- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
24-25" 120hz+ 1080ő IPS-ben mit ajánlotok játékora?
-
ProNoob
tag
Sok olvasgatás után a Alienware AW3425DW az ami tetszik. Sajnos még nem elérhető európában. Usában már 1 hónapja értékesítik. Európában még csak Franciországban és Írországban elérhető az adatlapja a Dell honlapján, de még ott sem lehet megrendelni. Remélem, hogy 1-2 hónapon belül már rendelhető lesz Magyarországon is. A VA panelos változata már megvásárolható itthon, pedig az usában pár nappal később jelent meg, mint az oled változat. Ezért remélem ,hogy már nem kell sokat rá várni. Az AW3423DWF-ről is nagyon jókat olvastam, csak már kicsit régebbi technika és most modernizálásra kerül.
-
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Erről a monitorról van valakinek véleménye? [ Acer Predator X32Q FS]
Annyit tudok erről a monitorról, hogy a HDR funkciója nem igazán működik jól.
4K-s monitorokat nézegetek (Miniled) de azt nem tudom eldönteni, hogy 27" vagy 32" lenne-e a megfelelő. Nagyjából 60-70cm távolságból nézem. -
zümzümm
senior tag
válasz
zümzümm #142436 üzenetére
Elnézést nem akartam duplázni, de tegnap késő este még találtam néhány igéretes monitort...
ASUS ROG Strix XG27AQ
asus rog strix xg27acmg
Acer Predator XB323QKV3bmiiphxÉs amiket fentebb írtam:
LG 27GS85Q-B
LG UltraGear 32GR93U-B
Samsung Odyssey G7 LS28BG700EPXEN
Samsung Odyssey G7 S32BG700EUXEN(ezek közt van olyan ami messziről kerülendő, vagy mindenképp ajánlott szokott lenni?)
-
Tarsi88
csendes tag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Jó lenne 200k alatt megállni, 250 a plafon ha van valami kihagyhatatlan ajánlat
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
32-34" 1440p
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Jó lenne az oled de ebbe az árkategóriában ahogy nézem reménytelen
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Inkább ívelt de nem létszükséglet
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
7700xt
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Display
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem lényeges -
zümzümm
senior tag
válasz
sztivo #142435 üzenetére
A kettő között vagyok
Másodállásban fotózok. Nem újságnak, és nem is készítek tárgyfotókat, ahol szintén fontos a teljesen pontos szín megjelenítés.
Ugyanakkor igényes vagyok a munkámra és az általam használt eszközökre. Ha ez a fotós ág nem lenne, hanem csak a játék, akkor sokkal könnyebb dolgom lenne.
De kidolgozhatnám a fotokat 2milliós Eizo monitoron is, az sem sokat számíta, mivel az emberek 99%-a nem kalibrált monitor előtt ül. A különféle panelekről és eszközökről nem is beszélve(mobil, tablet). Így az egyiknek-másiknak túl fakó lesz vagy túl szaturált, túl világos túl sötét stb...Hosszas keresgélés után úgy néz ki megvannak a befutók. Ezek olyanok amik megfelelnek az alap kritériumaimnak: Állítható magasság, 1ms, 144+Hz, megfelelőnek mondható fekete/kontrasztarány, gyárilag közel megfelelő sRGB színek.
LG 27GS85Q-B
LG UltraGear 32GR93U-B
Samsung Odyssey G7 S32BG700EUXEN
(ezek közt van olyan ami messziről kerülendő, vagy mindenképp ajánlott szokott lenni?)Bár a LG 27GS85Q-B nanoIPS, ami állítólag élénkebb színeket produkál mint az IPS. (legfeljebb lejjebb húzom a szaturációt)
Illetve még a méretet kell eldöntenem. Illetve azt hogy a nagyobb méret vagy a nagyobb Hz a fontosabb. -
sztivo
Topikgazda
válasz
zümzümm #142434 üzenetére
Mennyire csinálod profi szinten a képszerkesztést? Igazából ez itt a nagy kérdés, hiszen ilyenkor fontos a minél színhelyesesbb panel, a nagy Adobe színtér és a panel homogenitása. Ha csak hobbi vagy amatőr szint, akkor nyugodtan válassz gamer monitort, de ha profi szinten dolgozol, sajnos az előbbiek fontos szempontok.
-
zümzümm
senior tag
válasz
sztivo #142426 üzenetére
Igen, én ezt az rtings-en szoktam nézni, hogy valójában mennyi. De még mindig jobb ha 1ms-ról "indul" mint 5ms.
Sosem volt igazi gamer monitorom, de most szeretnék egyet. Olyat ami fotok kidolgozásához is van annyira jó mint a jelenlegi proart pa27qv. Nekem ez megfelel a fotókhoz, pedig ez is csak kb alsó kategóriás, szóval biztos létezik olyan ami jó fotok kidolgozására és tudja az 1ms és minimum 144Hz és IPS. Bár jobban örülnék 200+Hz -nek. Néztem összehasonlító videókat 144hz vs 240hz, és hát van különbség. A 75hz vs 144hz között pedig még nagyobb a különbség. ÉS egyre inkább hajlok a 4k 32col felé. -
Snorbi19
tag
Sziasztok.
A LG 27GS75Q-B hez képest megéri a felárat (20k) LG 27GS85Q-B ?
Van lényeges különbség?
Kevés játék, filmnézés és netezésre lenne. -
sztivo
Topikgazda
válasz
zümzümm #142425 üzenetére
Sose lesz valójában 1 ms, még ha BFI-t használsz se. Az csak grey to grey érték amúgy is, a valós válaszidő majd 3.6-6 ms között lesz, plusz erre jön még az input lag stb, és kb 10-12 ms egy 144 Hz IPS overall-ban.
Alapból az 1/144 az 6.9 ms válaszidőt takar, amin picit segít az overdrive, ami letornáz egy gamer monitort 4 ms környékére, ha esetleg jobb lenne ettől, akkor meg sok lesz az overshoot, szerintem ezen ne aggódj, a userek 99%-a még BFI-t sem használ, mert konkrétan lefelezi a fényerőt. -
zümzümm
senior tag
válasz
4264adam #142422 üzenetére
Az sRGB szinter sokkal fontosabb mint a 200Hz. A nanoIPS szinei joval elenkebbek lennenek? Tudom hogy megoldas lehet a kalibralas, de sokkal jobban szeretnek olyan monitort ami alapbol kozel visszaadja a termeszetes szineket. Ha a nanoIPS szinei sokal elenkebbek, akkor megfelelobb valasztas lenne a 32colos testvere ami IPS es 144Hz, tekintve hogy az sRGB szinter nagyon fontos?
-
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142420 üzenetére
Ezek közül én ezt venném:
[LG 27GS85Q-B]
27"-ban az 1440p szép, nanoIPS szép vivid színeket ad vissza.
Kérdés, hogy egyáltalán neked fotószerkeztéshez biztos jobb a nanoIPS? - Szebbek a színek de nem tudom az sRGB munkatér mennyire fontos.110k-ért a 200Hz-el meggyőző.
-
zümzümm
senior tag
válasz
4264adam #142419 üzenetére
Ezek valamelyike megfelelő lehet játékra és fotok szerkesztéséhez egyaránt? Illetve ezeknél nincs beégés veszély ha jól sejtem(?)
IPS - nanoIPS panelesek, wled háttérvilágítással.
Samsung Odyssey G7 S32BG700EUXEN
LG UltraGear 32GR93U-B
LG 27GS85Q-B -
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142416 üzenetére
Nincs exact szám erre. És nem biztos hogy lesz. Sok mindentől függ.
Nekem pl ez a tálca amit írsz az SDR fényerő 40%-val megy. A HDR metaadat pedig nem 100% fényerő minden pillanatban.
Sokan vannak akik 2018-219 OLED TV-t használnak fényerőn több mint 5 ezer üzemórával beégés nélkül. De lehet van burn in csak nagyon nehezen látható -
zümzümm
senior tag
válasz
4264adam #142412 üzenetére
Egy gyakorlati kérdés... az oled, ha naponta átlagban 8 órán keresztül aktivan be van kapcsolva, amiből 5-6 órán keresztül a tálca megvan jelenítve , akkor a tálca beégése mennyi idő után jelentkezhet? MOst megemlíteném még a böngésző sávját is(naponta átlag 2-3 óra), illetve a Photoshop paneleket(hetente 10-15óra)
-
kzoli89
tag
Natív 1440p, nincs hardware, ami kihajtsa a 4K-t
-
kzoli89
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy Asus ROG Strix XG27ACDNG monitorom. Sajnos a sok tweakelés ellenére is úgy néz ki, hogy a szemem programozásra nem bírja a sub-pixel, akárhogy próbálom. Játékra tök jó, de erre sajnos nem az igazi, így keresnék egy IPS alternatívát.
Ami igényem lenne:
- 1440p felbontás, de kezelje a 4K-s inputot is (ez a PS5 miatt fontos)
- Legyen egy normálisabb HDR támogatás
- Nem tudom, hogy IPS panel mellett mennyire jellemző a subpixel felépítés, de azt kerülném.
- OLED-nél nem volt opció nagyon, de itt jöhet az ultra wide méret is
- Maximum 27", vagy ha UW, akkor annak arányában
- Legyen rajta egy normálisabb jack audio out. Nincs olyan jó fülem, de azért szokol rádió legyenIgazából, kb. olyasmi kéne, amint a mostani, csak egy jó IPS panellel (vagy ultra wide).
Tudom, hogy a HDR hatás nem lesz olyan mint az OLED-nél, de hát ez van sajnos :/ -
4264adam
veterán
válasz
zümzümm #142411 üzenetére
A beégés veszélye ma már pont olyan mint a gyermeki ilyesztgetés. Nem valószínű (kis mértékű) de mint technolgóiából adódó hátrány meg kell említeni, mint akár az LCD vonalon, hogy tönkremegy az elektronika. Vagy a modern túlkomplikált motor az is tönkre mehet.
Az LCD nem Organic LED technológia, teljesen más, csak az OLED esetén lehet beszélni Burn-in ről.
32"-on 4K kell mint ahogy tapasztalod, hogy 27"-on 1440p kellene. -
zümzümm
senior tag
válasz
sztivo #142406 üzenetére
Köszönöm
Közben rájöttem hogy az oled nekem nem lesz megfelelő. Nekem túlságosan aggályos a beégés hátránya. Pedig vannak nagyon szimpatikus oled monitorok ahogy néztem. De én nem 2-3 évre szeretnék monitort venni, hanem legalább 4 de inkább 5 évre.
Szóval kénytelen vagyok IPSben gondolkodni.A LED, mini LED és W-LED is ugyan úgy hajlamos a beégésre mint az OLED?
A QHD felbontás mennyire élhető dolog 32colon? Az eddigi max méretű monitorok 27colosak voltak. A saját 27colos monitorom qhd felbontású és teljesen élhető. Az irodai is 27 colos viszont csak fhd és ezen már azért érezhető a kisebb pixelsűrűség, bár nem katasztrófa.
-
bager13
aktív tag
válasz
sztivo #142409 üzenetére
Szia!
Ez attól függ, hogy azt mennyiért tudom eladni.
De ilyen max 60-at gondoltam.
Igazából full HD elég nekem felbontásban.
180 Hz is tökéletesen elég.
A lényeg a gyors válaszidő és az elmososád mentes kép gyors mozgásnál. Ne legyen ghosting meg ne legyen darabos érzet. -
bager13
aktív tag
Sziasztok!
Asus Tuf gaming VG24vqe monitorról váltanék egy Acer Nitro XV240YX1bmiiprx-re.
Mert kiégett a VA panel ghostingolása, plusz maximális 165 Hz-en olyan darabos a mozgás, mintha 60 fps-em lenne.
Előtte TN paneles Acerem volt, azzal nem volt ilyen gondom.Ki mit tapasztalt? Érdemes IPS-re ezen belül erre a monitorra váltani? Melyik monitor bizostítaná a folyamatos képet ghosting nélkül?
Köszi a válaszokat előre is!
-
zümzümm
senior tag
válasz
sztivo #142395 üzenetére
Azt hiszem kompromisszumos lesz a választás… Amikor megfogalmazódott bennem a monitor váltás, akkor elsődleges szempont csak a magasabb Hz volt. Jelenleg 75Hz a proart monitorom.
De most már úgy vagyok vele, ha már váltok, akkor olyanra váltanék ami nem csak Hz-ben jobb, hanem válaszidőben is. És Hz-ben is inkább a 240Hz-re szavaznék a 144Hz helyett. Válaszidőben pedig 1ms, vagy ez alatti érték kellene. És mindezek mellett fontos még, hogy a panel minél kevesebb bevilágítással rendelkezzen, homogén legyen, és a fekete az fekete legyen, ne pedig szürkés. Valamint alapból színhelyes legyen 90-95%-ban. Szóval Photoshophoz legalább olyan legyen mint az asus proart pa278qv. Tudom, hogy játékra és fotók szerkesztéséhez kevés 2in1 monitor létezik, de abban bízok hogy a jelenlegi asus proart pa278qv is kb középkategóriás fotók szerkesztéséhez, szóval talán van esély hogy találok nekem megfelelő 2in1 monitort.
Szóval ami fontos: 240Hz, 1ms(vagy ez alatti érték), minél kevesebb bevilágítás, homogenitás, megfelelő kontrasztarány(fekete minél feketébb legyen, bár sötétben nem szoktam játszani-dolgozni), 90-95% színhelyesség. Panel tekintetében IPS lenne a legjobb, de OLED vagy LED- WLED is megfelelő lehet. 27col és QHD, de a 30col is szóba jöhet, bár ehhez a mérethez már inkább 4k kell a QHD helyett(?). És mindezeket tudja 250e forintért. Nyilván a 30col 4k jóval drágább lesz. Bár elméletben tisztában vagyok a panelek előnyével és hátrányával, de eddig csak IPS monitoraim voltak, szóval összehasonlítási alapom nincs az előbb említett LED panelekkel.
Amiből letudnék adni, az a 240Hz helyett mondjuk 165-175 Hz
Szóval létezik a fentieknek megfelelő monitor, vagy legalábbis ami legközelebb áll a fenti „kívánságoknak”? -
zümzümm
senior tag
válasz
sztivo #142395 üzenetére
Szia
Úgy néz ki hogy a Asus ProArt PA278CGV-nak rosszabb a kontraszt mint a jelenlegi ProArtomnak. Rtings-en néztem. A G6-nál elveszek a sok variáns közt.
Első nekifutásra a 27" GIGABYTE AORUS FO27Q2 igéretesnek tűnhet minden szempontból. Bár drágább mint a mx 200e összeg amit megadtam, de ha beválna fotók utómunkázására és játékra egyaránt, akkor megvenném. Kicsit tartok az oled-től, eddig mindig IPS monitoraim voltak. -
ProNoob
tag
válasz
toxicjew #142397 üzenetére
Van egy eladó LG Ultragear 34GN850-B monitorom, ha érdekel. 34", 3440x1440, 21:9, nano IPS, HDR, 160 Hz, G-sync certifikált. Nagyon szeretem, csak oledre szeretnék váltani. RTX 3090-el használom, általában minden 100 fps felett van max grafikán ray tracing nélkül. Esport játekok 160 fps. A legtöbb játékban dlss nélkül, a nagyon latványos játékokban dlss performance-al. A 34" igazából akkora mint egy 27"-os, csak mindkét szélén még egy negyed-negyed monitornyi, összesen mint egy másfél 27"-os. Szerintem a legjobban eltalált méret. Van rajta két usb, hdmi, displayport és beépített hangszóró. Állítható magasság, vekony káva.
-
ProNoob
tag
válasz
Hauptmann #142396 üzenetére
Én 27" 4k-ról váltottam anno 34" ultrawide 1440p-re. Nagyon meg vagyok elégedve. Sok online játékban előny, hogy többet látok, a AAA játekok is latványosak szélesben. Szinte az egész látómezőmet kitölti, mert közel ülök hozzá. Ekkora méretnél felesleges a nagyobb felbontás, igazából 110 ppi magsabb, mint a legtöbb 4k tv részletessege. És így sokkal több fps-em van, ami nekem többet ad az elményhez, mint a felbontás. 21:9 arány bejött. A 32:9-et feleslegesnek tartom. Sok helyet foglal, annyira már nem fontos, amit a széleken látni. És feleslegesen visz fps-t az is, mert horizontálisan több pixel. Valamint a 32:9-et kevesebb játek támogatja. Így hát nelem a 16:9 es 32:9 kilőve. 21:9-be el tudnám képzelni a nagyobbat, de ahhoz kellene nagyobb felbontás, de akkor megint fps-t veszítek vagy drágabb kártya kellene hozzá. Szóval marad a 21:9 és 1440p, csak kipróbálnám az oledet. Másrészt nekem a HDR nagyon tetszik. Az volt az a fejlesztés, ami nagyon megtetszett. Sokkal szebbek a játékok. Raytracing viszont nem annyira nyűgöz le egy játékban sem, altalában kikapcsolom és magasabb frissítést preferálom.
-
toxicjew
addikt
Üdv! Épp új gép összerakásán ügyködöm, és már kb. csak a monitor az, ami kérdéses.
200k
27', 2k és 144hz. Ez az alja, ha több, akkor persze jobb.
Ezt nem tudom. OLED úgyse jön ki, szóval rátok bízom
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Játék
5070ti G-Sync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Minél több annál jobb, nyilván a mai kornak általánosan megfelelő csatlakozók
Jó volna
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nincs ilyen preferenciám -
ProNoob
tag
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Jelenlegi monitorom egy 75Hz Asus Pro Art 27col wqhd.
Ezt szeretném cserélni egy minimum 144Hz monitorra, de persze az sem baj ha a duplája. Fontos megjegyeznem, hogy a jelenlegi ProArt monitort elsősorban Photoshophoz vettem. Most egy olyan magas Hz-es gamer monitort szeretnék ami van olyan jó Photoshophoz mint a ProArt. Tehát alapból közel színhelyes, magas kontrasztarány, homogén kijelző. Talán van ilyen és tudtok ajánlani.
KÖszönöm
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra
Max : 200.000 ft
27, 1440p,144--240hz
IPS (esetleg oled?)
Sík
Kép készítés, játék
RX 9070
HDMI, DP
Nem
Hagyományos
Dönthető, forgatható, magasság állítás. -
triluan
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani miben más ez a két monitor?
LG 27GR95QL-B vs LG 27GR95QE-B (az egy betű kivételével -
ProNoob
tag
válasz
sztivo #142387 üzenetére
Az Lg két dolog miatt gondolkoztatott el. Az egyik, hogy viszonylag jó áron be lehet szerezni, másik pedig a nagy mérete. A nagy mérettől kicsit tartok az alacsony ppi miatt. Talán meg 39" az nem rossz a 95 ppi-jével. A 800R-ről jókat olvastam. (A rogos is 800r) egyrészt a hajlítás miatt jobban átlátni a képernyőt, akár a periférikus látással is, másrészt hogy a széle is ugyanolyan messze van a szemtől, mint a közepe, ezért a szemnek nem kell újrafókuszálni, ha máshova néz az ember, szóval kényelmes és immerzív érzést nyújt. (Ez lehet marketing bullshit is, nem tudom)
Wolednek a magasabb fényereje is tetszik, viszont a tükröződés mentes matt felület miatt homályosnak mondják és a betűk sem olyan szépek, ami aggasztó lehet főleg ha még alacsonyabb ppi is társul mellé.Szívem szerint harmadik generációs qd-oled monitort vennék 34" 1440p-ben viszont nagyon drágák.
Igazából most egy lg 34gn850-b monitorom van, amivel megvagyok elégedve. De oled a tévém és szeretnék oledre váltani monitorban is. Samsung 65" S90 tv-m van, ami szintén woled és tetszik, de lehet ez monitoroknál más.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
ProNoob #142382 üzenetére
Szia!
WOLED-et zárd ki szerintem, a 800R az vicc már.
AW3423DW a legjobban sikerült 21:9 OLED, ha érzékeny vagy a flickering-re, de azt hiszem már nem gyártják (G-Sync modell).
Idén jönnek még újabb QD-OLED monitorok, pl AW3425DW(F), Asus XG34WCDMTG, Acer GA341CUR W0. Az új LG monitor is 800R lesz... Ha nem sürgős, várd meg az újakat, mert ezek újabb generációs panelek lesznek. -
sztivo
Topikgazda
válasz
klimokrisz #142380 üzenetére
Szia!
Speciális a te eseted, 4K és magas frissítés, gondolom panel homogenitás is fontos.
Ha mégis OLED-et választanál (bár erre a feladatra én tuti nem), Asus PG27UCDM a legjobb döntés.
IPS-ből nagyon vagy-vagy a dolog, az általad említett Dell ajánlható lenne, de nagyon drága. 60 Hz-cel Asus PA279CRV-t mondanék, felette is be-becsúszna 1-2 ajánlat, de nem tudom mennyire szempont nálad a homogenitás és a képszerkszetői munka.
1440p-ből lenne még 1-2 modell. -
iszoke
senior tag
válasz
klimokrisz #142380 üzenetére
XG27UCS-el van tapasztalatom, ami szintén 4K-s, bár büdzsé változatnak is tekinthető mivel csak egy DP kábelt adnak hozzá, és a talp dizájn sem olyan, mint a többi ROG szériásnak.
Egész jó kis monitor mindaddíg, amíg nem kell neked G-Sync.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Öcsielvtárs #142381 üzenetére
Szia!
Előfordul, hogy átsiklok én is, de egyébként bárkinek szabad volna válaszolni
Samsung szerintem teljesen rendben van konzolhoz, viszont ha teheti, érdemes HDMI 2.1-es monitort venni a VRR miatt, pl LG 27GS75Q, 27GR83Q.
Ha ez nem annyira szempont, Samsung S27DG500/S32DG500, S27CG510/S32CG510, utóbbi VA, magasabb kontraszt, és meglepően jól teljesít, 11 ms válaszidőt én nem nagyon vettem észre, ehhez képest sok más budget VA monitor a 22-28 ms-sel viszont már valóban láthatóan mosódik. -
ProNoob
tag
Sziasztok!
Max 350k, de a lehető legkevesebb ár érték arányban
34" 1440p és 175 hz vgy 240hz 21:9
woled vagy qd-oled? Nem tudok dönteni
1800r volt eddig
játék és böngészés
RTX 3090 - GSYNC
DisplayPort
nagyon
Hagyományos
Magasság állítás többi nem számít, de lehet falra rakomAmiket néztem, nem tudok dönteni
Lg 34gs95 vagy a 39", 45" (nagyoknál lehet kevés a ppi, 4khoz viszont a 3090 kevés)
Msi mp341cqp
Alienware aw3423dwf
Samsung 34g85sbJó lenne egy 3. gen qd-oled 240hz paneles is, de arra nincs pénzem. Inkább gyűjtsek még? Mint az msi mp341cqpx vagy az aoc pd34
Köszi!
-
klimokrisz
tag
válasz
klimokrisz #142373 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy 4K-s monitort keresek.
Közben találtam két, számomra jónak tűnő modellt:
- Dell U2725QE – 334 601 Ft
- Asus ROG Strix XG32UQ - 307 298 FtVan esetleg valakinek tapasztalata ezekkel a típusokkal?
Egyúttal érdekelne az OLED kijelzők helyzete is. Többen mondják, hogy grafikára nem ajánlott, mert 2-3 év után beéghetnek. Ez tényleg így van?
Játékra elvileg rendben van, de munkára - főleg statikus tartalmak esetén - már lehetnek vele problémák.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
garibaldi123 #142377 üzenetére
Pedig kaptál választ [link] . Az a bajom ezzel a modellel, hogy tudásában erős visszalépés az AW2723DF-hez képest, illetve mind a két AW modellt gyakran érintette az a hiba, hogy random eldobja a képet pár másodperc erejéig, ezért nem is nagyon javasoltam sosem, illetve más gyártó ezt tudja olcsóbban.
De minden esetre köszi a beszámolót és örülök, hogy nálad hibamentesen megy -
garibaldi123
csendes tag
Alienware AW2724DM IPS amatőr összefoglaló. Sajnos innen semmilyen segítséget nem kaptam a kérdésemre, de ha valakit érdekelne, írnék pár sort a fenti monitorról. Szerintem a legjobb ár-érték arányú monitort vettem 117 EFt ért, benne van az is, hogy szeretem az Alienware cuccokat, egy kicsit mindig felsőbb polcos volt számomra, mint a többi számítástechnikai cég, benne van egy kis Apple like érzés. Mindent tud, ami kapcsolódás szintjén kell, pl a HDMI 2.1, ami ritka.Az audio jack hiányzik, de 20 cm re van tőle a pc. A talpa egy kicsit nyikorog forgatáskor, cserébe atom stabil, én nem szoktam forgatni, de az előző jobban egyben volt. Szeretem a Dell színképet,kb. ugyanazt hozza, mint a régi 23-as Dellem, sima videó, Youtube nézése közben nincs nagy előrelépés, a feketét leszámítva. Egyszerűen jó. Az Ips fekete javult, 10 év alatt annyit fejlődött a technika, hogy hozza a 3 éves, 200 ezres Samsung TV VA panel fekete szintjét, ami szerintem nagyon jó.Egymás mellett van a kettő, nincs különbség, persze a VA is biztosan javult azóta, de nekem pont elég ez az IPS fejlődés. A nagy előrelépés a játékokban van, olyan részletek jelentek meg, amelyek nem voltak ott a régin, ez lenyűgöző.Hogy van bevilágítás, biztosan, én az ilyeneket nem nézegetem, mivel a tartalmat nézem, ott egyáltalán nem látom, a fehér pedig olyan fehéres, de hozzáteszem, én ezt is így szeretem.Ja és gyors, friss a panel, legalábbis nekem bőven jó a OC 180 /165 Hz, 1 ms GTG. Ez pont a fele volt árban egy OLED panelnek, de tényleg brilliáns képpel, nálam 5/5, persze az OLED biztosan más kategória, de én még ezt is sokalltam.Freesync Premium Pro és G-sync is van, nálam ez alap volt, de alig találtam ilyet, pedig simán lehet olyan ember, mint én, hogy cserél 2 év múlva más gyártó kártyájára. HDR azt mondják nem jó az ilyen monitorokon, igazából nem is látok semmi extrát.Lg-t akartam venni, de annak olyan zöldes képe szokott lenni, amit nem szeretek, ezt véletlenül találtam, mert abszolút túlárazott szokott lenni, de ennyiért jöhet.Ja egy barátom most vett egy MSI pro mp275 öt, ha nem játszol, az is nagyon klassz képet ad, 65 ezerért, nekem az is bejött, az enyémnek alig érezhetően szebb a képe, több a részlet, de nem jobb kétszer az Alienware/szigorúan játékmentesen/.Meg kell várni az Oled árcsökkenést és akkor beruházni arra, ha bedöglik, nem mindegy, hogy 100-150 ezer megy a kukába, vagy 250.Akinek nem számít csak azt vegye.A végére még majdnem kihagytam 2 negatívumot, a külső keret 1 mm, de van egy belső keret, amely 0,5 cm, de ezzel együtt lehet élni.A másik: a keret, láb műanyaga jobb volt 10 éve, az nem volt ujjlenyomat mágnes, ez az. 26 W a fogyasztás, az szódával elmegy.Végül a piros pont: Van dedikált be/kikapcsoló gomb, nekem ez kell, nem akarok a monitor háta mögött nyúlkálni.
-
4264adam
veterán
válasz
F-ECT$ #142375 üzenetére
hangkeltő de semmit ne várj tőle, ugye itt a fizika a limitáló tényező, hangkeltés a hangmozgatás révén van de a vékony monitor és kicsi hangszórók nem mozgatnak jól levegőt, nem fognak jól szolni sem tisztán ahogy én próbálgattam. Bármilyen 5 ezres USB-s pici hangszóró többet tud.
-
4264adam
veterán
válasz
klimokrisz #142373 üzenetére
[Philips Evnia 27M2N8500/00] 250k
[Samsung Odyssey G6 S27DG600SU] 290kPhilips-et venném. Ugyanaz a kettő panel. 360Hz
-
klimokrisz
tag
Hello mindenkinek!
200 - 300 Eft-ig
2, Mekkora átmérőre, felbontásra, Hz-re van szükséged?
Minimum 27 legyen és felfelé mehet.
Film és képszerkesztésre elég a 60Hz de ha szeretnék játszani vele akkor meg jó volna a 120Hz - 144Hz
Ips - szerintem
de ha azt mondjátok jó a OLED akkor az lesz.
Sík
1, Grafikai munkák és képszerkesztés napi 8-12 órában,
2, Programozás,
3, Film,
4, Játék.Minden használatra (1, 2, 3) 80%-ban és játékra (4) 20%-ban használnám a monitort.
ASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G GAMING
Mindenre ami egy 2023 - 2025-ős monitorban benne van
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Jó lenne ha lenne benne + SRGB (100%), BIT DEPTH (10-bit)
Hagyományos elsősorban
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot, Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető, forgatható, magasságában állítható
A gép adatai:
Processzor (CPU): AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz Socket AM5
Memória (RAM): Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast EXPO
Videokártya (GPU): ASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G GAMINGEbben kérem a segítségeteket.
Köszönöm előre is a segítségeteket. -
sztivo
Topikgazda
válasz
4264adam #142369 üzenetére
Nem igazán értem meg őket, de mindegy is. Én a G5-tel szenvedtem azzal, hogy USB-C a laptop, DP a monitor, és 95%-ban fekete képernyővel indult a "gép" external only módban. Ilyenkor kihúztam majd vissza, és a 165 Hz max mód helyett volt hogy 60-at, volt hogy 120-at kaptam homályosan, de előfordult, hogy 1080p-ben indult el, ilyenkor 10x ki és be mire jó lett vagy driver reinstall. Még egy Windows restarta is eldobta a beállítást, néha meg novatek-nek írta a monitort az eszközkezelő
Kár, hogy néha kínlódnak a szoftverrel, pedig vannak legendásan jó monitorjaik is (G6, G7, G8). -
iszoke
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #142370 üzenetére
Még normál LCD kijelzőt sem mindig adnak 250k alatt, nemhogy OLED-et.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
4264adam #142369 üzenetére
En tovabbra is ugy gondolom h 250k felett minden oled ajanlhatatlan. Nyilvan nem is en vagyok a celkozonseg de miert vegyek 34colon vmi féltv szeru cuccot (pl samu g8) amikor olyan aron veszek 55colos oled tvt amin van gsync freesync. Egyszeruen nem jon ki a matek.
De meg egy relative tularazott 42colos lg oled tv is jobb dealnek tunik minden szempontbol mint a jelenlegi oled monitorok.
Es erre az sem mentseg h a monitorok magasabb kepfrissitessel uzemelnek.
De nyilvan ez sajat velemeny es en is sokaig szemeztem a g8al. De 2 oled tv birtokaban (aminel szinten huztam a fogam de bevagyok rajuk izgulva) az egettazegyvilagon semmi nem szol mellettuk.
-
4264adam
veterán
válasz
iszoke #142363 üzenetére
Ez most 392k-ért jó áron van. A jó árat érts úgy, hogy akció nélkül 500k.
240Hz 360Hz Panel révén ki szoktuk kapcsolni a G-sync Free-sync-et mert a panel natív fix teljes frissítése 2.3ms (360Hz) 3.2ms(240Hz)
Ez már az a gyorsaság ahol szabad szemmel nem látsz képtörést. A sync-ek a képtörést hivatottak meggátolni de a panel frissítése lelassul az FPS értékre.
60-75-100-120-144Hz-nél még látom értelmét a Sync-nek. De felette már csak lassított felvételen láthatod. 200Hz fölött meg végképp nem. -
sztivo
Topikgazda
válasz
iszoke #142365 üzenetére
Samsung G80SD-t és az MSI MPG 321URX-et mondják talán kevésbé érintettnek, a Samsung megoldása is jó, de van/volt egy bug, miszerint ha lekapcsoltad a monitort majd vissza, akkor eldobta a VRR control beállításod, úgyhogy újra ki- és be kellett kapcsolni ezt az opciót.
Egyébként sajnos csak az AW3423DW volt a legjobb hardveres G-Sync modullal eddig. -
iszoke
senior tag
válasz
sztivo #142364 üzenetére
Kikapcsoljátok OLED-hez a G-Syncet akkor? Vagy más módszerrel orvosoljátok a problémát?
Ontopik kérdésnek pedig azt tenném még fel, hogy mely monitorok ajánlottak OLED-ből 4K felbontásban. A PG32UCDM-mel sajnos megszívtam, mivel mindkét példány amit próbáltam durván villódzott még olyankor is, ahol nem kellett volna.
-
iszoke
senior tag
Dell AW3225QF-ről mik a tapasztalatok? Egy szinten van más gyártókéval vagy esetleg jobb? Van nála VRR flicker?
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 22"-os Fhd ips monitort, ami freesync-es, vesa kompatibilis, display port-os.Össz visz 2 monitort találtam eddig, ami megfelel a fentieknek.
Acer B227Qe (60k) (22" ips fhd 45-100hz 4ms, freesync, vesa, display port, 2w hangszórók..)
Samsung F22T450FQR (45k)
22" ips fhd 45-75Hz 5ms, freesync, vesa, display portA kettő közül melyik lenne a megérősebb?
A választ előre is köszi! -
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Játékra melyik jobb?
KTC M27T20 vagy AOC AGON Q27G3XMN? Paramétereiben előbbi tetszik jobban , hátránya ugye hogy itthon nem nagyon kapni , így ha gond van a gariztatás cseppet maceràs.
Gondolkodtam Oled -en, de azok elég húzós áron vannak.
Van esetleg más alternatíva, ami felett elsiklottam?
Köszi -
boogie84
veterán
válasz
thelex #142329 üzenetére
Ha megy a felső-közép kategória ajánlom a GIGABYTE MO34WQC2-t. Másfél hónapja van meg, hibátlan. Semmi extra csicsa OS, csak egy jó gamer monitor.
Ellenben a Samsung G8 S34BG850SU-val, ugyanis ez ugyan azt az OS-t használja mint a Samu TV-k. Megszívtam vele, mert ha kapcsoltam a TV-t akkor kapcsolt a monitor is anélkül, hogy párosítottam volna bármelyik ezközt.
A TV/monitor kombós opciókat én kerülném. -
sztivo
Topikgazda
válasz
szbene #142354 üzenetére
Az a bajom, hogy ha szűkítek 75 Hz-ig, azok sem olcsóbbak (sőt), mint az ilyen 165Hz+ monitorok, tehát én simán bevállalnék valami gamer modellt, és használnám max 60-75 Hz-en, ezt simán megteheted egyébként. AOC Q27G4XF, Gigabyte GS27QA beleférnek a keretedbe.
A legolcsóbb amit mondanék 75 Hz-ig, MSI MD272QP de az is már 85k. 100 Hz-ig MSI MP275Q (elég budget monitor mondjuk, de nincs vele probléma), MP273QW (ez meg fehér). -
Öcsielvtárs
aktív tag
Sziasztok, ismerős keres a fiának kimondottan Xbox-hoz monitort. Összeget nem adott meg "jó legyen", de sztem kb. 100e és 150e körül gondolkodik. Kisebb szoba, TV nem megoldás, így 27 vagy 32,.4K, IPS /VA sztem ami jó lehet. Van ami kifejezetten Xboxhoz való?
pl.: Samsung S32DG500? AOC AGON Q27G3XMN? -
sztivo
Topikgazda
válasz
telefonfulke #142335 üzenetére
Én erre gondoltam.
"ViewSonic VA3456-MDHJ és iiyama XUUB3493WSU-B5" -
sztivo
Topikgazda
válasz
garibaldi123 #142307 üzenetére
Szia!
Nem igazán van ettől jobb ajánlat -
szbene
újonc
Sziasztok!
Laptop mellé keresek egy nagyobb monitort programozni/office/casual játékhoz, meg esetleg képszerkesztéshez, de az már egy teljesen másik kategória ahogy nézem.
75-nél jó lenne ha megállna, nagyon max 85
27" körül, kb 70 centiről nézném. A méret miatt inkább 2560x1440 lenne indokolt, kérdés hogy a gpunak ez mennyire fog tetszeni. 60Hz-en elvagyok igazából, de a csatlakozó nem is engedne sokkal többet ezen a felbontáson, csak FHD-n. 16:9 képarány lenne ideális, de 16:10 is szóba jöhet.
Leginkább IPS, esetleg VA. Fontos lenne hogy pl a szöveg ne mosódjon el görgetés közben, hajlamos vagyok az iyen apróságokat észrevenni, és utána csak zavar. Emiatt a VA szerintem kiesik, ha korábbi hozzászólásokból kiindulhatok. Illetve az is fontos hogy ne vibráljon a kép, kicsit sem.
Beltéren lesz használva, délutáni direkt napfény és csak egy asztali lámpa közötti fényviszonyokban. Matt, AR, AG felület jó lenne emiatt.
Mindegy
Casual játék, irodai/programozás, képkészítés. Utóbbira tudom használni a laptop OLED-jét ha nincs jó opció, de azért legalább 100% sRGB lefedettség jó lenne.
RTX 3050 Mobile (GA107M), Ryzen 5 5600H (integrált)
HDMI 1.4
Nem fontos
Hagyományos
Nem elsődleges szempont és megvagyok nélküle is, de nem árt ha állítható magasságú és/vagy dönthető.Vannak a topikban jó ajánlások, viszont ezek közül mindegyik jóval a csatlakozó tudása felett van, ami felesleges, nem nagyon fogom kihasználni FHD-n sem. Ebből kifolyólag jó lenne lefaragni az árból vagy magasabb képminőség irányába menni alacsonyabb frissítés mellett.
Tudtok ilyen monitorokat ajánlani? -
4264adam
veterán
válasz
MedveComa #142338 üzenetére
mielőtt előről leveszed a fóliát ezen menj végig:
[https://www.eizo.be/monitor-test/]
Nekem az első G6-on volt 1 halott piros subpixel, visszacsomagoltam --> elálltam a vásárlástól és megrendeltem az újat. Majd hozták is ami már hibátlan volt az első rendelést elvitték és 2 héten belül vissza utalták az összeget. -
righunter
csendes tag
Eddig 1080p 24"-en gameltem, majd váltottam 27" QHD LG OLED-re, és most megint valami újat akarok, a ROG Swift OLED PG27UCDM gondolkozom mert a legnagyobb ppi-al rendelkezik, ahogy hallottam vakítja a szemet olyan részletes.. tényleg annyira számít az? Vagy elég a 32" 4K is ha maximális élményt akarok? 32-ből az LG 32GS95UV-n gondolkozom! Vagy már QD-OLED-et ajánlotok?
-
F-ECT$
titán
Úgy tűnik, hogy új gépet vennék, és ehhez keresek valamilyen jó ár/érték arányú monitort. Már kinéztem a Q27G3XMN-t korábban, de mivel nem lesz játék, ezért felmerült bennem, hogy 4k felbontás is jöhetne, ahhoz viszont 30-32" méret nem ártana szerintem. (70-80 cm-re van a szememtől a monitor.)
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 100-200k környéke.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? Olyan 70-80 cm-ről nézem a monitort szemből. 4k, min 120 Hz, 30-32".
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nincs preferált. Oled nem fér bele árban, a miniled szerintem jó középút ár/értékben, de jöhet más is.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) Főleg irodai programok, netezés és stream nézés.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? Új gép lenne valamilyen integrált vga-val.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb). DP/HDMI.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Ha van, az jó, de nem deal breaker ha nincs.
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos.
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Minél jobban álltható, annál jobb. Magasság állítás a minimum, döntés, forgatás kevésbé fontos. -
telefonfulke
tag
válasz
sztivo #142300 üzenetére
Köszi, de sajnos a méret és a képarány nem passzol.
Ha esetleg lenne valakinek tippje, az eredeti keresésem:
21:9 arányú (ultraszéles) nem(!) ívelt monitort keresnék 29-34 col méretben, legalább 1440 képpont felbontással. Árban 100-150 ezer alatt szeretném megúszni és a legfontosabb szempont az a színhűség. Nem rossz, ha tud hdrt, de az elvárás a minél jobb srgb színvisszaadás -
Syrbotae
lelkes újonc
Sziasztok !
QHD 2K monitort keresek és a segítségeteket szeretném kérni !
Max 90k, de az már nagyon max
27", QHD, legalább 120 Hz jó lenne
IPS inkább de meghallgatom az ellenérveket is ha van jó VA ajánlat.
Eddig csak sík volt nem csípem az íveltet maradnék a megszokott síknál
Főleg single player játékok BG3 / Stalker2 / RDR2 / Elden Ring stb. és mindennapi dolgokra youtube / web böngészés / filmet tv-n szoktam nézni.
XFX 6750XT Freesync gondolom.
HDMI és DP elegendő lenne
Nem hiszem
Hagyományos
Van egy monitor állványom tehát VESA 100x100 kell hozzá
Ezt találtam eddig jók a paraméterei:
27" AOC Q27G4XF Gaming -
thelex
csendes tag
3, Közép: (150,000-Ft---250,000-Ft)
4, Felsőközép (250,000-FT----400,000-Ft)
5, Felső (400,000-Ft--- csillagos égbolt)
2k and up 144hz
OLED v IPS4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
34" -tol felfele lehet ivelt is.
Game / programozas
ROG Astral GeForce RTX™ 5080 16GB GDDR7 OC Editionps.: Most vettem uj gepet fokent gamelesre, ehez keresem uj monitorom is.
Jelenleg egy osregi Dell UP2716D-t hasznalok. Tobb elkepzelesem is van. Ehhez +1 monitor sajat mereteben vagy nagyobb 34" es 49-n is vacilalok es akkor a regi megy pivotba melle.
Game / programazosra is lenne hasznalva. (programozaskor macpro-ra kotve igy nem hatrany az usb c 90w.Mindenkinek elore koszonom az ajanlasokat, tapasztalatokat.
Udv,
Thelex -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok!
Munkatársam keres új monitort az előző 22"-os helyére, mert meglátta nálam a 24"-os Samsung Odyssey VA panelest és nagyon tetszett neki.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra
Max : 40000-52000 ft
24"
IPS vagy VA
sík
Játék, de csak single player.
AMD RX 5600XT
HDMI
nem
Hagyományos
Ha van ilyen az jó, de nem szempont, inkább az ár.Kinézett egy ilyet: [link]
Köszönöm a segítséget.
-
4264adam
veterán
válasz
MaddeNNNN #142323 üzenetére
Vannak apró szoftveres bakik amik vagy a Tízen Os miatt van vagy a rossz NV driverek miatt. Ajánlott persze az a generációs panel és a DLSS főleg 4K-n szép illetve ott már nem érint a Pixel el rendezésből adódó betű olvashatóság gond. 1440p-n még tetten érthető .
De basszus 430k-rol beszélgetünk. Ott már megnéznék MSI Gigabyte Philips márkákat is amik nem akarnak egyben TV és monitor lenni csak monitor mert a G8 hibrid -
4264adam
veterán
válasz
MedveComa #142319 üzenetére
[Samsung Odyssey G6 S27DG600SU] 290k
Típuskülönbségek:
S27DG600SU - 360Hz, van Aura LED, csomag tartalmazza az USB B kábelt
S27DG602SU -360Hz, van Aura LED, csomag nem tartalmazza az USB B kábelt
S27DG610SU - 240Hz, nincs AURA LED, csomag nem tartalmazza az USB B kábeltVagyunk jópáran az "oled" topikban mint G6 OLED tulaj és imádjuk.
Ha Samsung oldalán veszed akkor tudsz 3 kupont is hozzáadni és levinni az árát. Este bankosoknak pedig egyéni árak vannak George appal a partnerprogram miatt + kuponokat is tudsz még hozzáadni.
-
MedveComa
csendes tag
Sziasztok, kis segítséget kérnék.
[link] erről vélemény? Vagy valami havaslat?1,Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Max 300k
2, Mekkora átmérőre, felbontásra, Hz-re van szükséged?
27/1440p, 120Hz elég igazából3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Oled
Csakis sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános, játék, film
Játék többnyire és általános használat
RTX 4070 TiS
DP
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Nem tudom, mennyit számít? Nem volt még
Csakis hagyományos
Magasságban állítható dönthető.Köszönöm szépen!
-
arminlok
senior tag
Sziasztok, legjobb ár érték arányú monitort keresem a következő kategóriában, köszi előre is.
49" 32:9-es arány. Dupla QHD.
Programozás-ra használnám szóval elég 60-120hz is
Ív: 1000R vagy 1800R
Fontos hogy legyen benne PBP funkció
Panelnél nem vagyok VA párti, mert amiket láttam azok haloványak voltak, de meggyőzhető vagyok ha azt mondjátok tud az jó lenni. -
Sziasztok!
Haldoklik a jelenlegi monitorom, szeretnék egy újat.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra
Max : 250000 ft
32, 1440p,165-240hz
IPS vagy VA
mindegy
Játék, film
RTX 3080
Display
nem
Hagyományos
Dönthető, forgatható, magasság állítás. -
4264adam
veterán
válasz
Jakab66[hun] #142315 üzenetére
240Hz Wide szóval ez már biztosan 2.5th gen
Ajanlott ha belefér a monitorba
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
4264adam #142314 üzenetére
[Ez esetleg?] 800 eur belefér igazából, aztán majd ha úgy van újítom hozzá a gépet ha nagyon nem szereti a 4k-t.
-
4264adam
veterán
válasz
Jakab66[hun] #142313 üzenetére
Sokat tud segíteni a folyamatosság érzésen hogy 3x többször frissül másodpercenként mint a G-sync 120FPS, így a kevesebb FPS rosszabb framtime értéke is érzésre kicsit javul a fix 360Hz-en
Persze ez egyéni preferencia
Na meg persze 360Hz-et kapsz 250k-ért szóval miért ne
-
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
ggbuffon1897 #142309 üzenetére
Na erre pont nem is gondoltam hogy a 32” nem fér bele a keretbe. Sajnos itt a környéken nem sok lehetőségem van élőben megnézni, max OLED TV-t ahhoz meg már volt szerencsém többször is, brutális milyen képe van.
Azt viszont sejtettem, hogy a kártya gyenge lesz a 4k gaminghez.
Akkor marad a 27” OLED, megnézem amit írtál.
Még annyi, hogy az ívelt kijelzőknek van gyakorlati haszna? Teszteni tetszenek, de ha hátrányokkal jár, akkor mellőzöm.Köszönöm a választ!
-
4264adam
veterán
válasz
Jakab66[hun] #142308 üzenetére
[AOC AG346UCD 34"] 280k
[PHILIPS Evnia 34M2C8600/00] 300kEz már a 2.5th gen butított képfrissítésű QD-OLED panel. Ez jobb text clarity-re mint az első gen. De nem 240Hz hanem 175Hz, emiatt olcsóbb.
2024 év végi teszteket találsz az AOC-ra, ha teheted én a Philips-et venném.Media Markt: Megveszed és van 30 napod eldönteni tetszik-e ha nem akkor visszaviszed
AOC: 240Hz helyett 175Hz és nincs HDMi 2.1 tehát max 100Hz és nincs VRR konzolon de PC DP tökéletes
ezert olcsóbbak ezek a panelek mint a 240Hz változat
1440p :
Philips Evnia 27M2N8500/00
250k-ért most ilyen Best buy a QD-OLED 3th gen miatt. 27" 360Hz, Philips mozgásalgoritmus és háttér világítás.G6 helyett én is ezt venném most
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Jakab66[hun] #142308 üzenetére
Sztem nincs nagy dilemma, mert 300bol nem veszel 32es oledet.
Oled iranya egyebkent nem rossz, mert teljesen mas kvhaz mint barmilyen sima lcd. De ha nem akarsz kartyat is cserelni, hanyagolnam a 4k-t.
Ilyesmit nezegess:
Samsung Odyssey OLED G6 S27DG600SUXEN
Maga az oled fog hozni akkora minosegi valtast a meret elleneben, h szeretni fogod.
De jobban jarnal ha megnezned eloben is.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Sok éves Acer Predator 27” IPS 1440p monitorom elkezdett vacakolni, ezért szeretném lecserélni. Első körben olyan kérdésem lenne, hogy érdemes 4k Oled irányába nézelődnöm? 4070ti super kártyám van, és nem tudom mennyire tetszene neki a 4k felbontás, illetve mekkora képfrissítést kellene belőnöm. Főleg játékra használom. Igazából még az sem tisztázódott bennem, hogy 27” maradjon vagy inkább legyen 32”. 300 ezer forint lenne a keret, de fogalmam sincs merre induljak, teljesen vakon vagyok. A mostanit is a ti segítségetekkel választottam anno’, igaz az eye trackinget kb sosem használtam, de azon kívül tökéletesen kielégített. -
garibaldi123
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, LG 27GS85Q-B 95 k-ért beszerezhető. A kérdés:
Tudtok e jobbat 27-es méretben? AMD FreeSync™FreeSyncNVIDIA G-Sync™ mindkettő legyen benne, hdr 10 legyen és 2K legyen.
Vagy tudtok valamit, ami miatt ne vegyem meg? Köszi, szépen a választ. -
kecso2009
tag
Sziasztok,
szívesen venném a véleményeteket:
Max 150k, de a lehető legkevesebb ár érték arányban
27" 2k és 144hz maximum
VA panelem volt idáig egy 27GL63TB monitorom volt
Kissé ívelt jó lenne, idáig sík volt
Game/néha sorozat illetve laptopot kötöm rá irodai munkára
RTX 4070 - GSYNC
HDMI vagy DisplayPort
Nem
Hagyományos
Magasság állítás többi nem számít
Köszönöm! -
fenky
tag
Sziasztok!
A lehető legjobb ár/érték arányon kívül különösebb elvárások nélkül, olvasgatásra, youtubera, néha játékra keresnék max. 50 ezer forintig 24"-27"-os monitort. Van is kiszemelt az MSI PRO MP251W E2 személyében, ami most 35 ezerért beszerezhető. Van valaki, aki használ ilyet vagy ismeri a típust? Esetleg lenne ennél jobb ajánlat?
Előre is köszönöm! -
sztivo
Topikgazda
válasz
szabesz0524 #142295 üzenetére
Szia!
Szubjektív, hogy mi számít élménynek, 21:9-ben sokkal nagyobb a FOV, kevésbé terheli a GPU-t, de itt a játékoknak is támogatnia kell ezt a képarányt, mert egyesek úgy kezelik, hogy a vertikálisból levág, míg a 4K jobban terhel, inkább akkor van javasoltabb, hogy ha szeretsz játékoknál elveszni a részletekben, hogy milyen élethű a grafika, illetve élesebb a kép.Egyébként a 21:9 első genes QD-OLED, ezt biztosan nem választanám, nem elég éles a betű, és azóta a 3rd gen sokat fejlődött, tehát a 4K-s modeltt választanám, ha csak nem akarsz már 4. generációsat (ezek idei modellek).
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Varoz #142296 üzenetére
Szia!
Asus VG27AQL3A
LG 27GS75Q, 27GS85Q -utóbbi a 27GP850 utódja, NanoIPS kijelzővel
Gigabyte M27QA
Samsung S27DG500Esetleg AOC Q27G3XMN, ha belefér, ez MiniLED VA, nagyon jó válaszidőkkel és 576 dimming zónával. Itt is találsz róla review-t, illetve rtings-en is. Nem tudom az úgymond "torzulás", vagyis minimális gamma-shift ezen mennyire volt látványos, 4264adam kollégát esetleg kérdezd meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Summer Game Fest 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Router gondok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- 23"-os HP Elite Display E232, FHD/IPS, HDMI-s monitor, garancia!
- LG (45GS95QE-B) 45" 240HZ OLED QHD GAMER UJ MODELL! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged