Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
Nem sok reményt füzök hozzá, de hátha értelmesebb lesz AI.
-
válasz
IntelKiller7 #40887 üzenetére
Hát nem tudom élesben hogy menne driftel ez a pálya, a gumikat kinyírná lehet gyorsan, le kell majd tesztelni.
-
-
Tomko78
őstag
válasz
parandroid #40881 üzenetére
Mindent próbáltam, megvettem tuning beállítást, volt csak egy tuning cuccot vettem vagy másik motort is vettem bele, de semmi, volt tuning karosszéria elemeket tettem rá de semmi, ez meg mégegy ilyen tuning beállításos küldetés hiányzik, de sehogy sem sikerül, lehet valami bug nekem
-
Sirpi
senior tag
-
Sirpi
senior tag
Ezt másnak se adja be, vagy csak engem szívat?
-
Redneck
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #40876 üzenetére
Eddig egy címmel sem volt ilyen gondom. Ennél viszont meglepődtem, mert Perf+RT módban, olyan fényerőt tol néha, hogy szinte semmit sem látok.
Próbálgatom még, de egyelőre nem győzött meg. -
Giot
addikt
Rendben! Köszönöm a válaszokat.
-
Redneck
nagyúr
Ti melyik módban használjátok a Motorsportot XSX-en? Performance+RT-nél sokszor életlen, és sem lehet látni a pályából mert vakító lesz a HDR, így maradtam a sima teljesítmény módnál. Mondjuk az sem Matyóhímzés az FM7 után, de elmegy.
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Újratelepülök, win 11 új ssd-re. Fh5 Fh4 Xbox alkalmazásos verzióm van. Az alkalmazás ment, nem kell save game-et keresnem? Újrainstall után letölti a mentéseimet? -
válasz
CJ4567 #40867 üzenetére
Valamiért rosszul emlékszem STALKER 2 esetében, de a RAM használat is furcsa, mert kezdetben volt hogy 18-20-at megevett, azóta 15-16-nál megáll nálam.
Ha ez valóban így van, akkor a 10 elég lehet, de nagyon necces tényleg, a 12 lesz a minimum pár év alatt.
Akkor meg már én is újat veszek.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
WATERDACA #40866 üzenetére
Stalker 2-t végigjátszottam a 3080-al, 8,5-9GB VRAM-ot eszik 1440p-ben, ultra textúrán, magas beállításokkal, ultra grafikán se eszik többet, és mind a 3080, mind az 5800X3D hamarabb fogyott el, mint a 10GB.
AC Shadows nincs meg, ezért YT-ra tudok hagyatkozni, Zwormz videói alapján 1440p-n full maxon 9,5-10GB között eszik a játék egy 5080-on natív 1440p-ben, és ezekkel a beállításokkal nem tud 60FPS-t tartani, azzal a kártyával is DLSS-t kell használni.
-
válasz
CJ4567 #40864 üzenetére
Amikor vettem a 4060 Ti-t, nagyobb volt az olló a két kártya ára között.
Utólag bánom, hogy nem 4070-et vettem, de néha az evés közben jön meg jobban az étvágy is.
Arról nem beszélve, hogy a 4060 Ti az életben nem fogja kihasználni a 16 Ramot, mert ha 12 fölé megyünk, akkor meg már az effektív ereje fogy el a kártyának, vagy akkor DLSS performance/quality kellene, amit azért az esetek nagy részében még hanyagolok.
Szóval parasztvakítás ez a kártya (is).A Cyberpunk már nem is mai játék, de a STALKER 2, vagy AC: Shadows 1440p még ennél is többet eszik.
Nekem is utólag vegyes érzéseim vannak a vásárlásommal kapcsolatban, de 4000-es kártya alá már nem igazán szabad menni 2025-ben szerintem, a technológiai előny mindig többet fog érni az effektív gyorsaságnál, aranyszabály, főleg a DLSS, FSR életében.
Az a kártya, ami igazán megérné, mindig túl drága lesz.
Giot:
Ha jól értem, akkor használtan vetted, mert a 3080 is 500 euro körül mozog.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
WATERDACA #40861 üzenetére
3080-al játszom 1440p-n, a játékok 95%-ában még simán jó a 10GB, sokkal jobb, mint a 8GB. Nem tagadom, hogy vannak helyzetek, ahol jó lenne a 12GB+ (pl. Cyberpunk RT), de még teljesen élhető, hogy 1-2 év múlva mi lesz, azt viszont nem tudni.
A 4060Ti 16GB-al számomra az ára a legnagyobb probléma, elvből nem fizetnék ennyit egy x60Ti kártyáért, a 16GB-os ára pedig túlságosan közel van a 4070 árához.
-
válasz
GhanBuri Ghan #40862 üzenetére
Na igen, egy ár/érték bajnok VGA, de sok mindenkinél (így nálam is) nem jöhetett számításba.
-
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de a 10G memória édeskevés lesz 1440p mellett a mai viszonyok mellett, hacsak nem kompromisszumokkal fogsz játszani. 12 Gb már alapszint 1440p mellett.
Én pont ezért vettem 4060 Ti-t, 16 GB VRAM, effektíven erősebb a 3080, de a technológia (DLSS hatékonyabb 4000-es kártyáknál) többet számít. Árban pedig kb. ugyanott vagy, sőt, lehet hogy még olcsóbban kifogsz egy 4060 Ti-t.
-
Giot
addikt
válasz
AsakuraDave #40833 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az rtx 3080 10G memóriával. Megosztom veletek mit tapasztaltam.
1440p ben teszteltem, extrem/ultra, RT magas beállításokkal
a vga memóriából a gpu-z szerint 8.5 G környékén használ.
Prímán teszi a dolgát,Előtte még megpróbáltam a 3070 ti 8G-al is. Amikor betöltött a pályát egyből a kevés a vga memória figyelmeztetéssel fogadott. Monitoroztam a gpuz-vel. És folyamatosan tele volt a vram.
Mindez 1440p-ben.
1080-p ben sokkal később fogyott el a 8G vram. De ott is elfogyott egy idő után. -
plejik
addikt
válasz
IntelKiller7 #40855 üzenetére
Elvileg igen. De majd élesben kiderül.
-
plejik
addikt
Nem hittem, hogy ezt valaha megélem... 😅 kiváncsi vagyok a mentésben is meglesz e a boxrol vagy újra kell kezdenem.
-
Dess
csendes tag
válasz
parandroid #40852 üzenetére
Igen, engem is zavar, hogy semennyit nem fejlődtek az évek alatt...
-
NoMagix
addikt
Köszönöm srácok!
parandroid: mond el milyen legyen, megpróbálok összerakni valamit neked is!
-
parandroid
félisten
válasz
NoMagix #40845 üzenetére
Mindig nekiállok egy H2G2/ paranoid android dizájnt összerakni, amikor jön egy új forza, ezzel is megpróbáltam, de 20 év alatt lófaszt nem fejlődtek a fiúk a szerkesztőben, 2 perc után már tikkel a szemem, és 200/150 a vérnyomásom, szóval a saját mentális, és pszichés egészségem, valamint a számítógép épsége érdekében itt fel szoktam adni a dolgot. Tényleg nem értem, hogy van türelmetek ilyen dolgokat kirakosgatni, nagy respect.
Nekem a nagy kedvencem a Ph!-s RS200 design FH5-ben, az a mai napig a kedvenc mindenes autóm.
p
-
atommaa
tag
válasz
NoMagix #40831 üzenetére
Tiszteletem művész úr
Örömmel jelentem, hogy a festés mindig meghozza az extra lovakat, barnds-n 47,7et mentem, barcelonán meg benéztem 1.15-be.
A zöldet használom nagyon jól néz ki replayban, a hátán a néven tudnánk változtatni? Vagy a hunyadi jel két oldalára kéne széthúzni Nasum jel HUN vagy ha bután néz ki szerinted, a szárnyra középre mehetne a név - valami odaillő nem szikrázó színnel - és a jobb oldali kis harmadba pedig esetleg a magyar zászló. A Hellesen is ez kéne a csomagtartón nem üt a név, a szárny zászló szerintem menő lenne.
Előre is köszönöm!
-
homerhamm
addikt
-
Aki FM multizik:
Mindenkinél fennáll még az a retkes hiba, hogy versenyek előtt visszadob a menübe azzal az üzenettel hogy megszakadt a kapcsolat?
Nem igaz hogy ezt a redvás játékot nem lehet gond nélkül játszani 1,5 év után se.
Vagy csak velem szívózik? Mi a lótúrót lehet ezzel kezdeni?
-
atommaa
tag
Szia szia Magix!
Elnézést a késői válaszért,szánom bánom nem járok erre.Nagyon tudsz le a kalappal
Lehet vinni mind a kettőt?A zöldhöz hasonló élénk színű elképzelés élt a fejemben, valahogy ez illik nekem a kocsihoz PÖPEC, de a második hell variáns egyszerűen
ODABASZ,nagyon jó. A hátán lévő piros HELL-t ha kicserélnéd az átlátszó változatra 100%-a kocsi, megvettem!! Csak, hogy ne legyek telhetetlen a zöldet is kérném az is nagyon tetszik.
Cserébe szerkesztek egy közel egy órás csomagot, sikerült újfent "mozgalmas" futamokat futni, remélem tetszeni fog.
Mégegyszer köszönöm a rám/kocsira fordított idődet, energiádat!
(kérdezték az alkotót privibe, megadtalak, ki tudja ha egy üzlet egyszer beindul
)
-
CJ4567
nagyúr
1440p csutkamax (a 660Hz-et ne nézd, bebugol ha az NV control panelből van globális FPS korlát bekapcsolva
), 4x MSAA, háttérben minden megy, ami szokott.
Ha lesz kedvem a játékhoz, akkor megnézem, hogy 2-3 óra játék után is elég-e ezekhez a beállításokhoz a 10GB VRAM.
RT kikapcs:
-
parandroid
félisten
Ahogy írtam korábban is, az FH5 gyakorlatilag az FH4 motorját használja, szóval 2018 óta nincs benne nagyobb változás. Már az egy-két generációval ezelőtti GPU-k is kihozták belőle a maximumot, azóta csak FPS-ből van több.
Lenyűgöző egyébként, ahogy kinéz, pláne így 145 FPS környékén, de ennél többet ebből már nem lehet kihozni. Az biztos, hogy a Series X-en elég kiábrándító játszani ezek után a beállítások után, ez mutatja, hogy hardveresen a konzolok is hogy le vannak maradva.
Motosport is egy szánalom egyébként, gyakorlatilag az sem néz ki sememivel sem jobban, de legalább képes még ezzel a hardverrel is akadni. Ráadásul ott érzésre nincs ekkora különbség a PC, és az Xbox verzió közöztt, simán játszom xbox-on is, és nem tűnik fel, hogy csúnyább, vagy lassabb, ami tökéletesen megmutatja, mekkora egy kalap szar lett a PC-s változat. Talán épp a magas FPS szám okozta fluiditás az egyetlen különbség a két port között.
p
-
Bib
őstag
válasz
parandroid #40824 üzenetére
Nálam is minden maxon ahogy írtam. Találtam egy videót [link] ahol jól látszik a különbség, ja nem.
-
parandroid
félisten
Mint említettem, nálam mindne csúszka maxon van, most levettem a ray tracing-et off-ra, de az autón tükröződő környezeten kívül nem látok különbséget. Vicces, de fps-ben sem, szóval simán lehet, hogy bugos ez a szar, vagy hogy AMD kártyánál (7900XT) eleve nem dolgozik ray tracinggel.
p
-
CJ4567
nagyúr
Már a játék közben is van egy ideje RT, ha ultrára vagy magasabbra teszed a RT beállításokat.
Giot: 3080 10GB-om van, viszont soha nem teszteltem a játékot még extrém grafikán se, mert ultrán számomra kb. ugyan úgy néz ki, cserébe sokkal több az FPS. Mondanám, hogy szívesen letesztelem a játékot, de 170GB-ot + egy mentés szinkronizálást nincs kedvem végigvárni
Én amit kipróbálnék a helyedben a 3070Ti-al, hogy 1. vagy ultra preset, és arra rá a RT, vagy 2. max grafika, viszont a textúrákat levenném ultrára. -
Bib
őstag
Úgy fest igazad van
"Emellett a DirectX Raytracing PC-n történő megvalósítását két új előre beállított beállítással bővítjük: az Ultra és az Extreme, amelyek élethű tükröződéseket jelenítenek meg a játékos autójában a Free Roam and Races-ben, valamint valósághű Drivatar tükröződéseket fotó módban. A sugárkövetés a Forzavista-ban is elérhető, mint korábban." -
Giot
addikt
válasz
tomas51 #40815 üzenetére
Nah szóval. Most kicsit több időm van az írásra. Bocsánat a slendrián megfogalmazásért.
Forza Horizon 5 a játék, jelenleg 1080p-ben játszok. A beállítások extrem és ultra, ray tracing magas beállításon. A játék csodaszép de a 3070ti vram ja elfogyik. Időnként kíírja a játék hogy kevés a videókártya memóriája.Bosszantó mert egyébként 100-120 fps simán megvan.
Monitor upgrade előtt állok. 1440p re fog növekedni a felbontás. Így valamerre mozdulnom kell vga fronton, hiszen máa 1080p ben is elfogy a 8G vga ram.Néztem 3080-at azon már 10G vram van.
Vajon elég lenne 1440p-hez extrem és ultra beállításokkal Bekapcsolt (high) RT-vel? -
tomas51
senior tag
válasz
parandroid #40814 üzenetére
Ja bocs azt nem fogtam fel hogy melyik game
-
Giot
addikt
válasz
parandroid #40810 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. 8G elfogyik 1080-p Ray tracinggel. Extreme/ultra beállításokkal. Lesz egy 1440p uograde. Vajon elég lenne egy 3080 10G? Ugyanezzekel a beállításokkal.
Gpu simán tudja de a vram nagy kérdés. -
parandroid
félisten
Megesik az ilyesmi. Nem tudom, pontosan melyik kártya,
de valszeg a kártya ereje is elfogy amúgy. * A 6750XT 12GB-ja elég volt neki minden maxon 65-75 FPS-re, a 7900XT 16GB meg 140 FPS körül malmozik, szóval azert nincsenek extrém igényei a játéknak.Múlt héten pár alkalommal egy 6600 8GB-tal használtam, Ultra preseten tudta a fix 60 FPS-t 1680x1050-en, ami ettől a kártyától igen szép teljesítmény. RAM is elég volt neki.
* Hm, az adatlapodon szereplő 3070Ti-nek simán el kéne vinnie, meg az 5800X sem kevés neki.
p
-
Giot
addikt
Sziasztok!
FH5 1440p-ben bekapcsolt Raytracing illetve ultra/extrem beállítások mellett elfogyik a 10G vram. Mik a tapasztalatok? -
Egyébként a multi meta köridők valahol lecsekkolhatóak? Én 1.5 év múlva tértem vissza FM multizni, de a fordított Hakonen nem tudom mennyire volt jó a köröm, 2.-ra behoztam, de hiányérzetem volt.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Nekem mondjuk az is elég lett volna, ha visszahozzák a 3. részből a Bucket listet.
-
homerhamm
addikt
válasz
parandroid #40801 üzenetére
Tudom, de nálam már meg is jelentek az achik a listában, persze még egy se kiszedhető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Linux Mint
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- További aktív témák...
- ELADÓ: Hyperx Cloud Alpha
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest