Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Monitor hiba topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Ezt láttátok már?
Ken Block vs Ford Sierra
-
zolikaDB
veterán
42L, 540km, Astra G 1.4, tél, város.
-
törölt tag
Jellemzően igen. Ám ki lehet fogni kis ráköltéssel egy szépet és jót.
Én 150-ért vettem az Accordot, hámlott a fényezése, más gondja nincs, ez lett belőle: [link] A végén 250 körül állt meg az ár. (én fényeztem le, díszlécet készítettem hozzá mert a gyári rozsdásodott)
Ezt meg februárban szereztem 210-ért, ez is tökéletes, az olajcsere amit rá költöttem.
Környékbeli autófényezőé volt.
Nyilván egyik sem a támasztott feltételeknek felel meg, de van 200 körül normális. Igaz, amikor én kerestem, 300 találatonként volt egy. -
Sziasztok!
Ha kintröl hozok egy autót (német, Golf3 1.9 110ps) akkor kell regadót fizetnem, és vagyonszerzési illetéket is még átíráskor? Vagy hogy? -
Laraxior
titán
Hideg motorral, városban, rövid távra sok a 10l/100km? Főleg, hogy nincsen nyári meleg....
-
Integra
titán
válasz
bigmasterg #42476 üzenetére
ez elég gyenge azért..
-
-
Laraxior
titán
70literből kb 500-at megyek...
(#42474) Qru: A lökhárító majd ha jóidő lesz, most nem tudok kiülni barkácsolni, mert tökig ér a sár az udvaron
De a katalizátorokat szerintem a jövő héten kikapjuk, meg a középdobot, hogy megjöjjön a hangja, mert így 1.4-es benyomást kelt
középdob, és katalizátorok nélkül
Azért megjegyzem, mielőtt jön a köpködés, hogy átmegy vizsgán, mert 4 katalizátor van benne... -
-
nemcso
őstag
válasz
atti1848 #42444 üzenetére
Négy évig volt céges kocsim egy 1.6 TDCi Trend kombi. 12x ezer km-rel adtam le. Annak átlagfogyasztása vegyes használattal 5,4 - 5,6 volt. Nagyon jó kis kocsi volt. Országúti használatnál (nyáron légkondival) a csúcs 4,7L/100km (52L tank - 1113 km) volt.
(Most 1.4 -es benzines Kia C'eed SW a céges kocsim, na az zabál rendesen. Szintén 52l-es tankkal a 700km már jó eredmény. Persze hozzá kell tenni, hogy méretük, súlyuk közel azonos. Mondtuk is, hogy bravó a flotta "managereknek" , akiknek sikerült ezt választaniuk) -
whitezo88
nagyúr
remek megoldás!
-
Qru
MODERÁTOR
Parádézni tudni kell: [link]
-
tresh
veterán
válasz
bandus #42456 üzenetére
nekem ez tetszik el tudnám viselni és talán még km is reális
DeFranco
-
DeFranco
nagyúr
válasz
profi91 #42459 üzenetére
1.9 tdi 3-as golf recept
megvan a kocsi kétszázból, igaz lopott, de az alvázszámot átütjük vésővel, max. lepapírozzuk ötvenből, átírni nem kell, jó az üzembentartói, kap egy rendszámot húszból, hétezerháromból megvan az olaj meg a gyertyák, benzint hoz a józsi amíg be nem kerül a gáztartály (van olajoshordó a tanyán, meg biciklibelső a csövezésnek, az jó lesz), aztán már csak menni kell. Egy hónapon belül behozza az árát, onnantól csak szarja a pénzt. Kopó alkatrészeket kicseréljük kicsit használtra, gumikat félévente megcseréljük elsőt hátra hátsót előre, kétszázezer gondozásmentes kilométer.
-
profi91
tag
válasz
bandus #42442 üzenetére
Jobb napon lazán megvan annyi, mínusz a benya, kb 10-12 megvan egy jobb napon, rosszabb napokon csak 7-8.
50-ért nagygenerál nincsen. Ilyen nem írtam sehol.
De egyébként olyan okosak vagytok itt néhányan...
google.hu, 318tds felújított turbó, racingbazáron is találni 23-25 körül, ismerős pedig saját maga újítja fel, ezért a haszon is kvesebb rajta, ha én veszem tőle, ha nem, akkor 25-28-ért felteszi netre.Egyébként csak annyi, hogy az országba is nagy nevű emberekkel jóba vagyok(papp csaba féle dízel centrum, matyóka lászló féle dízel, formex bt, akik felújítanak, illetve újakat is árulnak). Gugliba mindet meg lehet találni. Pl 4db pd elem 28-ért az enyém lehet bármikor, felújított. Ennyiért máshol nem nagyon találni.
Ismerős meg a bárdinál dolgozik, 50% kedvezménnyel szerez lengyel cuccokat, pl 4 új izzitógyertya 3200ft, szintén a bmw-be. Amúgymeg nem 3 literes dízel, csak egy 1665 ccm-es 4 hengeres E36.
Tanácsot akartam kérni, hogy mégis ti mit javasoltok. Bármely ismerős úgyis azt mondaná, hogy 1.9 tdi 3-as golf, de nem kell dízel, erre a feladatra nem az igazi.
-
válasz
atti1848 #42450 üzenetére
én csak ajánlani tudom
nem használja régóta barátnőm, de ha meg lehetne venni, én nem gondolkodnék rajta. meg írok egy privit.
szerk: elnézve a spritmonitort, jóval lejjebb nyomható ennek a fogyasztása, nem is gondoltam volna
pedig mi sem használjuk meg pörgetjük nagyon, de azt hittem, hogy ennél sokkal lejjebb nem lehet vinni a fogyit.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
atti1848 #42450 üzenetére
állítsd be a lóerőt is, akkor adja az 1.6-ost. [link]
Nekünk a benzines 1,6 focus 1 zulgó-kecskemét háztól házig (tehát kicsivárossal, amúgy autópályán) oda vissza tétre helyre befutóra 6,5 körül (nem emlékszem hogy 6,3 vagy 6,8) eszik hidegben négy évszakossal, 30% város 50% országút 20% pálya összetételben első mérésre (420 km) 7,3-t de úgy, hogy vagy 50 km-en tapostam mint a hülye, hogy teszteljem hol húz hol nem húz.
@ABE: mánmegestmegelőzté
-
válasz
atti1848 #42444 üzenetére
asszonynál pont ilyen van most, hetven akárhányezer km volt benne amikor megkapta, a fedélzeti számítógép 5,6-ot mutatott átlagfogyasztásnak, vegyes használatban. bár a pillanatnyi fogyasztásmérő szerint 130-nál is kb ennyit eszik. de nyugodtan számolhatsz 5,5 literrel. jó időben még nem volt nálunk, nem tudom a klíma mennyit dob rajta. de szerintem 6-6,5-ből megáll város+klíma kombóval is. és amúgy egy kellemes motor, tökéletesen elegendő mindenre.
-
DeFranco
nagyúr
Ja, a vezérműszíj meg kenderkóc? Vezetőoldali búzazsák? Fényszóró helyére mi került? Macskaszem?
@atti1848: spritmonitor?
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni abban,hogy egy 2008-tól nem korábbi Ford Focus 1.6 TDCi Trend mennyit fogyaszt városban és autópályán?
MMA87 az nagyszerű, mert én azt olvastam róla,hogy 7-10l közt., de akkor ennek nagyon örülök, mert nyáron tervezünk venni egy ilyet és nagyon tetszik, csak mikor megláttam a fogyasztását akkor elment tőle a kedvem, de ha így van ahogy írod akkor ez marad.
Köszönöm a gyors választ.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
profi91 #42427 üzenetére
Ha ilyen szuper gárdád van, akkor miért jöttél ide? Mit vársz? Azt, hogy kapj használható tanácsot (felejtsd el a francba az egészet ennyiből / vegyél egy stiftet / vegyél egy robogót a feléből, a másik feléből meg menj el angoltanfolyamra, utána meg menj el inkább recepciósnak, oda be tudsz járni biciklivel) vagy azt, hogy megerősítsünk téged abban, hogy egy nagykorú franciadízel jó ötlet, ha a kipufogót bevezeted a benzintankba akkor ingyen jársz vele, sőt a kollégáknak is összejön egy kis csapolni való gázolaj a feleslegből, meg három flakon WD40-ből megvan a nagygenerál?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
profi91 #42427 üzenetére
Az eleje törve volt (látszik, hogy az első kökös új a hátsó régi, vmint az illesztési hézagok sem a gyáriak elöl) azon túl a horapadáson ami látszik is az orrán. Az oldalán hátul a világos csík az sem a gyári díszítés része...
Az első ködfényszóró nem gyári (ahogy a dísztárcsa sem de az részlet kérdés). Viszont a bele meglepően jó kondiban van. A milyénkben sokkal jobban ki van ülve az veeztőülés (igaz enm volt rajta huzat soha). -
-
_NCT
addikt
válasz
profi91 #42425 üzenetére
Hát akkor én keresnék egy másik munkáltatót, mert ez nevetségesen kevés.... Amúgy a törvényben nem 9Ft/km van előírva, hogy annyit kell téríteni a munkáltatónak?
És amúgy most csak azzal számolsz, hogy csak tankolod a kocsid...De ez mint tudjuk a mesében van csak így, ilyen 2-300ezres piszkoknál hamar bele lehet nyúlni a tárcába 50-100e Ft-ért.
-
tresh
veterán
-
profi91
tag
válasz
lucifer31 #42424 üzenetére
Nemrég hoztam egy 3-as dízel kombit kintről, 290.000 km-el. Az autóval sok volt a nyűg, nem húzott, füstölt fehéren, barnán, feketén, kékesen, csörgött a motorja. Ismerős az egészet cakk-pakk 50-ből megcsinálta. Ha turbó kellett volna rá, 20-ért felújított, 4 felújított porlasztó bele 28.000, adagoló 30 ezer, első féktárcsák+betétek 15.000 újonnan ugye. 300-at akkor se tudnék rákölteni, ha a fél autó hiányozna.
Esetleg csonti: [link]?
-
profi91
tag
3 litert térít 100km-enként. Slussz. Ezért is akarok minél kisebb fogyasztásút.
Napi 12-15 között kapnék, ebből nem szeretnék 5öt hozzátolni a nyálhoz.
Az alfám esetében 12 liter, azaz 9 liter pluszba, mondjuk 200km esetén 18 liter, könnyen kiszámolhatjuk, hogy egy nap marad 3-4.000 forint a tárcámba. Szó sincs róla. Azért kell valami kis kosz, ami keveset zabál. Ha hazaérek melóból, vagy ha nem dolgozok, beáll az udvarba, és előveszek valami kényelmesebb darabot. Ami épp akad. -
profi91
tag
100 azonnali szervízre?
Olajcsere szűrőkkel 10.000, szíj csere görgőkkel olyan 25.000, de azt nem is cserélném feltétlen, attól függ milyen állapotban van, fékek-stb megnézném milyen, ha hulladék, az első garnitúra tárcsa+betét egy 15-ös, letudva a szervíz. Azzal nem számolok, hogy 100 legyen a zsebemben. Van 3 eladó autóm, nem fillérezem ki ezt, csak a 3 közül mind alkalmatlan a feladatra. -
ABE
őstag
válasz
profi91 #42409 üzenetére
Akkor viszont az elvárásaid nincsenek összhangban a lehetőségeiddel. 250-ért olyan autót venni, ami biztonságos, keveset fogyaszt, olcsón fenntartható, üzembiztos és bírja a futárkodást? Ha lenne ilyen, ami ezeknek hibátlanul megfelel, akkor nagyon sokan rohannának azért a típusért.
-
profi91
tag
Hát ha nagy baja nincs, márpedig 1.9JTD-ről jókat szoktam hallani, illetve van dízeles ismerősöm, aki olcsón megoldja az alkatrész felújítást, akkor nem lehet sok. 170 a papírozás, 200 az autó, legyen egy-két apró baja, 400 körül vagyok. Csúnya lenne, ha még plusz 200-at rá kellene költeni.
Hazajött lábon németországból, annyira csak nem lehet hulladék.1.6-os 90 lovas punto sokat fogyaszt, igaz?
Facebookon látom egyik ismerősöm hirdet egy 90 lovas cabrio puntot, 350-ért. -
kangool
tag
Sziasztok!
Anyumtól kapok egy autót. Szeretném minél olcsóbban megúszni a papír munkát. Tudtok valami weboldalt ahol utána tudok nézni vagy infót hogy járnék jobban? Ajándékozás? Üzembentartói átíratás?
-
profi91
tag
Azért nem kell, mert az emberek nem tudnak közlekedni, ha reggeltől estig a kocsiba ülök, akkor valószínüleg lesz valami koccanásom is. Swift-ből maximum a hullaszállító vinne el.
MMA87: Nem tudom, láttad-e az elmúlt 2 hónap időjárását. Kb 1 vagy max 2 nap volt, mikor robogót lehetett volna használni. Amúgy sokkal körülményesebb, mert nem csak pizzát, hanem nagyobb bőségtálakat is szállítunk. Egyik futár dolgozott robogóval pár hónapig, de lecserélte F astrára, mert nem fért el benne a kiszállított kajáknak legalább 15-20%-a, amik ugye a legzsírosabb címek voltak, és kénytelen volt az autós futárnak átadni.
-
profi91
tag
Még klíma is van benne. Regadó műszakival mindennel együtt 170k.
Cakkpakk 400-ból megáll, ha 250-ért veszek autót, az is 2 év műszakival úgy számoltam, olyan 350-be áll meg.Az a baj, a kombiról holnap lejár a rendszámom, a coupe sor6-os, 2 lityis, lezabálja a fejem, az alfa meg alapból lezabálja a fejem, pedig csak 1.6-os...
-
_NCT
addikt
válasz
profi91 #42399 üzenetére
Ennyiért jó eséllyel csak ipari hulladékot fogsz kapni, amire a fizetésed nagyon gyorsan rámegy, ha beüt a gebasz.... Mikor írtam, hogy 250-ért inkább jó robogót vennék, nem viccből írtam, azzal tudsz spórolni egy csomót, 4üteműek nagyon keveset fogyasztanak. Igaz hogy eső ellen nem vagy védve, de több mátyás marad a zsebedben. Azért nem véletlen BP-en is csomóan robogóval járkálnak, igaz ott a dugó miatt is, bár nem írtad melyik városban melóznál.
Én vidéken is jobban szerettem diák éveimben robogóval pizzafutárkodni, mert sokkal könnyebb volt a parkolás, közlekedés, mint kocsival, nyáron pedig kurvajó volt, h nem kellett főni a kocsiban a saját levemben.
Keféléshez meg nem kocsi kell, ha olyannak viszed a pizzát, úgy is behív h lerendezzétek a piszkos anyagiakat
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Milyen autót vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Okos Otthon kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Sorozatok
- Monitor hiba topik
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest