Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Nehogy a FAN verziót adják a mókuskerékkel
-
fatal`
titán
Az ICEQ hűtéses HIS 2600XT-nek mennyivel jobb a hűtése a Sapphirenál?
-
Májsztró
addikt
hihetelten ,hogy mire nem képes egy hűtőtakarítás , és egy kis hűtőzsír .... 99 fokos volt a GPU terhelve tuning nélkül ... most max 56 , fölé nem tudom nyúzni sehogy
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10590 üzenetére
Azt a csicsalemezt már rég kidobtam. Még mikor az RV360-as 9550-re pakoltam fel a hűtőt...
Én meg eladtam a RAM süniket a VF700-al...
Namind1. amig a gyári kihúzza addig nem bolygatom....
-
bolcsodal
addikt
válasz
VaniliásRönk #10582 üzenetére
Aszongya 70W hőt tud disszipálni. Termel az RV630-as annyit? [link]
bár nem hűti a RAM-okat..lehet felejtős...Csak van egy ilyenem, gondolkodom a felszerelésén...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#67688960 #10586 üzenetére
Elég ha ez a topik tele van nyomva sületlenséggel, különben is van elég baja venembernek nélküled is.
Egyébként meg nyilván egy másik avatarról meg tudod ítélni, hogy hozzáértő fórumozó tartozik-e hozzá, ahogy az FSP-ről el tudtad dönteni, hogy hazudik, a Chieftec meg igazából jobb mint amit állít magáról...
Milyen max. egy különálló ág? Nincsenek független 12V-os ágak, ezért nem lehet egyszerűen összeadni a terhelhetőségüket.#10587 Aggregátor: Mégegy idétlen hsz és én kérem az egész agymenés kimoderálását.
-
barnam_
nagyúr
Szerintem le lehetne zárni a tápos témát, vagy fáradjatok át a tápos topicba
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #10585 üzenetére
nyugodtan, majd a választ is, pls, de csak valami hozzáértőtől,
de van egy olyan sejtésem, hogy max egy különálló 12V ág van
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #10580 üzenetére
nem akarom újra indítani a tápkérdést, de jobban belegondolva, gyanús nekem az fsp 12V teljesítménye,
nem igazán hiszem el amit írnak,
a chieftec viszont hihető, szóval én inkább annál maradnék
de attól még nagyonis megéri az fsp az is biztos lead 200W a két 12V ágán összesen ami tuti elég egy átlagos gépbe -
detroitrw
addikt
válasz
raziel01 #10579 üzenetére
ne ragozzuk ez más totyik
mindenki azt veszi amelyiket akari
"Valamennyire utal a hatásfok a minőségre, de ezt így nem lehet kijelenteni"
persze én se mondtam hogy 1:1 azt jelenti, de jó kiinduló alap lehet ha már az az érték magas"Egyértelmű, hogy a Corsair, FSP, Enermax amit ajánlani szoktak, mert azok nagyon jók"
és mindegyiknél magasabb a hatásfok az átlagnál(#10580) VaniliásRönk: miért kéne odamennem?
-
bolcsodal
addikt
Most hogy ezt megbeszéltük. Szerintetek egy Aerocool VM-101-es elboldogul ezzel a vidkarival?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#67688960 #10572 üzenetére
Jobb a 350-es, mint már írtam, a 300-as is nagyon sok a jelenlegi konfighoz. Hacsak nem tervezel Quad/FX CPU-t, highend VGA-t, akkor semmi értelme a 400-asnak, később lesz 100-150k-d ilyen alkatrészekre?
#10577 raziel01: Egy normál konfig nem fogyaszt 150-200W-nál többet, és ez a konnektorból felvett teljesítmény, amit meg kell szorozni a táp hatásfokával.
#10578 detroitrw: Te meg húzz a tápos topikba [link], majd ott megkapod ami jár.
-
raziel01
veterán
válasz
detroitrw #10578 üzenetére
Érdekes módon tápos topicban olyanokat olvastam, hogy "Be Quiet-et ne vegyél, rosszul jársz vele" meg hasonló.
Egyértelmű, hogy a Corsair, FSP, Enermax amit ajánlani szoktak, mert azok nagyon jók."mikor már 2003-2004 körül volt olyan 400W-os tápja ami +5V -on 40A-t tudott
"
És az mit számít? A gépek 90%-ban a 12V-os ágon veszik fel a működésükhöz szükséges feszültséget.
"egyenesen arányos" azzal hogy magas hatásfok minőségi alkatrészekből jöhet csak össze"
Valamennyire utal a hatásfok a minőségre, de ezt így nem lehet kijelenteni.
Lehet, hogy jó hatásfokú, de lehet, hogy nincs benne védelem vagy csak kevés van benne. -
detroitrw
addikt
válasz
raziel01 #10573 üzenetére
mond már el miért nem vennél olyat?
mikor már 2003-2004 körül volt olyan 400W-os tápja ami +5V -on 40A-t tudottnem veszed észre hogyha a hatásfok semmilyen minőségre utaló jelet nem jelentene akkor a nóném tápokba is magas lenne ez az érték
mert nekem "egyenesen arányos" azzal hogy magas hatásfok minőségi alkatrészekből jöhet csak össze ...szal ha van egy ilyen Be Quiet StraightPower Quad Rail 400W-os tápod szívesen cserélek veled 1:1-be s kapsz egy FSP BS-t
-
törölt tag
FSP ATX-350PNF 5040pénz, hatásfok min 70%, fesz ágak: +3.3V 22A, +5V 21A, +12V1 18A, +12V2 16A
CHIEFTEC GPS-350EB 8040pénz 70% hatásfok min 70%, fesz ágak: +3.3V 22A, +5V 21A, +12V1 10A, +12V2 15A
Szóval az FSP jobban megéri!
De akkor inkább a FSP ATX-400PNF 5.928pénzért, hatásfok min 70%, fesz ágak: +3.3V 30A, +5V 28A, +12V1 18A, +12V2 18A ha ilyen árban kell. -
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #10568 üzenetére
Rendben, én csak összeadtam a 2 számot.
-
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #10564 üzenetére
Ki mondta, hogy mindegy? De akkor sem igaz, hogy csak akkor elég a 350W, ha jó hatásfokú. Ebből arra lehetne következtetni, hogy a 350W a konnektorból kivett teljesítmény. Erről írtam csak.
350-es chieftech és pnf is ugyanúgy 300 W-ot bír 12V-on. Amúgy igaz, pnf jobban megéri.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért úgy általában nem mindegy mennyit fűt el a táp "mellékesen", ez befolyásolja a villanyszámlát és a hűtés zajszintjét is. (persze itt az elsődleges szempont az lenne, hogy ne vegyen az ember fia túl nagy tápot, mert (a szabványnak megfelelően) csak adott terheléseknél él a gyártó által megadott 80-85%, alulterhelésnél ez csúnyán elmászhat)
A Chieftec megbízható, csak a GPS szériája mind mai napig gyengus 12V-on (az FSP PNF-ek kb. másfélszer erősebbek azonos W mellett), pedig a PCI-E konfigok szinte kizárólag 12V-on fogyasztanak. Ha nem lehet beszerezni FSP-t akkor jó a Chieftec is, de ha lehet választani a kettő közül érdemes kerülni.
-
fatal`
titán
válasz
raziel01 #10562 üzenetére
Köszi, telefonos értesítőt is kértem úgyhogy majd mondom nekik hogy cseréljék a Sapphiret HIS ICEQra. Bár nem igazán tudok mostmár dönteni mert nem tudom hogy mennyivel rosszabb a Sapphire hűtése? Eddig 1 HIS kártyám volt, egy x1650pro az sima FAN hűtéses volt de valami irdatlan szar volt. Tönkrement rajta a tápbemenet, előtte is cserélték már másnak gariban, mert hozzám használtan került, neki nem volt kép. Én így nem igazán bízok a HISben
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #10557 üzenetére
nem az enyém nem elavúlt hiszen már 500 éve megvan(még a p4-esemhez vettem, azóta ez már a 3. vas) és még jó lesz vagy 2842-ig
de nem is ez volt a kérdés ha jól emlékszemmellékesen bőven 250W alatt járok fogyasztásban, szóval elbírná egy 300W-as chieftec is a gépem
-
raziel01
veterán
válasz
detroitrw #10554 üzenetére
Miért ha kisebb a hatásfoka akkor nem elég? Ne vicceljünk már.
Egy márkás táp annyit tud leadni amennyi rá van írva. pl 350W-os FSP le is tud adni 350W-ot,
Azért jó a magas hatásfok, mert akkor kevesebbet fizetsz havonta az áramszolgáltatónak.KMT megelőztél mire megírtam.
-
KMT
addikt
válasz
detroitrw #10554 üzenetére
Már nem azért, de mi köze van a hatásfoknak a ráírt teljesítmény leadásához? Kisebb hatásfokú táp is ugyanúgy leadja a 350 W-ot. Csak több hőt termel mellé. (Persze minőségi tápokra gondolok).
Chieftec meg minőségi, megbízható táp. Max a nagyobbak hangjával lehet gond. Fikázni lehet, de nem kell megtéveszteni szegény júzert, hogy a chieftec rossz táp. (:
ON.
-
fatal`
titán
Ilyen olcsó a HIS ICEQ? ÁÁÁÁ
Pénteken rendeltem meg a Sapphiret, a HIS-t meg se néztem mert mindenhol 30k körül mérték őket. Ilyenkor már nem lehet változtatni mi?
-
detroitrw
addikt
válasz
bolcsodal #10543 üzenetére
tesztelésen van nálam kari mert akinél volt állandóan kidobálta a VPU ...
aztán kiderült hogy ott a házba csak egy venti van a gép hátulján/szal szinte tuti a hőfok miatt dobálta ki neki .../
szal csak úgy rátettem egy 8cm-es hdd hűtőt
persze nálam van elől hátul 8cm-es venti meg a ház oldalán egy 12-es ...csak így tudtam érdembe rögzíteni
telós képek ...
-
detroitrw
addikt
Hy!
van nálam egy gigabyte 26xt passív
30perces GPU Caps Viewer
[passívan] 88-99fok /valós játék alatt kb. max 75/
[8cm ventivel] max 57fok /valós játék alatt nincs 50/ -
Futto
csendes tag
Ó mondd, te kit választanál?
Nagyjából egy az áruk, szerintetek melyiket vegyem meg?
HIS HD2600XT 256MB 128bit GDDR3 IceQ AGP
HIS HD2600XT 256MB 128bit GDDR3 Fan AGP
SAPPHIRE HD2600XT 256MB GDDR3 TD Lite AGP -
Med1on
aktív tag
Jól tudom hogy a 2600xt 10k körül van a 3d mark 2005ben?
http://kepfeltoltes.hu/080608/9337_www.kepfeltoltes.hu_.jpg 850/850 (2600pro oc)
http://kepfeltoltes.hu/view/080608/8700_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (alap)Elvileg egy alap 3800x2 nek ki kéne pörgetni a vgát, de nem úgy tűnik a dolog.
-
törölt tag
-
BabLeWeS
csendes tag
válasz
#67688960 #10524 üzenetére
hát ahol vetted/tem
viszavittem a garipapirral, hogy mi a baja, benyomták ott egy gépbe és ami volt nekem is sekép-se hang, kérdezik, hogy tuningoltam mondom igen csak 1 picit, jó nem baj majd a szervízbe elvállík, hogy mit mondanak rá, adtak 1 csere karit 5napra, majd kapom az sms-t, hogy kész a vga és menyek érte, azóta semmi baja és tovább is húztam
nem csiripel, csipog, zúg-búg csak megy mint állat
-
dacsa
senior tag
Hát tudod van a 3 napos csere gari
Valamit adniuk kell, de mivel cimboratol vettem nagykeraron ezrt valami zsir s3triot hozok pci slotba -
BabLeWeS
csendes tag
vidd visza hogy teszteljék hogy nekik is csipog és adni fognak egy újat vagy felkáldik a szervízbe addig meg kapsz csere karit
mint én meghajtottam a karit ami behalt felküldték a szervízbe és egy hétre adtak cserébe 1 gigabyte radeon hd 3870xt x2 azt hiszem, szal vidd vissza ha meg nem halgasd
-
dacsa
senior tag
Jogos, pénteken hoztam el! Egyébként raj a kártya
meg új is szoval ne zizegjen
-
törölt tag
-
dacsa
senior tag
Na igen, es mit fognak mondani? Persze kicserejuk?
Vagy majd tegyek hangosabb tapot a gepbe ami jobban zug, es akkor mar nem is hallom
. Hehe
-
-
dacsa
senior tag
válasz
BabLeWeS #10512 üzenetére
Helyesiras nem erdekel
gyorsan utom a billt. illetve nem hasunalok ekezetet, meghat nem olvasom el amit irtam, de ezezn lehetkene valtoztatani. En is arra gondolam hogy valami iylen paraja lehet :/. de kiprobalom holnap egy masik karival. Ezen meg van valami kapacitor vagy mia tokom, valami uj csilivili cucc
lehet nem mukodik rendesen.
-
-
-
Száni
tag
Szeva!
Nálam is 80-at mutat az Everest (csak pont a Sapphire-ra), alapon is és terhelés alatt is. Azért fura, mert a 8.3-as catalyst-nál még 120-at írt, majd a 8.4-től már csak 80-at. Teljesítménybeli különbséget nem vettem észre.Futto: semmi macera nincs az AGP-nél telepítés közben.
-
dacsa
senior tag
Kérdésem lenne, most vásároltam iylen kártyát mint ami a topik címe, létezhet az hogy nagyon sípol? Nagyon idegesít :// Előszőr nem tudtam honnan jön a hang, de sajnos a kari árasztja! Van megoldás? vagy garancia? Üdv
-
raziel01
veterán
"Van 2db Ati 2600xt DDR4 karim.
Összekötve crossfire-be."Ehhez csak gratulálni lehet. Ilyen gyenge kártyát Crossfire-ba? Ráadásul DDR4-es ami alig gyorsabb, mint a DDR3-as. Ezen az áron vehettél volna egy HD 3850-et ami sokkal gyorsabb és még kevesebbet is fogyaszt.
Nekem is volt 2600 XT DDR3-as, jó kártya lenne, de csak akkor éri meg, ha egyedül van. -
iday
aktív tag
Hali.
Van 2db Ati 2600xt DDR4 karim.
Összekötve crossfire-be.
Everestben megnéztem.
Asus
Sapphire
A gyárton kivül teljesen egyformák a kártyák.
Mégis az everest szerint az egységesitett árnyalok asusnál 80, a sapphire-nél 120.
Tudtommal 120van benne.
Akkor az everest?? Miért ir 80-t az asusra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fűnyíró topik
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest