- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
wednesday
őstag
válasz
4264adam #141329 üzenetére
Elméletileg a QD-OLED jobb de nagyobb arányban jelentkezik felhasználóknál szemfáradás és fejfájás.
Ebbe bizony van igazság. Azért érezhető, hogy jobban fáraszt, mint az előző Matt IPS. Mondjuk erősebb tünet nincs, csak, hogy nem ugyan az. Bár ez a monitor nem is munkára van. -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Mac-hez vennék 2 db 24-es monitort, és mivel az jobban szereti a minél nagyobb PPI-t, ezért próbálok FHD-nál nagyobbakat nézni.
Ezt a Samsung LS24D600EAUXEN-t néztem ki elsőre, egész jó árban van, ez ajánlott, vehető lenne?
Otthoni melóhoz, RDP, SSH, Office, stbstb, semmi játék (illetve néha, de ezer éves címekkel, nem szkóp a monitor gaming része..
)
Egy ~10 éves FHD Asus-t váltana, mivel ott átalakítózok (DP-HDMI), és a dokkoló-átalakító nem nagyon jó haverok.
Előre is köszi,
Attila -
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
válasz
Sundesz #141326 üzenetére
Aourus Samsung QD OLED a Q2 annyival másabb, hogy 240Hz Glossy nem 360hz Matte mint a 600SUEX és 602SUXEN.
ami LG paneles az WOLED.
Nagyon megoszlanak a vélemények Text Clarity-vel kapcsolatban. Elméletileg a QD-OLED jobb de nagyobb arányban jelentkezik felhasználóknál szemfáradás és fejfájás. Persze ez eleve adódik abból hogy a QD OLED magasabb fényerőt tud a szinekből ezért a kék fénye is erősebb, ezen meg megint javít valamit ha kisebb fényerőt használsz és nem Glossy-t veszel hanem Matte G6-ot. Illetve megint jön, hogy nem mindenki érzékeny rá.Ellenben a Glossy: ablak mellett használva mindig is rosszabb szemre és ha nappali fény van.
Szóval nincs tökéletes példány.
240Hz 360Hz-el ne foglalkozz mert 240Hz felett lehetnek anomáliák HDR VRR-el.
Csak azért vettem 360Hz-et a 240Hz helyett mert 1 árban vannak.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
Sundesz #141326 üzenetére
Samsung G6-on HDMI 2.1 butított, ha forntos - esetleg konzol miat - akkor erre figyelj! FO27Q8 nem 3.gen. OLED ezt is jó ha tudod (nem biztos, hogy érdekes számodra csak infóként mondtam). Az FO27Q3 a 3.gen. persze jelentősen drágábban (mint ahogy az ASUS ROG Strix XG27ACDNG).
koxx: szerintem 32+ 4K QD-OLED mezőnyben jelenleg, ár/érték arányban ez verhetetlen 340k-s áros (persze ha elég a 165Hz, bár nemtom 4K-n minek/kihez kell 240Hz 4K-n)
-
-
válasz
menőmentős #141322 üzenetére
Mihez kell neked DP 2.1
főleg, hogy általános+gaming felhasználásra kell.
A giga aorus fo32u2 ár/érték jó választás sztem. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Monitor vásárlását tervezem, a jelenleg használt wide monitort szeretném pivot üzemmódban tovább használni, és mellé keresek egy 27"-os nem wide kijelzőt.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
Bruttó 130k nagyjából amit maximum szánnék rá. Számlaképesség fontos, cégre vásárolnám.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27"-ban gondolkodom, 2K felbontás. Munkára lenne elsődlegesen, így a Hz alapvetően majdhogynem másodlagos, de ha lehet szeretném fenntartani a lehetőségét, hogy fejlesztem az asztali gépem a jövőben, és adott esetben játékra is használjam.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Többségében IPS monitorokat használtam eddig.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
90%-ban irodai munka, Word, Excel
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Jelenleg RX480
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Dokkolóval lenne használva, HDMI és DP van rajta.
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Igen
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Karos monitor tartó állványon lesz használva, VESA felfogatás lényegesElőre is köszönöm a segítséget!
-
4264adam
veterán
válasz
menőmentős #141322 üzenetére
Sajnos nincs monitor ami tudna a DP 2.1-et. Helyedben en megvárnám a 2025 készletet áprilistól azon már hátha lesz
mert ilyen árban kellene a DP2.1 80GbitsDP1.4a elég sovány 4K >240Hz HDR VRR-re a maga 26Gbits átvitelével DSC-t nem lehet kikapcsolni, ezért HDMi 2.1 kell használni 48Gbits-el.
De ismétlem magam 600k-s kerettel várd meg az idei modelleket és akkor WOLED Glossy vagy QD-OLED Matte mert a glossy-ra sokan tul sok kékfény problémát írnak ami szemfájást és fejfájást tud okozni
[ Szerkesztve ]
-
menőmentős
csendes újonc
Sziasztok!
Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre így monitor vásárlás előtt
max 600.000 ft környékén
4k 240 Hz -es monitorokat nézegettem
OLED
Soha nem volt ívelt monitorom, nincs vele tapasztalatom, de nem vagyok semmi jónak az elrontója
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
általános+gaming
jelenleg 5080 és majd 6090-re váltás a terv amikor jön a 60xx generáció
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DP 2.1
Ebben a kategóriában már HDR plecsnit úgyis kapnak a monitorok
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Nem igazán számítNézelődtem, Pl: [link]
vagy esetleg most alza napos
[link]
de láttam jön egy új is
[link]
monitorok között, kíváncsian várom véleményeteket és esetleges javaslataitokat!Ha valakinek pont van velük személyes tapasztalata, annak kimondottan örülnék
Illetve az ívelt monitor tulajok véleményét is várom[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
wednesday
őstag
válasz
Sundesz #141316 üzenetére
Szia!
Én egy XG27AQDMG-t használok.
FullHD IPS-ről tértem át. Nem tűnt fel semmilyen "text claritiy" anomália. Bár őszintén annyira nem vizsgáltam (tehát nem néztem direktbe nagyítóval, ránézésre semmi zavaró nem volt).
Még megvan 24"-os monitorom. Még az is lehet, hogy beüzemelem a 2 monitort azt össze is hasonlítom. Most már engem is érdekel.
-
Zilko87
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamilyen bestbuy monitort 100-120ezer környékén?
27'
1440p
Ips
144hz+
Freesync premium
Hdr?[ Szerkesztve ]
-
Sundesz
őstag
Sziasztok!
A 27 collos QHD OLED (nem QD) monitorokon mennyire rossz a szövegolvasás, szerkesztés, irodai munka (játék mellett erre is használnám)? Gondolkozok egyen (ROG XG27AQDMG vagy Samsung G6 vagy LG 27QR95QE), de a "text claritiy" aggaszt egy kicsit. Most egy LG 27GN800-B IPS QHD monitort használok, az elmegy ilyen szempontból.
Még ami szóba jött, az egy 4K-s 27 collos IPS monitor (Acer Predator XB273KV3), de gondolom az OLED többet ad mint egy tűéles IPS, igaz árban is +80%.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz
zelikocc #141312 üzenetére
Jobb válaszideje van az újabb panelnek, csak ugye nem tudtuk, hogy hol vennéd, így be vagy korlátozva úgymond. Semmi gond a régivel sem.
Hatalmas bullshit ez, hogy hardcore gamereknek éri meg... Nem tudom hol olvastad, de el is engedném azt a fórumot/oldalt..
Minden ilyen magas frissítésű monitor tud legalább FreeSync vagy Adaptive Sync-et, tehát ha azt gondolod, hogy ezzel spórolnál az árán, akkor igazából nem fogsz (tudni).FreeSync vagy G-Sync (compatible) mindig az adott képkocka számához igazítja a frissítést, tehát ha egy játékban pl 80 és 150 között ingadozik az fps-ed, oda igazítja. Miért jó ez? Ha nem lenne, akkor vagy túl kevésszer rajzolja ki a következő képet vagy túl sokszor az aktuális frissítéshez képest, aminek az eredménye a tearing, azaz képtörés. Egyszerűen nem olyan sima az élmény, ha nem használod, olyan akadozósnak tűnik. És akkor nem beszélve az LFC-ről, ami 48 fps alatt megduplázza vagy háromszorozza a képkockákat, igy pl ha csak 40 fps-ed lenne, 3x kirajzolja ugyanazt a képet és 120 Hz-en fog menni.
Hidd el, ha egyszer hozzászoksz, utána hiányozni fog. A tearing pedig zavaró jelenség (általában a kép közepénél törik meg), és alul még le van maradva a jelenet úgymond, felül pedig már az újat látod.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz
sztivo #141311 üzenetére
Köszi a tippet!
Miben jobb az újabb? Mert az adatait nézve csak annyit látok, hogy 144 helyett 180 Hz ami nekem teljesen lényegtelen.Az a problémám, hogy ez az újabb nem kapható olyan üzletben, ahol elfogadják a Rewin utalványt (pl. Euronics, Media Markt). Mert hogy kaptam a cégtől ilyet és azt gondoltam ki, hogy akkor egy új monitorra költöm el...
Van esetleg egyéb ajánlás?
Nem ragaszkodom semmilyen márkához és elkapkodni sem szeretném...
A G-Syncnek meg Freesyncnek van értelme, hogy olyat keressek ami tudja? Mintha olyat hallottam vagy láttam volna valahol, hogy csak hardcore gamereknek éri meg. Mennyire van jelentősége a gyakorlatban? Mert akár azt is kihagyhatnám egy olcsóbb modellért.
Vagy maradjon akkor inkább amit eredetileg kinéztem?[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Pár órás keresgélés után az LG UltraGear 27GN60R-B monitort találtam ár/érték arányban kb elfogadhatónak számomra.
Szerintetek ez jó lehet? Esetleg hasonló kategóriában más tipp?
Kritériumok lentebb:Nvidia G-sync képes vga-val és egy Xbox Series X-el rendelkezem (ez helyett, lehet hogy PS5 lesz majd) és ezekhez keresek egy megfelelő 27 colos monitort ami játékra is és Home Office-ra is alkalmas.
Nem vagyok hardcore gamer, van hogy ritkán játszok, nem kell a fullos, elég a jó ár/érték arány.
Jelenleg egy 15+ éves 24" Benq monitorom van, ami színben és betekintési szögben nem valami jó már, ezt nem lesz nehéz megugorni(ez kiterjesztett monitorként fog menni tovább, ha kell a munkához a két monitor) viszont időben jó lenne ha ugyanennyit kibírna
Kritériumok: igazából csak annyi, hogy 27" legyen és legyen minimum 3db kép bemenet (pl. 2db hdmi 1db dp) - ja és legyen rajta fali konzolra szerelhetőség.
Elképzelés: 1080p, 120-144Hz, G-sync támogatás (nem tudom hogy utóbbi kell-e nekem, olvastam hogy mi ez, de a gyakorlatban is van értelme? + gondolom az xbox-nak meg az amd kell...)1440p-t csak sokkal drágábban találtam, akkora felárat meg már nem ér meg nekem, hogy 80-100 ezret adjak érte. Játszani leginkább 1080p 60Hz-el fogok szerintem (leginkább GTA 5, 6), de gondoltam akkor már legyen egy kicsit több Hz, legalább a windows folyékonyabb, ha már a telefon is meg minden is 120 Hz már... és nincs olyan nagy felára mint a nagyobb felbontásnak.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
egy ilyen monitor milyen lehet? valaki rendelt már kínából?
[link] -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141306 üzenetére
Ne tévesszen meg tudja azt amit tudnia kell mint MiniLED, 4500-as kontraszt , IPS 1300 a max. HDR local dimmingben 9000 érték és nagyon magas csúcsfény. De nem szabad OLED-el párosítani mert alma és körte esete, két különböző technológia, illetve szerintem a Matte coating is más szintet képvisel az OLED-en.
Árban is akciók nélkül 2x a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
De abban átlagon felüli mennyiség van, persze ne úgy képzeld el, hogy te kinézel valamit az arukereson, és az 1000+ féléből mind kinis lesz állítva, viszont nekem arra jó volt ez a hely, hogy láttam az IPS vs VA különbségét, illetve hogy milyen a FHD 24 és 27 colon, QHD 27 colon, továbbá a 4K 27 vagy 32 colon, ultrawide ívelt vagy sík kivitelben stb. LG pl sok volt kiállítva, és ott géphez is volt kötve
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Ez itt egy AOC 450 nites Miniled VA 45%-on és mèg egy fóliás Samsung G6 OLED 250nit 6-os érték 50-es skálán még fóliával.
Ha elméletileg lineáris skálázás lenne akkor az OLED itt 12% fényerőn van és nagyon meggyőző fóliásan.
HDR-ben pedig az OLED 400 nit pont annyira sok mint a MiniLED 1110niten
Ha nem max fényerőn használod nem várható beégés de még a Samsung is valós burn in garanciát ad[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Tegnap voltam Bp-en, meg akartam nézni a monitorokat. 21:9 IPS és VA. (34 vagy 38")
Az Oázisban csak Samsung volt kirakva, és nem foglalkoztak velem, mert volt két vevő, és azok variáltak....
A Budaörs MediaMarktba még benéztem hazafelé, de ott meg semmi kínálat nem volt.Még hol érdemes megnézni, ahol li is van rakva, ki is lehet próbálni, és foglalkoznak a vásárlóval?
-
ACE-
addikt
válasz
szasanyi #141294 üzenetére
Pont erre találták ki az áruhitelt, hogy ne "fájjon" annyira az egyben kiadás. A boltnak is jó, mert én pl. már vevő lennék, ha lenne, és nekem is, mert nem fáj a 19%-csillagos ég kamat... Nyilván egyben megvéve éri meg a legjobban, ha fizetős a hitel, de 0%-nál kb. felesleges egyben venni... De az OLED beégés is zavar, én elég sokat fórumozok, olvasgatok, ezért tartok tőle, ezért néztem a másik IPS-t... bár ennek is borsos az ára az IPS-hez képest, de legalább 32-es és UHD ami nálam kötelező, visszelépni nem szeretnék a jelenlegihez képest.
-
szasanyi
félisten
Sajnos az árak nem csak náluk "romlotak el" de mint a példád mutatja azért van jó áruk. Mit érsz a 0% THM-mel, ha máshol 50-100k+ áron van ugyanez a monitor? Bár szvsz ennyiért elég luxus játszogatni, szóval akinek ilyen köll...
Szerintem az OLED kijelzők mellett irreális közel 300k-s ár egy IPS monitorra (kivéve ha professzionális felhasználású de ugye az más) és tesztek szerint sem kimagasló.[ Szerkesztve ]
-
ACE-
addikt
-
szasanyi
félisten
Ha kíváncsi vagy rá rendeld meg, de szerintem nagyon kicsi az esélye. Az ALZA-n sok mindent vásároltam már de soha semmit nem mondtak vissza, ill. voltak garis és elállásos ügyeim is náluk. A magyar webshopok legjobbja - a saját tapasztalataim alapján -, ha van ott és az ár is jó akkor őket preferálom.
És nem, nincs érdekeltségem csupán elégedettségem. -
Skynet258
veterán
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Egy jó asztalhoz rögzíthető és stabil monitor kart keresek olyan 20.000Ft körül. Valaki tudna ajánlani egy jót, ami stabil, ellenben jól állítható? Most egy Artic X1-3D-t használok. Akig várom, hogy kivágjam a csudába.
Köszönöm a segítséget előre is
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
vettem egy MSI G321Q monitort és az a problémám, hogy a bios screen nem látszik. Szerettem volna belépni a biosba babrálni...
Ezelőtt egy olcsó philips lcd tv volt monitornak használva HDMI-n, azzal nem volt ilyen gondom.Próbáltam az F gombbal is belépni a klasszik módon bekapcsoláskor és windows recovery-ből is biosba menni. A gép egy Thinkcentre M900 sff gép i5-6500, 1050ti videókarival "tuningolva". Próbáltam hdmi és dp porton is, valamint az alaplapi dp portokat is. Ha dugdosom a kábeleket akkor bekapcsol a monitor, kiírja hogy nincs jel és kikapcsol.
A monitor menüjében nem találtam ilyesmi beállítást. Ez már olyan modern monitor hogy egy bios 640x480-al nem is foglalkozik? Nem üti meg a mércét?
Mit nézek be?
-
Midway
senior tag
Hello
(ős)régi Benq HD2222L 21,5" monitoromat szeretném cserélni.
35eft, (max40eft)
24" FHD , ha van WQHD 100 Hz
IPS
sík
általános otthoni
1050Ti
HDMI, DP
Nem
sima
Vékony káva23,8" AOpen 24SA2Y
[link] monitor, átlagos felhasználásra megér 27eft-ot?
A 100hz frissítés (szem kimélő , nem játék miatt!) és a vékony keret ami miatt tetszik.Esteleg [link] Samsung LS24C330 30eft
[ Szerkesztve ]
-
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141273 üzenetére
HDR-ben is CP2077 alatt szinte mindehol megvan, nem zavaró de ott van.
SDR gyári érték: 6, bőven elég, 15-el már sok. Erre sem számítottam.
HDR: 50-et fogom majd levenni mert sok, és csak 400 nitről beszélünk.
Text Calrity ugyanaz mint LCD esetén nekem, nem kell mókolni.Nem számítottam ekkora ugrásra MinilED-ről.
És még mindig fent hagytam a fóliát... -
szasanyi
félisten
válasz
Vhiktor #141270 üzenetére
A szemem kigúvad már de én nem látok olyat. Pedig minden OLED védelem aktív, így az is.
4264adam: hát olyanra én nem számítottam, és én is úgy tennék (tuti azt figyelném és bosszantana). Igen, hát sem az ár-, sem a technikai színvonal nem olyan ahol meg kellene alkudni akár 1 hibával is. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
Gomez1984 #141271 üzenetére
Baromi jó ez a monitor.
HDR-ben még a windows is tökéletes, ez nincs meg MiniLED VA-n.
Kár ez a halott subpixel. Ha az nem lenne, vagy kint lenne valahol szélen. Maradna a monitor így viszont rápróbálok egy másikra. És mivel választ kaptunk a beégési garanciára nem fogom a 2.-at lekuponozni 250k alá. -
4264adam
veterán
válasz
Shkiz0 #141267 üzenetére
Köszönöm
Redittet olvasva még ha most meg is szűnik a hiba nagy valószínüséggel visszajön 1 hét alatt így élek az elállással
Viszont tudom nem volt egyértelmű a beégés garancia Samsung oldalról az OLED monitorokra itt szóval ezt találtam:
Tehát van beégésre garancia.
Zöld subpixel halott. Nem annyira feltünő de megvan.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
Shkiz0 #141264 üzenetére
zero CW 360Hz-en.
Tápra is ráraktam a fülem és a Monitor hátuljára is. Még nincs a falhoz tolva.
Azon az 1 pixelen kívül semmi gond nincs.
Megvolt a FW frissítés 03-ra és most fut a második pixel frissítés ami nem 10 perc lesz mint az első, hanem 30.
Kicsit zavaró helyen van, de a következőkön nem látszik: Fekete / Erős piros / Erős Kék
Amin igen: Zöld minden árnyalata / Világos kék / Fehér / Szürke. Tehát a PH lapcsalád bal oldalán a szürkében látszik az az 1 pixel rózsaszín mindig.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz
4264adam #141246 üzenetére
Fólián keresztül is megvett az OLED
Olyan Mac kijelző minősége van már így is, amit szeretek.
egyenlőre még teszteltem mielőtt leveszem a fóliát mert találtam egy érdekes pixelt: kék, és piros háttérben nem látszik. Lehet nem halott hanem kell két pixel frissítés neki.
e betű felett az a piros rózsaszínes valami.Text Clarity: Nekem ez pont olyan jó mint a VA, nem látom rosszabbnak
amit furcsálok hogy a széleken mintha nem lenne teljesen kitöltve a panel, mintha pixel sorok maradnának üresen:
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
MazsolaTade #141257 üzenetére
Javaslom nézd meg ezt: ASUS ROG Strix XG27ACS
-
MazsolaTade
tag
Sziasztok!
Lett egy új konfigom, amibe egy 1080ti került, a közel jövőben ez is marad.
Most egy Dell U2311H-m van.
Váltanék nagyobbra, legalább 27".
QHD-ra gondoltam, ami jó lenne, ha 120-144HZ-t tudna.
(Gondolom 1080ti izzadni fog alatta, de majd cserélve lesz)
(Illetve mindig is 60HZ-en játszottam, nem tudom a felett meddig jó / érdemes elmenni)Amiben nem vagyok biztos, hogy G-sync feltétlenül kell-e, vagy elég ha Freesynces a monitor?
VA vs IPS-ben van valami érezhető különbség?
Nekem a jelenlegi Dell-em képminősége egyébként megfelel.
Amire használva lesz:
- Assetto Corsa
- Baldur's Gate 3
- WoT
- Minden napi munkára, amikor laptopra lesz kötve és jó lenne ha 2 ablak szépen megjeleníthető lenneHa USB-C ahogy néztem extra szokott lenni, de nagyot dobna a kényelmességen.
Keretem max. 130k
Nincs gyártó preferenciám.Előre is köszi a tippeket, tapasztalatokat!
Üdv,
MT -
Steady74
addikt
Sziasztok. 34"-ban keresek ultrawide monitort. 60%-ban normál internetezés, yt, többi film vagy sorozatnézés, illetve egyéb programok használata, amelyek nem grafikus programok. Fontos, hogy sokat ülök előtte, VESA felfogatása legyen, hangszóró nem feltétlen kell. Játszani nem fogok rajta. 150k-ig gondoltam első körben a felső limitet.
Köszönöm az ajánlásokat. -
szasanyi
félisten
válasz
csababarca #141254 üzenetére
Igen, az F néküli típus egyértelműen jobb panelt kapott [link]
To all: AORUS FI32Q X monitor jelentős áreséssel az Alza-n! Hátha valakint érdekelhet.
[ Szerkesztve ]
-
csababarca
őstag
https://www.arukereso.hu/monitor-c3126/aoc/q27g4x-p1043235544/
vs
[link]Tehát melyiket kellene megvenni, most az ár mindegy ennél a kettőnél, csak úgy látom, hogy az F gyengébb paraméterekkel rendelkezik, mintha egy butított verzió lenne.
-
csababarca
őstag
M?ost vettem észre, hogy lehet rosszat rendeltem?
van sima F nélküli verzió, az jobb paramétereket mutat ha jól látom.
-
csababarca
őstag
Végül ezt rendeltem meg: AOC Q27G4XF gaming, meglátjuk.
Kérdés, hogy van jelentősége, hogy hdmi-t vagy DisplayPortot használok?
Én soha nem használtam csak hdmi-t. -
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141244 üzenetére
Holnap nálam a monitor jövök pár szösszenettel a Miniled VA-hoz nézve.
masodik rendelésem a Samsungtól, ezt is Raben kamion hozza. 2 éve Németországi akciózott DUAL Tuneres QN91A vettem, nagy raklapon élére állítva pántolva hozták ahogy azt kell (nem lefektetve) ahogy hanyatló nyugaton szokták. Ingyenes volt akkor is a szállitás, a raklapot is megtarthattam. Érdekes látvány volt a kamion platón egyedüli tv középen raklapon megkapva. Pont ellentéte mint a magyar boltos GLS ki szállítások…
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141243 üzenetére
A gond itt az, hogy TV-kben lévő panelek nem azonosak a montorokban lévőkkel, így az összehasonlítás nem teljesen helytálló. És ogen, a WOLED nagyobb fényereje a fehér leg miatt van aminek meg van egyéb negatívuma. Egyik sem tökéletes ezért választáshoz marad a kinek melyik tetszik jobban.
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141242 üzenetére
Glossy QD-OLED-re olvastam hogy az lilás fénybehatásra nem a Matte-ra
QD-OLED van szinten Glossy és Matte, de a színlayerezes miatt ez a két technológia különbség van WOLED és QD között :WOLED pedig a fehér LED miatt erőteljesebb. Ezért tud magasabb fényerőt produkálni amikor fehér kell
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141241 üzenetére
A lényeg a bevonat. QD-OLED annyiban lesz más, hogy a QD réteg miatt fény hatására nem mély fekete, hanem lilás árnyalatú lesz. Sötét helyiségben uo. mélyfekete az is.
Én az élesebb kép miatt a glossy kijelzőt preferálom, az erőteljesebb színek miatt pedig a QD-ot de ezt ugye egyéni ízlés kérdése. Egyébként eszerint a matt QD-OLED rosszabb:
[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
Érdemes megnézni: Matte vs glossy OLED
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141237 üzenetére
Igen, azért tettem zárójelbe a samsungot, ott valamiért 40-re korlátozta a gyártó.
Viszont kicsit mélyebbre ásva, valamiért a mai napig stabilabb NV G-sync DP-n mint HDMI-n. Ott tud Artifactolni.
Persze pontosan az 1440p HDR 360Hz VRR-re nem lehetett olvasatot találni csak leszűrve hogy sima SDR-ben a HDMI hibázik még mindig NV oldalon és neki a DP jobb.
P.Ü.-ben:
Gomez1984:
Kolléga is erről számolt be, hogy DP-n stabilabb. Igaz ő sem HDR-t használ. Nálam pedig a CP2077 most is ebben fut és fog. Minden más persze SDR.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141236 üzenetére
HDMI 2.1 48Gbps, ez a hivatalosspecifikációja. Valamint én a helyedben megnéznék különböző tartalmakat (film, 1-2 játék, steam) mind2 kábellel, hogy lássam mi a különbség. Ennél biztosabbat senki nem fog tudni mondani (nem is biztos, hogy pontosan úgyanúgy látom én vagy más, mint ahogy te).
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Megfelelő topik híjján itt kérdezek HDMI 2.1 vs DP 1.4 esetében:
- 360Hz 1440p VRR esetén melyiket célszerűbb használni?
Olvasok a DSC-ről és hogy a sávszélesség a HDMI 2.1 esetén (40Gbps Samsung G6-on) DP 1.4 esetén 25.9Gbps.
Elméletileg a G-snyc jobban szereti a DP-t ezért érdemes azt használnom ugyanakkor a DSC 3x van DP-n míg HDMI DSC 2x tömörítés. És gondolkozom a HDR nem terheli-e jobban a DP-t 1440p megléte mellett 360Hz / VRR esetén.
Asztal = 360Hz
Cíberpunk 2077 HDR = VRR (70-120Hz)Az a gond, hogy a legtöbb írások 240Hz-en vannak igaz az 4K szóval lehet az 1440p 360Hz szinte ugyanazt kéri.
[ Szerkesztve ]
-
ququ
lelkes újonc
válasz
sztivo #141233 üzenetére
itt jókat írnak a Dell S2725DS-ről, a panelről is, bár a "100% of sRGB and 79% of DCI-P3"-nél elgondolkodtam hogy utóbbi azért lehetne több... de 92ezerért jónak tűnik még így is
van jobb alternatíva ezen az áron?
-
sztivo
Topikgazda
Szia!
Attól függ, mire kell, nyilván egy színhelyes monitor drágább, P és U széria a prémium, azokban sokszor LG Display panel van, vagy vannak a gamer változatok magas frissítéssel, illetve a legegyszerűbb office monitorok, utóbbiak a kínálat alja, ott csak a márkát fizeted meg pluszban (meg a támogatást). -
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141224 üzenetére
Amúgy jó, én magam nem vagyok a márka rajongója, de egyébként tesztekben a legjobb budget monitorként jött ki.
-
Zin
őstag
PS5 Pro vasarlas lesz nemsokára,milyen.monitor mehet mellé?
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném monitor választásban!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? - nagyjából 50-60 ezer forint környéke
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? - 23-27" között, 1080p-1440p
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) - ne legyen TN, azon kívül nagy elvárás nincs. Matt vagy antiglare glossy felületnek örülnék.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? - sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) - főleg általános és irodai felhasználás
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? - laptop integrált (Vega RX 6)
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) - HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? - nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? - hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? - állítható magasság nem ártana, esetleg dönthetőség+1 - ami a legnehezebb, hogy fehér legyen (fehér talp, fehér keret) - hölgy felhasználó részére lesz.
Köszi előre is!
-
Dreamie
őstag
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
A corsair.com/eu oldalról rendelnék negyobb összegért egy monitort. Elképzelhető, hogy vámot tesznek rá? más külföldi boltból, ha rendelek, akkor mikor beállitom, hogy hova szeretném akkor szokott változni az ár, az áfa külonbozet miatt, de itt most azt sem látom hogy változna... Rendeltem már innen és nem kellett fizetnem vámot, és akkor sem változott az euróban megadott ár amikor kiválasztottam az országot. Valaki tud erre válaszolni, köszönöm.
Üdv.: Dreamie -
ququ
lelkes újonc
helló mindenki
a 200e alatti DELL 27-es IPS monitorok közül melyik lehet a bestbuy? általános használat, semmi extra, elég a 60hz és az 1440
nagy különbségeket én nem látok, a panel lenne sokkal jobb a drágábbakban? vagy mehet a legolcsóbb? (92e ft)
köszi köszi -
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141218 üzenetére
24":
LG 24GS60F, Asus VG249Q3A vagy VG259Q3A, Gigabyte G24F-2, Samsung S25BG400.27"
LG 27GS75Q, Asus VG27AQL3A, Samsung S27DG500/5002, Acer XV273UV3. -
Skynet258
veterán
válasz
4264adam #141210 üzenetére
Aha én is erre jutottam, minden QD-OLED ugyanaz a Samsung panel, szóval leginkább a körítés más. Évek óta akartam már monitorban is Oledet, nekem kb ez a 250k volt a lélektani határ amit rá akartam szánni. 2025-re végre eljutottunk ide is.
Amúgy tök jó ez a giga féle megoldás, a panel glossy de van rajta tükröződéscsökkentő bevonat, ami elég hatékony is, kb mint a S25 Ultra kijelzője.
-
csababarca
őstag
-
sztivo
Topikgazda
válasz
csababarca #141205 üzenetére
Szia!
Milyen játékokról lenne szó? Ennyiért belefér a 27" QHD is, kérdés a címek, mert a 6650 XT éppen hogy jó 60-100 Hz-re ezen a felbontáson. -
szasanyi
félisten
válasz
4264adam #141213 üzenetére
Igen, hát... kinek a CPU, kinek VGA másnak monitor fétise van. Itt a többségünk " beteg" kicsit.
És ugye az ilyen topikok rendkívül alkalmasak a még nem is létező igények kialakításához, vagy a meglévők presszionálásához.
Én éppen egy XG27ACDNG-re próbálom rábeszélni magamat mert nagyon tetszik a monitor is meg az OLED kijelző is, mközben tudom: k*vadrága és nem is ideális a felhasználási szokásaim alapján. -
VanAzAPénz
tag
-
4264adam
veterán
válasz
szasanyi #141211 üzenetére
Reméljük nem érkezik rossz pixel-el vagy CW-s táppal. Ha igen 14 napon belül elköszönünk
Így is baj van velem. 60k-ért vettem a MinilED VA-t, 3 hónapra rá képtelen voltam otthagyni az OLED-et, összeségében 4 év alatt 180k-t költöttem max monitorokra mégis félmosoly van , hogy miért van nekem "must have" érzés állandóan a csere iránt
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
Sziasztok!
50-60k
24 col FHD 75hz (esetleg ha belefér 27 col 1440p)
IPS/VA
sík
csak iroda(sok excel és word)
Lenovo T14 laptop i5-10310U integrált gpu-val 4k@60hz
DP kell csak
nem
hagyományos
Forgatható és magassága állítható -
4264adam
veterán
válasz
Skynet258 #141209 üzenetére
Szép találtat.
Úton nekem is a G6 OLED, végül "csak" 236k lesz mert elrontottam az Erste fizetést. "Simplepay-en" keresztül nem tudják ellenőrizni a partnerséget így nem jár vissza további 10%ON:
Jól nézem, hogy 27" 1440p OLED-ek között minden QD-OLED panel szinte egyforma?
Körülbelül amit látok különbséget, hogy Glossy bevonatos vagy kicsit valamelyiken emelt a fényerő SDR-ben de úgysem 100%-on lesz járatva így egálba lehet nézni mindent és a HDR mind egyforma.WOLED lenne magasabb SDR-ben.
És a nagy különbség: garnaciális feltételek a beégésre
Nézett tesztek:
- Samsung Odyssey G6 S27DG600SU --> SDR alacsonyabb 260 nit, Matte
- ASUS ROG Strix XG27AQDMG --> SDR magasabb 300nit feletti, Glossy
- GIGABYTE AORUS FO27Q2
- ASUS ROG Swift PG27AQDM WOLED -
Skynet258
veterán
Sziasztok,
ma gondoltam egy merészet és elhoztam 250k-ért az Alzából egy Gigabyte AORUS FO27Q2 OLED monitort. Egy relatív régi, de baromi jó képminőséggel bíró LG 27GL850B-t váltott le - az ment asszonynak, szóval nem került messzire tőlem.
Monitorban ez az első OLED-em, telefonban, tévében már sok éve ezt használom, így ha hanyatt nem is estem, de nagyon szépnek találom a képét.
Féltem a text megjelenítéstől, elsőre fura is volt, aztán gyorsan feldobtam a MacType programot és hozzá egy Redditen Oledhez ajánlott beállítást ("SoftGrayNoHinting") na így gyakorlatilag elértem az IPS-en látott text quality-t, szóval már ez sem para.
Pár órája ismerkedünk, még játékot sem indítottam, de eddig úgy érzem jó barátok leszünk.3 év gari ami jó, mert nyúzni fogom melóra is; home office-ban dolgozom, szóval kapni fog rendesen. Meglátjuk.
-
csababarca
őstag
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? maximum 100ezer forintot.
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? min. 24", Hz. tippem sincs, előző talán 60-ra volt állítva.
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) mindegy.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? inkább sík.
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) általános és játék.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? AMD Rx6650xt
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) hdmi, dp port, dvi is lehet, de alapvetően hdmi-t használok.
8, Fontos számodra a HDR funkció ? nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? nem lényeges, de nem baj, ha lehet dönteni, forgatni, maggaságát állítani. de ne ez legyen a kiindulópontja az ajánlásnak.Alapvetően egy BenQ EW2430-as monitort váltana az új.
Sajnos reggelről délutánra bedöglött, így emiatt van szükségem egy újra.Nem szupermonitor kell, engem az említett monitor is kiszolgált.
Fogalmam sincs a piacról, árakról, egy olyan monitorra van szükségem, amit a konfigom kihasznál, méretben lehet nagyobb mint az előző, de nem tv-re van szükségem.Előre is köszönöm az ajánlásokat.
-
malacka87
őstag
230000 ft-ért ez most jó vétel lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- Ukrajnai háború
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- További aktív témák...