- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiMedia lejátszók
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
GotchaPro
csendes tag
Akinek volna egy eladó BlackBox-ja, és szívesen túladna rajta, mert nem használja, az írjon PÜ-t!!!
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10994 üzenetére
game a legjobb teszt
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10991 üzenetére
az lehet, de en orthossal, meg ilyenekkel nem kinzom, nekem eleg ha a cod4 megy fagyas nelkul. valszeg ez a kulonbseg oka
-
gyiku
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10968 üzenetére
4400+om @ 2.8 ghz gyari hutovel everest szerint max 50-60 fok, kezratetellel meg majdnem hideg a borda
na de ma csereltem el kingmaxokat geilre, remelem tudok meg adni a szajanak
-
Matthu
aktív tag
Üdv!
Lehet hülye kérdés de ti mivel húzzátok a karit? Mert én feltettem egy atitoolt és nem ismeri fel. Esetleg honnan lehet letölteni a legújabb verziót? Egy sapphire 2600xt ről van szó. Előre is köszi.
-
krivy
tag
válasz
VaniliásRönk #10984 üzenetére
OKs,kösz az infókat!
Majd meglátjuk,mi lesz. -
VaniliásRönk
nagyúr
Nemrég írtam, hogy én meg 27-ért vettem, de ez senkit sem érdekel, ami számít, hogy bemész boltba és egy sima 2600XT-t megkapsz 12k-ért, aminél ez a cucc tud kb. 5-10%-kal többet.
Ilyen árral dobd fel apronetre, onnan valószínűleg már az 512MB miatt is elviszik, csak azt ne reklámozd, hogy 128 bites. -
barnam_
nagyúr
Nem az akkori árához kell hasonlítani, hanem a mostani árhoz
PH-n amúgy is kicsit bolti ár alatt mennek a hardverek.
Szerk.: ráadásul majdnem annyiért HD3850-t lehet venni használtan. -
krivy
tag
válasz
VaniliásRönk #10980 üzenetére
Ok,bocsi,nem tudtam,hogy itt nem szoktak hirdetni.
Amúgy 34k volt újonnan. Ahhoz képest nem sok,szerintem. -
krivy
tag
Hali!
Ha érdekel valakit,eladósorba került egy HIS HD2600XT IceQ Turbo 512MB DDR3-as kari. Novemberi,még van rá gari bőven.
Itt a linkje:
[link] -
válasz
VaniliásRönk #10976 üzenetére
bizony, én annak idején még 20 körül vettem a 2600-amat. Szörnyű.
-
válasz
TomBoy1986 #10969 üzenetére
Értem, akkor nézek egy jó hűtt a topikjában. Nagyon meg voltam elégedve a 2600XT-vel, de annyira jó vétel volt ez a 3850, hogy nem hagyhattam ott.
17K volt.
Kösz a tippeket -
fagy53
nagyúr
Lásd: Aggregátor
Grafittal is lehet, de ez valóban forrasztópáka volt.
De már nem nyúlok hozzá, a 800/900 nekem elég lesz, átírom a bios-t és kész.
50-60MHz-ért nem érdemes forrasztani, az AGCT kivételével egyik progi sem enged 860MHz fölé, persze lehet, hogy tévedek és kimaradtam valamiből, de én így tudom. -
fagy53
nagyúr
Érdekes ez a Shapphire 2600PRO OC!
1.18V-on, alapfeszen 800MHz-en megy a GPU, ez az XT órajele.
Viszont 1.65V felett sem tudja a 950MHz-et, pedig nem ritkaság az 1GHz-es órajel. -
válasz
stevve #10966 üzenetére
2.5 GHz eddig
. Nagyon jó ez a ref. Sapphire hűtő is a 3850-en. 50%-os fordulaton tartva 46 fokos idle és 60 fokos terhelés alatt. Ezt nevezem. Kíváncsi leszek, ha "csilla" kezelésbe veszi, mennyiben változik. A CPU-t nem nagyon merem igazán megrángatni, mert Brisbane és a valós hőmérsékletéről nem tudok semmit, ráadásul gyári hűtő van rajta.
-
válasz
VaniliásRönk #10965 üzenetére
Addig fel lehet tolni?
Akkor nekiis állok azonnal...
-
Annyira be gfxchilla-ztam tegnap, hogy egy Sapphire 3850 vásárlás is bejött a képbe, így a 2600XT-nek már nem mutattam be chilla--t
Elég látványos a különbség a 2 kártya között... csak egy gyors 3trémark06-ra futotta, de abban az eddigi négyezer valamennyiről majdnem nyolcezerre ugrott. Persze itt már a procilimit is kijött, így is, hogy a 4000+ -omat 2300-on járatom. Nem vagyok a tuningnak nagy híve, jó ez így nekem
Játékok alatt is egyértelműen jobb... nem kicsit, nagyn. -
tzsolesz
nagyúr
Sajnos új XP-vel is halott a kártyám. A tuning sajnos hatástalan. Most a drivert ne nézzétek, mert már 3 mat is kipróbáltam 8.4, 8.5, 8.6 5-10 pont a különbség.
kicsit régebben: [link]
jelenleg: [link]
Azt látom, hogy igazából a SM2.0 erdményem kevesebb 400 ponttal, de miért?
Megjegyzem vista alatt ma is 5260 pontot kaptam.
de itt egy régebbi adat is.5288 pont vistán
-
Májsztró
addikt
8.6 előtt leszedtem minten Ati-s cuccot , tökéletesen működik ...
Igaz ,hogy tegnap játszottam a Tyrian 2000-el , nem tudom ki ismeri. Ma meg b*szik elindulni
-
fatal`
titán
válasz
VaniliásRönk #10956 üzenetére
Nekem a beta tökéletesen megy (igaz hd2600xt), de a véglegest még nem raktam fel mert 22 órája mentek egy hibás vinyót:S
-
VaniliásRönk
nagyúr
"Élménybeszámoló": Radeon 9550, 8.6 fel, restart, 2D-lassítás bekapcsol, mondom nem lesz ez így jó, AGP Hotfix fel, 2D-lassítás marad...
uninstall, DriverCleaner, már minden jó... úgy tűnik 8.6 előtt ajánlott takarítani.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #10942 üzenetére
Ennek én is örülök. Fagy53. Nálam valami zűr van minden driverrel kipróbáltam, de a tuning hatástalan 3DMark06 hozza az alapórajeles eredményeket, mintha nem is tuningolnék, vagy mi a fene.4789 (8.4)pont, meg 4812 pont(8.6). Nálam valami zűr van, de csak XP-n, vista alatt fasza 5288 pont, és jó is. Először a Crysis-nél vettem észre, hogy valahogy szar, mintha nem húztam volna semmit. Ez érdekes.
-
fagy53
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10939 üzenetére
Vista alatt jó, most néztem, xp-n valami zűr van.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10936 üzenetére
Ediig jó volt, de 8.6 alatt hatástalan a tuning, ez hogy van?
-
joey92
csendes tag
hello!
lenne egy olyan kérdésem hogy hogyan kell eltávolítani szakszerűen az nvidia drivert? most vettem egy 2600XT-t (AGP) és eddig Nvidia-m volt. még egy kérdés melyik drivert tegyem fel a kártyához? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #10933 üzenetére
Az új 1.4.7-es, de nem az ATT-vel van baj, hanem az új driver, plussz catalistal, valami nagyon nagy zűr van. Ha be van kapcsolva a ccc akkor nem lehet tuningolni, mert terhelésnél visszaáll a memóértéke alapra, ha kilépek a ccc-ből akkor ugyannem áll vissza,de a akkor is szarabb lett 500ponttal a 3Dmark06-os eredményem. szedem ezt a mocskot, tetem ahogy csak van az egész. Sőtt ugyanazt az erdményt kapom mikor nem húzom a ramokat, ez gyanús de nem is kicsit.
-
tzsolesz
nagyúr
Megmondaná nekem valaki, hogy az ATT miért nem működik rendesen nekem normálisan 8.6 driver alatt?
-
fagy53
nagyúr
Viszaraktam a 2600-at a gépbe az nV után, úgy, hogy fenn maradt az nV driver. Kiváncsi voltam, hogy igazak-e azok a tanácsok, hogy törölj le minden előző drivermaradékot, ill a két platform váltása esetén a win is reinstall.
Ez egy jól működő rendszernél nem feltétlenűl igaz!
A kis 2600-as tökéletesen működik a win XP 32 bit esetén a fennt hagyott nV driver dacára.
Kiderült az is, hogy nem a szemem romlott, hanem az nV megjelenítés messze rosszabb, mint az ATi.Két ponton igaz ez, az élesség és a színhűség vonatkozásában, de ennyi is elég .
Az ATi korrekt, a Crysis bench-nél az nV VGA-nál még életlen a hegyorom akkor, amikor az ATi-nál tűéles, és lehetne sorolni! -
fatal`
titán
válasz
VaniliásRönk #10919 üzenetére
Köszi
#10920: Neked is köszi
-
Egy érdekes dolog:
XP alatt a 2600XT alaphőmérséklete 46 fok volt és terhelve 60-65. Vista alatt a sok grafikai cucc miatt már 50-54 az alap, viszont a max. is 65-70 fok lett! Ezt vajon minek köszönhetem?
Vista? Driver?Furcsa...
Mindenesetre ma kaptam egy GFXChilla-t és este ki is próbálom, mennyit jelent ennek a kártyának.
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10914 üzenetére
nekem is giga (passziv), de amd gpu clock tool-al sikerult feltolnom a ramot 999 mhz-ig, effektiv 1998
-
gyiku
nagyúr
lol, mar nem ujdonsag, csak nekem
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Nem semmi, 3DMark 06-ban majdnem sikerült megduplázni az alapórajeles 1 gpu-s eredményt
, kíváncsi vagyok a játékokalatt is ennyit nő-e a teljesítmény.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10915 üzenetére
Nem baj, a 06 úgyis többet mutat
Majd holnap nekifekszek a játékteszteknek is komolyabban
-
fatal`
titán
válasz
VaniliásRönk #10915 üzenetére
ATiTool Beta3-at honnan lehet leszedni?
Nem találtam meg sehol csak a 0.27b2-t
-
fatal`
titán
válasz
bubuka71 #10916 üzenetére
XP alatt teljesen jó, bár én csak TDUzom. Vista alatt nem sikerült felraknom az AGP-s karimra így nem tudok véleményt mondani. HotFix nincs, kézzel nem tudom telepíteni, az infet hiába írtam át az első hozzászólásban linkeltek szerint, akkor sem hajlandó felrakni (gondolom nem látja a karit) így még mindig a bétát használom de evvel sincs gondom.
-
bubuka71
aktív tag
hali milyen az új 8.6-os driver ?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
A 06 egyre durvább, de a 05 még mindig kevés.
Jól mennek a karik.
AT beta 3 óta kezeli rendesen a HD2000-eseket.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10913 üzenetére
Csak sima ATI Toolt szedtem le, de a beta2-est.
Mindenesetre megoldottam a a problémát a 0.7-es AMD GPU Clock Toollal.
2600XT Crossfire tuning 857/1710
05 tuning - 15241
06 tuning - 9763ATI Tray Tools ha jól tudom nem működik kétkártyás rendszerrel - legalábbis mindkettőt nem tudja szabályozni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10911 üzenetére
Nem az ATi Tray Tools utolsó stabil verzióját szedted le? (abból is van frissebb beta, amivel már nincs baj) Nekem semmi gondom nincs ATi Tool 0.27 beta 4-gyel.
-
bolcsodal
addikt
válasz
TomBoy1986 #10911 üzenetére
ATI Tray?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #10910 üzenetére
Na már megvan, hogy miért utáltam mindig azt a sz@r ATI Toolt. Most feltettem. Elindítom, s AZONNAL resetel a gép, mihelyt elindítom
Megnézem a másikat.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #10909 üzenetére
De gondolom megy, most olvasgatom hogy miképp [link]
A 05 a CPU miatt ennyi biztosan, 3870-nel sem tud sokkal többet a 2.2-es Phenom. Majd meghajtom picit
Eddig csak azt láttam, hogy Overdriveval nem tudom, pedig annyira evidens lenne, hogy legalább azzal menjen
Na mindegy, rápróbálok az ATI Toolra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10908 üzenetére
A 05 elég sovány, egy kártyával értem el 11100-at.
06 nem rossz.
Az AMD GCT sem parancssoros. ATi Toollal nem megy? -
TomBoy1986
veterán
Gigabyte HD2600XT Crossfire eredmények:
Egyúttal egy kérdés:
Mivel tudom tuningolni így a kártyákat? Lehetőleg ne parancssori cuccos legyen (azaz AMD GPU Tool). -
fatal`
titán
Sikerült már valakinek az AGPS 2600XT-re feltenni a végleges 8.6 catalystot Vistan? Hiába csinálom meg az első hozzászólásban linkelt oldalon leírtakat (inf módosítás) akkor sem tudja telepíteni a drivert. A guru3d féle béta simán feltelepült, próbáltam onnan áthúzni azt az egy inf fájlt, de a végleges akkor sem települ, így továbbra is a bétát használom. XP-n minden gond nélkül települt. Kézi telepítést is próbáltam Vistán de közölte hogy megfelelő driver van fent (Standard VGA adapter)
Valami ötlet?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #10897 üzenetére
Hű az anyám, egyszer kell nekem egy ilyen phenom, nagyon procc! meg is dobta a 3Dmark-os eredményeidet. Nekem eddig a max az 5288 pont volt, mondjuk ez vistán, nem tudom XP-n mi a csutka.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Norbi14 #10900 üzenetére
Azonnal pasztázd újra a gpu-t, mert az a baja.
Ezt csinálja, így van ha nincs rendesen pasztázva a cuccos, hiszen akkor jön ki ez a melegedős dolog is a pormacskák miatt, amikor húzod a karit, előtte hiába pormacskás a gyári értékeken nem annyira észrevehető a hűtés elégtelensége. Maximum játék alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiMedia lejátszók
- Autós topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged