- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Roland3535
üzenetére
#145063 A hozzászólásban van youtube teszt is, ha meg akarsz győződni a monitorok képességeiről.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
Roland3535
üzenetére
Szia!
Gigabyte H27Q, G27Q20 - ezek árban jók, nincs állítható talp, de neked nem is szempont, QD kijelzővel M27Q2 QD
Dell AW2725DM
Asus VG27AQ5A
Samsung S27FG502 -
Roland3535
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményeteket.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k -max
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" 2,5k felbontás , 144hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Mindegy (ebben az árkategóriában úgysem lesz ívelt)
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Általános, néha játék , plusz videóvágás
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
1060 6gb jelenleg - de idén lehet újítok. G-sync lenne az ideális
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
Mindegy
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Annyira nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Annyira nem fontos mert állványon lesz. Viszont az fontos hogy könnyen fel lehessen rakni állványra bár ez gondolom ma már alap a monitoroknál.Néztem hogy árban olyan 60-100 között vannak de nem tudtam dönteni még. Van e esetleg valami best buy most? Alzán láttam egy LG monitort ami 65-re van leértékelve. ( [link] )
AOC-t is néztem viszont ahhoz azt írták többen hogy hangos fehér zaj van a monitornál.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Roland3535 -
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla
üzenetére
Közben megjött ma az LG 27G610A-B monitorom, eddig elsőre jónak tűnik (pixelhibát eddig nem láttam illetve egyéb hibákat amit a 3db Asus XG27ACS-on igen).
Gyors tesztelés alapján ezeket tudom a tapasztalatom:
-Ami feltűnő az Asus-hoz képest, az LG sokkal "gagyibb" érzést kell állványa meg stabilitása miatt. Itt a monitor forgatás a állvány tetején van, emiatt jobban is inog, és nehezebb állítgatni mint az Asus-t, viszont ez nem annyira zavaró, mert csak elején kell állítani többet, utána max takarítás esetén.
-Az IPS glow az kevésbé zavaró az LG-n. Itt ami van az fehéres picit, de az Asus-nak az a sárgás sokkal erősebb volt és jobban is látható.
-Az FPS számlálót / célkeresztet csak egyiket tudja egyidejűleg, az Asus-ban mindkettőt tudta egyszerre. Nekem nem fő szempont.
-LG honlapjával ellentétben, Adaptive Sycnet is tud Displayport-on ami megy ténylegesen G-Sync-el.
-HDMI elvileg 2.1-es verzió van említve honlapon, de kezelésiben már 144Hz-re limitálják, vagyis 2.0 (ha fontos valakinek a HDMI is)
-Képernyő matt bevonata "simább" volt az Asus-nak (ha mobillal világítottam meg szemből, akkor szép egyenletes szórt fényt tükrözött, viszont az LG-nek olyan mintha picit érdesebb lenne a tükörképe, más anyagú a kijelző, emiatt gondolom a pixelek kis pont szerű fénye látszik a tükröződésben)
-Nem HDR módban (nem szeretem használni) a fekete az LG-n jobban feketének érződik, és kevésbé világítja be az asztalom (ez gondolom a sárgás Asus IPS glow-nak köszönhető)
-LG-nek csak egy Joystick van mint kezelő gomb, Asus-nak 4-5 gombja külön a Joystick mellé, ami miatt kényelmesebb használni azt
-Asus menüje talán többet tud picit
-Képminőségben egyelőre nem látok különbséget, mindkettőnek szép színei vannak, szóval ez pozitívum
-LG 200Hz-es, Asus 180Hz-es -
Lendova
őstag
Van egy Gigabyte Aorus FI27Q monitorom. Hasonló vagy esetleg valamivel jobb, szintén 1440p 240+ Hz-es monitor érdekelne. IPS.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Ezt megtudom erositeni. Penteken hoztam el a 32es 4k-t, es hat tudtam/szamoltam vele, de pl witcher3ban mellbe vagott h 90-100rol lett 50
vettem is vissza 1440pbe (rx 9070)..es vhogy az 5070ti vel se lennek tulzottan beljebb. -
parandroid
félisten
válasz
NorthVariant
üzenetére
"Ha egy 300 ezres videókártya nem való 1440p fölé, akkor mégis mi?
Vagy ennyi erővel semmi, mert nyilván mindegyiket jobban terheli, mint az 1440."Nem arról van szó, hogy nem viszi el, ha beéred mondjuk 60FPS-sel, akkor még szép is lesz. Ezen a felbontáson még a 400e-s 5070Ti is küzd, mint kutya a jégen, ha ráengeded a RayTracing / PathTracinget, akkor meg a milliós kártyák is izzadni fognak.
7900XT-t használok, ami kicsit ugyan gyengébb, mint a 9070XT, nemrég váltottam 4K monitorra, de a játékok nagy részénél vissza kell vennem a felbontást, mert hiába van meg a 60FPS, nem smooth az egész megjelenítés. 1440p-n meg tudja a 165 FPS-t ugyanazokkal a beállításokkal. Na, ekkora a különbség a két felbontás teljesítményigénye között.
Ja, és itt zakatol mellette egy 9800X3D is, szóval nem procilimit...
p
-
zseko
veterán
válasz
NorthVariant
üzenetére
5080, 5090
A 9070 XT az AMD szerint is felsőközépkategória úgy tudom, ha kicsit is jobb képminőséggel akarok játszani (szóval nem FSR Balance) és RT-vel (mert ha már van) a stabil 60fps-t nem tudom elérni az 5070X3D-vel. Na persze procifüggő is a történet, de ilyen ram árak mellett nem váltok. RT nélkül azért eljut néha 100fps-ig. És persze lehet 4K-ban is játszani vele kicsit régebbi játékokkal, de a legjobb neki az 1440p.Tehát így nekem nem annyira lényeg a 360Hz-es képfrissítés, nem hiszem hogy nálam extra haszna lenne, inkább szebben nézzen ki a játék, mint 300+ fps-el fusson, persze ha olyan lesz a befutó akkor azért nem fogok rá nemet mondani.
-
NorthVariant
friss újonc
válasz
sztivo
üzenetére
Ott lukadtam ki, hogy most azt kutatom, vajon megjelenik-e végre a Xiaomi G Pro 27Qi.

A táblázatban szereplő 27i utódja..zseko: Ha egy 300 ezres videókártya nem való 1440p fölé, akkor mégis mi?
Vagy ennyi erővel semmi, mert nyilván mindegyiket jobban terheli, mint az 1440. -
zseko
veterán
Üdv, gondolkozom monitor vásárláson, elsősorban játék miatt, meg mellette persze netezés is ezen menne, és esetenként film vagy sorozat (de arra ott a tv meg a projektor, így csak ha épp nem akarnám bekapcsolni). Addig már eljutottam hogy nekem FreeSync Premium kell, az LFC miatt, mivel nem tudja tartani a fix 60fps-t, és gyakran beesik alá (és mióta tudok stabil 60fps-el játszani, marhára szembetűnő lett ha nincs meg
). A jelenlegi monitorjaim egyáltalán nem tudják ezt kompenzálni (elég régiek [~2005] eleve csak 24", 1920x1200, fix 60fps) a tévém pedig szintén csak 48-60Hz értéket tud, ami kevés.Felbontásban 1440p szerintem bőven elég, a 9070 XT amúgy sem való fölé. Ha a HDR-t tudná az nem lenne rossz, bár a határ max. 100e forint lenne amit rászánnék, így lehet necces. Ami problémás, hogy a tévé a monitorok fölé van téve a falra, így asztaltól a tévéig 52cm fér el szűken [kép], (bár ha tévé aljából kicsit kitakar az szerintem még nem probléma), szerintem ez befolyásolja leginkább, ahogy néztem a 27" épp hogy befér, ha állítható a kijelző magassága.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
NorthVariant
üzenetére
Tényleg nehéz lesz, mert ritka, hogy egy gamer monitor rendelkezzen jó frissítéssel, válaszidőkkel, kontraszttal és gamuttal. Ezeket szinte csak a NanoIPS és QuantumDot technológiák tudják.
Ami még hirtelen eszembe jutott, MSI MAG 274QRF-QD E2 (ez már az Evolution 2, újabb kiadás). -
NorthVariant
friss újonc
válasz
NorthVariant
üzenetére
Valahogy az összeszerelés minősége meg úgy az összkép egyiknél se nyűgöz le. Nyilván nehéz megfelelni minden paraméternek, de most pl. a latency-n vérzett el valamelyik.
Na, majd megszülöm.. De már itt közben KTC M27T6-tal meg mindennel is találkoztam. -
NorthVariant
friss újonc
válasz
sztivo
üzenetére
Köszi, ezek már szimpatikusabbak. Bár a Gigabyte logót legszívesebben már most letépném a másodikról...
Pedig külsőre is tökéletes lenne a talpazattal együtt, ha nem lenne rajta az a szar.Próbálok review-kat nézni, de ha valamiben, akkor a feketében valóban van hova előrelépni a Dell-emhez képest... De már azt most látom, hogy kalibráltatni muszáj.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
NorthVariant
üzenetére
LG 27GS85Q, az Nano is meg 98% DCI-P3.
Gigabyte M27Q2 QD (Quantum Dot), 99% DCI-P3. -
NorthVariant
friss újonc
válasz
sztivo
üzenetére
Igen, szemeztem vele, de DCI-P3-ban visszalépés (95% versus a S2721DGFA 98%-ával szemben), illetve Fast IPS (a Nano IPS helyett), ezért nem éreztem erős választásnak.
Ami fölötte lenne Alienware AW2723DF pedig ugyanúgy Nano IPS (bár érdekes, hogy annak is "csak" 95%-os írnak a DCI-P3-ra), de annak meg a lábán is látszik a fehér burkolat, ami borzasztó.
Fura, hogy nincs egyértelmű utód még akkor sem, ha többet költenék rá. Színben semmiképp sem szeretnék visszalépni, ellenben a plusz refresh rate jól jön.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
NorthVariant
üzenetére
Szia!
Inkább a legújabb AW2725DM, az egy egészen jó kis monitor, Gigabyte G/M széria is. -
kázik
csendes tag
Sziasztok!
A dolgozós laptopomhoz egy AOC 24E1Q-t használok immáron 7 éve, szeretném máshol hasznát venni, viszont szükségem lenne egy új ips 24' monitorra aminek magasabb a képfrissítése mint 60-90 hz. Az elődöt tekintve nincsenek nagy elvárásaim, mit érdemes venni nagyjából 40 ezerig bezárólag? (illetve ha van gombos input switch megoldás, az nem hátrány)
GIGABYTE GS25F2
MSI Business PRO MP242
LG UltraGear 24G411A-B
Samsung S3 (S32GF)Ezeket néztem, talán az LG a legszimpatikusabb ár-érték arányban jelenlegi árakon
-
NorthVariant
friss újonc
válasz
NorthVariant
üzenetére
-
-
NorthVariant
friss újonc
Hello! Van egy Dell S2721DGFA monitorom, ami mellé kellene egy hasonló (27", 2560*1440), esetleg azóta fejlesztett verzió.
Nagyon szeretem az UltraSharp-ok képeit, kifejezetten szükséges a jó színkezelés (ezt is kalibráltatnám), de szükségem lenne a minimum 165 Hz-es frissítésre is. Mit ajánlanátok elsősorban Dell / Alienware vonalon?
A GPT ezeket ajánlotta:
Dell G2724D
Alienware AW2723DF
Alienware AW2724DM
Alienware AW2725DM -
Aprósólyom
addikt
Rengeteg monitor teszt megnézésén túl találtam 1-2 ár/érték bajnok gyöngyszemet, gaming prioritásra, az alábbi kategóriában:
27" 2560x1440 IPS (180Hz - 210Hz)Az alábbi monitorok hozzák a képfrissítéstől elvárható pixel válaszidő tempót.
(SZerényVéleményemSZerint: kvázi annyira jó a teljesítményük, hogy ha nem vagy tényleg PRO, akkor nincs értelme többet fizetni, hacsak nincs valamilyen speckó elvárásod. Pl. Samu G7 (potens fast-VA) vagy egyéb.)
De, az is előnyük, hogy kellően alacsony fényerőre is állíthatóak, ha sötét/félhomályos szobában is használnád. A Gigabyte-nak jobb a kontrasztja az átlag IPS-hez képest. Az iiyama-nak meg nagy előnye a pixel válaszidő és jól paraméterezett stroboszkóp hatás, ami további élességet ad gyors képmozgás és fix képfrissítés mellett: kiemelkedően teljesít más BFI megoldásokhoz képest, (e-sportnál előny lehet) értsd, ennél jobb már csak alsó hangon 2x ennyiért van pl. Zowie DyAc monitor vagy OLED.1. iiyama G2771QS-B1 / GB2771QSU-B1
(megj.: a különbség +B => Állítható magasságú kar; +U => USB Hub)63 000 HUF - 74 000 HUF (változat/bolt függvénye)
[Youtube teszt]
Lengyel, de kapcsolható automata angol szinkront.
Eszméletlen részletes teszt. Monitor tesztek miatt érdemes is menteni a csatornát.2. Gigabyte 27Q sorozat: GS27QA [YT teszt] / G27Q2 [YT teszt] / G27Q20
62 000 - 70 000 HUF
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
sztivo
üzenetére
Kb oleden kivul mindent szetfikaznak, most h az LG VAjaval lyukra mentem veluk nem lettem beljebb h mi kellene..
Aztan meguntam a szarakodast meg a majrézást és kikötöttem ott ahol eredetileg is akartam es ma vettem egy AOC agon pro ag326ud-t. Eddig egy felorat ultem elotte, 27rol kellemes a váltás 32re (korabban volt mar 32om de akk asztal emelt reszere kerult es ugy kifejezetten bantotta a szemem) , 34 nekem annyira nem adta méretbe sem hiaba volt az hajlitott, az oled meg hat mas kvhaz. (Bar ez a 2 oled tvm mellett nem ert tulzott meglepeteskent)
Egyelore nekem a betuk sem tunnek abnormalisnak, elszinezodest se latok a feheren. (Mondjuk en nem vagyok pro, meg erzekeny se vagyok tul sok mindenre, szval ha van is valami fel sem tunik)
-
sztivo
Topikgazda
Most nézegettem (volna) az rtings újabb tesztjeit, hát, ezt is megértük, full homályos a weboldaluk, 10$ havi tagságért elérhetőek a tesztjeik.
Egy független kis csapatként indultak, saját költségen vették meg a legjobban kért monitorokat, és persze nem olcsók már az OLED-ek és a kalibráló műszerek sem, megértem, hogy kell nekik a bevétel, de így elbuktuk az egyik legjobb és független oldal tesztjeit. -
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok.
Nézegetem az OLED monitorokat, de nehezen igazodok ki, mi az amit meg szabad venni, es mi az, amit nem. 32" -os 4k, G-Sync IPS monitorom van, es ezt a képarányt megtartanám a felbontással együtt. Mit ajánlotok?
Van egy pár kinézett:
ASUS ROG Swift PG32UCDP
LG 32GS95UE-B
Philips Evnia 32M2N8900 -
PAWI
tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy 34 colos ívelt monitort, játékra, tartalomfogyasztásra, néha egy kis szövegszerkesztés.
110e körül nézegetek, de ez az alap pl. Samsung G5., de fel tudok menni 140e-ig.
Egy 6700xt hajtaná meg.
Ami nem lenne rossz ha lenne benne:
-usb hub
-fel-le mozgatható és dönthető
-Hdmi. DviFrissítás, válaszidő nem számít igazából, 100hz alatt talán már nem is létezik monitor, és az hogy 1 ms vagy 5 , nekem nem számít.
HDR nem fontos.
Hangszóró nem kell bele.
Sima VA panel megfelel.
Mit ajánlotok 140e-ig?
Előre is köszi! -
Foxmulder89
senior tag
válasz
bgombos79
üzenetére
Elég sokat nézegettem oledeket, mert tényleg brutál jó képe van. De drága, mindegyiknek van valami hibája és relatíve rövid is az élettartamuk. Úgy voltam vele, hogy a miniled jó kompromisszum lehet, de a legtöbb VA paneles, azok meg mind "black smearingesek" ami engem irritál. Illetve jó lesz nekem az SDR is, nem kell HDR.
Ryzen 7700@x, 2x16GB 6200 CL26 és egy 9070XT hajtaná. -
bgombos79
tag
válasz
Foxmulder89
üzenetére
A ROG Strix XG27ACMS jó választás lehet, ha az OLED‑et és a mini‑LED‑et elengeded, és inkább a gyors IPS + nagyon magas frissítés kombinációját a cél.
A lényeg: extrém gyors, 320 Hz‑es QHD monitor, kiváló mozgásmegjelenítéssel,
de természetesen nem hozza az OLED kontrasztját.Mivel fogod hajtani?
-
Foxmulder89
senior tag
Vélemény az Asus Rog Strix XG27ACMS-ről? Lemondtam az oledről és a miniledről is.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz
FirstTripla
üzenetére
Működni fog, 100%.
-
FirstTripla
tag
Ha a LG 27G610A-B monitor csak FreeSync Premium-t tud akkor az fog rendesen G-Sync-el is menni? Máshol G-Sync-et is feltüntetni az LG, de ennél nem írja G-Sync compatible-nek sem a leírásban.
-
Obyboy
addikt
Sziasztok.
HomeOffice-os mérnöki munkára keresek monitort.
Max 100eFt
Min 27 inch
Min 100Hz
Min FullHD de ha szerintetek 27"-en már érdemesebb magasabb felbontást használni akkor elfogadom
Úgy gondolom jó a 16:9-es képarány de ha meg tudtok győzni lehet más is.
Talán IPS, de inkább az amelyiknek szerintetek a legjobb a színhűsége.
Mindegy
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Automatizálási mérnöki munkára lesz használva így PDF, Microsoft365, AutoCad, ipari automatizálási szoftverek megjelenítése a feladata
Csak alaplapi van a laptopban.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI fontos, type-c előny de nem feltétel
Nem
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Állítható magasság fontos, dönthetőség előny. Jó színhűségű és szem kímélő legyen.
Előre is köszi.
-
Jiraiya
csendes tag
válasz
sztivo
üzenetére
Sziasztok, irodai munkára keresek tényleg szemkímélő monitort vállalható áron, de írom is részletesen. Előre is köszönöm a visszajelzéseket!
Ideálisan 50-60.000 forint lenne a keret, de 100.000 a lélektani határ.
23-27 hüvelykes átmérők jöhetnek szóba, ehhez passzoló felbontással (kisebb átmérőnél elég lehet a full hd felbontás, de 27 hüvelyknél azt már kevésnek érezném). A szem kímélése szempontjából pedig 100 Hz már elvileg elég kéne hogy legyen, mert egyébként irodai munkához több nem igazán kell.
Az ára miatt az OLED-et kizárnám, de egyébként IPS>VA>TN.
Mindenféleképpen sík kialakítású monitort keresek.
Csak és kizárólag irodai munkára lenne használva a monitor, aminek 80%-ában PDF és Word megy, a maradék 20% pedig netes böngészés, de akkor is főleg szövegek.
Nincsen videokártya.
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
(VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
DisplayPort van most és az is kellene.
8, Fontos számodra a HDR funkció?
Nem.
Hagyományosat.
Mindenképp állítható magasságú és dönthető monitort keresek. Ezen felül ergonómiai szemponthoz illik a leginkább kulcsfontosságú tényező, hogy szemkímélő legyen, mert napi 12-14 óra használatra keresem az új monitorom. PLusz szempont továbbá, hogy matt kijelzőt és keretet szeretnék. Én első körben a Lenovo ThinkVision E24q-30-ig jutottam, de biztos vagyok benne, hogy tudtok jobbat / alternatívát is ajánlani akár az általánosság szintén is, hogy milyen szempontok mentén érdemes keresni
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz
TrollBalint
üzenetére
Ívelt, de csak 3800R, ez egy nagyon enyhe ív, alig észrevehető.
Akkor viszont maradj a 34"-nál, ha hiányzott a magasabb felbontás/ppi.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
DJZoliboy
üzenetére
Szia!
A PG 540Hz, míg az XG 280Hz. Én ahogy olvastam a gyártói specifikációt, egyik sem natív G-Sync, az XG Adaptive Snyc, míg a PG FreeSync Premium Pro és G-Sync Compatible, utóbbinál hivatalos G-Sync Compatible plecsni annyit jelent, hogy azt tesztelte az nvidia, és kevesebb flickering fordult elő (meg úgy általánosságban jobban támogatott), de ettől függetlenül az XG is menni fog mind a két kártyával.
Mind a kettő monitor tandem WOLED kijelzős, szóval itt csak a frissítésben lesz eltérés, ha a képminőséget nézzük, ergo szerintem nem éri meg a felárat. -
Pet84
tag
Sziasztok,
monitort keresnék munkára és játékra. jelenleg egy ősrégi Dell U2412M-et használok, korábban volt nálam egy LG Oled Tv de azt nem bírta a szemem, most is kiállítóteremben mikor ránéztem a képére már elkezdett fájni a szemem tőle sajnos. Tehát valami szemkímélő kell nekem, 120 hz gsyncet vagy freesyncet ha lehet tudjon, illetve legyen magassága állítható. 24-25 collban gondolkodom, 27 még határeset.
150 ezer forint max amit rászánnék.
Ezt találtam de lehet lenne ettől jobb vétel is:
Dell UltraSharp U2424H -
gippazoid
őstag
válasz
sztivo
üzenetére
Szia!
Felbontásról fogalmam nincs, Full HD-hez vagyok szokva, és 24-es képátlóhoz, nem tudom, milyen képátlóhoz milyen felbontás optimális hogy szép és éles kép legyen, és esetleg több ablak is elférjen egymás mellett. Mert úgy néz ki, hogy 24"-nél nagyobb képátmérő esetén csak egy monitor fér el, vagy a 24"-est álló helyzetbe kell forgatnom.
140 cm széles az asztal és ezt a terjedelmet nem tudom teljes egészében monitorra elhasználni. A 24"-esek pedig 52-53 cm szélesek.Ár? Amit le tudok nyonni a cég torkán.
Felbontásra van valami javaslatod?
Pl. 27"-es monitornál mi az ajánlott, esetleg nagyobb, 32"-es, 34"-es méretben?Az eddigi 27"-es ajánlásodból az egyik pont olyan amit elvileg ki lehet a cégnél passzírozni a beszerzésből, ha az ember nagyon akaratoskodik... a Dell P2725D.
Szóval, köszönöm az eddigi fáradozásod!
Ha nagyobb méretben gondolkodom - ami pl. kiválthat egy 27"-est meg egy álló formátumú 24"-est - akkor saját költségvetésből lenne.
-
TrollBalint
addikt
válasz
sztivo
üzenetére
Jól látom, ez ívelt? Ha nem íveltet szeretnék, akkor nincs is alternatíva? (keret növelése esetén se? ) Talán a legfontosabb paraméterek a legalább 34"-es kijelző és ne Samsung legyen. (KVM plusz pont de azt igazából lehet külön is venni... )
Valamit én is találtam neten, hogy kb. Full HD szinten van az MSI. Meg is lepődtem. (Volt egy DELL u2410-es monitorom, azzal elégedett voltam, több, mint 10 évig, de mikor meglett a másik monitor, akkor azért hiányzott a magasabb felbontás) -
válasz
sztivo
üzenetére
Találtam egy alternatívát: Dell P3421W. Patika állapot, 95ezer Ft, 12 hónap garancia.
Tudom, hogy ez a büdzsén felüli, de ezzel talán ki tudnám váltani a 27+24 colos két monitoros megoldást.
Mi a véleményed? Képminőségileg visszalépés lenne a P2723-hoz képest. Vagy van valami hátrány, ami elkerülhette a figyelmem?
Ez tudod esetleg olyat, hogy megosztja a képet és egyik felén az egyik bemenet képe, a másik felén pedig a másik bemenet képe van?
Köszönöm
-
DJZoliboy
aktív tag
Valaki erre? #145012.
Köszönöm. -
sztivo
Topikgazda
válasz
TrollBalint
üzenetére
Mondjuk sok opció nincs alternatíva, az LG 34GN850P jóval több, igazából ez az MSI hozza a 24" 1080p monitorok élességét.
-
Sziasztok, ez a kettő egy árban van, melyik lehet az ajánlottabb?
Az a 20hz eltérés nem hiszem, hogy jelentős lenne. LG vagy samsung tartósság szempontból? -
TrollBalint
addikt
válasz
sztivo
üzenetére
Köszi, már majdnem megvettem, de az élesség fontos tényező. Mit tudsz ajánlani helyette? (Pont a hétvégén voltam a Media-ba és nem láttam egy 34"-es szélesvásznút, az is elég nagynak tűnt. )
Nem tudom ez az élesség mennyire lehet szembetűnő, mert erre vonatkozó panaszokat nem láttam a monitorról. Ahogy vélemények után kutakodtam.
-
DJZoliboy
aktív tag
Szisaztok! 2 monitor között vacilálok
ASUS ROG Strix OLED XG27AQWMG és egy
Asus ROG Swift OLED PG27AQWP-W
Melyiket ajánlanátok? mert olvastam hogy AAA gamekre meg néha CS2 re elég lenne az XG is csak megéri a difi az a 200e ft a másikra? másik kérdés meg hogy a drágábba van dedikált G-Sync az Xbe meg csak támogatott, hogy ez most nem jelent gondot vagy elöny hátrány? Köszönöm! -
Tonycs
csendes tag
Sziasztok!
Legion 5 Pro (i12700, RTX3070) laptop mellé kellene egy nagyobb kijelző általános célra.
Egy Dell U2415 volt előtte, nagyon jó volt, de elvitte a gyerek, minőségre olyasmi kellene mint az, de azért 60 Hz-nél többet tudjon valahol 100-144Hz között elég...
Nem holnapra kell, tudok várni, ha érdemes.1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100-140k, kivéve OLED/miniled esetében(kb.200k), ha lenne valami kihagyhatatlan ajánlat...
ha lenne 16:10-es, az lenne az igazi, de ahogy néztem el kell engednem, marad a 16:9.
24-25" 1080p
27" 1440p
A második esetben talán nagyobb a választék.
ne TN... a fent említett IPS-sel jól megvoltam... ne legyen PWM-es...
Sík.
Munka, film, némi hobbi játék: rpg, rts, (Baldur's Gate 3, Battletech, Starcraft2, WoT/WoWs)
laptop RTX 3070, Gsync?
HDMI (ez van a laptopon), kényelmes lenne az USB hub,
-
Hagyományos.
Legyen 100x100 rögzítés, karra lesz téve.Visszanéztem párszáz bejegyzést, van némi ötletem, de talán kapok jobb tippet így.
-
sztivo
Topikgazda
válasz
TrollBalint
üzenetére
Szia!
Kicsit alacsony a ppi,Jól gondolom, hogy ekkora monitor már azért képes két monitoros élményt adni? (munkához)
- ugyanezt kínálná egy 34"-os monitor is, csak élesebb lenne a kép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Spotify
- TCL LCD és LED TV-k
- Netfone
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titanium használt, megkímélt 100% akku (13 ciklus) 6 hón
- Apple Watch Series 10 42mm Jet Black 96% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- Apple iPhone 15 Pro/ 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia/ Akku: 88% / Gyári Garancia 2027.08.20ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

vettem is vissza 1440pbe (rx 9070)..es vhogy az 5070ti vel se lennek tulzottan beljebb.
Vagy ennyi erővel semmi, mert nyilván mindegyiket jobban terheli, mint az 1440."
A 9070 XT az AMD szerint is felsőközépkategória úgy tudom, ha kicsit is jobb képminőséggel akarok játszani (szóval nem FSR Balance) és RT-vel (mert ha már van) a stabil 60fps-t nem tudom elérni az 5070X3D-vel. Na persze procifüggő is a történet, de ilyen ram árak mellett nem váltok. RT nélkül azért eljut néha 100fps-ig. És persze lehet 4K-ban is játszani vele kicsit régebbi játékokkal, de a legjobb neki az 1440p.