- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11099 üzenetére
Nem hiszem,
elfelejtette tapasztaltabb annál, hogy késsel, villával ugorjon neki, de a technika ördöge senkit sem kímél, néha ránk húzza a szívatót!
Viszont én legalább kiábrándultam az E 1200-ból. -
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #11095 üzenetére
Más: ezen a Chevrolet21 dolgon nem röhögni kell, hanem sírni..!
-
fagy53
nagyúr
válasz
elfelejtette #11095 üzenetére
Mivel a Super PI is szórakozik, nem lehet, hogy a lap nem birkozik meg a celeronnal, ami kétmagos formában nagyon új lehet neki és a legfrissebb BIOS se jó még neki? Ez persze nem zárja ki a VGA-t a hibalistáról!
-
válasz
HERR Z #11092 üzenetére
ez nem feltétlen van így. nekem pl. 2x416-MHz-es memóriabeállítással az ORTHOS ment, viszont a NFS PS meg az Assassin's Creed 1 percen belül kipusztult.
Cpt. Pirk: egyrészt a teljesítményigény változásában sosem lehetsz biztos, másrészt nekem az vált be, ha 6-9 hónaponként cserélek VGA-t - mind teljesítményben, mind anyagilag.
-
válasz
elfelejtette #11090 üzenetére
Érdekes, HerrZ-nek igaza van a blend-del kapcsolatban. Akkor viszont nem értem, hogy a PI mit művel, hogy elszáll :S
-
KMT
addikt
válasz
elfelejtette #11089 üzenetére
Egyszerre 2 szálon indítja el, nem kell 2 orthost megnyitni hozzá.
De ha nem a ram a hibás, akkor alaplap/proci/táp is lehet. Cserélgesd ki őket másra, hátha.
-
elfelejtette
veterán
Blend is hiba nélkül ment 15 percig.
2db SuperPI még mindig nem megy, az egyik fél másodperc után leáll. -
HERR Z
veterán
válasz
elfelejtette #11083 üzenetére
inkább blend tesztet nyomd, az az egész gépet terheli nem csak a procit
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #11081 üzenetére
Hmm, épp ezért használom csökkenő módban, így megy fentről lefele az olvasás. Sosem értettem PH miért van növekvő módra állítva alapból.
elfelejtette: googli mutatott ilyen hibát másnál is, ott a driver ati2mag része nem tudott kommunikálni az alaplappal, ezért voltak a veled egyező hibák, de frisebb driver megoldotta neki.
gbors: 1280*720 -as kötött felbontásom van, nem hiszem, hogy 2 év alatt lesz olyan game, amihez kevés lenne a kari ekkora felbontásban. Egyenlőre az egyetlen játék, ami érdekel az új dolgokból, az csak az új CoD (5)
-
KMT
addikt
válasz
elfelejtette #11078 üzenetére
Orthos 9-es prioritáson. De kb mindegy
-
válasz
elfelejtette #11076 üzenetére
Az bizony baj...
-
elfelejtette
veterán
Ha elindítok 2db SuperPI-t, és az egyik fél másodperc után hibát dob, az baj?
A magok 44-45 fokosak.
E1200 a proci. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
elfelejtette #11074 üzenetére
Mondhattad volna, hogy hibázik a kártya.
Szerinted ez kérdés? Gari hát.
-
elfelejtette
veterán
válasz
CPT.Pirk #11072 üzenetére
Hy!
Múlt héten a CCC-re hivatkozva dobott 6 hibát, most CCC nélkül újrapakolt rendszernél az ati2mtag file-ra hivatkozik:
1. GCO failed to execute AtomBios
2. GXO Execute BIOS Table ErrorJa és ma reggel óta game közben szép háromszögeket produkál a kari, meg lefagy a kép, meg menetközben kikapcsol a monitor. Ja és a kártya egy passzív hütésü MSI, a a bordán (tehát hátul) 2db 8cm-es ventivel.
Akkor mehet a kari gariba vissza? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
elfelejtette #11071 üzenetére
Eseménynaplót nézd át. (vezpult/szgép kezelés)
-
elfelejtette
veterán
válasz
VaniliásRönk #11070 üzenetére
Hy!
A gépben volt csere ram, azzal is ugyanez volt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
elfelejtette #11069 üzenetére
Valószínű RAM lesz, a Memtest86+-t töltsd le.
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Van egy gép, amiben egy AsRock 4Core945PL lap, egy HD2600XT, egy Intel E1200 és 2GB Kingson ram van, és a gép alapórajelen 5 percenként kékhalált dob.
Hogyan, milyen progival tudom megállapítani azt, hogy a rendszer melyik darabja rossz?
Dxdiag? 3dmark? SuperPI? Memtest86?
Üdv. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #11065 üzenetére
Aztakú.
Mondjuk megzavart, hogy fordítva használod a fórumot, és lendületből végigolvastam alulról felfelé és csak a legvégén tűnt fel a dolog...
--------------------------------------
Ez a 4850 némi áresés után esélyes lesz a 2600-aink utódjának, legalább két évre...---------------------------------------
Gyiku: franctuggya, olyanom nincs -
Májsztró
addikt
Kész volt a csávó ahogy észrevettem ... PARASZT VAGYOK ÍGY IS UGYIS
-
fatal`
titán
Hát ez nagyon lol
Vállalkozó 90 milliós magánvagyonnal, mindjárt lefordulok a székről
-
Májsztró
addikt
-
Madmax81
aktív tag
Hali
Barátnőmnek rakok össze egy gépet , nem tudom mi lenne a jobb választás egy 2600XT 256Mb -os memóriával vagy egy 2600Pro 512 Mb -os , nem nagy játékokkal játszik Pl Sims2 stb ..
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #11052 üzenetére
Szerintem is!
Jó éjt emberek! -
barnam_
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11052 üzenetére
#253-tól #328-ig megvan a gépemen
-
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11046 üzenetére
Nem tudom honnan szabadult...
Mindenesetre elmentem a topicot, később jót lehet majd rajta röhögni. -
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #11047 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11044 üzenetére
Én azt várom, hogy a "A felhasználó... "
#11048: Már frankón potyognak a könnyeim a nevetéstől.
-
barnam_
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11044 üzenetére
Miről maradtam le?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #11043 üzenetére
Már majdnem elmentem aludni, de akkor nem láttam volna a másik fantasztikus hsz-t, amiben káromkodik
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11042 üzenetére
"NEm pártatlan a proharver!"
Ez a legnagyobb, majdnem beraktam aláírásba.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #11041 üzenetére
Á, az ilyennel nincs mit kezdeni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11039 üzenetére
Asszem le kéne szedálni.
#11042 TomBoy1986: Dehogynem, a sortűz mindent megold.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #11039 üzenetére
AMD GCT-lal a 2600XT-t is lehet húzni 857MHz felett, de szintén a stabilitással vannak komoly gondok. Gondolom a BIOS-t és a drivert is megkerüli, csak nem tökéletes, mások meg még nem is próbálkoztak megoldani a dolog, se AT, se ATT, se RivaTuner...
Az a srác kész volt, de nagyon.
Szerintem valami válságközpontot kéne létrehozni a RV770-szindróma áldozatainak.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk #11038 üzenetére
A 3870-es is le volt. Egy BIOS frissítésbe került és ment 918MHz-et (igaz nem stabilan).
Minden napra kijut egy fantasztikus elme. A mai napi díj chevrolet-t illeti
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
fagy53 #11037 üzenetére
Ez mondjuk egy elég görény húzás volt, és felesleges is, a 2600XT fele-harmada a nagyobb kariknak, 1200MHz-en se jelentene házon belüli konkurenciát semminek...
Szerk.: Meg ahogy hallom a HD4850-eseket is lekorlátozták 700MHz-nél, de azt valószínűleg meg lehet majd kerülni idővel. Persze értelme ennek sincs, a GDDR3 úgyis megfogja nagy felbontásokon, legalább örülhetnének a csóró userek a magas GPU órajelnek, de nem, csak azért se...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11032 üzenetére
Egyébként ez direkt van így, vagy csak a bios hibája?
-
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11032 üzenetére
Az pedig ott is marad....
! De legalább korrekt kártya és nem olyan svindler, mint egyesek.
Mikor érem meg azt, hogy nem trükkökkel kerülnek a másik elé, hanem tisztességes versenyben győzik le a másikat? -
fagy53
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #11030 üzenetére
Egyébként igazat szóltam az imént, egyetlen hibám, hogy az állítmányt múlt időbe kellett voln tennem. Tartottam. És akkor jogosan, mert akkor még jobb is volt, de elvitték a kiszemelt alanyt, így ugrottam bele a 2600-ba, ami a drivereknek köszönhetően ténylegesen is jobb lett, mint az igen csak melegedő GT.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #11027 üzenetére
Ugye milyen furcsa válasz, a - melyik a jobb ? - kérdésre?
Eszembe nem jutna egy VGA topic-ban a rivális kártyával való összehasonlításra rákérdezni. Vagy kifújolnak[, vagy fényévekkel jobbnak állítják be a kártyájukat a másiknál!
Gondolj bele, ez tipikusan a - Tessék mondani friss ez a hús? - kérdés esete, ahol az eladó válasza nem kétséges. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Pyro05 #11021 üzenetére
Szia. A 8.3 driver óta a 2600XT néha jobb mint a 8600GT, de nem minden játékban. Egyébként mindkét kártya teljesítménye hasonló. Talán a 2600XT fogyasztása kisebb, ha jól tudom, ami azért nem elhanyagolható.
A 2600XT modernebb felépítésű, mint a 8600GT. A jövőt nézve tehát a 2600XT-vel jobban jársz hosszabb távon. -
VaniliásRönk
nagyúr
Hát ha a színedből indulunk ki...
#11024 tzsolesz: Khm, sima 8600GT-nél a legelső drivereket leszámítva mindig is egyértelműen gyorsabb volt, PH tesztben még így is csak azért kapott ki mindenhol, mert 800x600@2xAA@sokxAF-val teszteltek. (vajon miért?
) A gyárilag tuningolt verziók azok ált. lenyomják, bár annó is volt 1-2 játék amiben elverte a 8600GTS-t is igen csúnyán, szóval újabb driverekkel lehet tovább javult a helyzet.
-
Pyro05
tag
Hali!
Szerintetek melyik kártya a jobb, és miért?
- Ati HD2600XT 256MB DDR3
- nVidia 8600 256MB DDR3Köszi!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Májsztró #11016 üzenetére
Ez azért van ott többekközt, hogy a sok idiótát leszoktassa az enter ütögetéséről.
Egyébként 64 bitest használtam, gyorsabb a fris XP-nél, pedig akkor még SP1 nem volt még, mikor foglalkoztam vele. Csak a számomra megfelelő refresh beállítást nem lehet elvégezni ccc-ből.
------------------------------------------------------------LcdTV-s barátaim: 8.6-os catalystban már nem az 50Hz-re állítás hozza meg az eredményt, hanem az overscan-t kell visszaállítani 0-ra, és megkapjátok a teljes képet!
-
barnam_
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Májsztró #11013 üzenetére
Épp ezen törtem a fejem én is. Igaz hogy ellentmond minden tudományos hiedelemnek, de sztem nem lesz más. Egyébként egy tápcsere volt közben csak. De nem hiszem hogy azért csinálná. Külön vinyón van a két rendszer, sőtt úgy van felhajintva, hogy a másik előtte le lett húzva, hogy ne hozzon létre közös boot-ot. Ha akarom, akkor F8, vinyó kiválaszt azt csá, egyébként vista indul alapból.
-
Májsztró
addikt
válasz
tzsolesz #11011 üzenetére
egy vinyón van a pista meg az xp ? ha igen akkor tedd külön .... meg esetleg szedd szét a gépet , darabokra .... egy fél órát maradjon szétszedve , áramtalanítva ! aztán rakd össze ... ami poros fújd , töröld ki. LEhet hogy semmire nem mész vele , de ha sok port kiszedsz akkor nem kell mostanába takarítani , meg lehet hogy hűvösebb is lesz
-
tzsolesz
nagyúr
Mondtátok, hogy ne törődjek a 3DMark06, meg hasonló tesztekkel. Hiába nem törődök vele, azzal nem oldódik meg a problémám, még vistán is gyorsabban futnak a játékok 3-4 fps-el, mint XP-én, pedig előtte XP- gyorsabb volt pl. a crysis, COD4. DX9-ben jobb Crysis a vistán, ami baromság. Crysis XP-én jelenleg 25-26 fps-el megy, előtte 29-32 fps, igen kb az a különbség, ami 3DMark-ban is kijön 5-10%. 5268 pont helyett 4712 pont, de nem tudom miért, újraraktam az XP-ét, felraktam 8.4, 8.5, 8.6 ot de változatlan a helyzet.
Jelzem vistán minden rendben van, amit mutat a 5300 pont környéke is. XP-n az a baj, hogy a shader teljesítményem 450 pontal kevesebb, mint vistán, illetve mint XP 2008 05 30-án, akkor még 1830, most meg csak 1400 körül van, ami szerintem nem elhanyagolható. -
fatal`
titán
A DownClockot miért nem bírja a kártya (vagy egyik sem? még sosem próbáltam). Most desktopon 286/324re van belőve, de ha leveszem mondjuk 150mhz-re valamelyiket, akkor csíkoz, pont mint amikor túl van hajtva
Érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest