Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Elég nagy a választék. De ha már Panasonic volt, akkor érdemes a márkánál maradni.
Az árukeresőn elég sok készülék fent van.
Ez elég szimpatikus darab: [link]
Az előzőnél nagyobb kijelző szerintem jól jöhet.De ha konkrét ajánlást szeretnél, akkor passz.
Annyira nem lehet ezekkel mellélőni.
Átnézed a véleményeket, az adatlapot és akkor még mindig ott van a 14 napos elállási lehetőség. (online rendelésre) -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem tudom hol tudnék tanácsot kérni abban, hogy szeretnék venni egy vezeték nélküli telefont az ONE (volt Voda) vezetékes hálózatára. Egy ilyet szeretnénk lecserélni mert elromlott: [kép] Legyen rajta hívés ismétlés, az utolsó szám ismétlő hívása, hogy ne kelljen mindig bepötyögni, és ha lehet legyen rajta kihangosítás de ez nem annyira lényeg. Szüleimnek venném a mostani elromlott helyett és nem kell valami csúcs szuper prémium drága. Tud valaki segíteni vagy abban, hogy hol kérdezzem ezt meg?
Előre is köszönöm. -
pikimoto
újonc
válasz
Fancy-boy
üzenetére
A TCL lett a választás,ma megjött. Kicsit nagyobb mint gondoltam de nekem tetszik. Alap készülék amit tud nekem elég.
A külső kijelzön nemtudom beállitani az idöt,pontosabban az idö ugyan annyi mind a belsön de a dátum nem.(Ked.Nov.20) van rajta.
A belsön a mai dátum van.(Ked 2025.11.04) -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
pikimoto
üzenetére
Szia!
A Beafon nem rossz választás, a korábbi években ajánlottam is, de nincs 4G.
Az Aiwa és a Mobiola MB610 sem támogatja.Amennyiben a TCL érdekes lehet a számodra, akkor feletted Dhampir kolléga éppen ilyen készüléket vásárolt. Tőle tudnál kérdezni.
Alza féle Mobiola MB4600 igen méretes darab. Eleve 3,2"-es a kijelzője.
Péklapát, de persze ez előny is lehet.(biztosabb fogás, stb... )
Az ottani vélemények mindenesetre vegyesek.Viszont ha mégis kellene több funkció pl. Wifi hotspot akkor a Gigaset GL7: [link]
Egyértelműen egyikre sem tudnám azt mondani, hogy vedd meg.
14 napos elállással meglehet próbálni valamelyiket. -
pikimoto
újonc
Sziasztok,kinyitható telefont tervezek vásárolni
okostelefon mellé ugyhogy a hiváson kivül más nem fontos a 4G is csak a hivások miatt ha kell.
A külső kijelzö kell.
Melyik gyártó telefonját javasoljátok?
Ezeket nézegettem:
TCL 4043 Dual SIM 4G_16720ft
Mobiola MB4600 4G_25290ft
Mobiola MB610_20190ft
Aiwa FP-30/BK DualSIM_17990ft
BEAFON SL605_21899ft -
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
A Nokia telefonok talán jobbak hívásminőségben? Ráadásul Snake is van.

Apróság talán, de a TCL OneTouch 4043 számológépén nem volt % számolási jel, ha jól tudom, de például a HMD 2660 Flipben van. Valamint nem taperolja össze az ujj a kis kamerát, mert a kinyitható felső rész hátán helyezték el.
A kameráról; a TCL-ben hiába helyeztek el 2MP felbontású kamerát, belső térben teljesen elmosódott, túlfestett képet rögzített, vagy csak éppen úgy sikerült.
HMD 2660 Flip és a %

-
8
senior tag
olyan időstelefont (mobil) keresek, amiben nincs bejövő hívástiltás és nincs bejövő sms tiltás funkció
ha flip típusú az pozitívum, de nem feltétel
tudtok ilyenről?
-
Genova1983
tag
HMD 130 Music Auchan Online áruházban bizalomkártyával most 11999 Ft.
A leírásban van egy hiba,mert ez a telefon nem 4g képes. Ennek ellenére jó lehet annak aki a hosszú üzemidőt keresi (2500 mAh akku) ,vagy még sok offline zenéje van. -
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Egyébként viszonylag gyorsan merül az akkumulátor. Okostelefon több nyomkodással, de nagyobb akksival lassabban merül, mint a 4043. Valóban lehetne hangosabb is.
-
quailstorm
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Motorola Edge 40-et használok. Ez a butatelós kaland rövid volt. Akkoriban már kímélni akartam az 5 éves lépcsőn is leejtett f(x)tec Pro1-et, hogy ne nyírjam ki nyugdíj előtt.
De amúgy az én hallásommal a 4043 nem lenne jó. A 110 4G az jó lenne csak ott meg a minőség (hiánya) zavart.
Azóta iszonyat sok 2G-s telót kipróbáltam. Voltak jobbak, rosszabbak, halkak és hangosak. Szóval annyira nem kirívó a 4043, inkább én vagyok ahhoz szokva hogy hangos nagyon. A ZTE Blade Q szoktatott rá erre. -
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Nagy zajban nem telefonáltam vele, de épületben elég jól hallottam a beszélgetőpartneremet. "Leüvöltés" szintű hangorkán azonban nem volt.
Igen, a rádió jól szól, csak az állomások nevét nem írja ki.
Észrevételem szerint múlt időben beszélsz a telefonról. Már váltottál más mobilra?
-
quailstorm
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Igen, nekem ez volt vele a bajom. Pont munkahelyváltást intéztem rajta zajos irodában, nem esett jól. Nokia 110 4G az leüvöltötte a fülemet ha feltekertem, azzal nem volt gond.
Kihangosítva meg fordítva van, pl. FM rádiónál nagyon kijön mennyivel jobb a TCL hangszórója.
-
Dhampir
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Még nem tudtam kipróbálni telefonálás közben, de előbb-utóbb nyílik rá alkalom.
Tapasztalatod szerint nem elég hangos? -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Beüzemeltem a TCL OneTouch 4043 4G Dual SIM mobilt.
Habár például a Nokia mobilok menüjében valaha jobban eligazodtam, vagy akár a remek Samsung S5610 megszokott menüjét is megemlíthetném, de a TCL menüje sem vészes.Hatalmas a belső kijelzője, 3.2", jól látható. A külső kijelző is hasznos, ha jól tudom, a Magyarországon nem forgalmazott Energizer E282SC+ kagylómobil csak belső kijelzővel rendelkezik.
Egyes mobilokkal ellentétben, ahol már töltőfejet sem adnak, a TCL nem csak töltőfejet csomagolt a telefon mellé, hanem a dobozban még egy töltő bölcső (dokkoló) is megtalálható.
A kamera 2 Megapixeles, és Nagyító funkciót is kapott. Egyes telefonokban csak 0.3 megapixeles a kamera.
A kamera elhelyezése nem túl szerencsés, mert a hátlapon rátévedhet az ujj a megtámasztás során.Többek között van benne vezeték nélkül is működő FM-rádió, de ha jól látom, nem tud RDS-t.
A telefon frissíthető volt egy 2024-12-13 dátumozású szoftververzióra.
Küllemre lehetne masszívabb is, ez eléggé műanyagos, a felső kihajtható rész összecsukott állapotban viszonylag könnyen elmozdul jobbra-balra.
Óhaj:
Jó lenne, ha a sokoldalú KaiOS rendszerrel ellátott TCL Flip 4 5G is kapható lenne hazánkban.
-
hbala
aktív tag
Telekomnál mobilcsere programban 1840 Ft-ra lement a TCL 3189D ára.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
classic B
üzenetére
Szia!
Elég szűkre lett szabva a keret. Azért mondom, mert ennyiért nehéz ajánlani olyan készüléket, ami megfelelne a kritériumnak.
(jó mikrofon/hangszóró páros)Amennyiben útba esik:
Az Euronics 4 üzletében is kapható kedvező áron a Nokia 215 4G(2024): [link]Vagy bepróbálkoztok egy TCL 3189D telóval: [link]
Adnak hozzá Domino kártyát, de független.
Egy felhasználó a MediaMarkt oldalán kíváló hangról írt véleményt: [link] -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
sunny1
üzenetére
Nagyon szívesen!
Mindegyik egyszerűen kezelhető.
Amennyiben hasonlót szeretnél, akkor a Nokia/HMD modellek, de egyik sem pont olyan, mint a 130 volt.
Ha gondolod nézd végig például az Árukereső oldalán a kínálatot: [link]
Sajnos elég egy kaptafára készülnek ma már a telefonok, mind külsőleg, mind belsőleg.
Ajánlom, hogy próbálj rákeresni pár szimpatikus darabra a Youtube oldalán és akkor valamennyire képben leszel. Könnyebb lesz a döntés.
Tehát vagy a jelenlegi modellek közül választasz egy valamennyire hasonlót vagy vásárolsz egy használt készüléket.Esetleg, ha mindenképpen ragaszkodnátok a jelenleg használatban lévő telefonhoz, akkor két megoldás is van:
- Vásároltok egy jól működő használtat és abból átrakjátok a hangszórót.
- Régi beragadt készletből talán lehetne belőle újat szerezni. (a keresésben esetleg tudok segíteni)Így vagy úgy, de remélem sikerül megoldani ezt a problémát.
-
classic B
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
A Nokia 130 4G-t nem találom egyelőre magyar webshopban. Gondoltam arra is, hogy a One-tól hozhatna ki a rokonom egyet előfizetés mellé, de nincs nagy választék. Amúgy nem kell nagygombos, illetve szerintem mindegy. Most valami nagyon pici és nagyon régi Samsungja van.
-
quailstorm
félisten
válasz
qltsar
üzenetére
Sajnos itt azt írják hogy a gombsor nem igazán van integrálva a rendszerbe ami baj. Főleg szövegbevitelre nem jó.
A gyári appokban lehet használni a gombsort, szóval telefon SMS szinten mennie kell, de minden másban jó eséllyel azt jelenti, hogy mütyürkézhetsz a virtuális gombsoron az érintőn.Remélhetőleg rendben van a mikrofon hangszóró rajta. Ha igen, akkor nagy baj nem lehet. Android mellett már nem maradhat ki az MP3 lejátszó mint a 4042s és bizonyos 4043 firmwarek esetén. Ha van CPU-Z akkor APK telepítés sincs tiltva tehát pár nagyon lájtos dolgot fel lehet rakni sajátot is. Azért a 3GB RAM nem olyan sok szóval túlterhelni nem érdemes. Nyilván van hotspot meg normális böngésző is. Szóval ez egy jó kompromisszum, mert ha akarod bővíthető, de alapból meg egyszerű.
Ha nem lesz messze a TCL 4042s árszintjétől, vagy a drágább HMD Nokiák árszintjétől, akkor igencsak versenyképes lesz. Kérdés mikor hozzák el Európába. Vagy ha nem is ezt a modellt, de a platformot.
-
qltsar
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Ez a TCL 508N jopofanak tunik, kar, hogy nem global.
Remelhetoleg tobb ilyet fogunk latni a jovoben, nekem nagyon tetszett a Xiaomi Qin 21-22 is.

-
classic B
senior tag
Sziasztok!
10-15 ezer Ft-ért keresek rokonnak nyomógombos telefont. Mindenképpen 4G képes kellene, amiben viszonylag jó a mikrofon és a hangszóró is, hogy mondjuk a zajos környezetben is hallható legyen mindkét fél. Miket tudnátok ajánlani?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
sunny1
üzenetére
Szia!
Véleményem szerint már nem érdemes javítani azt a készüléket.
Csere alkatrész sincsen, így max használtra tudnátok váltani.
Kis méretű és felbontású a kijelzője, ráadásul a 4G támogatás is hiányzik belőle.Javasolnék például egy Nokia 3210 4G készüléket: [link]
Fekete, arany, kék színekben elérhető, így mindenki megtalálhatja a maga egyéniségéhez passzolót.
Ami hátránya, hogy vannak rajta letörölhetetlen játékok és alkalmazások.Kamera és 4G nélkül a HMD 130 Music: [link]
Kvázi ez a Nokia 130 utódja, de a 4G hiánya később problémás lehet.Levendulás színekben a HMD 110 4G: [link]
(amennyiben magyar menüs)Aligator A930 időstelefon az Alzától: [link]
Mindenesetre érdemes megbízható helyről vásárolni és online rendelés esetén akár igénybe vehető a 14 napos elállás is.
( amennyiben a választott készülék mégsem tetszik ) -
sunny1
tag
Sziasztok. Anyukámnak keresek a Nokia 130 (2016) helyett valamit aminek ugyanilyen egyszerű a menüje.
Sajnos a hangszóró megadta magát. Esetleg érdemes javítani,vagy a csere alkatrész is hasonlóan elromlik rövid idő alatt? -
HoTaZo
addikt
válasz
quailstorm
üzenetére
Általában igen.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Rendben, köszönöm szépen!
Szakszerű, érthető magyarázatot kaptam.
Nem ismerem ezeknek a rendszereknek a lelki világát, de így már tudom értelmezni.
Mivel sokat vagyok külföldön, s onnan hívjuk egymást (párom visszahív), így a jelgyengeség még inkább belejátszhat.
Akkor már csak ennek az Evolveonak a fő kritériummal egyező (nagyobb gombok, normál méretű kijelző, fényképes névjegy kiosztás) készüléket kell találnunk, megfelelő kodekkel.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
HoTaZo
üzenetére
Hátha ez segít:
Az Evolveo valószínűleg csak régi EFR/AMR kodekeket tud.
A Redmi 13 viszont 4G-re optimalizált, újabb kodekeket (pl. AMR-WB, EVS) ismer — de mivel nálad nincs VoLTE, visszavált 2G-re.
A hálózat ilyenkor átalakítja a hangfolyamot a közös legkisebb közös nevezőre (pl. EFR → AMR vagy HR), és ez torzítást, „robotikus” hangot okozhat, főleg, ha a jel gyenge.Tehát ebből az következik, hogy az Evolveot kéne lecserélni egy modernebb 4G képes telóra, ahogy korábban javasoltam.
-
dik
őstag
Samsung S5610 tud valaki valami megbízhaó jó aksit? Valami embertelen hanyatlásba indult a gyári...
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
HoTaZo
üzenetére
Igen, közben látom, hogy pont fordítva van a dolog.
Mindenesetre Én továbbra is úgy gondolom, hogy az Evolveo a gyenge láncszem.
Érdemes lenne egy 4G képes készüléket beszerezni a "nem legolcsóbb" kategóriából.
Az a 110 4G sem az igazi, amit próbáltatok.
Beírhatsz még az azonnali mobilos kérdések topikba. Ott több a szaki. -
HoTaZo
addikt
-
Joker88
őstag
Nyugdíjas szüleimnek keresek telefont..
Első körben,annyit,hogy nagy ujjuk van,szóval nagy(obb) nyomógombos készülék játszik, és ne adj ég, el lennének különítve gombok , okostelefon ( aka: tapicskolós,nyalogatós) kilőve..
Új készülék kellene, ritkán SMS, inkább hívásindítás/fogadás.
Jó szempont lenne, ha sokáig bírná egy töltéssel a polcon..Főleg akkor van hordozva, ha elmennek pl. bevásárolni...
Kamera, minősége nem számottevő.
Jól lehessen hallani a másik felet hívás közben.. És ha már vennénk, előremenekülnénk , ugye emiatt a 2G kivezetés miatt.. Szóval ne csak ezt a frekvenciát tudja.. -
Fancy-boy
Topikgazda
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
finest
üzenetére
Szia!
AGM M7 talán: [link]
Bár valami korlátozott droid fut rajta, így a gmail sync valószínűleg nem menne.
Ha nem jó, akkor visszakülditek.Vagy külföldről valami kínai droidos gombost: [link]
Esetleg az Alzától a Gigaset GL7: [link]
Mivel KaiOS rendszerű, ezért tudnia kellene a szinkronizálást.
Azért írom, hogy tudnia kellene, mivel a KaiOS már nem igen támogatott.
Ki tudja jelenleg mi a helyzet.
4G, Wifi, Type-C van benne. -
finest
addikt
Sziasztok!
Idősnek való mobil kellene, ami nem full buta. Kéne, h gamail névjegyekkel frissíthessem, legyen hitelesítés, 4G, wifi, USB C töltés, lehetőség szerint nagy/jól olvasható kijelző. A nagypapának a nehézséget az okozza, h az érintőképernyőn nehezen tudja felvenni a hívást, rosszul pöccint, de jó lenne, ha megmaradnának a fenti funkciók. Szerintetek?
-
HoTaZo
addikt
válasz
qltsar
üzenetére
Sziasztok!
Erre a kérdésre ráfűzve lenne egy kérdésem:
Párom egy Evolveo EasyPhone FL (EP801) készüléket használ, én egy Redmi 13-at (nincs VoLTE).
Ő is arra panaszkodik, hogy gyengén hall engem és robot szerű a hangom. Én jól hallom őt.
Ennek a hibának, jelenségnek hol keressük a forrását? Az ő vagy az én telefonomban vagy kártya, netán hálózati hiba? -
qltsar
veterán
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Van esetleg erre alternatíva?
Sajnos a Nokia ami 1-2 éve lett véve, még írtam is róla pár sort itt kezdi megadni magát...kellene valami olyan telefon, ami stabilan kezeli a VoLTE-t.
1 évig kb. normálisan működött, majd elkezdett szakadozni, volt, hogy vonal másik végén nem hallották a hangot, vagy, hogy "robot" hangot lehetett hallani.
Nem SIM-kártya / hálózat APN hiba, mert teszteltem másik készülékben, és ott nem jött elő - vagy a telefon típushibája, vagy az adott telefon hibája, de azóta 2G-n van, és így még az alap zajszűrés sem működik ilyenkor, ami baromi idegesítő - ha engem hívnak róla 2G-n, minden háttérzaj belehallatszik, 4G-n meg szépen leveszi a háttérben szóló TV-t, rádiót, meg persze jobb minőségű a hang is - ezt (is) csak véletlenül vettem észre.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Angelina87
üzenetére
Szia!
Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenki válassza a neki tetsző darabot, nincs is ezzel semmi baj.
Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy az általad említett Nokia 230 jelenleg 3x annyiba kerül, mint az Alcatel. ( 9.000 Ft - 27.000 Ft )
Ez sokaknak fontos tényező. -
-
Angelina87
tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Szia,
Én vettem 2 éve, akkor is lett itt dícsérve... de valahogy nekem nem adta. Persze ez személyes tapasztalat, és senkinek nem mondom, hogy e miatt ne vegyen, de nekem olyan gagyi volt.. de tényleg ahogy itt írta valaki, hogy erre való a 14 napos visszaküldési garancia.
Ami bevált nekem az újak közül, esztétikumra is, strapa is, meg hangzás is jó, menüt is szeretem, az a nokia 230 dual sim.
( Aztán olvastam, hogy sokaknak meg az nem vált be ) -
spileraaa
senior tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
ez is van olyan egyszerű mint a 215-os?
Primo 218 by Doro GSM -
Fancy-boy
Topikgazda
Aki jóféle nyomógombos telót keres, annak ajánlom az Alcatel 3080G 4G képes telefont.
Most a ONE szolgáltatónál kapható feltöltőkártyás csomagban is: [link]Ez egy régebbi/kifutó modell de több fórumtársnak is bevált.
Minőségi hangszóró, jó vétel, akár hívásrögzítés is működik.
-
dik
őstag
Kicsit OFF, de hátha maradhat!
Ismét megdöglött a jó kis Samsung S5610 hangszórója alig hallom ha hívnak mit mondanak. Ez már vagy a 3. eset erre a 10+ év alatt. Botrányos.
Valaki nem látott valamerre hozzá még valami jó hangszórót? Legutobbit 1-2 éve tették be, de nem valami tartós volt ezek szerint. Még jó hogy van 2 másik így sim át és örülök, e ez így nem állapot ilyen könnyen nem adhatja fel.
Szóval ha látott valaki valamerre az egy privit lökhetne róla. Köszönöm! -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Churpik
üzenetére
Magyar Evolveo Support elérhetősége: tamogatas@evolveo.hu
-
Churpik
tag
Egy lehetséges vásárlást befolyásoló kérdés
Az Evolveo Easyphone FM le tudja játszani a 3gp kiterjesztést? (Korábban egy 2007-es Sony-Ericsson-nal lettek felvéve memóriakártyára.) Az online használati utasításban szerepel a videofelvétel és lejátszás, de semmi nincs a formátumokról. -
qltsar
veterán
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Az a baj, hogy akkor meg ugrik a "detox" lehetősége, mert ott a böngésző, mobilnet, egy-két alkalmazás is elkegyeg még KaiOS-en, de akkor már inkább egy AGM M7 4G.
Digitális detox szempontjából, ha csak email kell, és megoldható, akkor jobb egy "sima Nokia" szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ami bevált nekem az újak közül, esztétikumra is, strapa is, meg hangzás is jó, menüt is szeretem, az a nokia 230 dual sim. 
Valaki nem látott valamerre hozzá még valami jó hangszórót? Legutobbit 1-2 éve tették be, de nem valami tartós volt ezek szerint. Még jó hogy van 2 másik így sim át és örülök, e ez így nem állapot ilyen könnyen nem adhatja fel.