Új hozzászólás Aktív témák
-
balojazz
aktív tag
Ennél a pennys málnánál az 50% valóban csak 1% málna és 49% alma, ellenben nagyon-nagyon finom és olcsó. Amúgy is csak a qrva erős szóda ízesítésére kell. Nálunk 5-en isszuk, ipari mennyiség fogy a szörpből, szerintem napi 0.75-1 liter körül, hozzá 8-10-szer annyi szóda...
-
-
oszy
veterán
-
handrash
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ha megtalálod a telefonszámát, célszerű megkérdezni.
-
tDr1v3r
veterán
Asszonyt majd megkérdezem melyik eladótól rendelte a szörpöket. Múltkor jött csomó Lipton, Pepsi, Rockstar, Mountain Dew - mindegyik remek, főleg a Mountain Dew, az volt az új íz nekünk de abszolúte hozza amit kellett.
Nekem a SodaStream-es tonik nem jött be, de kinek mi. De amúgy igen, habzik mint a fene, pont mint az összes saját márkás SodaStream szörp.
A Pepsi-s konszernes cuccok egyáltalán nem habzanak. -
vlevi
nagyúr
válasz
balojazz
üzenetére
Igen, azok között van olyan, ami nem édesítőszeres.
Illetve, amit most találtam, a Pennyben is van, ráadásul most jóárasitva van.
Málna mámor meg egyebek, bodza,...
Ezek között is van light, de van normális is.
[link]De fruttamax, sodastream szörpök mind vegyi kotyvalékok. Van, ami annyira az, hogy elég kinyitni az üveget, már érzem a szagát.
-
-
vlevi
nagyúr
Tudtok olyat, ami nem a Borsodchemnél készül?
(aceszulfám-K, szukralóz)
Mindegyikben ott van, én meg azonkívül, hogy ki nem állhatom a mellékízét, ráadásul nem vagyok meggyőzve arról, hogy bármennyire is egészségesebb lenne a mesterséges ízesítő a cukornál.
Ráadásul abba is belerakják, ami cukrot is tartalmaz (tudom, olcsóbb...), de így azok sem veszik meg, akik cukorbetegek, és azok sem, akik utálják az ízét.
-
-
tDr1v3r
veterán
válasz
GhostVector
üzenetére
Szörpöt Allegróról vehetsz nyugodtan. Teljesen jók, Pepsi nálunk nagyon fogy, jól behűtve, lágyítókancsós vízzel hidegen totál olyan mint a mozis. Mi nagyon szeretjük az összes ilyen szörpöt.
-
balojazz
aktív tag
válasz
GhostVector
üzenetére
Ha pesti vagy környéki vagy, akkor sodashark a legolcsóbb cserepatron, ha meg távolabbi, akkor Aldi.
-
GhostVector
tag
Sziasztok!
Sajnos a családunk nagyon üdítő viribülő, és amilyen árak vannak mostanában az vicc, plusz az 50 Ft-os dolgokkal is utálok szórakozni.
Milyen szódagép van most jó áron, melyik ajánlott?
Szörpöt pl Pepsi Amazonról vagy Allegróról éri meg venni? Mennyire hasonlít az eredeti üdítőre?
És hogy van most a szénsavas palack?
Mennyibe kerül újratölteni, cserélni vagy újat venni?Mókolni nem akarok, olvastam szárazjégrők, autószerelő általi töltésről, nekem a legegyszerűbb megoldás kell, ami azért nem túl drága.
Köszönöm szépen, ha segít valaki.

-
cd930
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Bőven lehet még kapni csavaros CO2 palackos gépeket.
-
TrollBalint
addikt
válasz
handrash
üzenetére
Köszi, oda lehet benézek. Bár az internet 3 különböző nyitvatartási időt adott meg

Ha esetleg valamiért nem járok sikerrel, vagy úgy döntünk, hogy kuklázzuk ezt a gépet, akkor az amúgy tele lévő patronnal tudok valamit csinálni? (van még egy patronunk, amit nem használtunk) Mert az új gépekbe úgy láttam másik fajta patron kell...
-
handrash
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Budapesten a mester utcában van a szóda klinika. Idős bácsi elég korlátozottan van nyitva. Ha jól emlékszem csak a hét első felében délelőtt. Nála próbálkoznék.
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Passz. Esetleg szervízt meg lehet kérdezni hátha rendelhető, már ha ténylegesen ez a baja.
-
-
válasz
TrollBalint
üzenetére
Hasonló gondom volt, a gáztöltő csövet cserèltèk garanciában. A #449-es posztban van róla fénykép, hogy mit cseréltek. Lehet hogy ilyesmi gondod van, vagy valamilyen tömítés engedet el.
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
van egy Sodastream A200-as készülékünk és elkezdett valahol ereszteni. Látszólag megy szénsav a palackba, de igazából az csak alibi, nagyját valahol mellé fújja. Szétszedtem, de nem láttam sehol eltörve, összeraktam és ugyanaz.
Van valami ötlet, mit nézzek meg, cseréljek? Elsőkörben nem annyira vennék másikat, mert van kb. másfél patronunk otton, még a régi csavaros
-
l.skywalker
titán
válasz
l.skywalker
üzenetére
Találtam egy lokális boltot ahol mindent cserélnek. Ügy megoldva.
-
l.skywalker
titán
Sziasztok, van egy ilyen gépünk: GoZero Szódagép ADD4901BK/10 | Philips
Fél éve van meg kb. és most merült ki a patron. Elkezdtem utánaolvasni, de nem jövök rá, hogy ez valami standard patron (ADD913) és tudom cserélni a legtöbb ismert helyen, vagy van lényegi különbség patron és patron között? Hol tudom ezt legpontosabban megnézni? -
kpityu2
addikt
Sziasztok. SodaStream Terra masinám van Quick Connect-el. Viszont a közeli Sparban csak Sodaco van, de ahogy láttam nagyon hasonló a csatlakozója. Kompatibilis a SodaStream QC a Sodaco Connect-el?
-
Boss81
senior tag
Igen, ha ezt tudom, nyilván nem rendelem meg. Masszív kis eszköz, de a gyenge pontja a lezáró szerkezet. Az teljesen megadta magát, megmozdítani sem lehet. Tartok tőle hiába is javítanák meg, előbb utóbb ugyan ez lenne a javított eszközzel.
Mindenesetre kíváncsi leszek, most vitte el a futár, gondolom azért legkésőbb jövő héten majd jelentkeznek hogy mi lesz.
-
Boss81
senior tag
Mivel hétvégén írtam nekik, amikor a fű sem nő, kíváncsi voltam mikor jelentkeznek majd.
Meglepő módon tegnap reggel már jött is az email hogy küldik érte a futárt.
Viszont mivel szerintem belefutottam egy konstrukciós hibába, és a készülék cseréjét kértem egy másik típusra (mivel a jelenlegi még nem volt 5 hónapos sem), elvileg vagy ma vagy holnap viszik el, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz majd a válaszuk. Utána néztem, és elvileg a törvény és a jogszabályok alapján kérhetem a cserét másik típusra, de majd kiderül. -
Boss81
senior tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata a sodastream garanciáztatással kapcsolatban?
-
Crvsh3R
senior tag
Köszi, meglesem!
Egyébként az üres patronokat az üzletek visszaveszik ha úgy alakul? A honlapon nevetséges 800 Ft.-ot írnak, ha hozzájuk küldetem futárral vissza.
Azért kérdem, mert akkor ha esetleg abban a 7000 Ft.-ba vissza lehetne vásároltatni mondjuk a Penny-vel, mint amennyiért ők adják, akkor ahogy láttam Allgero-n 8000 Ft. a teli patron és így eléggé le lehetne redukálni a csere költségeit. -
pietrrr
senior tag
Ebben az esetben jó szívvel ajánlom az allegro topicot, sok hasznos dologra lehet ott rálelni, valamit kérdés esetén is általában gyorsan jön válasz
-
Crvsh3R
senior tag
Én most eléggé rákaptam az Allegro-ra, palackokat (limited edition) és szirupokat rendeltem elég jó áron. Volt most akciójuk Smart-ra, fél áron (2500 Ft.) volt 1 évre. Packetával egész gyorsan megjött minden (kb. 2-3 nap) Lengyelországból.
Az új Terra gép is onnan jön, elméletben ingyenes DHL szállítással. -
pietrrr
senior tag
Pont most küldött levelet a sodashark, miszerint akciós áron 8900 illetve 10900 náluk a tartalék patron.
Gyors gugli-kerestem egyet, és kidobta, hogy allegron már 6300-ért van kék kupakos. Azért ez már egészen elképesztő különbség...

Szerk:
Allegron belül is lezavartam egy részletesebb keresést: már 5630 forintért van töltött csavaros palack, ráadásul smart (azaz smart-előfizetők számára ingyenes) szállítással.
Ugyanakkor legalább azt sikerült megtudni, hogy ha valaki tartalék patront keres, érdemes allegron is nézelődni.

-
balojazz
aktív tag
Onnantól kezdve, hogy érzed, hogy tovább tart megbubizni a litert, a következő már elég sokáig fog tartani, a harmadik meg már igazán szenvedős, ha sikerül egyáltalán. Mivel egy literbe 5-10 gramm CO2 megy, nem igazán érdemes kicsavarni az utolsó leheletet is. (De én azért ki szoktam préselni.)
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Sodastream gépekben mikor érdemes patront cserélni? Kb. 1 hónapja van meg az első gépem (Gaia) amit most cserélek Allegro-ról rendelt Terra-ra, viszont most így csere előtt (még nem érkezett meg az új gép) azt látom, hogy már nem olyan erővel nyomja a CO2-t a gép a palackba és ez a készterméken is eléggé érződik. Érdemes megvárni, amíg teljesen kifogy vagy már most cserélhető a patron?
Illetve hol érdemes eredeti patront cseréltetni (ár miatt érdekelne)? Pennyben vettem egy tartalék patront, amit 11.000 Ft. volt (7000 + 4000), ennél olcsóbban árulják esetleg valahol? -
axlfsi
veterán
... én azért inkább megvárnám, hogy (sorozat)gyártásba kerüljön és legyen róla már némi vélemény, "ne adj'sten'" egy MM polcain, vásárlási kötelezettség nélkül, személyesen is megnézhessem.
Ha tényleg olyan jó és megér ekkora felárat, talán elgondolkodom...Nem tudom mihez hasonlítod a "fullos" csomagot, de egy SodaStream (tehát a mainstream, a kvázi "drága") szódagép 1 palackkal, 1patronnal 25k most pl. bármelyik Lidliben... Ha legalább üveg lenne vagy mondjuk mérete nagyobb ... de még csak az sem, csupán alulról megy bele a szénsav. Ez egyelőre így nekem nem dealbreaker termék... az, hogy EU támogatást vontak meg, stb ... az itt most mérlegre nem kerülhet, már elnézést.
ui.: hja, bocs, van ez a kvázi szifonfej, ami a múlt megoldásaira hajaz és az van mondva, hogy készíthetsz bármilyen limonádét... de ezt megoldom bármelyik másik szódaéppel is (sőt, Pepsit készítek... érted).
ui: ez az előrendelés dolog, hogy majd valamikor márciusban talán kapok valami, úgy lenne csalogató, ha minimum féláron adnák most...
... de ez az én véleményem 'csak', elfogadom, hogy Neked más
-
tDr1v3r
veterán
Mihez képest túlárazott? Magyar fejlesztés, kis cégtől, akiktől ráadásul EU-s támogatást is vontak meg tőlük (beígérte az állam és végül nem kapott senki semmit). Fejleszteniük kellett, beruházni gépekre (ugye itthon gyártják), ilyenek. A gép és a palack 35k, 50k pedig a fullos csomag (amiben már a szifonfej és egy Co2 palack is van). Azért ez mindenképp nem rossz ajánlat szvsz, ha nem lenne meg a saját szódagépem simán megvenném.
-
8
őstag
a spórolós topikban már volt
magyar startup
SodaStage - alulról tölt
sajnos műanyag palackos ez is
a szifon nélküli palackban bármit lehet co2-vel tölteni, szörpöt, gyümölcslevet, bort, gint...

-
oszy
veterán
Ez az allegros ajánlat nem jobb vétel? Annyi, hogy ez a Terra "gép".
-
cd930
senior tag
-
-
Ciccuka
veterán
Sodastream QuickConnect patront hol lehet leadni és mennyiért veszik át?
Ahol cserélnek ott vajon át is veszik? -
Ciccuka
veterán
Aldi Sodastream Sodastar Sodaco
2026. Január 1-ig?
-
Ciccuka
veterán
tudja valaki, hogy mennyiért veszik vissza most az üres patront?
-
cd930
senior tag
Arra, hogy az annak idején 9000 Ft-ért vett teli palack helyett ne kelljen visszaadni a jelenlegi teliár és töltetár különbségét.
Most 7000 Ft-ot adnak egy üres palackért.Azt nem tudom, ha valaki most vesz teli palackot 13190-ért és blokkal egyíütt viszed vissza üresen visszaváltani, akkor 13190-3220 Ft-ot kap-e vissza. Ez volna a korrekt.
-
huzeba
újonc
A jövő heti Aldis újságban találtam a következő érdekességet. Ez a szankció vajon mire megy ki?
-
pityuk
csendes tag
Sziasztok! Most vettem a Sparban Sodaco Basic szódagépet. 15000 az ára, 20%-os kuponnal 12000 volt. Szerintem ez nagyon jó ár! Érdekesség, hogy ha 2 szörpös ajándékkal vettem volna, akkor 25000 lett volna.
-
axlfsi
veterán
SodaStage matol elorendelheto, ... en vartam, de amekkora hajpot kapott, meg mindig csak "fizessek, aztan majd megkapom" (2026 marciusaban!!!) ... nem is ertem. Miert nem gyartanak le egy becsuletes mennyiseget es kezdik el utana ertekesiteni? Ezzel az erovel akar mehettek volna kickstarterre is...
Amiert ilyen batortalanok, azert most en is az lettem/vagyok,... en speciel inkabb megvarom a megjelenest, az elso benyomasokat... -
cd930
senior tag
Itt csak a pattintósat említik, csavarosról nincs szó.
Amúgy érdekesség a Sodastream patronokkal kapcsolatban, ha már írnak róla a képkivágáson, hogy az egyikre 60 liter van írva, a másikra meg 80 liter, de mindkettőben 425g a CO2 töltet.
Nekem még nem sikerült megfejtenem ezt a rejtélyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dobozos ÚJ MSI Cyborg 15 A13VF i7-13620H, RTX 4060, 144Hz,
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Már beszéltünk itt erről. Nekem tetszik a SS tonic.
A "múltkori" Schwip Schwap azóta is ott van a szekrényben. Egyszer csináltam.
A Pepsi-s konszernes cuccok egyáltalán nem habzanak.