- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- Akciókamerák
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
passatgt
aktív tag
válasz
belaazallat #11999 üzenetére
nem az s-videora kötöttem a másik monitort, hanem a másik hdmi kimenetre egy vga átalakítóval
-
csaszi93
csendes tag
válasz
belaazallat #11996 üzenetére
Planar.hu-ról
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Két képernyőt próbálok üzembe helyezni, viszont csak az egyiken látok képet...
Ha nyomok egy Printscreen-t akkor hibátlanul odarakja a másik monitoron lévő képet is, csak azt én nem látom
A másik monitoron folyamatosan csak a zöld led villogását lehet látni
Ötletek?
-
belaazallat
addikt
-
csaszi93
csendes tag
válasz
belaazallat #11992 üzenetére
Az mit jelent?
Gariztatni -
csaszi93
csendes tag
válasz
belaazallat #11990 üzenetére
a gépet még nem húztam 2 hetes.
El is küldtem az e-mailt -
belaazallat
addikt
válasz
csaszi93 #11988 üzenetére
A táp lát el minden elektromos eszközt árammal, ha az nem jól működik nagyon "szép" dolgokat tud csinálni. Tönkretehet alkatrészeket. Amit leírtál hibajelenség, azt okozhatja vga memória hiba, ami adódhat túlmelegedésből, áramellátási problémából. Viszont a leírt hőfokok nem utalnak túlmelegedésre. Gép húzva van? Cím az adataimnál.
szerk: pontosítás
-
csaszi93
csendes tag
válasz
belaazallat #11987 üzenetére
Ati Radeon,Sapphire HD2600XT 256MB DDR4 45-60fok között
A ház az egy XG Sidewider elég jól szellőzik, hát nemtudom megnézni másik gépben
Tápot?nemtudom hogy miért kellene egy másik táp az nem hiszem hogy befolyásolná a vkarit. -
csaszi93
csendes tag
Tudnátok segíteni?
Olyat csinál a vidaokari hogy a játékoknál fura képek lógnak be a képbe ez mi okozza már felraktam a 8.6-os drivert de ezzel még rosszab.
Mit tudtok ajánlani mit csináljak ezzel a szarral. -
bazsazs1990
csendes tag
Értem!még nem tom akor mi lesz vele!de megtartani nem akarom minek porosodjon!amikor ara találták ki hogy pl: a ProStreet full grafon fuson vele!
-
fagy53
nagyúr
válasz
bazsazs1990 #11983 üzenetére
Kb. annyit, amennyiért nem éri meg eladni. Kitűnő tartalék, vagy egy kisebb igényű konfig egyik eleme lehet.
-
bazsazs1990
csendes tag
Mennyit érhet az ATI HD2600XT 256MB GDDR3 .... 128bit ... PCI Express????
-
bazsazs1990
csendes tag
én huzzva használtam a HD2600XT VGA-mat 860/870 Mhz.....És nagyon jól birta ...persze nem a gyári hütésével...:
De nekem nem volt vele semmi bajom söt még mind a mai napig megvan....van is rá 2év4honap garncia!!!de amenyiért vettem még megközelitöleg se tudom annyiért eladni
Összeségébe jó kis VGA-az ATI-töl DX10-ett legalább már tudja Ö is!
-
Steve-0
őstag
megoldottam a problémám:
[HD2600 XT AGP-s verzióhoz 8.7-es működő Driver] -
grunge
addikt
szevasztok! beujitottam egy 22es wide-ra és van egy kis "problémám". cs1.6 alatt 60fps-t mutat a mérö ha be van kapcsolva a vsync, ha kinyomom akkor megvan a 100, de zabvarossá teszi a képet (vsync nélkül a crt is ezt produkálta). szoval mit lehet tenni
cs-zik itt még valaki?
-
Steve-0
őstag
hi, lenne egy kis problémám a kártyával: Sapphire Radeon HD 2600 XT AGP
letisztítottam az nv drivereket a driver cleanerrel, majd fel akartam telepíteni a 8.7-es catalystot, de nem engedte. Gyár CD-ről viszont feltelepült a catalyst! Az lenne a problémám h a videólejátszás szaggatt (nem codec hiba mivel előtte ment vele a film), nem szívesen telepíteném újra a gépet, meg lehet az sem oldaná meg a problémám...PCI-os eszközök eltávolítása?
BIOS frissítés?köszi előre is!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Szerintem használt a feltétele, nem volt olyan égetően forró a tekercs. Egyébként szilikon + befőttes gumi tartja oda, plusz egy kis cérna, hogy ne eshessen rá semmiképpen az alaplapra.Gyiku: a gyereknek rongyba csavart pálinkás kenyeret kell cumi helyett adni, és akkor az is alszik majd.
Rummal, hehe
-
gyiku
nagyúr
oke, megyek inkabb makot kapalni
-
fagy53
nagyúr
Ja, ezekre akkor van szükség ha keményen tuningolni akarsz, vagy amire CPT.Pirk-nek, a hűtés javítására. Mert ezekben a kánikulai napokban derül ki az, hogy nemcsak a GPU-nak van szüksége egy kis hűsre, hanem a nyákon lévő többi alkatrésznek is.
Rendetlenkedett a monitorom, felbontásváltásnál és csak a maxira, black screen és aztán 1-2 óra kikapcs. Beszereltem a monitorba a 73GT ventijét, mert egy százlábú roggyant meg ebben a melegben és 5V-on a kis Inno3D venti remekül hűti a zalman sünivel megkoronázott százlábút, azóta nincs gondom a moncsival. -
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11962 üzenetére
Ha a kapacitása határán üzemel az azt jelenti, hogy a GPU tápfesze hullámos, így a hullámvölgyben azaz alacsony feszen problémás lehet a GPU működése.
A tekercsek hűtéséhez hasonló javulást lehet elérni házilag a kondi kapacitás növelésével, még egy kondit harmadiknak párhuzamosan bekötni.
Az igazi megoldás több fázisra bontani, ez minden alkatrészt kímél, de alkatrész és helyigényes.
A FET-ek hűtése ajánlatos, bár ezek a telj. FET-ek erre az üzemre tervezettek, 80°C-ig simán elmennek, megnyugtató lehet egy hűtőborda rajtuk, mint a nagyokon.
A 2600-nál nagyobb VGA-k GPU tápja 2-3 fázisú és kevés kivétellel hűtik a FET-eket. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11961 üzenetére
Jó kis tekercsek, megfelelő frekin akár kondenzátorként is viselkedhetnek...
Az elképzelhető, hogy a tápellátó a kapacitása határán üzemel, és a kis hűtés segít rajta? Mert pl. a nyák túloldalán lévő fetek is melegszenek bitang módon, ráadásul pont szemben vannak ezzel a tekercsel. Ha találok majd valami kis bordát, szerintem rakok azokra is...
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11960 üzenetére
A szabályzó IC-ból kijövő impulzusok hajtják meg a FET-eket, így már terhelhetőek, és átfolynak egy aluláteresztő LC négypóluson, melynek kimenetén egy szűrt egyenfesz, a GPU vagy a memóriák tápja van.
Az aluláteresztó négypólus a bemenetén lévó impulzusok átlagértékének megfelelő egyenfeszültséget ad a kimenetén. Az L a tekercs, rajta folyik át az az áram melyet a GPU vagy memóriák vesznek fel, ezért melegebb a GPU tekercse.
A C azok az elektrolit 500mikroF - 1mF értékű kondik, melyek a négypólus kimenete és a föld között vannak. A GPU-nál mindig kettőt párhuzamosan kötnek a kapacitásukat növelendő, így csökkentve a nagy terhelés okozta hullámosságot.
Ha hűtöd a tekercset, akkor csökkented annak ohmikus ellenállását, így csökkented a veszteséget mert az ideális az lenne, ha a tekercsnek nem lenne ohmos összetevője csak impedanciája, azaz csak a frekvenciától függő ellenállása. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki tudja, miért van az a kis 1 ohm értékű tekercs forma ellenállás a gpu és a memória tápkörében? Egyrészt szerintem legalább feleannyira melegszik, mint a mag, másrészt meg mikor megy a kari 3D-ben, akkor rásül az ember ujja. Nemrég raktam rá kis alu bordát, azóta nem sikerült elérnem, hogy szétfagyjon a CoD2. (bár ez lehet a véletlen műve)
-
fagy53
nagyúr
válasz
killer1203 #11953 üzenetére
Gondolom annyiért, amennyiért nekem nem éri meg eladni.
Egyébként a kettő közé lődd be! -
killer1203
senior tag
sziasztok
valaki nemtudja mennyiért mennek most a használd HD2600PRO-k DDR3as változattal? Apróhirdetésbe csak DDR2 -es van meg 2600XT.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaszi93 #11940 üzenetére
Elviekben bármelyik drivernek működnie kellene ezzel karival tökéletesen a 7.8 óta. Nekem ami nagyon bevállt az a 8.5 azzal nem írt ki soha baromságokat nekem, másnak meg éppen az barmolt be valamit. Ez szubjektív, mindenkinek más tapasztalata van. Valószínű nem is a driver illetve catalist problémája ez, hanem a windows-al áll harcban valamelyik összetevő.
Mi az eredeti driver/catalist verziód? Mármint amit a karihoz kaptál, mert lehet hogy nem baj ha marad az. pláne ha ezzel nem xarakodik.
-
csaszi93
csendes tag
válasz
tzsolesz #11939 üzenetére
Hát amugy ez az elő vga benne mert új pc az előző az alaplapos lett!
A vga az PCI-E-s.
De újraraktam a windows és most az eredeti driver van felt mostmár nem merek felrakni semmit.De ha megmondod melyik driver-t rakjam fel úgy hogy ne keljen újrarakni akkor azt még mgcsinálom.
Csak azért mert ezen a héten már 2 × volt telepítve a windows
Na várom a válaszod! -
tzsolesz
nagyúr
válasz
csaszi93 #11938 üzenetére
Mikor volt utoljára win reinstall?
Az adatlaposat ha kitöltenéd az kafa lenne.
Milyen VGA volt benne előtte?
Ez most AGP-és vagy PCI-E-es?
Ha semmiféleképpen nem boldogulsz, akkor a catalist controll centert ne rakd föl, csak a drivert magában. Azt is lelehet tölteni külön.
-
csaszi93
csendes tag
volt olyan gyanum hogy DirectX
-
csaszi93
csendes tag
jah és még annyit amikor helyreél egy 3 perc mulva akkor meg van egy ati ablak ami VPU Reciver nevű és valami problémát ir csak angol én meg nem értem
és ki lehet választani hogy Send Error Report vagy Don't Send -
csaszi93
csendes tag
Nah hello most meg olyan probléma van hogy amikor elindul a windows akkor fekete a képernyő és nemtudom hányszor kikapcsol a monitor gondolom a videokártya frissiti a képet most mit csináljak hogy ne legyen ilyan az elindulás?
-
csaszi93
csendes tag
És még azt nem tudom hogy amikor rakom az új drivert akkor törüljem a régit?
-
csaszi93
csendes tag
Tudnátok adni egy linket hogy honnan érdemes leszedni akkor a 8.6 ot!
-
csaszi93
csendes tag
DE NEKEM VOLT MÁR FENT A 8.6 .ÉS ALIG AKART LENNI KÉP AMIKOR BELÉPETT A WINDOWSBA
-
csaszi93
csendes tag
Hello olyan problémám van hogy amikor játszok akkor ilyan fura képek ugrálnak be
Grid-nél, Cod 4 -nél de ott csak nagyon minimális és csak az égen van !
Megtudnátok mondani mi okozza ezt?
eddig nem csinálta -
Kzo
tag
GPU-t meddig lehet húzni?
-
-
yamiboy
csendes tag
Köszi a válszt fagy 53 akkor még +1gb ram
-
yamiboy
csendes tag
sziasztok szerintetek ez így jó lesz
Alaplap:Asus P5K Se
CPU:Intel Core2Dual E2180
RAMingmax 1GB/1066MHz DDR-II Kingmax PC2-8500
VGA:2600xt 256Gddr3
Elöre is köszönöm a választ. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11922 üzenetére
Az semmi, nekem valami nem stimmel ezzel a játékkal, XP-én is elkezdett hülyülni 1fps-el.Most elindítottam és ablakban indult el.
Egyébként nekem nem reagál a 1, 2, 4, 8-szoros MSAA-ra semmit, amikor így elindult ablakban ugyanúgy megy. Amikor kivágtam teljesképernyőre, akkor is megmaradt az ablak, és akkor kezdte el az 1fps szindrómát. na akkor levettem a 8xMSAA, meg high textura deat.-ot, és visszaállt,. Majd újra felraktam 8x MSAA-ra, és megint nem reagált rá semmit, ment 37 fps-el. Nem tetszik amúgy a játék annyira, unalmasnak tűnik. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11920 üzenetére
Felraktam XP-re ott megy rendesen.Ha mindent maxra tolok akkor 14-16 fps, néha esetleg 20.
De közepes beállításokkal 23-40 fps. Én nem hiszem hogy nekem is 1024-ben menne, valahogy az az érzésem mintha 1280x1024-ben lenne, mert nekem tűsima minden. Ezt miért nem lehet beállítani?
Csak azt nem értem, hogy megy ez a játék egy radeon 8500, vagy egy Gforce3-on?
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11915 üzenetére
A GT-vel próbáltam most, 40-125 FPS között, az intro 400 FPS.
Lehetóleg minden max., a felbontás 1024x768 és AA=1x. A felbontást még nem tudom állítani, mert volt másfélóra kényszerpihenőm, amikor a 10x7-ből visszamentem az asztal 12x10 felbontására, a moncsi a szokott módon elszállt és egy óra múlva lehetett használni. Holnap megnézem a 2600-at is, de a GPU használat láthatóan kevés, alig melegszik a GT, a várt FPS 20-60 között. -
gyiku
nagyúr
ha mar jatek:
ezt vki ki tudna nekem tenni vmi normalis helyre (4shared, mediafire, mind1, csak ne legyen nalam policy denied), halas lennek. portable dosboxot mar talaltam, muxik is
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11907 üzenetére
Sajnos megint GT lett belőle!
Egyébként abban igazad van, hogy az ATi is javulna, de ha az új moncsival, ami még nincs meg, olyan lenne a GT képe, mint a mostani monitorral azATi, akkor már boldog lennék és nem vágynék többre.
Egyelőre reménykedem.
Most megpróbálom leszedni a tegnapi link-ed segítségével azt a "lassú" játékot, és ha meglesz kipróbálom mindkét karival. -
tzsolesz
nagyúr
A demo-t nem néztem, mert megvan a full game. A játék grafikája egyébként szép, nem tudom milyen motor hajtja. A beállításokban van MSAA1, 2, 4, és talán 8 ha jól emlékszem. Érdekes hogy MSAA van csak. Végül is kikapcsolt állapotban is ezt csinálja, tehát nem megy a játék, csak a képkockák váltják egymást 1-5 fps időközönként.
A google-ben rákerestem hasonló problémára, de nem találtam. Gondolom február óta, már valakinek a világon észlelnie kellett hasonlót problémát, mert akkor gyanús hogy nálam van a hiba.
-
válasz
tzsolesz #11901 üzenetére
az 59 fok határeset, lehet, hogy megy 3D-ben, csak vmi más fogja meg, és akkor a VGA sokat pihen. ahogy fagy is mondta, meg kellene nézni a GPU utilizációt. ill. meg lehet nézni, hogy egy 2D-s grafika-intenzív alkalmazásban milyen hőmérsékletű a kártya.
a renderer beállítást meg a játékban kellene megkeresni (vagy az ini file-okban). amúgy a demo nálad fut, csak a full verzióval van ilyen gond?
-
passatgt
aktív tag
Legújabb driver csak nálam rosszalkodik?
Játékok indításánál lefagy, majd az ablakok fejlécei eltűnnek, ctrl+alt+del-re hibaüzit kapok, szgép bekapcsolásakor fehér képernyő jön be stb...
Inkább visszarakom a régebbit, hátha az a gondja
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hű, ma megtapiztam a kis tekercset, ami a gpu-t látja el kakaóval, aszt hittem odasül az ujjam! Sürgősen ki kell találnom oda valami hűtést.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11905 üzenetére
A szebb képéért. Nekem nemcsak a sebesség, hanem a megjelenítés is fontos. A 3850-70 már tudja azt a tempót amire szükségem van és a megjelenítése is tetszik. Most a monitor malőr miatt, lehet, hogy a GT is jó lesz, mert az új mocsi jobb kontraszttal rendelkezik mint a régi és sikerül egy ATi szintet beállítani a GT-vel is.
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_ #11897 üzenetére
Üdv!
Nincs vihar, csak az eső esik.
Holnap megyek a vadiúj 96GT-ért, még utoljára megpróbálom becseréltetni ATi-ra, de az Ipon eléggé fafejű és így nincs sok reményem.
Haldoklik viszont a Samu 713N momitorom. Melegen az alacsonyabb felbontásból nem tud a maxi-ba felkapcsolni.Pl egy újraindításnál amikor a win betölt 640x480-as felbontás van, de az üdvözlő képernyő 1280x1024. Ilyenkor 2 óra szünet kikapcsolva, amíg kihül a moncsi.
Ha mindent átállítanék 1024x768-as felbontásra, akkor tökéletes lenne, de így meg nem férnék el az asztalon, már megszoktam, hogy van helyem.A másik CRT-és monitor helyett viszont jó, így megy a másik géphez, ide meg kell venni egy 19"-os moncsit. Én nem nézek itt filmeket, így nekem nem éri meg a 22"-os wide-ot megvenni. Egyébként egy árban vannak.
Valami mindig történik ezzel a nyavalyás géppel, még jó, hogy nem minden meghibásodás kerül pénzbe, de ez a monitor már nem garis. Szeremcsére korlátozottan használható. -
tzsolesz
nagyúr
Na gbors neked lesz igazad. A GPU hőmérséklete alpon 52 fokos, na most mivel intro, meg a első bejátszás is hibátlanul, és szépen lefut, ott felmegy a GPU 59-60 fokra, de mikor a játék elindul azon a hőmérsékleten marad, sőtt 59 fok lesz, mikor meg kilépek azonnal 51 fok, majd 50 fok, tehát nem azért szaggat mert a VGA nem bírja, mivel azt nem is melegíti, tehát nem is terheli le gondolom.
A többi játéknál egyébként eléri a 69-70 fokot is, néha a 72 fokot is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Formula-1
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Milyen routert?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest