- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14383 üzenetére
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/CatalystAGPHotfix.aspx
Azért az AMD is rájött hogy valami gáz van az agp platformmal...
Kipróbáltam, nem rossz -sőt nagyon jól húz- egyszépséghibája van, a CCC nem működik az én konfigom alatt.Ha meggondolom, nagyobb bajom ne legyen...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14383 üzenetére
Kösz az infót, én még megrekedtem a 9800pro kártyánál, ha nem döglik be maradtam volna is annál. Ezt a HD2600xt-t viszont piszok olcsón adták, ezért a váltás.
Meg is lepődtem, hogy milyen magas a Catalyst verziószám, én még a 6.8 nál tartottam. Arról van sejtésem hogy az AGP "kiment a divatból", de öreg vagyok váltani és inkább betárazok néhány régi holmit...
-
Neondervis
csendes tag
válasz
tzsolesz #14373 üzenetére
Ami az érdekes: nem tuningoltam a kártyát, egyszerűen csak drivereket próbáltam, melyik optimális a HD2600xt-hez. 3DMark03-ban mértem, mivel az általában a második teszt elején újraindította a gépet, amíg az ati3duag dll-t ki nem cseréltem... /Barton mag és HD kártya összeférhetetlensége./ Aztán a dll csere után 11000 feletti vga teljesítmény, 8.12 driverrel 12000 pont felett! Persze elszaladt velem a ló és úgy gondoltam, ez csak a kezdet.
Kipróbáltam még néhány drivert, de behalt az XP SP3. Nyomtam egy újratelepítést, de azóta 7400 pont körül mozog a grafikus teljesítmény...
Azon tipródok, hol szúrtam el, mi nincs fenn a gépen. DirectX OK, VIA chipset OK, NET keretrendszer OK, mi hiányzik? Mi kellene még?
Vagy esetleg valami 3DMark-ra optimalizált Omega driver lehetett ami a 12000 korüli pontot összehozta, ilyennel már találkoztam! Esetleg nem pucoltam le a grafikus meghajtó chipset driverét? Talányos a dolog.
Tényleg, mi a reális a konfigommal? Barton 2,6+ os proci, KT600-as Gigabyte alaplap...
Azt tudom hogy a gépem a 9800pro-s kártyával 5100 pontot hozott össze 3DMark03-ban!
Nem vagyok pontszám fan, de érdekelne a véleményed, hol lehet a kutya elásva?
Szívesen kipróbálok minden tippet. -
Badman 4ever
őstag
válasz
tzsolesz #14346 üzenetére
Nem, amióta a 10.11-es Catalyst van fent, nálam is ati2dvag hibával nagy ritkán elszáll a rendszer, ráadásul csak akkor, ha valami hálózati és vagy fájlműveletet csinálok, játék közbe nem. A régebbi Catalystokkal nem volt ilyen, nálam legjobban a 10.1 működött.
Nekem XP-m van HD 3650 AGP-vel, természetesen hotfixes Catalystokkal használva. -
kriszbon
őstag
válasz
tzsolesz #14317 üzenetére
Jah igen igazad van, benéztem/nem néztem/félreolvastam mert azt hittem most akar venni.
Egyébként annyira nem rossz az a proci úgy 3.6-3.8 környékén, csak olyan játékot kell keresni ami inkább a sok MHz-et részesíti előnyben nem a több magot.
Ja és én is használtam Prescottot 3850-es kártyával, nem volt akkora gáz(ahogy vesszük). -
AtHoS
nagyúr
válasz
tzsolesz #14062 üzenetére
Szóltam barátomnak takarítsa meg a karit. Reggel nekiáll és megteszteli után Furmark-kal megint. remélem ennyi csak a problémája. Mivel amúgy működőképes 99%-hogy valóban "csak" ennyi a gond. Kösz az info-t
fagy53
Plussz hűtés nem volt tervbe véve anno a kártyára és most már nincs is értelme cserélni a hűtést rajta. Eddig jól dolgozott, de hát ugye egy évben legalább egyszer nem árt nagytakarítást csinálni a gépben is.Na majd holnap többet fogok tudni. Szalonnasütés közben meghányjuk vetjük a lehetőségeket.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #13644 üzenetére
Most sajnálom, hogy akkor nem néztem meg Vantage-ban... lehet ki sem jött még akkor, amikor vmod-oltam?
Egyébként a használt piacon szinte semmit sem ér, hogy 1Ghz felett ment. Ja de igen, pár elismerést kaptam a hirdetésben, de 9-ért már nem vették volna meg
szerk.: 300 pont kellett volna az első helyhez, az meglenne ezzel a procival.
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #13623 üzenetére
tzsolesz! Amúgy tényleg van benne valami, hogy a venti beporosodott
De amúgy szoktam pucolni úgy 3 hetente, igaz, hogy van már 1 hónapja, hogy nem pucoltam ki és észrevettem azt, hogy terhelés nélkül a kártya 57-60 fok között jár. De mikor kipucoltam akkor is volt, hogy újrainduilt a kép. Ja és a proci csere után, mondtam volt, hogy 2 szer is ujraraktam a windowsot és a Mozilla Firefox egy jó párszor kilép csak úgy és kiirja hogy Mozilla összeomlás. RAM miatt nem lehet?
Vagy a BIOS-ba nem volna rendesen beállitva a RAM? Pedig auto módon van.
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #13616 üzenetére
De túlmelegedéstől nincs ahogy, mert megnéztema BIOS-ba a processzor hőfokát és 30 és 40 fok között van. A BIOS a proci visszatétele után az alapbeállitásokra került és mi visszaállitottuk ahogy volt, vagyis nagyrészét (amúgy én a BIOS beállitásokhoz nem értek
) Valyon valamit kifelejtettünk volna?
Csak az advance menüpontba alitottuk a dolgokat és a CPU menüpontba. A CPU menüpontba van az overclocking az disabledre van álitva, és ha enabled-re állitom, végül is mi lesz a haszon belőle? Amúgy köszi a válaszodat!
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
tzsolesz #13342 üzenetére
köszi szépen, akkor hétvégén lesz egy win reinstall aztán meglátjuk. azzal a catalisttal/driverrel driverrel megy, amik a hozzá adott cd-n voltak... catalistban minden beállítást feltoltam maxra. egyébként ennek a catalistnak mi a gyakorlati haszna, ha úgyis a játékon belül bütyköli az ember az effekteket?
a procin én inkább nem matatnék, nem értek hozzá és elcseszni nem akarom.a többieknek thx a kártya árához fűzött "hasznos" megjegyzéseket, de nem ez volt a kérdésem... amúgy meg májusban vettem, nem most. talán azért került annyiba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #13291 üzenetére
Az mind semmi, az én S3trio-m Kerűlt 100 forintba, mert abból már nem tudtam lealkudni 80-ra, De ma sem adnám oda senkinek 100FT-nál olcsóbban, mert olyan faszagányos, hogy csak na!
Sajnos kegyetlen drágán vetted a 2600XT-det, most kb. 10-12K pénzért már újat kap az ember a boltban.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #13173 üzenetére
Bocs, rosszul fogalmaztam
Mostmár tudod, mik vele a "bajok"
#13174 grunge: Annyira macera nem lenne, mert nem sokat játszok, 1 hónapban max 1 hétre benn van aztán mehet..bár olyan sokat nem fogyaszthat 2D-ben ez a 3850, 32 fokos a gpu 26%-os ventivel, kézzzel is ellenőriztem, korrekt.
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #13112 üzenetére
Azért mert a jelenség ua mint amikor a memória és a GPU is túlhúzott. Tudom, hogy nem húzta, de melegedés lehet a dolog mögött, valószínű a memória gyengélkedik.
Elképzelhető még a 12V gyengesége kártyán belül, ill a feszültségstab kondijai kezdenek dögledezni és a mem, GPU tápfesze kevés.
Ha visszavesz az órajelekből és javul a helyzet, akkor itt van az eb elhantolva. -
radírfej
senior tag
válasz
tzsolesz #13091 üzenetére
persze némileg lassabb a 256-os verzió, de nem 40%-os a difi, mint árban... szóval nem nagyon van ennél a karinál jobb vétel mostanság.
és szerintem 1280-ig elég is lesz még egy darabig, felvállalva, hogy imitt amott a memó mennyisége miatt némileg (10%?) visszafogottabb a rendszer...
mod: különben a ph-s tesztben is csak 256-os volt a HD3850, így maradt alul, kb 85%-át hozva átlagban a 4670-nek...
-
radírfej
senior tag
válasz
tzsolesz #13089 üzenetére
az ár határozza meg, hogy akkor egy kártya a maga kategóriájában hogyan is.
a hd3850 a ph-s teszt alapján kb 85-90%- át hozza a 4670-nek. tehát ha több mint 10%-al olcsóbb akkor már jobb vétel.
ár érték szempontjából. én is hd4670-et akartam, csak az most 18-20k.
a 256-os msi hd3850 meg 14k. így már nem kérdés ár érték arányban melyik a jobb (persze egyel régebbi generáció, nagyobb fogyasztás, méret, melegedés...)
-
-
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #13005 üzenetére
Mind1 megprobálom azzal a procival és ujra rakom a windowsot és indulásból az agp hotfix 8.9-es driver-rel probálom ki! De amúgy sokan irták hogy az egyik baj a celeron proci lehet, mert gyenge cucc. Mostmár nem tudom mi tévő legyek.
Probálgatom össze-vissza, uj proci, uj driver, csak kár hogy a pénzem meg rá
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #13000 üzenetére
Ez amit irtam az előbb 800FSB-s! De ezt használatn veszem és még garanciát is ad rá az illető! Csak itt az a lényeg hogy a processzorral oldodjon meg a hiba (már emlitettem volt régebb is) a pl a carbonban a nyilak egy kicsit zavarosak meg ilyenek de amugy 3d-ben nincs gond, tehát a táj a kocsi midnen tökéletes. Egyedül a Lamborghini Gallardonak a hatso lámpája kicsit zsikozott! Elméletileg egy jobb procival megoldható a gond.
[B][/B]CPT.Pirk: én ettől a kártyától nem szeretnék megválni, mert tudom hogy játékoknál mire képes
Tehát én ragaszkodok ehhez a karihoz és azért küszködök hogy hátha sikerül a probléma megoldása. Igaz jól meg a kari de ha már megy akkor tökéletesen menjen.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12986 üzenetére
Azt, hogy mikor cseréled le a VGA-t még korai emlegetni, nem biztos az a két év!
De igaz, hogy a PC-n túl is van élet, ami tud bőgni rendesen és le tudja kötni az embert éppen eléggé.Szét nem lehet szedni, lecserélni sem, de mégis költeni lehet rá a PC-t megszégyenítő módon és nagyon sokáig......
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12911 üzenetére
Persze, hogy hiányzik, mindenben egyezik a 2600XT-vel, csak a kisebb csíkszélesség miatt kevesebb tranzisztort tartalmaz. Egy igazi előnye van a kevesebb tanzisztor mellett, hogy nincs meg a 857-es fal, amelyen csak az AGCT-vel lehetett átmenni, de társultak hozzá kényelmetlenségek, így a 2600XT-t normálisan 857MHz-ig lehet használni, üzemszerűen. Rossz, hogy minden segédprogi korlátozottan használhatő vele, Riva, ATiTool, ATT. Egyetlen jó megoldás a bios buhera, 300/500-2D és 880/1000-3D továbbá egy 25%-kal induló venti profil kialakitása és beégetése, a feszt sajnos itt sem lehet állítani.
Félő, hogy a HD 4xxx sorozat tagjainál is megvannak,lesznek ezek a problémák. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12832 üzenetére
Tudom, hogy volt ilyen hiba csak az oka nem derült ki. Gondoltan az újabb driverek ezt nem fogják tartalmazni de a legújabb is ugyanezt játssza.
Viszont gondolkodva a dolgon én szűkíteném a kört az nForce-os lapokra, nem tudok olyan esetet felidézni ahol más chipset-es lett volna az alaplap. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12830 üzenetére
Hát azt tényleg nem ártana.
Valaki esetleg nem tudja mitől van az a hibajelenség új VGA driver telepítése után, hogy nem ismeri fel a VGA-t (16 szín 640x480, not found supported card), még egyszer rá kell telepíteni és akkor jó.
Ez szűz win esetében is jelentkezik és mindegy a verziószám. Egyszerűen nem értem, mi lehet a probléma. Még 9600-as kártya esetében is találkozni ezzel a hibával. Nem minden esetben fordul elő, de ma már talán többször minthogy nem jön elő a jelenség.
Utána semmi gond a driverrel de az első telepítésnél kaputt, és nem csak nálam jelentkezik a hiba hanem mindenhol ahol ATI kártyát telepítek. Tényleg olyan 50-50 százalék lehet az arány, h ebbe belefutok. -
Zolee11
senior tag
válasz
tzsolesz #12826 üzenetére
Nekem tökéletesen fut a Warhead egy Giga 2600Xt-n 1280x800 minden medium, szűrés természetesen nincs, de soha nem akadt meg.
Sőt ez nekem ténylegesen jobban fut mint anno a crysis.
A 8.8 és 8.9-es driver is tökéletes. Néha én is láttam távolabbi tárgyak mint, pl. fák betöltését tehát nem a távolból jött be hanem egy ponton csak úgy megjelent. De ez estben töltött is rendesen a HDD.
Ajánlom neked a teljes driver és registry kipucolását, mert ott nem a kártya a hibás a dologban, hacsak más játékban is nem hibázik, mert abban az esetben hardverhiba. -
válasz
tzsolesz #12811 üzenetére
nem néztem el, azt írtam, hogy a CoD4-nél rendbehozták a dolgokat, de a többi játéknál gyakori a szemmel is jól látható különbség
Aggregátor: 10x7 noAA-ra szerintem elég a 2600XT. Bioshock pl. gyönyörűen ment úgy - ami nagyjából azt jelenti, hogy minden eddigi UE3 alapú játékhoz elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iGO Primo
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gyúrósok ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gerner1
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest