- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
Kérdés?
A Pus 65 8818/12 tévé kb 5 óra müködésnél egyszer csak kiirta,hogy 5 perc múlva kikapcsol felejánlota hogy az Ok gomb megnyomásával tudom tovább nézni.Hol tudom beállítani,hogy mégegyszer ne jöjön elő -
E300TD
tag
Sziasztok,
az alany 65PUS7304/12.
Eldobta a WIFI-t, kikapcsolás után Philips logo, mint frissítés után. Azóta nincs WIFI azaz "ki van kapcsolva", a menüben sem lehet bekapcsolni. Átváltom a kapcsolót, rövid homokóra után visszaugrik kikapcsoltra.
Járt már valaki így? Ez valami sw/fw hiba lehet? -
leon1977
csendes tag
Sziasztok! Valakinek garanciában (telefonon azt az infót kaptam a szerviztől hogy nem javítható a panel 58PUS8507) kapott már a gyártótól csereutalványt? És persze Telekomos vásárlás volt (2,5 éve). Mi az ügymenet? A Tkom kínalatában 150eFt-os vagy 350eFt-os Philips tv van jelenleg. Ez 270eFt volt anno.
-
maddoc14
csendes tag
válasz
rainman72 #40107 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, végül az ár döntött.
Mivel kb egy szélesebben forgatható talp árával "olcsóbb" volt, bevállaltuk a 55 pml 9008-t a próbára. Eddig szerintem jó, ahol képpel gondom volt azt be tudtam állítani, és a neten elérhető negatív tapasztalatokat szerintem a TitanOS frissítéssel megoldották.
Ide írtam a részletes beszámolót:
https://prohardver.hu/tema/milyen_tv-t_vegyek_2/hsz_98172-98172.html -
ddmb
aktív tag
Leszedtem a TV hátulját, és ha csak az egyik szalagkábelt húztam le, akkor ezt kaptam:
Ha csak a másikat húztam le, akkor meg ezt:
Az első esetben látszanak a csíkok a kép teljes szélességében.
Az második esetben viszont az látszik, hogy hibátlan a (fél)kép, és nincsenek csíkok.
Most akkor szalagkábel lenne a ludas?
-
ddmb
aktív tag
Esetleg ötlet hogy akkor megint TCon hiba lehet?
https://drive.google.com/file/d/11_SPqJggnbwSvlaSIdhRX8nP60KEjiZe/view?usp=sharing
Ha TCon, akkor honnan kéne rendelnem új alkatrészt? Fél éve aliexpressről rendeltem. Megrendeltem az új Samsung tévét, de a nagy klímaszorongásom közepette nincs szívem hogy a szemétdombra kerüljön ez az 58 hüvelykes szörnyeteg, ha tényleg javítható lenne... Oda tudnám ajándékozni olyannak, aki utoljára 2009ben vett új tévét.
-
-szabi-
addikt
Kettő TV van a családban 40PFL6605H 14 éves míg 42PFL6067K 12 éves.
Mindkettő működik.
Az elavultság nem számít vettem TV okosítót, cserén is csak a nagyobbra váltás miatt gondolkodok. -
Kroni1
veterán
Nálunk már csak androidos philips van a családban mindenkinél, kb 10-11db. Szerencsére a mieink üzemelnek, a legrégebbire ami 10 éves elmult már a HBO max meg Max progik nem voltak play store-ból elérhetőek, apk-ból kellett mindig feltennem az aktuálisat, de még az is teljesen jól bírja, Kopp-kopp. Egy hibás példány alapján végleges következtetést levonni nem érdemes sztem. Egyébként szerintem a philips tv-k legjobb időszaka a 2017-2022 közti volt, android- google tv rendszer LCD-kben is, Dolby Vision, DTS támogatás, Ambilight.. Ez volt messze a legtöbbet tudó márka a piacon, Samu, LG tévéiből hiányzott ez-az, (android rendszerről nem is beszélve) ami a philipsben mind megvolt.
-
rainman72
nagyúr
Olvasnak az emberek mindent,mindenről ez itt már megszokott,bármelyik topikba is mész
Egyik márka se lesz jobb abba is biztos lehetsz.
Próbálgatni kell ennyi
Igazából nem tudok neked mit ajánlani egyik márkából se,mert ami már igazából nézhető kategória az 1 mini led led mindenhol,és az árban fentebb esik főleg a másik márkánál. -
ddmb
aktív tag
válasz
rainman72 #40112 üzenetére
Bocsi de nem 1 helyen olvastam hogy valami elemi tervezesi gond van ezekkel a PUSokkal, valami ellenallas/kondenzator/... /anyamkinja csak ido kerdese hogy elszalljon
Arrol nem is beszelnek hogy szoftveresen is egy hulladek volt.... A kedvencem hogy a fomenube 13!! gombnyomas mire eljut az ember
-
ddmb
aktív tag
válasz
RVR400 #40113 üzenetére
40 multam, elso tvnk egy taviranyito nelkuli volt amin ceruzaval kellett hangolni, aztan jott egy szurke szinu, amire abszolut nem emlekszem de taviranyitos, 2 hangfallal a szelein, aztan 97ben egy OVP orava, majd 2009ben egy Samsung le32b450?, aztan samsung UE50RU7092. A csaladban meg van egy Panasonic 2009bol, mai napig megy. Az osszes ezek kozul elavult, nem elromlott.
-
ddmb
aktív tag
a csodálatos philips 58PUS7505 tévém 4 és fél év után megadta magát, legalábbis úgy néz ki:
https://drive.google.com/file/d/11_SPqJggnbwSvlaSIdhRX8nP60KEjiZe/view?usp=sharing
nekem eddig minden tévém elavult, nem elromlott
soha többé filipszet!
pár hónapja cseréltem benne T-Con-t, megint az vacakolhat? Pár napja meg új firmware jött rá (mondjuk az ég világon semmit nem javítottak), gondolom az nem okoz ilyesmit. Alapállapotba raktam, újrahangoltam, továbbra is csíkozik, nagy ritkán eltűnnek a csíkok pár percre, de aztán órákig újra csíkos...
-
sandró60
addikt
Segítséget kérek!
A Philips 8818/12 tévémhez szeretném valahonnan letölteni egy csatorna rendezőt-amit számítógépen szeretném rendezni.Előre is köszönöm
A csatornákat már sikerűlt pendrivere letölteni
Amúgy van egy Chan Sort nevű programom,de nem fogadja el -
minilego
senior tag
Pus7805 miért csinálja azt, hogy kikapcsolom és utána magától visszakapcsol...? Egy ssd van rádugva és 3 konzol hdmi-n.
-
maddoc14
csendes tag
válasz
rainman72 #40099 üzenetére
Szóval ez esetben a "kevesebb" több lehet, mert nincs túl bonyolítva olyannal amit nem tol végig rendesen, jól értem? Mert a 8919 "csak" ips, de azt megoldja, a pml 9008 meg valami xtra, de minek?
Persze nyilván még járom a boltokat, hátha meg tudom fogdosni valamelyiket legalább, de nagyra értékelem az itteni válaszokat is. -
rainman72
nagyúr
válasz
-szabi- #40100 üzenetére
Ha lenne lóvé én is a 900s sorozatot venném MLA panellel de brutal drágák.
A 700 és 800s sorozat között inkább csak fényerőben van difi ami kijöhet fényes helyen vagy HDR megjelenítésben.
Igaz hogy belépő tv a Philipsnél de én 1 szuper tvnek tartom a 718 és ajánlom is.
Ha nem volt előtte hasonló kat.tv biztos hogy lesz meglepi a képminőség terén már SDR tarralommal is mint pl tv hd adás. -
sandró60
addikt
Most lett a tévém 65"8818/12- 7-hónapos,de még mindíg csodálkozva nézem a Tv tudását.Nekem a képek nagyon szépek-a hang is a tévé készülékből.Néha ráteszem a Sony 5.1 hangfalakra.Sajnos lakótelepi lakásnál óvatosan kell az erősítővel bánni
-
-szabi-
addikt
válasz
rainman72 #40098 üzenetére
Philips Oled TV lista a gyártó honlapja szerint.
959, 910, 909
889, 859, 849, 819, 810, 809
770, 769, 760, 759Titan nem zavar de 759 a legkisebb sorszámú, ezért gondolom a legkisebb tudású.
