- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Milyen egeret válasszak?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Lőttem egy 3DMark06-ot. Persze csak találomra 830/830-on. Nem tudom mit megy, mondjuk nem is annyira lényeges már ma. Egyelőre a 2600XT alaptól feljebb vagyok, és azért az sem elhanyagolható
Ma még finomítok rajta egyet.
-
tzsolesz
nagyúr
Hosszú évek után visszatéretem a klubba egy Sapphire HD2600PRO GDDR3-al.
800/800-on hajtom. Jól muzsikál.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14382 üzenetére
Csak HOTFIX-el működhet, mivel az AMD soha nem adott ki a HD2000-es szériából AGP-és verziót, így nem is jó hozzá a sima.
Az AGP-s verziót egy két gyártó (Sapphire) készítette el üzleti okokból. Mint tudjuk még ma is nagyon sokan használnak AGP-s konfigot, és ezt szerették volna kihasználni. Végül is az AMD rájuk bízta. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14376 üzenetére
Rendben van. 8x-on megy az AGP. Esetleg játszhatsz még az AGP fast write-al is. Ki, és bekapcsolt állapot között.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14374 üzenetére
Elsőnek is, nyomj már egy gpu-z képet a kariról ide.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Neondervis #14371 üzenetére
Azért mert a kártya valószínű visszaugrik alapra közben. Nálam ez volt a baj. Valami BIOS beállítás miatt nem bírta azt a tuningot.
Másik lehetséges ok. Mivel tuningolsz? Ha Ati Tray Tools-al, akkor ott is lehet bibi. Nem mindegyik szereti a Catalyst bizonyos verzióit.
Harmadik: Lehet hogy valamiért az előző méréseidet más Catalyst, vagy ATT 3D beállításokkal végezted. Próbálgasd. próbáld meg a catát alapra tenni, és az ATY Tray Tools-ban vegyél mindent teljesítmény centrikusra. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
bbankrablo2 #14367 üzenetére
Minimum egy olcsó 2 magos proci (E1xxx, E2xxx széria, Athlon X2), 2GB rendszermemó.
-
tzsolesz
nagyúr
Telepíts fel egy új oprendszert, mert ezek szerint azzal van a baj.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kriszbon #14319 üzenetére
Nekem először a 2600XT-émet egy Prescott 640-es hajtotta ( 2MB L2, 800Mhz, @3,7Ghz), és hát nem volt az olyan borzasztó így van.
De amikor mellévágtam az új E4500-ast akkor volt csak hajdermennykű villámgyors.
Egyszerűen látványosan megtáltosodott minden létező alkalmazás, játék stb.... A Crysis egyenesen dupla olyan gyors lett. Nem röccent meg robbanáskor, megszűntek a lagok, mint ha egy teljesen új VGA-t is kaptam volna, ami legalább 2x-szer olyan gyors.
Akárki akármit mond, ha már van egy 2600XT/8600GT szintű VGA-nk, akkor legalább ne gyengítsük már tovább egy gyenge processzorral a platformot.
nem azt mondom, hogy nem elég alá egy egy magos proci, hogy valamennyire dolgozzon, de a játékok igen is igénylik a 2 magot (vagy akár többet is), és ha megfosztjuk őket ettől, azt csúnyán megbosszulják. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
lujó55 #14313 üzenetére
Arra már semmit. Ezt a rendszert már nem érdemes fejleszteni. Kihoztad belőle a maximumot, ha lehet azt mondani.
Mivel a lapod valószínű nem támogatja core architektúrát.El kellene adnod úgy ahogyan van, és egy PCI-E, DDR2, core architektúrát támogató deszkát kellene venned.
-
tzsolesz
nagyúr
Ajánlom mindenkinek a logoutos tesztemet. Egy E1200 alapon pl. nem elegendő a 2600XT-hez. Jó az a 2,6-2,8Ghz ha van. Végül is nem a kártyának kell a szufla, hanem a proci igényes effektekhez a játékban. Na meg persze ahhoz elegendő frame-t számoljon másodpercenként, hogy a gpu ne unatkozzon közben.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
mcmester21 #14170 üzenetére
Sajnos nem tudsz, mert az csak OUT. Ahhoz hogy bemeneted legyen kell egy TV-Tuner kártya.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
venice23 #14138 üzenetére
Csinálj mindenek előtt egy BIOS reset-et az alaplapodon.
ha így sem megy, akkor fújasd ki a PCI-E sínt, mert lehet kontakt hibás, esetleg megtakaríthatod a kártya érintkező felületét.
ha így sem megy, akkor nézd meg, hogy a kártya és a monitor között nincs-e kontakt hiba, Húzd ki, és dugd vissza, egymás után többször.
ha így sem megy, akkor van egy könyvtámaszod.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
mulika2 #14121 üzenetére
Asszem ATI kártyát legfeljebb a következő életemben veszek megint.
Látom értesz a témához te is.
Mennyiért vetted a 9500GT-ét? Annyiért lehet hogy kaptál volna egy jó féle 4670-et is.
Nálad az AGP-vel volt gond és nem a VGA-val. Ha ezt nem fogod fel, akkor nem tudunk veled mit kezdeni.Egyébként meg akkor valószínűleg nem lesz PC-éd többé. Mert az NV igen csak úgy néz ki hogy kiszáll a VGA piacból. Csak ATI lesz. Így te már csak max a konzolban gondolkodhatsz.
Ha csak nem leszel öngyilkos, és nem kezded el élni a következő életedet.
-
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
ha ezt tudom, elkértem volna időben öcsém GDDR4-es 2600XT-jét, ami ráadásul eléggé tuningos volt, csak hát 2 napja eladta. Megnéztem volna az új procimmal mit hoztam volna ki belőle. Szerintem meglett volna 1800 fölött simán.
Jah, azt meg el se hidd, hogy alapon volt a gpu, gondolkozz már, miért nem csinált tuningos tesztet is? azért mert ugyanannyi lett volna.
Amit Valiniálrönk mondott, azt meg csináld meg, mert szintetikus teszteknél sokat számít.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
LilProphet #13619 üzenetére
Gondolkodom.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13608 üzenetére
Azért indul újra, mert a hűtést nem szakszerűen tettétek vissza. Túlmelegszik a proci, és újraindul, ez nem bonyolult.
Azonnal vidd el egy valóban hozzáértő haverodhoz, vagy a legközelebbi számtekboltba, hogy ellenőrizzék le a gányolást.
Ha meg már ott jársz (számtekbolt), akkor érdeklődj, mennyiért van náluk egy rendes lap, meg egy rendes proci. Mert a mostanival semmire sem fogsz menni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #13574 üzenetére
Még csak az. Szerintem tuningolva van a VGA, csak lehet hogy nem úgy tűnik gyiku-nak. Akkora GPU pontszám lehetetlen alapon. Ha igen, akkor kegyetlen lesz tuningolva.
Egyébként az én karimat meg már ati tray tools-al sem lehetett húzni a 8.6-os driver óta. Nem tudom mit fejlődött azóta. Nekem tuning-nál amikor 3D-be váltott, mindíg visszacsapta magát a memó alapra.
-
tzsolesz
nagyúr
#13569: Nem szereti valószínű az oprendszered. De bármi elképzelhető. Volt amikor nekem sem ment.
Nem mondod, hogy ez még csak alapórajeles eredmény volt??
Tegnap kicsit beteg voltam (másnapos) A melóhelyen kicsit szétestem az évbúcsúztatón.
milyen erzes, hogy 3dmarkba mindig elkenem a szadat?
Jó, amíg a 2600XT-vel teszed. Annak csak örülök, ha jól megy a szeretett kis kari.
-
tzsolesz
nagyúr
Igen én 8.5-el csináltam. Igen nagy valószínű, hogy a driver különbség miatt van ez a difi, mert a cpu pöttyöm az több mint a tiéd. Inkább az az érdekes, hogy az miért több annyival?
Amúgy lődd már be a Vantage topic-ba. Akkoriban volt egy srác, aki egyből felszólalt,hogy lám lám az Ő 8600GT-je megverte a 2600XT-ét, mert neki 1340 pontja lett vagy mennyi. Most legalább megmented a kari becsületét.
Asszem valóban erősebb most a 2600XT. A driverek sokat fejlődtek azóta hál istennek.
Ő az
Ez vért kíván.
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13414 üzenetére
Na most akkor meg van a BIOS könyve?
Mond már az alaplap nevét lécci.
A HT egy Intel technológia, aminek tömören az a lényege, hogy több szálra bontja a feladatokat a processzor magjában. Ez kb 15%-os gyorsulást is hozhat, de alkalmazás válogatja. Szerintem játékoknál jól jön. Ez egyébként csak pentium processzorokban található meg, ott sem mindegyikben. Jah, és nem csak XP-én működik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VIPowER #13409 üzenetére
De, az minden bizonnyal prescott, a lapja meg csak northwood-ot támogat.
Empire3: Az isten szerelmére, az nem a proci hibája, ha a kép nem jó, hanem a VGA-é. Én már még azt is eltudom képzelni, hogy az alaplapod nem is támogat 8x AGP-ét, csak 4x -est.
A másik az, hogy az AGP-és verzióra tudomásom szerint még tápcsati is kell. Az rá van dugva?Hogy segíteni tudjunk tedd meg a következő lépést:
Töltsd le az Everest Ultimate Edition-t
Ezzel megtudod nézni majd az infókat amikre nekünk szükségünk van. (alaplap tipusa, AGP foglalat tipusa, processzor támogatási lista stb...)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13355 üzenetére
Hopsz, ebben viszont igazad van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Louloudaki #13349 üzenetére
Ha nem használsz több megjelenítőt, és elégedett vagy az alapszín beállításokkal, akkor nem muszáj fölrakni a catalistot. Próbáld meg letakarítani a mostanit rendesen, és tedd fel a drivert simán.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Louloudaki #13347 üzenetére
Májusban még megvolt az ára, és a 3850 sem ennyi volt mint most. Én 24.000 HUF-ért vettem az enyémet, és meg is voltam vele elégedve.
El is árultad a hiba okát, azzal, hogy a catalistban mindent maxra toltál, össze is kuszáltál mindent. teggyél mindent alapbeállításra, és töröld le a fenébe a catalistot, a driverrel együtt. nem kell újratelepíteni a windows-t, csak egy újabb driver-t kell fölrakni, méghozzá a 8.10-es verziót. Kb. egy fél óra alatt meg is oldod az egészet. Amit a karihoz adtak, az jó esetben is kb 7.9-es lehet, ami szart sem ér már.... azóta egy csomó játék kijött, és a driver-ket is ezek szerint csiszolgatta az ATI...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Louloudaki #13336 üzenetére
No no, annak a karinak jobban kellene vinnie ezt a gammát. Nem stimel nálad valami. Először is szedd le szépen a drivert, és takarítsd le valamilyen driver-cleaner-el a maradványait. Még registry-cleaner-t is futtathatsz utána. Majd szedd le az oprendszeredhez tartozó legújabb drivert, ami most 8.10-es. Ezt rakd fel, és prockón húzz egy kicsit, kb 2.6Ghz környékére. Hidd el profitál belőle ez a kari, tapasztalatból mondom....
Ha még miondíg csinálja,akkor szedd le a catalist controll centert, és csak simán a driver legyen fennt. Nálam XP-én egyszer ez volt a megoldás hasonló problémámnál....
Sok sikert.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Májsztró #13290 üzenetére
Sokan könyörögtek már hogy adjam el a 2600Xt-met 10K-ért. Mondom nem, mert én 10.000 Ft-ért nem adok 2600XT-ét. Nekem 24K-ért adták. így nekem ez a kari minimum 20K-ót ér. mivel meg nem poshadt meg rajta egy ellenállás sem, sem egy tranyó, vagy kondi. Szóval a lényeg, hogy ez a kari "számomra ugyanaz a kari mint amikor megvettem".
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az én karim nem eladó.
Aki venni akar, az menjen be a boltba és vegye meg.
Egyébként én kb. 2-3 hónappal ezelőtt vettem itt a PH!-n egy Nvidia MX440 64bit-es karit 2500HUF-ért, plussz a posta így az 3K-ba került. Ja, és megérte nem is kicsit. Egy 9600XT is 4-5K környékén van. Szóval nehezen hihető hogy egy 2600XT 3.8K-ót ér. Én a helyedben annyiért összetörtem volna apró darabokra.....
amúgy milyen karira hajtassz???
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #13114 üzenetére
Jahhh, értem. Hát ez elég szomorú. Én meg azt tanácsolom, azonnal vigye vissza gar-ba. Ki kell hogy cseréljék, ha elég talpra esett.
Senkinek nem kell tisztában lennie a hardverek működésével. Így nem feltételezhető az sem, hogy a vevő, majd vissza vesszi az órajeleket, mert nem 3D-ben 5 percig sem.
Tehát ezt nem lehet elvárni. -
tzsolesz
nagyúr
Mivel a 2600pro-nak enyhén semmi ára sincs már, talán. De a procira gyúrj rá egy kicsit, mert az gyengusznak tűnik ide.
Héjj, de állj csak!!
Vissza az egész : +12K-ót nem biztos hogy megéri. Sőtt ugye AGP-és rendszert egyáltalán nem éri már meg fejleszteni, mivel egy olyan rendszert akarsz erőltetni, ami a radeon HD3xxx-as szériával szépen ki is halt. A t betű fontos, hiszen ez volt (HD3850) az utolsó AGP-és VGA. Amit PCI-E csatolóval 14K-ért lehet kapni, és több mint 2x erősebb a 2600pro-nál.
Próbálj meg szerezni használtan bagóért inkább 2600pro-t. Úgy 5-6K az ajánlott ára használtan. Ne vedd meg újan....
-
tzsolesz
nagyúr
Ide már csak akkor jövünk be, amikor bejelentjük hogy megvan az utód.
Szegény kis 2600XT, sajnálom...
Mindenki megszabadul tőle. a topic pedig kihal.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Piero89 #13088 üzenetére
Én semmiféleképpen nem jártam rosszul a 4670-el.
1. Csak egy 4xxx-es széria.
2. A fogyasztása sem sem durva.
3. Már most is erősebb a 3850-nél sok esetben (crysis, crysis warhed, call of juarez stb...)
4. Szerintem jövőt állóbb valamivel.Egyébként a 3850 azért szerintem a játékok többségében még mindig egy szinten van, illetve erősebb mint a 4670.
-
tzsolesz
nagyúr
Úgy döntöttem nem adom el a 2600XT-t. Jó lesz még az egyszer. Még arra is jó, hogy más karikkal összetudjam mérni a teljesítményét.
Így tudom elképzelni a jövőben a tesztet amit készítek majd. 5450 vs. 4470 vs 3650 vs. 2600XT.
-
tzsolesz
nagyúr
Ja, tényleg 2600XT-nél van valami változás a 8.10 beta-val,mert ezt valahogy kivételesen reklámozzák mindenhol.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13014 üzenetére
Nem is tudtam ilyen bug-ról. Létezik?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
empir3 #13004 üzenetére
Most nem az a lényeg, hogy AMD vagy Pentium. Ez marhaság. A processzor teljesítménye a fontos. Pentium-ból is van egy rakás féle, na meg AMD egy egész márka, még sem hejtja ki egy AMD barthon, vagy duron. Abból is legalább egy Athlon 4400+ kell neki. Pentiumból meg E2160 ami szerintem alapórajelen nem teljesen elég.
A képhibák nem attól vannak,szerintem valamit nem jól raktál fel szoftveresen. Vagy a monitord kezd beokádni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest