- Milyen videókártyát?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Home server / házi szerver építése
- Házimozi belépő szinten
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Westy
csendes tag
Elnézést a sok hibáért, de már nagyon álmos vagyok
-
Westy
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van 1 Ati 1900 x 1900gt-m. Na mostanság arra szkott rá, vagyis vagy 2 hete, hogy álladnaón textúrahibákat nyom játékokban aztán villog néhe, és 1 idő után pedig elmegy a kép majd viszajön és megint és a végére pedig befagy az egész gép(Írja CCC hogy vpu recover resselt valamit. Venti meg megy mint atom. Mit leeht ilyenkor tenni? Előre is köszönöm.
Bocsi az offért, csak már nagyon idegesít -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11494 üzenetére
A Catalystet tartalmazza?
-
törölt tag
Nos meglett rendelve : POWERCOLOR AGP HD2600PRO 512MB DDR2 128bit 2 év gar.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11494 üzenetére
Csak megmutattam, hogy miért nem találtam elsőnek, ne kapd fel a vizet.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #11491 üzenetére
A lapra értettem. Egyébként vígan ment benne így két 6600GT, meg talán még 9800pro-is...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#41133696 #11493 üzenetére
Te most szivatsz, szándékosan ki akarsz készíteni vagy mi?
Ha belinkeltem, hogy honnan kell leszedni azt a nyomorék drivert, akkor miért keresgélsz központi letöltőoldalon?
#11495 CPT.Pirk: Jah, hát a chipset az tuti bírja, ez nem kérdés, nálam viszont sem a 9550, sem a 8500 nem szerette, X1600Pro alatt meg már nForce 2 Ultra volt, szóval azt nem tudom hogy hogy reagálna. (bár pont az lenne a lényeg a Rialto miatt)
-
törölt tag
válasz
Itt ha kiválasztod, hogy Windows XP-hez kell a driver, akkor látható, hogy a Radeon -t kiválasztva, majd a jobb oldali ablakban rátekintve, a választékra, akkor a HD 2400 és a HD 2600 mellett zárójelben szerepel, hogy PCIe.
-
törölt tag
válasz
Ebből a 8.6 Hotfix Driver-t gondolom.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #11489 üzenetére
Köszi ;)
Ilyen proci van benne : http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_2600pro_xt_ii/hsz_11458-11458.html
A Barton akkoriban még drágább volt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#41133696 #11488 üzenetére
Mivel az fsb (proci adatbusza) szállítja a cumót a socketA-s procikba, érezhető hatása tud lenni a rendszer összteljesítményére, csak fsb emeléskor figyelni kell, hogy a ram órajele ne emelkedjen az egekbe... Nem tudom most konkrétan milyen proc van, benne, de ha pl. egy
2500+ barci, az gyárilag 11*166MHz -es órajelen megy, és mivel a szorzót lehet lefelé állítani, kvázi túlhúzás nélkül 9,5*192MHz -re állítva MHz-ben ugyanannyi lesz, csak szélesebb adatbuszon több adat fér át. (konyhanyelven) Itt megkeresed a ramoknak megfelelő órajelet, ezt ha ddr400-as ramokról van szó, akkor elvileg nem lehet gond, mert 1:1 osztás esetén 384MHz-en fognak menni, majd a megfelelő időzítéseket. Ezek után a szorzót emelve 0.5-önként szépen meg lehet nézni, meddig bírja a proci.Hogy 3Dmárkban mit jelent az emelés, azt nem tudom. Kétes tapasztalataim vannak 3Dmark programokkal, de egy tiszteségesebb videokártya mindenképpen örülni fog egy korrekt procinak, játékok alatt biztossan fogsz tapasztalni javulást némi tuning után.
Abba a lapba meg mindenféle socketA-s proci belemegy, aminek maximum 333 (166MHz) FSB-je van gyárilag. - azaz 200MHz FSB-vel már nem, ez ott lehet érdekes, hogy pl. 3200+ -os procit csináltak úgyis, hogy 13,5*166MHz, és 11*200MHz...
szerk: no és persze ha tuningra adod a fejed, legyen kéznél egy windows telepítő, meg memtest 86 ram tesztelő progi...
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #11486 üzenetére
Ez mennyi plussz teljesítmény töbletet jelent a kártya kihasználtsága szempontjából? Mondjuk mennyi a különbség úgy 3Dmark 06' Free Edition alatt kb a két beállítással? Amúgy tudom, A7V7X-X-hez már régen nem gyártanak procit, de melyik volt a legnagyobb amelyik még belement, úgy hogy ki is tudta minden szolgáltatását maradéktalanul használni ?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11485 üzenetére
Az AMD oldalán, ha megnézed a 8.6 mellé a driver verzióhoz mivan írva?
A 8.1 van rajta a driver CD-n ha jól tudom. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #11463 üzenetére
Pontosan 192MHz FSB-t lehet kihozni egy KT400 chipsetből, azzal kell beérni, meg az emiatt 80 körül mozgó AGP frekivel. (amit viszont elvisel)
-
törölt tag
Az AGP-s verzióval csak a 8.1-es Catalyst müködik együtt, vagy a 8.6-os is pl?
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11482 üzenetére
Nem látta, egy ablaküveg vágta el két helyen, fel kellett mosni utánam a szobát és dobhatom ki az ingem, de nem komoly.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11478 üzenetére
Remélem, mert már most nagyon hiányzik. Valahogy úgy összenőttünk.
-
gyiku
nagyúr
megy mar a szoros kocka, 0.26ost sztem le
12 perc kockulas utan 68 fok max
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11475 üzenetére
Hát nem hiányzik az biztos, de az sem, hogy most vágtam szét a jobb hüvelykemet és balkézzel fura az egérkezelés, a bill. még elmegy.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11473 üzenetére
Fogok csuklani rendesen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11472 üzenetére
Mert minek? Mert felesleges pluszkiadás?
Szerinted hány %-on kell járatni egy gyári hűtőt, hogy lehűtse? Mennyi hangja van annak?
Jah, persze, 600Ft@5V... volt már 1000Ft-os ventim, amelyik 5V-on is zúgott mint állat. (GlacialTech SilentBlade entering bearing) Kifog valami hasonlót és veszettmód hálás lesz neked. -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11471 üzenetére
A VF900-at azért említettem meg, mert az 0 fordulaton idle: 35°C-on tartja a GPU-t, akkor egy passzívnak még a 12cm-es venti sem kell, egy akármilyen ótvar házban egy 8cm-es 600 Ft-os ventivel 5V-on 40°C alatt lehet tartani a GPU hőmérsékletét.
Ha ezt a 96GT-vel meg lehet csinálni, akkor a 2600-al miért nem? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11469 üzenetére
Egy venti +1500 pénz, már ha nem akar adni egy pofont a sz@rnak valami zajos szeméttel, az már majd' 17k, meddig akarod felverni az árat?
Ott van ATT, ingyé' leveszi neked az órajelet és a ventifordulatot is, utána se nem meleg, se nem zajos a kártya, és megúszta 12k-ból az egészet.Szerk.: Nézted az adatlapom? Látod mi van a kártyámon?
Honnan tudod te milyen ótvar házban van a konfig, nem egy mai darab, az MSI-nél pedig biztosan bezavar valami pasztázási malőr is, szerinted azzal akarja kezdeni, hogy szétszedi? -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11468 üzenetére
Kifogytam az időből...
Emlékszel, hogy írtam korábban a VF900-ról? Venti nélkül 2D-ben 33-37°C között megy a VGA. 3D-ben 850/900 és egy kis + fesszel 42-54°C úgy hogy a venti 24%-on megy.
A ház oldalán befúj egy 12cm-es szabályzott fordulaton, most 820ford/perc. -
fagy53
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#41133696 #11467 üzenetére
Nem tudom, RT sose volt szimpatikus.
ATi Tray Tools-szal gondolom működik.
#11469 fagy53: Ha jól emlékszem nem egy ember panaszkodott itt arra, hogy terhelés nélkül is 70°C-os a kártya. 2D-ben szerintem a venti sem fog zajongani, és legalább terhelés alatt sem fog villanyrezsót játszani a GPU.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11466 üzenetére
A ventilátor vezérlés ugyanúgy terhelés alatt rivatunerrel megy optimálisan igaz? (3000-es illetve legújabban 4000-esek esete)
-
törölt tag
válasz
Húzni nem szeretném azt a gépet, akkor 2400XT-t érdemes venni inkább? Mert ha úgysem tudja kihasználni a 2600PRO-t sem, és mondjuk 1000 Ft-al olcsóbb az XT, akkor lehet jobban megéri azt venni.
-
#TOTTI
őstag
válasz
igen igaz...
én mindig tulzásokba esek..
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11455 üzenetére
EZ
van. -
Futto
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Megtudná valaki mondani, hogy az HIS Iceq 256 GDDR3 AGP-s karimhoz melyik driver lenne a legjobb, és azt hol találom?
Az ati honlapján ami van (8.6-os), azt nem engedi feltenni. Lehet azért mert az csak a PCI-sekhez való?
Előre is kösz! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#41133696 #11454 üzenetére
Igen, csak nem mindegy, hogy T-Bred A vagy B, az A elég gyengén muzsikált, a B nem volt rossz. (A 2400+-ok mentek mint a vaddisznó, az enyém vitte a 2333-at.
)
A KT880 előtti VIA chipsetek sajnos elég hurkák tuningra, nem tudják fixálni az AGP/PCI frekit, mászik el az FSB-vel, 166MHz a következő hivatalos FSB, de13.5x166 (2240MHz) nem túl sanszos. Pár MHz-et nem érdemes húzni rajta, többet meg nem lehet, mert valószínű a VGA lesz az első, ami bemondja az unalmast.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #11453 üzenetére
Én is ezt néztem Itt: http://prohardver.hu/tema/ati_radeon_hd_2600pro_xt_ii/hsz_11433-11433.html
ASUS A7V8X-X Lan alaplap van a TBred Processzor alatt VIA KT400 Chipsettel, és 1 GB PC 3200-as Rammal ( 512+256+256)
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
#TOTTI
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11441 üzenetére
2600 után csak azt érdemes venni, a 88GT, GTS-t meg használtan, mert mindenki szabadulni akar tőle.
-
törölt tag
válasz
fatal` #11435 üzenetére
MSI Radeon HD 2600XT 256MB DDR3 Erről mi a véleményetek?
Bruttó ár
9 476 Ft-nak írják az árát, és passzív hűtésű.szerk: PCI-E- és nem AGP
-
tzsolesz
nagyúr
tudom, hogy nem idetartozik, de szerintetek a 2600XT-én kívül, milyen VGA-t hajt ki maximálisan egy E4500@2.85 ghz-en?
-
fatal`
titán
válasz
#41133696 #11433 üzenetére
Nem javaslok DDR2es kártyát pláne nem 512MB rammal. Inkább az IPONból vegyél valami használható 2600XT-t. Mindkettővel procilimit de az XT akkor is sokkal gyorsabb lesz. Az AGP-s kártyák driverének telepítése pedig ugyanaz mint a PCIEé csak másik exét kell letölteni és futtatni.
-
törölt tag
Helló
ITT áfával elég jó árban kapható a POWERCOLOR AGP HD2600PRO 512MB DDR2 128bit videókártya, mely AGP-s.
Mi a véleményetek erről a kártyáról? Aktív hűtéses mint a képen látható?
ASUS A7V8X-X alaplapba kellene a Geforce 4 MX 440 leváltására.
AMD TBred 2200-as Proci mellé, valószínűleg persze proci limit lesz, de a Geforece 4 MX 440-nél így is sokkal jobbnak várható. Ami még az üggyel kapcsolatban nyugtalanító, hogy a másik fórumon olyanokat írtak, hogy az AGP-s ATI driverek felrakása kissé bonyolult, ez megoldodott már ? -
ádikácska
aktív tag
Hogy lehet hogy alapjáraton 68 fokos a vga-m??
-
Matamata
aktív tag
A videókártyám hűtőbordája felett kb 1cm-e van a procihűtő 12cm-es ventije igy kb 42 fokos volt alapjáraton játék közben pedig 54-55 fokos .
-
gyiku
nagyúr
oldalra tettem egy 12est,fuj befele a vgara, igy a passziv giga idle 44-47 fokos. loadot nem tudom, szoros kocka nem akar menni
-
fagy53
nagyúr
válasz
Matamata #11426 üzenetére
Nem kell aggódnod, a memóriák 75-80°C tartományban tudják a gyári specifikációt biztosan. Emeltem a memóriák feszét, ami forszírozott hőtermelést jelent, és 1000MHz-en így sem ment egy sem 62°C fölé. Ezt az ujjaddal égetően forrónak érzed, de a működés és élettartam szempontjából a memóriák fel sem veszik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Hello2186 #11419 üzenetére
Elvileg kaptál a karihoz egy DVI - HDMI átalakítót, az kell neked, onnan csak venni kell egy DVI-DVI kábelt, sima HAMA gyártmány bőven jó, az a legolcsóbb, aztán összekötni a karival a tévét az átalakító segítségével. Ha nem adtak átalakítót, akkor vehetsz DVI - HDMI kábelt, ugyanannyiba kerül. (kb. 3k, Electroworld és társai árulnak ilyen kábeleket)
Ezek után ki fog derülni, hogy a TV-d mennyire szereti a számítógépet digitális bemeneten keresztül, olyanokra gondolok, hogy menni fog--e a 1366*768 -as felbontás, vagy 'csak' 1280*720 -as, ez majd elválik. Egyébként ha beválik a TV, akár nyugdíjazhatod a régi monitorodat, én is azt tettem, megérte.
Az RGB csati amit mondtál, az alkalmas az összekötésre, csak kerülendő, mert a képet egyszer visszaalakítják analógra, átmegy a csatin, majd a tv újra digit jelet csinál belőle, ezek pedig konverziós hibákat és veszteségeket okoznak, eredményük fakóbb, életlenebb kép. Dettó ez a jelenség, ha hagyományos analog VGA csatival kötöd össze a kártyát a tv-d PC bemenetével...
Egyébként itt foglalkoznak pont a te problémáddal, szerintem olvass bele. [link]
-
Hello2186
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy szeretném a gépem és az lcd tvt összekötni, de még soha nem csináltam ilyesmit, és ilyen "bütykölési" téren is komoly hiányosságaim vannak,ezért fordulok hozzátok hátha valaki tud segíteni.
A lényeg hogy ilyen videókártyám van:
http://ati.amd.com/products/radeonhd2600/radeonhd2600xt/specs.html
és ilyen lcd tvm:
http://www.toshiba.de/consumer/content/defaultid1_1_id2_0_id3_231_id4_1.aspx
(A Spezifikationen fülre kattintva jönnek a részletesebb dolgok)Szóval az lenne a kérdésem,hogy milyen kábelt kell vennem hogy összekössem a kettőt, és pár filmet megtudjak nézni a Tvn?
Érdemes ezzel kísérletezni egyáltalán? Mert beleolvastam pár fórumba és azért nem olyan egyszerű dolog ez mint ahogy elsőre gondoltam.Legalábbis az ott olvasottak alapján.
Jah,még annyit hogy kaptam a videókártyához valami átalakítót,gondolom Rca kábel vagy mifene, egyet lehet bedugni a videókariba,majd 3 felé ágazik kék,zöld,és piros. 2 Ha ez esetleg mond vkinek valamit. a
Ha tudtok akkor írjatok pár szót,legalább biztatást!Azért ide tettem,mert Ati 2600Xt-m van,és jobb topikot hirtelen nem találtam! Köszönök előre is minden segítséget!
-
ádikácska
aktív tag
ha nem tudnád a fraps amugy is egy csomó fps-t leszív szal ha felvenném neked frapssal hogy mennyi az fps-m az korántsem a valóságot adná vissza...
és dx9-ben nekem is 30 fps-em van... mondtam is (elözö hsz...)
nekem a monitorom miatt a max felbontás 1280x1024 szal nekem ez a full
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
fatal` #11411 üzenetére
A hő változás éppen a fogyasztást tükrözi. Kipróbálhatod, hogy a nagyon lecsökkentett órajeleidet kettővel beszorozva mennyivel nő meg a hőmérséklet, ill változik-e a venti fordulata. A korrekt mérés feltétele, hogy azonos szobahőmérsékleten, stabilizálodott hőmérsékletű géppel történjen a teszt és mindkét órajelet ugyanaz a progi állítsa be.
A Riva tuning majd 10°C-kal megnöveli a hőmérsékletet, nem tudom miért. -
Matamata
aktív tag
A DOS-os dolgot kipróbálom remélem sikerűl viszaállítani működőképesállapotba .
Olyan rossz a régi videókártyámat használni a HD2600 sokkal jobb
-
fagy53
nagyúr
Ezeket a szélsőségesen alacsony órajeleket nem tudom ki találta ki 2D-ben, mert semmit nem ér el vele. A hardvert nem kíméli, ki lehet mérni, de a kétszer akkora órajelhez képest sem tud kimutatható hőmérsékletcsökkenést produkálni.
Lehet, de értelmetlen 300/ 400 alá menni. Több eredménye lenne, ha a feszt is le lehetne csökkenteni, de a 2600-asoknál a bios-ból nem lehet ezt megtenni, csak hardveres beavatkozással. -
fatal`
titán
2Dben én is alacsony órajelen járatom, igaz szoftveresen (ATiTool)
2D: 148/297 (148/594) - FAN 0% - 50°C
3D: 837/800 (837/1600) - FAN 100% - 67°C -
Matamata
aktív tag
válasz
barnam_ #11404 üzenetére
Én a feszültséget is levettem.
Ugyanarra állítottam mindent mint ami a Powercolor biosában van .
Azért akartam megcsinálni hogy a passzív hűtéssel ne melegedjen annyira .
Habár így se vészes mert felette van egy 12cm-es venti de azért jó lenne ha feleslegesen nem fűtenKÖSSZ
remélem működik
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #11404 üzenetére
Megtaláltam:
Guide to Video BIOS flashingszerk: nem is kell pci vga, hiszen - ahogy írtad - boot-kor még ad képet. Ez esetben kövesd a leírás utasításait, és menni fog.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Matamata #11398 üzenetére
Én ilyen órajeleket állítottam be:
2D - 297/297 Mhz, 3D low: 800/700 Mhz, 3D High: 857/1008 MhzSzvsz túl alacsony 2d órajelet adtál meg. Lehet hangsúlyoznom kellett volna, hogy csak olyan értékeket adj meg, amiket már leteszteltél, és bírja.
Visszacsinálni sem nehéz, egy PCI-os vga-val DOS-ban hamar meglehet csinálni. A techpowerup-on van egy jó leírás, ha megtalálom belinkelem.Gyuri27: félig működik a powerplay, mert az órajeleket visszaveszi, csak a feszültséget nem.
-
Matamata
aktív tag
Akkor a Powercolorosok mi az istent csinálnak?
Sikerült egy haveromtól szereznem PCI-os videókarit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Napelem
- Trollok komolyan
- Parfüm topik
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motoros topic
- 90-es években voltam gyerek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest