- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi14
senior tag
Még nem pastáztam újra, de valamit észre vettem ha alap órajelekkel indítom a kártyát akkor ien 50-60fok és amikor a gpu-t átrakom 853Mhz-re rögtön felugrik a 85-90fokra, és ha vissza veszem alapra nem hül vissza csak amikor gépresizek.
50mhz plusztól ien meleglenne?szerk: most azt is megnéztem ha acsak a memokat húzom akkor is felugrik 80fokra...
-
Futto
csendes tag
válasz
Norbi14 #10893 üzenetére
Üdv!
Kíváncsi vagyok, hogy megjavult-e a pasztától, nekem a procim(3Ghz P4 prescott) szokott ilyeneket csinálni, hogy gondol egyet, és felmegy a hőmérséklet 85 fok fölé, elkezd ugye sípolni a biztonság, gyorsan kikapcsolom. De az hogy mitől azt nem tudom, nem poros, van alatta paszta, a hűttése hőcsöves, de héba hóba mégis. Amúgy 50 fok alapból a procinál az normális? -
t.tomi
tag
Tölthető a 8.6!
A leírásban sebességnövekedést ígér HD 2xxx kártyákhoz, jó néhány játékban.
Teszteljétek és osszátok meg az infót.
Én még várok - AGP kártyám van. -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #10894 üzenetére
Tuningolt eredmények:
-
némileg off, de többeket talán érdekel itt - CPU VS VGA 3.
-
TomBoy1986
veterán
Na, első körben csináltam 05 és 06 alapórajeles eredményeket:
Csinálok tuningoltat is hamarosan
-
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10888 üzenetére
Én is kipróbálnám a CF-t, de azért nem veszek még 1 kártyát. Viszont vmod-os CF tesztre kíváncsi lennék. Vantage-ben 1db eredmény van, az is a legutolsó helyezett, így meg nem sok értelme van. Én már a telepítőt is letöröltem
-
Norbi14
senior tag
Nah kipucoltam a gépet teljesen, videkártyát teljesen szétkaptam tonna port ki szedtem procit is megtisztítottam. Aztán gép összerak bekapcsol erre el indul aztán pármásodperc mulva leáll a vga....
jó kiszedem szétszedem megint összerakom gép indul de rögtön 90fokos
az eddigi 80helyett.... és ha meg fogom a kártyát az ujjam sem bítom rajta tartani annyira forró, valami nagyon nem stimm
100%on pörög a venti... visszaraktam alapra az órajeleket....
most oda tettem a szoba ventit így 60fok -
bolcsodal
addikt
válasz
TomBoy1986 #10884 üzenetére
Várjuk a CF tesztet. A 3DMark toplistában úgysincs még HD2600XT CF eredmény.
-
Bruticus
csendes tag
óóóóó ..köszi Gyuri27...
most irt ipon hogy van 256-ba...
amugy mért nem kell 512??
-
Bruticus
csendes tag
válasz
Gyuri27 #10883 üzenetére
köszi ..de már kérdtem tőlük !! ..az ipontól
512es nem votl nekik inkább ugymondom hogy iceQ-s nem volt nekik...csak sima fanos!
256mb-be nemtudom van e nekik iceqba..most irtam nekik..de szerintem hanem volt 512 iceq akkor nemsok remény van 256-ras sem mind1 várom a válaszukat..sima fanos van mind2ből..tudsz válaszolni a fentebb tett kérdéseimre?
és hogyérted ezt hogy nem kell 512mb ?!
thx
-
TomBoy1986
veterán
Na, az egy db kártya már a birtokomban van, egyelőre csak annyit tudok róla, hogy nagyon halk
- lévén passzív.
Holnap elcserélem az X1950XT-met egy másikra, meg némi kp-ra.
Készül egy kisebb összehasonlítás, már a szemem is golyózik, mert ennyit egy nap alatt még nem teszteltem
-
Bruticus
csendes tag
Helló!
A közeljövöben szeretnék vásárolni egy agp-s karit csak nemtom melyiketSapphire hd2600xt 512mb gddr3 agp
Sapphire hd3650 512mb gddr3 agpe 2 kártya közül melyik éri meg jobban,melyika gyorsabb,melyika jobb..játékra kellene ...
illetve mennyire marad le a sapphire hd2600xt.-je a HIS hd2600xt iceq hütéses verziótól
eredetileg..His hd2600xt 256/512mb gddr3 IceQ agp akartam venni mostanáig de neten tegnap volt a 7.dik bolt ahol elutasítottak..mert már "kifuto volt" " importőr már nem tudja telejsiteni" " már nem gyártják" válaszokat kaptam...
esetleg adhattok olyan bolt címet aholHis hd2600xt 256/512mb gddr3 IceQ agp.-t még lehet kapni!!!
üdv
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #10879 üzenetére
Üdv!
5 perc az élet......aztán a nagy kékség. Az a gyanúm, hogy ezt az ötperces kártyát gariztatni kell!
Előtte érdemes alulórajelezve kipróbálni, már csak sportból. -
bolcsodal
addikt
válasz
elfelejtette #10879 üzenetére
Tedd fel a drivert CCC nélkül, és használj mellé ATT-t. Hátha....
-
elfelejtette
veterán
Fejlemények:
Legújabb 8.6 Béta Catalist letöltve.
Bios frissítés legutolsóra.
Chipset driver frissítés legutolsóra.
Másik memóriával kipróbálva.
Semmi változás.
5 percenként kékhalál.
Holnap másik XP-t próbálunk rakni.
Üdv. -
gyiku
nagyúr
tegnap felraktam crysist, 1024x768 mediumom neha beszaggat. nektek is igy megy?
-
wiggen123
senior tag
Most próbáltam ki a Day of Defeat Source-ot és nagyon ott van a szeren. Örülök, hogy sapphiret vettem
-
barnam_
nagyúr
AGP Fast Write
A lényeg, ha tuningolod a vga-t, jobb kikapcsolni. -
tzsolesz
nagyúr
Emléklszem régen a 9550-nél 256Mb-ra tettem, meg néha változtattam rajta, teszem azt 128Mb, 64Mb, azt azt sem tudtam mire való. Néha egy két játék jobban, vagy rosszabul szerepelt, sose tudtam miért, sőtt néha kikapcsoltam az AGP fast-write-ot, na látjátok azt sem tudtam mire való, meg most sem, de már nem is baj nagyon. A PCI-E azért gondolom merőben eltér.
-
Száni
tag
Na, kipróbáltam ezt az AGP Aperture Size csökkentést (32MB a legkisebb nálam). GRID alatt nem gyorsult semmit, cserébe időközönként leesik 3-4 fps-re, majd magához tér és fut tovább 30-35 fps-sel. Előtte ilyet nem csinált, szóval marad az "alap" beállítás.
-
Norbi14
senior tag
az én 2600XT-m alapon 80C játék közbe meg felmegy 100ig
vagy tovább....CoD4 közbe gyakran újra indítja a kártyát a VPUrecorver(iesmi)
a ház rendesen szellőzik...de mégis kurva forro a kártya. -
fatal`
titán
válasz
tzsolesz #10866 üzenetére
Okés köszi
Néztem teszteket a procikról dehát akkor még single-core alkalmazásokkal tesztelték, mire előjöttek a dualcoret támogató alkalmazások addigra már a kutya nem foglalkozott ezekkel a procikkal, csak a c2d-kkel. Mert itt PHn is ami játék teszt van benne az UT2004 meg Q3 amiket leszarok mert elfutnak most is, a mostani játékokat pedig nyílván nem evvel fogják tesztelni
-
fatal`
titán
Srácok!
Váltanék hybrid rendszerre, haver eladja az asrock lapját meg a pentium D 820at. Az lenne a kérdésem hogy az a proci kihajtja már ezt a kártyát? Vagy még mindig kevés? Mekkora teljesítménynövekedésre számíthatok? (esetleg a procit megrángatva, bár a gyári hűtő szerintem nem sokat bír, a mostanit is csak 15%-ot tudtam húzni, a feszhez már nem merek hozzányúlni)
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #10853 üzenetére
Üdv!
Ez egy új gép is ha jól látom, nem lehet, hogy a RAM okoskodik?
Egy másik VGA-val hamar kiderülne!
Annakidején a 73GT- nél is kékhalállal elköszönt, nv4_disp.dll hivatkozással és a VGA-nak semmi köze sem volt az egészhez. -
barnam_
nagyúr
válasz
Hali,
Nem biztos hogy a driver miatt fagy, én inkább más driverre, vagy hardverre gyanakodnék.
Ha tudod, próbáld ki egy másik gépben is a vga-t. Ha ott is fagy, akkor gari. -
bolcsodal
addikt
válasz
elfelejtette #10860 üzenetére
Start menü/ (esetleg Control Panel) /Administrative Tools/Event Wiever.
itt meg tudod nézni, hogy min problémázott a gép a system menü alatt (vagy application...amelyik tetszik.)
Általában ide rögzíti a windóz, hogy mikor és milyen prblémával állt meg/omlott össze.
-
gyiku
nagyúr
válasz
elfelejtette #10858 üzenetére
az oke
azt irtam, hogy mivel probald ki
-
bolcsodal
addikt
válasz
És mit ír az event wiever? Nekem a CRT monitor miatt szarakodott egy ideig a Catalyst. De lehet azóta javították a "CRT invalid display type" bug-ot benne...
-
gyiku
nagyúr
válasz
elfelejtette #10855 üzenetére
8.4 cat, vagy 8.6 beta?
-
gyiku
nagyúr
válasz
nem tudom mi lehet a gond, legegyszerubbnek a winfosch ujrahuzasa tunik. friss uj rendszer
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Kékhalál ügyben tudna vki segíteni?
Folyton az ati2dvag file-ra hivatkozva 5 percenként lefagy.
Catalyst 8.5 felrakva.
VPU Recovery kikapcsolva.
.Net Framework 3.5 frissítve.
A gép:
AsRock Conroe945PL-GLAN
INTEL E1200
2X1GB KINGSTON DDR2 667MHZ
MSI HD2600XT
FSP 300PNR
SEAGATE 80GB 8MB SATA2
WinXP SP2
A kari passzív bordáján 2db 8cm-es venti van, a GPU max. 50 fokig megy fel terhelve.
Tud vki segíteni?
Üdv. -
-
Futto
csendes tag
válasz
fagy53 #10843 üzenetére
Hi!
Hát én nem tudom, de ha levettem 4-re, akkor olyan képpel jött be az xp, mintha csökkentett módban lenne, a képernyő tulajdonságainál a színmélység 4 volt!
A képernyő meg alapértelmezett!
Felraktam 32 így jó, de az aquamárknál semmi változást nem vettem észre.
Jelenleg más teszt progim nincs, de amúgy nem inkább az lenne a logikus, hogy a rendszer memójából használjon többet, mivel az sokkal több, mint az agps(256gddr3) karimé? -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #10840 üzenetére
Lehet, hogy miattad írtam az utolsó mondatot?
AGP-nél az NFSPS 9 FPS-szel akart menni, mert 256MB volt beállítva és amikor levettem a minimumra, ez nálam 32MB volt, 23 FPS lett.
Ez számokban is különbség, de játékban......itt a játékot idézőjelbe kéne tenni.gbors: nekem nem akadozott, a PCI-E-s 2600PRO simán vitte, de csak a teszt kedvéért!
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Az, hogy van egypár játék ahol akkor is a rendszermemóriát használja a vmem helyett, ha ott még bőven van hely.
Pl az NFSPS ahol 115MB-ot használ a 256MB-os vmemből és 112MB-ot a rendszermemből. Emiatt rendkivüli módon lelassul az egész. Ha a BIOS-ban a legkisebb Apertura Size-t állítod be, akkor csak annyit használ a rendszermemből és szárnyra kap a játék.
Ez csak az AGP-s kártyákra igaz! -
válasz
stevve #10835 üzenetére
Kicsit nagynak tűnik ez nekem...
Egy Asus M2N-E SLI alaplapon [link] a VGA-tól távolabbi PCI-E foglalatban van egy tvkártya, neh lehet, hogy zavarná az Accelero S1-et? Túl kevés hely maradna a hőnek távoznia, venti meg már végképp nem férne oda.Akkor ez felejtős, azt hiszem.
Nincs gond a gyári Sapphire hűtéssel, de kicsit zavar, hogy ez lett a ház leghangosabb hűtője.Esetleg egy GFX Chilla? Az vékonyabb. 138 x 215 x 33 mm helyett csak 115 x 161 x 20 mm venti nélkül. Persze drágább is kicsivel. Így lenne értelme passzívan használni, hogy ott egy másik kártya? Végülis a ház oldalán ott egy 9 centis venti és még van pár benne. Eh, nagy dilemma.
-
A Sapphire HD 2600XT hűtőmet lehet, hogy lecserélném egy Accelero S1 Rev. 2-re. Ezzel kapcsolatban érdekelne saját tapasztalat, aki már próbálta, használja, hogy mennyi a különbség fokban mérve a gyárihoz képest?
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10832 üzenetére
jol dontottel
-
TomBoy1986
veterán
Na a 2600XT lett, s abból is a Gigabyte féle 256MB-os GDDR3-as.
Egyelőre csak egy darabot rendeltem, de ha megtetszik, akkor lehet dobok mellé még egyet - feltéve, hogy ez elmegy
-
1010
őstag
mit kell msot feltennem hogy az agps kártyám működjön
kiszedem az eszközkezelőböl a kártyát felteszem a driverét erre újra fekete kép,mehet a reset csökkentet mód és megitn ide írók
-
1010
őstag
válasz
#67688960 #10823 üzenetére
már megnéztem azt is
de msot felraktam volna egy új drivert,leszedtem a régit előőte mert kérte
aztán az újat nem rakta fel mert agps kártyamost fekete kéernyő van nme jön be az xp,nem látok semmit csökkentetbe nyomtam rendszer vissza állitást akkor is marad a fekete képernyő
-
Májsztró
addikt
válasz
HUNNIA1920 #10824 üzenetére
jó a zalman hűtő , de én jobban bízom abban a hűtőben ami a gpu-val együtt fedi a ramokat is ... olyan "szar"nak tűnnek a ramsünik
-
Májsztró
addikt
válasz
HUNNIA1920 #10821 üzenetére
gond nem lesz , meg gari sem
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
A héten sikerült hozzá jutnom egy Zalman VF900-Cu hűtőhöz. A mai nap rá is raktam a VGA - ra, működik minden, semmi gond.
Egy problémám viszont lenne: sajnos a gyári hűtőm (Sapphire 2600XT) 2pin - es csatiját az Istenért sem tudtam kihúzni a csatlakozóból és véletlenül a kábel egyik része kiszakadt belőle. Így sajnos kénytelen voltam a másik részét is elszakítani, így most a pin csati benne maradt a VGA - ba. Engem nem zavar, csak ebből nem lesz gond (a garinak tudom így lőttek)?
Üdv: Tamás -
1010
őstag
sehogy nem lehet emgcsinálni hogy 2külömböző felbontás menjen
a monitoron a régi a tvn meg a 720paz pedig normális ha divx es filemknél látható a tömirités a filmeknél pedig gépen semmi képhiba nem látható
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vazzz, elértem életem eddigi legmagasabb pontszámát ezzel a karival, 3515 pont 800/800-on 3Trémárk06-ban
(1280*720)
[link]AMD proc + ATI chipset + ATI vidkari, ATI=AMD --> AMD x3 --> eredményt számolni a negatív tengejtől kezdik számolni...
(mintha a vmoddos 7300GT-m ennél több pontot csinált volna...)
A64X2 S939 4200+ 2350Mhz
512+512+1024Mb ram - 430MHz, szinkronban proccal, single channel -
schwartz
addikt
válasz
VaniliásRönk #10807 üzenetére
"#10806 bolcsodal: Hajlamos vagyok az ilyeneknek beszólni, de az a topik úgyis sokat látott már.
"
Az, hogy kiragadod a hsz-om egy reszet, hogy teljesen mas ertelmet nyerjen, nem tudom milyen jellemre vall. A legudvariasabb modon megkertelek ra ott a topicban, hogy ne menjunk bele. Sot privatban is. Sertegettelek? Szemelyeskedtem valakivel? Meg azok utan sem, hogy lehulyeztetek, viszont ha arra valaszolok az mar baj. Es miert is? Ja, mert az ilyeneknek mint en hajlamos vagy beszolni.
-
fagy53
nagyúr
Két játékban győződtem meg arról, hogy a 256MB-os 2600-asokat nem különösebben zavarja, ha jóval a vmem felett kell dolgozniuk. A COD4 textúra beállítását high-ról extra-ra téve 440MB vmem használat mellett, ami közel 200MB rendszermem használatot feltételez, az FPS 8%-ot csökkent. A COH bench-ben hasonlóképpen fel lehet tornászni a vmem használatot és hasonló eredmények születtek, amik bench lévén egzaktak is.
2600-as VGA-t 512MB vmemóriával ezekután csak az AGP-s konfiggal rendelkezőknek javasolnék, úgy , hogy az AGP Apertura Size-t a lehető legkisebbre állítsák a lap BIOS-ában. -
válasz
TomBoy1986 #10781 üzenetére
2600XT: AA-val a kártya elég hamar elhasal, részben a sávszél, részben a 4 ROP miatt. AA nélkül egész tűrhetően ki van egyensúlyozva, érdekes módon az a tapasztalat, hogy 800-860MHz között a GPU tuningot hálálja meg jobban, utána már többet számít a RAM
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
tzsolesz #10805 üzenetére
Ez 12%, én 10-15-öt mondtam, ennyi szerintem nyugodtan elhanyagolható.
#10806 bolcsodal: Hajlamos vagyok az ilyeneknek beszólni, de az a topik úgyis sokat látott már.
Szerk.: Mással lesz ott a baj, jómúltkorában pl. elővettem a Settlers 3-at, kis nosztalgia, aztán túrhattam a netet XP-s patch után, de még így is alig vánszorog 2GHz Sempronon 1GB RAM-mal, miközben annó K6-2 300-on 32MB RAM-mal hasított... Windows 98-on.
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10799 üzenetére
Ez valóban így van. Mondjuk olyan játékot még nem próbáltam a mostani konfiggal, amibe beletört volna a foga. Érdekes, hogy elég nehezen bírkózik meg a Dungeon Siege II-vel 1024/768-ban, pedig ott a textúrák mérete sem nagy, és elég öreg Direct3D játék...
Ennek ellenére ha sokminden történik épp nem volt ritka a 25FPS-sem. A HL2 meg 1280/960-ban szűrőkkel is hasít...kiértiezt
LOL..látom schwartz kollégával elmérgesedett a helyzet a HD4xxx-es topicbant!
-
tzsolesz
nagyúr
A kártya tuningja nálam 3DMark06-ban akárhogy is nézzük csaknem 600 pöttyöt hoz, 4711 ----> 5288.
Szerintem azért ez nem elhanyagolható. De valaki meg is cáfolhatja. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10802 üzenetére
Rendben elhiszem, (sajnos) ilyen is van, csak marhára nem tetszik...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10801 üzenetére
A TDU-ban a textúra méretét nem lehet állítani. Az városon kívül ~210MB. Városban tippre több, de nem biztos. Szóval kivételesen biztos, hogy emiatt volt gubanc.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10800 üzenetére
Az ilyesmit magasról le szoktam sz@rni, 256MB-os DX9c-s 6200 is megfelel a kritériumnak, mégsem jó semmire, az elavultabb (mikor még nem voltak antik db-ok), kevesebb VRAM-mal rendelkező kártyáimmal meg nem nagyon voltak ilyen problémáim. Nekem legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest