- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Analóg fényképezés
- VR topik
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nagyon is lát fantáziát a Socket AM4-ben az ASRock
-
PROHARDVER!
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nobela
üzenetére
Szívesen!
"pusztán telefonálásra nem nagyon látok különbséget"
Azért vannak. Akár elsőre láthatatlanok, amik a telefonálást is megkönnyítik:
- Nagyobb méretű billentyűzet
- Jobb anyagminőség
- Minőségibb mikrofon/hangszóró páros
- Nagyobb méretű és felbontású kijelző is előny lehet. Jobban látható ki hív.Persze mindkettővel lehet telefonálni. És a 225 4G sem a csúcs.
A MOBIOLA MB900 4G nem egy rossz vétel.
Meg vannak még további ajánlható strapa telefonok, de mivel az nem játszik, így nagyjából ez a választék. -
nobela
senior tag
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nobela
üzenetére
Azért ha nem akarod nagyon gyakran tölteni és valamennyire strapabíró is legyen, akkor inkább ne a legolcsóbbat keresd:
Például: Mobiola MB510 TitanX 4G
Vagy ha "Nokia" akkor a Nokia 225 4G. -
nobela
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszi. Ezek Nokia néven is ugyanazok a modellek? Mert jellemzően így látom őket.
-
nobela
senior tag
Sziasztok, nagyon komoly multinál kiderült hogy nem adnak telefont, csak SIM kártyát
Most mindegy hogy erről mit gondolok, mi az a legolcsóbb hagyományos nyomógombos mobil amit érdemes megvenni KIZÁRÓLAG telefonálási célra?
Napi 15-20 hívás max, semmi funkció nem kell csak telefonkönyv. Normális hívási minőség azért jó lenne. Előre is köszi.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Biztos, hogy nem, de nyilván megoldható máshogy.
Egyébként a Proshopnál már kapható a készülék.
A Reddit oldalon osztják a tapasztalatokat.Összefoglalva: Nem lehet appokat telepíteni, ezért sokan csalódottak.
De mivel "focus is privacy" ezért ez normális.
WhatsApp sincs, viszont Threema az van. (adatvédelem szempontjából megfelelőbb) -
ledgeri
nagyúr
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Na mostmár meg is nézegettem őket, és hát wow...
Vörösfény, tetszik.
A Mobiolákat láttam, mert valakinek már ajánlottad!
Az alisok, meg... nem gondotam volna, hogy itt látok újból egy "jól útból elrakott" front kamerát. Mondjuk furi, hogy egy teló, de kért OS setup, vagy nem is tudom... de na, az említett nyert telómon is graphineOS fut.
Azért az utóbbiak azért mossák a topik nevét elfele
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
ledgeri
üzenetére
"Na ilyen felállásban is "rosszak a rosszak"?"
Nekem egyik sem kellene onnan a Telekomos választékból.
Amin elgondolkodnék a jelenleg kapható modellek közül:- HMD Terra M
- Mobiola MB510
- Mobiola MB520
- QIN F21 Pro
- QIN F22 Pro
- QIN F25 Pro -
Rusher4587
tag
válasz
Poplacsek
üzenetére
Köszi a beszámolót!
Megírod majd légyszi, hogy SIM-mel hogy bírja?
Amúgy ez normális merülési szint szerintetek?
Más:
AGM M7/M8/M11-el, főleg a hangminőséggel, beszédhangszóróval van valakinek tapasztalata?
Mobiolán kívül ezeket találtam a piacon, amik még szimpatikusak első ránézésre a billentyűzet, akksi miatt. -
Poplacsek
senior tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Mobilola MB900 4G az első 100%-ra való töltést követően kb. 60 óra múlva merült 50%-ra, úgy hogy közben minimális 5-10 percet világított a kijelző és nem volt benne SIM.
Ma beüzemeltük, jó kis készülék, tetszik!Full magyarítás, 3 méretben állítható jó nagy betűk, nagyon tiszta és hangos beszédhang, nagy gombok, szép IPS kijelző, töltőállvány.

-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
A Wifi miatt eléggé leszűkül az ajánlható készülékek listája:
- AGM M11
- Nokia 6300 4G
- AGM M7
- Energizer E288S
- JCB Tradesman 3 4GUtóbbi két modell külföldről beszerezhető,(Amazon) de szállítanak Magyarországra és rendelkeznek magyar menüvel is.
Vagy Kínából rendelhető:
-
ledgeri
nagyúr
válasz
5-ös kezelő
üzenetére

#56695 Fancy-boy
Volt 3 telóm,
-1 a telefon, mint telekommunikációs eszköz, 20 éves számmal, amin alig hívnak. De dual sim-es. (Vettem)
-1 régi, stanby-os, a másodfaktoros SMS fogadós, senki sem ismeri a számot. (Kaptam csak úgy fiókmélyról)
-1 modern, offline, egy "őrzős, évente töltős számmal", de ez a multimédiás, kuckóban filmnézős. (nyertem)A multimédiásnak használt az ha hálón van, hiába minden alapon, semmi net, de érezhetően merül, így az offline, és még úgy is hamarabb merült mint a másik kettő.
A Standby-os, valahogy az bírja a legtovább, hiába az a legidősebb (2015-ös).
A Dual-sim-es a kettő között volt, de az is 2016-os. Most télen épp hívogattam valakit, és megszűnt létezni 30%-os aktuállis kijelzettégű akkuval. Ha meg újat raktam bele, akkor a proci melegedet annyira, hogy prociburkolat>pici légköz>burkolat>pici légköz>tok utvonalon is "fúú ez meleg" érzetű -és el nem indult állapotban értendő.
Meghallt.Volt egyszer-kétszer mikor a dualsim jól jott.. Most meg, oké az offline sim kikerült, az offlinetelóba belement a stanby-sim, de offline, és a standby telóba ment a kommunnikálós. Elveszíteni 2 sim portot picit "nem megszokott", ha "semi-luxus" is hogy "belefért". Nem tudom, hogy a telkomos, vagy a stanby helyre nézzek új telefont, ha egyáltalán kell-e...
Na ilyen felállásban is "rosszak a rosszak"?
Na most bánom, hogy egy "3 hónapra kölcson", majd "áá maradjon, nem kell vissza" dualsimes okostelót eladtam, mert "van elég"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
oz82
senior tag
Sziasztok,
édesanyámnak keresek 4G/Wifi azaz mobil hotspot képes mobiltelefont. Milyeneket tudttok ajánlani?
Köszi
P. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
bozsozso
üzenetére
Szia,
A Mobiola MB510 TitanX 4G beleférne a keretbe? (akciós 19.490 Ft)
- 2500 mAh kapacitású akkumulátor
- Névjegy: 1500 entries + SIM memory
- SMS: 500 + SIM memory
- IPS kijelző
- Zseblámpa
- Hívásrögzítés
- Feketében is elérhető -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
4G-s nyomógombos mobilt keresünk a cégnél. Fontos lenne a hosszú üzemidő illetve elég sok névjegyet kell bele rögzíteni sim-en már nem férünk. Könnyű kezelhetőség is fontos, lehet akár nagyi telefon is nem lényeges kinézet sem. Több darabot vásárolnánk, de túl sokat nem akarunk rá áldozni. Hosszú távrs tervezünk vele, mindenképpen magyarországi számlás vásárlás szükséges.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Innen melyiket, ha kéne egy "csak legyen egy"? kérdéssel jöttem, de a "TCL híresen rosszak, a Nokiák meg gyorsan merülnek." picit leölte a kedvem!

-
S+M
újonc
Köszönöm a segítségüket! Megpróbálom a Titant.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Poplacsek
üzenetére
Az Alzán összességében pozitív vélemények olvashatóak a készülékről, bár nincsen külön kiemelve a készenléti ideje.
Próba szerencse.Vagy vehetnél neki egy kimondottan strapa telót, nagy méretű akkuval.
Mobiola MB520 TitanX 4G
6000 mAh kapacitású akkumulátorral.
(beépített, így nem fog kirepülni egy esetleges leejtéskor)
Fekete színben is elérhető. -
qltsar
veterán
válasz
quailstorm
üzenetére
Teljesen jogos, koszonom a helyesbitest
!Nehez szituacio, ahogy emlitetted, kb. az marad, valaszthat az ember, hogy melyik kezebe harapjon bele kompromisszumok teren.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Külföldről lehet szerezni régi készletből Új Nokia 515, 301, 206, 208 készülékeket.
Ezek az utolsó S40 telefonok az eredeti Nokiától.
Az 515 már arany áras újonnan. (mások is tudják mi a jó)
Hamarosan megjelenik a HMD/Nokia Terra M. Azzal lehet majd tenni egy próbát.Esetleg próba Nokia 6300 4G KaiOS rendszerű, de valószínűleg nem felelne meg.
-
quailstorm
félisten
válasz
qltsar
üzenetére
Az 515-höz képest az MTK alapú S30+ is óriási visszalépés lesz és a Bluetooth kihangosító terén sem jók. Lapozz vissza 13 évet itt a topicban, az elején konkrétan egyáltalán nem ment rajta. A 3310 2017 körülre sikerült kikalapálni.
A 208 az jó lehet, mert kb. ugyanaz a platform mint az 515. Az még rendes Nokia Series 40.
Aki erre érzékeny, annak az S30+ nem lesz jó se MTK Nucleus se Unisoc Mocor alapokon. Valószínűleg a KaiOS-től is csak agyvérzést kapna, meg amúgy az is már egy halott platform Európában. Talán még Indiában próbálkoznak vele de már ide nem ér el egy ideje. Maradt az Androidos gombos telefon, vagy a retro amíg van 2G. -
qltsar
veterán
Van igenyed a 4G-re, vagy "kibekkekned" egy hasonloval, amig megszunik itthon a 2G?
Azert kerdezem, mert nemreg sikerult 2db hasznalaton kivuli klasszikus telefont behuznom a csaladtol
, nekem megfelel a 4G modell Nokia (HMD) 220 es egy Nokia (MS) 208.A kijelzo eg es fold sajnos a "butabb" javara, es nyilvan a 208 nem tud 4G-hez csatlakozni, de a rendszer eg es fold.
Ha ragaszkodsz a "jobb / osszeszedettebb" rendszerhez, akar ez, vagy egy masik S30-at futtato jo valasztas lehet, a MOCOR / RTOS nagyon buta ehhez kepest.
Elvileg akksit siman lehet hozza / hozzajuk venni, a tobbi (kijelzo, 2G only) pedig kompromisszumkepesseg kerdese.
-
S+M
újonc
Jó estét kívánok!
Csaknem 20 éve használok nyomógombos NOKIA mobiltelefont. Nagyon meg vagyok elégedve velük. Az utolsó készülékemet immár 8 éve használom, és már akkor használtan kaptam. Ez egy NOKIA 515-ös. Most azonban már egyre többször kikapcsol magától, elejti a vonalat. A 8 év alatt pár dolgot ki kellett benne cserélnem, de nagyon jól működött.
Azóta már családtagjaimnak - időseknek, gyerekeknek - vettem már pár nyomógombos készüléket, és egy hónapja magamnak is.
Azonban tudásban a nyomába sem érhetnek a régi készüléknek.
Próbáltam a termékleírásokból tájékozódni, de azok a paraméterek, amelyek nekem fontosak, azok nem jelennek meg sehol sem.
Fontos nekem a névjegytár. Hogy legalább 1000 névjegyet fel lehessen bele venni. Akár hosszabb egyéb adatokkal is szerkeszthető legyen. Fontos a naptár funkció. Hogy az is jól szerkeszthető legyen. Másolhatóak legyenek az adatai. Lehessen benne csendes, csengetés nélküli bejegyzést tenni.
Szeretem benne a rádiót. Illetve fontos a Bluetooth is. Az 515-ös v3,x rendszere nagyon gyorsan, jól kapcsolódott más eszközökhöz. A 2660-as 4.2-es Bluetooth-ja nem akar rendesen működni több készülékkel sem.
Nekem az internetes szolgáltatás nem igazán fontos, mert azt jobban szeretem más készülékről intézni.
Egyszóval, valami olyan nyomógombos készüléket keresek, ami legalább hasonlít tudásban a tíz éves korábbi készülékhez.
Ebben szeretném a segítségét kérni! -
Poplacsek
senior tag
74 éves apukámnak vennék egy új telefont, mert a régi Alcatel 2003G-t már jól leharcolta (fizikai melózik egész nap), a gombjain már semmi felirat..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Létezik olyan -nem túl nagy méretű és nem kihajtható kivitelű- teló manapság, aminek kopásállóak a gombjai? Olyan aminél a gombok felső átlátszó műanyag rétege alatt vannak a feliratai és nem felületi festésű? -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Csaby25
üzenetére
A nagygombos (időstelefon) kialakítás ezek szerint nem szempont?
Esetleg ha hosszabb távra tervezel, akkor már érdemesebb 4G készüléket választani.Nekem ez az újkori 6310 nagyon nem szimpatikus. Mondjuk Én az eredeti 6310-hez hasonlítva mondom.
Egy töltőbölcsős, nagyobb gombos, hosszú akkuidős telefon talán jobb lenne egy 75 éves embernek. Mint az a Mobiola amit linkeltem, de az altexnél nem elérhető.
Mindenesetre ha személyesen vásárolsz, akkor is érdemes online előre megrendelni és akkor él a 14 napos elállás. -
Csaby25
őstag
Sziasztok. 75 éves férfinak szeretnék vásárolni egy hagyományos telefont.
A lényeg hogy könnyen kezelhető és jó legyen a hangminőség. Tudtok ajánlani valamit innen? [link]
Köszönöm! -
Churpik
aktív tag
válasz
aquark
üzenetére
Nem vezetik ki, technikailag ez jelenleg nem lehetséges, ne ülj fel a pletykáknak.
Rendszeresen előkerül ez a 2G kivezetés téma, és mindig ideírjuk, hogy az összes pénztárgép 2G-n kommunikál. És nem lesz államilag finanszírozott kötelező pénztárgépcsere az elkövetkező x+5 évben (mint amilyen 2014-ben volt). Még a gyártók sem lettek felkérve 4G-s pénztárgépek tervezésére. A ma megvett pénztárgépek meg simán leketyegnek még 4-5 évig.
Mire tényleg kivezetik, addigra a ma megvett telefonok már sehol nem lesznek.
4G mobilt érdemes venni a jobb minőségű és stabilabb hívások miatt, de nem kényszerből.
-
Úgy hallottam kivezetik a 2G-t. Emiatt cserélnénk le egy újszerű Samsung és egy szintén pöpec Panasonic telót. Kérdésem, hogy mit érdemes venni? Csak telefon, meg bejövő SMS-ek, +fontos a használható ébresztőóra funkció. Új, nem szolgáltatótól való független készülékeket szeretnénk, hosszú távra. Fontos még, hogy 4-6 napot bírjon akksival. Ne legyenek (túl) drágák... -köszi
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Oldfoksz
üzenetére
Így van. Elsősorban ők a célközönség, de bárki számára rendelhetővé tették a HMD shopban.
-
Oldfoksz
aktív tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Ez a teló igen prima, de elsősorban nem a
" nagyközönségnek" szánják.
A security funkciói miatt inkabb céges felhasznalók a célpont:Key Security Software and Features
Mobile Device Management (MDM):
Supports enterprise-grade MDM solutions, including SOTI and Springdel, to enable remote monitoring, policy enforcement, and device management.
HMD Enable Pro:
Allows for advanced security measures like remote device locking and wiping to protect corporate data if a device is lost or stolen.
Secure Communication Apps:
Threema: Pre-loaded for encrypted messaging and voice communications (available in Work and OnPrem versions).
Lifelink MCx Connect:
Pre-installed for mission-critical communications.
Push-to-Talk (PTT):
Integrates services from Zello and Mobile Tornado.
Secure Productivity Tools:
Joplin: Included for secure, encrypted note-taking and documentation.
OsmAnd:
Provided for privacy-focused, offline navigation.
System Security:
HMD FOTA (Firmware Over-The-Air):
Ensures remote, controlled OS and security updates.
Support Cycle:
The device is supported with 5 years of quarterly security updates.
Data Protection:
Features include screen lock, PIN/PIN2 codes for SIM cards, and hardware-level encryption.
Infrastructure:
Security, software builds, and signing servers are hosted on Google Cloud Platform in Finland.
HMD +8Hardware-Based SecurityDedicated Emergency Key:
A programmable button for instant, one-touch emergency alerts.
Rugged Construction:
IP68/IP69K and MIL-STD-810H rating for protection against environmental hazards, which inherently protects the data by ensuring the device survives in harsh conditions.
HMD Secure +3 -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De azért gondolom nem fogsz visszacsábulni az érintős telók világából...
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
Hamarosan rendelhetővé válik a Nokia / HMD Új Strapabíró készüléke a Terra M.
A YouTube-on elérhető "First look" videó szerint Android 14 fut a készüléken.- 4G képes
- 2.8 inches, 480 x 640 pixels - támogatja az érintést
- Corning Gorilla Glass 3
- Smart OS 14
- Wifi / hotspot
- Kamera: 8 MP, f/2.0 (wide), 1/4.0", 1.12µm, AF
- Li-Po 2510 mAh
- Nano-SIM + eSIM
- Opcionális töltőbölcső
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Rusher4587
üzenetére
Szia!
"vagy még inkább 5G támogatás"
Ilyet egész Európában nem fogsz találni. Egyszerűen nincs.
MOBIOLA MB900 4G
Pirosban is elérhető. Hosszú üzemidő, Type-C, dokkoló, nagyméretű gombok
Egyszerűen visszaküldhető. (Alza)
VIdeó bemutató: [link]Kimondottan ütésállóban a Sonim XP100, de ez nem időstelefon.
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Nagymamámnak keresek sürgősen egy könnyen kezelhető, strapabíró nyomógombos telefont.
Amit tudnia kell (fontossági sorrendben):
-Hangos, lehetőleg minél tisztább beszédhangszóró nagyothallása miatt!
-Világító nyomógombok, lehetőleg minél kevesebb funkció gombbal a számsor felett, és opcionálisan minél nagyobb mérettel.
-Hosszú üzemidő, Type-C töltés, dokkoló még jobb!
-4G, vagy még inkább 5G támogatás!
-Ha fizikai kikapcsoló gombja, cserélhető akksija van, az plusz pont.Nem zárkózom el a kicsit drágább strapatelefonoktól, csak ezeknek a megbízhatósága, rendszer stabilitása kérdéses számomra, munkahelyen egyáltalán nem voltunk megelégedve az ilyenekkel, pl. Caterpillar-okkal (tudom, a neve csak parasztvakítás).
Szóval valami HANGOS, telefonáláskor a másik felet jól hallható, idős embernek könnyen kezelhető, hosszú üzemidejű telefont keresek.
EU-ból rendelnék, ha itthon nem kapható, mert ha egy hét alatt nem szokja meg, nem tudja kezelni, vagy mégsem kielégítő a tudása, hangereje számára, vissza kell küldenem! -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Att1la.
üzenetére
Szerintem inkább érdemes áldozni rá pár forintot és venni egy komoly akkuval felszerelt "túlélőtelefont"
Kéthavonta feltöltöd és kész.
Amiket kinéztél, az mind gagyi.
TCL híresen rosszak, a Nokiák meg gyorsan merülnek.
Például a Mobiola MB520 TitanX 4G. 6000 mAh kapacitású akkumulátorral.
Fekete színben is elérhető.
Ilyen kevés telefonálás mellett kibírhat akár két hónapot is. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
ferenck
üzenetére
Szia!
Mit szólnátok egy Maxcom MM827 4G készülékhez?
Méretben hasonló mint az Emporia, valamivel nehezebb, viszont 4G képes.Vagy a 2G képes Beafon SL605 .
Kisebb és könnyebb mint az Emporia. Bordó színben is kapható.- Emporia: 106 × 51 × 18 - 92 g
- Maxcom: 105 × 56 × 20 - 125 g
- Beafon: 101 × 50 × 18 - 86 gVagy fizetsz egy Telekocsisnak, hogy hozza el Bajáról. Nyilván olyat érdemes keresni aki onnan indul és feléd van az úti célja.
B-terv: Bajaiak csoport (biztos létezik hasonló) és megkérsz valakit. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kedves Tőled.
Ügyesen észrevetted.

-
Sziasztok. Idős rokonomnak keresek flip telefont a mostani Emporia Glam v34 készüléke helyett. Csak ilyen pici méretű, súlyú és külső kijelzős jó neki. Semmi ilyet nem találtam. Vettem egy Beafon SL645-öt, de mehet vissza, mert túl nagy és nehéz neki.
Baján lenne egy utolsó darab készülék, de nem postázzák. Van valaki aki ott lakik, vagy ismerőse aki tudna segíteni megvenni? Megköszönném.
Vagy ha van valakinek egy jól működő Emporia Glam v34 készüléke amit eladna, az is jó lenne. Köszönöm ha valaki tud segíteni.
-
Att1la.
őstag
válasz
quailstorm
üzenetére
Köszönöm.
TCL 5041, TCL 4042S 4G meg a NOKIA 105 (2024) 4G néztem ki. Ezek mind fel tudják hívni a 122 lezárt gombokkal is?
-
Att1la.
őstag
TCL 4042S 4G néztem ki, annak ellenére hogy adnak hozzá Telekom SIM kártyát, ezek függetlenek?
Igazából valami filléres 4G képes telefon kéne, havi 3-4 telefonhívás fogadására.
-
dik
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen ezt nem lehetett kihagyni.
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
dik
őstag
Megjött a blue star utángyártott aksi a s 5610 és beletetem és döglött se kép se hang. Feltettem töltőre is, de semmi. Sokat kellene a töltőn hagyni esetleg vagy selejtes lehet?
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
A Sonim jobb/minőségibb vétel lenne, de tehetsz egy próbát a myPhone készülékével.
A Nokiánál nem rosszabb választás, sőt... Sokan dicsérik a márkát.
Itt találhatsz kicsomagolós videót.
Mindenesetre azt érdemes figyelembe venni, hogy ez inkább időstelefon.
Menü, gombok stb... a fém hátlap könnyen karcolódik.
Plusz talán pár év múlva már nem lesz hozzá akku, ha cserélni kellene. -
J. Z.
újonc
válasz
Fancy-boy
üzenetére
A Sonim is meg a Nokia is tetszik. Elegendő lenne főleg a strapa kivitel. De egy kérdésem még lenne, hogy mi a véleményed/tapasztalatotok az ilyen márkájú telefonokkal mint a mypPhone 7340. Az árukeresőn jött velem szembe. Bocsi, hogy ennyit kérdezek de az ilyen jellegű eszközök mint pl a telefon első körben nekem külsőre tetszenek meg. Szerintem emlékeztet a Sony j 70- re ami nekem az első telefon volt.
-
dik
őstag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
RC king vagy mi a tököm. A múltkor még a listán volt(mint raktáron). De már a bolt oldaláról is eltünt ez az aksi a másik amit a kosár tettem tétel még most is ott van. Persze kivárom és meglátom mi lesz... Volt már oda több tanulópénz is ez egy ilyen játék a bebukik a projekt...
Haldoklik a remény... -
Fancy-boy
Topikgazda
Melyik helyről rendelted? Mert csak a gyári termékhez volt konkrét link. Az továbbra is készleten van.
Az utángyártott akkura mutató egy megbízható ár összehasonlító oldalt listázott. (Árgép)
Nem volt konkrét bolt megjelölve... tehát Te magad választottad az üzletet...
Ráadásul ha bankkártyával fizettél, még mindig lehet chargebacket indítani.
Valószínűsítem, hogy külföldről érkezik, de jó lenne csekkolni a konkrét webshopot. -
dik
őstag
Ez nyilván jó sikerült aksi link volt megrendeltem, de 2 hete nem tudni semmit. Nem is válaszolnak. Szóval ez tanulópénz lett. Legközelebb majd jobban oda kell figyelni...
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szívesen!
Amit még tudnék ajánlani az a Sonim XP100, de ez valószínűleg méretben/árban sem lenne megfelelő a számodra.
Mindenesetre a használhatóbb készülékek nagyjából 20.000 Ft-tól kezdődnek.
Esetleg megpróbálkozhatsz egy ilyen akciós Nokia 225 4G telóval. -
J. Z.
újonc
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál. Az AGM-et korábban nézegettem, de igazából mind a három teljesen jól néz ki. Az árak picit erősebbek, de valamit valamiért. Úgy gondolom, hogy az igényeimből ha vissza veszek, így az emailt és a messengert (talán ez lehet a két mumus az ilyen telefonoknál ami az árat emeli,) kihagyva milyen telefont tudnátok javasolni. Talán nem is baj ha kimaradnak mert napközben az a csend/nem olvasom-nem válaszolok/ amit a hagyományos telefon nyújthat többet tud érni, és a hiányuk este otthon pótolható egy gyors megtekintéssel.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Qin F21 Pro
Nyomógombos + érintős, Androiddal. Elsősorban külföld.
Valaki itthon is árulja: [link]Energizer E288S
Félokos KaiOS rendszerű, gombos, 4G, Wifi, GPS, Type-C, alkalmazásokAGM M7 4G
Butított Android, 4G, Type-C, gombos + érintős, Type-C, alkalmazások -
J. Z.
újonc
Sziasztok. Egy ideje gondolkodom klasszikus telefon váltásban de nem tudok dönteni. El vagyok ugyan az okos telefonnal mert nem rossz amit és amennyit tud, de lehet csak az emlékek miatt azt gondolom ,hogy a nyomógombos felé lehet el kellene kanyarodnom, ha nem is végleg de egy időre. Jelenleg van egy MobiwWire Oneida nyomó gombos telefonom, amivel nem vagyok megelégedve a gombok használhatósága miatt. Amit tud az szerintem elég lenne nekem, valamint a nagysága is tetszik.
A 4g, messenge,r c-type, e-mail és memória a zene miatt jó ha lenne, valamint ne legyen kinyithatós és ha a nagysága a fenti telefon körüli lenne az lenne az igazi első körben új telefon érdekelne de ha van olyan ami használt de szerintetek megfelelne akk azt is szívesen veszem. Az érintőképernyős kombók ha nincsenek nem baj. Ár szempontjából alulról indulnék. Remélem tudtok segíteni. -
dik
őstag
Valaki valamerre nem látott véletlenül az Samsung S 5610 tokot? Vagy ha otthon őrizget esetleg valami méretben paszolót(nagyából is jó már) az ne tartsa magában.
Pánikszerűen kellene...
12x5cm a mérete kb.... -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Dhampir
üzenetére
Hello!
Röviden: Nem.
KaiOS rendszerű Nokiák már kifutottak, de egy boltban még kapható Nokia 6300 4G.
De szerintem valami felújított lehet.
Nem túl bizalomgerjesztő a bolt ahol árulják.Lehet szerezni Indiából HMD Touch 4G-t, ami tudja.
Nem nyomógombos, de nem is okostelefon.Vagy Androidos nyomógombost az AGM M7 4G személyében.
Meg persze külföldről teljes értékű Androiddal van mindenféle.
Például QIN F25 vagy QIN F22Az Energizertől a E288S modellt. De szintén külföld.
KaiOS rendszerű mint a 6300 4G, csak valamivel újabb fejlesztés.
Támogatja a magyar nyelvet. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mobilinternet megosztást, hotspot funkciót tud valamelyik most kapható Nokia telefon? -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
vaakuum
üzenetére
Szia!
Úgy tudom, hogy Google Helymegosztás funkcióhoz okosteló kell.
Az időstelefonok esetében amelyekben GPS van, csak küldenek egy linket a pontos koordinátákkal, amelyeket térképen is megjelöl."A GPS adatok megosztásához engedélyezni kell a GPS-t, a GPRS adatforgalmat és megjelölni azokat a telefonszámokat, akik jogosultak lekérni a helyadatokat SMS-ben. Ha engedélyezett számról érkezik kérés egy GPS vagy LOC szövegű SMS formájában, a készülék küld egy linket a pontos koordinátákkal, amelyeket térképen is megjelöl."
Amennyiben ragaszkodsz a Google funkcióhoz, akkor rendelsz külföldről mondjuk egy QIN F25 vagy QIN F22 készüléket, ami okostelefon, de nyomógombos.
Nyílván olyat kell választani, ami támogatja a Google Play áruházat.Vagy veszel egy átlag időstelefont GPS-el, ami a fenti módon kommunikál.
- EVOLVEO EasyPhone FS EP-771 - Ebben van esésérzékelés is
- Primo by DORO 368 (magyar nyelvet meg kell kérdezni)
- Aligator A930 - Kétféle színben az AlzátólSok sikert a döntéshez!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Shadowduet
üzenetére
Szia!
Nem csodálkozom. A TCL modelleknek minden baja van.
- Nokia 225 4G - Kétféle színben: Sötétkék és Rózsaszín
Telekom kártyával adják, de természetesen kártyafüggetlen.- Maxcom MM827 4G - Kinyitható, 4G képes, Töltőbölcsővel, de a töltőfej nem tartozék.
- MOBIOLA MB900 4G - Hagyományos, piros / fekete színekben az Alzától. Töltőbölcsővel
A három közül valószínűsítem, hogy a Nokiát kellene a leggyakrabban tölteni.
Talán a Mobiola a legjobb döntés, bár 15 felett van pár ezerrel.
Mondjuk bármelyiket vissza lehet küldeni online rendelésnél, így lehet próbálgatni. -
Churpik
aktív tag
válasz
Shadowduet
üzenetére
Nálunk a visszhangzás oka az volt, hogy a telefont kihangosították, majd kis késéssel saját magamat hallottam vissza.
-
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Szintén nagymamának kellene, az okostelefon használattal mind a komplexitása, mind az ízületei miatt gondok vannak már.
- Árkategória. max 45k
- Használt vagy új új
- Hol vennéd meg? Új lenne jó, ahol a legolcsóbb a neten.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Ha lehet minél tovább bírják a gombok, meg legyen normális hangereje, és könnyen halkítható legyen. A gombok lehetőleg nagyméretűek legyenek.
- Mire használnád? Csak beszédre, nem kell kamera, rádió, semmi ilyen "extra", Feltehetően SMS sem lesz vele írva soha. A gombjai legyenek jók, határozottan érezhető legyen a megnyomásuk, meg nagy képernyője legyen, egyszerű kezelhetőséggel + GPS helymeghatározás a google helymegosztás funkciójához (ez mindenképpen kell)!
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Teljesen mind1.
- Milyen kialakítású telefont keresel? nem kell semmi extra, a legegyszerűbb kialakítás jó. -
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Nagymamámnak keresek egy hagyományos telefont, 2024 decemberében vettünk egy TLC 4042S készüléket, amit most visszaküldtünk szervízbe, mert a "joystick" gombjait már nem vette be elsőre ha lenyomtuk, illetve telefonálás közben visszhangzott is az utóbbi időben. Kértem volna hogy cseréljék ki, de mivel nincs készleten visszautalják az árát ami még folyamatban van... Szerintem el sem jutott a szervízig, kidobták kb. a hulladék közé...
- Árkategória. 15k körül
- Használt vagy új új
- Hol vennéd meg? Új lenne jó, ahol a legolcsóbb a neten.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Ha lehet minél tovább bírják a gombok, meg legyen normális hangereje
- Mire használnád? Csak beszédre, nem kell kamera, rádió, semmi ilyen "extra", a gombjai legyenek jók meg nagy képernyője legyen, egyszerű kezelhetőséggel.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Teljesen mind1.
- Milyen kialakítású telefont keresel? nem kell semmi extra, a legegyszerűbb kialakítás jó.Előre is köszi!
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Wovbagger
üzenetére
Nokia 225 4G most akciós. Kétféle színben: Sötétkék és Rózsaszín
Természetesen kártyafüggetlenek.
Vagy féláron a NOKIA 105 4G (2024).
-
Wovbagger
tag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Ezt a segítséget azért nem köszöntem meg eddig, mert kissé elsodort az élet és nem tudtam a nyomógombos telefonokkal foglalkozni, de most már testi fenyítéssel fenyegetnek, ha nem veszek napokon belül készülékeket, úgyhogy ismét visszatértem.
Az eredeti listád így nézett ki:
- HMD 105 4G - kamera nincs
- HMD 110 4G - kamerával
- Nokia 3210 4G - többféle színben
- Sonim XP100 4G - strapa és valamivel 20 felett van már
- AGM M9 4G - 20 alatti strapa, de nem annyira minőség mint a Sonim
Ezek közül a HMD 105 4G-t már nem találja az árukereső, a 110 4G-t is csak egy vidéki helyen, rendelésre. A Sonim árát nem fogja kifizetni a cégünk. Jól gondolom, hogy marad a Nokia 3210 4G és az AGM M9 4G, mert nincsenek új versenyzők?
Ha igen, akkor ebből a kettőből inkább melyiket válasszuk?
Köszönöm az eddigi segítséget - ezt pedig előre is! -
dik
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak multidőben?
Akkor ez árulás...
-
-
dik
őstag
válasz
Fancy-boy
üzenetére
Na na csak óvatosan.
Aki meg azt mondja ez nem jó telefon az hazudik.
Nem kell kinlódni itt az új mostani nyomkodós szarokkal mikor ez a legenda még óvatosan beszerezhető.
Megrendeltem az aksit kíváncsi leszek mit tud egy utángyári. Gyárit egyenlőre nem mertem mert az sem mai gyerek lehet... -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezennel Primo társaknak nyilvánítalak Titeket.
-
dik
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Na azé.
Nem is értem miért nem használják sokan akik nyomkodósat használnak még. Az egyik legjobb nyomkodós amit be lehet szerezni a mai napig(jó a billentyű zárat az nem volt normális aki ilyenre tervezte benne
). Csak igen az aksi téma az bajos. Én is így jártam elfogyni látszik nem kicsit pedig direkt gyárit vettem pár éve bele. Pesze nem tudni mikori gyártásúak ezek a gyárik, én legalább is nem tudom... -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
JánosKeresz
üzenetére
Talán a Milyen okostelefont vegyek? topikban érdemesebb lenne megkérdezni.
-
dik
őstag
Pánikszerűen szükségem lenne aksira a Samsung s5610 legendámhoz. Tud valaki valami reaktor kapacitású nagyon megbízhatót amit még itt az országban újan be is lehet szerezni. A gyárival valami történik amit pár éve vettem mert embertelen vanyatlásba indult...
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
JánosKeresz
üzenetére
Sztem ez nem az a topik.
Mivel nekem is van A510, kíváncsi lennék, mire tudja használni, már alig megy rajta vmi. Tény, h masszív, szimpatikus telefon, de sajnos eljárt felette az idő. -
JánosKeresz
újonc
Barátom elvesztette a mobilját. Ugyanolyat szeretne https://www.telefonguru.hu/keszulekek/keszulek-guru_samsung_galaxy_a5_(2017).asp. Tudtok ettől az ártól olcsóbbat ajánlani?
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
spileraaa
üzenetére
Ahogy nézem a jelenlegi árakat 27.990 Ft vs 18.985 Ft, tehát nagyjából 10.000 Ft különbség, ami nem olyan vészes. Mindenesetre nem a duplája.
Az AGM M9 egy átcímkézett teló. Megtalálhatod Mobiola MB500 név alatt is.
Sonim jobb anyagminőség, köztük Gorilla Glass, nagyobb akku, hangszóró/mikrofon páros színvonala is magasabb.Az AGM inkább papíron strapa, de vékony műanyag házas teló. Nem bírja annyira a gyűrődést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- A DirectX 11 natív támogatását bizonygatja az Imagination
- PlayStation 5
- Huawei FreeBuds Pro 5 – független alternatíva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Assetto Corsa Rally
- FreeCAD
- További aktív témák...
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nekem megfelel a 4G modell Nokia (HMD) 220 es egy Nokia (MS) 208.

HMD +8Hardware-Based SecurityDedicated Emergency Key:

). Csak igen az aksi téma az bajos. Én is így jártam elfogyni látszik nem kicsit pedig direkt gyárit vettem pár éve bele. Pesze nem tudni mikori gyártásúak ezek a gyárik, én legalább is nem tudom...