- R_volution médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Van már AGP hotfix a 8.7hez? Mert az AMD honlapján még a 8.6hoz sem találok
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #11694 üzenetére
Szerintem majd holnap tesztelem GRID + 3DM06-al.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
killer1203 #11687 üzenetére
A remény hal meg utoljára. Én most meg nem piszkálom a drivert.(ha visszolvasol kicsit kiderül miért is)
De de le is tesztelhetnéd.
Uccu neki.Tudjátok mit nem értek, hogy vistás catalist-nál kilehet választani egyből a nyelvet. Xp-és catalist esetében pedig már csak akkor ha megjelent a következő, és visszamegyek az régebbi driverek panelre. Javítsatok ki ha tévedek, és eddig valamit rosszul csináltam.
-
barnam_
nagyúr
válasz
killer1203 #11687 üzenetére
Hamarosan kipróbálom, akkor kiderül. Innen letölthető.
-
fagy53
nagyúr
A 12x10-es felbontásban még elég a 256MB, de csak az ATi-nál! A kis 2600-as sem csinál gondot abból, ha 150MB-ot a rendszermemóriából kell használnia, Hasonló frekin jár a kétfajta memória, a PCI-E busz sávszél elégnek tűnik és az ATi memóriakezelése olyan jó, hogy egy ilyen túlcsordulás esetén is csak 8%-on belül van az FPS csökkenés a kiterjesztett vmem használat miatt. A 3850 hasonlóan viselkedik, tehát max 1280x1024 felbontásig elég a 256MB.
tzsolesz: én csak a drivert használom, a Catalyst-ot rég elfelejtettem, ha kell hasonló, ott az ATT!
-
killer1203
senior tag
8.7 es driverrel van esély gyorsulásra
-
tzsolesz
nagyúr
Na meggyógyult a kis szemét, hálistennek.
8.5 driver catalist nélkül a nyerő. Legalább is most ez bejött. Pár hete ez sem volt jó. Nem tudom mi van az egész rendszeremmel, vagy mit rontottam el. De most pillanatnyilag jó.
Csináltam egy gyors 3Dmark06-ot is. 8.6+catalist-al 4672 pont volt. Most meg voala:
5307 pont
visszatért a kis kari XP-én is a köztudatba.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
tzsolesz
nagyúr
Ötleteket kérek, miért nem tudom két hónapja tuningolni a 2600-at XP-én.
De alapórajelen is kb 30%-al lassabb mint vistán. Előtte XP-n 20%-al is gyorsabb volt a kari mint vistán.
Crysis-ben 6-8 fps-el kapok kevesebbet mint vistán. Kb DX10-ben 1-3 fps-el jobb eredményt kapok vistán, mint XP-n DX9-ben.
Ha tuningolok,. és elindítok egy játékot, szinte látom a villanást amikor visszaáll a memó alapórajelre (693 Mhz-re). 3DMark eredményen is ugyanez a százalékos tendencia mutatkozik. 4500 pont körüli eredményt kapok. Vistán 5300 pontot. Kb ennyi ennyi az eltérés a játékokban is. Előtte jó volt a tuning XP-én is, sőtt ott jobban mentek a játékok is.
Már kétszer telepítettem újra a rendszert, teljesen üres win, csak alaplapi chipset van fönnt, az alaplapi hangkari, meg a hálókari a VGA-n kívül.
Kivétel nélkül minden egyes driverrel próbálkoztam már, de semmi. Egyszerűen nem tuningolható XP alatt a kari, na meg mintha alapórajelen is rosszabbul teljesítene.
Mi lehet a baj?
Ja és a GPU órajelet nem veszi vissza.
-
Kzo
tag
válasz
#TOTTI #11677 üzenetére
Köszi szépen de itt is lehet kapni 18.000-ért csak a Hd2600XT azért volt szimpatikusabb mert 10.000-be kerül és ha kártyát veszek akkor alaplapot is kell vennem alá és ez HD3850-el már drága de inkább várok még és gyűjtögetek egy kicsi tmert megérné a + pár ezres!Köszi a segítő készségedet!
-
sajna pont ott van egy lyuk, a következő realisztikus kártya a 3850.
van még a 8800GTS 320, ami valamivel a 3850 alatt van (nem tudom, milyen áron), ill. az x1950Pro (ha lehet még bárhol kapni), ami valamivel a 2600XT fölött, legalábbis AA-val. de javasolni egyiket sem tudom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Számít az? meg kell venni, és boldog leszel...
tzsolesz: mikor vígan eljátszok a 98-as caesar3-al, akkor szerinted minek vegyek új karit? Talán majd ősszel, v. karácsony felé, de akkor már 4850-et. Egyébként meg szinte nem is jut időm játszani, ha egy nap 1 óra jut játékra, akkor már jó napom volt...
Jah és + ram az a magasabb felbontásokban jöhet jól a textúrák tárolására.
-
tzsolesz
nagyúr
Nem tudom, csak azt hogy nagyon megéri. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy ez a kártya nem profitálna 512MB memóriával semmit. De kérdezd meg ezt a kari saját topic-jában is, engem is érdekel a 256bites memóriabuszon mire elég 256Mb ram, és mennyivel jobb az 512Mb-os változat.
-
Kzo
tag
Miért ilyen olcsó a többi változathoz képest [link] ?
-
tzsolesz
nagyúr
Nem éri meg, csak plussz 500-1000Ft-ot. Hát igen ezekszerint annak nem vitték még le az árát, mondjuk 10K-ért még nem láttam csak az Ipon-on a GDDR3-as verziót.
Máshol valóban 14-16K a GDDR3-as is meg a GDDR4-es is egy árban.Az eredeti 800/700-ról én most 857/857-en használom. AMD GPU Clock Tool-al a GPU megy 900, esetleg 1000 környékén is, a ramok úgyszintén, már aki szerencsésebb.
A GDDR4-es verzó kb 5-10%-al jobb, de inkább csak 5%-al. Valahol meg semmit nem számit. Azért nem éri meg.
CPT.Pirk: De mi 10K-ról beszéltünk eddig. Tudsz valahol 14-ért 3850-et? -
Kzo
tag
válasz
tzsolesz #11657 üzenetére
Most egy jó ideje egy ATI 9600pro 450/478 gddr1 modellt hajtok
(ezen toltam végig a crysis-t,pro street-et,Tiberiumot Wars meg hasonlókat)véleményem szerint egész jó kártya bár ha a felépítését megnézem nagyon gyenge mostani viszonylatban! Sajnos COD4 egy picit akadt 1024x768-ban! És most váltok ugye bár PCI-E-re és a HD2600 mindig is simpatikus volt csak agp-ben drága!Vélemény erről [link]
-
tzsolesz
nagyúr
Körvonalazd a játékok listáját, és megmondom hogyan is futna hellyel közel. Én általában csak 1280x1024-ben játszom, ott majdnem minden játéknál medium, vagy egy kicsit jobb beállításokkal nyomatom.(pl. Cod4, Jericho, Pro Street, Mass Effect, The Witcher, Turok (itt minden maxon) Gothic 3, Gears Of War, Overlord(minden maxon)
1024x768 minden középen, és élsimítás kikapcs: Crysis, Na meg ezekkel is csak 1024-ben, de megy 1280-ban is: Assasinse Creed, Lost PlanetMilyen karid van most?
-
Kzo
tag
válasz
tzsolesz #11655 üzenetére
Oké átérzem hogy most 10.000 és te meg 24.000-ért vetted és ez az árzuhanás kb 2-3hónap alatt következett be!De én most akarok váltani AGP-ről PCI-E-re és ezért új lap is kell és úgy akkor megkérdem a véleményedet hogy 1024x768-ban elboldogul a káryta szűrökkel most 8.6-os driverrel?(amúgy az AGP-ben 16.000 a kártya erre mondtam 1.-ször hogy drága)
-
tzsolesz
nagyúr
Mi a drága?
Nem rég vettem 24.000.-Ft-ért.
Nem hülyéskedtem.
Az a VGA még most is bőven megérne 16-18K-ót. Az iponon úgy tudom 10.5 környékén van.
Vagy vegyél használtan 8500GT-ét, biztos van már 5K-ért is, az sem drága, csak gyenge mint a harmat.
Egyébként soha nem gondoltam hogy valaha ennyibe fog kerülni ez a szuper VGA.
Szószerint ajándék a javából.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11650 üzenetére
Igazából nem megy rá friss levegő, prociventi csak átszív rajta, olyan 2-3 cm távolságból. Nem értem rá szórakozni vele, úgyhogy jelenleg semmi nem visz be friss levegőt a szekrénybe, csak mikor beindul lassan a hátsó venti, akkor szív valamit be a régi hűtés lukjain...
-
fagy53
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fagy53 #11648 üzenetére
Egyenlőre úgy néz ki, hogy rthdribles full terheléskor elérte 75 fokot, amíg nem kezdett forogni a procihűtő, aztán hogy procihűtő is dolgozott, visszamaent 71-re. Most idleben 52-54 fok körül van. Talán magasak ezek a hőmérsékletek, de a gyári bordát fujattam ventivel, ami még kinti friss levegőt is kapott egy másik ventiből, azzal sem volt kevesebb. Ergo most kiváltottam 2 ventit egy darab bordával, szerintem jó vétel volt. Proci meg nem melegszik jobban... - mindezek 800/800-on.
Jah amúgy jó látni, hogy a gari matrica nem bírta a szekrényemben uralkodó klímát. (vagy megártott neki a korábbi hajszárítózgatás...)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Vagyis mégsem, nem lettek jók a képek...
Így kell elképzelni:
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ma felraktam egy Aerocool VM-103 hűtőt a karira, mindössze két hőcső, meg pár lamella, és viszi passzívban karimat XT órajelen, estefelé majd írok logoutra...
-
r9550
senior tag
hali most fogok rendelni cf-es lapot és haver proját meg az enyémet összeizzaztomigaz nem lesz semmi értelme de azért ökörködésnek meg arra megfelel hogy megnézzem mi is valójában a crossfire
-
Kzo
tag
SziAsztok!
Itt is kíváncsiskodom hátha valakinek a haverjának a haverja éppen meg akar szabadulni egy AGP-s ATI HD2600XT-től ha van ilyen, akkor ő jelezze!
-
fatal`
titán
Nah poénból lefutattam egy 3DMark Vantaget a gépemen
1041 pont
GPU 941
CPU 1531Érdekes hogy 1,5szer annyit ad CPUra mint a 06, viszont kb a felét gpura, az összpontszám meg a harmada
-
tzsolesz
nagyúr
Rá se ránts, egy pillanat alatt XT-re húzod, meg még sokkal sokkal jobbra. Én kb 4 hónapja vettem azt a 10K-os XT-ét 24K-ért, és még is jó. Mások meg a pro-t tovább húzzák mint én az XT-ét, úgyhogy így is megérte. Meg aztán egy kicsit jobban megbecsülöd. Nagyon hálás kis kari egyébként, és keveset eszik.
Egyébként kezd egy kicsit túlzás lenni a 2600xt ára. Mi az hogy a 4850, meg a 9600Gt a bestbuy. Aki nekem ennél bestbuy-abb karit mutat, az kap egy piros hangszorót.
10 ezer forint egy 2600XT-ért. Mindjárt veszek mégegyet. Sőtt kettőt. Hogy éri ezt meg ennyiért eladni? Vagy ugye már inkább eladják lassan előállítási áron, minthogy a raktárakon maradjon? Az ATI most tényleg nem viccel. Csábít, csábít, csábít, és ezzel egyre szélesebb körben újra csak visszhozza magát a hatalmas köztudatba. Jó üzletpolitika.ilyen olcsón már buliból is lehet venni egy VGA-t, ha belegondoltok Abádszalókon (mindjárt átugrok egyébként mi az a 11Km itt a szomszédban úgy is nagy banzáj lehet) 2 3 kör 10.000 Ft.
-
r9550
senior tag
jó lessz az a pro játékokban igaz nem egy sebességbajnok de mongyuk akinek ctr mocsija van az ugyse nagyon jáccik 1280 felett azokra a felbontásra meg elég a pro vagy az xt én is csak 1152-ben szoktam használni arra meg bőven elég nekem játékokban meg minden medium árnyékok off ha olyan játékokrol van szó aa max 2X-es motion blour+hdr-kell még és ennyi tuningba meg a pro gpuja 50% hoy megy xt órajeleken ram órajelben meg el lehet érni egy 6600gt-jét 512mb-ossal sztem 256-ossal más a helyzet(többet megy)
-
nygma
addikt
Üdv.
Mai nappal csatlakoznék a klubbhoz egy ATi 2600 Pro 256 mb DDR2-vel.
-
fagy53
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11609 üzenetére
Ezt az NFSPS sumákot tanúsítom, mert a 2600 után a 96GT-vel meglehetősen egyhangú volt a megjelenítés és visszatéve a 2600-at derült ki, hogy amúgy is kontraszt és fényerőszegényebb nV driver még az árnyékokat is elkeni, vagy hiányzott, vagy alig ütött el az aszfalt színétől. Az ATi VGA-k sokkal markánsabb megjelenítést adnak, és egyszerűen képtelenség ezt az nV VGA-val elérni, nekem legalábbis eddig nem sikerült.
Ha valaki megnézi a Crysis bench csupasz sziklaormát, az nV VGA-val csak jóval később, amikor közel érünk hozzá, akkor élesedik ki és válik részletgazdagabbá,
ugyanez a 2600-al előbb következik be. Ez sem egy normális dolog, nem fair! -
Joe fiú
senior tag
válasz
tzsolesz #11568 üzenetére
Nincs semmi baj a passzív VGA-kal nekem egy MSI 2600XT-m van ami passzív és még sose láttam semmilyen körülmények között semmilyen játék alatt 75fok felett és nem is cicereg,teljesen megvagyok vele elégedve és még hű de nagy hűtés sincs a házban csak elől-hátul egy-egy 12cm-es venti.Még most a nagy melegben is idle 45 fok
-
válasz
CPT.Pirk #11609 üzenetére
hát, a ProStreetnél lehet más is a háttérben. egyrészt a játék engine-je is bőven hagy maga után kivánnivalót, másrészt a G80 / G92 alapú kártyákon jó sokáig nagyon szarul ment (láttam olyan tesztet, ahol 96GT-n gyorsabb volt, mint 8800GTX-en). szóval ez nekem 50-50, míg a Crysis mondjuk 90-10.
az meg nem vita tárgya, hogy az nVidia köcsög
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Okés, persze, támogatom az optimalizációt, az mindenkinek jó, de nem mindegy, hogy milyen áron, ill. mit hívnak optimalizációnak. Megtaláltam közben az említett cikket, itt a lényeg: [link - itt és az előző oldal alján]
"GeForce 8800 GT teljesítménye úgy tűnt, mintha vissza lenne fogva driverből, 1024x768-as felbontásban még a 8600 GTS is gyorsabb volt, ezért az NFS PS alatt elért eredményeket kezeljük fenntartással! Mindenesetre az jól látszott, hogy az NVIDIA csal, ugyanis az nfs.exe-t 1234.exe-re átnevezve megjelentek az árnyékok, és persze csökkent az fps-ek száma."
"NFS PS alatt, mint már említettük, az NVIDIA kártyákon bizonyos esetekben nem jelennek meg az árnyékok egészen addig, amíg át nem nevezzük az exe fájlt. Ezenkívül mintha az NVIDIA esetében az élsimítás kicsit gyengébb minőségű is lenne."
Persze ez csak arra az egy játékra vonatkozik, de akkor is...
-
válasz
stevve #11605 üzenetére
urak, urak, már megint az nVidia = Sátán szinten tartunk
legyetek már realisták: ha átnevezitek az .exe file-t, akkor a driver nem alkalmazza az alkalmazás-specifikus profilt, és akkor is lassabb lesz, ha csak teljesen legális optimalizációkat tartalmaz. ezt csak úgy lehet ellenőrizni, ha a képminőségben is mutatkozik különbség - a Crysis-ben a 8800GT megjelenésekor valóban volt ilyen, és én sem hiszek a driver bugos verzióban, de azért az .exe-átnevezés-lassulás esetek többségében nem ez a valóság (ill. az ATI kártyákkal is ugyanez a helyzet - csak próbáljátok ki a BioShock DX10-es változatával).
az meg, hogy az nVidia kártyák számára kihasználható optimalizációk vannak egyes engine-ekben, túlzottan nem meglepő - az nVidiás mérnökök nyilván nem azért ülnek a gyártóknál hónapokat, hogy az ATI kártyákon jobban menjen a játék. ezzel nincs semmi baj addig, amíg az optimalizációk hatására ATI-n nem megy lassabban - ilyen is van, sajnos, de itt sem ez a többség.
-
válasz
tzsolesz #11604 üzenetére
Sokszor ilyenek miatt lassabb az ATI. A forrásokban meg elrejtenek dolgokat, amikre az nV kártyák odafigyelnek és teljesen más úton is járhatnak, mint az ATI-s kártyák futás közben. Érdekes cikkek születtek erről, de sose fogják elismerni. Talán ezért van az, hogy a Crysis motorja olyan drasztikus változásokon megy át a kieg megjelenéséig, hogy szinte mindent átoptimalizálnak, hogy játszható is legyen végre. Gondolom, ez nV főnökeinek nem nagyon tetszik, de remélem, valóban élvezhetőbb lesz és talán akkor végig is tolom
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #11603 üzenetére
és olyan 5-10% -al lasabban futott a játék, mert a driver így nem ismerte fel, és nem butította le a grafikát...
Ez durva. Talán mintha régebben láttam volna itt egy ősrégi VGA tesztet amiben valami olyasmiről volt szó, hogy NV-n bekapcsolták a 4xAF-et vagy mit, és bizony az csak eredetileg 2x-es volt. Míg ATI-n valóban 4x-es. Ez is érdekes.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #11599 üzenetére
Egyik nem túl régi vga tesztben kipróbálták itt a PH!-n, hogy mi van, ha átnevezik egyik játék exe fájlát (aminél felröppentek netes pletykák, asszem valamelyik autós játék volt, talán valamelyik nfs), és olyan 5-10% -al lasabban futott a játék, mert a driver így nem ismerte fel, és nem butította le a grafikát...
Ez csak egy most így fejből, de volt régen pl. az elhíresült 3dmark botrány, mikor megmutatták, hogy csak azt a részt generálja le a driver rendessen, ami látszott a teszt közben, holott mindent le kelett volna...
Jah és miért? Akinek több van, még több kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC RTX 3090 Ti AMP Extreme Holo
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest