- VR topik
- Milyen videókártyát?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ASUS notebook topic
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
modern5
tag
na fasza. A 3dmark 06 meg lefagy. A játékok pont ugyanolyan lassúak mint 7300GT-nél. Szerintem hétfőn visszaviszem. Sajna csak kevesebbért veszik majd vissza. Azért remélem 3000-40000nél többet nem vesztek.
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11297 üzenetére
bocs. Sapphire a kártya. játékoknál majdnem ugyanazok az fps értékek is mint az előző kártyánál. Futtatok egy 3d markot.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
stevve #11295 üzenetére
Kodekcsomagok és társaik elég gyorsan tele tudják szemetelni a gépet, mondjuk ebből.
Mintha azt nem írtad volna, hogy kicsit be is kéne állítani, ahelyett hogy "Next, Next... Finish" módszerrel telepíti...#11292 modern5: Azt elárulnád végre, hogy milyen gyártmány a kártya? ASUS, Sapphire, stb?
-
gyiku
nagyúr
crysist tolom mostanaban, es most eljutottam oda, ahol egy anyahajon vagyok, es egy 4 labu pokot kell kinyirni. eddig medium beallitasokkal jatszottam. ezen a reszen olyat csinal, hogy kep megall, zene megy tovabb, desktopra alig tudok visszakeverni. visszavettem tuningot, raktam low-ba, mindig ugyanez. mi a rak lehet?
-
válasz
VaniliásRönk #11276 üzenetére
Tévedsz.
(nem tudom, mi alapján szűrted le
)
Mivel nem szeretem a Windows install körüli hajcihőt, inkább rendben tartom és nem rakom újra havonta, ráadásul alapból szeretem optimalizálni, "tisztán" és rendezetten tartani a gépet, ami szintén a hosszú windows élet mellett szól. a K-lite nem csesz szét semmit. A packok közül még ez a legértelmesebb, csak jól kell telepíteni, konfigolni. (amúgy én nem használom, de kevébé hozzáértőknek ajánlani szoktam, mert ennél sokkal rosszabbak is vannak.). Ez olyan, mint a Windows. Értelmesen használva jó lehet. -
modern5
tag
olyan programot ismertek amivel le tudom tesztelni hogy a karim nem gyári hibás e. pl a HD-s utasításkészlet hibádzik vagy valami hasonló?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #11289 üzenetére
Ez igaz, mondjuk előbb P4 rendszerben gondolkodtam, csak nem írtam oda. Egyébként anno a 2500+ barton procim elég volt a 720p lejátszásához (60-80% terheléssel), meg 1-2 1080-at is elvitt, 100% körüli terheléssel, néha megakadva... (kb 2000MHz körül járt)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fatal` #11286 üzenetére
370-es lapokkal ne gyere, az másik évezredben volt. A P5K pl. híres a vdropról és állítólag RAM-okat gyilkolászni is szeret, az hogy az ismerőseid megelégedéssel használják, az nem jelent semmit, a P5B egyébként is egy viszonylag jól sikerült sorozat volt ANUS-hoz képest, eleinte.
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #11285 üzenetére
1080hoz: A te gépeddel nem is, de aki AGP-s lapra vesz HD lejátszást támogató vga-t annak bizony (köztük nekem is) az 1080p már nem megy erőből.
Nekem a mostani lapom a 3. ASUS lap és egyikkel sem volt semmi probléma (volt egy CUSL2-C, aztán P4B és most P4P800). Rengeteg ismerősömnek van P5B-je azokkal sincs probléma.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
fatal` #11284 üzenetére
Most őszintén, milyen lap az, ami egy bios reset után nem indul el többet? Igen, asrock meg az asus leányvállalata, de ahogy olvasom, minőségben már legalább is egálban vannak. Volt asrockom, szerettem nagyon. asusom kettő volt, mindkettő meghalt. Nem az amd-s vonalra gondoltam (mondjuk személy szerint nem használtam inteles asus lapot, sosem szerettem intelt, P4 meg pláne nem kellene semmi pénzért), itt PH!-n is sokfelé olvasni újabban a problémákat mindenféle termékükkel kapcsolatban...
Jelenlegi gépemmel hw támogatás nélkül, nem találtam olyan 1080-as videót, ami gondot okozna...
-
fatal`
titán
válasz
CPT.Pirk #11283 üzenetére
Ha jól tudom az ASROCK is az ASUS tulajdonában van, a rossz alaplapokat pedig gondolom csak AMD vonalon gondoltad
Rengeteg szarul kódolt 720p-s HD kering a neten, trailerek is, amik akadnak a 3.2re húzott P4emmel is a DXVA nélkül. HomeCinemat kell feltenni majd View->Options->Internal Filters->Matroska->Pipa be. Jobb oldalt H264/AVC (DXVA) szintén pipa be, majd duplaklikk és enable DXVA. Az external filtersnél mindent ki kell kapcsolni. Ezután az Outputnál a DirectShow Video-t VMR9(RenderLess)-re kell tenni, jobb oldalt Surface-> 3D surfaces (recommened)***, majd alatta Resizer Bicubic A=1.00(PS2.0). Így nekem tökéletesen viszi a 720p-s mkv-kat 3-4% CPU használat mellett. Az 1080p filmek nagytöbbsége nem támogatja a dxva-t sajnos
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
modern5 #11278 üzenetére
Zöld wmv nem a kari hibája, szoftveres gond, láttam már olyat. Ami tuti a HD-k lejátszásához:
Tiszta windows install a gépre, majd aktuális ffdshow, aztán matroska splitter (egzotikusabb HD anyagok dekódolásához) majd a hang kezeléséhez AC3filter. Ezek után pl. mediaplayerclassic tökéletessen fogja játszani az összes HD-t, tudom, mert rengeteg HD videót néztem már ezzel az összeállítással, mindent lejátszik. (off korsz feliratokat is kezel ffdshow)
Abban az esetben, ha procival nem bírja a gép, ki lehet kapcsolni az ffdshowban egy "inloop deblocking" funkciót, elvileg egy kockásodás szűrő, de kiszedése nem okoz látható képromlást, ellenben kevesebb erőforrás kell a lejátszáshoz.
Szóval mielőtt karit cserélnéd, nézd meg újra a dolgokat szerintem...
szerk: ANUS az ASUS gúnyneve lett, úgy a socket-A korszak után már mintha az Asrock is jobb lapokat csinálna náluk...
Jah és vidkarid véletlen nem asus kari? azok gyári drivere tud egy splendid opciót, valami képjavító lenne, de az okoz video lejátszási gondokat, mint a zöld kép.
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11279 üzenetére
ANUS????
aqua computers-nél vettem a moszkva téren.NF7-S2 az alaplapom amd athlon 3000+ a proci
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
modern5 #11278 üzenetére
Azt megpróbálhatod még, hogy:
RAM: 333(166)-ra (ügyelve arra, hogy az időzítések maradjanak 400-nak megfelelő értéken, ha esetleg a BIOS módosítja őket az SPD infók alapján, vagyis csökkenti az értékeket 333-nak megfelelően)
"FSB": 250
Ha 754-es a gép, akkor más dolgod nincs, ha 939-es, akkor a HT-t 5x-ről (1000) 4x-esre (800) kell visszavenned. Egyedül az alaplappal lehet gond, de max. ha instabilitást tapasztalsz visszaveszed alapórajelre.
Így kizárt, hogy a gép nem viszi a 720P-t. -
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11277 üzenetére
igazából hétfőig ki kéne találnom hogy simán csak egy 720p-nek kevés a 3000+-os AMD proci 1,5 Giga ram vagy a kártya típushibás. Hétfőig tudom cserélni. esetleg egy HD3650-re gondoltam... mivel ugyanazok a specifikációi. tényleg gyanus hogy pontosan ugyanolyan mint az előző kártyám (már a hd lejátszás---picit csúszik a kép hang néha akad) miközben játékok terén még a Bioshock is gyönyörűen fut (míg a geforce 7300 256 ddr2-vel meg sem moccant). Ráadásul olvastam a HD tipushibáról is (ezeknél a kártyáknál néha a hd lejátszás beszarik) . pl 720p-s wmv "zölden" jön be és persze az is akad mint a szemét
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
modern5
tag
válasz
stevve #11273 üzenetére
a baj csak az hogy az előző kártyámmal mentek a 720p-s filmek. Azonos codec, azonos lejátszó (media player classic, k-lite, quicktime alternate) A kártya egy nagyon gyenge geforce 7300 256 DDR volt
... ez idegesít nagyon... de megnézem amit likeltél hátha úgy csoda történik és köszi.
-
válasz
modern5 #11272 üzenetére
Attól még nem feltétlenül a kártya a hibás, hogy egy 720p-s filmnél a CPU használat 100%. Elég gáz, de nem a VGA hibája. Másrészt nem minden lejátszó és codec fogja alapból kihasználni a VGA hardveres HD támogatását.
Egy megoldás: [link]
Aggregátor: A K-Lite tartalmazza az ffdshow-t
Az biztosan nem lehet baj.
-
modern5
tag
azon gondolkodom még hogy az előfordulhat e hogy hibás a kártya. Gyanús hogy nem viszi a 720p-s filmeket. Valahol olvastam hogy voltak ennek a kártyának tipus hibái. Hd illetve 3d-s tartalmat nem tudott kezelni. Erről tud valaki valamit?
-
indianka
tag
heló
lehet hogy hülye kérdés, de hogy lehet bekapcsolni a VSYNC-et??? a legújabb CCC van fenn, a legújabb driverekkel...
-
Vasinger!
nagyúr
Egy kis OFF, sry érte, de ha vkinek kell egy 2600XT akkor nálam van eladó!
-
modern5
tag
válasz
barnam_ #11267 üzenetére
Ez egy Trust táp.
EDIT: felraktam ffd-t vlc. most elkezdi játszani a filmet (wanted 720p trailer) de 3 másodperc után felmegy 100%-ra a cpu és nem megy tovább a kép.. csak a hang. megőrülök.Végre jó áron vehettem ebbe a régi konfigurációba egy viszonylag jó AGP-.s karit és azóta csak a baj van. Amúgy a kártya berakása előtt még a Windows-t is újra húztam.
-
barnam_
nagyúr
-
TeChNoRby
tag
Tegnap vettem anyám netezős gépébe egy Powercolor 2600pro 512mb-os AGP-s karit.A kérdésem az lenne hogy szerintetek melyik catalisytot érdemes felrakni rá?Érdekesség képpen tegnap cod2vel leteszteltem,mindenugyan olyan beállítással mint az elődjével(ati9000)multiba ugyanannyi fps-t produkált(60-70)szerintetek ez normális?Én driverre gyanakszom!Válaszotokat előre köszönöm!..
-
modern5
tag
válasz
VaniliásRönk #11263 üzenetére
Sziasztok.
Most vettem egy AGP-s XT-t 512 GDDR3-asat. A problémám a következő: eddig kis hangelcsúszással de jól játszotta le a hd tartalmakat (egész pontosan az apple trailerszről letöltött hdmov-okat) viszont mióta ez a kártya van a gépben sokkal durvábban csúszik a kép meg a hang.konfigom: amd athlon 3000+ 1,5 giga 400-as ram, a gégi kártyám egy nagyon gagyi 7300 GT volt.
szóval nem igazán értem mi lehet a probléma, illetve a teljesítmény sem ugrott meg látványosan (jó, nyilván nem azt várom hogy fusson a gears of war). Elképzelhető hogy a táppal van baj (csak 370-es)?? Illetve bekötésénél arra kell figyelni hogy a sárga oldal a sárga oldallal csatlakozzon ugye? (a tápkábelekre gondolok)
K-lite codec pack van fent.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
barnam_ #11259 üzenetére
Nana, főleg amíg csillagászati áron mentek a C2D-k, nagy divat volt lowcost ASRock hibridkorcs lapokban tuningolni őket, mer' az milyen költséghatékony. Az sem volt más.
Hogy minek van értelme az ált. nem érdekli a fogyasztókat, elsősorban a pénztárcájuk szabja meg mit vesznek. Nekem is bőven jó lenne a mai napig az Athlon 64 3000+@2700MHz, ehhez képest most 5000+ BE@3100MHz van, a kettő között meg volt egy F2-es és egy G2-es X2 4200+-om is. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11258 üzenetére
Tudom, azért is vettük ezt az E2200-ese alá.
-
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11258 üzenetére
Szerintem aki olcsó alaplapot vesz, nem fog Quad-ot belerakni. Meg hát nem is nagyon van értelme otthoni felhasználásra.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
tzsolesz #11257 üzenetére
Azért a P31-DS3L nagyon lowend, E2000-nél nagyobb procikat nem lehet benne a tuningolni a durva vdrop miatt, quadot mag alapórajelen sem raknék bele, ugyanaz a gond mint a tré AM2-es/AMD780-as lapokkal, ha Phenomot akarsz tolni beléjük, csak ebből nem csináltak botrányt.
E7000-esek ellen nincs AMD alternatíva, az E8000-esekkel még csak-csak meccselnek az X3-ak, de az E7000-esek olcsóbbak. A kisebb X2-knek az az előnye, hogy alapórajelen rávernek a C2-kre, viszont valószínűleg előbb is fulladnak ki, 2.9-3GHz körül ált. megállnak. (persze ha szét vannak feszelve jó hűtéssel ezek is mehetnek kicsit többet, de annak AMD fronton sincs értelme)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
fagy53 #11256 üzenetére
Az a duplázott cerka igen is hogy jó proci, kerestem egy két tesztet gugliban, és hát nem semmi miket ki nem hoznak belőle külföldi fórumtársak is. Ja és ugye az a Gigabyte alaplap egyébként is bestbuy de nagyon nagyon, haveromnak most raktam össze egy gépet, és ilyet rendeltünk neki, csak jókat tudok elmondani róla.
Vaniliásrönk: Igazad van, AMD fronton is vannak ugyanilyen alsókatos bestbuy prockót, sőtt AMD vonalon szerintem most több is van ilyen mint intel vonalon. Intelnél még az E7200, és társai.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11255 üzenetére
Nem láthatunk bele más zsebébe, könnyen lehet, hogy ez is sok neki és mindenképpen marad a P4-nél.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11253 üzenetére
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11251 üzenetére
Igen, valahol így vagyok vele én is. Különösen akkor, ha Inteles vonalon maradva, 21k egy alaplap+ cpu ami a 3850-est is simán kihajtja. Annál is inkább, mert a 3850 csak 4-5k-val drágább mint az XT, és kétszer gyorsabb, ma mindenre bőven elég.
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11249 üzenetére
P4, egy 76GS GDDR3 után
-
Guderian
tag
Hello
Szerintetek melyik vga a jobb X2600XT DDR3 256MB agp-s,Sapphire vagy az ugyanilyen paraméterekkel ellátott MSI?
-
zsoltikakaka
csendes tag
Köszi - köszi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
zsoltikakaka #11244 üzenetére
-
zsoltikakaka
csendes tag
Helo-Helo!
Olvasgatom itt miről beszéltek, az én Sapphire HD2600XT azt még nem láttam 53 fok fölé menni! A két db rendszerventi úgy van belőve hogy a gép elején szív majd a hátulján távozik a levegő. nekem ez bevált! Nade most nemezért írok, nemtudja valaki, hogy adtak e ki mostanába új Driver ehhez a karihoz? Az AGP-s re gondolok nem a Pci-osra.
THX a válaszokat! Üdv. -
gyiku
nagyúr
válasz
fagy53 #11232 üzenetére
keresek vmi tavtartot, szerintem lehet is venni vmi hasonlot, majd korulnezek
firefox logo -
Száni
tag
A minap én is szétkaptam a zafír xt-m hűtését, műanyag védőburkolat le, újrapasztázás (Titan Nano grease - a CPU-nál bevált, tekintve, hogy a 2.8GHz-en járó x2 3800+ terhelve sem megy fel 50°C-ig). Változás szinte semmi (továbbra is idle 49-51°C, terhelve 70-75°C - játéktól függően). Majd bepakoltam alá a Glacialtech Northpole 1000-es ventijét (ez egy db PCI helyet elfoglaló, 2db 8cm-es 1300rpm-es ventiből álló, gyakorlatilag hangtalan kártya), kapásból esett idle 5 fokot, terhelve meg 6-8 fokot. Aztán kikapcsoltam a gyári hűtést, és úgy is elviszi az eredeti hőfokokkal, cserébe sokkal halkabb lett a stuff. Feltenném a Glacialtech heatpipe-os hűtőbordáját is, ami viszont csak a GPU-ra fekszik fel, így a RAM-okat csak a ház szellőztetése hűtené, és nem vagyok benne biztos, hogy az elég. Több ventit meg már nem akarok beszerelni
Üdv.: G. -
bolcsodal
addikt
Bakker csapágyas a venti...
Mégsem javult. Szétszedtem apró darabokra, újrapasztáztam összeraktam és kerreg mint állat. Azért kíváncsi vagyok, hogy az MX-1-es paszta segít-e valamennyit. Elég nevetséges hűtőt pakolt rá a gyártó...
-
fagy53
nagyúr
válasz
radírfej #11233 üzenetére
"gumibakokat?" - igen.
A hossz a háztól függ, egyéni, a lényeg, hogy nem lehet a venti 1cm-nél távolabb a VGA szélétől. Amit nem írtam, hogy kisebb fordulaton működhet a venti, így kánikulában is semmit nem hallani a VGA hűtéséből.
Ja, a távtartó nekem egy vastagfalú fékcsőből készült, a belső átmérő alkalmas a venticsavaroknak. -
radírfej
senior tag
válasz
fagy53 #11232 üzenetére
ez nagyon korrekt ötlet, ami a ventilátor beljebb helyezését illeti, távtartónak mit használtál?
gumibakokat? még elnyelne a rezonanciából is.
én oldalfalról hűtöttem a passzív gigát, 9cm-es coolink-el 1300-on, de még így is épphogy elég volt.
a sapphire gyári hűtését most nem kell támogatni, de akarok mellé még egyet, így viszont már nem árt megint az oldalventit bevetni.
-
fagy53
nagyúr
Ha passzív a VGA-d akkor az oldalventinek kicsit másképpen kell működni mint a többieknek.A passzív 96GT-nél kisérleteztem ki és a legjobb megoldás, ha befele fúj, nem közvetlen a ház oldalfalára kell tenni, hanem távtartókkal úgy, hogy a VGA-hoz a lehető legközelebb, kb 1cm-re legyen. Ez a felállás csodákat művel!
A venti halkabb lesz, mivel nem közvetlenül a rácsos, perforált oldallapról szív, a hűtőbordához való közelség kb 10°C-ot jelentett a távtartó nélküli megoldáshoz képest.
Ha a 96GT idle: 37°C, load max 64°C ebben a melegben, akkor el tudod képzelni, hogy a 2600XT mennyi lesz.
A 2600PRO ugyanide beszerelve VF900-as hűtővel idle passzívként működik, mert a venti soha nem forog, a hőmérséklet 32°C! Alig több mint a szoba, ami 26.5°C.
Load max 23% a venti a venti fordulata, és 55°C fölé a szőrős fánkkal sem megy. A játékok 40-52°C.
Ja, és a PRO vmoddolt, az órajelei 3D-ben: 850/900 -
gyiku
nagyúr
koszi, akkor kifujo lesz
ez a haz. elol be 12, oldalt 12 be, hatul 2x8 ki.
pedig jozan parasztival arra gondoltam, hogy kintrol befujni a hideget a gep aljaba, mert ott ugy is megall a meleg levego. de azt elszivni se 1 utolso otlet
-
barnam_
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Ha a procit nem cserélsz, akkor egyik sem éri meg már. Elhiszem hogy csak egy kicsit akarsz fejleszteni, de nagyon nem éri meg hidd el. A procid meg sajnos nem képes kihajtani. A 2600XT-vel jobban mennének a game-k, mint a 7600gst-vel, de a proci teljesítménye már 7600gst-nek is kevés volt talán, illetve sokszor ütközhettél procilimitbe.
-
gyiku
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11221 üzenetére
hm, erre meg nem is gondoltam. az oke, hogy elol be, hatul ki. az oldalsot is befujonak gondoltam. legyen inkabb kifele az is? es mi lenne, ha egybol 2ot raknek oldalra, 2 hely van alapon
-
Readi
tag
Hali sikerült eladnom a 7600gst
visszakaptam 16 rugot aliencomputers-en van 2 kari
Sapphire Radeon HD2600 XT 256MB AGP GDDR3,AGP,TV+DVI 2 év garancia bruttó 17 010 Ft
Sapphire Radeon HD2600 XT 512MB AGP GDDR3,AGP,TV+DVI 2 év garancia bruttó 19 620 Ft
a gépem athlon xp 2.4ghz 2.2-re felhuzva kiporszivoztam a porcicákat lehet h még jobban felhuzom 1.5 gb ram alaplap neve Asus A7V8X-X táp 500w
Szerintetek melyiket válasszam?Sürgős lenne!
-
tzsolesz
nagyúr
Tegnap újrapasztáztam a gpu-t, vistán terheletlenül 55C, terhelve 69C.
Igaz húzva van a kari rendesen. -
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #11212 üzenetére
Lehet ha sokat problémázik énis elküldöm nyugdíjba.
-
bolcsodal
addikt
Kerreg a Sapphire ventije...
3 hónap alatt kifingott volna?
Találkozott már valaki ezzel?
-
gyiku
nagyúr
most igy visszaolvasva tenyleg nem egyszeru
bugos a billem, kimaradt 1-2 betu
-
negro
őstag
hello. xt karin a memoriat erdemes huzni egyalltalan 1400-rol es ha igen mennyivel bir tobbet. sapphire kartyarol van szo.
-
fagy53
nagyúr
válasz
horvathpeter #11199 üzenetére
A 3850 kétszer gyorsabb mint az XT-d, de két XT CF-ben nem lesz kétszer gyorsabb mint egy. 21k most a 3850 256MB-os, a tervezett XT árához hozzáadod a jelenlegi eladási árát, megveszed a 3850-et és lehet, hogy marad is pénzed.Kevesebbet fogyaszt, mint 2xXT, gyorsabb, és nem fűti szét a konfig többi elemét, pl a procit, olcsóbb, hát kell ennél több?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
horvathpeter #11199 üzenetére
A CF bukó, egy HD3850 teljesítményét sem érnéd el.
A táp necces, öreg konstrukció, nem 12V-ra van kihegyezve, milyen konfigról van szó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest