- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
Mercutio_ #12604 üzenetére
Ahogy CPT.Pirk is mondta, a házban lévő levegő hőmérséklete nem a kártya hőmérsékletétől, hanem annak fogyasztásától, azaz hőleadásától függ. Ha jobban hűtöd a karit, akkor az hűvösebb, de attól még ugyanannyi hőt ad le (persze kivétel, ha házból kifújós a kari hűtése). Egy 4600 mindenképpen jobban "fűt", mint egy 2600 (persze minimális különbséggel).
-
-
KMT
addikt
Itt van a lementett oldal, egy ideig fent hagyom:
[link] -
KMT
addikt
válasz
Blood Mage #12493 üzenetére
A 96GT kb annyit eszik mint egy 2600XT, a 88GT már többet, kb annyit, mint egy 3870. Inkább ez utóbbira cserélje, 2D-ben kevesebbet eszik. Meg ati.
Ha a táp eddig elbírta, most is jó lesz, viszont ha ipari hulladék (codegen, mercury....), akkor érdemes cserélni, bármit is hajt. -
KMT
addikt
Picit méregettem.
Konnektor felőli fogyasztások:
órajelek ........ idle ....... gpu caps alatt
157/270 MHz: 96 W ....... 112 W
695/693 MHz: 110 W ... ..135 W
796/936 MHz: 114 W ... ..140 WEzeket mind be kellene szorozni kb 0,75-tel, így idle-ben az órajel csökkentéssel kb 10 W-ot spórolok meg a gyári órajelekhez képest.
A terhelteknél a proci is belejátszik, de az idle fogyasztások azért mutatják, hogy bizony kevesebbet eszik a kártya. -
KMT
addikt
-
KMT
addikt
válasz
fagy53 #12119 üzenetére
Na ez már nem rossz ár. Megfontolandó. 3850-ből sem érdemes 512 MB memóriásat venni?
Ha már ilyet vennék, akkor olyat szeretnék, aminek a hűtésével nem kell bajlódni. Ha jól tudom nem a legjobb a gyári hűtés ezeken, viszont van egy fajta sapphire, ami jobb mint a többi.
Na az melyik is?
-
KMT
addikt
Ez azt jelentené, hogy a második PCI-E csatlakozó a lapon csak négyszeres? Van így egyáltalán értelme CF-et csinálni a pro-ból és az xt-ből?
-
KMT
addikt
válasz
CPT.Pirk #12082 üzenetére
Az érdekes, mert én tuti, hogy utánad rendeltem és ma odaaták. Mondjuk az eladó csajszi nézett egy nagyot, hogy ez ennyibe kerül. Tehát én lehettem az első aki átvette. Du 3 fele. Úgy tűnt, hogy az eladók nem tudtak róla.
Biztosan az nem tetszett nekik, hogy hármat kértél.CF csati persze nincs benne, és 1800-ért adtak volna, azt is rendelésre... lehet nem lesz így CF-em.
-
KMT
addikt
Na erre én is lecsaptam, kösz az infót, gyiku.
Vajon megy CF-ben 2600PRO OC-vel?
Hűtése milyen lehet ennek a his-nek?
mod: úgyértem mennyire hatékony -
KMT
addikt
válasz
elfelejtette #11089 üzenetére
Egyszerre 2 szálon indítja el, nem kell 2 orthost megnyitni hozzá.
De ha nem a ram a hibás, akkor alaplap/proci/táp is lehet. Cserélgesd ki őket másra, hátha.
-
KMT
addikt
válasz
elfelejtette #11078 üzenetére
Orthos 9-es prioritáson. De kb mindegy
-
-
KMT
addikt
válasz
TomBoy1986 #10776 üzenetére
De, a PRO OC-k mennek 800 felett. Nekem 840 körül.
-
KMT
addikt
válasz
Zolee11 #10734 üzenetére
"CPU csere esetében, 1000%, hogy nem kell reinstall
, csak alaplap esetében kell újratelepíteni a wint."
Akkor sem. Nekem túlélte a win az egy magos AMD rendszerről két magos intelre való cserét. Pedig elfelejtettem törölni a drivereket is előtte. Csak azért raktam újra, mert jobb tiszta lappal kezdeni. :]
-
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #10568 üzenetére
Rendben, én csak összeadtam a 2 számot.
-
KMT
addikt
válasz
VaniliásRönk #10564 üzenetére
Ki mondta, hogy mindegy? De akkor sem igaz, hogy csak akkor elég a 350W, ha jó hatásfokú. Ebből arra lehetne következtetni, hogy a 350W a konnektorból kivett teljesítmény. Erről írtam csak.
350-es chieftech és pnf is ugyanúgy 300 W-ot bír 12V-on. Amúgy igaz, pnf jobban megéri.
-
KMT
addikt
válasz
detroitrw #10554 üzenetére
Már nem azért, de mi köze van a hatásfoknak a ráírt teljesítmény leadásához? Kisebb hatásfokú táp is ugyanúgy leadja a 350 W-ot. Csak több hőt termel mellé. (Persze minőségi tápokra gondolok).
Chieftec meg minőségi, megbízható táp. Max a nagyobbak hangjával lehet gond. Fikázni lehet, de nem kell megtéveszteni szegény júzert, hogy a chieftec rossz táp. (:
ON.
-
KMT
addikt
Miért magasabb a kártya hőmérséklete 6-7 fokkal, ha a monior elmegy pihenni (stand-by) ?
-
KMT
addikt
válasz
tzsolesz #9010 üzenetére
Úgy kell járnia, hogy ne legyen melegebb egy bizonyos hőmérsékletnél.
Használj ATT-t, azzal jó be lehet állítani.
Én 2D-ben megadtam kb 13%-os fordulatszámot, ezzel 42-46 fok közt változik a hőmérséklete. Beállítod, hogy 75-80 foknál már pörögjön rendesen a venti, baja nem lehet.Nekem ez a beállítás bejött. Sose megy 70 fok fölé, bár ebben benne lehet az is, hogy proci limit van.
850/850 meg nem túl kevés egy xt-től?
-
KMT
addikt
197/297. 50 °C, FAN: 11%
Frankó, már csak a feszültségét kéne szabályozni. -
KMT
addikt
válasz
CPT.Pirk #8898 üzenetére
Olyat próbáltál, hogy egymás után több tesztet is lefuttatsz? Néha szokott olyat csinálni, hogy elsőre kevesebb pontot ad, aztán egyre többet.
Biztos a daytona a gond.
Más:
Hogyan lehet az új ATT-vel profilokat csinálni? Valami indítófájl-t kellene megadnom...
Nekem csak annyi kéne, hogy legyen egy 2D-s profil alacsony frekikkel, és egy 3D-s magasabbal. Lehetőleg automata átváltással, vagy kevés kattintással megoldhatóan. -
KMT
addikt
válasz
tzsolesz #8536 üzenetére
Ez a cpu limit dolog megtévesztő szerintem. Nem arról van szó, hogy a videókártya nem hasznája ki 100%-ig magát, mert tudja, hogy gyenge a proci, hanem arról, hogy a játék futásához kell a processzor teljesítménye is, tehát ha az gyenge, akkor hiába megy maxon a videókártya, nem lehet több fps-t kihozni a játékból.
Aztán ha nem így van, akkor javítsatok. -
KMT
addikt
Ha jól tudom, ez a kártya hangot is kiprésel magából. Melyiket érdemes hangkártyaként használni? 2600PRO-t, vagy az alaplapit (ADI AD1986A High Difinition Audio 5 -Channel CODEC )?
-
KMT
addikt
Úgy néz ki, hogy a catalyst 2.0 megoldotta a COD4 problémát.
NFS-t nem próbálom most ki, mert ha az fagy, akkor csak a reset segít. -
KMT
addikt
Nekem úgy látszik olyan nincs.
Próbálgattam viszont 3D Mark 05-tel:
alap beállítások................GPU 783/810MHz
3DM p: 8342.....................9105
cpu p: 5810......................5609
gt1: 36,1 fps.....................38,3 fps
gt2: 25,3 fps.....................28 fps
gt3: 40,7 fps.....................45,2 fps
cpu1: 3,1 fps.....................2,95 fps
cpu2: 4,8 fps.....................4,8 fps(3, illetve 2 mérés átlaga alapján)
Tehát számomra úgy tűnik, hogy mégsem volt proci limit.
Apropó, miért van az, hogy az első mérésnél a proci rosszabb eredményeket kap, mint 2. vagy 3. mérésnél? O_o
Még kérdés:
Meddig húzható általában egy ilyen kártya?
AMDGPUClockTool-lal sikerült húznom, de bizonyos érték fölött (gpu ~783, mem ~820) fekete képernyő, amiből nem tér vissza, és lefagy a rendszer.
Ennyit bír a kártya, vagy valami szoftverhiba áll a dolog mögött?Bocs a sok láma kérdésért...
-
KMT
addikt
Én meg csak quick race (vagy mi) esetén tudtam odaáig eljutni, hogy induljon a játék. Ha a career-ra megyek, akkor bejön a kép, meg a motor hangja, majd lefagy, és csak a reset segít. :\
És egyelőre csak ez a játék csinál ilyeneket, majd kipróbálok egy másik verziót.Másik:
2600Pro DDR3 OC3D mark 06: 3595 pont
proci: 967Gondolom ennél többre képes, csak proci limit van. Ez esetben akkor felesleges a vga-t tuningolni, nem?
Ez a proci limit nem azt jelentené, hogy a vga kártya nem tud 100%-os kihasználtságot elérni? (Mert a Riva szerint eléri.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest