- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
zannor
tag
válasz
Matamata #13558 üzenetére
Azon a hőátadó párnán van egy pici négyszöglető "lyuk" amin keresztül látszik a chip. Ha hozzáér a chiphez esetleg a hűtő akkor az nagy gond(Tudom láma kérdés de nem merem kockáztatni, mert idáig mindig hőpasztázva tettem fel az összes hűtőmet és ilyennel még nem találkoztam, hogy a párnán lyuk van.)? Vagy esetleg a párnára kenhetek pasztát is pluszban? Még egy kérdés: Általában meddig bírják ezek a kártyák a tuningot?
-
Jockey85
csendes tag
válasz
Matamata #13367 üzenetére
Már minden beállítást megnéztem, de arra gyanakszom, azért nem megy át DDC jel, mert a DVI-VGA átalakítómmal van baj.
(Ugyanis kíváncsiságból kipróbáltam a régi kártyámmal is, amin van DVI és VGA csati is, és amikor a DVI-re raktam, ott sem volt hajlandó felismerni a natív felbontását a monitornak, de VGA-n igen, úgyhogy szerzek egy másik csatlakozót, és próba).
(Ja még valami a DVI-VGA átalakítón nincs kivezetve az összes tüske)
Azért köszi
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Matamata #13353 üzenetére
CAD programok siralmasan futnak sima desktop VGA-val, komoylabb feladat mindenképpen megfekteti őket ha épp nem jön elő egy bug sem, hogy 2 vagy 4 fps az édesmindegy.
Hibrid lapokon 99%-ban 4x PCI-E van, aki abba ilyen VGA-t tesz az bizony inkább osztogatta volna el azt a pénzt.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Matamata #13338 üzenetére
Milyen kettő között? Sapphire HD2600Pro 512MB GDDR2 AGP 15k. Szerinted milyen feladathoz kellhet a 3D teljesítmény két monitoron?
Pláne ekkora felbontásban édesmindegy.
Arra gondoltál már, hogy milyen ritka az ilyen konfig? Csak olyanoknál fordul elő, akik ész nélkül beújítottak valami komolyabb AGP-s kártyát, mikor már rég halott volt a slot, aztán egy még okosabb döntés eredményeként "fejlesztették" a gép többi részét is. Ha valaki van olyan hülye, hogy ezek után vesz egy még erősebb AGP-s kártyát, az inkább osztogassa a pénzét a járókelőknek Deákon... -
fagy53
nagyúr
válasz
Matamata #11426 üzenetére
Nem kell aggódnod, a memóriák 75-80°C tartományban tudják a gyári specifikációt biztosan. Emeltem a memóriák feszét, ami forszírozott hőtermelést jelent, és 1000MHz-en így sem ment egy sem 62°C fölé. Ezt az ujjaddal égetően forrónak érzed, de a működés és élettartam szempontjából a memóriák fel sem veszik.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Matamata #11398 üzenetére
Én ilyen órajeleket állítottam be:
2D - 297/297 Mhz, 3D low: 800/700 Mhz, 3D High: 857/1008 MhzSzvsz túl alacsony 2d órajelet adtál meg. Lehet hangsúlyoznom kellett volna, hogy csak olyan értékeket adj meg, amiket már leteszteltél, és bírja.
Visszacsinálni sem nehéz, egy PCI-os vga-val DOS-ban hamar meglehet csinálni. A techpowerup-on van egy jó leírás, ha megtalálom belinkelem.Gyuri27: félig működik a powerplay, mert az órajeleket visszaveszi, csak a feszültséget nem.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Matamata #11398 üzenetére
Az erőteljes Downclock-ot sem szeretik a GPU-k. Lehetséges, hogy túl alacsony frekit állítottál be neki powerplay-ben (azaz a Powercolor BIOS-ában..)
Egyébként talán egy síma ATI-Tool-al is meg lehet csinálni egy Downclock-olt profilt 2D-ben. A 3D detection fícsört használva pedig vissza lehet rángatni alapórajelre 3D-ben.
Márha nem bugos a progi és nem fagyogat miatta a rendszer...
-
Ste
addikt
válasz
Matamata #7575 üzenetére
nálam a sapphire ultimate gyönyörűen és hűsen üzemel (pedig itt is csak 2 hőcső megy a
kártya hátoldalára)
tud fűteni, de kis szellőzés az ő esetében is csodákra képesgrunge: szerintem nem fogom kipróbálni
minimált játszok, csak néha kap el egy kis autózási láz
asszem maradok olyankor a retro gaméknál. mostani nagy kedvencem a Gtr-ek után a Gt Legends (közvetlenül a valós gokartozás után)
-
sube
aktív tag
válasz
Matamata #6965 üzenetére
Kikell próbálni
én előszőr egy K7 lap chipset bordáját akartam rárakni 2x akkora mint a jelenlegi, talán 3x, csak sajna az AGP foglalat miatt nem fért oda és mivel nem réz így súllya sem volt ami lentartsa. Pasztázni nem volt kedvem. A mostaninak az alján gyárilag van némi ragasztó
-
DRB
senior tag
válasz
Matamata #6965 üzenetére
Nem kell oda két süni, ha leszeded a rózsaszin valamit róla így néz ki. De csak óvatosan nehogy valami rövidre zárodjon, elég sok felületi alkatrész van rajta. Vagy esetleg még az is jó megoldás lehet, hogy egy borda aljából lereszelni kb. 3-4 mm-t úgy, hogy a közepén meghagyni egy akkora részt mint a Rilato chip magja. Ezt rá lehetne úgy illeszteni, hogy a rózsaszin vackot nem szeded le(gari szempontjából ez jobb megoldás), mert ugye a mag felett lyukas, egy kis paszta, rögzíteni ahogy fagy53 írta és kész is a hűtés. És így nem is tudna elcsúszkálni rajta, mert a helyén tartaná a rózsaszin izé.
-
-
athomi
veterán
válasz
Matamata #3271 üzenetére
Hehe, csak nem kíváncsi vagy?
Kezd el telepíteni a 7.11-et. A telepítés nem lesz befejezett, ki fogja dobni, hogy nincs kompatibilis hardvereszköz. Ne is foglalkozz vele, OK-zd le. Restartold a gépet. Ha resizted menj a vezérlőpultba majd nyomj rá a teljesítmény és karbantartásra. Itt menj a számítógéppel kapcsolatos alapvető adatokra, majd felül a füleknél a hardverra és itt nyomj az eszközkezelőre. Keresd ki a videókártyákat és nyomj rá a jobb klikkel, majd az illesztőprogram frissítésére. Ekkor előugrik egy varázsló.
A következő lépéseket képekben mutatom: [link][link][link][link][link]
Itt keresd ki ezt:
C:/ATI/Support/7-11_xp32_dd_ccc_wdm_enu.../Driver/Driver/XP_INF/CX_54435
Nyid meg, OK-zd le. Ekkor előugrik egy lista itt válaszd ki a kártyádat (2600Pro/2600XT), majd OK-zd le és ekkor elindul a telepítés. Befejezés után restartold a gépet!Játékok alatt még nem próbáltam, így a működőképességét nem garantálom.
-
athomi
veterán
válasz
Matamata #3109 üzenetére
7600GT-t GDDR2-es ramokkal?
gaborbol: Persze hogy azt mondta...nem ő gariztatja, hanem a nagyker ahova visszaküldi. Elvileg felületi sérülést szenvedett kártyát nem kötelesek gariztatni. Biztos van aki ezzel foglalkozik és biztos van olyan aki nem. Én nem kockáztatnám.
Egy autó fényezéséhez meg egyáltalán hogy lehet ezt hasonlítani? A kártya a gépházban csücsül, normál esetben max. a porszem hasítja végig a felületét, egy autót meg kint használod a forgalomban az időjárási viszonyoknak kitéve. -
TasiA
senior tag
-
athomi
veterán
válasz
Matamata #3063 üzenetére
Én annyira nem találtam hangosnak. Amúgy az AGP-s MSI 2600pro árban vhol a sapphire 2600XT környékén van, így ezt én nem ajánlanám.
Nekem volt olcsó 350W-os tápom, és elszenesítette a VGA tápcsatlakozóját.
Azóta 2 gépbe is 350W-os FSP tápot vettem. Olcsó és jó mindőségű. Sajnos sokan azt veszik, amelyiknek a dobozán több W van feltüntetve.
-
-
-
válasz
Matamata #2094 üzenetére
VaniliásRönk, Matamata:
OK, egy minimálbérből tényleg elég nehéz összespórolni egy GTX-SLI konfigot, de azért sok ember van, aki csak nominálisan kap min.bért, a gyakorlatban ennél jóval többet. Lehet, hogy ennek érdekében pár hónapig le kell mondani 1-2 dologról, de megcsinálni meg lehet. Most akkor fontos a Crysis very high-on, vagy csak hiszti, hogy az egy éves kártyán a vadonatúj játék nem hasít 1000-rel max. beállításon?
A másik lehetőség persze, hogy valaki sokat keres. Azért az IT ipar környékén tevékenykedők között ilyen is bőven van. -
válasz
Matamata #1962 üzenetére
Szia!
x1950GT-t nem ajánlom, a Pro az jó, de nem hajtja ki. HD2600Xt-t akarok én is venni (ezt sem hajtja ki teljesen), ám ebből nincs DDR4, viszont AGP-be bőven elég a DDR3 is ;) Passzív van, de akkor a házadnak kiváló szellőzése kell legyen (és nem úgy, hogy nincs feltéve az oldala
), nem javaslom. A Sapphire csendes aránylag, ha ezért kellene passzív.
a 3400+ se hinném, hogy full kihajtja, de mindenképpen jobb szvsz
belaazallat : Köszönöm a választ és a linket
!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest