Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor kiegészíve a listát:
HD2600Pro: cca. 40-50W
HD2600XT: cca. 50-55W
9600GT: cca. 60-65W
8800GT: cca. 80-90WVaniliásRönk, a G94-ben csak 500M tranzisztor van, ezzel szemben a G92 750M, az RV630 meg 400M. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a 9600GT felépítéséből adódóan aligha használja minden tranzisztorát "egyszerre", akkor szerintem teljesen reális a különbség. Btw. én is csináltam mérésemet, és pl. Crysis alatt 12W-tal evett többet a gép a 96GT mellett (a tápom meg ugye nem 80+-os
).
Piero, ezek tipikus fogyasztások, ennél biztos többet is ki lehet csikarni a kártyákból. meg ott van az alkatrészek szórása is, úgyhogy 60W feletti csúcsfogyasztáshoz már indokolt a +1 tápcsatlakozó.
Blood Mage, az a gép nem fogyaszt sokat, a tápon múlik minden - egy gagyi darab ettől is simán elhasalhat.
tzsolesz: hát, ha 3-4K-ért kap, akkor esetleg érdemes...
-
fagy53
nagyúr
Igen, ez szép ezt lusta voltam megcsinálni, de meggyőző.
Ez az downclock amúgy is csak idle-ben érvényes, tehát a 10W reális.
A gyakorlati hasznát azonban nem a fogyasztáscsökkenésben látom, hanem idle-ben nem kapcsol be a venti gyakran, ami pl a Sapphire-nél elég jól hallattszik.VaniliásRönk: játékra ugyan alkalmatlan program, de tesztelésre nem rossz!
Jelen esetben pl a drivert teszteli remekül, képes csontig kihajtani a procit, értelmetlenül, és remekül lehet a különféle látványjavítók hatását elemezni. -
fagy53
nagyúr
Sajnos csak a hőmérsékletet tudjuk mérni a GPU-ban lévő szenzorral!
Ezért értelmetlen ebben az összefüggésben a hőtermelésről beszélni, mert számunkra mérhetetlen.
A felvett teljesítmény meg valóban hővé alakul, bár nem 100%-ban. A hőenergia mellett, csekély mozgási energia és elektromágneses energia keletkezik.
Nem tűnik el, mert energia nem vész el, csak átalakul! -
fagy53
nagyúr
Szép is lenne, ha ez így lenne! Ez azt jelentené, hogy egy jobb hűtéssel pl. 40°C-ról 20°C-ra lecsökkentve a GPU hőmérsékletét, a fogyasztása, azaz az áram felvétele is a felére csökkenne. Ezt jelenti az "1"-es szorzótényező egyenes arányosság esetén.
De fordítva is igaz, kétszer akkora áramfelvétel esetén nem kétszer akkora hőmérsékletet kapunk.
Azért írtam a "valamilyen"-t, mert a hűtés hatásfoka generál egy szorzótényezőt, amely egyedi, az adott kártyára jellemző, de biztosan nem "1" és valószínű, hogy nem természetes szám, hanem függvény.
Az én 8%-os csökkenésem másnál, ugyanakkora fesz ill., órajelcsökkenésnél, nem igaz.
Viszonyitási értéknek viszont jó. -
grunge
addikt
i965, és p35 chipsetek nyavajája ez hogy ha cf-be kötöd a kariakat akkor az egyiknek valoban csak 4x sávszél jut. ezen chipsetektöl felfelé ugy tudom már más a helyzet. a 975-ös lapok is 8*8-ban üzemelnek.
srácok! amugy az a "problémám" lenne hogy ha nem nativ felbontásban játszom akkor a képet nem huzza szét, hiába állitgatom a catalisztben. mert nativhoz kissé kevéske esetenként az ereje...
-
fagy53
nagyúr
Nagyon jó az ATi memóriakezelése, de 1-2k különbséget megér az 512MB.
Jó a gyári hűtés, csak a hang miatt alacsony a venti idle-ben ezért melegszik ilyenkor, de a 4850 még rosszabb.
Viszont szoftveresen a bios-ban, vagy segédprogikkal is lehet profilokat beállítani és így már jó lesz. -
VaniliásRönk
nagyúr
Hát ha a színedből indulunk ki...
#11024 tzsolesz: Khm, sima 8600GT-nél a legelső drivereket leszámítva mindig is egyértelműen gyorsabb volt, PH tesztben még így is csak azért kapott ki mindenhol, mert 800x600@2xAA@sokxAF-val teszteltek. (vajon miért?
) A gyárilag tuningolt verziók azok ált. lenyomják, bár annó is volt 1-2 játék amiben elverte a 8600GTS-t is igen csúnyán, szóval újabb driverekkel lehet tovább javult a helyzet.
-
fagy53
nagyúr
Lásd: Aggregátor
Grafittal is lehet, de ez valóban forrasztópáka volt.
De már nem nyúlok hozzá, a 800/900 nekem elég lesz, átírom a bios-t és kész.
50-60MHz-ért nem érdemes forrasztani, az AGCT kivételével egyik progi sem enged 860MHz fölé, persze lehet, hogy tévedek és kimaradtam valamiből, de én így tudom. -
VaniliásRönk
nagyúr
Azért úgy általában nem mindegy mennyit fűt el a táp "mellékesen", ez befolyásolja a villanyszámlát és a hűtés zajszintjét is. (persze itt az elsődleges szempont az lenne, hogy ne vegyen az ember fia túl nagy tápot, mert (a szabványnak megfelelően) csak adott terheléseknél él a gyártó által megadott 80-85%, alulterhelésnél ez csúnyán elmászhat)
A Chieftec megbízható, csak a GPS szériája mind mai napig gyengus 12V-on (az FSP PNF-ek kb. másfélszer erősebbek azonos W mellett), pedig a PCI-E konfigok szinte kizárólag 12V-on fogyasztanak. Ha nem lehet beszerezni FSP-t akkor jó a Chieftec is, de ha lehet választani a kettő közül érdemes kerülni.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Köszi a helpet, ha hazamegyek kipróbálom, nem is tudtam, hogy az ATT-ben van magyar nyelv.
Én 2D-t nem is szoktam állítani, ez amúgy számít tuningolásnál?
850/900-on szerintem is mennie kellene normálisan, de volt már olyan is, hogy 900-on elpixelsedett(szétszórva textúra hibaszerűen szitálva) a képernyő simán az asztalon is.
-
fagy53
nagyúr
Tálca - jobb klikk az ikon - hardver fül - túlhajtás beállításai.
Pipa, órajelek felvétele profilba - csúszkákon órajel beáll, alkalmaz.
Mentés ikon - megjelenő ablakba valami nevet pl 2D - ok.
Pipa, indításkor ezt a profilt használja.
Ugyanezt megcsinálni 3D órajelekkel....Automata túlhajtás - automata 2D/3D túlhajtás bekapcs., pipa.
Beírni a megfelelő profilneveket. Kész. -
-
fagy53
nagyúr
-
athomi
veterán
Baboon-nak is csak 800Mhz-ig ment a GPU.
Külön húzd a memót és külön a GPU-t. A GPU-nak úgy néz ki 780-on van a vége, az Aggregátor által említett ok miatt, de a memó sztem biztos megy többet is.Az én pro-m GPU-ja is csak 780-800Mhz-et megy, igaz húzhatom tovább is, de terhelés során kifagy.
-
fagy53
nagyúr
A "másik"-hoz szólnék hozzá, jól tudod a proci miatt kapsz 4000 alatti pontot a 3DM06-ban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne próbáld ki a játékokban a VGA tuning hatását!
Azt, hogy proci limited van akkor tudod meg, ha hiába húzod a VGA-t, ugyanannyi FPS-t kapsz minden esetben.
A Crysis beépített bench-ben kipróbálhatod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest