- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Futto
csendes tag
helló! Lényegesen gyorsabb kártya a hd 2600 xt, mint a 6600 Gt?
Azért kérdezem, mert 17 kért kapni 2600 xt-t és cserélném a régi 6600 gt-met. AGp-s a gépem. előre is köszönöm! -
BabLeWeS
csendes tag
válasz
tzsolesz #10485 üzenetére
hát nekem elmegy...
de húzni nem fogom, meg nem is merem csak ha majd muszály lesz...
úgyis majd jövőre dobok össze egy erősebb konfigot ez a mostani is csak azért ilyen gyenge mer kellet anyámnak gyorsan a gép és nem sokat pótoltak bele tehát nekem kellet álni a gép 80%-át anyagilag és nem volt elég zsé-m
nem tudom de én a crysis-el nem jáccottam és nem is fogok, meg a pro-street sincs már a gépen a sz@r fizikálya miattwwenigma: majd megnézem én is és majd leirom a tapasztalatot
-
barnam_
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #10490 üzenetére
Barkácsolás nélkül fel lehet szerelni, és leszabályozva is sokkal jobb mint a gyári hűtő. Ha pontos adatok érdekelnek, keress rá a topicban.
-
HUNNIA1920
őstag
Tudom, hogy más kis millió ilyen kérdés volt, de ha nem muszáj, akkor nem olvasom végig az összes hozzászólást.
Egy Sapphire 2600XT 256MB - ra szeretnék venni egy Zalman vf-900 - ast. Ezzel milyen tpasztalatok születtek? Mennyivel jobb, mint a gyári? Azt hozzá tenném, hogy a gyári hűtő nagyon halk, de most tudnák elég olcsón ilyen Zalmit, így lehet bepróbálom.
Barkácsolni remélem nem kell, hogy rá tudjam tenni.
Köszi! -
fatal`
titán
válasz
bolcsodal #10484 üzenetére
Köszi, ez 2500 ponttal több mint a mostani karim
Itt az első hozzászólásban találtam módosítást ugye a catalyst driverekhez. A HOTFIX a Sapphiretól az ezt csinálja tulajdonképpen? Elég a normál catalystot feltennem majd inf módosítással, vagy rá kell tenni utána a hotfixet is? Vagy simán elég a hotfix catalyst nélkül?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
BabLeWeS #10482 üzenetére
Akkor az még jó is, megrángatva persze.
Azért kérdeztem mert nekem előtte prescott-om volt, egy 640-es személyében,, és 3.8Ghz-en sem volt megfefelő teljesítmény a pro street esetében. Érdekes, hogy mondjuk a Crysis meg elég szépen ment már azzal is.
Nem tudom, mondjuk hogy egy smithfield mit produkál egy conroe-val szemben. De lehet hogy a 2600XT esetében nem szembetűnő a különbség. -
fatal`
titán
Sziasztok!
Kedden leszek birtokosa egy HD2600XT AGP8x 256 GDDR3 VGA-nak. Tudom hogy a procim nem hajtja ki rendesen (2,8 HT Prescott), de kb mennyi teljesítmény növekedésre számíthatok a GDDR2es Gainward 7600gs-emhez képest? Tuningban mit bírnak a gyári hűtővel a Sapphire 2600XT-i?
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
fagy53 #10480 üzenetére
nem ATT-vel tuningoltam hanem rivatuner-el
tzsolesz: 3,00GHz intel pentium D (2mag)
vaniliásrönk: nem az ATT mérte az fps-t mert letöröltem és még mindig méri... de engem nem zavar
de nem hittem volna hogy ilyen erős a kártya egy kis tunngolás után, de még mindig nem ér fel a 3870-hez
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #10478 üzenetére
rajta van az att de nem azzal tuningoltam hanem a riva tunner-el de nem tudom hogy hanyad az att de megfőztem a karit. megint jáccok és a monitor elfekedett... de már működik
-
BabLeWeS
csendes tag
ma én is meghuzattam a karit ill. teszteltem... rivatuner-rel tuningoltam 857,855MHz ig.
a tuning előtt a pro street-el jáccottam és nem tudom hog milyen program került a gépre de rajta van és méri közben a jobb felső sarokban az fps-talap beállítások:800,700MHz, pro-street 1280x1024 nincsAA, min:9fps max 17...
800x600 nincs AA, min:23 max 54 ...
480x640 nincs AA, min: 34 max 70
18Wos American Long Haul: 1280x1024 minden max min:72, max 88
800x600 minden max min: 92, max 121
Die-hard 4.0: 1280x1024 minden max min 412 max 765a gpu 75C-n tartotta magát mind végig, a sillentpippe olyan forró volt hogy tojást tudtam volna rajta főzni
tuningolt ill. jelenlegi beállítások: 857,855MHz, pro street
1280x1024 nincsAA, min 15 max 24
800x600 nincs AA, min 21, max 31
480x640 2xAA min 18, max 26
480x640 nincs AA min 27 max 4618Wos American Long Haul:
1280x1024 minden maxon, min 94 max 143
800x600 minden maxon, min 151 max 176Die-Hard 4.0: 1280x1024: minden maxon min 502 max 832
a gpu kemény 89C-n üzemelt és a hűtörrendszer olyan forró lett hogy ha hozzá nyultam volna megégetett volna
barátommmal csináltam a kis méricskélést és nagyon tetszett, gondoltam hogy megosztom veletek
azért csináltam mert kiváncsi voltam a 3870 és a 2600 közötti külünbségre de még tuningolva is nagy
köszönöm
-
fagy53
nagyúr
Kedves 2600-as tulajok!
12x10-es felbontásban, XP 32 bites win-nel használva sikerült összehasonlítást tennem a 96GT és a 2600PRO / 850/960 / között. A 2007 végi és az idei játékdemók beállításaiból visszavéve, a megjelenítés élménye alig romlott, nagyon jól szerepelt a 2600-as.
Természetesen a kétszeres sebességkülönbség megvan a két kártya között, de ez nem zavaró, a játékélményt számottevően nem befolyásolja.
Szerintem nem érdemes azoknak VGA cserén gondolkodni akik hasonló felbontásban és OS-szel játszanak mint én, a 2600-asok éppen eléggé elértéktelenedtek a piacon, használják ki őket az új VGA-k megjelenéséig, ill várják meg, hogy a játékszoftverek milyen irányban fejlődnek. Az nV driverek legalább annyira problémásak mint az ATi, mindkét VGA-nak megtaláltam a maga bug-os játékát, sajnos.
Szerintem várjatok a cserével, vissza meg semmiképpen ne lépjetek /x1950PRO/! -
BabLeWeS
csendes tag
válasz
bolcsodal #10466 üzenetére
nekem volt szerencsém 1 hétre 1 gigabyte radeon hd 3870-hez zalman hűtővel stb... nagyon ment
megéri azt a 40e-t az én kis gépemnek a teljesítményét kicsit javította, nfsps- max-on nem szaggatott
láttam 1-hete 1 shappire radeon hd3870-et 31.900-ért neten, azt hittem hogy megölöm magam, mert márciusben vettem a 2600xt-met 27.430-ért és most nagyon dühös vagyok mert most 4e vel többet adok és 1000000 jobb karit kapok, de ez is megteszi még egy évig
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
bolcsodal #10464 üzenetére
Uram, ha csak ez kell, íme egy PCI-E verzió. Nézegettem egy két tesztet, alaposan eltánágál egy csomó mai erősebb kártyát is, nem semmi, az árához képest nagyon szuper, ha XP-t használ valaki. ATI 1950Pro
Szerintem a ma létező összes játékot megeszi kenyér nélkül DX9-ben.
Egyébként volt itt a múltkor még XT is, nem sokkal volt drágább, az tán még jobban megéri, igaz csak az órajelekben tér el, ha jól tudom. -
Gucunja
aktív tag
egy his 2600XT iceq turbo teljesítménye melyik DX9 es kártyának felel meg?
-
Májsztró
addikt
válasz
belaazallat #10457 üzenetére
értem én , csak a számtechbolt az mégis egy biztosabb pont
-
Májsztró
addikt
válasz
belaazallat #10454 üzenetére
Nincs egy számtech bolt ? mond meg hogy adsz nekik zsebbe 1-2 ezret , nézzék meg , ha nincs más út akkor ezt próba ....
-
-
belaazallat
addikt
válasz
VaniliásRönk #10453 üzenetére
itt vettem PH!-n egy bazárastól, de csak akkor küldeném fel neki, ha biztosra veszem hogy rossz, a haver gépe nem 100-as, néha eldobja a vinyókat, nem látja a gép. Szóval még egy gépben ki kellene próbálni, de nincs több ismim Kaposváron.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
belaazallat #10452 üzenetére
Gariztatni próbáltad már?
#10450 BabLeWeS: Ilyesmit inkább privátban kérdezz olyantól, akit már ismersz valamilyen szinten (legalább pár hsz-t váltottatok), nem nézik jó szemmel az ilyesmit a modok, és ebben maradéktalanul egyet is értek velük.
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #10429 üzenetére
Haver gépe nem indul a karival! Havernak 1950proja van, azzal megy a gép, de az én 2600XT-mel nem indult. Itthon, megy 2d ben, de 3d-ben szétesik a kép, nem értem miért.
-
barnam_
nagyúr
-
BabLeWeS
csendes tag
bocs hogy igy beleszólok a témába de a cod4-hez nem tudtok működő képes crack-et adni?? mer elindul a játék, és töltés közbe hibát észlelt az iw3sp.exe ezért leált..
-
-
cnckane
tag
válasz
greatchaos #10446 üzenetére
És milyen játékokkal játszottál még/milyen belállitással ha szabad tudnom?
Airborne-t kipróbáltam és szaggat mint az állat. -
cnckane
tag
válasz
greatchaos #10444 üzenetére
Élsimitás nélkül nálam is, de élsimitással már akadozik itt ott és még nincs is sok egység.
-
cnckane
tag
De állitólag ez a VGA viszi a COD4-etz fullon, akkor egy ilyen Tiberium Wars-t meg szaggat, ahol 30FPS a limit?
Egyébként OmegaDrivert érdemes ehez felrakni, ha nem akarom húzni? -
válasz
cnckane #10440 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom, mi lehet, nem találkoztam még a problémával személyesen...
A játékra: valószínűleg normális, de gondolom a 7600GT ( nem PCI-E? ) sem produkálhat túl sok FPS-t max-on.
A Fastwrite-nak elvileg be kellene lennie kapcsolva, főleg, ha a BIOS-ban be van, de az AGP-s karit nem ismerem, hogy a driver mit csinál vele.
-
cnckane
tag
válasz
stevve #10437 üzenetére
29 processz van, amit ki lehet lőnöm:
Catalyst-nak 2 proces, de ezt inkább hagytam, és Kasperskynél 2 processz.
Normál processzoros dekódolás működik, csak nem akarom, hogy kinozza a procit, hamár egyszer ilyen képességű VGA-m van.Szerk.: A játékproblémára nem tudtok valami lehetséges okot irni?
Valamint ennek a FastWrite-nak ki kell lenni kapcsolva? -
fagy53
nagyúr
válasz
vizoRka #10431 üzenetére
Én viszont a procira gyanakszom, mert az élsimítás a CPU-t nagyon igénybe veszi, sokat kell számolni. Mivel gyenge és egymagos, ha kevés más dolga van akkor ráér ezzel foglalkozni, és megnő az FPS, máskülönben az élsimítás háttérbe szorul.
Ezért kellenek a többszálon dolgozó procik, ott nincsenek ekkora ugrások. -
twine
veterán
válasz
vizoRka #10431 üzenetére
Szia
Ha kicsit logikusan gondolkozol szerintem magd is rájösz a válaszra...
a 165-500 közötti fps érték gondolom a min-max érték....
ha bekapcsolod az élsimitást az piszkosul visszavesz a kártya teljesitményéből, igy lesz a min-max érték 30-500 között mivel a minimum immáron nem 165 hanem 30,,,mivel izzad a zsugád minta dög az élsimitás miatt.....Tápnak semmi köze ehez.... -
-
cnckane
tag
Már kipróbáltam, de igy sem működik ,azon kivül CoreAVC-t felesleges felrakni,mert a GPU-kat nem támogatja.
-
vizoRka
csendes tag
Helló mindenkinek!
Nemrég vettem egy Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3-as AGP-s videókártyát, és az lenne a kérdésem, hogy miért van az, hogyha bekapcsolom az élsimítást, akkor az FPS-em minden játékban nagyon magas intervallumon ugrál.. Ez alatt azt értem, hogy élsimítás nélkül pl. Call of Duty 4-ben egy bizonyos ponton az fps 167-500 közötti intervallumon mozof, ergo kb 256-310 FPSem van. Viszont, amikor bekapcsolom az élsimítást, abban a pillanatban "megugrik" az intervallum, ergo nem 167-500, hanem 30-500. Driver probléma nem lehet, mert a 8.3as drivertől fölfele volt minden driver a szokásos módon telepítve, és azok alatt is hasonló jelenséget tapasztaltam.
A gép amiben a vid.kari dolgozik a következő:
ABiT NF7-S2 v2.0
AMD Athlon XP-M 2500+ @ 2,6 GHz (13*200)
Thermaltake Vulcano 12 CPU cooler
1,5GB Kingston DDR400 RAM
ATi HD2600XT 256MB GDDR3
3 db Winchester
DVD író
DVD olvasó
és ezeket egy Sirtec 360W-os tápegység látja el. Utánanéztem, és a +12V-os ágon 17A áramot ad le a honlapon írt specifikáció alapján.
Én személy szerint tápegységre gyanakszom, de szeretném a ti véleményeteket is kikérni, ti mit gondoltok.
A válaszaitokat előre is köszönöm
Üdv. vizoRka -
cnckane
tag
Hello nemrég vettem egy Sapphire 2600XT AGPs 512MB ddr3-as kártyát.
Semmi gond nem volt a beüzemeléssel, legújabb 8.5-ös Catalyst van felrakva AGP fixszel.Eddig az a gondom, hogy: Bsplayer+Cyberlink codecet használok és sikerült is beállitani, hogy a processzor egy 720p-s mkv fájlnál csak 10%-ot hasznánljon, viszont kb 10 mp után a lejátszott képből néhány képkockát eldob és szaggatva megy tovább.
A renderereket cseréltem (VMR9,7 renderless, overlay EVR-ezzel nemm egy abszolút)
Valamint nem tudom, hogyan állitsam be a divx/xvid filmek DXVA-s dekódolását, hogy ezt is a VGA csinálja.
PowerDVD-vel is ki volt próbálva, de ott is ugyan ez van.
Valamint még azt vettem észre, hogy a Catalyst SmartGart-nál az AGP fast writes ki van kapcsolva, bekapcsolni nem tudom, restart után ugyan úgy kikapcsolva marad. A gép biosában megnéztem be van kapcsolva, de most inkább ott is kikapcsoltam ez nomális ennél a VGA-nál (mármint PCIe-ről athozzottnál)?
És még szeretnék kérdezni még egy dolgot.
A CnC3: Tiberium Wars játékot többen is irták egy másik forumon, hogy 7600GT simán viszi ultrán AA-val.
Nekem ilyenkor 15-25 FPS között van és érezhetően lassú
Ez Normális?GÉP:
AMD64 2800+@3200+
2GB DDR400 RAM
Fortron 400W tápElőre is köszönöm a válaszokat.
-
belaazallat
addikt
válasz
greatchaos #10426 üzenetére
Még garis, tavaly augban vetem 2 év garival, 4 után viszem tesztelni másik gépbe.
-
icebooooy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #10415 üzenetére
Thx
-
greatchaos
addikt
válasz
belaazallat #10424 üzenetére
ha garis, akkor vidd vissza, ha nem, akko egy másik gépben is nézd meg. esetleg valami pice órajel nem magas?
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
belaazallat #10424 üzenetére
vidd vissza a karit memo hiba miatt mert nekem is ezt csinálja igaz csak 830MHz-fölött, vibrál a kép, elfolyik stb...
amúgy meg nem tudom hogy mi van velül 1400-töl kezdődik a ddr3 órajele ezek meg halnak meg 900MHz-n??
-
belaazallat
addikt
válasz
greatchaos #10423 üzenetére
levettem 450re, effektív 900Mhzre, ugyan úgy szétesik.
szerk: rivatuner, everesttel ellenőrizve, valóban 900on megy 1400 helyett.
-
greatchaos
addikt
válasz
belaazallat #10418 üzenetére
rivatunerrel próbálkoznék. 500-ra elég (úgyis duplán meg), vagy még alacsonyabbra
-
indianka
tag
sziasztok
SAPHHIRE ATI RADEON HD2600XT videokártyám van. Most lesz meg hozzá majd a LCD TV-m, és össze akarom kötni a HDMI-n keresztül.
Van arra vonatkozó infótok, hogy 1.2-es vagy 1.3-as szabványú HDMI van-e rajta? mert akkor olyan kábelt veszek...(a TV-m 1.3-as...)köszi
-
wiggen123
senior tag
válasz
belaazallat #10387 üzenetére
Szia!
Húzva volt a kártya? Ventilátor megy e a hűtőn? Nem mozdult e el a hűtés? Everestben nézd meg a hőmérsékletét.Driver hibát a lentebbiek alapján kizárhatjuk. Ha húztad, lehet megsérült a memória, akkor szokott kockásodni a kép. De ez nem egyértelmű kockásodás, elsőre én is driver hibát mondtam volna rá.
Biost nem bűvölted esetleg?Az első képen melyik játék az?
-
belaazallat
addikt
válasz
greatchaos #10417 üzenetére
700MHzről 500MHz-re elég lesz?
hosszában becsíkozódott a képernyő, majd kikapcsolt, gép lefagyott amd GPU clock tool-lal.
-
greatchaos
addikt
válasz
belaazallat #10416 üzenetére
egy kicsit a ram órajeleiből vegyél vissza, nem -e a memória a hiba oka
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #10413 üzenetére
Ma reggel meg volt a reinstall, XP sp2, alaplapi driverek, 8.4-es cata. Nincs javulás, megint/még mindig szétesik a kép 3d-ben.
-
icebooooy
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #10401 üzenetére
őőő lap asrock p4v88+
proci elég gyenge:S 2,53 GHz:S ilyenbe
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #10411 üzenetére
Fagy!
Újratelepítés megvolt, semmi változás! Semmi humorom nincs újra telepíteni az xp-t. Vista-nak hány giga kell?Nah megyek alszok! Reggelre ha tudtok ötöljeteki ki légyszi vmit! Köszi!
Üdv!
Májsztró: asszem inkább átviszem holnap haverhoz a karit letesztelni az ő gépében.
Köszi!
Üdv!
-
Májsztró
addikt
válasz
belaazallat #10411 üzenetére
érdekes ... akkor marad az utolsó kettő lehetőség .... vagy új xp sp2-vel , vagy rossz a kártya
-
Májsztró
addikt
válasz
belaazallat #10408 üzenetére
csökkentett módban volt a driver cleaner ?
-
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat #10408 üzenetére
Lehet, hogy az a "vírus" hiányzik neki?
Az alaplapi chipset drivert rendesen felraktad az install után? -
BukottHangya
csendes tag
válasz
BabLeWeS #10403 üzenetére
azt ugye tudod, hogy a ccc-hez kell a net keretrendszer 2.0 vagy annál nagyobb verziójú változata?
szerk: amúgy én még egy ideig kibekkelem sp3-al, aztán fogom felteszek egy áprilisi sp2-es xp-t és letiltom a frissítéseket, bár a 8.5-ös egyik újdonsága h támogatja az sp3-at, de nem hiszek neki, szerintem ez azt jelenti, hogy nem szembeszökően, hanem cselesen fog összeakadni vele
-
fagy53
nagyúr
válasz
belaazallat #10404 üzenetére
Mivel az új XP után kezdte a disznóságait a VGA, lehet, hogy nálad az SP3 hülyiti be a drivert. Töröld le az SP3-at, én is azt tettem.
-
Májsztró
addikt
válasz
belaazallat #10393 üzenetére
Próbáld meg hogy leszeded a drivert , újraindulsz csökkentett módba , leszeded az összes atis drivermaradékot driver cleanerrel , indulsz normál módban , felteszed a drivert és újraindulsz , ha ez sem akkor vagy teljes win install , ha az sem akkor menyekkent a kari
-
belaazallat
addikt
[link] erre valaki?
Egy másik fórumba mondták próbáljam ki sp3 nélkül az xpt. Van itt valaki aki XP-t használ sp3-al és jól mükszik neki a kari?
-
BabLeWeS
csendes tag
Köszi mindenkinek a GYORS választ
bukotthangya: PCI-e a kari
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Mikrotik routerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Bionic Bay teszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nyaralás topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megújult a PROHARDVER!
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest