- ZIDOO médialejátszók
- Milyen processzort vegyek?
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11592 üzenetére
Hát kíváncsi vagyok rá, hogy mit eszik ez a játék, de bexarok ha nem elég neki 2Gb RAM. Mert píz az nuku. Sajnos nincs pénzkeltetőm.
Erre a konfigra is 4 hónapig gyűtöttem, úgyhogy plussz ram ram most kizárva. Azt így is 24K-ért vettem a 2600-ast, a francba, azt 2 hét múlva az is 16K volt.
De mindegy. Ez a game érdekel, csak tudnék már vele normálisan játszani.
-
tzsolesz
nagyúr
Cod4-ben is javult a helyzet. Sőtt egy csomó game nekem jobban megy, de szigorúan 8.5 után. 1024-ben tudok kapcsolni crysis-ben 2x élsimítást, minden medium-on csak a hang van magasra téve, és kajakra normálisan tudok játszani, de mindjárt megnézem mennyi fps-em van.
8.2 driverrel szaggatot, meg olyat csinált, hogy szarabb lett a kép valahogyan, besötétedett talán már nem emlékszem. Most meg jó, ez érdekes.A gothic 3-al nem tudok mit kezdeni, egyszerűen szerintem még a 2Gb ram is kevés neki. Egyszer csak 55fps-em van 1280x1024, majdnem minden közepesen és maxon néhány advanced beállítás. utána hopp 12fps, és csak akad, meg okádik az egész. Erre mondjátok meg mi a megoldás. Végig szeretném tolni, de így idegesítő.
Egyébként az ATI-nak elkellene gondolkoznia ezen az egész driver histórián. én ugyan nem értek hozzá, de az hogy egy kari kijön, és csak 1 év távlatában minimum 20-30%-ot is gyorsulhat, ez szörnyű, illetve jó, de sokat kaszálhatna, ha jóval előrelátóbb lenne nem?
-
tzsolesz
nagyúr
Csinált már valaki Crysis Benchmarkot a kariján? kíváncsi vagyok kinek milyen eredményei születnek.
-
ádikácska
aktív tag
válasz
greatchaos #11578 üzenetére
Akor megmondom neki, hogy mégse a GT-t vegye Hanem a PRO-t de csak akkor ha GDDR3-as éértem köszi akkor mégeccer
-
ádikácska
aktív tag
hello
itt vagyok isméthaver akar venni vga-t mondta hogy kérdezzek rá valahol h meiket érdemesebb neki megvennie szval a két kari ami közt nem tud dönteni egy 8600 GT és egy HD2600 PRO ti melyiket ajánlanátok neki? az ő nevében is előre
thx
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zolee11 #11571 üzenetére
Van két kis tekercs a karin, amiken átmegy a delej a gpu-hoz és a ramokhoz, ezek egyikét gyárilag nem megfelelően csinálták, és tud mocorogni, onnan jön a cicergés, ha ujjadat ráteszed, érezni is fogod. Ez megesik néha, volt ilyen cicergős alaplapom, videokarim, és szerencsésebb embereknek a tápja is hasonlóképpen cicereg. Egy a jó, problémát nem okoz a gépnek, ellenben nem feltétlen cserélik ki ilyen miatt a karit.
-------------------------------------------
Catalyst 8.7 béta: [link]
-
Zolee11
senior tag
Nyah rájöttem, hogy csak a VGA driver felrakása után cicereg, ha leszedem akkor kussol, néma csend. 3 drivert is megpróbáltam, ahogy felrakom őket kezdi a nyavalygást. Játék alatt alig hallható, de folyamatosan ciripel, néha erősebben általában kevésbé.
A passzív hűtés is elegendő, csak éppen 100 fokon fog üzemelni, nekem nyitott házzal ment a teszt, zártban nem próbáltam, de égetően forró a borda, arról nem is beszélve, hogy milyen szinten sugározza a hőt a környező alkatrészekre. Ez egy parasztvakítás, a VF-900 is alig hallható, olyan 30-35% lehet a fordulatszám, és mérföldekkel jobb. Akinek meg nem szúrja (égeti)az oldalát a hőmérséklet annak jó. Én csak azért fogadtam el cserealkatrésznek, mert tudtam, hogy cserélem a hűtést. Viszont ciripel
Remélem megszokom és akkor nem lesz zavaró. Ha semmi nem mozog a képen akkor kussol. Érdekes videólejátszásnál sem ad ki hangot.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11568 üzenetére
Igen ez a passzív hűtés sokaknak okoz gondot, mert alapból rosszul állnak hozzá. Tudni kell, hogy szinte nincs olyan huzatos ház amiben rendesen működnének a passzív VGA-k legyen az kicsi vagy nagy.
Mindenképpen kell egy kiegészítő venti, csak a helyét kell ügyesen megválasztani. A helyes elhelyezés néma csendet és minden aktív ventis VGA-nál jobb hűtést eredményez!
A passzív hűtőt úgy méretezik, olyan megoldásokkal élnek, hogy venti nélkül is ellássa feladatát, próbálja meg valaki a ventis kártyáján lekötni a ventit és úgy használni!
Ez a különbség teszi alkalmassá a passzív VGA-t, hogy minden aktívnál jobb hűtésű legyen, de egy külön venti kell! -
Zolee11
senior tag
Elhalálozott az ANUS 2600 XT-m, helyette kaptam egy Gigabyte passzív csodát. Kb. 10 percet működött és érdekes zajokra lettem figyelmes. Valami cicereg, hát a videokártya mi lenne más. Terhelve simán 85 fok miközben sugározza a hőt mint egy radiátor, olyan mint egy grillrács és alapüzemben is 60 fok a GPU. Gyorsan le is cseréltem VF-900-ra, mindjárt csak 35 fok a GPU alapórajelen és alig megy a venti. Viszont cicereg és idegesít. Egyelőre elviselem, de holnap beszélek a szervizzel, hogy ez mennyire normális. Képernyőváltáskor hallani, vagy ha mozgatok egy ablakot a képernyőn, ha megy zene vagy valami zaj, akkor nem hallani, csak ha csend van. Itt-ott olvastam, hogy ez nem ritka jelenség videokártyáknál, na szép itt tart ma a gyártástechnológia?
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #11558 üzenetére
HDD lett rendelve, AGP-s kártya helyett : Western Digital SATA2 640GB/7200Rpm/16MB merevlemez
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#41133696 #11557 üzenetére
Néztem, ott akkkor nem volt sapphire 3650, azért mondottam. Persza az AGP-nél néztem, hisz olyat linkeltél.
Egyébként lehet hogy igazad van, nem hiszem hogy érdemes lenne egy ilyen konfigba nagyobb lóvét befektetni. Én lehet inkább a PH!-s bazárban néznék valami 7600GT-t, vagy egy X1600Pro-t használtan pár ezer HUF-ért.
-
törölt tag
válasz
fagy53 #11554 üzenetére
Tényleg nincs már ott
Viszont egyelőre van helyette : Asus AH3650 SILENT HTDI 512M AGP
Nade most őszintén egyáltalán megéri egy 2200-as mellé vásárolni egy ilyet ASUS A7V8X-X-be? Mert hát a 2600PRO is úgy volt ,hogy kihasználatlan...
-
törölt tag
Mivel elfogyott, és beszezés alatt van a Powercolor 2600PRO, ezért az is lehet, hogy inkább ez lesz : SAPPHIRE RADEON HD3650 512MB GDDR3 TD AGP8x Csak hát a 2200 as AMD mellé...
-
Picilány
tag
válasz
greatchaos #11546 üzenetére
Hát azt nem mondanám
van hozzá cd, arról sem tudtam semmi drivert feltenni kifagyott/el se indult/ fel se ismerte. Most egy omega driver van rajta 3.8.442 de ez sem az igazi.
-
Picilány
tag
Már probáltuk az Ati Tray toolst de kifagyott, a barátom haverjának is 2600XT-je volt csak PCI os és neki rendesen működött nagyjából, állítólag az AGP s re nincs rendes driver nem tudom én annyira nem értek ehhez
-
tzsolesz
nagyúr
Ha valóban zavar a hngja ezzel a progival finomítani tudsz azon a fordulaton.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Picilány #11541 üzenetére
Igen, a venti a GPU hőmérsékletétől függően működik. Alapállapotban a legkisebb a fogyasztás és melegedés a VGA-nál, ezért van ez a pulzáló szabályozás. Játék közben ez biztos nem így van, mert a hőtermelés növekedése miatt a venti 12%-on már nem képes az 50°C-ot sem tartani ezért már hallhatóan nagyobb fordulaton pörög.
-
Picilány
tag
van egy AGP-s 2600XT-m az vele a problémám, hogy ingadozik a ventilátor 12%-72% között és a driver sem az igazi. mit ajánlotok?
-
r9550
senior tag
melyik ati toolst kell használni hd2600-hoz most próbáltam a 0.27 b-t és azzal nem volt jó emlékszem hogy valamelyik jó volt csak nem tudom hogy melyik volt az
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #11532 üzenetére
Össze nem adódik, mert abból az következne, hogy fogsz 10 db. ventit, mindegyik 20dB-s, és akkor 200dB lenne az össz hangnyomás. Hehe.
Két jelenség játszódik le, az egyik, hogy az erősebb hangforrás elnyomja a halkabbakat, valamint (második) ez nem fog tökéletesen végrehajtódni, mert két azonos frekvenciájú hangot kiadó venti nincs, ezért megjelennek a frekvenciáik felharmónikusai, és olyan jelenség jöhet létre, mint amikor két egyébként csöndes vinyót becsavarozol a gépbe, és berezonál tőlük az egész ócska pléhdoboz. Persze füllel nem hinném, hogy ezt a jelenséget ki fogod hallani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
MasterMark #11529 üzenetére
Ne haragudjatok, de ennek miköze a topichoz?
-
diegho
nagyúr
válasz
MasterMark #11529 üzenetére
igen és ha veszel 15db hangtalan 7dB(A)-s ventit akkor az a 15 hangtalan ventillátor már maradandó halláskárosodást fog neked okozni
-
MasterMark
titán
Nem tudja valaki hogy ha veszek 2 15dB-s ventit akkor az 30dB lesz vagy ez nem müxik?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dj Ready #11526 üzenetére
Régóta a gépben van a kari, vagy csak most cseréltél esetleg a rivális oldalról (Nvidia)?
Mert ha igen lehet hogy le kéne pucolni a drivereket, valami driver cleaner-el, és úgy fölrakni újra mondjuk a 8.6 drivert. Esetleg próbáld ki hogy a Catalist Control Centert nem rakod föl. Helyette Ati Tray Tools legújabb verzióját próbáld fölrakni.
-
Dj Ready
csendes tag
Ez az árnyék-effekt másnál is előfordul? TDU -ban valami förtelmesen ronda égett fekete polygonokat kapok árnyékok helyett. A régebbi driverekkel kapcsolatban is olvastam erről a hibáról, ami más játékoknál is jelentkezett.
A legújabb 8.6 -os Catalyst van fent, és ezzel az árnyék-dologgal nem tudok mit kezdeni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
zalika #11522 üzenetére
Szia, játékra alkalmasabb a 2600XT, bár a 3650-ben már ott figyel a DX10.1 támogatás, amit ezen a kártyán nem fogsz soha kihasználni, mert igazi DX10, vagy DX10.1-ben ezekkel az alsókatos VGA-kal csak diavetítősen tudsz játszani, jó beállítások mellett. Mindenképpen 2600XT, ha van 500FT-1000Ft-al drágábban GDDR4-es verzió akkor azt vedd, mert legalább 5-10%-al is gyorsabb az a verzió. 512Mb VRAM-ot ne erőltesd, csak akkor ha 500Ft-al drágább az is. Kimondani jó hogy 512 de ez még 1% plussz teljesítményt sem jelent.
-
zalika
tag
Hi
Az lenne a kerdesem hogy egy radeon hd 2600 xt t vagy egy hd 3650 est vegyek miondkettot 512 mb ddr 3 ason es csak jatekra kell -
zalika
tag
Hi!
Az lenne a kerdesem hogy radeon hd 2600 xt t vagy hd 3650 et vegyek mindketto
t 512 md ddr3 ason es csakis jatekra kell -
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11518 üzenetére
A Riva-val is és az ATiTool-lal is lehet tuningolni akár az ATi, akár az nV kártyákat, verziótól függ.
Írtam, hogy nincs Chilla-m, de nem hiszem, hogy ragasztani kell és a leírástól az utolsó csavarig mindent adnak hozzá, még hűtőpasztát is. -
MasterMark
titán
Jah igen és még mér van az hogy rivatunerral ati kártyát húzunk, atitoolal meg nvidiát?
-
Bruticus
csendes tag
Valaki modja már meg,hogy az ati hd2600xt vagy az ati hd3650 a jobb és erősebb kari ..játékra kellene és agp.-s verzióról van szó
előre is thx.
-
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11513 üzenetére
Hát nem biztos, hogy lesz valaki aki ezt a hűtőt használja a 2600-ra, mert a Chilla-t az eggyel nagyobb kategória szokta használni.
Egyébként azt jelenti,hogy a venti csatit letakarhatja a chilla hőcsöve-i.
A gyári meg hamar koszolódik, más baját én nem tapasztaltam. -
MasterMark
titán
Köszi, én itt néztem itt írják hogy nem biztos hogy jó
, ezért kéne valaki aki már biztosan tudja hogy jó rá.
-
fagy53
nagyúr
válasz
MasterMark #11509 üzenetére
Nekem nincsen így nem tudom jó-e rá, de a cikk szerint jó. Érdemes végignézni az egészet.
-
Westy
csendes tag
Sikerült kitakarítani, alapjáraton alapból -10fok. Teszek mellé még 1 hűtőt, aztán majd kiderül milex
-
MasterMark
titán
Hi all!
Van egy Sapphire ATI Radeon HD 2600 Pro vidókártyám és vennék rá egy GFXChilla hűtőt (mert a gyári elég szutyok) de azt írja a hivatalos oldalon a listán hogy "Fan header might interfere with heatpipes" nem tudom pontosan mit jelent de valami olyan hogy akadályozza a csöveket vagy mi.
Nah a lényeg hogy nem tudja-e valaki hogy jó e rá? -
törölt tag
A gyári képen most látom, hogy ezen is van külsőtáp forrásnak hely, azt minden esetben rákell kötni ugye? (Mivel az AGP annyi áramot sem tud valószínűleg leadni mint a PCIe 1.0.)
-
Westy
csendes tag
Olvastamn már olyat, hogy kikellen takarítani, a hűtőt merg apasszav hűtést is. Ezt saját magam is megtom csinállni?mármint nehéz, vagy ne is fogjak bele?
-
törölt tag
OpenSUSE linux alá lévő catalistnál mindegy, hogy AGP-s a kártya vagy PCIe-e ? Illetve a linux alatti verzió, is kiírja a hőmérsékletet ?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #11501 üzenetére
Pont most láttam mifelénk egy használt 3850-et 16k pénzért, elgondolkodtam a vételen, de nem játszok annyit és olyat, hogy érdemes lenne cserélni... Majd az ősszel szerintem egy 4850-et inkább, és akkor a rá következő 1 évben (inkább 2) meg lesz oldva a kártya kérdés...
-
tzsolesz
nagyúr
bocs az OFF-ért, de tudtátok hogy a PCX-en már csak 18.800 Ft a HD3850?
Ezt azok figyelmébe ajánlom, akik kb 3-4 hónapja ennyiért vették a 2600XT-t, személy szerint 24.000 Ft-ért vásároltam.Tudtam hogy nyáron kellett volna gépet újítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest