- Forrmell.enn
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
icebooooy
csendes tag
Hi!
Szerintetek még agp-sbe 7600 gt vagy HD 2600 xt érdemes venni? Kösz
-
pjtr
aktív tag
Sziasztok
Milyen drivert ajánlotok 2600pro-hoz? Leszedtem a 8.5 drivert ami csak a Display Driver.
Milyen hátrány ér, hogy nem a ccc drivert szedtem le?
Előtte nvdia 7300 gs volt a gépben. Elég a sima driver uninstal? vagy kell neki egy erősebb pucolás?
Köszönöm peti -
BabLeWeS
csendes tag
Ma újra raktam az XP-t de az a baj h a 8.5-ös ati driver nem indítja el a ccc-t és vagy 4x újra raktam... mit kell ilyenkor csinálni vagy egyáltalán baj hogyha nem megy a ccc??
KÉRLEK SEGÍTSÉG GYORSAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #10387 üzenetére
erre valaki? csak 3d alatt hullik szét a kép, 3 drivert próbáltam többször. Valakinek ötlete?
-
marcias
őstag
válasz
Nekem a telepítésnél sz@rakodott... nem ismerte fel rendesen a kártyát. 8.5 uninstall, majd megint, és jó
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #10389 üzenetére
8.3-assal játszottam korábban, visszaraktam és ugyan az a szitu.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
8.5 szerintem kicsit elcseszett lett. Nálam 8.5-el nem lehetett 50HZ-et beállítani, mindig 60-al ment az LcdTV-m, valamint pl. uninstall ablakban nem volt szöveg. Szerintem egyszerűen tedd vissza a 8.4-et, és majd a 8.6-al próbálkozunk újra...
-
Májsztró
addikt
dobtam a kari alá egy 12cm-es ventrillátort ... most max 90 fokos .... idle 50
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
van egy sapphire hd 2600xt karim...
kérdésem az lenne, hogy valaki használja e passzív hűtéssel?
gondoltam, hogy rakok rá egy zalman 80dhp két hőcsöves hűtést, mert gyári hűtő elég hangos. vajon elbírná e? vagy kellene rá egy op 1 -es kiegészítő venti? vagy elég amit a procihűtő ráfúj?akinek van tapasztalata, szívesen várom
-
BabLeWeS
csendes tag
-
tzsolesz
nagyúr
Én a 640-es P4-et, ami LGA775 800Mhz FSB 2Mb L2 cache, 3.85Ghz-en használtam, és jó pár játéknál kevésnek bizonyult, és nem azért mert nem hajtotta ki a karit rendesen, hanem azért, mert a mai játékok zöméhez ajánlott egy 2 magos prockó. A P4-el egy rakás játék gyengébben muzsikált mint C2D-val.
Tehát a lényeg az, hogy ha valóban közepes beállításokkal szeretnénk játszani azért egy nem gyenge játékkal (Gears Of War, Crysis, Pro Street, COD4, DIRT, stb....), a P4 azért hátráltátató tényező lesz az biztos.
Pedig az én P4-esem már a jobbak közé tartozott, jó volt az a HT is. -
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10377 üzenetére
Az igaz!
-
bolcsodal
addikt
válasz
downnola92 #10366 üzenetére
Egy 4GigaHz közelébe húzott Prescottal ki tudod hajtani a Pro-t ebben a konfigban. Csakhát szénné kell húzni a procit, és a memók nem biztos, hogy mennek szinkronban.
Nekem az XT ennyit tudott csutkára húzott P4-es konfigban: [link]
Alapórajelen a Pro-val is kb ennyit kapnál: [link]
Talán még az is megéri, ha kicsit tuningolsz a VGA-n és a procin is...
-
-
Májsztró
addikt
-
Taitai
csendes tag
Szereztem egy 12cm-es ventit(revoltec). Elég gyengusnak tűnik,de majd meglátjuk mit hozok ki így a kariból
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10366 üzenetére
Jobbat nincs értelme, ha PCI-E lenne a masina, akkor lehetne mondani, hogy nem baj, majd fejlesztés után kihasználod a VGA-ban lapuló tartalékot, de ezt a konfigot nem lehet, nem érdemes fejleszteni.
Kicsit szétszór vagyok ma, most nézem, hogy 6600GT-d van. Újabb játékokban erősebb a 2600, nem is kicsit, de olyan kőkemény CPU-limited van, hogy szerintem azokban sem profitálnál semmit a VGA-cseréből... inkább gyűjtögess egy új gépre.
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
Májsztró #10365 üzenetére
én is nymomtam kis prostreet-et meg cod4-et egymás után, kis wc szünettel, 6órán át (úristenem
) és 75c pedig meg is van húzva a karim, és nincs semmi plusz hűtése a karinak sem a gépháznak...
azt miért csinálja a kártya. hogy ha a memót benne meghúzom 830MHz-túl akkor a játék alatt a pause menüben, vagy consolba a betük vibrálnak de ha 5MHz val lejjeb engedem a memót 825-re akkor megszünik...??
-
downnola92
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #10364 üzenetére
szóval inkább egy 2600Pro-t vegyek ugye?
és érdemes lecserélni a 6600GT-met egy 2600Pro-ra?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10362 üzenetére
Ezer bocsánat, az AGP elkerülte a figyelmemet. Viszont 2.66-os P4 mellé nem érdemes ilyen kártyát venni, nem lesz gyorsabb mint egy 2600Pro, sőt, ez legalább teljesen hangtalan.
-
barnam_
nagyúr
válasz
downnola92 #10362 üzenetére
Ez jó, és 15k-ért meg is éri.
-
downnola92
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #10361 üzenetére
ennek már jobb a hűtése?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
downnola92 #10360 üzenetére
-
downnola92
csendes tag
hello.
lenne egy olyan kérdésem hogy a HIS Radeon HD2600XT mennyibe kerül?
mert ma nézegettem az iPon oldalát és ott találtam egyet 15.600-érthttp://ipon.hu/webshop/product/his_hd2600xt_256mb_128bit_gddr3_fan_agp/24449
Máshol is néztem de ott 25.000-ért árulják.
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
Taitai #10332 üzenetére
üresjáratba 45-52c ig megy (ccc-ben) terhelve eddigi rekordom 69c volt de akkor 5órán át nyomtam a pro street-et, és a kari is meg van húzva csöppet...
hunnia120: szerintem elég rá a sima gyári borda ha rendbe van tartva, legalábbis itt nállam
havonta szétkapom a gépet és kifújkákom kompresszorral, meg felesleges rá a hűtő... gondolom azért raktak rá passzív hűtést mert elmegy azzal is...
mind1 te tudod de hogy én nem cserélném le a passzív hűtést, mert halk (a gép is hangos) szal most terhelés alatt úgy is hallanád a hangját
pl: mikor volt nállam 1hétig 1 gigabyte radeon hd3870 zalman hűtéssel (kb akkora mint a procin lévő borda meg venti) és hallottam amikor beindult a venti
én nem cserélném le...de te tudod
KÉRDEZD MEG A SZAKI-KAT IS!!
-
Májsztró
addikt
válasz
tzsolesz #10355 üzenetére
engem valahogy nem érdekel hogy milyen meleg , ha gondja van akkor úgyis vagy kigyullad , vagy elolvad ( az első hamarább fog jelentkezni )
Aztán ha tönkremegy akkor veszek egy új gépet , megvárom míg vihar lesz , és bemondom hogy a régit szétvágta egy gömbvillám .... osztá ennyi
Egyébként nem vágom énsem hogy miért nem képes visszafújni a cutzot a venti , sztem az autómata ventrillátor vezérlés miatt lehet , mert ha nincsen terhelés a GPU-n akkor nem pörög annyira ez a fos , vagy valami ilyen lehet
Ja , a lapom még szintén nem szólt hogy melege van , egyébként heatpipe-os a bridge-k hűtése , szal attól nem fosok
MOD: 4x is avatar
-
tzsolesz
nagyúr
nyugalmi 51 C°, terhelten 68C°, de terhelés után csak 60C°-ig megy le.
-
tzsolesz
nagyúr
Sikerült lementenem a blacbox játékait, azt még nem néztem, hogy máshol működik-e, de majd ma kiírom, és átviszem öcsémhez.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gucunja #10347 üzenetére
Az valami módosított lehet. Megnéztem az AC oldalán a Silencer-ek útmutatóját, egyik se egyezik a 2600XT furattávolságával. De Te is megnézheted itt. 43mm a furattávolság a 2600XT-n.
a sapphire 2600XT GDDR4 gyári hűtése milyen?
Passz, keress rá a topicban, hátha találsz valamilyen beszámolót. -
Gucunja
aktív tag
sziasztok mi különbség van ez a két kártya között:
SAPH PCIe HD2600XT 256MB GDDR3 FULL
SAPH PCIe HD2600XT 256MB ULTIMATE
kb eggy ár melyik jobb? -
barnam_
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #10333 üzenetére
A képek alapján rá fog menni. Egész jónak tűnik a hűtése. Ha szabad kérdeznem, mennyiért szerzed a hűtőt?
-
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
HUNNIA1920 #10329 üzenetére
nekem gigabyte a karim és passzív a hűtése de próbáld meg de én szerintem nem nagyon fog rámenni mert ez az egész a kártyán nem 1-2 helyen van felfogatva és lehet h a csavarok nem úgy esnek, de ha cserélhető és sikerrel jártál azt közöld már léccives
tzsolesz: nekem semmi bajom vele
nekem is bejött a kari meg az a konfig se volt rosz!!
nekem még januárig ien volt a konfigom:Intel Pentium 4 2,01GHz, Abit Siluro alaplap, 512ddr, 160gb pata samsung vinyó, és az ABIT SILURO NVIDIA GeFORCE FX5700 256gddr
+ 400W táp most:Intel pentium D 3,00GHz, gigabyte 945gzm-s2, 2x2gb ddr2 800MHz kingston, gigabyte radeon hd2600xt, 800W, 500gb samsung sataII azért meglátszik az idő különgség nem??!!
meg hogy fejlődik a számtekipar meg a NYOMOR
na abba a kariba úgybeletrafáltak mint a 2600xt-be!! igaz tzsolesz??
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy egy Gigabyte HD2600XT passzív hűtője rámegy e a Sapphire HD2600XT - re? Meg akarom próbálni a gyári aktív hűtőt lecserélni egy passzív + lehalkított 12cm - es hűtőre.
Köszi előre is a segítséget!
Üdv: Tamás -
tzsolesz
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
greatchaos #10320 üzenetére
Amennyire tudom, azok a tesztek 1FPS-re vannak korlátozva.
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
Debilon #10323 üzenetére
hát na most én kerekítve mondom!!
akk nekem is 858/827-en megy a kari...
de komolyan most miért nem tudnak egy normális driver-t összehozni...?? leülnek megbeszélik h mi kell bele meg minden... ez idáig szép és jó, csak hát a számításteknikát fejleszteni kell... ez a baj....
-
Debilon
addikt
válasz
BabLeWeS #10315 üzenetére
naja, nekem nem is 800/700-on megy, hanem 796/693-on
most feltettem a 8.5-öt, mindjárt kiderül játékok alatt fennáll-e még a kiakadás..
én azt nem értem, miért nem lehet normális drivert írni
miért kell ezt a frányavörköt erőltetni...mint szükséges darabot.. meg még sokmindent nem értek, de az már nem ide tartozik
-
BabLeWeS
csendes tag
letöltöttem már én is a 3dmarko6-ot mer itt annyira beszékitek gondoltam h megnézem már, ott hagyom h csinálja még tobok ösze vmi kaját gondoltam h nem lesz semmi baja... az xp úgy befagyott h méh jó h nem lógtak jégcsapok az alaplapon... és hát le is töröltem
amúyg egy béna kérdés
: hol tudom állítgatni a beállításaim??
tzsolesz: nekem is volt fx5700-esem és jó kis kari volt!! ment nállam 3évet és még 10e-ért adtam el márciusba de erős és megbízató kis kari volt... meg mi a baj azzal az öszeállítással?? megy/ment és kész
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
greatchaos #10320 üzenetére
Ment az nekem is le annyira közben. Én a max értéket mondtam.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #10317 üzenetére
Nekem a 3DMark06 CPU tesztje kész röhej, haldoklik az egész gép, nem értem hogy a francba méri meg, de mondom, okádik szegény 5-6 fps-el.
Emlékszem a prescott-al ez látványosan rosszabb volt(P4 640-essel 3.8Ghz-re húzva, sőtt néha 4.0Ghz-re 2Mb L2 cache-el 800-900Mhz-es FSB-vel).
Ha ezzel ezt csinálja, mit csinál egy kis celeronnal 1.8 Ghz-en, meg mondjuk 512Mb SD rammal, és egy FX5700-al?
Szerintem kimerevedik a képernyő, azt kész.... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lolmár, nézzétek meg a crossfire tesztet, méhg jó h. nem raktam fel vistát meg 3DM. vantage-et, gondolva hogy ott majd megint normális pontokat kaphatok...
Majd ma tolok egy 3Dm06 tesztet, de szerintem megint -1000 pontról fogok kezdeni.
[OFF]
IF (GPU == AMD/ATI)
{
eredmeny = -1000
}
futtat tesztvégeredmény = (teszteredmény + eredmény)[/OFF]
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
Debilon #10314 üzenetére
nekem is ezt csinálta a kari h meghúztam a ccc-vel és kiakadt ( kék halál ) nyomtam neki rr-t és utánn beált a 800,700MHz ba majd megint meghúztam ccc-vel de most csak 860,830MHz-működik utánna ha a memót húzom akár 5MHz val is villog, vibrál a kép üresjáratba is, ha meg a gpu-t húzom megdöglik
nekem a 8.4-es driver van rajta és azóta semmi gond vele
szal szerintem nyomj egy teljes xp/vista újratelepítést és semmi gond nem lesze
nekem most még az xp-vel olyat csinál hogy semmi játékot nem indít el a gép ( az "xxx".exi hibát észlet ezért leált... csak a CS megy)
amúgy meg nem tudom hogy mi a baja a driverekkel a gépeknek h miért nem jó neki a régi.... frisítse magát...
-
válasz
downnola92 #10311 üzenetére
A többi hardvertől is függ, de bőven elég... 200-at sem éri el, ha nincs tele ventikkel, neonnal a ház.
-
downnola92
csendes tag
hello.
egy olyan kérdésem lenne hogy egy 2600XT-hez elég egy 350 wattos FSP táp? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Debilon #10309 üzenetére
Még nem csináltál uninstall-t a ccc-vel? Akkor azt csináld meg, plussz drivert, plussz ATT-ét takarítsd le a francba. Csinálj egy registry cleaner-t (tuneup2008-al stb....) De van kifejezetten driver-cleaner ami tuti kipucolja a rendszerből a cuccokat. Majd ezek után rakd újra az egészet (driver stb..)
Akkor nem húzod a procit, meg a RAM-ot gondolom, mert arra nem reagáltál. Nekem akkor csinálta még ezt amit neked, amikor túlhúztam a procit, 2D-ben egyből 5 perc után a catalist állt le mindíg a leghamarabb, utána általában a tűzfal, vírusírtó stb....
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Debilon #10307 üzenetére
Háát, nem tudom. Vagy kérdezz meg egy okosabbat mint én, vagy Win reinstall. Mióta is csinálja, pár napja, azóta rég kiheverted volna a win reinstall-t?
De most komolyan,nem tudom mi lehet a gond, de várjál csak, a catalist is érzékeny ha a proci túlvan hajtva, és már nem stabil a rendszer. Nincs húzva a cuccosod? ha igen, akkor próbáld meg alapórajelen izzasztani a gépet, ha úgy nem csinálja, akkor ott a bibi. Vagy még egy ötlet ne rakj fel catalist-ot, úgy emlékszem valakinek már volt ilyen gondja. Az ATT egyébként is mindent tud amit a catalist, sőtt.
Ha ezek nem válnak be, akkort élleg csinálj egy újratelepítést (pláne hogy nem túl jó az a rendszernek, ha a 7300gt-vel vol tújratelepítve, ki tudja milyen driver"maradványok maradtak benne), mert azzal ki lehet zárni egy csomó hibalehetőséget.
-
Debilon
addikt
válasz
tzsolesz #10304 üzenetére
semmimgond, nekem nem számít hogy kicsi vagy nagy betűvel írják a nick-em
előtte 7300gt volt a gépben, de annak mér vagy 2-2,5 hónapja ha jól emlékszem..
pár napja szórakozik ezzel a restartos hülyeséggel..most feltettem a 8.5-öt, és most meg .net runtime errorokkal van tele az eseménynapló, pedig 2.0 runtime fennvan, meg hogy a catalyst control center host apllication hibát észlelt, ezért leáll a gép indulása után
amikor uninstall régi driver miket/honnan kell letörölni hogy jó legyen?
-
Debilon
addikt
válasz
Debilon #10299 üzenetére
na, végre lett valami az eseménynaplóban:
"Az illesztőprogram (ati2dvag) (display-eszköz: \Device\Video0) végtelen ciklusba állt be. Ez általában az eszköz hibáját jelzi, vagy azt, hogy az eszközillesztő nem megfelelően programozza a hardvert. Lépjen kapcsolatba a hardver eladójával frissített illesztőprogramért."
tehát ez driver hiba lenne?
driver reinstall és ok?köszi..
ati tray tools 1.4.7.1171 a verziója..és elvileg felismeri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged