Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martongunar
junior tag
válasz
idegen lény #56228 üzenetére
Kábeles headsetre nem megy ki a mobilantenna jele. Meg persze vannak bt. headsetek is. Nyilván azok is sugároznak, de nagyságrendekkel kevesebb teljesítménnyel. De mint írtam, ki is lehet hangosítani. Csak ne úgy, ahogy mindenki csinálja, hogy beszéd közben a telefon alját a szájához tartja, mert a mobilhálózati antennát most már általában a készülékek aljára helyezik.
-
idegen lény
őstag
válasz
martongunar #56227 üzenetére
A headsetek még rosszabbak, azok az egész fejet besugározzák.
-
martongunar
junior tag
válasz
idegen lény #56226 üzenetére
Ezek a matricák teljesen felesleges pénzkidobások, semmit nem érnek. Ki kell hangosítani a telefont és a fejtől távolabb tartani vagy headsetet kell használni.
Ez még mókás vezetékes telefonra konvertálja a mobilt. Meglepően jó a hangja, de sajnos nem olcsó. Meg helyhez is kötött. -
idegen lény
őstag
válasz
nuskingb #56224 üzenetére
Nem hiszem, hogy az okosságon múlna a fejfájás. Nekem a butatelefonálástól is megfájdul a fejem egy idő után. Vagy az okostelefonok jobban sugároznának? Miért? A Wi-Fi hullámok sajnos körülöttünk vannak állandóan, ha telefonálunk, ha nem. A telefonok sugárzáskibocsátására meg lehet kapni matricákat, amiket fel lehet ragasztani rájuk. Ezek állítólag megszüntetik azt. Egy felmérés szerint egyébként a kínai mobilok sugároznak a leginkább, Xiaomi és társaik.
[ Szerkesztve ]
-
nuskingb
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56223 üzenetére
Igen, megdöbbentő hogy mennyire kevés a lehetőség. Mintha szándékos is lenne, terelgetve ezzel az okoskodás irányába. Nem sikerült még olyan okostelefont használnom, amitől ne fájna a fejem pár perc beszélgetés után. Van készülékem, hiszen a funkciói hasznosak, amikor kell, 2 hetente 1-1 utazás alkalmával, azon kívül soha nem érzem szükségét. Nyilván unortodox vagyok.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nuskingb #56222 üzenetére
Csak hogy ne legyen félreértés.
Mind a három "ajánlott" készülék remekül működne itthon.
B8-at például nem is használ a Telekom...
Egyedül a QIN F21 Pro-val lehetnek problémák egyes helyeken. (elsősorban vidéken) mivel nem támogatja a B20-at. A többit igen. (nem EU piacra készült.)
Már többen vásároltak belőle a fórumon, így van róla visszajelzés és ezt leszámítva, korrekt darab.
Természetesen ennek utána kellene nézned, hogy ez neked problémát jelentene-e.
(már amennyiben egyáltalán gondolkodtál benne)Sajnos ilyen gyér a választék. Lenne igény ilyen "félokos" nyomógombos telefonokra, de valahogy nem akaródzik a gyártóknak csipkedniük magukat.
A QIN-ből még készült egy utód a 22 Pro, de az sem EU és bár pletykálták, de egyelőre nincs újabb modell.[ Szerkesztve ]
-
nuskingb
csendes tag
válasz
martongunar #56221 üzenetére
Igen, hasznos info...hála
-
martongunar
junior tag
válasz
nuskingb #56214 üzenetére
Ahogy a felhozatalt elnézem, mindenképp az AGM-re szavaznék. Olyan telefont meg nem ajánlanék, amiből bármelyik hazai 4G frekvencia hiányzik. B1, 3, 7, 8, 20, 28. Ha jól tudom, ezek vannak használatban. A 8, 20 és a 28 használatos pont a mélységi beltéri lefedésre, ezek közül bármelyik hiánya korlátozhatja a beltéri, vagy cellától távolabbi használatot.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
qltsar #56216 üzenetére
Valóban nem egy rossz darab. Sajnos nem is igazán találni hasonlót a kínálatban.
Így "akármennyit" kérhetnek érte.
Pedig jó lenne valami alternatíva a KaiOS készülékek helyett.nuskingb
Szívesen.
Jó szívvel egyiket sem, mivel mindegyiknek megvan a maga hátránya.
De mivel szükséged van a hotspotra, ezért kompromisszumot kell kötni.
Az AGM M7-et pont a mobilaréna és személy szerint Bog tesztelte.
Érdemes elolvasni, talán könnyebb lesz a választás.A három közül azt választanám, viszont nagyon magas az ára.
Blackview N1000 videóteszt.
AGM M7 videóbemutatóPéldául nézd át, hogy melyiknek a sebessége, kialakítása szimpatikus. A KaiOS nem egy villám. Neked elég lenne-e, illetve az AGM talán bumfordi kicsit, viszont azt lehet érintővel is kezelni.
Szükséged lenne-e asztali töltőre stb...
Előfordulhat, hogy a Qubo is tökéletesen elég a számodra, akkor meg felesleges többet kiadni.Vagy még opció lehet egy QIN F21 Pro.
Többféle kiadásban kapható:
Fekete-Fehér, memória mérete, Google Play támogatással vagy nélküle.[ Szerkesztve ]
-
nuskingb
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56215 üzenetére
A felsoroltak közül melyiket ajánlanád jó szívvel? Jelenleg a legolcsóbb Nokiát használom, nem is kellene semmi több, csak a hotspot szolgáltatás lenne fontos, minden mást a net megosztás miatt nyilván az okostelefonon tudnám intézni, ha annyira kell utazáskor...csakis akkor. Nem ismerem az általad linkelt termékeket, nyilván szeretnék egy megbízható alaptelefont, mert pl a nokia ultra gyönge térerőben, hangminőségben, 4g ide oda, márpedig ugyebár telefonálni szeretnék a telefonnal
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nuskingb #56214 üzenetére
Szia!
Qubo P280
KaiOS rendszerű. Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
Német Amazonról rendelhető kb. 57,72€ + szállítási költség:AGM M7 4G
Érintős és nyomógombos Mobiltelefon
Android rendszerű, IP68, Kártyafüggetlen, Dual Sim, Fekete, Wifi Hotspot, stb...Blackview N1000
KaiOS rendszerű, Ütésálló, 3300mAh akku, Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
A gyártó webshopjából rendelhető.[ Szerkesztve ]
-
nuskingb
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetekre, tapasztalatotokra lenne szükségem.
Olyan nyomógombos telefont keresek, ami hotspot képes, és kapható isVan egy okostelefon, ami sim nélkül kizárólag gps-ként van használva, és jó lenne neki a net utazás közben, s mindig át kell tegyem a nyomógombos telefonból a kártyát hogy működjön. Ezt a műveletet szeretném megspórolni, így olyan egyszerű gombos készüléket szeretnék venni, ami képes net megosztásra, de nem bízom a leírásokban, valódi tapasztalatra lenne szükségem. Más kritérium nagyon nincs, nyilván alap telefonálási képességek úgyis lesznek. Köszönöm
-
HoTaZo
addikt
válasz
Gyula1111 #56187 üzenetére
Mi, a legelején cseréltünk be egy fiókban elfekvő készüléket egy ilyen Nokia 110 4G-re. Szintén csak telefonálásra, de olyanokat reccsen bele a hangszóró amikor a másik fél beszél, hogy párom visszasírja az Evoleo-t.
A másik fél semmit nem hall ebből a reccsenésből, de mellette ülve is ijesztő a hang. -
hiddenroth
csendes tag
Milyen ársávban mozog manapság egy 8800 szürke? Hol érdemes és milyen fajta akkumulátort venni?
(Nem tudom ilyen kérdést fel lehet-e itt tenni, ha nem akkor majd nyilván törlitek.)
-
Fancy-boy
Topikgazda
Mindenkinek köszönöm, aki segített Gyula1111 kollégának megoldani a problémáját. Viszont teljesen zavaró és akár félrevezető lett volna itt hagyni a megoldáshoz vezető hozzászólás áradatot.
A 4G hang funkció aktiválásának mikéntje bekerül az összefoglalóba.
Akinek kérdése, véleménye van a Telekom szolgáltatásáról vagy magáról a 110 4G-ről az megteheti a megfelelő topikban.[ Szerkesztve ]
-
-
Gyula1111
csendes tag
Beüzemeltem a Telekomnál becserélt Nokia 110 4G 2023-ast.
Első körön azt mondom, alapszintű felhasználásra egészen elfogadható. Csakis alapszintre, ez rendkívül fontos!
Tehát SEMMILYEN olyan dolgot ne akarjunk vele, amihez internet kell. Mert az a része teljes gáz! Viszont telefonálni és sms-t írni tökéletesen megfelelő. 4G-vel tiszta, érthető, nem halk a beszéd, a csengőhang sem tragédia, ez ha szükséges kellően hangos is tud lenni. Nagyjából minden beállítható a profilokban, és vannak kifejezetten jól használható kiegészítők is.
Összehasonlítva a többi hasonló árfekvésű "termékkel", várakozásom ellenére most kellemesen csalódtam. -
Gyula1111
csendes tag
Bizonyára sokaknál nem a telefonálás a legfontosabb funkciója egy mai telefonnak.
Pl. egy munkatársam arról panaszkodott, hogy húha, gyorsan ki kell cserélnem a telefonomat, mert már csakis telefonálásra használható, másra nem.. Oké! Megértem, nincs ezzel semmi baj, nem vagyunk egyformák
De a tisztelt gyártók is megérthetnék végre, hogy bizony lenne igény arra, és nem is olyan kevés embernél, hogy a telefon fő funkció bizony a telefonálás lenne, és elég is, ha nagyjából csak azt tudja, de azt viszont kiváló minőségben, minden körülmények között tudnia kellene.
Mint ahogyan régen pontosan így volt ez. Nokia, Ericcson, Motorola, stb. tényleg komolyan vették ezt a kérdést.
Ma meg csak cinikusan bohóckodnak az egyszerű telefonokkal, sajnos még az olcsóbb okoskészülékekkel is gyakorta. -
Gyula1111
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56183 üzenetére
Köszi!
Közben Nokia lett belőle, kizárásos alapon, mert csak ez már volt készleten..
Originál dobozban kaptam, hamarosan meglátjuk, mit tud. Mindenesetre bárhogyan is, sokat nem bukok, ingyen adták. Illetve leadtam helyette egy akkuhibás Alcatel OT 1016G-t,
ha pedig ennek a szintjét hozza, már elégedett leszekMert a kis Alcatel egyszerűsége és primitívsége ellenére telefonálásra mindig, minden körülmények között KIVÁLÓ volt! Nem vicc.
-
Gyula1111
csendes tag
Véleményetek szerint a Telekomnál mos felkínált, régire becserélhető készülékek közül a Nokia 110 4G, vagy inkább a TCL 4043 4G az érdemesebb a hazavitelre?
-
Gyula1111
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56179 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Igen, az AGM M9 F változatáról van szó, szép narancssárga díszítéssel. Közel egy húszasért adják most.
Na ezek után meg is rendelem, és majd örömmel beszámolok, ha bárkit érdekel 🙂
Sokáig imádtam és használtam a Nokiákat, de azok a csúcs jó telefonok sajnos úgy tűnik, már örökre "fényt kaptak", azaz eltűntek az életünkből. A mostaniak pedig köszi, de inkább nem.. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Gyula1111 #56175 üzenetére
Szívesen!
A Nokia 150 csupán 2G képes, tehát nem lennél vele előrébb.
Házon belül lenne az AGM M6. Nagyobb akku, tovább bírná töltés nélkül, ritkábban kellene ezzel a részével foglalkozni, ha úgyis tartalék.
Illetve az M9-ből létezik egy F betűvel toldott verzió. M9F, mint Floating, vízen lebegő.
Pofás narancssárga kerettel.
Szerintem a 4G HMD-Nokiákkal se lennél előrébb. Legfeljebb a későbbi esetleges akku beszerezés lehet egyszerűbb.[ Szerkesztve ]
-
Gyula1111
csendes tag
válasz
martongunar #56177 üzenetére
Magyar cégtől rendelem, tapasztalataim szerint rendes debreceni társaság, a környékbeli cuccokat árulják.
-
Gyula1111
csendes tag
válasz
martongunar #56172 üzenetére
Köszi!
Egy ilyen telefon angolul is megfelel, hiszen egyszerű mint a Riga-lánc.
Lényeg, hogy ne legyen übergagyi. -
Gyula1111
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56152 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat! Szimpatikus az AMG M9 4G.
Igazából csak egy sima tartalék telefonnak kellene, kizárólag beszélni, esetleg SMS. A 4G miatt keresek, mert a régi (2G) gombos telefonjaim lehet, hogy hamarosan használhatatlanok lesznek a vételi gondok miatt.
Vagy szerinted jobban járnék egy Nokia 150-nel? Az még kinéz valahogyan.. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Gyula1111 #56171 üzenetére
Szia!
A mobilarénán is foglalkoznak az AGM készülékeivel, tehát nem egy ismeretlen márka.
Arra kell figyelni, hogy létezik belőle 2G változat is.
Az Amazonon találsz angolul felhasználói véleményeket és képeket a készülékről.
Talán így könnyebb lesz dönteni.
Vagy ha elbizonytalanodtál, nyugodtan írd le, hogy mi alapján választottad ezt a készüléket, hátha lehetne még ajánlani mellé valamit.[ Szerkesztve ]
-
Gyula1111
csendes tag
Sziasztok!
Az AGM M9 4G telefonnal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Nem ismerem ezt a márkát, kb. mit várhatok tőle? -
-
idegen lény
őstag
válasz
Fancy-boy #56167 üzenetére
Így már jobban hangzik, a 2G-s típusát linkelted. Miért nem írják, hogy milyen a kamerája? 0,3 Mpx? Az nagyon gyengus. Az 1000 mAh sem valami fényes. Amúgy nagyon tetszik, de 25 ezer sok ezért. Az okostelefonjaik tényleg olyan sallangmentesek, ahogy azt a marketingjük sugallja?
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
idegen lény
őstag
válasz
Fancy-boy #56161 üzenetére
Az nem hiba, hanem feature. Az oldalára tettek két nagy hangerőszabályzó gombot, szerintem ezt nem lehet szoftveresen javítani. Anyám sokszor lehalkította nullára, mert ott fogta meg a telefont, és panaszkodott, hogy nem csörög a telefon. Ha megnyomod, leviszi a hangerőt, akkor is, ha passzív állapotban van. Állandóan ellenőrizni kell, hogy nincs-e véletlenül lehalkítva. Nagyon idegesítő. A memóriakártyát meg nem látja, nem működik benne.
Ez a pici Beafon nagyon tetszik, csak ennyit nem ér a tudása. Nem értem, miért árulnak még 2G-s telefonokat, pláne ennyiért. Vagyis értem, de nem kéne tenniük.
[ Szerkesztve ]
-
minek?:S
őstag
válasz
Fancy-boy #56164 üzenetére
Közben sikerült vele beszélnem, és végül is azt javasoltam neki, amit te is írtál, hogy ha van lehetőségem személyesen is megtapogatom egy MM-ban, aztán próbaképp megveszem neki és, ha nem tetszik, akkor is legrosszabb esetben élünk az elállással és az általad linkelt C2-05-öt nézzük meg, de ez ügyben úgyis vissza térnék majd.
Köszönöm a segítséget. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
minek?:S #56163 üzenetére
Azokat nem érdemes nézni.
Az újak így néznek ki. Fóliás kijelzővel és kamerával.
Nem kínai felújítottak:- Nokia C2-05 Pink
- Nokia C2-05 Grey
- Nokia 7230 Slide Pink
- Nokia 7230 Slide GreyAmi említést érdemel, hogy ezekben nincsen magyar nyelv, de az megoldható egy szoftverfrissítéssel. (akár tudok benne segíteni)
Meg ugye 4G támogatás sincs.A Nokia 2660-at végül is meglehet próbálni 14 napos elállással.
Külön kapható hozzá asztali tartó/töltő:[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz
Fancy-boy #56161 üzenetére
Abszolút nem kritérium a hajtogathatóság, csak a 7230-ból kiindulva gondoltam. Előtte volt neki egy 2760 és annak a kijelzője pl nagyon kicsi volt neki, csak ennek a 2660-nak a 2,8-as kijelzője nagyobb azért jóval nagyobb. A múltkor átdobott nekem két linket:
Igazából az elsőt élből kizárom, mert egyáltalán nem győzött meg a hitelességéről a webshop. Az ebay-es meg kérdéses nekem, hogy mennyire eredeti(és van e benne magyar nyelv).
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
minek?:S #56159 üzenetére
Szia!
Sajnos ahhoz hasonlót már nem gyártanak. Az még Nokia volt és Series40 platformot használt.
A slide telók pedig teljesen kikoptak.
Borsos áron még lehetne találni új (régi készletből) 7230-at.
Vagy a mostani kínálatból választasz valamit. A 2660 nem a legjobb típus.
Azt jó lenne tudni, hogy azóta megoldásra került-e a legnagyobb hibája: [link]
Létezik belőle a Barbie kiadás, ami pár hónapja került a piacra. Kérdés, hogy javítottak-e rajta valamit szoftveresen.Ha olyan telefont szeretnél ami extravagáns akkor a Beafon kinyitható Fold készüléke: [link]
De gondolom ez meg azért nem tetszene, mert nagygombos.(időseknek készült)Mindenképpen ilyen csiki-csuki kialakításút szeretnél?
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Jack72 #56157 üzenetére
Szia!
Szükséged lenne 4G-re?
Mert amennyiben elég a 2G, akkor az EVOLVEO StrongPhone H1 készülékben 5000mAh akku van.
Egy hónap alatt sem merül le.
Tartaléknak tökéletes lehet. Persze nem kis darab. Van súlya is.De ha már felhoztad a Nokiát, akkor a 215 4G. (2024 - kamera nélküli)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv!
Édesanyámnak szeretnék nézni valami egyszerű kis nyomógombos telefont, kizárólag telefonálgatásra. Jelenleg 2009. decembere óta egy Nokia 7230 a szerencsés és nem is cserélné le, ha nem merülne gyorsan az aksija(volt már benne cserélve). Van bármi ehhez hasonló telefon? Slide telefont pl. nem is találtam, egyedül a Nokia 2660 az, ami kicsit kilóg a sorból és -nekem- szimpatikus is.
Nyilván hosszú táv lenne a cél, multimédiás képességek nem fontosak, mert arra van okostelefonja, de hívásokhoz ragaszkodik a klasszikus vonalhoz(már csak azért is, mert elég hetente tölteni).
Előre is köszi! -
Jack72
aktív tag
Tiszteletem. Tartaléktelónak kellene egy hagyományos telefon.
- Árkategória. Max: 40K de ha nagyon tuti az ajánlat, akkor feljebb is mehetünk.
- Használt vagy új? Csak új és független.
- Hol vennéd meg? Csak hazai boltból.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszútávra.
- Mire használnád? Csak telefonálásra.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Jó zárt is.
- Milyen kialakítású telefont keresel? Lapos, olyan mint például a Nokia 225 volt anno.
Ami fontos még, hogy minél nagyobb legyen a képernyő. -
Fancy-boy
Topikgazda
Visszakanyarodva a topik témájához.
A Telekom meghosszabbította a készülékcsere programot a készlet erejéig vagy visszavonásig. Az összefoglalót ennek megfelelően módosítottam.
Ami újdonság, hogy az eddig kizárólag nyomógombos készülékek mellé bekerült egy érintős is:[ Szerkesztve ]
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
arcszesz #56151 üzenetére
A felhasználó készülék hibára utal, ami lehetséges. Pontosabban azt írta, hogy lefagy a készülék a hívás fogadásakor...
Nyilván a szolgáltatóknak (és sokan másoknak) az az érdeke, hogy váltsál okostelefonra.
Nem fogja azt mondani, hogy használd a 2G-t...az "ingyen" telókat sem véletlenül osztogatták.
Én nem ajánlanék senkinek olyan készüléket, ami szoftveresen instabil és az alapvető funkciókra alkalmatlan lehet.
Maradjunk annyiban, hogy hosszútávra sem a myPhone az ideális választás. 4G képesség ide vagy oda. -
arcszesz
aktív tag
válasz
idegen lény #56150 üzenetére
Ott nem jönnek meg a hívások ahol valamilyen hálózati probléma van. Nem készülék függő. Nálam a 2G hívások nem szoktak mindig felépülni. A szolgáltató szakértője mondta vegyek 4G telefont mert nálam már soha többet nem lesz használható 2G hálózat.
Máshol viszont a 2G jó, 4G lefedettség meg nem nagyon van. Sok helyen meg egyik sincs igazán.
Én már nem ajánlanék senkinek 2G telefont megvételre. Azok az idők már elmúltak.
[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
Topikgazda
Örülök, hogy sikerült választani.
A Myphone-t érdemes tesztelgetni, mert az Amazonon egyes felhasználók írtak negatív véleményeket. Például nem mindegyik hívást fogadja a készülék, 3 hónap után nem tölt, meg kilazult a SIM foglalat: [link]
Persze szinte mindegyik készüléknél előfordulnak hibák.[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz
Fancy-boy #56147 üzenetére
Köszi, de pont volt a Mediamarktban és csaptam le a Myphone 4610-re.
A 366 kapcsán az extra gombok szerintem hátrány lenne. Apám ujjait flex és hegesztő edzette meg, szóval ezesetben a kevesebb több elv érvényesül.
A 215 kapcsán a 2G miatt remegnék. Persze nem akkora összeg, hogy fájjon a cseréje, de apám nehezen szokta meg az előzőt is. Ők nem olyan technikai affinitásúak, mint mi. Még a billentyűzár is egy átok, de nehezen megértette a létjogosultságát.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
A Nokia 105-ből létezik 4G változat is, de egy Emporia után ami nagygombos, nem feltétlenül ilyet kellene venni.
Én egy Dorot javasolnék.
A 366 vagy a 215.A 215 a legegyszerűbb kialakítású, kamera nélkül. Bevált típus.
A 366 4 gyorsgommbal is rendelkezik, nagyobb felbontású kijelzővel, + kamera.[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
arcszesz #56141 üzenetére
Nem az összegről beszélek, hanem a környezetről. Az elektronikai hulladékról.
Akinek nem inge, nem veszi magára, de nem árt kicsit tágabban szemlélni a világot és nem csak azt nézni, hogy saját magadnak mi a jó.
Illetve vannak akik nagyon ragaszkodnak az éppen használt típushoz, akkor mégiscsak egyszerűbb kicserélni az akkut, mint megszokni egy új készüléket. -
Churpik
tag
válasz
idegen lény #56142 üzenetére
Nekem is van egy 2014-ben vett OT228-as, kicsit karcos ugyan, de hibátlanul működik. Persze a 1068D óta hanyagolva van.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
idegen lény #56142 üzenetére
Vigyázol a dolgaidra.
A Halo Easy is makulátlan állapotban van 4 év után. Bármelyik sarkon tudnék hozzá új akkut venni. A TCL 4041-ben is ugyanaz az akku van. Meg még 100+ másik fajtában. Elavult a hálózati szabványa ezért selejteztem le.
-
idegen lény
őstag
válasz
arcszesz #56141 üzenetére
Az Auchanban 2013. június 17-én vettem 1990 forintért, amiből 400 Ft lebeszélhető volt, Alcatel OT316-ot, kettőt is. A mai napig azokat használom, hibátlanok és úgy néznek ki, mint újonnan. Picit már gyakrabban kell újratöltenem, de még így is sokkal ritkábban, mint egy okosat kéne.
[ Szerkesztve ]
-
arcszesz
aktív tag
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
idegen lény #56139 üzenetére
Talán azért nem, mert így eltudják adni a következő "utód" készüléket.
Akku helyett kénytelen leszel telefont vásárolni.
A HMD-nél több típus ugyanazt az akkut használja. Jóval könnyebb lesz találni.Az jó.
Mert a Nokia nem gyárt telefonokat...[ Szerkesztve ]
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
idegen lény #56133 üzenetére
A MediaMarktban már 20+ éve is ki voltak állítva "nyomogatásra" az aktuális készülékek.
Meg nyilván kérésre a kezébe adják. Milyen bolt lenne az, ahol nem nézheted meg a terméket, mielőtt kifizeted?
Butatelefon pedig nem létezik. Számomra ilyen nincs. Feature phone inkább.
Mennyivel színvonalasabb így...[ Szerkesztve ]
-
arcszesz
aktív tag
válasz
idegen lény #56135 üzenetére
Független persze. Bármilyen sim-mel használhatod.
Előző telóm egy Halo easy volt. Tipikus nagyitelefon tűzpiros színben. Szerettem, nagyon praktikus volt. Csak azért cseréltem le mert kezdett fogyni a 2G hálózat a környékemen és már púpos volt az akkuja.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
-
arcszesz
aktív tag
válasz
idegen lény #56133 üzenetére
Igen, MediaMarkt. Adtak hozzá ajándék One Tuti simet is.
Butatelefonnak látszó butatetefon.
Rádiónak van belső antennája. Nem kell fülhallgató.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
arcszesz #56132 üzenetére
Engedték, hogy próbálgasd?
MediaMarkt? Hát, ez pont úgy is néz ki, mint egy butatelefon, és még az akkuja is gyengébb, persze a kijelzője is kisebb. Nekem vékony ujjaim vannak, nem zavarnának a gombok, amúgy sem szoktam telefonálni. Az szuper, hogy jó a menüje, én is utálom a Nokiáét, anyámnak meg végképp túlbonyolított.
Na de lehet-e hallgatni a rádióját fülhallgató nélkül? Már csak ez érdekel.[ Szerkesztve ]
-
arcszesz
aktív tag
válasz
idegen lény #56128 üzenetére
Boltban sokat próbálgattam a halo 4-et. Végül nem vettem meg. Nekem túl nagy, nem fér bele a zsebembe. Másrészt az ergonómiája sem megfelelő. A kijelző feleslegesen túl nagy, rendes billentyűzet viszont már nem fért rá. Nagyon össze van nyomva a billentyűzet és egyben vannak a gombok. Nehéz és kényelmetlen a használata főleg egy kézzel.
Végül a myPhone 6410 LTE-t vettem és nem bántam meg. [link] Jó kis teló. Jó arányos kijelző és billentyűzet. Kényelmes a használata. Menüje Nokiákhoz képest felüdülés. Hangszórók is megfelelőek. Elégedett vagyok vele. A gyári 2 csengőhang nem sok, raktam még rá netről mp3-akat. Más kifogásom nincs vele.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Igen, az nekem is tetszik, az anyám a mai napig képtelen kezelni a flipes Nokia 2660-on a négy irányú OK-gombot. Ilyen áron 3,5"-on 320 x 480-as felbontást még nem láttam, pláne nem 2 Mpx-es kamerával és ilyen brutál akkuval. Ekkora kijelzővel már nem is látszik butatelefonnak, nem kell vele szégyenkezni. Azt nem tudom, hogy a rádiója hallgatható-e fülhallgató nélkül, az még jó lenne. Találsz róla videókat, nekem nincs ilyenem, de 14 napig visszaviheted, ha nem tetszik. Vagy csak három napig?
-
Louro
őstag
válasz
idegen lény #56128 üzenetére
Hosszútávon terveznénk vele. A MyPhone-t is néztem pont ma. Eddig Evolveokat néztem, de szembejött a Nokia 105 is. Ha nem lenne ennyire olvashatatlan a gombok felirata, még azon is elgondolkodnék. De meglesem ezt a MyPhone Halo 4-et. Különösem jó, hogy nem 4 irányú navigációs gombja van. Köszönöm!
-
Louro
őstag
-
idegen lény
őstag
Lehet még használni a 2G-t is (talán pár évig is?), de hosszabb távra érdemesebb 4G-t szerezni, már csak azért is, mert sokkal érthetőbb a beszédhangja. Az SOS gomb véletlen megnyomása nem okoz problémát, ha nincs hozzá szám beállítva. Magamnak egy ilyet vennék: [link] [link] Ő ugyan nem javasolja a megvételét, ám az nem derült ki számomra, hogy miért nem.
Valószínűleg túl drágának találta.
-
Louro
őstag
Sziasztok! 60+ szülőnek, aki rosszul is lát milyen mobilt ajánlotok? A régi hangszórója meghalt, így telefonálni nem lehet vele. Evolveo és Nokia 105 néztem, de 4G-re nem képesek, így nem tudom lehet-e itthon velük telefonálni.
Új, max. 25000-ig van esetleg értelmes ajánlat? Kevés gomb előnyös, kamera még nem baj, ha nincs. Csak hívást fogadni, indítani kell neki. SMS is csak nyűg. SOS gomb sem kell, mert a szatyorban mindig valami megnyomta eleinte. Hamar ki kellett kapcsolni azt a funkciót. Zsebben nem hajlandó hordani valamiért.
Előző egy Emporia volt, amit legalább 7 éve nyúzott már.
-
Fancy-boy
Topikgazda
A 8210 4G már kifutott.
eMAG partnertől szürkeimportos készüléket lehet szerezni, magyar nyelv nélkül.
A HMD féle 6310 pedig legfeljebb 2G képes és nem egy minőségi termék.
A 3210 4G-t mondanám.Az Amazonon összességében dicsérik a hangminőségét.
Persze ez szubjektív, hogy kinek mi a jó.
Sprachqualität:[ Szerkesztve ]
-
CP111
aktív tag
A most kapható Nokia 3210 , 6310 és 8210 trióból melyiknek jobb a hangszórója telefonálásra?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Zolee__ #56118 üzenetére
Szia!
Pontos információval a Beafon ügyfélszolgálata tud szolgálni.
E-mail elérhetőségük: service@beafon.com
De több hasonló típust megnéztem a gyártótól és világítanak a fel-lerakó gombok.
Sajnos pont erről a modellről nem találtam videót.
Bizonyára ebből sem spórolták ki, de azért jobb megkérdezni.Vagy a B-verzió, hogy berendeled online és visszaküldöd ha nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee__
csendes tag
Sziasztok
Nem tudja valaki esetleg hogy a beafon sl605-nél a gomboknak van rendes háttérvilágítása? Úgy értem hogy minden gombnak van?Mert volt régen egy samsung összecsukható telefonom és azon csak a számok voltak megvilágítva,és nagyon idegesítő volt hogy a hívás gombokat sötétben nem lehetett látni. -
Genova1983
tag
válasz
idegen lény #56116 üzenetére
Van. Google Mapsen útvonalat tervezni,navigálni is lehet vele.
-
idegen lény
őstag
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Genova1983 #56106 üzenetére
Honnan rendelted, ha szabad kérdezni?
Az Alzánál már kifutott. -
idegen lény
őstag
válasz
Fancy-boy #56111 üzenetére
[TCL OneTouch 4042S] Első ránézésre nekem is egyszerűbbnek, áttekinthetőbbnek tűnik a menüje, mint a flipes Nokiának, de nagyon nem ment bele. Az ördög meg a részletekben lakozik. És nem gyűjt rólad adatokat, mint a Mocor.
Pedig az adatlapja szerint ez is Mocor, de az árukeresőn Gábor szerint nem az, hanem ThreadX, akármi is legyen az. Tehát ez a Mocor nem az a Mocor, legalábbis nem a mocorgós Mocor.
A hangja tényleg sokkal gyengébbnek tűnik, mint a Nokiának, de szerintem minden butatelefon ilyen halk a tízezres kategóriában, a Nokia meg ugye már húszezres kategória.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon #56103 üzenetére
"A HMD esetében ez a rész sem egy agyafúrt akadálypálya, és hát, főhősünk intelligenciáját ismerve, simán veszi ezt az apró kihívást."
Egy kissé elvesztettem a fonalat.
Én figyeltem arra, hogy mit írt korábban, ezért válaszoltam azt, amit.De engedelmeddel idézném a HMD készülékekre vonatkozó megállapítását:
"nem jó. Bonyolult, látszik, hogy aki tervezte, az egy idióta volt. Nem tudok rá mást mondani."Amit viszont igazán tudni szeretnék, hogy ha quailstorm szerint a TCL meg a HMD telók kezelése egyforma, akkor janeszgol mit látott bonyolultnak a Nokiánál és mitől lenne egyszerűbb a TCL?
Egy egy újévi fejtörő... Ki oldja meg?
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #56108 üzenetére
A stílusom miatt egyre kevésbé gondolom azt, hogy valaki kedvel itt engem (magamon kívül ofc). De köszönöm!
Pénteken vagy a hétvégén átveszem a TCL-t. Meglátjuk.BUÉK mindenkinek! Pláne annak, aki kedvel. (Szórványos, de fontos tapsolások hallatszanak.)
-
Flex77
csendes tag
válasz
idegen lény #56101 üzenetére
Köszönöm.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Luck Dragon #56103 üzenetére
Tetszett az a rész, hogy intelligensnek tartasz. Azt nem írtam az első hozzászólásban, nem magamnak lesz, hanem muteromnak. Csak hívás és sms írás, de leinkább sms olvasás. Minél gyorsabban és egyszerűen lehessen névjegyet felvenni, törölni, híváslistát törölni, sms-t olvasni, írni, törölni.
Meg mivel manapság megszaporodtak ezek a külföldi hívások, ezért egy számot a híváslistából blokklistára tenni. -
Genova1983
tag
Ma megérkezett a Blackview N1000,ami a leharcolt 8110 utódja lesz.
Első tapasztalatok:
A 8110-hez képest óriási,főleg vastagságban,de több mint kétszer nagyobb akku van benne
Szebb kijelző,ugyanolyan fényerő szinten sokkal fényesebb,jobban olvasható
Jobban használható a billentyűzet,8110-en nagyon egybe van az egész a flip alatt
Saját hangerő gombok is vannak,ennek külön örülök
Pörgősebbnek tűnik,a dupla RAM azért biztos jót tesz nekiDe majd aktív használat mellett elválik hogyan teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz
idegen lény #56092 üzenetére
Megrendeltem és a héten átveszem a TCL-t. Néztem ezt a Myphone-t. De a billentyűzete eybe folyt, illetve túl sok funkció van benne, túlbonyolított. Maradok annál a TCL-nél, az tök jó.
Anyámnak lesz, mivel a Lumia 630-at lecserélem neki egy S21-re, viszont mivel a Lumia melletti Nokia 105 is microusb-s (meg egy kalap szar), így azt is lecserélem neki, hogy mindkettő Type-C csatis legyen.
(Karácsonykor gondoltam arra, hogy az iStyle-ból veszek neki egy iPhone 13-at, de nem akartam megszívatni a lightning csatival. Tudom még sokan használják azt, nekem is van ilyen kábelem, de nem!!!)[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz
Fancy-boy #56096 üzenetére
Hibás a leírása. Csak 0.3 MP a kamerája, nem 2 MP. Nagy különbség! Pedig ennyi pénzért már igazán tehettek volna bele egy használható 2 MP-est. Ami még nem tetszik benne, hogy az oldalára tették a lámpa gombját, ha az véletlenül bekapcsolódik, hamar lemeríti az akksit, akkor hiába a 2500 mAh.
Az RGB-t is fontos volt beletenni. Pont egy munkástelefonba![ Szerkesztve ]
-
válasz
Fancy-boy #56093 üzenetére
Ahogy főhősünk is mondaná: „Telefon kezelés – hívás, SMS írás, semmi más!”
A HMD esetében ez a rész sem egy agyafúrt akadálypálya, és hát, főhősünk intelligenciáját ismerve, simán veszi ezt az apró kihívást.
Egyébként is, miért kószálna más menüpontokban, ha már az elején tisztázta: hívás, üzenet, és pont!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Dell notebook topic
- iPhone topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Csak egyfajta 5G-t támogat majd az új iPhone SE
- TCL LCD és LED TV-k