Próbáltam összehasonlítgatni mi egyébben látnám hátrányát, hogy a legolcsóbbat választom. -
rainman72
nagyúr
-
-szabi-
addikt
Mi a vélemény az oled759 szériáról?
-
maddoc14
csendes tag
válasz
rainman72 #40095 üzenetére
Ok, akkor 55"re tolva a méretet, az 55pus8919 ips és a 55pml9008 ips miniled kb egy árban van 230 körül, és a pml az olcsóbb, talán a proci miatt, vagy mert tavalyi, meg játékban 120Hz-t tud, nem 144-t mint a pus, ha ez számít ezen a szinten.
A miniled felé húzok, mégha tavalyi is (az idei 300k), csak ha az ips+ miniled annyira nyerő, akkor miért nem látom mindenhol azt? -
maddoc14
csendes tag
Szervusztok!
Tanácsért kuncsurgok, mert nem nagyon látok boltban kirakva ilyen tv-ket, csak tcl, samu, lg.
48-50" -es ambilight-os tv-t keresek bő betekintési szöggel, főleg streamre (yt,netflix,disney), némi sportra, meg persze ps5 játékra.
10+ éves 32" Philips-t használunk, de készül meghalni. Nem tudunk elhelyezni olyat, ami csak szemből jó, szóval a betekintés mindent visz nálunk, 45° simán kell, vagy több. Van ilyen oled nélküli?
Oled kizárva, mert kb ösztönösen nyírnák ki, nálunk ehhez minden negatív gyakorlat adott.
Meg a keret max 300k, kevesebb jobb.
A TitanOS nekem szimpatikus, talán azt nem rombolják le.A fentiek miatt főleg sima lcd-t kerestem, titannal. Az 50pus8919, 50pus8909 jó lehet, vagy eltévedtem?
Esetleg valamelyik pml miniledes is szóba jöhet, ha betekintésben tudják a tutit.
Köszi -
baandii
senior tag
ti minden napi tv-s filmnézésre melyik módot használjátok? házimozi vagy filmmaker mode?
-
válasz
peestike #40084 üzenetére
Nem tűnt fel, de jobban megnézve (FlatpanelsHD, Displayspec) egyedül a PUS9000-es "The One" modell kapja meg idén a DV-t, persze MLED-eken és OLED-eken kívül.
Oh well, még egy érv a TCL mellett.+ Fun fact: Amazon dettó saját (Vega) OS-el bénázik.
-
Philips TV 2025: Die Serie PUS8100 mit Google TV, Ambilight 3 und Pixel Precise Ultra HD
Mégis jön GoogleTV, már csak a panel a kérdés, de valszeg' 43-50" VA, 55-65" IPS.
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Van valami trükk a titán os-re apk telepítésre, vagy egy skyshowtime appra?
-
peestike
senior tag
válasz
Kroni1 #40070 üzenetére
Köszi szépen a felvilágosítást! Elég szomorú a helyzet, ha kell a google tv, akkor zsebbenyúlós a dolog. Igazából csak a méret miatt gondoltam, hogy cserélni kellene, az 50-es még pont elférne. Néha csinál már olyan, hogy bekapcsolás után nincs hang, amíg hozzá nem nyúlunk a távirányítóhoz, fel vagy le hangerő, aztán feltámad. Csatorna számot hiába írjuk be nem akar váltani csak nagyon sokára.
-
Kroni1
veterán
válasz
peestike #40069 üzenetére
Hát én azon a véleményen vagyok, hogy új philips LCD tv-vel nem tudsz csak visszalépni a 7304-ről, mert a google tv rendszert kiszedték a platform alól, már csak az OLED-ekben van ilyen tudtommal.. Az az új Titan OS amit betettek helyette, meg korántsem olyan sokoldalú, rengeteg dolog hiányzik belőle, és tudtommal apk-t se lehet úgy rátenni mint az android tv / google tv rendszerű tévékre..
Mire használnád amugy? Ha film akkor nagyon a VRR-nek sincs létjogosultsága, kb. ezzel tudnak többet az újak mint a 7304-es. Az egy nagyon jó tévé, tudása majdhogynem a 8505-el megegyező, nekem vannak ilyenek a családban, és nagyon örülök is neki. Méret miatt váltanál főként? Ha esetleg használt is szóba jöhet akkor 2023 vagy előtti, pl. egy pus8505/8506/8507/8508 amit ajánlok, azt még android tv-vel adták ki, de nagy előrelépés az se lesz, csak méretben. Ha nagyobb kell és el is fér, akkor 50 vagy 58" vegyél, azok elvileg MVA panelesek.
-
peestike
senior tag
Sziasztok! Egy 43PUS7304/12 után kellene szintet lépni, ennek kellene valami utód. Ami kellene, az 50 coll, qled, dolby vision-t tudja lejátszani. A mostanin tetszik a google tv rendszer, meg a kodinerds, nem lenne baj, ha tudná a tv. Köszönöm szépen!
-
First look: 2025 Philips TVs including 4-stack OLED
Már csak a TitanOS maradt... -
Gabor970
addikt
válasz
Tomasz94 #40058 üzenetére
tuti klassz!
Mi 2008-ban újítottuk fel a családi házat, akkor egy 10x6 cm-es kábelcsatornát véstem be a falba, azon akkoriban még a scart csatis kábel is átfért. Ma már nincs ilyenem (sikerült vennem egy panasonic HDMI kimenetes VHS-DVD-R kombót hazavinni három gombóc fagyi árán a bolháról) kényelmesen elférnek benn a kábelek. Amúgy meglepő, hogy egy oled tv mit képes kihozni még VHS szintű "minőségből" is. LCD-n nézhetetlen. Régi családi videók kerültek át DVD lemezre a fagyigombócos eszközzel.
Mondjuk ennyire filigrán tartóra nem mertem rábízni a 27 kilós tévét, egy duplakarosat mertem csak "alá" rakni.
-
rainman72
nagyúr
Teljesen jó ára van az 55PML8709 mini lednek [180e]
-
Tomasz94
csendes tag
Köszönöm Uraim
rainman72: 2510 nél járok most
Gabor970: Köszi! Pont kapóra jött a lehetőség , kellet pár plusz konnektor mikor beköltöztünk, aztán jött az ötlet hogy szállodákban sok helyen így van megoldva, és így tényleg nagyon letisztult a látvány.Vettem 2x3m 2.1 es HDMI-t talán egy ideig jövőbiztos lesz a dolog.
-
Tomasz94
csendes tag
Meg is lett a 806
Maximálisan meg vagyok vele elégedve , a 720/1080p TV adást nagyon szépen felskálázza a 8303 hoz képest , azért látszik elég sokat fejlődött a processzor képfeldolgozása az évek alatt. Mozgásban én szerettem a régin is a szabványos beállítást, itt szinte sose törik meg a kép , még tökéletesebb lett számomra. A fekete meg hát tényleg fekete
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
2022-es 806-os oled philipsem van, az istennek nem találom meg, hogy kell a tv csatornákat törölni, amiket nem nézek. Régen valahogy megtaláltam, csak ideje volt a one szolgáltató csatornáit újra keresni. (nem boxot használok, hanem a tv-ben van a pcmcia kártya)
Valakinek meg van, hogy jutok el a csatornák szerkesztése menübe? Köszönöm! -
Alien!
senior tag
Srácok! Érkezett frissítés old805-re. Valaki feltette már? Nem nyírja ki a Ambi + Hue opciót?
Köszi!
-
Tomasz94
csendes tag
48 colos 806 os Oledet érdemes még venni ? Mik a tapasztalatok , gyors a rendszer a mai napig? Találtam itt hardverapron egy használt de még garisat 220 ér. Tetszik hogy ez még 4 ambis volt
-
Tomasz94
csendes tag
Na helyzetjelentés , 180 ezer forintot kapok a régi tv-m ért (amennyiért vettem) szóval elég jól hangzik , viszont a csavar hogy Euronics utalványba fogom kapni. Szóval most megy a fejvakarás mi legyen. Pont van egy leárazott Philips Oled , ami persze tőlem oda vissza cirka 460km Budapest Köki, beszéltem az ügyfélszolgálattal , nem hozzak le a közeli Szhelyi üzletbe
Talán jövő heten fel tudnék érte menni de tartogatni meg úgyse fog egy bolt se terméket, szóval addig 110% hogy elfogy
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
Alien! #40029 üzenetére
Batár nagy egy holmi az a távirányító az biztos, gondolom anno a qwerty billentyűzethez lett tervezve a méret
Ahogy néztem a mostaniak már kicsit kompaktabb méretűek lettek. 4K chromecast-on én is gondolkodtam már , másik tv nél gyorsabban használható a yettel app is, itt azért már van mikor döcögős a történet.
-
Alien!
senior tag
válasz
Tomasz94 #40028 üzenetére
hát igen, biztos ment nem keveset.
nálam egy oled mellett is helyt tud állni, szóval jó kis modell volt ez. Igaz talán a világ egyik legrosszabb távirányítójával adták, plusz nemrég egy firestickkel hoztam használható szintre, mert az atv 8 már nem fürge rajta (viszont cserébe máig működik rajta minden app).
-
Tomasz94
csendes tag
-
Alien!
senior tag
-
Tomasz94
csendes tag
-
Tomasz94
csendes tag
válasz
rainman72 #40019 üzenetére
Köszi a választ!
Az imént találtam egy oldalt ahol ha jól értelmezem az 50' es változat még VA panel. [link]
Az még 2,5-3 méter távolságból talán élvezhető lenne ahogy olvastam róla.
Viszont a Yettel app jobban aggaszt mivel itton mindent vezetékmentesen használunk (Otthon Net) és a tv adást is azon keresztül nézzük. Kicsit vicces lenne egy 200k+ árazású tv hez vennem kéne egy külső eszközt amivel tudnám használni az alkalmazást. -
rainman72
nagyúr
válasz
Tomasz94 #40018 üzenetére
Papiron igen az lenne a mini led mivel magasabb hdr fényerőt tud,sokkal több a ledek száma,van local dimming,magasabb a szintér lefedettsége talán.
Viszont videókon nem teljesen jó,a fényerő az meg van de blooming kezelés ezáltal feketéje nem meggyőző.A PUS8919nél se lesz igazán jó fekete az ips panel miatt a többi nagyjából rendbe lesz.
Az is meg lehet hogy a 8303 talán még jobb is volt fekete terén kiindulva abból amilyen képeket láttam itt a topikban régen.
Egy kicsit lutri megpróbálnám meg van 14 napod online vásárlás esetén eldönteni milyen,de igazából egy oled lenne az előrelépés,led-ben nincs nagy választás. -
Tomasz94
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, valaki nézte már hogy yettel tv alkalmazás elérhető a Titan OS tv-k en? Héten viszik az 5 éve vásárolt Pus8303 készülékem kiterjesztett garanciás szervizbe, és ha azt mondjak készülék csere vagy kifizetés , akkor kénytelen leszek nézni egy újat. Ugye az még android tv volt , meg elég rövid életű szériát megélt edge lites nano ips panel van benne.
Ezt a kettőt néztem eddig :
55PUS8919/12 [link]
55PML9008/12 [link]Így olvasgatva a fórumot látom mindkettő ips panel, a miniled jobb választás lenne ezek közül ?
-
Voice24
őstag
Hali!
Elég régóta megelégedéssel használtam a 7502-es androidos tévémen a Smarttube alkalmazást. Viszont a tegnapi naptól roh@dtul behalkult, kb. az eddigi normál hangerő felére, harmadára esett vissza. A beállításaiban a hangerő 100%-on van, ahhoz eleve nem is szoktam hozzányúlni. Minden más alkalmazás maradt a normál hangerején, csak ez az egy produkálja ezt.
Tudom, hogy nem tévéprobléma a történet, de nem találtam erre való másik topikot, hátha tud valaki valamit mondani rá. -
prtvlogan
aktív tag
Ja, értem, köszi mindkettőtöknek!
Őszintén nem bánom a váltást, mert a régebbi ( 6 éves) tv-n úgy belassult az android, hogy öröm nézni, viszont kín csatornát váltani, vagy netflixet kapcsolni.
Remélem ez a Titan jobb lesz, vagy legalább a tv csatorna váltást veszi delay nélkül...
Azok, amiket használnék alapból egyébként gyárilag fel vannak telepítve, csak egy steam linket szerettem volna kipróbálni, amíg nincs bekábelezve a hálózat.
Egyébként egyik tv rendszer se különb a többitől, remélem erre is jön egy egységes EU szabályozás a közeljövőben....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest