, a véglegesben benne lesz. Pl. kipufogólángok + egyéb atmoszféra-effektek. Jelenleg nekem az AC jobban tetszik, és az 3440x1440-ben 144 FPS-t tud nálam. Az EVO-ban be sem tudok ilyen felbontást állítani, de persze ez még EA, tehát nyugodt vagyok, dolgozzanak a fijuk a bányában, jó lesz ez
-
Steve1207
veterán
Miért ne lenne jó az, amit produkál? Ha UE5-ben kezdenek neki, akkor a jelenlegi teljesítményt oszd el kettővel kb. Még egy sztori címnél is rezeg a léc UE alatt, amikor 600p-ről skáláznak fel performance módban sokszor meg ezekkel trükköznek, közben a képernyő fele olyankor olyan, mint a szúnyogháló, sodokuzhatunk rajtuk pár pillanatig
És így kapsz egy elviselhető látványt és teljesítményt (ha VR is kell nem is említve vagy ha konzolra is akarod hozni). És a példa egy átlagos és viszonylag kötött sztori cím.
UE4 is csak azért jó mára, mert eltelt 10 év és felnőttek a hardverek a GTX korszak óta többszörös teljesítménnyel és megy erőből. Engine verzión belül is szinte alig vált bárki, fejlesztés évekkel ezelőtt kezdődik, tehát 2020 környékén már meg kellett lenni elméletben és elkezdeniük, amikoris az UE5 még semmi jóval nem kecsegetett papíron (mert később jött), UE4-ből meg látták ACC alatt hogy sok dologra már az se jó és nincs hova. WRC se rossz példa erre, de ott is aki még az EGO-hoz ért az F1-nél lehet és 21-22 között UE5-ben ők se láthattak sok jót az átlag hardverekre nézve.
Evo szerintem a jelen pár hónappal ezelőtti buildjében is tök jól teljesít, eddig is 100-180 közötti fps-t tudtam kicsikarni belőle min max környékében 2560x1440-en ultran dlss quality mellett (a blurt vettem le csak) egy 4070 super mellett. De átlagosan a 115 és 135 között elvolt a legtöbb esetben bárhol. 100 fölött akkor is tartja, ha vannak előtted huszan a pályán (ha jól emlékszem imolában nézegettem ezt a bal-jobb bal sikánnál egyből, hogy mennyire esik vissza). Ez egy nagyon korrekt teljesítmény, ahhoz képest, hogy mi mindenre képes az engine és nincsenek megkötve, nem zabál plusz teljesítményt az UE oktalanul.
Ettől függetlenül ezt meg kellett lépniük, UE4 nem naprakész mai szemmel, más nem volt és nem egy-két év alatt raknak össze cakpakra egy enginet, hiába jók bármi másban akár, ez egy új terület a nulláról felépíteni. Sajátnál kb úgy kell értelmesen tervezni, hogy az elköv 10+ évben ők azt és annak az alapjait fogják javítani és használni, akár új címnél is és fontosabb, hogy képes legyen xy-ra vagy belekerüljön akármi a háttérben, minthogy kezdeti években jól fusson.
A lényeg, hogy engem pl tök pozitívan meglepett, hogy erre képes az engine kapásból. Gamermuscle-t meg nem csipázom, sokszor elfogult a saját ízlése felé sztem
Szerk.: amivel elmehetett az idő, az az open rész és a karrier felépítése. Szerintem simán egy év plusz legalább csak ennek az alapjai, kiötletelése meg fapados integrálása, amikből még sokat nem láttunk.
-
-
zsozsa74
őstag
Igen, a VR is nagyon szarul megy, de egy 0.3-as verzánál azért ez megbocsátható még szerintem.
Egy biztos, a céldátumokat nagyon benézték. Valami nagyon félrement náluk, mert emlékszem, hogy 2020-ban jelentették be, akkor még AC2 néven. És négy év alatt egy már rutinos fejlesztőcsapatnak szerintem többet kellett volna már idénre produkálnia. Lehet, hogy a saját motor hegesztése volt nagyon nehéz feladat.
Ja és 2024 volt a céldátum a szim megjelenésére.
-
válasz
zsozsa74 #520 üzenetére
Saját motort használ a Kunos, ami jelenleg rosszabbul fut mint az Unreal Engine, ami nem jó jel. Itt kb. dupla annyi fps-nek kellene lennie, mint amivel jelenleg fut, mert egy 5090-el tripla monitoron nincs meg a 100fps, úgy, hogy nincs maxon a grafika.
Gamermuscle visszatérve még UKOG is megemlítette tegnap Twitchen, hogy az AC az 10 pont nála, ACC 6-7, iRacing 5, az EVO meg 1.
Nem kell vele foglalkozni, nagy utálat van benne... -
zsozsa74
őstag
Tegnap ránéztem, hogy nem jött-e még ki az új update, de még nem volt. De ha már ott voltam, futottam vele egy kört VR-ban kimaxolt graf beállításon. Most tekintsünk el minden mástól, de, hogy milyen kibebacott brutálisan jól néz ki, csak lestem.
Grafikailag szerintem messze a top a szimek közt. Csak sikerüljön majd optimalizálni is. Mert futni szarul fut.
Amúgy nekem már ezzel a kezdeti fizikával sincs bajom, próbáltam értelmezni Gamermuscle fikázását, de őszintén szólva nem nagyon értettem, hogy mire gondol...
Ma ránézek én is erre az előjáték bétára...
-
zozek
tag
Nekem így meg lett a 0.3:
Assetto Corsa EVO Open Beta: How To Join
Open Steam and right click AC EVO
Select the Properties tab
Select Beta
Insert the following Beta password: h5gUeGopJOlM5yoJlgFu
Click 'Check'
Select the 'multiplayer-beta' branch from the drop-down menu at the top rightOnce you followed these steps, Steam will start downloading the Assetto Corsa EVO beta for version 0.3. Once installed, you will be able to start playing the upcoming version! The open beta will be active until the launch of AC EVO v0.3.
-
biker
nagyúr
úgy beszél mindenki a 0.3-ról, azt hittem már kint van, de nem
-
zsozsa74
őstag
válasz
PapírVilla #512 üzenetére
Nekem mondod? 😁
Amúgy neki szinte csak az AC a király. Én meg úgy vagyok vele, hogy tök könnyen alkalmazkodom szinte akármelyikhez, ha kicsit is szimes beütésű, egyedül az AC-hoz nem sikerült soha és így nem is kedveltem meg.
-
válasz
PapírVilla #512 üzenetére
Nálam LMU az első, aztán AC / ACC. ACC-ben az a kegyetlen sok pattogás nem tetszik egyedül, hogy betony kemény a felfüggesztés.
EVO-t is kipróbálom, aztán majd írok arról is. -
PapírVilla
tag
-
zsozsa74
őstag
Én még nem tudtam megnézni, csak Gamermuscle összefoglaló videóját néztem, ő teljesen ki van bukva, hogy milyen szar a fizika. Hangsúlyozom, ezt ő mondja, nem én. 🙂
-
válasz
PapírVilla #509 üzenetére
UKOG-ot néztem twitchen, azt hiszem 14700k procija van, meg 5080, és 2k felbontáson volt neki 140 körüli fps, ami borzalmasan kevés. Tripla monitoron meg 60fps lett volna, így csak egy monitoron játszott.
Ez brutál rosszul van még optimalizálva. ACC, LMU fixen tartja a 235fps-t nálam 5120*1440-es felbontáson. Korlátozás nélkül meg még több.
Még nem próbáltam az EVO-t, de ha ilyen rosszul fut, egyelőre kihagyom. -
-
PapírVilla
tag
Én is azt gondolom, hogy jó lesz ez! Inkább "tököljenek" vele +4 hónapot, ne az legyen, hogy kiadás után folyton átszabják az alapvető dolgokat (FFb, futómű, gumik), aztán meg mindenki sír, hogy nem jönnek a megszokott köridők. "Free roam"-hoz meg van most is egy csomó játék, ráér, előbb legyenek stabiak az alapok. Szerintem
-
Joshi
titán
Ismét elővettem a játékot, és meglepően jónak tűnt Brands Hatch és a Porsche 911 páros. Érzésre mintha nehezebb lenne vele menni. Természetesen minden segítség kikapcsolva.
-
Hummin
tag
Valahol kommentben rákérdeztek a mostani videó kapcsán a free roam-ra. 1.0-ás verzióra várható jelenleg. Ezen kicsit meglepődtem.
Előbbre vártam, eredetileg augusztusra jött volna.
0.3 egy újabb próbára jó lesz, remélhetőleg még szeptemberben. Dalarának nagyon megörültem, múltkorában 1-2 este azokról néztem videót. Nagyon kívánatos szerkezet. -
zsozsa74
őstag
válasz
PapírVilla #502 üzenetére
Azért az már most látszik, hogy ebből 1.0 az kb. jövő nyár. Jó esetben.
-
Szembejött yt-on a tegnap kiadott 0.3 videó. Na mondom, nézzük. De nem frissít a játék. Aztán nézem jobban, hogy nincs itt még 0.3 csak egy videó arról, hogy milyen lesz. Pedig meg akartam hajtani az f1 2004-et!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3400, 94% Akkumulátor
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest